-
Καλημέρα στο forum και χρόνια πολλα. Ο νόμος του Μερφυ επιβεβαιωθηκε για ακόμη μια φορά. Ενας μήνας πέρασε απο την αγορά του καινουριου μου αμαξιου και προ ημερών μια πέτρα χτύπησε το μπροστινό μέρος του ουρανού με αποτέλεσμα να αφήσει ένα μεγαλοπρεπές σημάδι και φυσικά να γδαρει σε εκείνο το σημείο το χρώμα. Το σημάδι δεν ειναι μεγάλο, μερικών χιλιοστων μόνο. Απο μια πρώτη ερώτηση που έκανα μου είπαν πως μάλλον δε γίνεται τίποτα και πως το μόνο που μπορεί να γίνει ειναι η τοποθέτηση βερνικιου, ώστε να μη σκουριάσει σε εκείνο το σημείο. Για αλοιφές και άλλες λύσεις δεν έγινε ακόμη λόγος. Δεδομένου οτι το χρώμα ειναι ιδιαίτερο, Nero Etna της Alfa Romeo, προβληματίζομαι για το τι θα πρέπει να κάνω. Προτάσεις -συμβουλές δεκτές.
-
Καλημέρα στο forum και χρόνια πολλα. Ο νόμος του Μερφυ επιβεβαιωθηκε για ακόμη μια φορά. Ενας μήνας πέρασε απο την αγορά του καινουριου μου αμαξιου και προ ημερών μια πέτρα χτύπησε το μπροστινό μέρος του ουρανού με αποτέλεσμα να αφήσει ένα μεγαλοπρεπές σημάδι και φυσικά να γδαρει σε εκείνο το σημείο το χρώμα. Το σημάδι δεν ειναι μεγάλο, μερικών χιλιοστων μόνο. Απο μια πρώτη ερώτηση που έκανα μου είπαν πως μάλλον δε γίνεται τίποτα και πως το μόνο που μπορεί να γίνει ειναι η τοποθέτηση βερνικιου, ώστε να μη σκουριάσει σε εκείνο το σημείο. Για αλοιφές και άλλες λύσεις δεν έγινε ακόμη λόγος. Δεδομένου οτι το χρώμα ειναι ιδιαίτερο, Nero Etna της Alfa Romeo, προβληματίζομαι για το τι θα πρέπει να κάνω. Προτάσεις -συμβουλές δεκτές.
-
-
ΜΕΤΑ το ασταρι, βερνικι,,,κλπ για να μη σκουριασει αν εφυγε χρωμα, βαλε ενα αυτοκολλητο με το σημα της ομαδας σου, και ξεχνα το....
-
Βάλε ένα αυτοκόλλητο με το σήμα να γίνεσαι και στόχος και να φαίνεται άσχημο που θα ξεθωριάσει μετά το καλοκαίρι και αν το αφήσεις και κάποια χρόνια και το βγάλεις θα έχει διαφορετικό χρώμα το κομμάτι από κάτι από το άλλο αυτοκίνητο. Τοπική επισκευή δεν γίνετε;
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
...βαλε ενα αυτοκολλητο με το σημα της ομαδας σου, και ξεχνα και το υπόλοιπο αυτοκίνητο.... -
Εχει φύγει και το αστάρι;Βλέπεις λαμαρίνα ;Αν δεν εχει φύγει δεν θα σκουριάσει.
-
Πας με τον κωδικό του χρώματος της Ιταλίδας σου σε ένα κοντινό σε εσένα συνεταιρισμό φανοποιών και σου φτιάχνουν περί τα 50ml χρώματος. Έπειτα, με μια οδοντογλυφίδα εφαρμόζεις με προσοχή. Οδοντογλυφίδα, όχι μπατονέτα αυτιών για να μην πασαλείψεις παραπάνω έκταση από ότι χρειάζεται. Αφού στεγνώσει, βάζεις με τον ίδιο τρόπο και λίγο βερνίκι.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εχει φύγει και το αστάρι;Βλέπεις λαμαρίνα ;Αν δεν εχει φύγει δεν θα σκουριάσει.ακριβώς...
αν βλέπεις το αστάρι, μία γκρι βάση, τότε είσαι οκ...
κ εγώ όταν το πλένω βλέπω 2-3 τέτοια σημαδάκια 1 χιλιοστού διαμέτρου, αλλά αυτά θα γίνουν ούτως ή άλλως...
Δεν αξίζει να το ξαναβάψεις ολόκληρο, ούτε καν με το πινέλο ορισμένες φορές, τουλάχιστον σε εμένα είναι μπεζ κ δε φαίνεται, έτσι όπως είναι τώρα... Αν το κάνω με το πινέλο θα φαίνεται η διαφορά στο ύψος του χρώματος... τώρα με την οδοντογλυφίδα που λέει ο φίλος από πάνω, ίσως δουλέψει κ σε 'μένα...
Τώρα στο μαύρο... μάλλον καλύτερα θα ήταν να το κάνεις με το πινέλο αν φαίνεται, το κοντράστ γκρι-μαύρο είναι μεγαλύτερο σε σύγκριση με γκρι-μπεζ... -
Εχω 3 τετοια σημαδια στο καπο χωρις ασταρι!
Χτύπημα απο πετρα