-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Tώρα είναι 1.600, μέχρι πριν από λίγους μήνες, άρα οριακά εκεί που αναφέρεται και ο ερωτών ήταν τα γνωστά χαροκαμμένα 2.000. Και μάλιστα σε έκδοση χαμηλότερων ρύπων και ακόμη πιο χαμηλά αλογοδύναμης, 115 ημίονοι δηλαδής όλοι κι όλοι.Ναι, σωστό.
Το 116d efficient dynamics είναι 1600, οπότε προσοχή εκεί. Όμως είναι ήδη ένα έτος στην αγορά, οπότε ίσως είναι η 1600.
-
Έλεος παίδες, ο άνθρωπος μιλάει για μεταχειρισμένη efficient dynamics, δηλαδή 1600 κυβικά. Αυτή η έκδοση κυκλοφορεί περίπου ένα χρόνο στην Ελλάδα. Δε νομίζω ότι υπάρχει μεταχειρισμένη F20 diesel δίλιτρη γιατί πολύ απλά δεν είχε αγοραστικό κοινό (λόγω τιμής και κυβικών). Το i30 είναι όντως καλό αυτοκίνητο αλλά ο 1.4 diesel είναι ολίγον οριακός για μικρομεσαίο αυτοκίνητο (κάνεις την δουλειά σου αλλά μέχρι εκεί) και δεν είναι τόσο οικονομικός για diesel. Χώρια που η hyundai δεν έχει παράδοση-τεχνογνωσία στους diesel όπως οι υπόλοιπες ευρωπαικές εταιρείες. Η συγκεκριμένη (μεταχειρισμένη) bmw δίνεται πολύ ακριβά από την στιγμή που την αγοράζεις καινούρια με 21.000 ευρώ και δεν είναι ούτε καν από ιδιώτη (άρα το πιο πιθανό να ξεκίνησε την ζωή της σαν test drive και στη συνέχεια να έγινε εταιρικό όχημα). Όπως έγραψα και σε πιο πάνω post, αν καταφέρει και την πάρει γύρω στα 16.000 ευρώ (max 17.000) έχει καλώς αλλιώς καινούρια αβλεπί (αν φτάνουν τα οικονομικά του ανθρώπου) και να έχει την χαρά να σκίσει ζελατίνα.
-
Βασικά ο άνθρωπος μίλησε άπαξ για μεταχειρισμένη 116d, και έκτοτε δεν ξαναμίλησε δημόσια. Ούτε διευκρίνησε ότι ήταν η ειδική έκδοση εφίσιεντ νταινάμικς που έχει 1.600 κυβικά γιατί η κανονική έχει 2.000, ούτε τίποτα άλλο. Το εν λόγω 1.600άρι έίναι νεώτατο στην γκάμα της Μπεμβέ. Επίσης δεν είπε ότι είναι μετάχειρη εκ Ελλάδος ή εξ' Ευρώπης, ούτε μπορείς να προσδιορίσεις με την προέλευσή της μονοσήμαντα τον κυβισμό της. Τα κυβικά του μοντέλου παραμένουν από τον ερωτώντα μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα._
-
Παιδια ευχαριστω ο,ουσία. Γι αυτή στο car μιλάω...μίλησα ξανά ..την αφήνει 18.000 με τα τα σια κ 18600 με τις ζάντες ...παίρνει παζάρι κατάλαβα.
Για το hyundai i30 1.4 d ...το είδα πολυ καλο...εντυπωσιαστηκα...για hyundai καλο..test drive 6 μηνών hyundai το αφήνει 14.500 με 16000 χλμ δωρεάν το service το πρώτο ...κ υπόλοιπο 4.5 χρονια εγγύηση!!!
Καινούργιο στα 15.700-800 κερδίσω 1200 ευρω.
Ναι για τη bmw μιλάω την 1.600 d που εχει στο car.
-
Sorry γράφω απο iPad...
-
Δηλαδή αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3317326/. Κάνε παζάρι να πάρεις την bmw στα 17.000 ευρώ αν δεν μπορείς (ή δεν θες) να πάρεις καινούρια αλλιώς i30 μόνο καινούριο, δεν αξίζει να πάρεις test drive για όφελος μόνο 1200 ευρώ.
