-
Θα ήθελα να ξεκινήσω αυτό το θέμα ώστε να γράψουμε και να κουβεντιάσουμε τις απόψεις μας σχετικά με το καύσιμο Diesel και τις διάφορες 'παραλλαγές' του απο εταιρεία σε εταιρεία. Ένα μεγάλο ερώτημα: προτιμάτε το Shell V-Power Diesel (ή αντίστοιχο άλλης εταιρείας) και γιατί;
Υπάρχουν πραγματικά κίνδυνοι στη συνεχόμενη χρήση του (μη επαρκή λίπανση κινητήρα-μπεκ κτλ) όπως κάποιοι ισχυρίζονται; Αξίζουν γενικά αυτά τα καύσιμα ή μήπως πρέπει να αρκεστούμε μόνο στο απλό Diesel κίνησης;
Ας δώσουμε λοιπόν όλοι τις εμπειρίες μας για τα καύσιμα Diesel που χρησιμοποιούμε.
-
Θα ήθελα να ξεκινήσω αυτό το θέμα ώστε να γράψουμε και να κουβεντιάσουμε τις απόψεις μας σχετικά με το καύσιμο Diesel και τις διάφορες 'παραλλαγές' του απο εταιρεία σε εταιρεία. Ένα μεγάλο ερώτημα: προτιμάτε το Shell V-Power Diesel (ή αντίστοιχο άλλης εταιρείας) και γιατί;
Υπάρχουν πραγματικά κίνδυνοι στη συνεχόμενη χρήση του (μη επαρκή λίπανση κινητήρα-μπεκ κτλ) όπως κάποιοι ισχυρίζονται; Αξίζουν γενικά αυτά τα καύσιμα ή μήπως πρέπει να αρκεστούμε μόνο στο απλό Diesel κίνησης;
Ας δώσουμε λοιπόν όλοι τις εμπειρίες μας για τα καύσιμα Diesel που χρησιμοποιούμε.
-
-
Ο χρήστης LifeStealer έγραψε:
Θα ήθελα να ξεκινήσω αυτό το θέμα ώστε να γράψουμε και να κουβεντιάσουμε τις απόψεις μας σχετικά με το καύσιμο Diesel και τις διάφορες 'παραλλαγές' του απο εταιρεία σε εταιρεία. Ένα μεγάλο ερώτημα: προτιμάτε το Shell V-Power Diesel (ή αντίστοιχο άλλης εταιρείας) και γιατί;Υπάρχουν πραγματικά κίνδυνοι στη συνεχόμενη χρήση του (μη επαρκή λίπανση κινητήρα-μπεκ κτλ) όπως κάποιοι ισχυρίζονται; Αξίζουν γενικά αυτά τα καύσιμα ή μήπως πρέπει να αρκεστούμε μόνο στο απλό Diesel κίνησης;
Αν όντως βάζεις αυτό το καύσιμο τότε είναι αρκετά καλό για χρήση και ειδικά τον χειμώνα.Απλά εγώ έχω ένα βασικό ερώτημα είναι όντως αυτό το καύσιμο ή είναι το απλό και το πληρώνουμε για καλό??
-
-
Ο χρήστης pointer έγραψε:
Αν όντως βάζεις αυτό το καύσιμο τότε είναι αρκετά καλό για χρήση και ειδικά τον χειμώνα.Απλά εγώ έχω ένα βασικό ερώτημα είναι όντως αυτό το καύσιμο ή είναι το απλό και το πληρώνουμε για καλό??Ακριβώς την ίδια απορία έχω και εγώ φίλε μου. Πληροφοριακά έχω βάλει V-Power Diesel 2-3 φορές και μόνο όταν η Shell το είχε σε προσφορά (στην ίδια τιμή με αυτή του απλού πετρελαίου). Δεν γνωρίζω αν αξίζει το επιπλέον κόστος για όσα υπόσχεται ότι κάνει, αυτό που παρατήρησα είναι ότι ο κινητήρας λειτουργούσε με λιγότερο θόρυβο σε σχέση με το απλό πετρέλαιο. Δεν έχω προσέξει καμία αλλαγή στη κατανάλωση...
