-
Δεν είναι ανάγκη να ειναι λερωμένα τα χέρια , ακόμα και με μια τρομπα για ποδήλατο ή έστω για μπαλόνια είναι αρκετή για να λύσει οποιες απορίες.....
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Δεν είναι ανάγκη να ειναι λερωμένα τα χέρια , ακόμα και με μια τρομπα για ποδήλατο ή έστω για μπαλόνια είναι αρκετή για να λύσει οποιες απορίες.....Μα και με τη τρόμπα αν επιμείνεις μετά από λίγο θα σου ξεφύγει όλος ο αέρας. Όποιος διαβάζει αυτό το topic και δεν έχει αντιληφθεί τη λέξη 'διαρροή' ας ξαναδιαβάσει. Κανένας δεν αμφισβητεί τη σημασία της συμπίεσης.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Δεν είναι ανάγκη να ειναι λερωμένα τα χέρια , ακόμα και με μια τρομπα για ποδήλατο ή έστω για μπαλόνια είναι αρκετή για να λύσει οποιες απορίες.....Νομίζεις.
Καλό το by the book αλλά αν δεν έχει προσπαθήσει να γυρίσεις κινητήρα, να σπρώξεις αυτοκίνητο, να ασχοληθείς για χρόνια με το αντικείμενο, τα λόγια και οι θεωρίες της καφετέριας ( γιατί τέτοιες είναι αυτές εδώ και 12 σελίδες ) καταντούν αέρας κοπανιστός
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Δεν είναι ανάγκη να ειναι λερωμένα τα χέρια , ακόμα και με μια τρομπα για ποδήλατο ή έστω για μπαλόνια είναι αρκετή για να λύσει οποιες απορίες.....
Μα και με τη τρόμπα αν επιμείνεις μετά από λίγο θα σου ξεφύγει όλος ο αέρας. Όποιος διαβάζει αυτό το topic και δεν έχει αντιληφθεί τη λέξη 'διαρροή' ας ξαναδιαβάσει. Κανένας δεν αμφισβητεί τη σημασία της συμπίεσης.
Ρε φίλε πόσο πιο απλο να στο κάνω? Ακόμα και αν έχει διαροή , ακόμα και αν δεν έχει συμπίεση μέσα ο κύλινδρος κατά την t χρονική στιγμή , με το που θα μετακινηθεί το πιστόνι αμέσω δημιουργείται αρνητική πίεση γιατί θα πρέπει και αέρας να μπεί σε αυτό που κατεβαίνει αλλά και αέρας να βγει σε αυτό που ανεβαίνει .
και στο ξαναλέω , η τρόμπα για μπαλόνια που έχω για τον μικρό μου σιγά το σφράγισμα που έχει, ο μισός αέρας φεύγει από το έμβολο. Αν όμως βάλω το δάχτυλο στο στόμιο δυσκολευει πολύ τόσο η συμπίεση όσο και αποσυμπίεση καθώς εμποδίζω το αέρα να μετακινηθεί ακόμα και αν σε ακινητη κατάσταση το εμβολο δεν έχει συμπίεση.
Ε αμα δεν το καταλαβαίνεις και αυτό δεν έχω τι αλλο να σου πω.....
-
Αυτο που δέν αντιλαμβάνεστε είναι πόσο άσχημα σφραγίζει ο κύλινδρος του κινητήρα και με ποιό μηχανισμό. Καμία σχέση με τρόμπες που έχουν ελαστικές τσιμούχες, αυτές αναλογικά κρατάνε την πίεση 1000 φορές καλύτερα.
-
Ok ότι πεις ........
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
και στο ξαναλέω , η τρόμπα για μπαλόνια που έχω για τον μικρό μου σιγά το σφράγισμα που έχει, ο μισός αέρας φεύγει από το έμβολο. Αν όμως βάλω το δάχτυλο στο στόμιο δυσκολευει πολύ τόσο η συμπίεση όσο και αποσυμπίεση καθώς εμποδίζω το αέρα να μετακινηθεί ακόμα και αν σε ακινητη κατάσταση το εμβολο δεν έχει συμπίεση.
Ε αμα δεν το καταλαβαίνεις και αυτό δεν έχω τι αλλο να σου πω.....
Σφράγισε όσο καλύτερα μπορείς το στόμιο, και πίεσε με το χέρι σου το έμβολο της τρόμπας. Η αντίσταση είναι πολύ μεγάλη. Συμφωνούμε. Όπως και όλοι σε αυτό το forum.
