-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οι ταρίφες έχουν και παραέχουν αυτόματα (στις Μερσεντές τους), CVT (στα Πρίους τους) και ημιαυτόματα (στα Οκτάβιά τους). Για το τελευταίο μου είχε πει ευχαριστημένος αλλά αρχίζουν να βγάζουν θεματάκια μετά τα 160-170.000χλμ.Για τις Mercedes τι να πω; Εγώ δεν έχω δει σε καμμία. Ίσως να έχω να μπω καιρό σε ταξί.
Αν μπορείς να βάλεις χειροκίνητο κιβώτιο σε Prius σε ..παραδέχομαι
Το ότι στο Octavia θεωρούσε ότι 'είχε θέμα' σημαίνει ότι συμφωνούσε μαζί μου καταλαβαίνω, έτσι δεν είναι; Πόσα Octavia είπες ότι είχαν (ημι)αυτόματο και ήταν ευχαριστημένοι;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το αμάξι ενεργοποιεί το coasting (απεμπλοκή της ταχύτητας) όταν το όχημα διατηρεί την ταχύτητα του (κάτι που επιτυγχάνεται πολύ εύκολα μέσω του adaptive cruise control) οπότε αυτό που συμβαίνει είναι ότι συνεχώς μεταπηδάει από νεκρά σε 7η και βλέπεις στιγμιαίες καταναλώσεις της τάξης του 0,5 - 1,0 και σίγουρα συμβάλει στον μέσο όρο της κατανάλωσης που ανέφερα.
Πόσο πάνω κάτω της ταχύτητας σου κάνει όταν κάνει το coasting όπως λές; Δηλαδή αν έχεις το cruise στα 140 με τι ταχύτητες σε πηγαίνει, πόσο το αφήνει να πέσει μέχρι να ξαναβάλει ταχύτητα και να επιταχύνει;
Πάντως συναχίζει να είναι απίστευτα χαμηλή η κατανάλωση.... μήπως οι δοκιμές σου έγιναν στον Κηφισσό στην κατηφορική του μόνο πελυρά;
Πάντως αν πιάνεις τέτοιες καταναλώσεις με αυτό αναρωτιέμαι τι θα έπιανες με το ντίζελ....
Και δεν χρειαζόσουν δίλιτρο ντίζελ, τα 140 τα πιάνει ένα αυτοκίνητο με μόνο 40 άλογα...Με 180 ή και με 140 αλλά με σχετικά πατημένο γκάζι δεν νομίζω να σου βγάζει ταχύτητα.
Οι ταρίφες έχουν και παραέχουν αυτόματα (στις Μερσεντές τους), CVT (στα Πρίους τους) και ημιαυτόματα (στα Οκτάβιά τους). Για το τελευταίο μου είχε πει ευχαριστημένος αλλά αρχίζουν να βγάζουν θεματάκια μετά τα 160-170.000χλμ.
Μεταμόρφωση - Καστέλλα 5,2 μέση η Z4.
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
-
Ο χρήστης remyzero76 έγραψε:
Δε ξέρω σε ποια πόλη πήρες τέτοια προσφορά.... Αν μπορείς πες μου για να ρωτήσω. Εγώ οι δυο προσφορές που πήρα είναι:BMW 116d Efficient Dynamics
Line Sport Line- τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών
- πακέτο καπνιστή (αν και δεν καπνίζω)
+προβολείς ομίχλης
+Αυτόματος κλιματισμός
26410 με το κλειδί στο χέρι (συμπεριλαμβάνεται η απόσυρση.. που δεν είναι δικιά μου)
Audi A3 Sportback Ambition
+Comfort pack ( xenon, led πίσω, bluetooth..) (δε με ενδιέφερε κάτι από αυτά αλλά το είχαν όλα τα ετοιμοπαράδοτα)
+μεταλλικό χρώμα
26500 με το κλειδί στο χέρι (συμπεριλαμβάνεται η απόσυρση.. που δεν είναι δικιά μου)Η μόνη διαφορά είναι ότι στην Audi θα κρατήσουν ...λογικά... περισσότερο το Fiest-ακι.
