-
Μέσω του tourgue app από την θύρα obd μπορώ να δω πότε ανεβαίνουν η θερμοκρασίες στους 4 αισθητήρες της εξάτμισης, πάνω από 600-700c οπότε γίνεται αναγέννηση, κάνω τα περισσότερα χλμ εθνική οπότε κάνει παθητική αναγέννηση έτσι και αλλιώς.
-
εφόσον κάνει παθητική αναγέννηση έτσι και αλλιώς γιατί να κάνει και ενεργητική;;;
-
Πήγα σήμερα να αλλάξω φίλτρο πετρελαίου.
To φίλτρο έχει επάνω 35,000 χλμ περίπου.Ευτυχώς, μέσα στο πλαστικό δοχείο δεν βρέθηκε κανένας καλικάντζαρος.
Τα σχόλια δικά σας.
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
To φίλτρο έχει επάνω 35,000 χλμ περίπου.Ευτυχώς, μέσα στο πλαστικό δοχείο δεν βρέθηκε κανένας καλικάντζαρος. [emoji38]
Τα σχόλια δικά σας.
Σε τι αυτοκίνητο;
Είναι χάρτινο; η είναι Fleece φίλτρο; δεν μπορώ να καταλάβω.
Από που βάζεις πετρέλαιο [FUEL PUMP];
Δείχνει πολλή βρόμικο, μέσα στο δοχείο είδες βρομιές η νερό;
Είχε διαφορά στην λειτουργία του κινητήρα μετά την αλλαγή;συγνώμη για της πολλές ερωτήσεις αλλά με ξάφνιασε η εικόνα. -
Εμένα να δεις πόσο με ξάφνιασε ψηλέ!
Suzuki vitara diesel, με 65200 χλμ, το φίλτρο είχε 35,000 χλμ περίπου.
Είναι χάρτινο-μάλλινο το φίλτρο.
Μέσα στο δοχείο, ευτυχώς δεν είχε καθόλου βρωμιά.
V-power στην αρχή και τώρα τελευταία ελιν crystal.Έτσι είναι το καθαρό το φίλτρο.
Όχι δεν είδα καθόλου διαφορά με την αλλαγή του φίλτρου.Καλό αυτό;
Τι να υποθέσω δεν ξέρω, έπαθα και εγώ πλάκα. -
To φίλτρο έχει επάνω 35,000 χλμ περίπου.Ευτυχώς, μέσα στο πλαστικό δοχείο δεν βρέθηκε κανένας καλικάντζαρος.
Τα σχόλια δικά σας.
]βαζεις καθαριστικα στο πετρελαιο;
Καθαριστικαντου συστηματος καυσιμου, οχι αντιμουχλικα -
Ένας λόγος που βάζω μόνο μια μάρκα (V-Power) και σε ένα μόνο πρατήριο, είναι αυτός ακριβώς, αν αλλάξω φίλτρο και δω πολύ βρόμα, τότε θα αλλάξω πρατήριο αφού του το δείξω. Αν και η δουλειά του φίλτρου είναι να κρατάει την βρόμα, είναι και μια ένδειξη ότι πρέπει να αλλάξεις πρατήριο.
Πόσο κοστίζει η αλλαγή; -
49000 diesel scross ακούω γνώμες
Προσπαθώ από Tapatalk να ανεβάσω φωτός του φίλτρου αλλά δεν με αφήνειSent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
Ότι υπάρχει στο ράφι bebe, redex, liqui moly, wurth, τα πάντα έχω ρίξει!
Δεν υπάρχει σωτηρία ψηλέ. Αν ο πρατηριούχος έχει να καθαρίσει τις δεξαμενές από την μεταπολίτευση, τι περιμένεις;
Τα βυτιοφόρα που μεταφέρουν το πετρέλαιο, πόσο καθαρά είναι;Και να φανταστείτε πως ποτέ δεν αφήνω το ρεζερβουάρ να πέσει κάτω από τη μέση.Και πάντα εταιρικά πρατήρια.
Άφήστε το μάγκες, δεν υπάρχει φως στο τούνελ.Tkin, δε βλέπουμε φώτο! Δοκίμασε εδώ: https://postimage.io/
-
Ναι οκ δεν υπάρχει σωτηρία, αλλά εμείς δώσαμε τα δύσκολα να βγουν λεφτά μας, κρίμα από την αδιαφορία κάποιου να τρέχω εγώ για Αντίλες μπεκ κτλ.
Μήπως τελικά ένα δεύτερο φίλτρο να προστατεύσει το μοτερακι μας από την σαβούρα που μας βάζουν στο ντεποζιτο αλλά χρυσό πληρώνουμε και από πάνω. -
Αλλάζω φίλτρο κάθε 30000χλμ και μετά από μικροδιακοπές με vpower και ultimate έβαλα καθαριστικού wynn's και πλέον με ελιν crystal όλα οκ
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ότι υπάρχει στο ράφι bebe, redex, liqui moly, wurth, τα πάντα έχω ρίξει!αλλάζω το φιλτρο καθε 30000 χιλιομετρα.
Εκτος απο το πρωτο που ειχε λάσπη (και πολυ ΕΤΕΚΑ πετρελαιο μεσα ), τα αλλα βγαιναν κατασπρα, σε σημειο που μου ελεγαν απο το σερβις να μην τα αλλαξω (πετρελαιο κατα 90%+ Vpower και λιγο EKO)Στην τελευταια αλλαγη το φιλτρο βγηκε λερωμενο. Ισως οχι τοσο οσο το δικο σου, αλλα αισθητα λερωμενο.
Πρατηρια τα ιδια, πετρελαιο το ιδιο, η μονη αλλαγη ηταν οτι στα τελευταια 3-4000 εβαζα συστηματικα καθαριστικο για το συστημα τροφοδοσιας (λογω καποιων προβληματων που ειχα).Εικάζω οτι τα 'καθαριστικα' δεσμευουν οτι ακαθαρσια υπαρχει στο ρεζεβουαρ και την οδηγουν στο θαλαμο καυσης.
Εκει παρεμβαινει το φιλτρο και...γινεται μαυρο -
Μου άναψε λαμπάκι και αναγκαστικά έβαλα σε επαρχιακό πρατήριο Avin έβαλα Crystal όσο χρειάζεται για να γυρίσω Αθήνα και να βάλω στο πρατήριο (SHELL V-Power) που βάζω αποκλειστικά.
Μετά από κάποια χλμ εθνικής είδα τα εξής, έχασε νεύρο στο πάτημα του γκαζιού, αλλά στο ρελαντί είχε λιιγο πιο γλυκό θόρυβο, αυτό που με χάλασε πάντως ήταν την άλλη μέρα που δεν πήρε με μισή μιζια!! Αλλά χρειάστηκε 3-4 μάλιστα είχα σταματήσει να γυρίζω το κλειδί και αυτό γύριζε την μίζα!!!
Σήμερα Πέμπτη φουλαρισμα με V-Power και θα του βάλω και ένα βελτιωτικο λίπανσης common rail της liqui moly. -
Το crystal νομίζω δεν είναι της Avin, είναι της ELIN
-
Μάλλον έχεις δίκιο ELIN πρεπει να ήταν το πρατήριο.
-
Έβαλα μπροστά για να πάω να βάλω πετρέλαιο [FUEL PUMP] μιας και έχει την προσφορά σήμερα η SHELL, το ίδιο πήρε δύσκολα μπροστά, φουλαρα V-Power, έκανα μερικά χλμ να πάρει και το πετρέλαιο από το φίλτρο και αύριο θα ξαναδοκίμασω να δω αν κάνει πάλι το ίδιο.
-
Ψηλέ, ελίν έβαλες από πρατήριο στην εθνική οδό πάνω;
Είσαι σίγουρος για την ποιότητα του καυσίμου που έβαλες;όπως τα γράφεις και εγώ έχω χαμηλό κτύπο στο ρελαντί αλλά καμία έλλειψη δύναμης στο μοτέρ. Στο ρελαντί, ίσα που ακούγεται ο θόρυβος του diesel.
Βέβαια, γέμισα 3-4 ρεζερβουάρ για να καταλήξω στο συμπέρασμα αυτό.Στην αρχή είχα μεγάλη κατανάλωση, τώρα έχει ηρεμήσει πολύ.Ορκισμένος ελινάτος, μπορεί να μην είμαι και 100% αντικειμενικός.
Σου εύχομαι να μην είναι κάτι κακό αυτό με τις πολλές μιζιές.
-
Με μόλις 9000χλμ στο μοτέρ δεν νομίζω να είμαι κάτι άλλο από το μάπα πετρέλαιο που μου έβαλαν, δεν είναι τυχαίο που έγινε μόλις έβαλα άλλη μάρκα και από άγνωστο πρατήριο. Θα δούμε αύριο αν με το V-Power γίνει πάλι τσακμακι.
-
Ψηλέ, περιμένω να διαβάσω αποτέλεσμα. Λογικά, το καύσιμο ήταν για το ....χαλέ που λέμε.
Διάβασα σε άλλο forum και μεταφέρω για ενημέρωση(δεν ξέρω αν είναι αλήθεια):
'Όλα τα diesel που προέρχονται από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου και Θεσσαλονίκης της ΕΚΟ (Λάτσης) και κατ' επέκταση όλων των άλλων εταιριών που προμηθεύονται από εκεί έχουν αυτό το πρασινωπό χρώμα (το αργό το περισσότερο είναι από Ρωσία και Καζακστάν) , Ενώ το διυλιστήριο της Motoroil (Βαρδινογιάννης) στους Αγ. θεωδώρους προμηθεύεται Αργό από Αίγυπτο κυρίως και από Αραβική χερσόνησο. '
Έγω ήξερα ότι παίρνουμε πετρέλαιο από το Ιράν επειδή όλοι ζητούν μετρητά και το Ιράν δίνει με πίστωση.
Τέσπα.Ένα πράγμα που παρατήρησα με το crystal είναι ότι η απόδοση της μηχανής είναι ευθεία γραμμή. Δηλαδή, δεν έχει σκαμπανεβάσματα. Αυτό το διαπίστωσα κυρίως από την κατανάλωση που μένει σταθερή (με σταθερό τρόπο οδήγησης).
-
Σήμερα με 7c θερμοκρασία το έβαλα μπροστά με μισή μίζα, έκανα αλλά 60χλμ, απόκτησε πάλι το νεύρο που είχε με το V-Power,
Τελικά αν το πρατήριο είναι για τα μπάζα δεν μπορείς να το ξέρεις.
Ίσως αν πάρω αυτό το φίλτρο που υπάρχει και αν είναι να βάλω από άγνωστο πρατήριο να το βάζω, θα είναι λίγο χρονοβόρο αλλά θα έχω μια παραπάνω προστασία.
Ακόμα είμαι σε σκέψη να παραγγείλω 2 MIcron φίλτρο που μπαίνει μετά το μαμά φίλτρο, αν το δέχεται ο αντιπρόσωπος τότε θα το παραγγείλω.
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;