-
Δηλαδή προτείνεις καινούργιο κ οχι test drive ...το κέρδος ειναι 1200 ευρω. Βέβαια στις σημερινές εποχές κ τα 1200 ειναι 1200
Ναι για μεταχειρισμενη bmw μιλάω καινούργιο δεν μπορω. Τι λες;
-
Η bmw αυτη στο car δεν ειναι καλη; Εχει τέλη;
-
Πάρε τη 1...μετά από 5-6 χρόνια θα με θυμηθείς.
-
Η ιδανική θέση οδήγησης είναι υποκειμενικό θέμα. Το να κάθομαι στο πάτωμα όπως λες με εμποδίζει στην ορατότητα, άσε που βλέπω κόσμο να οδηγάει 'στο πάτωμα' και για κάποιο λόγο οι μπροστινοί προφυλακτήρες είναι συνήθως 'ξεσκισμένοι' χαμηλά. Γενικά με ξενερώνει να μην κάθομαι ψηλά να βλέπω χωρίς να ανασηκώνομαι, χωρίς να τεντώνω το λαιμό μου.
Σε κάθε περίπτωση βέβαια, όπως πολύ σωστά λές, ακριβώς γιατί η ιδανική θέση οδήγησης είναι υποκειμενικό θέμα, στα περισσότερα αυτοκίνητα η θέση οδήγησης είναι ρυθμιζόμενη!!!
-
Δε θα έπερνα test drive εκτός και αν έχει λίγα χλμ που να δικαιολογούν το κύκλο στο τετράγωνο με πωλητή μέσα.
Και επειδή τώρα είδα και το link με την αγγελία, πιστεύω οτι ο συγκεκριμένος δεν έχει τυχαία αυτοκίνητα και φαίνεται πολύ καλή μέσα-έξω.
-
Καλησπέρα,
Να παρεμβω λεγοντας ότι μια καινούρια 116 με ένα αξιοπρεπή εξοπλισμό (βασική έκδοση + πακέτο advantage που περιλαμβάνει προβολείς ομίχλης, υποβραχιόνιο και αυτόματο κλιματισμό που ειναι πραγματα που δεν νομιζω οτι αποτελουν καμια ιδιαίτερη πολυτέλεια) και μη μεταλλικό χρώμα δεν πέφτει κάτω από τα 23000 (συνολικά τρέχει μια έκπτωση 4000, μαζι με την αποσυρση). Αυτα από πρόσφατη έρευνα σε αντιπροσωπείες.
Επομενως η διαφορά με τη μεταχειρισμένη που αναφέρεται ο φίλος μας είναι τουλάχιστον 4k ευρώ, η οποία δεν θεωρώ ότι είναι αμελητέα.Επί της ουσίας τώρα, για το Hyundai δεν έχω άποψη αλλά για την BMW επειδή την έχω οδηγήσει μπορώ να πω ότι είναι ένα πολύ οικονομικό αυτοκίνητο, το οποίο είναι και μάλλον το πιο ενδιαφέρον οδηγικά στην κατηγορία (μαζί με την Giullietta). Μελανό σημείο για εμένα είναι οι χώροι στο πίσω κάθισμα τόσο για τα γόνατα όσο και η πρακτική αδυναμία μεταφοράς 5ου επιβάτη λόγω του τούνελ μετάδοσης.
Επίσης, κακή εντύπωση μου έκαναν οι τριγμοί που περνούν στο λεβιέ των ταχυτήτων (μιλάμε για καινούριο αυτοκινητο), ενώ δε με βόλεψαν ιδιαίτερα και τα καθίσματα της (τα βρήκα αρκετά σκληρά) με μέτρια στήριξη και κλιμακωτή ρύθμιση πλάτης (δεν μπορω να καταλαβω γιατι επιμένουν τόσο πολύ σε αυτό όταν όλος ο ανταγωνισμός έχει συνεχή ρύθμιση). Κατά τα άλλα η ποιότητα είναι πολύ καλή, υποδεέστερη όμως ενός Volvo V40 ή ενός A3.
