-
Επειδή το μαγαζί έπεσε έξω, πουλήθηκε για να καλυφθούν όλα τα χρέη. Το πιο έντιμο πράγμα που μπορούσε να γίνει ήταν.
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Κάπου χάνω ... συγκρίνουμε το τώρα εδώ με τότε (δεν ξέρω πότε πήγε ο 224.v) εκεί;
Το εχω πει αρκετες φορες το 1964... Τα τραινα της Ελλαδας ποτε δεν ηταν μετρο συγκρισης δυστυχως, για την λεπτομερεια των'πολιτικων' δεν το ηξερα γιατι φυσικα δεν μας το ειπαν τοτε... οι οικοδεσποτες μας.. εχει λογικη βεβαια...
Μιας και καταλαβα οτι οι 'πολιτικοι' ειχαν δυσκολωτερη ζωη γενικα, υπηρχε και διαφοροποιηση στις κατοικιες?? ποιοτικα μεγεθους?? -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Κάπου χάνω ... συγκρίνουμε το τώρα εδώ με τότε (δεν ξέρω πότε πήγε ο 224.v) εκεί;
Το εχω πει αρκετες φορες το 1964... Τα τραινα της Ελλαδας ποτε δεν ηταν μετρο συγκρισης δυστυχως, για την λεπτομερεια των'πολιτικων' δεν το ηξερα γιατι φυσικα δεν μας το ειπαν τοτε... οι οικοδεσποτες μας.. εχει λογικη βεβαια...
Μιας και καταλαβα οτι οι 'πολιτικοι' ειχαν δυσκολωτερη ζωη γενικα, υπηρχε και διαφοροποιηση στις κατοικιες?? ποιοτικα μεγεθους??Πάλι δεν κατάλαβες!
'πολίτικοι' - εννοούσα τους Έλληνες πρόσφυγες στο Τασκένδη που έφυγαν μετά τον εμφύλιο στην Ελλάδα και σκορπίστηκαν στη χώρες του μπλοκ. Αυτοί είχαν την ελληνική υπηκοότητα, όχι της ΕΣΣΔ...γράφεις 'Τα τραινα της Ελλαδας ποτε δεν ηταν μετρο συγκρισης δυστυχως' αλλά μας είπες για τα άθλια της ΕΣΣΔ!
Σε σχέση με ποια τρένα έκανες την σύγκριση; -
Tα τρένα στην ΕΣΣΔ ήταν και παραμένουν άθλια.- Και ναι, υπήρχαν καλύτερα βαγόνια που προορίζονταν για τουρίστες από έξω στα οποία δεν έμπαιναν πολίτες. Και σιγά τις πολλές κατηγορίες που είχαν, 2 ήταν όλες και όλες, 3η και 2η θέση(platskart-coupe)
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Tα τρένα στην ΕΣΣΔ ήταν και παραμένουν άθλια.- Και ναι, υπήρχαν καλύτερα βαγόνια που προορίζονταν για τουρίστες από έξω στα οποία δεν έμπαιναν πολίτες. Και σιγά τις πολλές κατηγορίες που είχαν, 2 ήταν όλες και όλες, 3η και 2η θέση(platskart-coupe)Η διαδρομη κρατησε 36 ωρες... περιπου ηταν με κουκετες, και ειχαμε ξηρα τροφη και νερο για την διαδρομη...(μας τα ειχαν δωζει απο την κατασκηνωση του ΑΡΤΕΚ, εμεις ημασταν μια χαρα (κατασκηνωτες ημασταν αλλωστε... δεν θελαμε -χρειαζομασταν πολυτελειες..) οταν ομως πηγαμε για πλακα να αλλαξουμε βαγονι.. πεσαμε σε 'κανονικο' που θυμιζε βαγονια του φαρ Ουεστ!!! πατεις με πατος και μπαγκαζια ζωντανα ολα μαζυ, κρεμασμενοι τιγκα... αν δεν πηγαινες μακρια ο.κ. αλλα για μακρυνους προορισμους ηταν καπως....
-
Tα τρένα στην ΕΣΣΔ ήταν και παραμένουν άθλια.- Και ναι, υπήρχαν καλύτερα βαγόνια που προορίζονταν για τουρίστες από έξω στα οποία δεν έμπαιναν πολίτες. Και σιγά τις πολλές κατηγορίες που είχαν, 2 ήταν όλες και όλες, 3η και 2η θέση(platskart-coupe)Δεν μας είπες τελικά πότε έφυγες από εκεί και αν έχεις μπει στο τρένο εκεί χωρίς την συνοδεία;
Έχω χρησιμοποίηση όλων των κατηγόριων εισιτήρια και δεν συνάντησα ποτέ τα βαγόνια για τους τουρίστες!
