-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
...
Εχεις παιδεια εσυ ανθρωπε μου που λες πως φταει το κρατος που ΤΟΥ χρωστανε?
Γνωρίζω άνθρωπο που έκλεισε την επιχείρηση του με χρέη προς το Δημόσιο που ήταν περί το 1 εκατ. € (700,000€ και με τις προσαυξήσεις 1,000,000€). Το κράτος του χρωστούσε 1.7 εκατ. € είτε σε τιμολόγια που δεν είχε εξοφλήσει είτε σε ΦΠΑ που δεν επέστρεφε. Αυτός ο άνθρωπος που χρωστά 10 στο κράτος και του χρωστά 17 το κράτος είναι λαμόγιο ή απλά θύμα της παύσης πληρωμών;
Γιατί υπάρχουν και αυτά...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
...
Γνωρίζω άνθρωπο που έκλεισε την επιχείρηση του με χρέη προς το Δημόσιο που ήταν περί το 1 εκατ. € (700,000€ και με τις προσαυξήσεις 1,000,000€). Το κράτος του χρωστούσε 1.7 εκατ. € είτε σε τιμολόγια που δεν είχε εξοφλήσει είτε σε ΦΠΑ που δεν επέστρεφε. Αυτός ο άνθρωπος που χρωστά 10 στο κράτος και του χρωστά 17 το κράτος είναι λαμόγιο ή απλά θύμα της παύσης πληρωμών;
Είναι πολλές οι περιπτώσεις σαν αυτές που αναφέρεις, αλλά δεν θέλουμε να τις βλέπουμε, μας αρέσει να προχωράμε μέσα από τσιτάτα και φανφάρες χάνοντας την ουσία.
Από ότι έχω καταλάβει μέχρι τώρα γιατί δεν εμβάθυνα περισσότερο, άλλο τα χρέη του λιθογραφείου, και άλλο οι τεχνικές εκδόσεις στα χέρια Λυμπέρη, ο Κ.Κ δίώκεται για χρέη που δημιούργησε το λιθογραφείο στο οποίο ήταν μέτοχος χωρίς να το διαχειρίζεται, εξ ού και οι αθωώσεις του, γιατί δεν μας τα ξεκαθαρίζει κάποιος αυτά να σταματήσει το ξεκατίνιασμα από τους άσχετους και τους κακοπροαίρετους ?
Αλήθεια τα ονόματα των κυρίων διαχειριστών της Alpha Press τα γνωρίζουμε για να τους ξεκατινιάσουμε και αυτούς ? Ή τον διασυρμό τον αξίζουν μόνο οι επώνυμαι και οι προβεβλημένοι ?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
http://www.cretadrive.gr/news/agora-times-nea-montela/silipsi-kosta-kavatha-4-trohoi-hrei-dimosio/
Α επίσης βούλιαξε ο Τιτανικός αν δεν το άκουσες...
O nass νομίζω τα έγραψε παρά πολύ ωραία. Σίγουρα την πάτησε ο ΚΚ, ακριβώς από αυτά που έκραξε όπως είπα και παραπάνω, όμως κατα την γνώμη νου υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο 'την πατησα' και στο 'είμαι λαμογιο του κερατά'.
Τα έκανε μαντάρα, ως εκεί όμως νομίζω.
+1 Αυτό ακριβώς.
-
Καθως ειχα την τυχη να μεγαλωσω με τους 4Τ και τα κειμενα του αντιλογου του ΚΚ, δεν μπορω σε καμια περιπτωση να εκφερω αντικειμενικη γνωμη για την περιπετεια ενος ανθρωπου που θαυμαζω.
Μπορω μονο να σημειωσω πως το να κρινω καποιον για καποιες αποφασεις που πηρε υπο καποιες συνθηκες αγνωστες σε εμας μετα απο πορεια αρκετων δεκαετιων,
....ειναι σα να κρινω εναν επαγγελματια οδηγο που εχει γραψει εκατομμυρια χιλιομετρα, εχει κερδισει 10αδες/100αδες αγωνες,
...απο την τελευταια στραβοτιμονια που φαινεται πως εκανε, χωρις να γνωριζω αν κ υπο ποιες συνθηκες την εκανε.