Παρόλαυτα και χωρίς να έχω υπάρξει ποτέ κάτοχος BMW πιστεύω πως το αυτοκίνητο θα 'βγάλει' τα λεφτά του σε βάθος χρόνου, και αυτό δεν το λέω από πλευράς αξιοπιστίας (δεν ξέρω τι παίζει), όσο από πλευράς κατανάλωσης αλλά και μιας 'πειστικής' αίσθησης ποιότητας που αποπνέει σε όλες τις αντιδράσεις του.Εγώ θα την επέλεγα ακόμα και ως μεταχειρισμένη. Ωστόσο, εξίσου καλή επιλογή, και μάλιστα φθηνότερη, είναι και ένα V40 D2 το οποίο δεν υπάρχει ακόμα ως μεταχειρισμένο αλλά φαντάζομαι ότι τους προσεχείς μήνες (αν μπορείς να περιμένεις λίγο) όλο και κάποιο θα κάνει την εμφάνισή του.
Με την ευκαιρία, φιλε mrclouzo ευχομαι καλοτάξιδη και να τη χαίρεσαι για πολλά πολλά χρόνια! Αν επιτρέπεται πόσο σου πήγε τελικά και με τι εξοπλισμό;
-
Ο χρήστης arist2 έγραψε:
Δηλαδή προτείνεις καινούργιο κ οχι test drive ...το κέρδος ειναι 1200 ευρω. Βέβαια στις σημερινές εποχές κ τα 1200 ειναι 1200Ναι για μεταχειρισμενη bmw μιλάω καινούργιο δεν μπορω. Τι λες;
Να παζαρέψεις και άλλο την bmw αλλιώς i30 μόνο καινούριο. Αν τελικά καταλήξεις στην bmw προσπάθησε να αλιεύσεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς για το παρελθόν της (αν και θα σου πουν ότι το είχε ο διευθυντής, έκανε μερικά επαγγελματικά ταξίδια και το αμάξι είναι χαρτί συνεπώς πόσο να πέσει η τιμή). Οι efficient dynamics δεν πληρώνουν τέλη. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει γρατζουνισμένο τον εμπρός δεξιά προφυλακτήρα, δεν μπήκαν στον κόπο να τον βάψουν.
Προς ''koralli''
Εγώ έκλεισα την 116 d Ed σε λευκό με 2 πακέτα (advantage+drive comfort) και επιπλέον πίνακα διευρυμένων λειτουργιών (με οθόνη στα όργανα υψηλής ανάλυσης) και μου βγήκε 23.000 ευρώ κλειδί. Μόνο με το advantage pack έβγαινε σκάρτα 22.000 ευρώ. Επιπλέον όλα τα MY2013 έχουν standard το professional radio με την οθόνη στο ταμπλό. Άρα η τιμή που το δίνει ο συγκεκριμένος dealer (χωρίς κανένα πακέτο αλλά με ζάντες και δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι) και χωρίς το radio professional δεν είναι καμιά ευκαιρία. Στα υπόλοιπα που γράφεις συμφωνώ σε γενικές γραμμές αλλά θεωρώ ότι δεν υπολείπεται σε απτή ποιότητα από το v40 αλλά μόνο από το a3. Και σε χώρους ο άσος είναι σαφώς καλύτερος από το volvo. Το τελευταίο παίζει σε παρόμοιες τιμές με τον άσο και μεταξύ των δύο θεωρώ το γερμανικό καλύτερη επιλογή. -
Πολυ ακριβη ειναι για 20 χιλ χμ τεστ ντραιβ. 15 κ μαξ.
-
Ο χρήστης ermis1975 έγραψε:
Δε θα έπερνα test drive εκτός και αν έχει λίγα χλμ που να δικαιολογούν το κύκλο στο τετράγωνο με πωλητή μέσα.Και επειδή τώρα είδα και το link με την αγγελία, πιστεύω οτι ο συγκεκριμένος δεν έχει τυχαία αυτοκίνητα και φαίνεται πολύ καλή μέσα-έξω.
Το συγκεκριμένο είναι λίγο 'στενοχωρημένο' μπροστά δεξιά. Επίσης έχει 20.000 χλμ σε 10 μήνες. Πιστεύω ότι αν πληρώνεις μετρητοίς 17.000 είναι δίκαιη τιμή (με τις ζάντες).