Όμως για πόση ώρα όμως μπορεί να στηρίξει το βάρος του χεριού σου? Δεν έχω πρόχειρη τρόμπα αλλά πιστεύω ότι σε λιγότερο από 10 λεπτά απο την ανώτερη θέση θα έχει φτάσει στην κατώτερη. -
Α μπράβο βγήκαμε μια ακρη. Οπότε έχουμε και λέμε:
-
Στην περίπτωση του κινητήρα έχουμε 4 , σε διαφορετικές καταστάσεις οπότε η αποσυμπίεση του ενος ειναι η συμπίεση του άλλου.
-
Η ταση που εχει ο κινητήρας να γυρίσει ειναι συνεχιζόμενη και αρα όσες απώλειες και να εχει πάλι δημιουργεί πιεση ή υποπιεση γιατι τα εμβολα τείνουν να μετακινηθουν συνέχεια.
-
Στο παράδειγμα που ειπες ορθά κάνε το άλλο , αντι να κρατάς σταθερή την πίεση στην αντλία , τρομπα ή έστω σύριγγα , δοκίμασε να την ταλαντώνεις πανω κατω από ένα σημείο ηρεμίας. ΣΥμφωνα με τα λεγομενα σου μετά από κάποια ωρα θα μπορεις να την κινείς συνέχεια λόγω απώλειας πιεσης? Ή θα έχεις συνέχεια αντίσταση?
-
-
Ο κινητήρας δεν ταλαντώνεται τόσο ώστε να ανοίξει ποτέ η βαλβίδα εισαγωγής στον κύλινδρο που είναι σε φάση συμπίεσης. Άρα δεν μπαίνει νέος αέρας στον κύλινδρο. Σταδιακά όμως ο αέρας που έχει μέσα ο κύλινδρος χάνεται.
Μια σύριγγα λοιπόν καθώς την ταλαντώνεις κάποια στιγμή θα διώξεις όλον τον αέρα από μέσα της. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αυτο που δέν αντιλαμβάνεστε είναι πόσο άσχημα σφραγίζει ο κύλινδρος του κινητήρα και με ποιό μηχανισμό. Καμία σχέση με τρόμπες που έχουν ελαστικές τσιμούχες, αυτές αναλογικά κρατάνε την πίεση 1000 φορές καλύτερα.Καμμια σχεση οι πιεσεις, μια ταξη μεγεθους μεγαλυτερη δες παραπανω το παραδειγμα που εφερα με τα ελαστικα
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Καλό το by the book αλλά αν δεν έχει προσπαθήσει να γυρίσεις κινητήρα, να σπρώξεις αυτοκίνητο, να ασχοληθείς για χρόνια με το αντικείμενο, τα λόγια και οι θεωρίες της καφετέριας ( γιατί τέτοιες είναι αυτές εδώ και 12 σελίδες ) καταντούν αέρας κοπανιστός
+1000
χθες ημουν στην παλαια εθνικη για Θηβα στο υψος της Α.Σωτηρας,ενω χτυπαει το τηλεφωνο και πρεπει να γραψω καποια παραγγελια.Σταματαω σε εντονη κατηφορα(λιγο πριν ειχε ταμπελα με -10%) Σβηνω και δοκιμαζω ολες τις ταχυτητες για περιπου 4-5 λεπτα οσο εγραφα.
Δεν κουνηθηκε τιποτα.Προφανως σε ακομα πιο αποτομη κατηφορα θα αρχιζε να τσουλαει.Αυτοκινητο hyundai atos. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
+1000
χθες ημουν στην παλαια εθνικη για Θηβα στο υψος της Α.Σωτηρας,ενω χτυπαει το τηλεφωνο και πρεπει να γραψω καποια παραγγελια.Σταματαω σε εντονη κατηφορα(λιγο πριν ειχε ταμπελα με -10%) Σβηνω και δοκιμαζω ολες τις ταχυτητες για περιπου 4-5 λεπτα οσο εγραφα.
Δεν κουνηθηκε τιποτα.Προφανως σε ακομα πιο αποτομη κατηφορα θα αρχιζε να τσουλαει.Αυτοκινητο hyundai atos.Eυχαριστώ !!!
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
+1000
Δεν κουνηθηκε τιποτα.Προφανως σε ακομα πιο αποτομη κατηφορα θα αρχιζε να τσουλαει.Αυτοκινητο hyundai atos.Αμήν
-
Χαίρω πολύ χαιρόπουλος.