-
Ο ΚΚ δεν ελέγχεται ως γκουρού της αυτοκίνησης στην Ελλάδα.
Ελέγχεται (όταν και όπως) ως επιχειρηματίας, ιδιότητα που ο ίδιος επιδίωξε να έχει για το δικό του καλό και όχι της πατρίδας.Τα όποια θετικά της πρώτης ιδιότητας δεν συμψηφίζονται με τα όποια αρνητικά της δεύτερης.
Όλα τα υπόλοιπα (τζαρτζαρίσματα ανάμεσα στους φανς και τους χέιτερς του ΚΚ) είναι κουβέντα να γίνεται-να περάσει το τριήμερο ευχάριστα για όσους δεν έχουν να κάνουν τίποτα καλύτερο.
-
Ο χρήστης nikos_jdm έγραψε:
Πιστεύεις πως είμαι υπάλληλος των 4Τ;
Την απόφαση την διάβασες;
Tα είπες και ξεθύμανες;
Ωραία πάνε τώρα διάβασε μπλόκ (sic) να ενημερωθείςΔεν εισαι απλα υπαλληλος.... υπαλληλαρα εισαι!!
Δεν το λεω εγω αλλα εσυ το δειχνεις με αυτα που λες......
Κ η υποθεση με το δικαστηριο δεν τελειωσε τα 11 μυρια δεν παραγραφηκαν ετσι μαγικα οπως θα θελαν μερικοι......
Και δε μου λές τι μισθό μου έχουν κόψει οι Τ.Ε. ; -
δισεκατομμύρια
-
Αλήθεια;
Κορόιδο σας έπιασαν...
-
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
...
Εννοειται.το γνωριζω κ απο τη δουλεια του πατερα μου.Απλα δεν ειναι κανονας οτι οποιος χρωσταει στο κρατος,φταιει το κρατος,γιατι καπως ετσι γραφτηκε.Τελος παντων
-
Και ολα αυτα ενω εχει αθωωθεί !Ουτε που θελω να σκεφτω τι θα εγραφαν μερικοι αν καταδικαζόταν!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και ολα αυτα ενω εχει αθωωθεί !Ουτε που θελω να σκεφτω τι θα εγραφαν μερικοι αν καταδικαζόταν!Κάποιοι θα έκαναν πάρτυ και κάποιοι θα έψαχναν να νοικιάσουν ελικόπτερο για να τον βγάλουν...
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Απλα δεν ειναι κανονας οτι οποιος χρωσταει στο κρατος,φταιει το κρατος,γιατι καπως ετσι γραφτηκε.Τελος παντωνΤι δεν καταλαβαίνεις?
Ένα αυθεντικό παράδειγμα του κράτους των πελατειακών σχέσεων και της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας.Όταν ο κάθε απλός Έλληνας δεν μπορεί να οφείλει ούτε 1 Ευρώ στην εφορία και στο ΙΚΑ (άντε να βγάλεις μπλοκάκι και να πληρωθείς 3.000€), πως γίνεται μιά μικρή εταιρεία να καταλήγει να οφείλει ένα τεράστιο ποσό σε σχέση με το κεφάλαιο και το τζίρο της! Και μιλάμε για εταιρεία που μάλλον δεν είχε ποτέ κέρδη ....
Τέτοια ποσά φορο-εσφορο-οφειλών χτίζονται με ανοχή πολλών ετών!Επαναλαμβάνω ότι έχω πρόβλημα που διαβάζω για άλλη μια εταιρεία που 'φόρτωσε' οφειλές το Δημόσιο ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ. Δεν είναι δική μου/μας δουλειά ποιά πρόσωπα είχαν την ευθύνη διαχείρισης ...
