-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Ποια αναρτηση εχεις, τη βασικη ή την σπορ;
Μου κανει λιγο εντυπωση αυτο που λες οτι χανει πολυ συχνα την επαφη με το δρομο... .
Θελεις να πεις οτι ειναι νευρικο στις ανωμαλιες;Οσο για τις επιδοσεις, εαν στον ανταγωνισμο συμπεριλαβουμε την Giulietta, η BMW υστερει (τουλαχιστον στις ρεπριζ).
Ανάρτηση έχω τη βασική. Το 'πολύ συχνά' που ανέφερα δεν είναι σωστό. Είναι υπερβολή.
Απλά με άλλο αυτοκίνητο ποτέ δεν το είχα στον ίδιο βαθμό. Σε χασίματα του δρόμου το αυτοκίνητο σηκώνεται εύκολα όλο στο αέρα και χάνει την επαφή με το δρόμο. Εάν σου συμβεί σε στροφή ή λίγο πριν, είναι τρομακτικό.Την ίδια απορία έχω και εγώ, μήπως είναι λίγο υπερβολική η έκφραση? Όπως περιγράφεται το αυτοκίνητο είναι ατσούμπουλα επικίνδυνο ,πρώτη φορά γράφεται κάτι τέτοιο για τον άσο.
Γενικά οι απόψεις του φίλου διαφέρουν πολύ με αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ από το αυτοκίνητο. Καλό θα ήταν να αναφέρει τι οδηγούσε πριν.Πριν οδηγούσα mitsubishi outlander. Επίσης έχουν περάσει από τα χέρια μου 106 rallye,206 1.6, lancia ypsilon, renault megane.
-
Ο χρήστης sbouras έγραψε:
Ποια αναρτηση εχεις, τη βασικη ή την σπορ;
Μου κανει λιγο εντυπωση αυτο που λες οτι χανει πολυ συχνα την επαφη με το δρομο... .
Θελεις να πεις οτι ειναι νευρικο στις ανωμαλιες;Οσο για τις επιδοσεις, εαν στον ανταγωνισμο συμπεριλαβουμε την Giulietta, η BMW υστερει (τουλαχιστον στις ρεπριζ).
Ανάρτηση έχω τη βασική. Το 'πολύ συχνά' που ανέφερα δεν είναι σωστό. Είναι υπερβολή.
Απλά με άλλο αυτοκίνητο ποτέ δεν το είχα στον ίδιο βαθμό. Σε χασίματα του δρόμου το αυτοκίνητο σηκώνεται εύκολα όλο στο αέρα και χάνει την επαφή με το δρόμο. Εάν σου συμβεί σε στροφή ή λίγο πριν, είναι τρομακτικό.Την ίδια απορία έχω και εγώ, μήπως είναι λίγο υπερβολική η έκφραση? Όπως περιγράφεται το αυτοκίνητο είναι ατσούμπουλα επικίνδυνο ,πρώτη φορά γράφεται κάτι τέτοιο για τον άσο.
Γενικά οι απόψεις του φίλου διαφέρουν πολύ με αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ από το αυτοκίνητο. Καλό θα ήταν να αναφέρει τι οδηγούσε πριν.Πριν οδηγούσα mitsubishi outlander. Επίσης έχουν περάσει από τα χέρια μου 106 rallye,206 1.6, lancia ypsilon, renault megane.
Τι να πω, για την αξια του αυτοκινητου και για premium κατασκευαστη ειναι πραγματικα θλιβερο να συμβαινει αυτο. Η περιγραφη σου μου θυμιζει παλια αυτοκινητα με (ημι)ακαμπτους αξονες που εαν εβρισκες ανωμαλια ή χασιμο του οδοστρωματος πανω στη στροφη, αποσταθεροποιουταν το αυτοκινητο και κινδυνευες.