Επίσης αυτό που λες για τη χρήση τον χειμώνα έχω ακούσει ότι δεν παγώνει τόσο εύκολα όσο το απλό, ισχύει; Σε αυτή την περίπτωση ίσως είναι προτιμότερο από την αγορά αντιπαγωτικού.
Πολύ καλά όσα γράφει και υπόσχεται αλλά είναι όντως αλήθεια ή απλά μάρκετινγκ;
-
από ότι μου έχουν πει κάτι παλικάρια που δούλευαν σε διάφορα shell το V-power έχει μέσα αντιπαγωτικό.Και εγώ το έχω παρατηρήσει αυτό που λες,καλήτερη λειτουργία κτλ.
-
και επίσης έχω παρατηρήσει πολύ κακή λειτουργία με πετρέλαιο από ελληνική εταιρία.
-
ολα τα καυσιμα καλα ειναι οταν δεν νοθευοντε
το θεμα ειναι οτι η shell και η bp πουλανε τις κορυφαιες ποιοτητες λογο το οτι ειναι οι 2 πιο γνωστες πολυεθνικες εταιριες και ναι η shell v-power diesel που ανεφερες ειναι πολυ καλη (εξαρτατε και σε τι βενζιναδικο θα πεσεις) εγω χρισιμοποιω συνεχεια shell v-power αμολυβδη για το αμαξι μου, την βρισκω πολυ καλη και αποτελεσματικη.
-
Σε Yaris diesel από τον 6ο του 2012 έχω κάνει 11 γεμίσματα. Πάντα στο ίδιο πρατήριο (Shell εταιρικό)* και πάντα v-power εκτός από μία φορά. Ήταν μετά από την ημέρα της προσφοράς στην τιμή του απλού και είχε τελειώσει. Έβαλα απλό και ειλικρινά μου φάνηκε πως ο ήχος του κινητήρα έγινε κάπως πιο τραχύς. Η διαφορά στην τιμή είναι πάντως μικρή (6-7 λεπτά στο λίτρο), οπότε προσωπικά δε βρίσκω λόγο να βάλω απλό πετρέλαιο. Έχω ακούσει και περιπτώσεις να λένε πως με απλό ίσως κάνει και παραπάνω χιλιόμετρα, αλλά δε με ενδιαφέρει μιας και με καλύπτει η κατανάλωση(600km με 31-32lt), αλλά κυρίως επειδή είναι καλύτερο για τον κινητήρα το v-power.
*Μία φορά φουλάρισα v-power και σε νησί, αλλά μετά από ψάξιμο έμαθα πως ήταν και εκεί εταιρικό το πρατήριο, και μάλιστα στην απόδειξη η επωνυμία της εταιρείας ήταν η ίδια με αυτή του πρατηρίου που βάζω εδώ.
-
Από το 2006 που έχω πετρέλαια ποτέ δεν είδα ούτε διαφορά σε δύναμη ούτε σε κατανάλωση με οποιοδήποτε καύσιμο είτε εντός είτε εκτός ελλάδας. Συνήθως βάζω από την Shell (που πλέον δεν είναι shell αλλά αγορασμένη από άλλους) και BP για λόγους πόντων και δώρων. Το λαμπάκι με λογική χρήση ανάβει σε οτιδήποτε από 830 έως 950 χλμ και το μέγιστο με ένα γέμισμα ήταν 1080χλμ μέχρι κάτω το κόκκινο. Τα φίλτρα μου επειδή τυχαίνει να είναι πανάκριβα αλλάζονται στα 60000χλμ και ποτέ δεν κράτησαν νερό ή άλλες ουσίες. Εγώ τα αλλάζω και τα βλέπω...
Είχα πελάτες με αμάξια και φορτηγάκια όμως που είχαν κόκκινο πετρέλαιο με βρωμιά μετά από γέμισμα και αυτό από άσχετα πρατήρια της επαρχίας όπου προφανώς ξεφορτώνονταν το θέρμανσης από πέρσυ....ΠΡΟΤΑΣΗ:
Όσοι βλέπουν τόσες διαφορές με τα καύσιμα γιατί δεν κάνετε το εξής απλό. Με ζεστή μηχανή κάντε ένα γέμισμα με κάποιο καύσιμο και τραβήξτε βίντεο από το κινητό σας να δούμε στο ρελαντί πώς ακούγεται και να συγκρίνουμε τους ήχους.... -
'Οταν λες βάζεις συνήθως από Shell/BP εννοείς το V-Power ή το απλό diesel; Έχεις δει κάποια διαφορά στο φίλτρο πετρελαίου με τη χρήση V-Power αντί του απλού (εννοείτε σε βάθος χρόνου), μήπως το κρατάει σε καλύτερη κατάσταση; Και κάτι ακόμα.. έχω ακούσει άτομα να λένε ότι το V-Power Diesel δεν λυπαίνει σωστά την αντλία και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται συνέχεια παρά μόνο σε μία αναλογία 4-5 γεμίσματα απλού και μετά ένα V Power αλλιώς μπορεί να πάρεις την αντλία στο χέρι γρήγορα... Μήπως είναι υπερβολές;
-
'Οταν λες βάζεις συνήθως από Shell/BP εννοείς το V-Power ή το απλό diesel; Έχεις δει κάποια διαφορά στο φίλτρο πετρελαίου με τη χρήση V-Power αντί του απλού (εννοείτε σε βάθος χρόνου), μήπως το κρατάει σε καλύτερη κατάσταση; Και κάτι ακόμα.. έχω ακούσει άτομα να λένε ότι το V-Power Diesel δεν λυπαίνει σωστά την αντλία και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται συνέχεια παρά μόνο σε μία αναλογία 4-5 γεμίσματα απλού και μετά ένα V Power αλλιώς μπορεί να πάρεις την αντλία στο χέρι γρήγορα... Μήπως είναι υπερβολές;Αν εχεις την δυνατοτητα να βαζεις μονο v-power βαζε αυτο και μονο απο εταιρικο πρατηριο ή αξιοπιστο ιδιωτη.
Ολα τα αλλα περι ανλτιας ειναι συζητησεις του καφενειου. Για παλιες μηχανικες ανλτιες ισως ισχυει αυτο, αλλα στα συγχρονα για κανενα λογο!
-
'Οταν λες βάζεις συνήθως από Shell/BP εννοείς το V-Power ή το απλό diesel; Έχεις δει κάποια διαφορά στο φίλτρο πετρελαίου με τη χρήση V-Power αντί του απλού (εννοείτε σε βάθος χρόνου), μήπως το κρατάει σε καλύτερη κατάσταση; Και κάτι ακόμα.. έχω ακούσει άτομα να λένε ότι το V-Power Diesel δεν λυπαίνει σωστά την αντλία και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται συνέχεια παρά μόνο σε μία αναλογία 4-5 γεμίσματα απλού και μετά ένα V Power αλλιώς μπορεί να πάρεις την αντλία στο χέρι γρήγορα... Μήπως είναι υπερβολές;Όχι δεν έχω δει καμία διαφορά. Υπόψην ότι το φίλτρο κρατάει τις βρωμιές που ενδέχεται να υπάρχουν στο πετρέλαιο αλλά και το νερό.Η χημική σύσταση ΔΕΝ επιρρεάζει το φίλτρο. Ποτέ δεν είδα τίτοτα στο αμάξι μου. Είδα σε άλλα που έβαλαν από άσχετα πρατήρια της επαρχίας όπως μου είπαν και όντως υπήρχε ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ κόκκινο και λάσπη. Αυτό όμως το κατάλαβαν αμέσως (στο ίδιο γέμισμα δηλαδή) και τα φέραν να τα αλλάξουμε και να καθαρίσουμε.
