-
Τότε πιστεύω πρέπει να συνεχίσεις να είσαι κάτοχος μιας SLK .
-
μην πάει και το νικνέιμ στράφι
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Παιδια με τις εως τωρα απαντησεις σας και την αναλογη σκεψη απο μεριας μου, κλεινω προς να κρατησω την slk μου. Ισως να μην αξιζει το (σιγουρα μεγαλο) ρισκο το rx8. Ετσι λεω...προς το παρον
Ορθά πράττεις. Δεν είμαστε στο 2004 της «σπατάλης». 2013 και τα κεφάλια μέσα.
-
Εγω αν ημουν στην θεση σου μιας και εχεις ηδη αλλαξει αρκετα αμαξια ιδιας φιλοσοφιας θα εψαχνα καποιο φτηνο rx μονο και μονο για να δω και αυτο τι εχει να μου προσφερει-μαθει.Σιγουρα παντως οχι καποιο ακριβο μιας και γνωμη μου ειναι αφου θα το χεις για 1ο παρε ενα φθηνο να μην εχεις μεγαλη χασουρα αργοτερα κοιτα να το χαρεις για κανα χρονο και βλεπεις μετα...
Επισης με την ιδια λογικη εγω δεν θα μπορουσα να μην ειχα ενδιαφερον για s2000 μετα απο mr2 mx5 -
Τι ειναι το R170 & 171?...φανταζομαι αλλο μοτερ, αλλα τι μοτερ?..υπαρχει διαφορα και στο αμαξι?..(φρενα αναρτηση κλπ?)
ειναι αλλη εκδοση? αλλο μοντελλο εντελως?..κυκλοφορησαν παραλληλα η το ενα ειναι διαδοχος του αλλου?κατα τη γνωμη μου, **το καλυτερο αμαξι **ειναι αυτο που εχει φαει ολικα την αποσβεση του, δεν πιανει φραγκο σοβαρο στην αγορα σε σχεση με την αρχικη του τιμη (κατω απο 10%), δεν ζηταει λεφτα, αντεχουμε το κοστος χρησησ και κατοχης, μας κανει τα κεφια , γουσταρουμε να το βλεπουμε και να το οδηγουμε...και δεν γκρινιαζουν τα αλλα 3/4 του εαυτου μας....η οποιο ποσοστο θελετε εσεις.
Οποτε η SLK,απο οτι φαινεται πρεπει να κρατηθει, διοτι πληρει οοοολες τις προυποθεσεις.
-
R170
R171
-
Η R170 πάντως δεν είναι αμάξι για να το δώσεις. Και να θες να το αντικαταστήσεις το κρατάς στο γκαράζ για συλλογή.
-
Ποιο γκαραζ? Στο δρομο παρκαρει...
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Δεν εχω ουτε ειχα ποτε δευτερο αυτοκινητο ή μηχανακι (δεν μ αρεσουν ουτε εχω διπλωμα) οποτε μιλαμε για το ενα και μοναδικο που θα κανει τα παντα (με το 100% των χιλιομετρων εντος Αθηνας και περιχωρων). Ταξιδια δεν κανωΤην Slk δεν την εχω βαρεθει, τη γουσταρω τρελα και με πορωνει η οδηγηση της, ειναι διασκεδαστικη εν μερει και δεν μου χει βγαλει σχεδον τιποτα απ το 2011 που την πηρα (τωρα σιγα σιγα θελει σασμαν λογω σκληρης δικης μου χρησης). Την ολη φαση απλα τη σκεφτομαι ετσι για την αλλαγη και για τα τελη στην ουσια. Χλμ το χρονο κανω γυρω στα 12-13.000
Με βαση το παραπανω δεν κανει για εσενα το Rx..Ευκολα οχι.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Σκεφτεσαι καθολου να δεις κανα mx-5; Σου μιλαω ως πρωην ιδιοκτητης
Eιχα και γω mx5, δυο μαλιστα, ενα mk1 και ενα mk2 αργοτερα. Οποτε ασφαλως και δεν ενδιαφερομαι. Η slk μου μπροστα τους ειναι αλλη κλαση απλα
Ποιοτικά και από άποψη πολυτέλειας μπορεί. Οδηγικά όμως δεν είναι με τίποτα άλλη κλάση. Θεωρώ πολύ καλύτερο το ΜΧ.
-
Eιναι αλλο αυτοκινητο ρε παιδι μου πως να το πω....οδηγικα μπορει να μην ειναι στο ιδιο επιπεδο με τα mx5 αλλα μεχρι εκει....και η αισθηση ποιοτητας, ασφαλειας και στοιβαροτητας δεν συγκρινονται με τα γιαπωνεζακια
-
Πόσο σου κοστίζει τώρα σε ετήσια βάση η SLK; Ποιο είναι το αντίστοιχο νούμερο για το 8άρι; Φαντάζομαι ότι θα τα έχεις υπολογίσει αυτά. Για πες...
-
ασφαλεια 600€
τελη 660€
σερβις 200€
λαστιχα 380€- βενζινες για αυτα τα 12.000 χλμ περιπου. Αυτα για το '12
Ξερει κανεις πρωην ή νυν κατοχος rx8 να μου πει ενα μεσο ετησιο κοστος? Για να δω αν ερχεται παραπανω ή οχι
-
Ασφάλεια με μερική ολική κλοπή αερόσακοι και θραύση κρυστάλων ετήσια στα 360 Ε (μχ5 1.8 400Ε)
Τέλη 130Ε (μχ5 1.8 300 Ε)
Σερβις απλό 4λίτρα λάδια 5/30 ημισυνθετικά elf (ίδια με dexelia) + φίλτρο λαδιού 50 Ε ανα 5000ΚΜ +2 λίτρα συμπλήρωμα +2 λιτρα πρεμιξ + ΦΑ (συμφέρει το τύπου γάζας)+ εργατικά σύνολο ανα έτος 200 Ε.
Τα αναλώσιμα είναι όπως και στο μχ5 αλλά ακόμη ακριβότερα πολλαπλασιαστές, τακάκια, δίσκοι φρένων, δίσκος πλατό συμπλέκτη μπουζί, αντλία βενζίνης και καταλύτης ( αν δεν είναι καλός αφτερ μαρκετ των +400Ε τον λιώνει για πλάκα).
λάστιχα απλώς αντί 225/45/18 των +700Ε θα βάζεις 225/40/18 των 400-500 .
Βενζίνες με το cosmo:
Πόλη min: 17 λιτ/100ΚΜ
εθνική min με 120/140 11 λιτ/100,
αν το λιώνεις όμως η κατάνάλωση θα χτυπάει άνετα τα 20λιτ/100ΚΜ.
Τα περί φροντίδας του wankel τα έχεις διαβάσει,το κόστος επισκευής που μπορεί να γίνει στα 50/100/150 ή ακόμη και τα 200.000 ΚΜ αρχίζει από 2000Ε και μπορεί να φτάσει τα 5.000Ε με αντικατάσταση κινητήρα -
Με τίποτα δε θα έπαιρνα 8άρι χωρίς μικτή ασφάλεια.
-
Πάρε RX8 και βάλτου το μοτέρ της SLK.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Με τίποτα δε θα έπαιρνα 8άρι χωρίς μικτή ασφάλεια.Mεικτη δεν εκανα και ουτε θα κανω ποτε, ποσο μαλλον σε μτχ 10ετιας
Προτιμω να τα δινω σε βενζινες πάρα να ενισχυω τα ταμεια των ασφαλιστικων -
ΜΕΙΚΤΗ.... θα κανεις, οταν θα θελεις να το δωσεις, και δεν θα μπορεις.
Ετσι θα παρεις πολυ καλα λεφτα. -
Ο χρήστης heras έγραψε:
τα ταμεια των ασφαλιστικωνΤα ταμεία των ασφαλιστικών θα είχαν σώσει έναν φίλο μου που το κοπάνησε αγρίως την 28η μέρα κατοχής του και αναγκάστηκε να το δώσει 12Κ από 29Κ που το είχε πάρει καινούριο. Φθηνότερα θα του ερχόταν να νοίκιαζε Murcielago παρά το Challenge. Ξέρεις, τρακάρουν κι οι καλοί οδηγοί, όχι μόνο οι μάπες. Να μου σου πω μάλιστα πως όταν τρακάρει ο καλός, ο τράκος θα είναι επίσης καλός... Και η φανοποιεία του 8αριού δεν αστειεύεται, ζοματάει!
-
Διαφωνώ πλήρως...
Αλλαγη της SLK για RX8. Ναι ή Οχι?