-
Πριν λίγο γύρισα από βόλτα με τον άσο σε ανηφορική στριφτερή διαδρομή με άσφαλτο αρκετά έως πολύ γλιστερή. Έβγαλα off το esp και έχω να δηλώσω ότι σε όλες τις φουρκέτες με δευτέρα γύριζε για πλάκα . Υποστροφή ελάχιστη έως μηδενική αν δεν κάνεις υπερβολές στην είσοδο. Τιμόνι, ειδικά στο sport, πάρα πολύ καλό, θα το ήθελα λιιιιιιγο πιο βαρύ, πάντως από πληροφόρηση είναι μια χαρά. Μεγάλο ξενέρωμα το ότι με το που βγαίνει το esp αυτόματα πηγαίνεις στο comfort θέλοντας και μη (και ας ήσουν στο sport). Έστριψα λίγο και με το esp στο on, λιγότερο παρεμβατικό από άλλα του ανταγωνισμού αλλά και πάλι σε κόβει στο καλύτερο. Επίσης στην ίδια διαδρομή επιστρέφοντας (άρα κατηφορική πλέον) σε μια-δυο φουρκέτες η άσφαλτος πάνω στην στροφή είναι γεμάτη σαμαράκια και ανωμαλίες, επίτηδες πίεσα παραπάνω και το μπροστινό ήταν ακλόνητο, ούτε απογειώθηκε ούτε τίποτα. Overall θα ήθελα την ανάρτηση λίγο πιο σφιχτή αλλά ακόμα και έτσι μπορείς να στρίψεις και να παίξεις, τουλάχιστον η άνεση είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Με ένα σετ ελατηρίων θα γίνει τραίνο αλλά και πιο απόλυτο.
-
Ο χρήστης sbouras έγραψε:
Απλά με άλλο αυτοκίνητο ποτέ δεν το είχα στον ίδιο βαθμό. Σε χασίματα του δρόμου το αυτοκίνητο σηκώνεται εύκολα όλο στο αέρα και χάνει την επαφή με το δρόμο. Εάν σου συμβεί σε στροφή ή λίγο πριν, είναι τρομακτικό.
Πριν οδηγούσα mitsubishi outlander. Επίσης έχουν περάσει από τα χέρια μου 106 rallye,206 1.6, lancia ypsilon, renault megane.Μήπως προσπαθείς να μιμηθείς τον ken block? Αυτό το ''σηκώνεται εύκολα όλο στον αέρα'' δεν μπορώ να το χωνέψω με τίποτα. Αν θες πες μας σε τι είδους δρόμο συμβαίνει αυτό, λέω να πάω να δοκιμάσω να κάνω το ίδιο . Επειδή και εγώ έχω αλλάξει αυτοκίνητα, μερικά από τα οποία έστριβαν πολύ καλά, μπορώ να πω ότι οδηγώντας τον άσο μου ήρθαν στο μυαλό εικόνες από το focus mk1 (το οποίο είχε ακόμα καλύτερο τιμόνι) στον τρόπο που πατάει και μπαίνει στις στροφές. Και εκείνο δεν ήταν σκληρό αλλά είχε μια μαγική πίσω ανάρτηση που σου επέτρεπε να το οδηγείς με γωνίες πισωκίνητου, off balance όποτε ήθελες.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
σου επέτρεπε να το οδηγείς με γωνίες πισωκίνητου, off balance όποτε ήθελες. -
το focus mk1 (το οποίο είχε ακόμα καλύτερο τιμόνι) στον τρόπο που πατάει και μπαίνει στις στροφές. Και εκείνο δεν ήταν σκληρό αλλά είχε μια μαγική πίσω ανάρτηση που σου επέτρεπε να το οδηγείς με γωνίες πισωκίνητου, off balance όποτε ήθελες.Μερικές φορές ακόμα και αν δεν θέλεις.