Ο μόνιμος κίνδυνος που υπάρχει είναι ο ανόητος που δεν ακούσει το diesel και πάει να βάλει βενζίνη.... -
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Ο μόνιμος κίνδυνος που υπάρχει είναι ο ανόητος που δεν ακούσει το diesel και πάει να βάλει βενζίνη..O μονος ανοητος ειναι ο οδηγος του αυτοκινητου εκεινη την ωρα. Δεν ειναι και πολυ κουραση να εχει το νου του για λιγα λεπτα κατα την αφιξη στο πρατηριο και σε τελικη αναλυση να βγει εξω να δει τι ανλτια πιανει ο υπαλληλος.
-
Στα περισσότερα πρατήρια που έχω δει, η αντλία για το diesel δεν είναι κοντά σε αυτές της βενζίνης. Ε, με το που θα μπεις δεν θα κατευθυνθείς προς τα εκεί;
-
Σε εκεινα ομως που εχουν δίπλα δίπλα τα πιστολια μπορει να γινει λαθος.Ειτε απο αφηρημαδα του υπαλληλου ειτε του πελατη.Μου εχει συμβει πελάτισσα με ντιζελ να μου λεει χ€ αμολυβδη,ειχε μπερδευτει επειδη το αμαξι δεν ηταν το δικο της,σε αλλη περιπτωση το καπακι ελεγε βενζινη και ηταν ντιζελ το αμαξι,ειχαν αλλαξει το καπακι.Θελει προσοχη.
Σχεδον δυο χρονια στο πρατηριο δεν εχω κανει λαθος σε καυσιμο,εχω πιασει λαθος πιστολι αλλα μεχρι εκει.Αν γινει ομως λαθος πρωτα θα θεωρω τον εαυτο μου υπευθυνο και μετα το οτιδηποτε αλλο.Εγω βλεπω την ταπα,το ταμπελακι,τον σωληνα του ρεζερβουαρ.Αν δεν ειμαι σιγουρος ρωταω τον πελατη. -
Βλέπω γενικώς οι απόψεις σας είναι θετικές όσο αναφορά το V Power Diesel, πιστεύω εκτός το φίλτρο πετρελαίου που μπορεί να μην έχει καμία διαφορά στη χρήση όπως είπε ο Puntofato, τουλάχιστον ότι αφορά το φίλτρο μικροσωματιδίων (DPF) θα κρατηθεί σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση. Έχουν ακουστεί πολλά για το εν λόγω φίλτρο και ότι αν χρειαστεί να αλλαχτεί νωρίς θα αναγκαστούμε να βάλουμε το χέρι βαθιά στη τσέπη μας... αλήθεια γνωρίζει κάποιος αν το φίλτρο μικροσωματιδίων πρέπει να αλλαχτεί αναγκαστικά μετά από κάποια χιλιόμετρα και περίπου για τι κόστος μιλάμε;
BILL αν θέλεις δώσε μας και τι γνώμη σου επί του θέματος γενικώς μιας που έχεις άμεση σχέση
-
Το φίλτρο αιθάλης (dpf) θα χρειαστεί αλλαγή ανάλογα με το αυτοκίνητο και τον τρόπο χρήσης στις 80.000 με 100.000χμ. Οτιδήποτε συμβεί πριν από αυτό το όριο μάλλον αφορά σε προβληματικό καύσιμο ή λάδι κινητήρα. Τώρα μπορεί να καθαριστεί κιόλας και γνωρίζω ήδη κάποια εξειδικευμένα συνεργεία που το καθαρίζουν αρκετά καλά με κόστος το ένα τρίτο της αλλαγής του φίλτρου. Μιλάμε ανάλογα με το αυτοκίνητο για ένα κόστος από 800 ευρώ ώς και 1300 ευρώ που ποικίλλει ανα κατασκευαστή.
-
Παιδιά επειδή είμαι νέος στο χώρο του diesel
Απο καύσιμο τι diesel πρέπει να βάζουμε ; Μόνο v power ? αν δε βάλουμε shell κ βάλουμε απλό απο άλλη εταιρεία υπάρχει πρόβλημα;
Οι πιο έμπειροι τι προτείνουν εκτός v power?
Απλό πετρέλαιο δεν κάνει;
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;