Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ασταθεια αυτοκινητου
    1. Home
    2. Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    3. Ασταθεια αυτοκινητου
    • 1
    • 2
    • 2 / 2
    Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    1
    40
    3910
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      smurf last edited by

την τρομπα υδραυλικου την εβγαλα,εβαλα αλλη,ξαναβαλα την δικια μου.σε ολλη αυτη την διασικασια δεν θα επρεπε να δω καποια διαφορα?ο ιμαντας της αντλιας ειναι σε καλη κατασταση,δεν θελει αλλαγη,το εχω κοιταξει αυτο.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
      • ?
        A Former User last edited by

Ο χρήστης smurf έγραψε:
        την τρομπα υδραυλικου την εβγαλα,εβαλα αλλη,ξαναβαλα την δικια μου.σε ολλη αυτη την διασικασια δεν θα επρεπε να δω καποια διαφορα?ο ιμαντας της αντλιας ειναι σε καλη κατασταση,δεν θελει αλλαγη,το εχω κοιταξει αυτο.

Δεν υπάρχει τρόπος να μετρηθεί η πίεση που δουλέυει η τρόμπα του υδραυλικού τιμονιού;
        Έχεις αλλάξει τροχαλίες μήπως;

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • S
          smurf last edited by

δεν μπορεσε κανενας να την μετρησει.δεν ξερω αν μπορουν στην honda.τροχαλιες δεν εχω αλλαξει παντος.

• L
            leonp last edited by

Να το ξαναβάλω.
            Το υδραυλικό τιμόνι σου έχει σταθερή υποβοήθηση.

Τα υδραυλικά τιμόνια με μεταβλητή υποβοήθηση, έχουν solenoid valve που ανοιγοκλείνει πολύ γρήγορα ώστε (λόγω αδράνειας) να μπορεί να πάρει οποιαδήποτε σταθερή θέση.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
            • L
              leonp last edited by

Ο χρήστης smurf έγραψε:
              δεν μπορεσε κανενας να την μετρησει.δεν ξερω αν μπορουν στην honda.

Μη μετρήσεις την πίεση.
              Αν έχει έστω και την ελάχιστη διαρροή (που από μακριά φαίνεται ακίνδυνη) αν βάλεις το δάχτυλό σου επάνω για να την σταματήσεις, δεν θα σταματήσει η διαρροή - απλά θα μπαίνει όλο το λάδι μέσα στο δάχτυλό σου και θα τρέχεις στα επείγοντα να στο καθαρίσουν.

1 Reply Last reply Reply Quote 6
              • S
                smurf last edited by

Φιλε leonp, ομολογω οτι το εχασα λιγο αυτο που ειπες.δεν βαζω πουθενα χερι την ωρα που γυρνανε ολα αυτα εκει μεσα.την πιεση γιατι να μην την μετρησω αληθεια?εκτος κ αν δεν γινεται...

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                • G
                  greek last edited by

Μπας και έχει χαλαρώσει καμμιά γέφυρα? Το έχω δει και αλλου το εργο .....

• S
                    smurf last edited by

Αν θυμαμαι καλα εχουμε κοιταξει και την γεφυρα.δεν κουναγε καθολου.γενικα σε βιδα οτι υπαρχει απο κατω,ψαλιδια,ρουλεμαν,ημιαξονια κ οτι αλλο παιζει μπροστα το εχω κοιταξει.ουτε κενα-τζογους,τιποτα!

• L
                      leonp last edited by

Ο χρήστης smurf έγραψε:
                      ...παει ομως καρφι ευθεια και στριβει κανονικοτατα,αν δεν το φοβασαι στριβει μεχρι κ σε φουρκετες με πολλα χλμ,κανει τα παντα κανονικα.αν ομως φρεναρεις με πανω απο 100χλμ νομιζεις οτι θα φυγει το πισω μερος,κ πρεπει να κραταω το τιμονι αρκετα γερα!

Πήγαινε σε φρενόμετρο.

Τα μπροστινά φρένα μάλλον πιάνουν το ίδιο όταν πατάς το πεντάλ σιγά σιγά,
                      αλλά αν πατήσεις απότομα το πεντάλ μάλλον πιάνουν μονόπαντα.

• S
                        smurf last edited by

Οι δισκοπλακες πηγαν σε τορνο γιατι ετρεμε ελαχιστα το πενταλ του φρενου κ φτιαχτικαν. κ μπηκαν κ καινουργια τακακια.το αμαξι φρεναρει πολυ καλα.εχει παει απο τον ιουλιο σε φρενομετρο,σε τζογομετρο,σε αμορτισερομετρο...μου ειπαν οτι ειναι ολα ο.κ!την επομενη μερα κ'ολας πηγα σε μηχανικο που μου προτειναν,γνωστη στα honda k το εβγαλε μια βολτα στην εθνικη.Επιασε λοιπον περιπου 140χλμ κ με το που παει να αλλαξει λωριδα μου λεει κατα λεξης(Γιατι τι αμαξι παει σαν πο@#@#να?)κ τι προτεινε?αλλαγη αμορτισερ-ελατηρια.Εβαλα λοιπον αμορτισερ (kyb agx) και ελατηρια (eibach) ολοκαινουργια!!!!!!δεν αλλαξε απολυτος τιποτα.....ευτυχως τα αγορασα χοντρικη μεσω γνωστου κ δεν πηγαν πολλα.τι αλλο να κανω ρε παιδια?

• L
                          leonp last edited by

Σταμάτα να αλλάζεις εξαρτήματα και ξεκίνα με το φρενόμετρο.
                          Αν τα φρένα πιάνουν το ίδιο όταν πατάς απότομα το πεντάλ τότε το πρόβλημά σου θα φανεί στο τζογόμετρο.

Εκεί, καλό θα είναι να μη κουνιέται ολόκληρος ο θόλος.

ΥΓ.
                          Βάλε και μια μετροταινία στα λάστιχα καθώς το αμάξι είναι σηκωμένο (μπροστά με πίσω μετράς δεξιά αριστερά και χιαστί).
                          Κι εκεί καλό θα είναι να μη δεις 5 πόντους διαφορά.

• 2
                            21-quadra last edited by

Ο χρήστης smurf έγραψε:
                            Οι δισκοπλακες πηγαν σε τορνο γιατι ετρεμε ελαχιστα το πενταλ του φρενου κ φτιαχτικαν. κ μπηκαν κ καινουργια τακακια.το αμαξι φρεναρει πολυ καλα.εχει παει απο τον ιουλιο σε φρενομετρο,σε τζογομετρο,σε αμορτισερομετρο...μου ειπαν οτι ειναι ολα ο.κ!την επομενη μερα κ'ολας πηγα σε μηχανικο που μου προτειναν,γνωστη στα honda k το εβγαλε μια βολτα στην εθνικη.Επιασε λοιπον περιπου 140χλμ κ με το που παει να αλλαξει λωριδα μου λεει κατα λεξης(Γιατι τι αμαξι παει σαν πο@#@#να?)κ τι προτεινε?αλλαγη αμορτισερ-ελατηρια.Εβαλα λοιπον αμορτισερ (kyb agx) και ελατηρια (eibach) ολοκαινουργια!!!!!!δεν αλλαξε απολυτος τιποτα.....ευτυχως τα αγορασα χοντρικη μεσω γνωστου κ δεν πηγαν πολλα.τι αλλο να κανω ρε παιδια?

Για ευθυγράμμιση το πήγες ? Από τον Ιούλιο είναι πολύς καιρός, σε μια γερή λακκούβα αν πέσεις συνήθως χαλάει η ευθυγράμμιση, μέτρησε το σύμφωνα με τα στοιχεία του κατασκευαστή, κάμπερ, κάστερ, σύγκλιση, απόκλιση, να είναι όλες οι γωνίες σωστές.

Οι βίδες είναι όλες σφιγμένες λες, τα silent block της γέφυρας σε τι κατάσταση είναι ? Αν δεν είναι εντάξει στο μεγάλο φορτίο όπως είναι 'ένα βαρύ φρενάρισμα ή αλλαγή λωρίδας με πολλά χλμ η γέφυρα μετακινείται, μήποως έχουν σπάσει οι πόντες τις ( όχι όλες ) και δεν φαίνεται και στραβώνει ? Η ευθυγράμμιση αν είναι καλή θα τα βρεί όλα αυτά.

• S
                              smurf last edited by

Η τελευταια εγινε τον οκτωβρη.Εχω κανει 10+ ευθυγραμισεις απο τοτε που ξεκινησε αυτο το πραγμα.εστω μια δεν θα εδειχνε αν κατι δεν παει καλα?ξερω σιγουρα οτι το καμπερ μπροστα εινα λιγο θετικο(λογω χαμηλωματος).αλλα απο οταν το πηρα το ειχα χαμηλωσει,2 χρονια κυκλοφορουσε ετσι μεχρι που εγινε αυτο.

• 2
                                21-quadra last edited by

Δεν είναι δυνατόν να κατοικούν φαντάσματα στο αμάξι σου, κάποιος δεν κάνει καλά τι δουλειά του και δεν μπορεί να βρεί το αίτιο, άλλαξε μηχανικό.

• S
                                  smurf last edited by

Εκει τρελενομαι κ εγω.ο ενας λεει δεν εχει τιποτα κ ο αλλος τρομαζει με το που το βγαζει κ το οδηγαει στην εθνικη!!!πηγα κ σε αλλους αλλα ακουσα κατι ασχετα.γνωριζουμε κανεναν να ξερει απο μπροστινα συστηματα?

• C
                                    cson last edited by

Ο χρήστης smurf έγραψε:
                                    Εκει τρελενομαι κ εγω.ο ενας λεει δεν εχει τιποτα κ ο αλλος τρομαζει με το που το βγαζει κ το οδηγαει στην εθνικη!!!πηγα κ σε αλλους αλλα ακουσα κατι ασχετα.γνωριζουμε κανεναν να ξερει απο μπροστινα συστηματα?

Πηγαινε στον Πουπακη. http://www.vrisko.gr/details/77453_dgag ... 4i7i7ia_bc

• G
                                      georgeginos last edited by

καλησπερα μετα απο λιγα χρονια..

ελυσες το προβλημα σου τελικα?

• gatoz
                                        gatoz last edited by

ο Πουπακης παντως συχωρεθηκε περυσι,  RIP 'The Doctor'

#milf-a-man

• nickthetrib
                                          nickthetrib @gatoz last edited by

ο Πουπακης παντως συχωρεθηκε περυσι,  RIP 'The Doctor'

Νομίζω ότι το μαγαζί δουλεύει όμως, γάτε. Δεν ξέρω από ποιον κλπ. Αλλά το έχω δει ανοιχτό 2-3 φορείς που πέρασα από εκεί.

And Another Passionless Night, And Another Hopeless Fight, And Another Battle That I've Lost !!!

• 2
                                            21-quadra last edited by

Νομίζω το δουλεύει ο γαμπρός του.

• K
                                              kostas506 @smurf last edited by

@smurf said in Ασταθεια αυτοκινητου:

Καλησπερα σε ολους.παραθετω κατευθειαν το προβλημα μου ελπιζοντας να μην σας κουρασω.το αμαξι,honda civic ek του 97.το αγορασα το 2009,σε 'μαμα' κατασταση.στον μηνα επανω μπηκαν ζαντες 15'' και καινουργια ελαστικα.στο 6μηνο μπηκαν κ αμορτισερ-ελατηρια κ το αμαξι εγινε ακομα καλυτερο.πολυ σταθερο με λιγοτερες κλισεις κ τα σχετικα...2χρονια μετα,χωρις να εχει συμβει κατι μπαινω αττικη οδο.πληρωνω κ φευγω.μετα την αλλαγη δευτερας σε τριτη,σταματαει το ραδιο να παιζει,τα λαμπακια αναμενα ομως.ριχνω μια ματια στο βολτομετρο που εχω κ δειχνει 16V!Ξαφνικα ομως κ η αισθηση του τιμονιου αλλαξε δραματικα.εστριβε πανευκολα με το μικρο δαχτυλακι.Αλλαξα λοιπον δυναμο-μπαταρια(γιατι την ειχε λιωσει σχεδον)κ το εβγαλα ξανα στο δρομο.η ελαφρια αισθηση του τιμονιου ηταν εκει ακομα.Ερχομαι λοιπον στο σημερα οπου το προβλημα ακομα καλα κραταει.αλλαξα ελαστικα γιατι ο μηχανικος πιστευε οτι ειναι τα λαστιχα.οχι μονο δεν διορθωσε το προβλημα,εγινε κ ποιο αντιληπτο!αλλαξα τρομπα υδραυλικου τιμονιου-καμια διαφορα,ξαναβαλα την δικια μου.αλλαξα βαλβιδα υδραυλικου τιμονιου(αυτη που ειναι στο σωληνακι που παει νομιζω στην κρεμαγιερα)δεν ειδα διαφορα και ξαναβαλλα την δικια μου.εχω αλλαξει κ τα 2 ακρομπαρα κρεμαγιερας δεξι-αριστερο παλι τιποτα.το αμαξι ειναι σαν να μην παταει καλα η μουρη κατω.παλια εδεινε την αισθηση οτι ηταν 'βιδωμενο' κατω.τωρα πανω απο τα 80χλμ γινεται αυτο το πραγμα,παει ομως καρφι ευθεια και στριβει κανονικοτατα,αν δεν το φοβασαι στριβει μεχρι κ σε φουρκετες με πολλα χλμ,κανει τα παντα κανονικα.αν ομως φρεναρεις με πανω απο 100χλμ νομιζεις οτι θα φυγει το πισω μερος,κ πρεπει να κραταω το τιμονι αρκετα γερα!Ακομα κ στις λακουβες της αθηνας το τιμονι κουναει πολυ ευκολα,σαν να τις διαβαζει κ να τις μεταφερει στα χερια μου.ολα αυτα ΔΕΝ τα εκανε παλια,κ δεν εχω παρεμβει σε τιποτα που να αλλαζει το πατημα του απο τοτε που εβαλα ζαντες-αμορτισερ-ελατηρια. Εχω κανει απο τοτε που ξεκινησε αυτο τουλαχιστων 10 ναι 10 ευθυγραμισεις,κ δεν εχει αλλαξει τιποτα.οι ζαντες ειναι ολοισιες,τσεκαριστηκανε κ αυτες φυσικα. Αλλαξα επισης σινεμπλοκ πισω ψαλιδιων,μηπως ηταν η αιτια που ειχε την ταση να φυγει το πισω μερος,φυσικα δεν ειδα διαφορα παλι!!!!! Μεχρι κ την βιδα που εχει η κρεμαγιερα μου σφηξανε(μια μεγαλη που εχει απο κατω) μηπως ηταν απο εκει.διαφορα?μονο οταν το αμαξι ειναι σηκωμενο σε ραμπα.οι τροχοι στριβουν δυσκολα με το χερι.στο δρομο καμια διαφορα. Το μονο που εχω παρατηρησει ειναι οτι κατα τις μανουβρες παρκαρισματος-ξεπαρκαρισματος η αισθηση 'βαρους' του τιμονιου ειναι νορμαλ,ουτε ελαφρυ ουτε βαρυ.
                                              Δοκιμασα λοιπον κ εγω μια μερα να ξεμπριζωσω την βαλβιδα του υδραυλικου(εχει ενα φυς με 2 καλλωδια επανω)κ να το κανω μια βολτα.παλι ομως δεν ειδα διαφορα. Μηχανικος δεν ειμαι,απλα σκεφτομαι,αυτη την βαλβιδα αφου την ξεμπριζωσα δεν επρεπε να γινει βαρυ το τιμονι?μηπως,λεω εγω τωρα,εχει μεινει 'ανοιχτη' κ περνανε τα υγρα του υδραυλικου τιμονιου χωρις να τα κοβει?το λεω γιατι οταν εκανε την υπερταση το δυναμο ημουν περιπου στα 100χλμ.υπαρχει περιπτωση να παιρνει λαθος εντολη με το που τσουλαει το αμαξι κ να ανοιγει πληρως?ανοιγει σταδιακα η κατευθειαν?γνωριζει καποιος πως λειτουργει αυτη η βαλβιδα κ απο που παιρνει εντολες? Το 1 που σκεφτομαι ειναι reset στον εγκεφαλο.να βγαλω τους πολους της μπαταριας για λιγο κ οταν τους ξαναβαλω να το αφησω 15 λεπτα στο ρελαντι κ μετα να το κανω βολτα.(Γινεται κατι τετοιο η λενε οτι να'ναι?) Το 2 μετα που σκεφτομαι ειναι η κρεμαγιερα.ο μηχανικος την βλεπει μια χαρα ομως.τζογους δεν εχει βρει ουτε σε κρεμαγιερα ουτε πουθενα,το εχουμε σκισει στο ψαξιμο κ δεν εχει μποσικα πουθενα.διαβασα ομως οτι στην αρχη φθορας της κρεμαγιερας παρουσιαζεται το φαινομενο να 'κουναει' το τιμονι συμφωνα με το οδοστρομα(αυτο που προανεφερα αισθηση οτι διαβαζει τον δρομο)Ισχυει κατι τετοιο? Ζητω συγνωμη για το κειμενο-εκθεση απο ολους,αλλα πλεον με εχει κουρασει αυτη του η συμπεριφορα.οποιος γνωριζει κατι η εχει κατι να προτεινει δεκτο.η καποιον πολυ καλο γνωστη συστηματων διευθηνσης μηπως κ βγαλω ακρη.

Φίλε μ και εγώ είχα το ίδιο θέμα σε ίδιο ακριβώς αμάξι ..απλά το δικό είναι coupe...σε εμενα μπροστά ειχε στραβωσει ένα άκρο...η ευθυγράμμιση δεν το έπιανε....το άλλαξα και πραγματικά ΑΛΛΟ αμάξι... 220 κατέβαινα από Άγιο Στέφανο με το χέρι στον τεμπέλη

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                              • First post
                                                Last post
                                              • 1
                                              • 2
                                              • 2 / 2
                                              • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                                • ΕΛΛΑΔΑ
                                                • ΚΟΣΜΟΣ
                                                • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                                • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                                • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