Σήμερα μπαίνοντας κάπως σβέλτα σε παρατεταμένη καμπή (η αριστερή 'στροφάρα' από τον δρόμο του Αεροδρομίου για έξοδο στην Μουδανίων-Θεσσαλονίκης), με σταθερό γκάζι και τιμόνι, βγήκα με λίγο ανάποδο... Χωρίς πρόκληση, μεταφορά βάρους ή τιμονιά! -
Πριν λίγο γύρισα από βόλτα με τον άσο σε ανηφορική στριφτερή διαδρομή με άσφαλτο αρκετά έως πολύ γλιστερή. Έβγαλα off το esp και έχω να δηλώσω ότι σε όλες τις φουρκέτες με δευτέρα γύριζε για πλάκα . Υποστροφή ελάχιστη έως μηδενική αν δεν κάνεις υπερβολές στην είσοδο. Τιμόνι, ειδικά στο sport, πάρα πολύ καλό, θα το ήθελα λιιιιιιγο πιο βαρύ, πάντως από πληροφόρηση είναι μια χαρά. Μεγάλο ξενέρωμα το ότι με το που βγαίνει το esp αυτόματα πηγαίνεις στο comfort θέλοντας και μη (και ας ήσουν στο sport). Έστριψα λίγο και με το esp στο on, λιγότερο παρεμβατικό από άλλα του ανταγωνισμού αλλά και πάλι σε κόβει στο καλύτερο. Επίσης στην ίδια διαδρομή επιστρέφοντας (άρα κατηφορική πλέον) σε μια-δυο φουρκέτες η άσφαλτος πάνω στην στροφή είναι γεμάτη σαμαράκια και ανωμαλίες, επίτηδες πίεσα παραπάνω και το μπροστινό ήταν ακλόνητο, ούτε απογειώθηκε ούτε τίποτα. Overall θα ήθελα την ανάρτηση λίγο πιο σφιχτή αλλά ακόμα και έτσι μπορείς να στρίψεις και να παίξεις, τουλάχιστον η άνεση είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Με ένα σετ ελατηρίων θα γίνει τραίνο αλλά και πιο απόλυτο.Αποτι καταλαβαινω λοιπον η πισω κινηση εχει νοημα σε οτι αφορα τη διασκεδαση...Την 'εγκαινιασες' βλεπω. Ωραιος και καλοστριφτη.
Οντως χαζομαρα αυτο με το ESP και το Sport. Και δεν εχει και κανενα νοημα σαν επιλογη που το κανανε.
Αν θυμαμαι καλα ειχες πει οτι εχεις drive comfort με servotronic. Μηπως το ειναι servotronic που το ελαφραινει περισσοτερο απο οσο θα θελες; . Απενεργοποιειται με καποιο τροπο;
Τι αμορτισερ φοραει ξερεις; Sachs;
Τι καταναλωση εγραψες;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μερικές φορές ακόμα και αν δεν θέλεις.
Σήμερα μπαίνοντας κάπως σβέλτα σε παρατεταμένη καμπή (η αριστερή 'στροφάρα' από τον δρόμο του Αεροδρομίου για έξοδο στην Μουδανίων-Θεσσαλονίκης), με σταθερό γκάζι και τιμόνι, βγήκα με λίγο ανάποδο... Χωρίς πρόκληση, μεταφορά βάρους ή τιμονιά!Έτσι,έτσι , γυρίζει για πλάκα. Τόσο ρυθμίσιμο και ευχάριστο καθημερινό hatch μάλλον δεν θα ξαναβγεί, έτη φωτός μπροστά από όλο τον τότε (και όχι μόνο) ανταγωνισμό. Πραγματικά μου έχει λείψει αυτό το αυτοκίνητο, υπό άλλες οικονομικές συνθήκες θα είχα χτυπήσει ένα rs
Αποτι καταλαβαινω λοιπον η πισω κινηση εχει νοημα σε οτι αφορα τη διασκεδαση...Την 'εγκαινιασες' βλεπω. Ωραιος και καλοστριφτη.