Πάντως εάν σε ενδιαφέρει η αξιοπιστία πήγαινε καρφί στο Huyndai (είμαι κάτοχος BMW και σχετικά απογοητευμένος από θέμα αξιοπιστίας).
-
Παιδια που εχω καταλήξει...i30 μόνο καινούργιο ....άρα να απόρριψω το test...?
2. Τη bmw μόνο με 16000 αν την αφήσει ...Το leon τι σας λέει;
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
.Προς ''koralli''
Εγώ έκλεισα την 116 d Ed σε λευκό με 2 πακέτα (advantage+drive comfort) και επιπλέον πίνακα διευρυμένων λειτουργιών (με οθόνη στα όργανα υψηλής ανάλυσης) και μου βγήκε 23.000 ευρώ κλειδί. Μόνο με το advantage pack έβγαινε σκάρτα 22.000 ευρώ. Επιπλέον όλα τα MY2013 έχουν standard το professional radio με την οθόνη στο ταμπλό. Άρα η τιμή που το δίνει ο συγκεκριμένος dealer (χωρίς κανένα πακέτο αλλά με ζάντες και δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι) και χωρίς το radio professional δεν είναι καμιά ευκαιρία. Στα υπόλοιπα που γράφεις συμφωνώ σε γενικές γραμμές αλλά θεωρώ ότι δεν υπολείπεται σε απτή ποιότητα από το v40 αλλά μόνο από το a3. Και σε χώρους ο άσος είναι σαφώς καλύτερος από το volvo. Το τελευταίο παίζει σε παρόμοιες τιμές με τον άσο και μεταξύ των δύο θεωρώ το γερμανικό καλύτερη επιλογή.Ίσως όταν την έκλεισες είχαν μεγαλύτερη προωθητική από ότι τώρα (αυτή τη στιγμή όπως είπα η έκπτωση που παίζει είναι γύρω στα 4k από την τιμή 'καταλόγου' ανεξαρτήτως εξοπλισμού). Κρίνοντας από την (πολυ καλή) τιμή που πέτυχες μάλλον αυτό πρέπει να ισχύει. Θα συμφωνησω πάντως ότι η συγκεκριμένη μεταχειρη (αφού δεν έχει κάν το advantage-τωρα το είδα...) θέλει σίγουρα παζάρεμα.
Τα καθίσματα της βασικής σε βόλεψαν;
Ο διευρυμένος πίνακας τι παραπάνω πληροφορίες έχει;Όσο για τους χώρους σε σχέση με το V40, ο Άσσος έχει σαφώς μεγαλύτερο χώρο αποσκευών αλλά για τους πίσω επιβάτες το βόλβο θεωρώ ότι είναι καλύτερο, κύριως σε ότι αφορά τη δυνατότητα να κάτσει και 3ος. Επίσης, με αντίστοιχο εξοπλισμό το βολβο βγαίνει τουλάχιστον 1k φθηνότερο (για καινούριο παντα μιλάμε), ενώ υποθέτω ότι και ως μεταχειρισμένο θα αποτελεί πιο συμφέρουσα αγορά λόγω της μεγαλύτερης πτωσης της μεταπωλητικής του αξίας σε σχέση με τη BMW.
Με το Α3 (Sportback) η διαφορά είναι μεγάλη τόσο στους χώρους (υπέρ του Audi) όσο και στην τιμή (υπέρ την BMW).
-
Το ίδιο BMW εμφανίζεται με 28000 χλμ και 1000€ ακριβότερο στο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3269896/
και με 24000 χλμ στο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3317390/Μήπως είναι 3 διαφορετικά εταιρικά;
-
Παιδια το i30 1.4d 14.500 με το κλειδί στο χέρι το test να το απόρριψω; Καλύτερα καινούργιο με 15.700?
-
Ο χρήστης arist2 έγραψε:
Παιδια το i30 1.4d 14.500 με το κλειδί στο χέρι το test να το απόρριψω; Καλύτερα καινούργιο με 15.700?Nαι,να το απορριψεις.
bmw 116d vs hyundai i130 1.4 d