-
Πρώτες εντυπώσεις από το FP2 που παρακολούθησα:
-Αναπάντεχα γρήγορες οι RB, σε πολύ καλή φόρμα ο Vettel
-Οι Ferrari το πάλεψαν, αλλά χρόνους στο FP2 δεν είδα, αντιθέτως με το FP1.
-Oι LH και NR δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα μονοθέσιά στη πίστα.
-Απογοητεύτηκα από τις McLaren. Το θέμα είναι στο μονοθέσιο.
-Αθόρυβες αλλά γρήγορες οι Lotus. -
Το πηγα σερι απο χθες το βραδυ και μολις τελειωσα τη μελετη γυρολογιων.
Θα πω επιγραμματικα λιγα πραγματα πριν παω για υπνο γιατι ειμαι πτωμα.Για σειρα καταταξης δοκιμων (pace 1 γυρου)
Red Bull σε αλλο πλανητη (κυριως ο Vettel) που του παει και η πιστα. Πρεπει να ειναι τουλαχιστο 0.5δ(Vettel) μπροστα απο ολους.
Επεται η Mercedes που δειχνει οτι το pace του χειμωνα οτι δεν ηταν φουμαρα. Ham-Ros στα ιδια ισως λιγακι ταχυτερος ο Ros, κατι που θα αλλαξει μολις ο Ηαμ εγκλιματιστει στη ομαδα.
Lotus - Ferrari θα παλεψουν για τις θεσεις 5-6 στη σχαρα εκκινησης. Σαφως βελτιωμενη η ferrari σε σχεση με περσι.
Η σειρα κατα τη γνωμη μου
RB->Merc->Fer=LotΓια το pace αγωνα
Εδω τα πραγματα φαινονται διαφορετικα. Red Bull(Vettel) και Ferrari φαινονται να εχουν τον καλυτερο ρυθμο. H διαφορα μεταξυ τους πρεπει να ειναι λιγοτερο απο 0.1 δ. Ο Webber εχει ρυθμο στη αρχη αλλα φαινεται να τρωει τα λαστιχα του πολυ γρηγορα (κατι που γινοταν και το 2011 αν αυτο λεει κατι) και μετα απο 5 γυρους χανει απο τον Vettel πανω απο 1 δευτερολεπτο στο γυρο.
Ακολουθουν οι Lotus και μετα οι Mercedes (αν και το δειγμα που εδωσαν δεν ηταν αρκετο μιας και καμμια δεν ολοκληρωσε το προγραμμα της). Παντως απο το λιγο που ειδα μαλλον το προβλημα με τα λαστιχα(τα τρωνε γρηγορα) παραμενει σε λιγοτερο ισως βαθμο.
Η σειρα κατα τη γνωμη μου
RB=Fer->Lot->MercΓενικα τωρα:
Απογοητευση το pace των McLaren τοσο στο 1 γυρο, οσο και αγωνα. Κατι πρεπει να εχει παει πολυ στραβα εκει. Απο προτοποροι στη Βραζιλια περσι φαινεται να ειναι πισω πανω απο 2 δευτερoλεπτα το γυρο( ρυθμο αγωνα).
ο Sutil σκορπισε απλα τον diResta.
H RB εχει οσμη απο 2011 τουλαχιστο για τα δοκιμαστικα. Η μεγαλη διαφορα γινεται στο τριτο χρονομετρημενο κομματι που εχει πολλες 90 μοιρων στροφες και χρειαζεσαι πολυ καλη προσφυση (κατι που και η LOtus) φαινεται να διατηρει απο περσι.
Ο Massa φαινεται να συνεχιζει την καλη φορμα που ειχε στο τελος της περσινης σεζον.
Τα SS ελαστικα φαινεται να βγαζουν ανετα 10-12 γυρρους (με φουλ καυσιμα) τουλαχιστο στα χερια των Vettel,Alonso και Lotus.