Οντως χαζομαρα αυτο με το ESP και το Sport. Και δεν εχει και κανενα νοημα σαν επιλογη που το κανανε.
Αν θυμαμαι καλα ειχες πει οτι εχεις drive comfort με servotronic. Μηπως το ειναι servotronic που το ελαφραινει περισσοτερο απο οσο θα θελες; . Απενεργοποιειται με καποιο τροπο;
Τι αμορτισερ φοραει ξερεις; Sachs;
Τι καταναλωση εγραψες;
Δεν άντεξα άλλο, σήμερα έκλεισα τα 2.000 χλμ και αύριο θα κάνω άλλα 550 σε εθνική. Έχει πλάκα να οδηγείς eco diesel και να βγαίνεις από τις φουρκέτες με ανάποδο
Βασικά πάνω από 3500 στροφές δεν ανέβηκα σε καμία περίπτωση και ουδέποτε σανίδωσα για να δω τα full specs του μοτέρ (λένε ότι είναι από τους diesel που δεν ψοφάνε νωρίς). Ακόμα και έτσι η ροπή είναι αρκετή και ικανή να σπάσει την πρόσφυση εύκολα ώστε να γυρίσει προοδευτικά και όμορφα.
Ναι, έχω το drive comfort με το servotronic και έχω μετανιώσει ήδη που δεν πρόσθεσα και το variable sport steering για άλλα 200 και κάτι ευρώ (θα είχα και το sport+). Όμως δε νομίζω ότι έχει να κάνει με το servotronic. Ψειρίζω τη μαιμού και εγώ, συνηθισμένος σε πολύ καλά υδραυλικά ένα ηλεκτρικό όσο καλό και να είναι σίγουρα υστερεί έστω και λίγο. Με απόλυτα κριτήρια είναι πολύ καλό το τιμόνι αλλά -προσωπικά- θα ήθελα λίγο περισσότερο βάρος στο sport χωρίς να σημαίνει ότι είναι πολύ ελαφρύ. Απενεργοποίηση του servotronic δεν παίζει. Αμορτισέρ δεν ξέρω τι φοράει, πάντως δεν τα βρήκα και τόσο τραγικά μαλακά όπως γράφουν άλλοι ακόμα και υπό αρκετή πίεση. Ξέρω από πρώτο χέρι ότι μεγάλες κλίσεις σε ένα αυτοκίνητο δε συνεπάγονται απαραίτητα κακό κράτημα. Είμαι βέβαιος ότι με ένα καλό σετ πιο σκληρών ελατηρίων το αυτοκίνητο θα είναι ακλόνητο αλλά με κόστος την άνεση και την κύλιση, που με αυτό το set up είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Κατανάλωση για τα περίπου 15 χιλιόμετρα ανηφορικής στριφτερής διαδρομής με μισό γκάζι και αλλαγές στις 3.000-3500 στροφές (σβέλτος ρυθμός και με προσπεράσεις σε ότι βρήκα μπροστά μου) 6.6 lt/100 και στην επιστροφή (κατηφόρα) με γκάζι όμως μεταξύ των στροφών και όχι ρολάρισμα, 2.1 lt/100 -
έτη φωτός μπροστά από όλο τον τότε (και όχι μόνο) ανταγωνισμόΑν μιλάς για Astra κλπ ε ναι, καμία σχέση. Είχε όμως και 1-2 καλύτερα αλλά πολύ ακριβότερα.
-
μας σε τι είδους δρόμο συμβαίνει αυτό, λέω να πάω να δοκιμάσω να κάνω το ίδιο . Επειδή και εγώ έχω αλλάξει αυτοκίνητα, μερικά από τα οποία έστριβαν πολύ καλά, μπορώ να πω ότι οδηγώντας τον άσο μου ήρθαν στο μυαλό εικόνες από το focus mk1 (το οποίο είχε ακόμα καλύτερο τιμόνι) στον τρόπο που πατάει και μπαίνει στις στροφές. Και εκείνο δεν ήταν σκληρό αλλά είχε μια μαγική πίσω ανάρτηση που σου επέτρεπε να το οδηγείς με γωνίες πισωκίνητου, off balance όποτε ήθελες.