Το ξέρουμε οτι δέν θα τσουλήσει με ταχύτητα το αμάξι, αυτό που ψάχνουμε τόσες σελίδες είναι αν αυτό οφείλεται στη συμπίεση η στις υπόλοιπες αντιστάσεις του κινητήρα ή σε συνδυασμό των δύο.
-
Πιθανότατα δεν κράτησες την 5η (ή την 3η ή την 4η) για αρκετή ώρα. Όπως είπα, υποκειμενικά μου φάνηκε πως ήθελε μισό λεπτό για να κινηθεί το αυτοκίνητο στην περίπτωσή μου. Θέλει να περιμένεις λίγο, δε θα αρχίσει να τσουλάει σε 5 δευτερόλεπτα, εκτός και αν έχεις φθαρμένο κινητήρα.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Πιθανότατα δεν κράτησες την 5η (ή την 3η ή την 4η) για αρκετή ώρα. Όπως είπα, υποκειμενικά μου φάνηκε πως ήθελε μισό λεπτό για να κινηθεί το αυτοκίνητο στην περίπτωσή μου. Θέλει να περιμένεις λίγο, δε θα αρχίσει να τσουλάει σε 5 δευτερόλεπτα, εκτός και αν έχεις φθαρμένο κινητήρα.εσυ με τα 5 λεπτα και την 5η μεσα ψαχνεις απεγνωσμενα τροπο να τσουλησει το αυτοκινητο?
Με την μιση κλιση και με οτι ταχυτητα θελεις μεσα και χωρις μπουζι θα τσουλησει αμεσως.Με μπουζι ποτε. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Χαίρω πολύ χαιρόπουλος.Το ξέρουμε οτι δέν θα τσουλήσει με ταχύτητα το αμάξι, αυτό που ψάχνουμε τόσες σελίδες είναι αν αυτό οφείλεται στη συμπίεση η στις υπόλοιπες αντιστάσεις του κινητήρα ή σε συνδυασμό των δύο.
Καποιοι δεν ψαχνουν τιποτα.Καποιοι αλλοι δεν μπορουν να καταλαβουν.
πηγαινε σε μια κατηφορα με κλιση 10% βγαλε τα μπουζι,βαλε οτι ταχυτητα θελεις, και ελα πες μας τι ειδες.Να ειναι και κανας φιλος σου εκει με 2ο αυτοκινητο.Θα χρειαστει. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Πιθανότατα δεν κράτησες την 5η (ή την 3η ή την 4η) για αρκετή ώρα. Όπως είπα, υποκειμενικά μου φάνηκε πως ήθελε μισό λεπτό για να κινηθεί το αυτοκίνητο στην περίπτωσή μου. Θέλει να περιμένεις λίγο, δε θα αρχίσει να τσουλάει σε 5 δευτερόλεπτα, εκτός και αν έχεις φθαρμένο κινητήρα.
εσυ με τα 5 λεπτα και την 5η μεσα ψαχνεις απεγνωσμενα τροπο να τσουλησει το αυτοκινητο?
Με την μιση κλιση και με οτι ταχυτητα θελεις μεσα και χωρις μπουζι θα τσουλησει αμεσως.Με μπουζι ποτε.Έκανες δοκιμή σε εθνική οδό. Κανένας δεν έχει πρόβλημα να ακινητοποιήσει το όχημα σε 10% κλίση. Το πρόβλημα είναι σε 30% γκρεμούς σε κατοικημένη περιοχή.
Έκανα τη δοκιμή μου σε μέτρια ανηφόρα (ανάβαση με 2α ή πατημένη 3η για απλό αυτοκίνητο) για αυτό και έβαλα 3η.
Υπάρχουν γκρεμοί που και η 1η δε σε κρατάει, τσουλάει αμέσως πρακτικά.edit: Αν το αυτοκίνητο δεν μπορεί να μείνει 5 λεπτά ακίνητο (ήταν μισό λεπτό) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΙΝΗΤΟ!!!
και βέβαια ο σκοπός μου ήταν να τσουλήσει για να βγάλω συμπεράσματα, αν δεν τσουλούσε με 3η θα δοκίμαζα 4η ή 5η. -
Εγώ τώρα γιατί νομίζω ότι εδώ μέσα κυριαρχεί ο αυτισμός ?
-
ααααα για 30% κλιση μιλαγες τοση ωρα?
με 30% κλιση εψαχνες να δεις αν το κρατανε τα ελατηρια των βαλβιδων ή οι τριβες?
Παρκάρισμα σὲ δρόμο μὲ μεγάλη κλίση