Τα medium βγαζουν γυρω στου 20-22. Οποτε παμε 2(Vettel,Alonso,Lotus) με 3(Webber,Mercedes) πιτ στοπ.Αυτα σαν πρωτη γευση των πρωτων δοκιμων για φετος.
ΥΓ:Ελπιζω να μην βρεξει αυριο στα δοκιμαστικα (για το FP3 ειναι σχεδον σιγουρο) ωστε να δουμε τη δυναμικοτητα των μονοθεσιων
-
Eγω ειδα μονο το FP 2 και με απογοητευσε η ομαδα μου η Γουιλιαμς.Πολυ αργη.Κατα τα αλλα δυνατος ο Φετελ απογοητευτικος ο Μπατον που τον εβλεπα και για νικητη αγωνα τρομαρα μου.
Με προβληματιζει επισης η αξιοπιστια της Μερσεντες.
-
Ο χρήστης ladaman11 έγραψε:
Ham-Ros στα ιδια ισως λιγακι ταχυτερος ο Ros, κατι που θα αλλαξει μολις ο Ηαμ εγκλιματιστει στη ομαδα.Δεν το πιστεύω αυτό. Έχω την εντύπωση ότι ο Φινλανδός με το Γερμανικό διαβατήριο ( ) θα επικρατήσει, όπως επικράτησε και επί του Schumacher!
ωστε να δουμε τη δυναμικοτητα των μονοθεσιων
Σαν τον ΤΠ ακούστηκες. Ανατρίχιασα...
απογοητευτικος ο Μπατον που τον εβλεπα και για νικητη αγωνα τρομαρα μου.
Δεν φταίει ο Button που η McLaren είναι φορτηγό!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν φταίει ο Button που η McLaren είναι φορτηγό!!!O Button δηλωσε οτι δεν ειναι αισιοδοξος και οτι αμα καταφερουν να ειναι 10οι στα χρονομετρημενα θα ειναι επιτυχια.....
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Και οι μακας πεσμενες,και ο Σουτιλ δειχνει δυνατος.Αλλα συμφωνω ειναι πολυ νωρις.
Αλλα αυτο το Φεττελ p1 ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΕΙ!
...Εεεεε... φρόντισε να το συνηθίσεις!..
-
απογοητευτικος ο Μπατον που τον εβλεπα και για νικητη αγωνα τρομαρα μου.
Δεν φταίει ο Button που η McLaren είναι φορτηγό!!!
..άσε, άσε... μην ψάχνεις κι αλλού για φορτηγά!..
-
Φέτος η Ferrari δεν είναι καθόλου φορτηγό!
-
Φέτος η Ferrari δεν είναι καθόλου φορτηγό!Κατσε να γινουν 2-3 αγωνες να σχηματισουμε μια καλυτερη εικονα.
Οκ σαν την περσινη αρχη δεν ειναι σιγουρα αλλα αν οι ταυροι ειναι μισο σεκ μπροστα παλι εχε γεια. -
Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι τέτοια αχαριστία δεν την περίμενα!