To παραπάνω συμβαίνει όταν υπάρχουν καμπύλες (εσωτερικές η εξωτερικές) στο δρόμο η οποίες είναι ακρετά μεγάλου μήκους. Δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα. Συμβαίνει σε ταχύτητες μεγάλες (130km/h και πάνω).
Από ανωμαλίες της ασφάλτου δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα παρά μόνο εάν τερματίσει η ανάρτηση (συμβαίνει που και που).
Η σύγκριση με fοcus mk1 είναι ιεροσυλία. Το focus που το είχα οδηγήσει αρκετές φορές (το 1.6) έστριβε εκπληκτικά και είχε πολύ καλό τιμόνι. Επίσης εκτός από το τιμόνι είχες πολύ καλή αίσθηση και από το σασί του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο το έκανες ότι ήθελες.
Τι σχέση έχει ο άσσος με αυτό; Στο μόνο που μοιάζει είναι τρόπος που βγαίνει off balance στρίβοντας προς την αντίθετη κατέυθυνση πριν τη στροφή και μετά κάνεις μια απότομη τιμονιά λίγο πριν τη στροφή. Εκεί φεύγει πραγματικά ελεγχόμενα και είναι προβλέψιμο και είναι εύκολα ελεγχόμενο. Είναι το μόνο σημείο που θα μπορούσες να πεις με πολύ ευρεία έννοια 'κοινό'.Έβγαλα off το esp και έχω να δηλώσω ότι σε όλες τις φουρκέτες με δευτέρα γύριζε για πλάκα .
Για να είμαστε ακριβείς, την πρόσφυση μπορείς να την σπάσεις εύκολα με 2άρα εάν γλυστράει ο δρόμος. Δεν μπορείς όμως να συνεχίσεις να πηγαίνεις με το πλάι.
Επίσης για το τιμόνι όσοι το οδηγείτε, προσέξτε τη δύναμη επαναφοράς που ασκείται από το τιμόνι και προσπαθήστε να τη συγκρίνεται με άλλα ηλεκτρικά για να καταλάβετε. Επίσης ενοχλητικό είναι ο κόφτης στα 200km/h (ενώ με έκτη είσαι περίπου στις 3200σαλ.)
Τα συμπεράσματα μου που έχω αναφέρει πιο πάνω μπορεί να σχετίζονται και με τα λάστιχα. Το δικό μου έχει michelin (energy saver ή κάτι τέτοιο) και τα δουλεύω με πίεση γύρω στα 38-40psi.
Το χειρότερο από όλα είναι ο συντονισμός του ηλεκτρονικού μπλοκέ με την ανάρτηση. Αλλά αυτό θα σας το αναπτύξω άλλη φορά...όταν υπάρξει και κανένας άλλος τρελός που μπορεί να του έχει συμβεί.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
έτη φωτός μπροστά από όλο τον τότε (και όχι μόνο) ανταγωνισμό
Αν μιλάς για Astra κλπ ε ναι, καμία σχέση. Είχε όμως και** 1-2 καλύτερα **αλλά πολύ ακριβότερα.
Για λέγε
To παραπάνω συμβαίνει όταν υπάρχουν καμπύλες (εσωτερικές η εξωτερικές) στο δρόμο η οποίες είναι ακρετά μεγάλου μήκους. Δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα. Συμβαίνει σε ταχύτητες μεγάλες (130km/h και πάνω).
Από ανωμαλίες της ασφάλτου δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα παρά μόνο εάν τερματίσει η ανάρτηση (συμβαίνει που και που).