Βασικές κατηγορίες ήταν 4 : κοινό βαγόνι-platskart-coupe-sv ...
Σε όλες έχω μπει ... -
Σϊγουρα iant? Μήπως κάνεις κομμουνιστική προπαγάνδα; Γιατί εγώ έχω ακούσει πως έσπρωχναν οι επιβάτες το τραίνο. Οι ντόπιοι, όχι οι τουρίστες φυσικά. Εκείνοι πήγαιναν με SNCF!
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Tα τρένα στην ΕΣΣΔ ήταν και παραμένουν άθλια.- Και ναι, υπήρχαν καλύτερα βαγόνια που προορίζονταν για τουρίστες από έξω στα οποία δεν έμπαιναν πολίτες. Και σιγά τις πολλές κατηγορίες που είχαν, 2 ήταν όλες και όλες, 3η και 2η θέση(platskart-coupe)
Η διαδρομη κρατησε 36 ωρες... περιπου ηταν με κουκετες, και ειχαμε ξηρα τροφη και νερο για την διαδρομη...(μας τα ειχαν δωζει απο την κατασκηνωση του ΑΡΤΕΚ, εμεις ημασταν μια χαρα (κατασκηνωτες ημασταν αλλωστε... δεν θελαμε -χρειαζομασταν πολυτελειες..) οταν ομως πηγαμε για πλακα να αλλαξουμε βαγονι.. πεσαμε σε 'κανονικο' που θυμιζε βαγονια του φαρ Ουεστ!!! πατεις με πατος και μπαγκαζια ζωντανα ολα μαζυ, κρεμασμενοι τιγκα... αν δεν πηγαινες μακρια ο.κ. αλλα για μακρυνους προορισμους ηταν καπως....
Στο ίδιο τρένο είχαν συνήθως όλες τις κατηγορίες (κοινό βαγόνι-platskart-coupe-sv). Αν από sv πήγες στο κοινό βαγόνι ... τι να πω...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σϊγουρα iant? Μήπως κάνεις κομμουνιστική προπαγάνδα; Γιατί εγώ έχω ακούσει πως έσπρωχναν οι επιβάτες το τραίνο.Α, ναι, είχε κατηγορία με έκπτωση - θα τρέχεις πίσω από τρένο...
-
Τώρα βλέπω ένα έργο του 1970, που και που δείχνει την ζωή στη ΕΣΣΔ και Δύση (την δείχνουν χωρίς τα προπαγανδιστικά)
Έχει και αγγλικούς υπότιτλους.. -
Ο χρήστης iant έγραψε:
Η διαδρομη κρατησε 36 ωρες... περιπου ηταν με κουκετες, και ειχαμε ξηρα τροφη και νερο για την διαδρομη...(μας τα ειχαν δωζει απο την κατασκηνωση του ΑΡΤΕΚ, εμεις ημασταν μια χαρα (κατασκηνωτες ημασταν αλλωστε... δεν θελαμε -χρειαζομασταν πολυτελειες..) οταν ομως πηγαμε για πλακα να αλλαξουμε βαγονι.. πεσαμε σε 'κανονικο' που θυμιζε βαγονια του φαρ Ουεστ!!! πατεις με πατος και μπαγκαζια ζωντανα ολα μαζυ, κρεμασμενοι τιγκα... αν δεν πηγαινες μακρια ο.κ. αλλα για μακρυνους προορισμους ηταν καπως....
Στο ίδιο τρένο είχαν συνήθως όλες τις κατηγορίες (κοινό βαγόνι-platskart-coupe-sv). Αν από sv πήγες στο κοινό βαγόνι ... τι να πω...
Iant..μα 36 ωρες ταξιδι απο περιεργεια και βαρεμαρα θελησαμε να δουμε και τα αλλα βαγωνια χωρις να ξερουμε τι θα δουμε τοτε το ριξαμε στη πλακα βλεποντας εικονες απο σινεμα....περασμενου αιωνα αμερικανικου... Το τραινο ηταν τεραστιο με 2 ντηζελομηχανες, οταν δε μπηκαμε στην Μοσχα μετραγαμε σε ενα σταματημενο εκει 40 - 50 βαγωνια για υπερσυβηρικο μας ειπαν... ηταν εντυπωσιακος ο κεντρικος σταθμος παντως (εμεις εκτοα απο τον Σταθμο Λαρισσης και Πελλοπονησου δεν ειχαμε αλλη εμπειρια...