Ας μην ήταν ο Kimi και θα είχατε να δείτε Οδηγών από το 2004! Και κάτι ακόμη. Ζητώ συγγνώμη και ελπίζω ειλικρινά οι mods να μην με ΞΑΝΑ-κοκκινήσουν, αλλά το ποδοσφαιρικό παράδειγμα εδώ ταιριάζει γάντι... αν η ομάδα δε σέβεται (!!) (βλ. Man Utd) τον ποδοσφαιριστή της ώστε να τον εμπνεύσει να γίνει πιστός πολεμιστής τότε ακόμη και εκείνοι που τις ήταν πιστοί θα την εγκαταλείψουν (βλ. Real και τι τραβάει ο καημένος ο Άγιος, ο Sergio...). Όσο για το σε πια κατηγορία ανήκει η Scuderia (τελευταία) ο Kimi είναι τρανταχτεί απόδειξη! -
Ο χρήστης Silberpfeil έγραψε:
Ας μην ήταν ο Kimi και θα είχατε να δείτε Οδηγών από το 2004! Και κάτι ακόμη. Ζητώ συγγνώμη και ελπίζω ειλικρινά οι mods να μην με ΞΑΝΑ-κοκκινήσουν, αλλά το ποδοσφαιρικό παράδειγμα εδώ ταιριάζει γάντι... αν η ομάδα δε σέβεται (!!) (βλ. Man Utd) τον ποδοσφαιριστή της ώστε να τον εμπνεύσει να γίνει πιστός πολεμιστής τότε ακόμη και εκείνοι που τις ήταν πιστοί θα την εγκαταλείψουν (βλ. Real και τι τραβάει ο καημένος ο Άγιος, ο Sergio...). Όσο για το σε πια κατηγορία ανήκει η Scuderia (τελευταία) ο Kimi είναι τρανταχτεί απόδειξη!Ενω τωρα που εχουμε να δουμε οδηγων απο το 2007, ειναι πολυ καλυτερα.. Το ΧΑΡΙΣΜΕΝΟ 2007 να τονισω.
Τωρα με το να λεμε οτι η Ferrari ειναι στην ιδια κατηγορια αντιμετωπισης (αν και η συγκριση ειναι ατοπη απο μονη της) με τη Real, το ξεχειλωνουμε τελειως. Η Real, ειναι μια κατηγορια (αχαριστιας και πολλων αλλων) απο μονη της.
Ποτε ακριβως ηταν ψυχρος πολεμιστης ο Kimi? για να μην τρελαθουμε δηλαδη. Στην McLaren του εφταιγε αυτο, στη Ferrari το αλλο (αν και ποτε δεν ειπε τι ακριβως τον πειραξε, μισολογα μονο) και του επεσε βαρυς ο Massa? ελεος δηλαδη ! Εδω τον εστειλαν και εκατσε σπιτι του και τον πληρωναν κιολας (απο ορο που υπεγραψαν και οι δυο) και δεν τον σεβονται κι απο πανω? Μην τρελαθουμε.. -
Περι ανέμων και υδάτων το τόπικ....
-
Στο 'σήμερα' τώρα, είμαι χαρούμενος για την Merc, πιστεύω ότι σε κανονικές συνθήκες στον γρήγορο γύρο είμαστε ανταγωνιστικοί όσο για τις Κυριακές σίγουρα έχουμε βελτιωθεί από πέρυσι ( εξέλιξη του Coanda) αλλά το θέμα είναι κατά πόσο? Και εγώ βλέπω τον Nico πιο δυνατό στην αρχή (και στο στεγνό ). H Ferrari έχει κάνει πολύ καλή δουλειά από πέρυσι, η Lotus εξελίχθηκε, η Macca πάλι πιστεύω ότι όσο χάλια κι αν πάνε αύριο και μεθαύριο, έχουν καλό μονοθέσιο, όμως αποτελεί τεράστια έκπληξη το 'ντεφορμάρισμά' τους αν σκεφτεί κανείς ότι η δίδυμη αδερφή της MP4-28, η 27 πέρυσι κυριολεκτικά πετούσε στο Albert Park. Όμως τα δείγματα είναι ανησυχητικά, η κατάσταση μου ξυπνάει μνήμες 2011, ευτυχώς τα συμπεράσματα που βγάζουμε είναι από τα ελεύθερα του πρώτου αγώνα, και μάλιστα της Παρασκευής
Καλή χρονιά -
Ο χρήστης STK έγραψε:
Ας μην ήταν ο Kimi και θα είχατε να δείτε Οδηγών από το 2004! Και κάτι ακόμη. Ζητώ συγγνώμη και ελπίζω ειλικρινά οι mods να μην με ΞΑΝΑ-κοκκινήσουν, αλλά το ποδοσφαιρικό παράδειγμα εδώ ταιριάζει γάντι... αν η ομάδα δε σέβεται (!!) (βλ. Man Utd) τον ποδοσφαιριστή της ώστε να τον εμπνεύσει να γίνει πιστός πολεμιστής τότε ακόμη και εκείνοι που τις ήταν πιστοί θα την εγκαταλείψουν (βλ. Real και τι τραβάει ο καημένος ο Άγιος, ο Sergio...). Όσο για το σε πια κατηγορία ανήκει η Scuderia (τελευταία) ο Kimi είναι τρανταχτεί απόδειξη!Ενω τωρα που εχουμε να δουμε οδηγων απο το 2007, ειναι πολυ καλυτερα.. Το ΧΑΡΙΣΜΕΝΟ 2007 να τονισω.