Η σύγκριση με fοcus mk1 είναι ιεροσυλία. Το focus που το είχα οδηγήσει αρκετές φορές (το 1.6) έστριβε εκπληκτικά και είχε πολύ καλό τιμόνι. Επίσης εκτός από το τιμόνι είχες πολύ καλή αίσθηση και από το σασί του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο το έκανες ότι ήθελες.
Τι σχέση έχει ο άσσος με αυτό; Στο μόνο που μοιάζει είναι τρόπος που βγαίνει off balance στρίβοντας προς την αντίθετη κατέυθυνση πριν τη στροφή και μετά κάνεις μια απότομη τιμονιά λίγο πριν τη στροφή. Εκεί φεύγει πραγματικά ελεγχόμενα και είναι προβλέψιμο και είναι εύκολα ελεγχόμενο. Είναι το μόνο σημείο που θα μπορούσες να πεις με πολύ ευρεία έννοια 'κοινό'.Για να είμαστε ακριβείς, την πρόσφυση μπορείς να την σπάσεις εύκολα με 2άρα εάν γλυστράει ο δρόμος. Δεν μπορείς όμως να συνεχίσεις να πηγαίνεις με το πλάι.
Επίσης για το τιμόνι όσοι το οδηγείτε, προσέξτε τη δύναμη επαναφοράς που ασκείται από το τιμόνι και προσπαθήστε να τη συγκρίνεται με άλλα ηλεκτρικά για να καταλάβετε. Επίσης ενοχλητικό είναι ο κόφτης στα 200km/h (ενώ με έκτη είσαι περίπου στις 3200σαλ.)
Τα συμπεράσματα μου που έχω αναφέρει πιο πάνω μπορεί να σχετίζονται και με τα λάστιχα. Το δικό μου έχει michelin (energy saver ή κάτι τέτοιο) και τα δουλεύω με πίεση γύρω στα 38-40psi.
Το χειρότερο από όλα είναι ο συντονισμός του ηλεκτρονικού μπλοκέ με την ανάρτηση. Αλλά αυτό θα σας το αναπτύξω άλλη φορά...όταν υπάρξει και κανένας άλλος τρελός που μπορεί να του έχει συμβεί.
Μιλάμε για 1.6 diesel και όχι για m3, προφανώς δεν είναι drift car! Αυτό για το τιμόνι δεν το έχω αντιληφθεί μέχρι στιγμής. Όσον αφορά τον κόφτη, δεν βρίσκω λόγο για την ύπαρξή του αλλά και χωρίς αυτόν πόσο παραπάνω θα πήγαινε, 210-215? δεν λέει και τίποτα πλην του ευνουχισμού που νιώθεις ότι σου γίνεται. Λάστιχα το δικό μου φοράει goodyear, πιέσεις 2.8 bar εμπρός και 3.0 bar πίσω. Το focus είχε σαφώς καλύτερο τιμόνι και όπως ακριβώς γράφεις το έκανες ότι ήθελες. Αλλά από άποψη αμεσότητας και turn in δεν απέχουν και τόσο πολύ. Ίσως είναι το φοβερά άμεσο και μεστό τιμόνι του ford που δημιουργεί την αίσθηση του ακόμα καλύτερου ελέγχου και της ζωντάνιας του σασί. Παίζει ρόλο και η πιο σφιχτή ανάρτηση του focus σε σχέση με του άσου. Όπως έγραψα, με ένα σετ πιο σφιχτών ελατηρίων ο άσος θα μεταμορφωθεί αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να θυσιάσεις την άνεση. Στο mondeo mk3 που στρίβει επίσης εξαιρετικά και είναι ρυθμίσιμο, για 3 χρόνια που του είχα βάλει ελατήρια χαμηλώματος (koni) το αυτοκίνητο είχε γίνει απόλυτο, αυξήθηκε και άλλο το grip, μηδενίστικαν σχεδόν οι κλίσεις αλλά κοπανούσε ενοχλητικά στις λακούβες και έχασε την ρυθμισιμότητα που προσωπικά προτιμώ σε δημόσιους δρόμους, ούτε μεταφορές βάρους ούτε παιχνίδια με την ουρά που έγινε σχεδόν αναίσθητη.
-
Για λέγε -
Μερικές φορές ακόμα και αν δεν θέλεις.
Σήμερα μπαίνοντας κάπως σβέλτα σε παρατεταμένη καμπή (η αριστερή 'στροφάρα' από τον δρόμο του Αεροδρομίου για έξοδο στην Μουδανίων-Θεσσαλονίκης), με σταθερό γκάζι και τιμόνι, βγήκα με λίγο ανάποδο... Χωρίς πρόκληση, μεταφορά βάρους ή τιμονιά!Έτσι,έτσι , γυρίζει για πλάκα. Τόσο ρυθμίσιμο και ευχάριστο καθημερινό hatch μάλλον δεν θα ξαναβγεί, έτη φωτός μπροστά από όλο τον τότε (και όχι μόνο) ανταγωνισμό. Πραγματικά μου έχει λείψει αυτό το αυτοκίνητο, υπό άλλες οικονομικές συνθήκες θα είχα χτυπήσει ένα rs
+1000000000000000000 για το RS
Σκέψου το focusaki to '98 που βγήκε και έχε ψαλίδια πίσω και ακόμα εν έτη 2013 βγαίνουν μικρομεσαία με δοκάρι πίσω (ημιάκαμπτος) βλέπε ceed,astra,bravo,κτλ
-
Ο χρήστης anastasis_k13 έγραψε:
Σκέψου το focusaki to '98 που βγήκε και έχε ψαλίδια πίσω και ακόμα εν έτη 2013 βγαίνουν μικρομεσαία με δοκάρι πίσω (ημιάκαμπτος) βλέπε ceed,astra,bravo,κτλ
Το Ceed ουδέποτε βγήκε με ημιάκαμπτο...
-
Εγώ πάντως δεν το είπα αυτό για τα δοκάρια...
-
Ο χρήστης SigmaDelta έγραψε:
Το Ceed ουδέποτε βγήκε με ημιάκαμπτο...
Να με συγχωρατε το 308 εννουσα...
-
Συγκριτικό V40 d2-116d
http://www.auto-internet.gr/testscomparing.php
Και σε αυτο συνολικά καλύτερο το Volvo.
Σχεδον ισοδυναμα σε επιδόσεις-καταναλωση.
Καλύτερο το βολβο σε οδική συμπεριφορά και .... τιμόνι .Τελικά αυτό το αυτοκίνητο αν είχε έναν αξιοπρεπή χώρο αποσκευών θα ήταν μαλλον η καλύτερη πρόταση στην κατηγορία.
Η diesel bmw έχει άλλο τιμόνι απο τη βενζινοκινητη;;
-
Έχω οδηγήσει και βενζινοκίνητο άσο και δεν διαπίστωσα καμία διαφορά σε αίσθηση και βάρος στο τιμόνι. Ειδικά στο sport mode είναι μια χαρά και το βρίσκω λίγο καλύτερο από του v40. Όσον αφορά την οδική συμπεριφορά καταλήγει ' Τη διαφορά εδώ την κάνει η ευκολία οδήγησης του Volvo και φυσικά το γεγονός πως σε μια πιεσμένη διαδρομή με στενή διαγράμμιση το τιμόνι του σου προσφέρει κάτι παραπάνω. ' Δηλαδή καλύτερη οδική συμπεριφορά έχει το αυτοκίνητο που είναι πιο ευκολοοδήγητο, ωραιοςςςςςς Επίσης σε επιδόσεις τα 2 αυτοκίνητα δεν βρίσκονται τόσο κοντά όπως τα περιγράφει ο φίλτατος δημοσιαγράφος, εκτός και αν τα 2 sec στο 0-100 (και σε όλες τις μετρήσεις από στάση) είναι λίγα ενώ και σε ρεπρίζ επειδή έχω οδηγήσει το v40 θα ορκιζόμουν ότι είναι πιο αργό. Ήμαρτον!
-
Έχω οδηγήσει και βενζινοκίνητο άσο και δεν διαπίστωσα καμία διαφορά σε αίσθηση και βάρος στο τιμόνι. Ειδικά στο sport mode είναι μια χαρά και το βρίσκω λίγο καλύτερο από του v40. Όσον αφορά την οδική συμπεριφορά καταλήγει ' Τη διαφορά εδώ την κάνει η ευκολία οδήγησης του Volvo και φυσικά το γεγονός πως σε μια πιεσμένη διαδρομή με στενή διαγράμμιση το τιμόνι του σου προσφέρει κάτι παραπάνω. ' Δηλαδή καλύτερη οδική συμπεριφορά έχει το αυτοκίνητο που είναι πιο ευκολοοδήγητο, ωραιοςςςςςς Επίσης σε επιδόσεις τα 2 αυτοκίνητα δεν βρίσκονται τόσο κοντά όπως τα περιγράφει ο φίλτατος δημοσιαγράφος, εκτός και αν τα 2 sec στο 0-100 (και σε όλες τις μετρήσεις από στάση) είναι λίγα ενώ και σε ρεπρίζ επειδή έχω οδηγήσει το v40 θα ορκιζόμουν ότι είναι πιο αργό. Ήμαρτον!Κοιτα, το αρθρο μιλαει και για πιο υψηλα περιθωρια προσφυσης του Βολβο. Άρα δεν ειναι μονο η ευκολια στην οδηγηση. Βεβαια σε αυτο ισως παιζουν ρολο και τα 17ρια που φοραει το Βολβο της δοκιμης. Και η αληθεια ειναι πως σε ενα τεστ drive δεν ειναι τοσο ευκολο να το διαπιστωσεις αυτο.
Παντως επειδη τα εχω οδηγησει και εγω και τα 2, ο Άσος με τη βασικη αναρτηση γερνει σαφως περισσοτερο απο το Βολβο.Επίσης, οντως ο Ασος απο σταση κι εμενα μου φανηκε πιο γρηγορος (και μαλιστα στις υψηλες στροφες ειναι καλυτερος, με ωραιο στροφαρισμα σχεδον μεχρι τις 5000 στροφες οταν το Βολβο λαχανιαζει) αλλα ειλικρινα σε ρεπριζ δεν ειδα μεγαλες διαφορες. Μη σου πω οτι στις χαμηλες στροφες το Βολβο ειναι πιο ζωντανο.
Το δε μοτερ του Ασου κατω απο τις 1700 στροφες μου φανηκε τελειως νεκρο.
Η εικονα που εχω ειναι ταυτοσημη με του δημοσιογραφου. Συνολικα υπαρχει ενα πολυ μικρο προβαδισμα του Ασου σε επιδοσεις, αλλα ειναι αναξιο αναφορας (ειδικα για την κατηγορια αυτοκινητων που συζηταμε).Θα βοηθουσε παντως αν καποιος μπορουσε να ποσταρει μετρησεις ρεπριζ των 2 αυτοκινητων. Εγω δεν εχω βρει καπου .
-
Από 4Τ, τεύχος 504, Σεπτέμβριος 2012:
BMW 116d:
0-100: 10,3
0-400 μ: 17,1/128 χαω
0-1000 μ: 28,9 / 165 χαω
80-110 με 3η: 5,4
120-140 με 4η: 6Volvo V40 D2:
0-100: 11,9
0-400 μ: 18,1/119 χαω
0-1000 μ: 28,9 / 165 χαω
80-110 με 3η: 6,7
120-140 με 4η: 8,3Βάσει αυτών η BMW είναι τόσο πολύ πιο γρήγορη που μιλάμε για τσόντα...
diesel μικρομεσαίο (κατά προτίμηση χωρίς τέλη)