Βασικά το sport line πέρα από το sport καθίσματα και τις ζάντες αλουμινίου δε νομίζω ότι αξίζει τα 2.100 ευρώ που ζητάει η bmw, εξωτερικά δεν έχει σημαντικές αλλαγές. Προσωπικά προτίμησα να δώσω 2.400 ευρώ και να βάλω το πακέτο advantage και το drive comfort, πρακτικά τα έχεις όλα. Επίσης αξίζει ο διευρυμένος πίνακας οργάνων (192 ευρώ). Ζάντες και λάστιχα αγόρασα από ebay.de με 600 ευρώ (καινούρια όλα), άρα έχω 4 λάστιχα καινούρια στην αποθήκη μαζί με τις ατσάλινες ζάντες και τα τάσια της bmw. Κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως βάλω και το m-pack και θα είμαι οκ.
Δες αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3333476/, αν βγάλεις τις ζάντες και βάλεις το sport line βγαίνει στα 24.800 ευρώ.
Γιατί στην audi θα κρατήσουν περισσότερο το fiesta? Όπως έγραψα και σε άλλο post, το καλύτερο θα ήταν να το πουλήσεις μόνος σου. Το polo της συζήγου σχεδόν όλοι (bmw,audi,volvo) το έπαιρναν γύρω στα 2.500-2.800 και το έδωσα 3.900 σε ιδιώτη μέσα σε μια βδομάδα (κέρδισα ένα χιλιάρικο και βρήκα την ησυχία μου ).
Όσον αφορά τον dealer, θα στον στείλω με pm -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Βασικά το sport line πέρα από το sport καθίσματα και τις ζάντες αλουμινίου δε νομίζω ότι αξίζει τα 2.100 ευρώ που ζητάει η bmw, εξωτερικά δεν έχει σημαντικές αλλαγές. Προσωπικά προτίμησα να δώσω 2.400 ευρώ και να βάλω το πακέτο advantage και το drive comfort, πρακτικά τα έχεις όλα. Επίσης αξίζει ο διευρυμένος πίνακας οργάνων (192 ευρώ). Ζάντες και λάστιχα αγόρασα από ebay.de με 600 ευρώ (καινούρια όλα), άρα έχω 4 λάστιχα καινούρια στην αποθήκη μαζί με τις ατσάλινες ζάντες και τα τάσια της bmw. Κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως βάλω και το m-pack και θα είμαι οκ.
Δες αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3333476/, αν βγάλεις τις ζάντες και βάλεις το sport line βγαίνει στα 24.800 ευρώ.
Γιατί στην audi θα κρατήσουν περισσότερο το fiesta? Όπως έγραψα και σε άλλο post, το καλύτερο θα ήταν να το πουλήσεις μόνος σου. Το polo της συζήγου σχεδόν όλοι (bmw,audi,volvo) το έπαιρναν γύρω στα 2.500-2.800 και το έδωσα 3.900 σε ιδιώτη μέσα σε μια βδομάδα (κέρδισα ένα χιλιάρικο και βρήκα την ησυχία μου ).
Όσον αφορά τον dealer, θα στον στείλω με pmΜπράβο ζήτηση το polo...Κελεπουρι Βλέπω
Τώρα που έχεις γράψει κάποια km , τι καταναλωσεις βλέπεις σε αστικό-ημιαστικο περιβάλλον (όχι ταξίδι εννοώ);
Συμφωνω κ εγώ ότι το sportline δεν αξίζει να το βάλεις. Αξίζουν όμως πολυ τα σπορ καθίσματα, δεν ξέρω πόσο εχουν εκτός πακέτου. Εγώ με αυτά της βασικής δεν την πάλεψα ούτε απο θέμα άνεσης ούτε πλευρικης στήριξης. Μου φάνηκαν πολυ φτηνά.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Μπράβο ζήτηση το polo...Κελεπουρι ΒλέπωΤώρα που έχεις γράψει κάποια km , τι καταναλωσεις βλέπεις σε αστικό-ημιαστικο περιβάλλον (όχι ταξίδι εννοώ);
Συμφωνω κ εγώ ότι το sportline δεν αξίζει να το βάλεις. Αξίζουν όμως πολυ τα σπορ καθίσματα, δεν ξέρω πόσο εχουν εκτός πακέτου. Εγώ με αυτά της βασικής δεν την πάλεψα ούτε απο θέμα άνεσης ούτε πλευρικης στήριξης. Μου φάνηκαν πολυ φτηνά.
Βασικά ένας με πήρε τηλ και -ευτυχώς- το αγόρασε. Το polo ήταν ΜΥ2004 με 80.000 χλμ καθόλου ταλαιπωρημένο, εντελώς ατρακάριστο. Το τι είχε βγάλει στην σύζηγο (που είναι καλή οδηγός) δεν περιγράφεται. Μετά από αυτή την εμπειρία ούτε η ίδια ήθελε να ακούσει για vw.
Τα sport καθίσματα κοστίζουν γύρω στα 650 ευρώ. Δεν έχω πρόβλημα με τα βασικά καθίσματα, βέβαια τα sport με το κομμάτι που στηρίζει τους μηρούς είναι ακόμα πιο άνετα. Δεν τα έβαλα γιατί γκρίνιαζε η γυναίκα
Καταναλώσεις σε επαρχιακή πόλη με λίγα φανάρια και το start/stop εκτός :
Με eco pro και ελαφρύ δεξί πόδι πέφτει κάτω από 5 σχετικά εύκολα μέσα στην πόλη. Σε διαδρομές πέριξ της πόλης βλέπω νούμερα χαλαρά γύρω στο 4 (ταχύτητες μέχρι 80 χιλιόμετρα με κανονική ροή κίνησης). Με βαρύ πόδι (συχνά σανιδώματα, παιχνίδι με την ουρά και αλλαγές γύρω στις 4.000 στροφές) φτάνει γύρω στα 6-6.5 (προφανώς δεν μιλάω για παρατεταμένα flat out γιατί μιλάμε για κατοικημένες περιοχές). Δεν έχω δει πάνω από 6.5 μέση κατανάλωση διαδρομής μέχρι στιγμής. Θέλω να κάνω μια από τις αγαπημένες μου διαδρομές (στριφτερή ανηφορική γύρω στα 20 χιλιόμετρα) flat out να δω πόσο θα γράψει. Σταθερά με κάθε φουλάρισμα από λαμπάκι (60 ευρώ πετρέλαιο) μου βγάζει από 850 (το χειρότερο) μέχρι 1100 χλμ (μια φορά). Μέση κατανάλωση στο trip μετά από 5.300 χλμ 5.2 -
Με το συγκεκριμενο ξεχναω την ασχημια του και το Α3, και σκεφτομαι τις χαμηλες πτησεις στο Αθηνα- Κομοτηνη και τουμπαλιν!
Αχ ατιμη φτωχεια!! -
Βασικά ένας με πήρε τηλ και -ευτυχώς- το αγόρασε. Το polo ήταν ΜΥ2004 με 80.000 χλμ καθόλου ταλαιπωρημένο, εντελώς ατρακάριστο. Το τι είχε βγάλει στην σύζηγο (που είναι καλή οδηγός) δεν περιγράφεται. Μετά από αυτή την εμπειρία ούτε η ίδια ήθελε να ακούσει για vw.
Τα sport καθίσματα κοστίζουν γύρω στα 650 ευρώ. Δεν έχω πρόβλημα με τα βασικά καθίσματα, βέβαια τα sport με το κομμάτι που στηρίζει τους μηρούς είναι ακόμα πιο άνετα. Δεν τα έβαλα γιατί γκρίνιαζε η γυναίκα
Καταναλώσεις σε επαρχιακή πόλη με λίγα φανάρια και το start/stop εκτός :
Με eco pro και ελαφρύ δεξί πόδι πέφτει κάτω από 5 σχετικά εύκολα μέσα στην πόλη. Σε διαδρομές πέριξ της πόλης βλέπω νούμερα χαλαρά γύρω στο 4 (ταχύτητες μέχρι 80 χιλιόμετρα με κανονική ροή κίνησης). Με βαρύ πόδι (συχνά σανιδώματα, παιχνίδι με την ουρά και αλλαγές γύρω στις 4.000 στροφές) φτάνει γύρω στα 6-6.5 (προφανώς δεν μιλάω για παρατεταμένα flat out γιατί μιλάμε για κατοικημένες περιοχές). Δεν έχω δει πάνω από 6.5 μέση κατανάλωση διαδρομής μέχρι στιγμής. Θέλω να κάνω μια από τις αγαπημένες μου διαδρομές (στριφτερή ανηφορική γύρω στα 20 χιλιόμετρα) flat out να δω πόσο θα γράψει. Σταθερά με κάθε φουλάρισμα από λαμπάκι (60 ευρώ πετρέλαιο) μου βγάζει από 850 (το χειρότερο) μέχρι 1100 χλμ (μια φορά). Μέση κατανάλωση στο trip μετά από 5.300 χλμ 5.2Ειδες γιατι δεν πρεπει να ακους τις γυναικες; Παει το σπορ καθισμα της BMW τωρα.
Σοβαρα τωρα, νομιζω οτι πρεπει να αξιζουν τα λεφτα τους. Κυριως εμενα αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι η ρυθμιση της κλισης ολου του καθισματος (πρωτη φορα το ειδα σε αυτοκινητο της κατηγοριας αυτο, μου εκανε τρομερη εντυπωση) αλλα και του πλατους της πλατης. Βεβαια απο την αλλη εχουν αρκετα σκληρη βαση και ισως κουραζουν σε πολυωρα ταξιδια, δεν ξερω. Επισης, ειναι εκνευριστικο που ακομα και σε αυτα δεν υπαρχει οσφυϊκη υποστηριξη και πρεπει να την πληρωσεις εξτρα οταν ολος ο ανταγωνισμος τη δινει στανταρ. Ελεος...
Οσο για την καταναλωση, οι τιμες που αναφερεις ειναι παρα πολυ καλες.
edit: τωρα ειδα οτι το start/stop στην πολη το εχεις εκτος; Γιατι;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πόσο πάνω κάτω της ταχύτητας σου κάνει όταν κάνει το coasting όπως λές; Δηλαδή αν έχεις το cruise στα 140 με τι ταχύτητες σε πηγαίνει, πόσο το αφήνει να πέσει μέχρι να ξαναβάλει ταχύτητα και να επιταχύνει;Η ταχύτητα παραμένει σχεδόν σταθερή , η λογική όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνομαι εγώ είναι οτι δίνει στιγμιαία γκάζι για να διατηρήσει την ταχύτητα και αμέσως απεμπλέκει μέχρι να ξαναχρειαστεί να ξαναδώσει. Γενικά οι αλλαγές του s-tronic δεν έχουν καμμία σχέση με πως θα οδηγούσα ενα χειροκίνητο αμάξι. π.χ. το αμάξι ξεκινάει απο στάση πολλές φορές με 2η ταχύτητα ή πας με 30κμ και έχει μέσα 5η. Σε ανηφόρα λογικό είναι να έχεις λιγότερο εως καθόλου coasting.
Περίεργο, θα περίμενα να αφήνει να πέσουν 5-6χλμ μετά σε πάει πάλι στα 140 αργά κοκ. Το να στο κάνει σχεδόν συνέχεια, δηλαδή φαντάζομαι κάθε 2 δευτερόλεπτα για να μην προλάβει να πέσει η ταχύτητα, δεν θα περίμενα να συμφέρει αλλά σίγουρα το έχουν μελετήσει και τους βολεύει. Είναι όμως κάπως να είσαι με 140 και να βλέπεις το στροφόμετρο μια στο ρελαντί και μια στα κανονικά του!
Οι αλλαγές στα αυτόματα (όλων των ειδών) έχουν να κάνουν με το πόσο πατάς το γκάζι. Το γκάζι εκτός από γκάζι εκτελεί και χρέη ενημέρωσης του κιβωτίου για τις προθέσεις σου. Αν είσαι επιθετικός τότε θα αργήσει να ανεβάσει σχέση ενώ αν είσαι απαλός θα βρεθείς με μεγάλη σχέση με πολύ μικρή ταχύτητα. Ανάλογα με τον προγραμματισμό του εγκεφάλου μπορεί είτε να διαλέγεις χειροκίνητους τρόπους λειτουργίας (υπερ οικονομίας, νορμάλ, σπορ) είτε αυτόματα να επιλέγει ανάμεσα σε λίγα ή πολλά διαφορετικά προγράμματα ανάλογα με το πως σε κόβει! Για αυτό και ξεκινάει με 2α καμιά φορά.