-
Iant, τα'χεις κάνει μπάχαλο, σε τρένα μακρινών αποστάσεων, δεν υπήρχαν κοινά βαγόνια, αυτά είναι μόνο σε τοπικά τρένα. Επίσης δεν υπήρχαν σε όλα τα τρένα sv βαγόνια, παρά μόνο σε διεθνή και μεταξύ μεγάλων πόλεων. Ο πολύς κοσμάκης ταξίδευε σε platskarτ, και πολλά καλοκαιρινά δρομολόγια για Κριμαία ήταν μόνο platskart.
Μπράβο σου που έχεις μπει σε όλα, εγώ δεν έχω ταξιδέψει ποτέ με τρένο
-
Iant, τα'χεις κάνει μπάχαλο, σε τρένα μακρινών αποστάσεων, δεν υπήρχαν κοινά βαγόνια, αυτά είναι μόνο σε τοπικά τρένα. Επίσης δεν υπήρχαν σε όλα τα τρένα sv βαγόνια, παρά μόνο σε διεθνή και μεταξύ μεγάλων πόλεων. Ο πολύς κοσμάκης ταξίδευε σε platskarτ, και πολλά καλοκαιρινά δρομολόγια για Κριμαία ήταν μόνο platskart.Μπράβο σου που έχεις μπει σε όλα, εγώ δεν έχω ταξιδέψει ποτέ με τρένο
Εσύ είσαι λάθος! Σε πληροφορώ μέσα στη Ουκρανία έμπαινες στο τρένο που είχε από όλα...
Και Κριμαία με SV ίσως να πήγαινες .. Πάντως από Κίεβο σε άλλες τοπικές πόλεις είχε! -
Επειδή δεν αναφέρθηκε ως είδηση τιμή στον μεγαλύτερο στρατηγό του 20ου αιώνα. Ο αυτοδίδακτος δάσκαλος που έστειλε στα τσακίδια από την πατρίδα του 2 υπερδυνάμεις.
-
Πέρασαν πολλοί μεγάλοι Στρατηγοί τον περασμένο αιώνα. Σίγουρα ένας από αυτούς ήταν και ο Γκιαπ.
-
Περασαν πολλοί μεγάλοι στρατηγοί οι οποίοι βγάλανε τις σχολές τους και είχαν αλλού επιτυχίες και αλλού αποτυχίες. Δασκαλος που να έριξε στη θάλασσα σε μεγάλα operations Γαλλία και ΗΠΑ, δε νομίζω.
-
Ε εντάξει, δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Οι ζούγκλες του Βιετνάμ έπαιξαν τεράστιο ρόλο, όπως και η αντίδραση στην Γαλλία και ΗΠΑ αλλά και η αυτοθυσία των Βορειοβιετναμέζων στρατιωτών.
-
Από κάτι πολυδιαφημισμένους πολιτικάντηδες των μετόπισθεν στυλ ΙΚΕ σίγουρα ήταν ανώτερος. Respect!
-
Bασικά τους αμερικάνοι νίκησε, αυτούς βάλτε στην εξίσωση και μόνο, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Οι Γάλλοι είναι γενικώς για τα πανυγήρια και έχουν μαζέψει πολλές σφαλιάρες, το να νικήσουν στην Ινδοκίνα ήταν απίθανο γι' αυτούς.
-
Έκτοτε (μετά τη νίκη) έζησαν ολοι ευτυχισμένα (εκτός από χιλιάδες ανθρώπους που προτίμησαν να πεθάνουν στη θάλασσα με σχεδίες, παρά να μείνουν στον κομμουνιστικό παράδεισο)
Είναι, πέρα από όλα αυτά, ενδιαφέρον, ότι ουδέποτε οι κομμουνιστές μπόρεσαν να πείσουν ως τέτοιοι. Όπως και στην Ελλάδα της κατοχής, αυτο-πλασάρονταν ως εθνικιστές. Οι λαοί είναι πρωτίστως εθνικιστές, τους τελευταίους αιώνες τουλάχιστον.
Τι άλλο από εθνικιστές ήταν οι απλοί Έλληνες και Βιετναμέζοι χωρικοί (στον ΕΛΑΣ και τους ΒιετΚογκ αντιστοίχως;;;)
Η κομμουνιστική προπαγάνδα, μη μπορώντας να πείσει κανέναν με οιοδήποτε άλλο τρόπο. απευθυνόταν στο δεδομένο και φυσικό εθνικιστικό αίσθημα των λαών που υπέφεραν με τον ένα ή άλλο τρόπο από τον ιμπεριαλισμό των δυτικών δυνάμεων.
Η Παπαρήγα η καλή (περί ΚΚΕ)