-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Εγω προσωπικα θα περνα το πρωτο vitara το 8v8v ήταν τα 3θυρα, 16v τα 5θυρα. Δεν έχει να κάνει με τη χρονολογία ή τη χώρα κατασκευής.
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Εγω προσωπικα θα περνα το πρωτο vitara το 8v
8v ήταν τα 3θυρα, 16v τα 5θυρα. Δεν έχει να κάνει με τη χρονολογία ή τη χώρα κατασκευής.[
Εκεινη τη στιγμη δεν ειχα στο μυαλο μου οτι το επομενο το λεγαμε grand vitara,για αυτο.
Οπως και να χει για εκτος δρομου χρηση το 8v ηταν καλυτερο πιστευω λογω ροπης απο χαμηλα. -
Τα 8v δεν είχαν περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές από τα 16βάλβιδα, απλώς είχαν λιγότερη στις υψηλές.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τα 8v δεν είχαν περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές από τα 16βάλβιδα, απλώς είχαν λιγότερη στις υψηλές.Eγραψα πουθενα οτι ειχουν παραπανω ροπη απο τα 16βαλβιδα;απλα βγαζουν την ροπη τους σε χαμηλοτερες στροφες.
-
Οπότε σε τι είναι καλύτερα τα 8βάλβιδα? Στο ότι αποδίδουν λιγότερη ροπή στις ψηλές στροφές?
-
Για αλλη μια φορα,το 8v αποδιδει την ροπη του(οση και αν ειναι αυτη σε χαμηλες στροφες)κατι που ειναι πολυ πιο χρησιμο απο περισσοτερη ροπη σε ψηλες στροφες.Το καταλαβες τωρα;η να το ξαναπω;
-
Και 10 φορές να το ξαναπείς, πάλι βλακεία θα είναι
-
To 16v βγαζει λιγο παραπανω ροπη στις ψηλες στροφες συγκεκριμενα 1κιλο στις 4σ.α.λ τη στιγμη που το 8v αποδιδει τη μεγιστη ροπη 1000 στροφες χαμηλοτερα,αν δεν μπορεις να καταλαβεις οτι εχει σημασια αυτο τοτε δεν εχεις ιδεα απο off road
-
στις στροφές που έχει το 8βάλβιδο τη μέγιστη ροπή, το 16βάλβιδο έχει περισσότερη. Και έχω οδηγήσει και τις δύο εκδοχές (όχι πως είναι απαράιτητο αυτό, δεν είναι θέμα άποψης, νούμερα είναι).
Αυτό με τις 8 και 16 βαλβίδες είναι σαχλαμάρα που αναμασιέται ανα τους αιώνες επειδή κάποιος κάπου πέταξε κάτι σε κάποιο περιοδικό.
Ελπίζω να έβαλες μυαλό τώρα γιατί βλέπω δεν έχεις ιδέα από off road.
-
Μπορεις ομως γι αυτο που ειναι, να το πεις πιο αξιοπιστο απο το 16v...
εννοω κεφαλές, που εχουν στερεψει πλεον τα παλιατζιδικα... -
Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με το ψυγείο (που ραγίζει κεφαλές αν δε το προσέξεις) έχουν και τα 8βάλβιδα και τα 16βάλβιδα (κινητήρες G-), τώρα αν εσύ θες να του βρείς κάτι καλύτερο για να τα φέρεις 'στα ίσια' μπορείς να πεις πως ο 8βάλβιδος είναι πχ πιο ΣΕΞΥ.
οι 8βάλβιδοι G- δεν έχουν τίποτα καλύτερο από τους 16βάλβιδους, είναι απλά παλαιότερες εκδόσεις.
-
Οπως και να το δεις 16>8--> case closed
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με το ψυγείο (που ραγίζει κεφαλές αν δε το προσέξεις) έχουν και τα 8βάλβιδα και τα 16βάλβιδα (κινητήρες G-), τώρα αν εσύ θες να του βρείς κάτι καλύτερο για να τα φέρεις 'στα ίσια' μπορείς να πεις πως ο 8βάλβιδος είναι πχ πιο ΣΕΞΥ.οι 8βάλβιδοι G- δεν έχουν τίποτα καλύτερο από τους 16βάλβιδους, είναι απλά παλαιότερες εκδόσεις.
Αλλαξε μια, γιατι συνεχεια κοφτες θα καψεις φλατζα δεν προσπαθουν ολοι να 'στην πουνε'...
Δε προσπαθω να το φερω στα ισα. δε γινεται.. το 16V ειναι καλυτερο ως αποδοση. το 8v ειναι απλώς πιο αξιοπιστο. Οχι αθραυστο - πιο αξιοπιστο.
-
Γιατί είναι πιο αξιόπιστο?
-
H στατιστική μου αυτο δειχνει....
καθε τοσο ειναι μεσα 16v Vitara με αρπαγμενες κεφαλές ενω αντιθετα ελαχιστα vitara & SAMI με το 8v μοτερ...( ναι ναι μετατροπη...)και βεβαιως σε αυτη τη στατιστική ΔΕΝ συμπεριλαμβανω σκασμενα μοτερ απο αγωνιστική χρηση.... αναφερομαι μονο στα 'καθημερινης' χρησης..
Φανταζομαι ξερεις σε ποιο συνεργειο αναφερομαι...
-
Όχι δεν ξέρω σε ποιο συνεργείο αναφέρεσαι, η στατιστική αυτή είναι ανευ αξίας αν υπολογίσεις πως τα 16βάλβιδα είναι πολλαπλάσια των 8βάλβιδων.
Το πρόβλημα υπάρχει και στα δύο (είναι άσχετο με την κεφαλή, στο κύκλωμα ψύξεης είναι το θέμα) και αν αλλάζεις ψυκτικό στην ώρα του, που έχει και ελάχιστο κόστος δεν υφίσταται.
-
οκ διαφωνουμε.
ουτε να διαφημισω το συνεργειο με ενδιαφερει ουτε κατι αλλο.
η προσωπική μου στατιστικη και η εμπειρια του μαστορα λεει αλλα, συγγριτικά τα 2 μοτερ. -
Από όσα συντηρεί το συνεργείο (όχι όσα πάνε επειδή έβγαλαν πρόβλημα), πόσα από τα 16βάλβιδα με κινητήρα G- έβγαλαν πρόβλημα και πόσα από τα 8βάλβιδα? Τα ποσοστά τους έχουν σημασία.
Πες μου τα ποσοστά και δες μετά αν διαφωνείς.
-
Kκαπου σε εχασα κατσε να δω αν καταλαβα τι ζητας
πχ
το συνεργειο 'εχει' 20 16v που συντηρει εκ των οποιων τα 5 εχουν παρουσιασει το προβλημα.
εχει και 5 8v εκ των οποιων κανενα δεν εχει παρουσιασει το προβλημα.
Κατι τετοιο εννοεις?
( τα ανωτερω νουμερα ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ ενδεικτικα) -
Και από τα νούμερα αυτά εσύ έχεις βγάλει συμπέρασμα?
Εγώ 'έχω' ένα 16β που δεν έχει βγάλει πρόβλημα------> 100% αξιόπιστο λοιπόν
4x4 budget 7000 ευρω.