-
Καλησπερα παιδια μου ακουγεται ενας εντονος θορηβος απο το κομπρεσερ του κλιματηστικου στο Α4 οταν μπλοκαρω το Α/C και πατησω γκαζι ακουγεται ενα ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ σαν να μαρσαρει τρικυλινδρο matiz ο θορηβος ακουγεται οσο δουλευει το Α/C το οποιο δουλευει κανονικα σε ψυξη & θερμανση
εχει κανεις ιδεα οπο κληματιστικα αυτοκινητου τι μπορει να ειναι;;;
ευχαριστω εκ των προτερων
-
Καλησπερα παιδια μου ακουγεται ενας εντονος θορηβος απο το κομπρεσερ του κλιματηστικου στο Α4 οταν μπλοκαρω το Α/C και πατησω γκαζι ακουγεται ενα ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ σαν να μαρσαρει τρικυλινδρο matiz ο θορηβος ακουγεται οσο δουλευει το Α/C το οποιο δουλευει κανονικα σε ψυξη & θερμανση
-
-
Μαικ, ο θορυβος που λες ειναι σαν το θορυβο μεταδοσης που ειχαν τα παλια αεροψυκτα citroen 2cv κι τετοια, ξερεις, αυτο το υψισυχνο 'παράπονο' ???....
μπας και εναι το ρουλεμαν?
-
Δεν θα επρεπε να κανει τον χαρακτηριστικο ηχο σικ σικ σικ σικ σικ αν ηταν ρουλεμαν;;;
εκτος και αν το ρουλεμαν τροχαλιας των κομπρεσερ Α/C κανει ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ
δεν ξερω τι να πω!!
κανεις που να ξερει;;
-
Ο χρήστης maik79 έγραψε:
Καλησπερα παιδια μου ακουγεται ενας εντονος θορηβος απο το κομπρεσερ του κλιματηστικου στο Α4 οταν μπλοκαρω το Α/C και πατησω γκαζι ακουγεται ενα ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ σαν να μαρσαρει τρικυλινδρο matiz ο θορηβος ακουγεται οσο δουλευει το Α/C το οποιο δουλευει κανονικα σε ψυξη & θερμανσηεχει κανεις ιδεα οπο κληματιστικα αυτοκινητου τι μπορει να ειναι;;;
Μάικ,μήπως δεν έχει υγρά?
Βγάζει ικανοποιητικά κρύο? -
οταν λες υγρα ενοης το ψυκτικο μεσον ;; ( φρεων) πχ Ra 410 - Ra134
-
Μάλιστα.
Έχεις συμπληρώσει ποτέ,το έχεις αλλάξει ποτέ? -
Οχι ποτε !!
λες;;;
και τωρα που το λες ουτε και πολυ κρυο βγαζει
-
Μάλλον έχει πρόβλημα το πηνίο του συμπλέκτη του συμπιεστή.Μέσα στον άξονά του υπάρχει και ένα ρουλεμάν, μπορεί και αυτό. Φρέο μπορεί να να μην έχει χάσει, απλά να μην συμπιέζει σωστά λόγω προβλήματος στον συμπλέκτη.
-
παντως όταν δεν εχει πολύ φρεον μεσα κάνει αυτούς τους θορυβους
-
Εχουμε καποιον δοκιμασμενο μαστορα για A/C προς Μεταμορφωση ή Μαρουσι??
-
Έχω καταλήξει ότι για το AC καλύτερα να το πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία καθώς α) κάθε αυτοκίνητο έχει τις ιδιαιτερότητες του και αν δεν το ξέρει ο μάστορας θα ψάχνετε και β) μερικές φορές δεν είναι μόνο το ίδιο το κύκλωμα του AC (μπορεί ας πούμε να έχει κολλήσει το βεντιλατέρ και έτσι να έσκασε το ψυγείο) που έχει το πρόβλημα και μόνο η αντιπροσωπεία έχει όλα τα ανταλλακτικά. Βέβαια χτυπάει κατακούτελα αλλά είναι φθηνότερο από το να πληρώσεις δύο φορές (μια στον έξω μάστορα και μετά στην αντιπροσωπεία που θα το πας επειδή ο έξω δεν έκανε σωστή δουλειά). Τουλάχιστον αυτές ήταν οι δικές μου εμπειρίες με το AC. Μπορείς βέβαια να δοκιμάσεις εξειδικευμένο ανεξάρτητο συνεργείο της μάρκας σου.
-
Για συμπληρωμα freon ενδιαφερομαι γιατι εχει πεσει η αποδοση στο μινι τελευταια...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Για συμπληρωμα freon ενδιαφερομαι γιατι εχει πεσει η αποδοση στο μινι τελευταια...Στο Γερακα ξερω ενα συνεργειο αν σε βολευει......Περσυ που συμπληρωσα εγω μετα εβγαζε παγακια!!
-
Για συμπληρωμα freon ενδιαφερομαι γιατι εχει πεσει η αποδοση στο μινι τελευταια...Πες το βρε άνθρωπε από την αρχή και με αφήνεις και γράφω θεωρίες...
Σε οποιοδήποτε συνοικιακό συνεργείο γύρω στα 40 € να υπολογίζεις. -
Εχουμε καποιον δοκιμασμενο μαστορα για A/C προς Μεταμορφωση ή Μαρουσι??εχω παει 1-2 φορες στον Τσοπελογιαννη (λιγο πριν το πρακτικερ απεναντι απο τον εξατμισα Θεοφιλο).
Τωρα τελευταια τοχει ριξει και στα υγραερια αλλα στα ψυγεια και κλιματιστικα ηταν απο παληα...οποτε κατι θα σκαμπαζει. -
Εχουμε καποιον δοκιμασμενο μαστορα για A/C προς Μεταμορφωση ή Μαρουσι??Να ΜΗΝ πας σε έναν που βρίσκεται στην αρχή της Αναγεννήσεως και το έχει γυρίσει εδώ και κανα χρόνο και σε γενικό συνεργείο (ερχόμενος από Τατοϊου που στρίβεις δεξιά για την ΕΟ).
Υπάρχει ένας απέναντι από το Carrefour, δίπλα από την BP στην Ιφιγενείας. Εκεί είχαμε κάνει την εγκατάσταση του AC αρχικά. Δεν είχαμε ποτέ κάποιο πρόβλημα. Αντίθετα, ο άλλος που λέω παραπάνω αντί να μου φτιάξει το AC μου χάλασε τα χειριστήρια και δεν το παραδεχόταν κιόλας. Ακόμα με χαλασμένη την ανακύκλωση και το περιστροφικό της θερμοκρασίας είμαι.
-
Αυτος που μου προτεινεις ειναι στο ρευμα προς Τατοΐου πριν τη διασταυρωση Ιφιγενειας -Τατοΐου?
-
Ναι, ακριβώς πριν τη BP με το αυτόματο πλυντήριο και ακριβώς απέναντι από το Carrefour.
Είναι μικρός, αν δεν τον δεις τον προσπερνάς. Πέρισυ που πήγα είδα ότι είχε ξεκινήσει κι αυτός τις πατέντες με το υγραέριο στα αυτοκίνητα. Ελπίζω να μην έχει κάνει πλέον εκπτώσεις στη δουλειά που ήξερε (δεν πήγα φέτος για έλεγχο AC γιατί δε νομίζω πως τον χρειάζομαι).
ΘΟΡΥΒΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΠΡΕΣΕΡ A/C