-
Αν χρησιμοποιείς μόνο ενισχυμένο, δεν χρειάζεται να βάζεις τόσο συχνά άλλα καθαριστικά. Θα σου πω εγώ τι κάνω....βάζω μόνο shell v power και καθαριστικό κυκλώματος τροφοδοσίας κάθε 5-7 κ. Αραιά και που βάζω και λίγο καθαριστικό για τη βλέννα του βιοντίζελ. Σε αυτό έχει σημασία να μην μένει το πετρέλαιο καιρό μέσα στο ρεζερβουάρ. Δεν ξέρω τι καθαριστικά έβαλες τώρα αλλά αν το όχημα σου χρησιμοποιεί adblue μην ρίχνεις καθαριστικά για το dpf. Μπορεί να προκαλέσεις ζημιά.
-
@ nascar1: Εγώ στη θέση σου θα συνέχιζα να βάζω V-Power diesel στο εταιρικό πρατήριο που είναι υπεύθυνος ο κουμπάρος. Τις Πέμπτες βέβαια για να επωφελείσαι και της τιμής. Έχω κάνει 94.000 Km μόνο με V-Power diesel από εταιρικά πρατήρια σε δύο αυτοκίνητα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Για μένα είναι αυτονόητο ότι θα προτιμήσω το μοναδικό premium diesel που διατίθεται στην τιμή του απλού.
-
Καλημέρα να πω και εγώ την εμπειρία μου μετά από 32000 σε 2 χρόνια με ένα Panda diesel με χρήση 70% πόλη και μόνο Έκο avio από τη πρώτη μέρα από εταιρικά πρατήρια πλην 2-3 εξαιρέσεις το φίλτρο στα 30Κ ήταν καθαρό επίσης δεν υπήρχαν ίχνη λάσπης η κάτι άλλο περίεργο όπως λαμπάκια dpf και άλλα...
-
@ nascar1: Εγώ στη θέση σου θα συνέχιζα να βάζω V-Power diesel στο εταιρικό πρατήριο που είναι υπεύθυνος ο κουμπάρος. Τις Πέμπτες βέβαια για να επωφελείσαι και της τιμής. Έχω κάνει 94.000 Km μόνο με V-Power diesel από εταιρικά πρατήρια σε δύο αυτοκίνητα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Για μένα είναι αυτονόητο ότι θα προτιμήσω το μοναδικό premium diesel που διατίθεται στην τιμή του απλού.
Έχει και η Aegean το D-Force κάθε Τετάρτη στην τιμή του απλού.
-
Δεν το γνώριζα αυτό. Θα το δοκίμαζα, αν δεν είχα ήδη την πολύ καλή εμπειρία του V-Power diesel, με 94.000 Km τελείως απροβλημάτιστα.
-
Neurotica wrote:
Δεν το γνώριζα αυτό. Θα το δοκίμαζα, αν δεν είχα ήδη την πολύ καλή εμπειρία του V-Power diesel, με 94.000 Km τελείως απροβλημάτιστα.
Εγώ τα πρώτα 20.000 τα έκανα με EKO Avio και τα άλλα 20.000 με το D-Force της Aegean. Και στα 2 το dpf βγήκε πεντακάθαρο. Το Avio είχε μάλλον λίγο καλύτερη κατανάλωση, αλλά δεν έχει προσφορά. Οπότε από μένα D-Force. To V-Power diesel δεν το έχω δοκιμάσει. Eίναι λίγο πιο ακριβό από D-Force.
-
Neurotica wrote:
Ώστε το συστήνεις ε; και στα επαγγελματικά του συγγενείς και φίλοι νομίζω αυτό βάζουν. μαζεύεις και πόντους δώρων;
-
harisma23 wrote:
Θα το δοκίμαζα, αν δεν είχα ήδη την πολύ καλή εμπειρία του V-Power diesel, με 94.000 Km τελείως απροβλημάτιστα.
Ώστε το συστήνεις ε; και στα επαγγελματικά του συγγενείς και φίλοι νομίζω αυτό βάζουν. μαζεύεις και πόντους δώρων;
Ναι, το συστήνω λόγω έλλειψης προβλημάτων. Δεν μπορώ όμως να πω ότι το έχω δοκιμασει συγκριτικά με άλλα premium πετρέλαια, γιατί δεν χρειάστηκε. Και γιατί είχα βγάλει κάρτα V-Power club (έδινε περισσότερους πόντους από την απλή Smart club) εδώ και καμιά δεκαετία, τότε που έβαζα V-Power unleaded. Όλα αυτά τα χρόνια έχω μαζέψει αρκετά ποντάκια, που έχουν γίνει χρήσιμες αγορές.
-
Είναι ευχάριστο που δεν υπάρχουν προβλήματα με τα πετρέλαια. Προφανώς έχουν βελτιωθεί αρκετά τα τελευταία 3-4 χρόνια από το μαζούτ που μας πουλαγανε πιο πριν. Αν βάλεις όμως καύσιμο Γερμανία Αυστρία η διαφορά είναι αισθητή.
-
Είναι ευχάριστο που δεν υπάρχουν προβλήματα με τα πετρέλαια. Προφανώς έχουν βελτιωθεί αρκετά τα τελευταία 3-4 χρόνια από το μαζούτ που μας πουλαγανε πιο πριν. Αν βάλεις όμως καύσιμο Γερμανία Αυστρία η διαφορά είναι αισθητή.
Φίλε μου όπου και να βάλεις εντός ΕΕ το ίδιο πράγμα είναι έκτος από το χειμώνα στις βορειότερες χώρες που έχει και αντιπαγετικό πρόσθετο εντός ΕΕ οι προδιαγραφές καυσίμων είναι κοινές..
-
Έχεις προσωπική εμπειρία και το λες αυτό ή απλώς αναπαράγεις αστικούς μύθους και λοιπές τερατολογιες; Γιατί εμένα ο κουμπάρος μου που ζει Ιταλία και έρχεται συχνά με το αμάξι του Ελλάδα, ποτέ δεν έχει δει διαφορά στην ποιότητα του diesel μεταξύ των δύο χωρών...
-
otokomae wrote:
Έχεις προσωπική εμπειρία και το λες αυτό ή απλώς αναπαράγεις αστικούς μύθους και λοιπές τερατολογιες; Γιατί εμένα ο κουμπάρος μου που ζει Ιταλία και έρχεται συχνά με το αμάξι του Ελλάδα, ποτέ δεν έχει δει διαφορά στην ποιότητα του diesel μεταξύ των δύο χωρών...
+1
-
otokomae wrote:
Εμένα μου αρέσει η τερατολογια και σένα η αντιλογία. Χαχαχααχα!!!!!!!
Υ.Γ Σου θίξαμε τη καλή γνώμη που έχεις για τα ελληνικά καύσιμα. Συγνώμη ρε φίλε!!!!
-
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
Για άλλη μια φορά τα σχόλια και οι απαντήσεις σου είναι άλλα αντ' άλλων... Ανίκητος!
-
Εσύ τρώγεται με τα ρούχα σου, δικαιολογημένα κατά κάποιον τροπο γιατί τώρα μας κλείσανε όλους μεσα, αλλά το είχες κι από πριν το θέμα. Οπότε πρέπει να το κοιτάξεις λίγο. Κατά τα άλλα εγώ έγραψα τη δική μου γνώμη και εσύ αντέταξες τη γνώμη του κουμπάρου σου.
-
Πετάς τη μπάλα στην εξέδρα, όπως έκανες και με το θέμα του 1.6 TDi... Κατανοητό, όταν παραθέτεις απόψεις χωρίς στοιχεία. Σε ρώτησα αν έχεις ιδίαν άποψη, δηλαδή αν πήγες με το αυτοκίνητο σου στην Ευρώπη και είδες διαφορά στην απόδοση λόγω ανώτερης ποιότητας καυσίμου diesel. Επίσης σου παρέθεσα την άποψη ανθρώπου που το έχει κάνει. Όσο νά 'ναι άλλη βαρύτητα έχει η άποψη κάποιου που έχει κάνει τη σύγκριση με κάποιον που απλώς αναπαράγει αυτά που έχει ακούσει ή διαβάσει.
Κατά τ' άλλα ούτε χρειάζομαι να κοιταχτώ ούτε τρώγομαι με τα ρούχα μου. Έγραψες κάτι και σε ρώτησα αν έχεις ιδίαν άποψη ή αναπαράγεις απόψεις τρίτων. Απλά πράγματα που εσύ τα έστριψες επί προσωπικού. Αναμενόμενο όταν δεν μπορείς να υποστηρίξεις την άποψη σου με στοιχεία, ενώ ο εγωισμός σου δεν σε αφήνει να κάνεις πίσω. Κατ' επανάληψη, μάλιστα. Και αυτό όντως πρέπει να το κοιτάξεις!
-
Πω ρε φίλε σα τη κακια πεθερά κάνεις. Δικιά μου άποψη έγραψα από δική μου αίσθηση σε ταξίδι που εκανα. Και το ξαναλέω Αυστρία και Γερμανία τα πετρέλαια είναι καλύτερα όπου και αν εβαλα. Δική μου εμπειρία και όχι του κουμπάρου μου.
-
Έχω κάνει αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα σε Γερμανία και Αυστρία, αλλά όχι με αυτοκίνητο δικό μου. Δεν μπόρεσα να καταλάβω διαφορά στην ποιότητα του diesel (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω), γιατί δεν τα έκανα με το δικό μου αυτοκίνητο. Γι΄αυτό και δεν ανέφερα την άποψη μου. Αν είχα πάει με το δικό μου αυτοκίνητο, θα είχα καταθέσει και την άποψη μου.
Ανέφερα την εμπειρία του κουμπάρου μου, γιατί με τα διάφορα diesel αυτοκίνητα που είχε, έχει οδηγήσει σε Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία και μπορεί να έχει μια πολύ σωστή βάση για κρίση.
Εσύ πήγες με το αυτοκίνητο σου ή ήσουν με νοικιάρικο;
-
Civic και έκανα 4000km. Στο Σάλτσμπουργκ που έβαλα πετρέλαιο κατάλαβα για πρώτη φορά την αλλαγή, δηλαδη την καλύτερη κατανομή της ροπής από χαμηλά ενώ με τα δικά μας πετρελαια δεν υπήρχε ζωντάνια απο 1400 rpm. Ευχαριστήθηκα αναβαση. Το κομπιασμα στις χαμηλές εξαφανίστηκε. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πιστοτητα στην τήρηση προδιαγραφων. Οι προδιαγραφές υπάρχουν, αρκεί να τηρούνται. Το λέω γιατί κάποιος είπε ότι προδιαγραφές είναι ίδιες στην Ευρώπη. Και για να βγω λίγο εκτός θέματος αν σε κάποια άλλη χώρα είχαν βρει ένα κοίτασμα αερίου θα το είχαν εκμεταλλευτεί αμμεσα για παραγωγή ενέργειας.Εμεις εδώ θα το έχουμε ταπωμενο στην Επανωμή δεν ξέρω για πόσο ακόμα όταν θα μπορούσε να γίνει ενεργειακός πυλώνας για τη Χαλκιδική σχεδόν για παντα.
-
Χωρίς να θέλω να μπω ανάμεσα σας,θα πω την δικιά μου εμπειρία από ταξίδια στην Ευρώπη με το δικό μου πετρελαιοκίνητο.
Φουλάρω Θεσσαλονίκη και ξαναφουλάρω μόλις έχω μπει Κροατία. Μέχρι εκεί η κατανάλωση είναι στο 5,3. Για να μην τα πολυλογώ για το υπόλοιπο του ταξιδιού (Ζάγκρεμπ, Λιουμπλιάνα,Σάλτσμπουργκ,Μόναχο,Λιντς, Βιέννη, Λιουμπλιάνα,Βελιγράδι,Θεσσαλονίκη) η κατανάλωση έπεσε στο 4,8 με ακριβώς τις ίδιες συνθήκες θερμοκρασίας και φορτίου. Και συνέχεια aircondition καθώς κάθε μέρα είχε 33-36 βαθμούς. Συνολκά έκανα 5200χλμ....το μόνο που παρατήρησα στην λειτουργία του είναι η ελαχιστοποίηση του κροταλίσματος.
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;