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Απλα δεν ειναι κανονας οτι οποιος χρωσταει στο κρατος,φταιει το κρατος,γιατι καπως ετσι γραφτηκε.Τελος παντων
Τι δεν καταλαβαίνεις?
Ένα αυθεντικό παράδειγμα του κράτους των πελατειακών σχέσεων και της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας.Όταν ο κάθε απλός Έλληνας δεν μπορεί να οφείλει ούτε 1 Ευρώ στην εφορία και στο ΙΚΑ (άντε να βγάλεις μπλοκάκι και να πληρωθείς 3.000€), πως γίνεται μιά μικρή εταιρεία να καταλήγει να οφείλει ένα τεράστιο ποσό σε σχέση με το κεφάλαιο και το τζίρο της! Και μιλάμε για εταιρεία που μάλλον δεν είχε ποτέ κέρδη ....
Τέτοια ποσά φορο-εσφορο-οφειλών χτίζονται με ανοχή πολλών ετών!Επαναλαμβάνω ότι έχω πρόβλημα που διαβάζω για άλλη μια εταιρεία που 'φόρτωσε' οφειλές το Δημόσιο ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ. Δεν είναι δική μου/μας δουλειά ποιά πρόσωπα είχαν την ευθύνη διαχείρισης ...
Σωστά, μια κακή διαχείρηση έχει μικρή διάρκεια, μετά βγαίνει στην επιφάνεια, το ότι κράτησε τόσο πολύ και με τόσο μεγάλα ποσά, κάποιοι της το επέτρεψαν, αυτοί όπως πάντα μένουν στο απυρόβλητο.
Είναι όπως με τις πολεοδομίες, φταίει πάντα ο εργολάβος που έχτισε στο ρέμα και έπνιξε τον κόσμο, και όχι αυτός που εξέδωσε την άδεια, αυτός που παρακολούθησε το παράνομο χτίσιμο, και αυτός που έδωσε ρεύμα, όλοι αυτοί είναι στο σκοτάδι όπως πάντα.
-
Αυτό ακριβώς αναρωτήθηκα κάποια ποστ πριν.
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Απλα δεν ειναι κανονας οτι οποιος χρωσταει στο κρατος,φταιει το κρατος,γιατι καπως ετσι γραφτηκε.Τελος παντων
Τι δεν καταλαβαίνεις?
1)Μιλας για τους 4Τ λες κ ηταν καμια βιοτεχνιουλα.3-4 περιοδικα εβγαζε καποτε ο ΚΚ.Μικρη εταιρια ειναι το περιπτερο της γιαγιας μου (ειχαν δηλαδη οι 4Τ ακαθαριστα εσοδα μεχρι 150.000 ευρω ? )
2)Ξερεις οικονομικα στοιχεια των 4Τ και γενικα των ΤΕ?
3)Δεν ειπα πως δε γινεται,αλλα εσυ λες πως το επετρεψε το κρατος αυτο το χρεος.Οχι πως το προκαλεσε.Αλλο να το προκαλει,τοτε σιγουρα φταιει το κρατος.Θελω να πω πως αν το κρατος χρωστα στους 4τ 17 μυρια και για αυτο εκεινοι του χρωστανε 11,τοτε ναι η ευθυνη βαραινει το κρατος.Ομως αν απλα οι 4Τ χρωστουν 11 μυρια,τοτε φταινε εκεινοι και η διαχειρηση που εκαναν.
Πληροφοριακα,φιλικα μιλαμε,εμενα το προβλημα μου αρχικα ηταν μερικοι εδω μεσα που ηταν ενα βημα απο το να κανουν πορεια αλληλεγγυης για τον Καββαθα.Και γενικα μ ενοχλει η αποψη πως για ολα φταιει το κρατος.Ουτε ο ΚΚ ηταν παναγιτσα οπως παναγιτσα δεν ειναι κανενας επιχειρηματιας που κατα καιρους πετυχαινει. -
O KK πάντως κατά δήλωσή του, που δεν έχει βρεθεί κάποιος να διαψεύσει, για 35 χρόνια δεν χρωστούσε Δραχμή, ούτε στο κράτος, ούτε σε κανέναν. Ότι στο τέλος βούλιαξε το πλοίο είναι άλλο θέμα.