Η ρύθμιση της κλίσης του καθίσματος είναι μεγάλη ιστορία, ενθουσιάστηκα όταν κατάλαβα ότι έχω τέτοιο πράμα. Βοηθάει να στηρίζονται σωστά και τα πόδια και η μέση. Επιπλέον ρύθμιση για μέση ίσως να είναι και υπερβολή.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η ρύθμιση της κλίσης του καθίσματος είναι μεγάλη ιστορία, ενθουσιάστηκα όταν κατάλαβα ότι έχω τέτοιο πράμα. Βοηθάει να στηρίζονται σωστά και τα πόδια και η μέση. Επιπλέον ρύθμιση για μέση ίσως να είναι και υπερβολή.
Οταν αναφερεσαι στην επιπλεον ρυθμιση εννοεις την οσφυϊκη; Γιατι το λες αυτο; Εγω τη θεωρω αρκετα χρησιμη και σιγουρα μερος ενος καλου ανατομικου και ξεκουραστου καθισματος.
-
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Παντως αθανατη ελλαδαρα.. δινουμε τοσα λεφτα για αυτοκινητα με χειροκινητα κιβωτια τη στιγμη που τα αυτοματα και δε των συγκεκριμενων εταιρειων, ειναι τα καλυτερα...
Δεν το βλεπουμε το πραγμα διαφορετικα με τιποτα .Έχεις ιδέα πόσα λεφτά θέλει παραπάνω το DSG;
Μήπως πόσο διάρκεια ζωής έχει; Πόσα θα χρειαστεί να το αλλάξεις;
Δε σε παραξενεύει που από το κατεξοχήν target group (ταρίφες) δεν έχει ούτε ένας;
Μάγκας με τα λεφτά άλλων γίνομαι κι εγώ.
1)mr εισαι πολυ εριστικος 2) δεν απευθυνθηκα σε εσενα προσωπικα , αν νομιζεις και εσυ και οι αλλοι οτι το εκανα ζηταω συγνωμη
Γνωριζω παρα πολυ καλα ποσο εχει το dsg μιας και ειμαι υποψηφιος αγοραστης του νεου Α3. Ειναι το καλυτερο αυτοκινητο με διαφορα απο τον ασσο αυτη τη στιγμη (και ειμαι και bmwδακιας φανατικοτατος).
Στο polo εχω dsg τρια χρονια , μαλιστα μου αλλαξαν τον συμπλεκτη εκτος εγγυσησης με 150 ευρω. οχι γιατι χαλασε αλλα για καλο και για κακο. Ειχα και σε Ζ4 κιβωτιο διπλου συμπλεκτη και μαζι με πολλες βελτιωσεις στο μοτερ και αγριο ξεκ....λιασμα και 80Κ χλμ δεν εβγαλε τιποτα.
Ολοι οι ταριφες του κοσμου αυτοματα οδηγουν πηγαινε αγγλια, γερμανια , βελγιο αμερικη.. ινδονησια, ταυλανδη .. ναι εχει κατι dacia στη ρουμανια με χειροκινητο, και στι βουλγαρια κ ο κ. διαλεξε με ποιους θελεις να εισαι.
Το αυτοματο κιβωτιο ειναι ευκολια τεραστια και για μενα αξιζει να παει κανεις σε 'υποδεεστερη' στα χαρτα μαρκα προκειμενου να το εχει.
Οσον αφορα τις καταναλωσεις. Σημερα το μεσημερι απο το ικεα του αεροδρομιου μεχρι τα Σεα ασπροπυργου(αναστροφη τσαμπα εκει) και πισω μαρουσι δηλαδη φουλ αττικη οδο, χωρις να χρειαστει να κοψω ουτε μια φορα, συνολο 50 χλμ, κινουμενος με σπαστικα 90χαω το κομπιουτερ εγραψε 5,8 λιτρα.με polo 1.2 tsi dsg. Να μου πειτε κι εμενα πως το κανετε με 1,4 και 1,8 και καιτε τοσο λιγοτερο .
-
Το οτι εσυ πιστεύεις ότι το Α3 είναι το καλύτερο δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας όμως, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μιλάς τόσο απόλυτα τόσο για το Α3, όσο και για τα αυτόματα κιβώτια...
