-
Άρα λοιπόν αν υπήρχε μια ΚΑΛΑ οργανωμένη οικονομική ζώνη, με εξασφαλισμένες καλές συνθήκες διαμονής στους μετανάστες - δε θα ήταν win-win για όλους;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
@Hellenic tifosi
Ανυπαρξία νόμιμων εργατών.
Έλληνες εργάτες γης, στα νούμερα που χρειάζονται εκεί πέρα, δεν υπάρχουν.
Θυμάμαι πιτσιρικάς, αυτά τα κενά (ναι, δεν είναι σημερινό το πρόβλημα) τα καλύπταμε εμείς. Όλο το καλοκαίρι δουλεύαμε, είτε φορτώνοντας καρπούζια, είτε δουλεύοντας σε αμπέλια, ντομάτες, πιπέρια, .... κ είχαμε κ το χαρτζηλίκι μας.dstou, για όλα αυτά έχουμε μιλήσει, αλλά χρειάζονται πρώτα απ' όλα θέληση κ κινήσεις από τις ΔΥ. Έχει δει κανένας τέτοιες κινήσεις? Από το 2008 έχουν γίνει καταγγελίες, κανένας δεν μπορεί να λέει ότι δεν γνώριζε.
Οκ, πολλοί μπορεί να με πυροβολήσουν πάλι, αλλά δεν μπορώ να μην το αναφέρω: Είναι πιθανόν τα μεροκάματα να είναι κ μεγαλύτερα από τα ελάχιστα προβλεπόμενα. Υπάρχει όμως κ περίπτωση στους εργάτες να μην φτάνουν όσα πληρώνουν οι εργοδότες. Δεν έρχονται τυχαία τόσοι εργάτες από την άλλη άκρη της Γης στην (πχ) Μανωλάδα, είναι πιθανό να δουλεύει κύκλωμα. Κ τα λ7 που 'χάνονται' στη διαδρομή εργοδότης -> εργαζόμενος, να καταλήγουν στις τσέπες διεθνών κυκλωμάτων δουλεμπόρων. Αλλά το μότο 'ματωμένες φράουλες' είναι πολύ πιασιάρικο κ πολύ πιο εύκολα καταπόσιμο, κ οι παραγωγοί της Μανωλάδας πολύ πιο εύκολα θύματα. Που να τα βάζει τώρα ο (δεν θυμάμαι ποιός το είπε τελευταίος, νομίζω ο REALZEUS, αν δεν είναι αυτός σόρι) Έλληνας με κυκλώματα μπράβων. Κ μάλιστα διεθνή...
Εγώ για τους μπράβους είπα ότι είναι αστείο να θέλεις τα κόμματα (το ΚΚΕ συγκεκριμένα) να ζητήσει την προστασία εγκληματιών. Γιατί ο μπράβος είναι εξ' ορισμού εγκληματίας!
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Άρα λοιπόν αν υπήρχε μια ΚΑΛΑ οργανωμένη οικονομική ζώνη, με εξασφαλισμένες καλές συνθήκες διαμονής στους μετανάστες - δε θα ήταν win-win για όλους;Το εννοείς τώρα αυτό;
-
Άρα λοιπόν αν υπήρχε μια ΚΑΛΑ οργανωμένη οικονομική ζώνη, με εξασφαλισμένες καλές συνθήκες διαμονής στους μετανάστες - δε θα ήταν win-win για όλους;Δεν ξέρω τι κ πως το εννοείς, εγώ το βλέπω πιο απλά: 5 - 10 υπάλληλοι της Νομαρχίας, να βρίσκουν 2.000 εργάτες απ' όπου γης, να τους φέρνουν ΝΟΜΙΜΑ κ ελεγχόμενα (γιατί δεν ξέρει κανένας τι είναι ο παράνομος εργάτης που παίρνει στη δουλειά του σήμερα), να παίρνουν αυτοί τα ημερομίσθια κ να τα δίνουν στους εργάτες ή να τα στέλνουν στις πατρίδες τους, κρατώντας συμβολικά ποσά για την φιλοξενία κ την σίτισή τους (που μάλλον θα μπορούσε να γίνει κ με κοινοτικά κονδύλια, αλλά τεσπα). Ούτε αοζ ούτε τπτ, απλά κ νοικοκυρεμένα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Άρα λοιπόν αν υπήρχε μια ΚΑΛΑ οργανωμένη οικονομική ζώνη, με εξασφαλισμένες καλές συνθήκες διαμονής στους μετανάστες - δε θα ήταν win-win για όλους;
Το εννοείς τώρα αυτό;
Απολύτως.
Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα σωρό δυστυχισμένους ανθρώπους, που τους φέρονται σα να είναι ζώα.