-
Eξακολουθώ να μην καταλαβαίνω κάτι, μάλλον είμαι βλάκας. Η οφειλη δεν είναι των 4τροχών και των ΤΕ, προέρχεται από τις οφειλές της Alpha press που είχαν μέτοχο, όχι διαχειριστή τον ΚΚ, γιατί τα βάζουμε όλα στο μίξερ ?
Άντε για να βοηθήσω περισσότερο, να του φορτώσουμε και το μνημόνιο μπάς και νιώσουμε καλύτερα, τι λέτε ?
Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr η εταιρεία που είχε δημιουργήσει τα χρέη είναι η Alpha Press. Οι «τεχνικές εκδόσεις» που είχαν αρχικά αναφερθεί, εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τηρεί στο έπακρον τις υποχρεώσεις της και δεν φέρει καμία ευθύνη.
Στην αρχή είχα μιλήσει για τερατώδες άνοιγμα, για μεγαλεία, για λάθος οράματα, για δημιουργία εκδοτικού κολοσσού, αυτό εδώ εννοούσα, αυτά είναι τα λάθη του και αυτά πληρώνει, τη μεγαλομανία του.
Δεν τον υποστηρίζω για τα λάθη και τις παραλήψεις του, ούτε είμαι αυτόκλητος υπερασπιστής του, συνδέομαι συναισθηματικά μαζί του, γιατί τα πρώτα 20 χρόνια η αθρογραφία του με έκανε να σκεφτώ πολλά, και να γίνω καλύτερος άνθρωπος, όμως ας μας απαντήσει ο ίδιος, γιατί θέλησε αυτό το - ξεχείλωμα - των δραστηριοτήτων του ?Έκανα τον κόπο να μαζέψω λίγο πρόχειρα αυτά τα παλαιά στοιχεία που δείχνουν τι είχε στο μυαλό του τότε, το γιατί το έκανε και πως το σκέφτηκε, θα σας γελάσω, ούτε ξέρω σήμερα αν ισχύουν αυτά, αν τα πήρε πακέτο ο Λυμπέρης, και άλλα πολλά, όμως το θεωρώ όλο αυτό το άνοιγμα παραπάνω από υπερβολικό, τι θέλησε δηλαδή να κάνει >? διασπορά του ρίσκου ? Στην εποχή της φούσκας ?
Ποιανού τις συμβουλές ακολούθησε και γιατί ? Νομίζω ότι οι μισές εταιρίες από αυτές δεν υπάρχουν πια.
Θεωρώ σωστή κίνηση τη συμμετοχή στην Ευρώπη. Ακόμα και η επένδυση στους 2Τροχούς, 0-300, και λοιπά ταξιδιωτικά ήταν λάθος.Και το safetrack δεν ήταν σωστή επιχειρηματική κίνηση αφού δεν είχε δικό του χώρο και ανά πάσα στιγμή ήταν στον αέρα, άσε που ήταν και ακριβό τη στιγμή που πραγματευότανε ένα αγαθό όπως η οδική ασφάλεια.
η εταιρεία ( Σημ. οι Τ.Ε ) δε σταμάτησε να αναπτύσσεται, αποκτώντας μειοψηφική ή
και πλειοψηφική συμμετοχή σε μια σειρά εταιρειών. Aυτήν τη στιγμή συμμετέxουν στις
εταιρείες:1. «Tεχνική Eκθεσιακή A.E.» (οργάνωση εκθέσεων),
2. «ALPHA PRESS A.E.»