Για μένα το Α3 είναι ένα αυτοκίνητο καλό σε όλα, χωρίς να έχει κάτι που να σε κάνει να πείς σαν κι αυτό κανένα! Χώρια που είναι ένα πάρα πού ακριβό golf, το οποίο είναι ένα ακριβό leon, το οποίο είναι ένα κοφτό octavia. -
Ο χρήστης alfa-milan έγραψε:
Το οτι εσυ πιστεύεις ότι το Α3 είναι το καλύτερο δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας όμως, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μιλάς τόσο απόλυτα τόσο για το Α3, όσο και για τα αυτόματα κιβώτια...
Για μένα το Α3 είναι ένα αυτοκίνητο καλό σε όλα, χωρίς να έχει κάτι που να σε κάνει να πείς σαν κι αυτό κανένα! Χώρια που είναι ένα πάρα πού ακριβό golf, το οποίο είναι ένα ακριβό leon, το οποίο είναι ένα κοφτό octavia.Αν ειναι ετσι τοτε να παρουμε ενα λεον ολοι (οχι οτι θα με χαλαγε προσωπικα, με τα λεντ μπροστα! ).
Βασικα καπως ετσι ειναι η αντιστοιχια.
Octavia= ανετο Golf
Leon= σπορ Golf
A3= πολυτελες Golf -
Αν η διαφορα ειναι μικροτερη απο τις 2000e τοτε κατα τι γνωμη μου πας σε 116d.
Ολοκληρωσα και γω την ερευνα αγορας και αφου απερριψα V40,A3,A CLASS κατεληξα στην 116d την οποια θα την κλεισω τη Δευτερα(αγορα μετρητοις).Η εκπτωση εφτασε λιγο πανω απο τις 5.000e(οπως και ενος φιλου οπως διαβασα και εδω και σε προηγουμενα post του).Την εκανα test drive,μου αρεσε η ποιοτητα κυλισης και η ηχομονωση(αν δεν ετρεμε και ο επιλογεας στο ρελαντι... )
Μου εκαναν την καλυτερη εκπτωση συν την αποσυρση..!
Με γαργαλαει ο μου για να βαλω και τα ξενον αλλα ακριβα τα ατιμα και δεν ξερω αν αξιζει η αγορα τους μιας και δε θα ταξιδευω νυχτα.Κυριως για να ικανοποιησω το εγω μου...
Ενδεχομενως θα εχεις μεγαλυτερο κερδος οταν αποφασισεις να πουλησεις την 116d απο to a3 λογω diesel. -
Καλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα να έχεις.
Τελική τιμή πόσο σου βγαίνει η 116d;Στάλθηκε από το LT22i μου
-
Ο χρήστης FRENCH BULLDOG έγραψε:
Ολοκληρωσα και γω την ερευνα αγορας και αφου απερριψα V40,A3,A CLASS κατεληξα στην 116d την οποια θα την κλεισω τη Δευτερα(αγορα μετρητοις).Η εκπτωση εφτασε λιγο πανω απο τις 5.000e(οπως και ενος φιλου οπως διαβασα και εδω και σε προηγουμενα post του).Την εκανα test drive,μου αρεσε η ποιοτητα κυλισης και η ηχομονωση(αν δεν ετρεμε και ο επιλογεας στο ρελαντι... )
Με γαργαλαει ο μου για να βαλω και τα ξενον αλλα ακριβα τα ατιμα και δεν ξερω αν αξιζει η αγορα τους μιας και δε θα ταξιδευω νυχτα.Κυριως για να ικανοποιησω το εγω μου...
Ενδεχομενως θα εχεις μεγαλυτερο κερδος οταν αποφασισεις να πουλησεις την 116d απο to a3 λογω diesel.Μπορείς να μου δώσεις την προσφορά, δηλαδή τι εξοπλισμό περιλαμβάνει , και την τελική τιμή για να δω τι διαφορά έχουμε. Επίσης αν μπορείς στείλε μου την πόλη στην οποία ζεις για να δω ποια αντιπροσωπεία είναι.
Τέλος αν σου είναι εύκολο, αφού έκανες έρευνα αγοράς, καλό θα ήταν να μας πεις γιατί κατέληξες εκεί. Ευχαριστώ και καλοτάξιδο. -
Ο χρήστης MANGO2 έγραψε:
Παντως αθανατη ελλαδαρα.. δινουμε τοσα λεφτα για αυτοκινητα με χειροκινητα κιβωτια τη στιγμη που τα αυτοματα και δε των συγκεκριμενων εταιρειων, ειναι τα καλυτερα...
Δεν το βλεπουμε το πραγμα διαφορετικα με τιποτα .Έχεις ιδέα πόσα λεφτά θέλει παραπάνω το DSG;
Μήπως πόσο διάρκεια ζωής έχει; Πόσα θα χρειαστεί να το αλλάξεις;
Δε σε παραξενεύει που από το κατεξοχήν target group (ταρίφες) δεν έχει ούτε ένας;
Μάγκας με τα λεφτά άλλων γίνομαι κι εγώ.
1)mr εισαι πολυ εριστικος 2) δεν απευθυνθηκα σε εσενα προσωπικα , αν νομιζεις και εσυ και οι αλλοι οτι το εκανα ζηταω συγνωμη
Γνωριζω παρα πολυ καλα ποσο εχει το dsg μιας και ειμαι υποψηφιος αγοραστης του νεου Α3.
Στο polo εχω dsg τρια χρονια , μαλιστα μου αλλαξαν τον συμπλεκτη εκτος εγγυσησης με 150 ευρω. οχι γιατι χαλασε αλλα για καλο και για κακο. Ειχα και σε Ζ4 κιβωτιο διπλου συμπλεκτη και μαζι με πολλες βελτιωσεις στο μοτερ και αγριο ξεκ....λιασμα και 80Κ χλμ δεν εβγαλε τιποτα.
Ολοι οι ταριφες του κοσμου αυτοματα οδηγουν πηγαινε αγγλια, γερμανια , βελγιο αμερικη.. ινδονησια, ταυλανδη .. ναι εχει κατι dacia στη ρουμανια με χειροκινητο, και στι βουλγαρια κ ο κ. διαλεξε με ποιους θελεις να εισαι.
Το αυτοματο κιβωτιο ειναι ευκολια τεραστια και για μενα αξιζει να παει κανεις σε 'υποδεεστερη' στα χαρτα μαρκα προκειμενου να το εχει.
Οσον αφορα τις καταναλωσεις. Σημερα το μεσημερι απο το ικεα του αεροδρομιου μεχρι τα Σεα ασπροπυργου(αναστροφη τσαμπα εκει) και πισω μαρουσι δηλαδη φουλ αττικη οδο, χωρις να χρειαστει να κοψω ουτε μια φορα, συνολο 50 χλμ, κινουμενος με σπαστικα 90χαω το κομπιουτερ εγραψε 5,8 λιτρα.με polo 1.2 tsi dsg. Να μου πειτε κι εμενα πως το κανετε με 1,4 και 1,8 και καιτε τοσο λιγοτερο .
Η αλήθεια είναι ότι δε ξέρω τι οδηγούν οι ταρίφες στο εξωτερικό. Αν είναι έτσι όπως τα λες .. πάω πάσο. Κάποιος πρέπει να ενημερώσει και τους δικούς μας.
Επί της κουβέντας, βγάλε στην άκρη το αυτοκίνητο και απάντησέ μου σ΄ αυτά που σε ρωτάω.
ΥΓ: Διάλογο σ΄ ένα φόρουμ κάνουμε, συγγνώμη αν ήμουν εριστικός.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
edit: τωρα ειδα οτι το start/stop στην πολη το εχεις εκτος; Γιατι;Στην Αθήνα το έχω ενεργοποιημένο γιατί έχει μεγάλες στάσεις στα φανάρια και πολύ κίνηση. Στην επαρχία είναι λίγο σπαστικό να σβήνει ο κινητήρας για 3 sec και μετά να ξαναπαίρνει, θέλω να πω δεν έχει πολλά φανάρια και μεγάλες στάσεις, λίγη κίνηση άρα ελάχιστο όφελος.
Ενδεχομενως θα εχεις μεγαλυτερο κερδος οταν αποφασισεις να πουλησεις την 116d απο to a3 λογω diesel.Με το καλό να την παραλάβεις και καλορίζικη.
Άρα παίζει ακόμα η έκπτωση που έπαιζε και το Μάρτιο. Ο λεβιές ταχυτήτων όσο περνάνε τα χιλιόμετρα θα βελτιωθεί πολύ σε αίσθηση. Μόνο στο ρελαντί τρέμει λίγο αλλά θα δεις ότι από ένα σημείο και μετά δεν θα το προσέχεις καν, τουλάχιστον εμένα δεν με ενοχλεί. Εν κινήσει είναι οκ.
Αν δεν ταξιδεύεις βράδυ καλύτερα κράτα το χιλιάρικο για πετρέλαιο. Φτάνει για 16 γεμίσματα που ισοδυναμούν με 14.000 + χλμ περίπου . Τα standard φώτα δεν είναι και τα καλύτερα αλλά όσοι αλλάξαν λάμπες (με osram ή philips) λένε ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση (και φθηνή). Τα xenon είναι πολύ καλά και ομορφαίνουν την μούρη αλλά προτίμησα να βάλω το drive comfort γιατί ήθελα οπωσδήποτε το cruise control ( + θύρα usb, bluetooth,servotronic). -
καλημερα!ο κυριωτερος λογος ηταν η εκπτωση που εκανε η BMW.Μου αρεσε πολυ το α3(αισθηση στιβαροτητας)αλλα σε πετρελαιο καλυτερη θεωρησα τη bmw.εσωτερικο ομορφο αλλα-γουστα ειναι αυτα-μου αρεσε η bmw.to v40 μου φανηκε στεναχωρο μεσα αλλα με ομορφα καθισματα αλλα και πιο αργο απο την 116d.H a class 180cdi πανεμορφη κατ εμε αλλα μικροτερο χωρο αποσκευων πιο αργη απο 116d πιο ακριβη κατα 1000 και κατι ευρω για αγορα και ακριβοτερα σερβις..ανα 2 χρονια στη bmw ανα χρονο στο αστερι.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ομως πολυ η ατιμη.Επισης τους δινω και το αμαξι μου και την καλυτερη τιμη παλι η bmw την εκανε...οποτε...
την πηρα με το sport line+advandage+διευρυμενο πινακα+αισθητηρες εργοστασιακους+αυτοματα φωτα κ αισθητηρες βροχης+bluetooth...α!!!και αλλη ζαντα οχι απο τη σπορ εκδοση που δε μου αρεσε εκεινη καθολου.Στα 22000ε απο Θεσ/νικη!παντως οταν ανεφερα τιμη μεσα σε 1' ο πωλητης εριξε την τιμη του δικου του 65οe..παιζουν καλες προσφορες! -
Ο χρήστης FRENCH BULLDOG έγραψε:
καλημερα!ο κυριωτερος λογος ηταν η εκπτωση που εκανε η BMW.Μου αρεσε πολυ το α3(αισθηση στιβαροτητας)αλλα σε πετρελαιο καλυτερη θεωρησα τη bmw.εσωτερικο ομορφο αλλα-γουστα ειναι αυτα-μου αρεσε η bmw.to v40 μου φανηκε στεναχωρο μεσα αλλα με ομορφα καθισματα αλλα και πιο αργο απο την 116d.H a class 180cdi πανεμορφη κατ εμε αλλα μικροτερο χωρο αποσκευων πιο αργη απο 116d πιο ακριβη κατα 1000 και κατι ευρω για αγορα και ακριβοτερα σερβις..ανα 2 χρονια στη bmw ανα χρονο στο αστερι.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ομως πολυ η ατιμη.Επισης τους δινω και το αμαξι μου και την καλυτερη τιμη παλι η bmw την εκανε...οποτε...
την πηρα με το sport line+advandage+διευρυμενο πινακα+αισθητηρες εργοστασιακους+αυτοματα φωτα κ αισθητηρες βροχης+bluetooth...α!!!και αλλη ζαντα οχι απο τη σπορ εκδοση που δε μου αρεσε εκεινη καθολου.Στα 22000ε απο Θεσ/νικη!παντως οταν ανεφερα τιμη μεσα σε 1' ο πωλητης εριξε την τιμη του δικου του 65οe..παιζουν καλες προσφορες!Με ολα αυτα τα extra σου βγηκε 22000;;
Εχω την εντυπωση οτι πρεπει να ειναι και παραπανω απο 5000 η εκπτωση!
Ηταν προσφορα για ετοιμοπαραδοτο ή παραγγελια;
AUDI A3 (2013) Ή BMW 116D (2013)