Τωρα με το να λεμε οτι η Ferrari ειναι στην ιδια κατηγορια αντιμετωπισης (αν και η συγκριση ειναι ατοπη απο μονη της) με τη Real, το ξεχειλωνουμε τελειως. Η Real, ειναι μια κατηγορια (αχαριστιας και πολλων αλλων) απο μονη της.
Ποτε ακριβως ηταν ψυχρος πολεμιστης ο Kimi? για να μην τρελαθουμε δηλαδη. Στην McLaren του εφταιγε αυτο, στη Ferrari το αλλο (αν και ποτε δεν ειπε τι ακριβως τον πειραξε, μισολογα μονο) και του επεσε βαρυς ο Massa? ελεος δηλαδη ! Εδω τον εστειλαν και εκατσε σπιτι του και τον πληρωναν κιολας (απο ορο που υπεγραψαν και οι δυο) και δεν τον σεβονται κι απο πανω? Μην τρελαθουμε..Οχι αγαπητέ μου, τον Κιμι δε τον σεβαστήκατε, αλλά το θέμα είναι ότι σέβεστε ή μάλλον προτιμάτε όποιον σας κάνει την δουλεία και για όσο καιρό σας την κάνει. Δε θα μιλήσω για το πως ξαφνικά ο Κιμι πετούσε μετά το ατύχημα αλλά όταν έχεις τον Massa που μέχρι το 09 ήταν από τους καλύτερους του grid και έστρεψες όλη την ομάδα πάνω στον Fernando (και μην μου πεις ότι το φθινόπωρο που υπογράψατε το συμβόλαιο, ένα μήνα μετά το ατύχημα είχατε στο μυαλό σας τον Fernando να έχει την ίδια αντιμετώπιση με τον Felipe) δείχνει ότι πιστό οδηγό δεν θα έχεις, γιατί ακόμη κι ο Fernando θα πέσει και εσύ θα του κλείσεις την πόρτα χωρίς να εξετάσεις καν αν μπορεί να ξανανέβει. Προσοχή, δε λέω τι είναι σωστό και τι όχι, λέω ότι δε μπορείς να ζητάς πιστούς οδηγούς όταν με την πρώτη στραβή θα τους διώξεις!
-
η δίδυμη αδερφή της MP4-28, η 27 πέρυσι κυριολεκτικά πετούσε στο Albert Park.Μόνο δίδυμες αδερφές δεν είναι. Η 28 είναι πολύ διαφορετική από την 27 (π.χ. pullrod ανάρτηση παντού, όπως έχει η Ferrari από πέρυσι) και για αυτό είναι στα χαμένα.