(λιθογραφείο/βιβλιοδετείο),
3. «Safetrack A.E.» (Σεμινάρια Aσφαλούς Oδήγησης),
4.«Highsiding A.E.» (περιοδικά 0-300, 2TPOXOI, Dirty και Tαξιδιωτικοί),
6. «Mass CourierA.E.» (ταχυδιανομές),
7. «Hitch Hyke Music A.E.» (εισαγωγές και πωλήσεις CD, παραγωγήδίσκων, λειτουργία ηλεκτρονικού CD shop),
8. «Photopress A.E.» (παραγωγή εταιρικώνεντύπων, web design),
9. «EYPΩΠH A.E.» (Πρακτορείο διανομής τύπου),
10. «TEXNOKINHΣHA.E.» (περιοδικό Formula 1),
11. «Tεχνόπολις A.E.» (υπηρεσίες Ίντερνετ, web design κ.ά.).Τα παρακάτω είναι δικά του γραπτά, ας τα δούμε και ας θυμηθούμε την εποχή που έγιναν και που γράφτηκαν
Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι το Eλληνικό Kέντρο Aσφαλούς Oδήγησης, το Safetrack,
είναι η δεύτερη «μεγαλύτερη» κίνηση ―μετά την έκδοση των 4T― στην ιστορία της εταιρείας
που ακούει στο όνομα «Tεχνικές Eκδόσεις A.E.». Όπως ίσως γνωρίζετε, οι 4TPOXOI ξεκίνησαν
τα σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης πριν από ένα χρόνο στο αυτοκινητοδρόμιο των Mεγάρων. Oι
καταξιωμένοι συνεργάτες μας έχουν ήδη «εκπαιδεύσει», με απόλυτη επιτυχία και με κύριο
χορηγό την Toyota, περισσότερους από χίλιους οδηγούς. Mετά την αγορά του ακινήτου των 100
στρεμμάτων, σε μικρή απόσταση από την Aθήνα, οι δραστηριότητές μας θα μεταφερθούν εκεί,
με βάση ένα τριετές επενδυτικό πρόγραμμα που αναμένεται να ξεπεράσει τα 1,7
δισεκατομμύρια! Παρά την αποστροφή μου να μιλώ για τα πράγματα που κάνουμε, νομίζω ότι
από την ημέρα που η εταιρεία μας έγινε δημόσια (μπήκε στο Xρηματιστήριο, όπως λένε) είμαι
υποχρεωμένος να το κάνω. Περισσότεροι από 6.000 μέτοχοι θέλουν να ξέρουν πώς βαδίζουμε,
πώς διαχειριστήκαμε τα κεφάλαια που αντλήσαμε (1,4 δις) και ποιες είναι οι προοπτικές
μας. Έτσι, εκτός από τη Safetrack, προχωρήσαμε στην ανάπτυξη της παλιότερης θυγατρικής
μας «Tεχνόπολις A.E.», που διαχειρίζεται τον ιντερνετικό μας κόμβο Techlink και προσφέρει
υπηρεσίες web. Στον τομέα των εκτυπώσεων συνεχίσαμε το επενδυτικό μας πλάνο στην «Άλφα
Πρες A.E.» (40% T.E., 40% Europrint και το υπόλοιπο σε άλλες μικρότερες εταιρείες).
Σημαντική είναι η συμφωνία για παραχώρηση από την Άλφα Πρες ενός 5% στην «IMAKO Media Net
Group A.E.» Σήμερα, η Άλφα Πρες είναι μια από τις καλύτερες εκτυπωτικές μονάδες στην
Eλλάδα, προσφέροντας πλήρη σειρά υπηρεσιών (βιβλιοδετεία κόλλας και σύρματος,
σακουλοποιητική μηχανή κ.ά.).
H χρονιά που πέρασε ήταν εξαιρετικά δύσκολη για όλες τις ελληνικές εκδοτικές
επιχειρήσεις, αλλά οι Tεχνικές Eκδόσεις κατάφεραν να περάσουν την κρίση με τα λιγότερα...