Την ίδια ώρα, κατά τα λεγόμενα πιο σχετικών από εμένα ανθρώπων, δεν υπάρχει διάθεση από Έλληνες να κάνουν τις δουλειές αυτές, και αν ανέβουν τόοσ τα μεροκάματα ώστε οι δουλειές να γίνουν ελκυστικές σε Έλληνες, ενδεχομένως να θιγεί η ανταγωνιστικότητα του προϊόντως.
Αν λοιπόν προσφέρεις μια αξιοπρεπή διαβίωση στους ανθρώπους αυτούς, συμφωνηθεί ένα συγκεκριμένο μεροκάματο για συγκεκριμένη εργασία, δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι;
edit: Ακριβώς αυτό που λέει ο Ηλίας παραπάνω.
-
Το εννοείς τώρα αυτό;
Απολύτως.
Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα σωρό δυστυχισμένους ανθρώπους, που τους φέρονται σα να είναι ζώα.
Την ίδια ώρα, κατά τα λεγόμενα πιο σχετικών από εμένα ανθρώπων, δεν υπάρχει διάθεση από Έλληνες να κάνουν τις δουλειές αυτές, και αν ανέβουν τόοσ τα μεροκάματα ώστε οι δουλειές να γίνουν ελκυστικές σε Έλληνες, ενδεχομένως να θιγεί η ανταγωνιστικότητα του προϊόντως.
Αν λοιπόν προσφέρεις μια αξιοπρεπή διαβίωση στους ανθρώπους αυτούς, συμφωνηθεί ένα συγκεκριμένο μεροκάματο για συγκεκριμένη εργασία, δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι;
edit: Ακριβώς αυτό που λέει ο Ηλίας παραπάνω.
Το ότι αυτό το καθεστώς είναι ο προάγγελος για να καθιερωθεί και στον γενικό πληθυσμό αυτή η κατάσταση μας ενδιαφέρει ή μπα;
-
Μα για ποιά κατάσταση μιλάς?
-
Μα για ποιά κατάσταση μιλάς?Ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα για παράδειγμα...
-
Γι' αυτά μιλάω κ εγώ. Την δική σου άποψη, όμως, δεν την έχω ακούσει.Ό, τι δε είδες εσύ δεν υπάρχει, δλδ?
Στην ερώτηση ποιός πληρώνει τους μπράβους, έχεις απάντηση?
Που να πάει όποιος εκβιάζεται? Είσαι βέβαιος ότι ξέρεις για τι μιλάς?
Όπως είδες 100 φορές, ΑΝ βλέπεις, δλδ, όποτε χτυπήθηκε (πχ) Πακιστανός, εγινε σάλος σε ολόκληρο τον κόσμο. Όταν έστειλαν σακατεμένο στο νοσοκομείο ένα παλικάρι 22 χρόνων επειδή (άκου θράσος που είχε κ αυτό!) απαίτησε από ('ειδική') παρέα να πληρώσει γι' αυτά που έφαγε, δεν το έγραψε καμία εφημερίδα, δεν το είπε κανένα ραδιόφωνο, κανένα δελτίο ειδήσεων κανενός καναλιού.
Μάθε τι γίνεται, κ έλα να μου πεις ότι δεν μας ενδιαφέρει για το τι κάνουν μεταξύ τους...Ναι έχω απάντηση γιατί η οικογενειακή επιχείρηση ποτών είχε σχέσεις με την νύχτα. Οπότε αυτές οι εξυπνάδες αλλού ιλιλία.
Σε ποιο παλικάρι αναφέρεσαι; -
Κάπου διάβασα πως οι πακιστανοί κινήθηκαν απειλητικά κατά των επιστατων και αμυνθηκαν. Αληθεύει κάτι τέτοιο? Έτσι περιπλέκεται η κατάσταση αν και ο ένας έχει βεβαρημένο παρελθόν.
Στάλθηκε από το ST21i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Αληθεύει. Πήγαν και βάλανε τα κορμιά τους εκεί που οι άνθρωποι έκαναν σκοποβολή και απείλησαν να βαρέσουν με το σαγώνι τους τα παπούτσια των επιστατών. Μεγάλη αλητεία
@τριντεντ
Διασκεδαση στην Αυστραλία; -
Ο μόνος που βλέπω να λέει εξυπνάδες εδώ, είσαι εσύ. Ή, τουλάχιστον, προσπαθείς.
Για ποια οικογενειακή επιχείρηση μιλάς κ τι σχέση έχει νε την συζήτηση?
Ένα παλικάρι σ' ένα εστιατόριο. Το έστειλαν στο νοσοκομείο με σπασμένο σαγόνι. Από τότε, έχουν δημιουργήσει στο ίδιο εστιατόριο πρόβλημα πολλές φορές, χτυπώντας τον μάγειρα, τους σερβιτόρους, όποιον βρουν μπροστά τους. Μέχρι να έρθει η ασφάλεια, έχουν γίνει καπνός. Εκεί που μένουν, η ασφάλεια δεν πηγαίνει. Τι λύση του προτείνεις, του μαγαζάτορα που είναι έτοιμος να το κλείσει γιατί πλέον δυσκολεύεται να βρει κ εργαζόμενους?
Ονόματα κ διευθύνσεις έχω, αλλά δεν τα δίνω δημόσια. Θα πρέπει να με εμπιστευτείς, ή να έρθεις να πάμε να τα δεις με τα μάτια σου.Άκου 'δεν μας ενδιαφέρουν οι μπράβοι'. Υποτίθεται ότι ονειρεύεσαι μια δίκαιη κοινωνία. Έχει μπράβους μέσα, η κοινωνία που ονειρεύεσαι? Αν όχι, ΠΩΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ?
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αληθεύει. Πήγαν και βάλανε τα κορμιά τους εκεί που οι άνθρωποι έκαναν σκοποβολή και απείλησαν να βαρέσουν με το σαγώνι τους τα παπούτσια των επιστατών. Μεγάλη αλητείαΗ ασφάλεια βρήκε **δεκάδες **σιδερένιους σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα.
-
Ίσως και χιλιάδες
-
Δεκάδες λέει η ασφάλεια, εσύ που έμαθες για χιλιάδες?
-
Δεν έχει σχέση με την συζήτηση η προσωπική μου ενασχόληση με την νύχτα όταν μου είπες ότι δεν ξέρω τα του χώρου αυτού; Ωραίος είσαι!!!
Τι λύση του προτείνεις, του μαγαζάτορα που είναι έτοιμος να το κλείσει γιατί πλέον δυσκολεύεται να βρει κ εργαζόμενους?Να πάει στον Δκτη της Αστυνομικής Διεύθυνσης ή στον Εισααγκελέα ίσως;
Άκου 'δεν μας ενδιαφέρουν οι μπράβοι'. Υποτίθεται ότι ονειρεύεσαι μια δίκαιη κοινωνία. Έχει μπράβους μέσα, η κοινωνία που ονειρεύεσαι? Αν όχι, ΠΩΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ?
Όχι η ιδανική κοινωνία ΔΕΝ έχει μπράβους και όσοι υπάρχουν σήμερα δεν είναι άξιοι της προστασίας κανενός.
-
Αληθεύει. Πήγαν και βάλανε τα κορμιά τους εκεί που οι άνθρωποι έκαναν σκοποβολή και απείλησαν να βαρέσουν με το σαγώνι τους τα παπούτσια των επιστατών. Μεγάλη αλητεία
Η ασφάλεια βρήκε **δεκάδες **σιδερένιους σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα.
μια ομάδα εξαθλιωμένων ανθρώπων που εργάζονταν κάτω από καθεστώς ΔΟΥΛΕΙΑΣ απαίτησαν τα χρήματα τα οποία δικαιούνταν και ΠΥΡΟΒΟΛΉΘΗΚΑΝ ... βγάζει νόημα η τοποθέτηση σου ?
-
Δεκάδες λέει η ασφάλεια, εσύ που έμαθες για χιλιάδες?Με πρόλαβε το κόκκινο τέρας, αλλά θα το γράψω κι εγω. 29 τραυματίες απο ΣΦΑΙΡΕΣ. Τι ξυλινα κοντάρια και σιδερολοστούς μου λες;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δεκάδες λέει η ασφάλεια, εσύ που έμαθες για χιλιάδες?
Με πρόλαβε το κόκκινο τέρας, αλλά θα το γράψω κι εγω. 29 τραυματίες απο ΣΦΑΙΡΕΣ. Τι ξυλινα κοντάρια και σιδερολοστούς μου λες;
Κολλάει η σύνδεσή μου κ με ταλαιπωρεί, αλλά δεν μπορώ, θα το ξαναπώ: Γεγονός 1: Τραυματισμοί από πυροβολισμούς. Κακώς έγιναν, καλώς θα τιμωρηθούν, μακάρι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Πόσες φορές να το γραψω?
Γεγονός 2: Η ασφάλεια αναφέρει ότι βρήκε κ κατάσχεσε δεκάδες σιδεροσωλήνες κ ξύλινα ρόπαλα. Αυτό αναιρεί τπτ? Επιτρέπεται σε κάποιον να πυροβολήσει, ακόμα κ αν αποδειχτεί ότι ο 'αντίπαλος' κρατούσε σκουπόξυλο? Όχι. Γιατί, λοιπόν, σας ενοχλεί?
Ξεκολλάτε, λέμε. Ή, μάλλον, **ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ, ΛΕΜΕ. ** -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το ότι αυτό το καθεστώς είναι ο προάγγελος για να καθιερωθεί και στον γενικό πληθυσμό αυτή η κατάσταση μας ενδιαφέρει ή μπα;Μα γι' αυτό μίλησα για πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις.
Όπως και να 'χει, κάτι τέτοιο θα ηταν πολύ καλύτερο από το σημερινό χάλι.
Οι φράουλες της Μανωλάδας [Διάσπαση]