-
Ποτε ακριβως ηταν ψυχρος πολεμιστης ο Kimi? για να μην τρελαθουμε δηλαδη. Στην McLaren του εφταιγε αυτο, στη Ferrari το αλλο (αν και ποτε δεν ειπε τι ακριβως τον πειραξε, μισολογα μονο) και του επεσε βαρυς ο Massa? ελεος δηλαδη ! Εδω τον εστειλαν και εκατσε σπιτι του και τον πληρωναν κιολας (απο ορο που υπεγραψαν και οι δυο) και δεν τον σεβονται κι απο πανω? Μην τρελαθουμε..Οχι αγαπητέ μου, τον Κιμι δε τον σεβαστήκατε, αλλά το θέμα είναι ότι σέβεστε ή μάλλον προτιμάτε όποιον σας κάνει την δουλεία και για όσο καιρό σας την κάνει. Δε θα μιλήσω για το πως ξαφνικά ο Κιμι πετούσε μετά το ατύχημα αλλά όταν έχεις τον Massa που μέχρι το 09 ήταν από τους καλύτερους του grid και έστρεψες όλη την ομάδα πάνω στον Fernando (και μην μου πεις ότι το φθινόπωρο που υπογράψατε το συμβόλαιο, ένα μήνα μετά το ατύχημα είχατε στο μυαλό σας τον Fernando να έχει την ίδια αντιμετώπιση με τον Felipe) δείχνει ότι πιστό οδηγό δεν θα έχεις, γιατί ακόμη κι ο Fernando θα πέσει και εσύ θα του κλείσεις την πόρτα χωρίς να εξετάσεις καν αν μπορεί να ξανανέβει. Προσοχή, δε λέω τι είναι σωστό και τι όχι, λέω ότι δε μπορείς να ζητάς πιστούς οδηγούς όταν με την πρώτη στραβή θα τους διώξεις!
Εσυ ποιον ειδες να διωχνουν μετα την πρωτη στραβη? Προσεξε δε μιλαω για πρωτη στραβη χρονια (που περιλαμβανει πανω απο εναν λογους φυσικα και εκεινοι ξερουν καλυτερα απο εμας). Τα υπολοιπα που λες, με συγχωρεις αλλα δε θα τα σχολιασω. Πολυ απλα γιατι δεν μπορω να συγκρινω Fernando και Kimi για πολλους λογους. Τον πληθυντικο που βαζεις επισης δεν τον καταλαβαινω, δεν κανω εγω κουμαντο στην ομαδα της Ferrari (ουτε στην 'επιχειρηση' Ferrari) αλλα ειναι λογικο να κρινεται κανεις απο την επιδοση και την προσηλωση του. Ξεχνας επισης, το οτι οταν επεστρεψε ο Massa απο το ατυχημα ηταν αγνωριστος και το οτι η Ferrari τον στηριξε και τον στηριζει ακομα, χωρις να τον παραπεταξει. Το οτι στηριχτηκαν στον Fernando ειναι λογικο για εμενα. Και απο τη στιγμη που δεν ξερουμε τις συζητησεις μεταξυ Ferrari-Massa, ειναι ακυρο να τα κρινεις ετσι ολα αυτα.
-
?
-
ο Ραικκονεν ειναι μια μαυρη σελιδα στην ιστορια της ομαδας μας, αδιαφορος μεχρι αηδιας και περα για περα βαρετος.
Για παγωτακια, τουμπες σε σκαφη και τρολλιες μεσω twitter ειναι καλος. Αναγκαστηκαμε να φερουμε τον Σουμι για να κανουμε καλο μονοθεσιο γιατι ο παγωτακιας ειχε αλλες δουλειες εκτος πιστας -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
:offtopicviii: ?Κατα πολυ και ζητω συγνωμη παιδεεες!
-
η δίδυμη αδερφή της MP4-28, η 27 πέρυσι κυριολεκτικά πετούσε στο Albert Park.
Μόνο δίδυμες αδερφές δεν είναι. Η 28 είναι πολύ διαφορετική από την 27 (π.χ. pullrod ανάρτηση παντού, όπως έχει η Ferrari από πέρυσι) και για αυτό είναι στα χαμένα.
Δεν είπα πουθενά ότι είναι τα ίδια μονοθέσια, ούτως ή άλλως με Jenson και Sergio σίγουρα το κομμάτι 'υποστροφή' θα υπερνικούσε κατά πολύ το 'υπερστροφή' (εποχές Lewis), οκ μάλλον φαίνεται να το παράκαναν λίγο
2013 - Rolex Australian Grand Prix