τραύματα! Παρ? όλα αυτά, η εταιρεία δε σταμάτησε να αναπτύσσεται, αποκτώντας μειοψηφική ή
και πλειοψηφική συμμετοχή σε μια σειρά εταιρειών. Aυτήν τη στιγμή συμμετέxουν στις
εταιρείες: 1. «Tεχνική Eκθεσιακή A.E.» (οργάνωση εκθέσεων), 2. «ALPHA PRESS A.E.»
(λιθογραφείο/βιβλιοδετείο), 3. «Safetrack A.E.» (Σεμινάρια Aσφαλούς Oδήγησης), 4.
«Highsiding A.E.» (περιοδικά 0-300, 2TPOXOI, Dirty και Tαξιδιωτικοί), 6. «Mass Courier
A.E.» (ταχυδιανομές), 7. «Hitch Hyke Music A.E.» (εισαγωγές και πωλήσεις CD, παραγωγή
δίσκων, λειτουργία ηλεκτρονικού CD shop), 8. «Photopress A.E.» (παραγωγή εταιρικών
εντύπων, web design), 9. «EYPΩΠH A.E.» (Πρακτορείο διανομής τύπου), 10. «TEXNOKINHΣH
A.E.» (περιοδικό Formula 1), 11. «Tεχνόπολις A.E.» (υπηρεσίες Ίντερνετ, web design κ.ά.).
Όσοι επένδυσαν στις Tεχνικές Eκδόσεις βλέπουν πως κάνουμε ό,τι υποσχεθήκαμε. Mε
σοβαρότητα και ευθύνη, χωρίς τυμπανοκρουσίες και αυτοκρατορικές δηλώσεις, αναπτύσσουμε
δραστηριότητες σε πολλούς τομείς και** ελπίζουμε ότι, αν η κατάσταση βελτιωθεί και το
κρατίδιο δεν απορροφηθεί από την... Aλβανία, η πολιτική που ακολουθήσαμε θα αποδώσει
καρπούς.._ K. K.**To καταλάβαινε δηλαδή ότι βαδίζει επί ξηρού ακμής, ας πρόσεχε περισσότερο θα πω εγώ και ας ψαλίδιζε τις φιλοδοξίες του.
Να του πω, ότι όταν τελειώνει ένα ταξίδι, αρχίζει ένα άλλο, του εύχομαι το καινούργιο του ταξίδι να είναι αυτό της ηρεμίας, της λήθης, και της ξεκούρασης, και μιας συγγνώμης σε αυτούς που τον πίστεψαν και επένδυσαν επάνω του κόπους ίσως μιας ζωής, γιατί στον τζόγο και στο χρηματιστήριο παίζουμε τα παραπάνω και όχι το υστέρημα, αλλά η Ελλάδα του τζόγου μάτωσε και μυαλό δεν έβαλε.
-
Κάποιοι δεν ξέρουν τι κάνει ο πρόεδρος του δ.σ. μιας εταιρίας - και ούτε ενδιαφέρονται να μάθουν.
Πρσωπικά, πρωί πρωί την πρωταπριλιά θ' αρχίσω να ψάχνω τους 4τ στα περίπτερα. -
Αγαπητοί μου συμφορουμίστες... βλέπετε τι λέει πάνω το μπάνερ του φόρουμ που συμμετέχετε ; 4T Forum... είναι σαν να μπήκε κάποιος στο σπίτι σας, και να αλωνίζει τα πάντα... θα σας άρεζε ; Σαν τους μνηστήρες τις Πηνελόπης ενεργείτε...Σεβασμός χωράει εδώ που φιλοξενήστε, και όχι κριτική με αυτόν τον εξόφθλαμο τρόπο και κακερντρεχή τρόπο (δεν αναφέρομαι σε όλα τα σχόλια)... έαν δεν σας αρέσει ο Κ.Κ. πάτε αλλού... απλά είναι τα πράγματα... καλή σας μέρα...
Σύλληψη Κ.Καββαθά (πρώην ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ )