-
Επειδή πολλά από αυτά ακουγονται συχνά:
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όσον αφορά το περιβάλλον, θα αδειάσουν τον υδροφόρο ορίζοντα σε 600 μέτρα βάθος (τόσο θα κατέβουν οι στοές, δεν μπορούν να σκάβουν και να έχει νερά).Λάθος. Οι στοές στεγανοποιούνται ευκολότατα και το νερό παραμένει σε απόσταση σκαψίματος με απλή τσάπα
Θα κάνεις γεώτρηση για να βρεις νερό και θα πρέπει να κατέβεις κάτω από 600 μέτρα.
Επίσης λάθος. Η στεγανοποίηση κάποιου τμήματος του υδροφόρου δεν επηρρεάζει το υπόλοιπο στρώμα. Μπορεί σε μικρή απόσταση από το μεταλλείο να βγαίνει νερό (αν υπάρχει αντίστοιχος υδροφόρος) στα 50 μέτρα. Εκτός βέβαια αν κοπεί η τροφοδοτηση του το οποίο λογικά προβλέπεται από τη ΜΠΕ να μη γίνει, είναι κάτι πολύ βασικό
Όλη η περιοχή δεν θα έχει νερό.
Προφανές λάθος
Αλλά δεν πειράζει, όταν φύγουν είπαν θα ξαναβάλουν πίσω το νερό και όλα θα είναι όπως πριν.
Όπως ακριβως όταν αδειάζει το μπουκάλι στο ψυγείο. Το βρήκες τσάκαλε
Σε αυτά που λέει ο GTI_ εγώ δε μπορώ να φέρω κάποια αντίρρηση. Προφανέστατα είναι σκανδαλώδης η παραχώρηση. Αυτό που με εκνευρίζει είναι αντί να στέκεται ο κόσμος στο σκάνδαλο της παραχώρησης-χαρίσματος βρίσκουν εντελώς αντιεπιστημονικά και χαζά 'επιχειρήματα' σαν αυτά που απομόνωσα παραπάνω και λένε μαλακίες με το τσουβάλι
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ό,τι πεις ρε μπάρμπα. Όλα είναι Πάχτας, ΓΑΠ, Καραμανλής και τρίο στούτζες για τη γκλάβα σου. Όσο μπορείς δηλαδή να δεις, αφού έτσι είσαι μαθημένος.Φυσικά, εξακολουθείς μαζί με 2-3 άλλους συγκαμένους να αναφέρεσαι προσωπικά σ' εμένα, χωρίς να γνωρίζεις τι κάνω ή πώς το κάνω.
Κανονικά θα σε έγραφα, αλλά υπάρχει κάτι που δεν έχεις καταλάβει:
ΕΧΩ ΑΝΟΣΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ.
Δεν με πειράζουν, ειδικά όταν προέρχονται από καρικατούρες διαφόρων αποχρώσεων, που νομίζουν ότι ο κόσμος τρώει το κουτόχορτο που σκορπούν χωρίς ντροπή πέρα-δώθε.[/b]
Κι όταν μου στέλνουν pm διάφοροι φορουμίστας και με ρωτάνε γιατί ασχολούμαι με άτομα της πλάκας, τους απαντώ σταθερά 'γιατί σπάω πλάκα' (το γράφω και δημοσίως, για να μη με ξαναρωτήσει κανείς ).ωραία η παραπάνω εξυπνάδα αλλά δεν είναι τρέντι
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κι όταν μου στέλνουν pm διάφοροι φορουμίστας και με ρωτάνε γιατί ασχολούμαι με άτομα της πλάκας, τους απαντώ σταθερά 'γιατί σπάω πλάκα' (το γράφω και δημοσίως, για να μη με ξαναρωτήσει κανείς ).Χατζηφλόκας!
Για το περιβαλλοντικό σκέλος της υπόθεσης νομίζω πως δεν έχω γνώμη, αν και greo και Δήμου γράφουν πολύ εμπεριστατωμενα πράγματα που με καλύπτουν.
Στο οικονομικό σκέλος, αν και προσωπικά δεν έχω καμία αντίθεση απέναντι στην παραχώρηση τέτοιων δραστηριοτήτων σε ιδιώτες, δεν παύει το τίμημα να φαίνεται εξωφρενικά χαμηλό.
Σε αυτά που λέει ο GTI_ εγώ δε μπορώ να φέρω κάποια αντίρρηση. Προφανέστατα είναι σκανδαλώδης η παραχώρηση. Αυτό που με εκνευρίζει είναι αντί να στέκεται ο κόσμος στο σκάνδαλο της παραχώρησης-χαρίσματος βρίσκουν εντελώς αντιεπιστημονικά και χαζά 'επιχειρήματα' σαν αυτά που απομόνωσα παραπάνω και λένε μαλακίες με το τσουβάλι
+2
-
Αυτοί οι όψιμοι έρωτες του μανοσκ με τον Πάχτα είναι για πολλά γούστα
Aπίθανα πράγματα
-
Εδώ θα γίνει ο Βενιζέλος υπουργός υπό τα χειροκροτήματα των νοικοκυραίων (=χαχόλων) της ΝουΔού ο Πάχτας σε μάρανε εσένα;
-
βασικά από αυτά που διάβασα στα προηγούμενα ποστ δεν κατάλαβα ποιός διεφθαρμένος κρατικός θεσμός θα σταματήσει την αυθαιρεσία μιας πολυεθνικής για την οποία φτιάχτηκε ολόκληρο νομοθετικό πλαίσιο γιατί μια πολυεθνική σε σύμπραξη με μια ημεδαπή ληστρική θα σεβαστούν το περιβάλλον γιατί η κοπή εκατονταδων χιλιάδων στρεμματων δασους δεν συνιστά από μονη της οικολογική καταστροφή και γιατί το λαμόγιο ο πάχτας ξαφνικά ηρωποιηθηκε από αυτους που τον έκραζαν κάπου στο 2003....
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Επειδή πολλά από αυτά ακουγονται συχνά:Όσον αφορά το περιβάλλον, θα αδειάσουν τον υδροφόρο ορίζοντα σε 600 μέτρα βάθος (τόσο θα κατέβουν οι στοές, δεν μπορούν να σκάβουν και να έχει νερά).
Λάθος. Οι στοές στεγανοποιούνται ευκολότατα και το νερό παραμένει σε απόσταση σκαψίματος με απλή τσάπα
Θα κάνεις γεώτρηση για να βρεις νερό και θα πρέπει να κατέβεις κάτω από 600 μέτρα.
Επίσης λάθος. Η στεγανοποίηση κάποιου τμήματος του υδροφόρου δεν επηρρεάζει το υπόλοιπο στρώμα. Μπορεί σε μικρή απόσταση από το μεταλλείο να βγαίνει νερό (αν υπάρχει αντίστοιχος υδροφόρος) στα 50 μέτρα. Εκτός βέβαια αν κοπεί η τροφοδοτηση του το οποίο λογικά προβλέπεται από τη ΜΠΕ να μη γίνει, είναι κάτι πολύ βασικό
Όλη η περιοχή δεν θα έχει νερό.
Προφανές λάθος
Αλλά δεν πειράζει, όταν φύγουν είπαν θα ξαναβάλουν πίσω το νερό και όλα θα είναι όπως πριν.
Όπως ακριβως όταν αδειάζει το μπουκάλι στο ψυγείο. Το βρήκες τσάκαλε
Από αυτά που γράφεις απορώ αν έχεις οιεσδήποτε γνώσεις γεωλογίας ή επαφή με το περιβάλλον.
Μάλλον ζεις σε μια δική σου θολή εικονική πραγματικότητα.Να τι ανακοίνωσε η επιτροπή που συγκροτήθηκε με ευθύνη του συντονιστή του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. Κ. Κατσιφαράκη.
*6.2 Υδατικοί πόροι
Η μεταλλευτική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους υδατικούς πόρους της περιοχής. Η απορροή μεταλλείων στην περιοχή της Ολυμπιάδας, που υφίσταται επεξεργασία, ανέρχεται σε 350 m3/h. Η παροχή αυτή αντιστοιχεί σε ανάγκες ύδρευσης 40.000 κατοίκων περίπου. Στην τιμή αυτή πρέπει να προστεθεί και η απορροή από την προβλεπόμενη σήραγγα σύνδεσης Μαντέμ Λάκκου-Ολυμπιάδας, η οποία αναμένεται ότι θα είναι σημαντική, διότι διασχίζει υδροφόρα στρώματα. Τέλος η άντληση νερού για την προβλεπόμενη εξόρυξη μέχρι τη στάθμη -663m, μπορεί να προκαλέσει φαινόμενα υφαλμύρισης του παράκτιου υδροφορέα, καθώς οι διάφοροι υδροφορείς της περιοχής, που έχει μεγάλη σεισμικότητα, δεν είναι πλήρως απομονωμένοι. Αν επεκταθεί η μεταλλευτική δραστηριότητα και στις Σκουριές, θα υπάρξουν πρόσθετες επιπτώσεις στους υδατικούς πόρους της περιοχής. Το κοίτασμα εκεί φθάνει μέχρι τη στάθμη -100 m, ενώ σήμερα η στάθμη του υπόγειου νερού είναι στο +480m.
Απαιτείται επομένως καταβιβασμός της στάθμης κατά εκατοντάδες μέτρα. Αυτός, σύμφωνα με την ΜΠΕ, θα επιτευχθεί με άντληση από 9 γεωτρήσεις, που θα κατασκευαστούν περιμετρικά του χώρου εξόρυξης. Σημειώνουμε ότι στις θέσεις των γεωτρήσεων η στάθμη θα πρέπει να βρίσκεται κατά μερικές δεκάδες μέτρα χαμηλότερα από το -100 m, ώστε να εξασφαλίζεται ο χώρος της λατομικής δραστηριότητας. Στη ΜΠΕ αναφέρεται ότι η συνολική παροχή άντλησης θα είναι 480 m3/h, δηλαδή 4200000 m3 τον χρόνο. -εν αποκλείεται κατά την άποψή μας να απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη παροχή, διότι η απαιτούμενη πτώση στάθμης είναι πολύ μεγάλη. Πάντως είναι βέβαιο ότι θα επηρεαστεί η στάθμη των γεωτρήσεων που βρίσκονται σε ακτίνα 3-4 χιλιομέτρων.
Από το αντλούμενο νερό, παροχή 213 m3/h θα καταναλώνεται στη διαδικασία εμπλουτισμού. Αυτή η ποσότητα καλύπτει τις ανάγκες 25000 κατοίκων. Το υπόλοιπο αναφέρεται ότι θα επαναδιοχετεύεται στον υδροφορέα με γεωτρήσεις στα ανατολικά του ορύγματος. Αναφέρεται ακόμη (σε άλλο σημείο) ότι μέρος του θα διοχετεύεται επιφανειακά στον Καρόλακκα, άρα θα απορρέει στη θάλασσα. Σε αντίθεση με τα αναφερόμενα στην ΜΠΕ, πιστεύουμε ότι η ποιότητα του αντλούμενου νερού δεν είναι πλήρως εξασφαλισμένη, διότι ενδέχεται να διηθηθούν ρύποι, οφειλόμενοι στη μεταλλευτική δραστηριότητα που θα αναπτυχθεί στην περιοχή. Άρα τουλάχιστον θα πρέπει να γίνονται μετρήσεις των ποιοτικών του χαρακτηριστικών, πριν την επαναδιοχέτευσή του. Σημειώνουμε ακόμη ότι δεν έχουμε στοιχεία για να αξιολογήσουμε τη διαδικασία «εισπίεσης» του πλεονάζοντος νερού στον υδροφορέα.
Τέλος η περιοχή των Σκουριών βρίσκεται στο όριο των λεκανών απορροής του Ασπρόλακκα και του Χαβρία. Μέρος των αντλούμενων υπόγειων νερών θα αφαιρείται από τη δεύτερη. Τυχόν επέκταση της εξόρυξης προς νότο θα επιτείνει το πρόβλημα. Σε ό,τι αφορά τα υδατορρεύματα, στα οποία θα κατασκευαστούν φράγματα για την απόθεση αποβλήτων, εντύπωση μας προκάλεσαν οι μικρές διατομές των προβλεπόμενων έργων εκτροπής του νερού. Σημειώνουμε ότι το ευρύτερο συγκρότημα του Κακκάβου χαρακτηρίζεται από ισχυρές βροχοπτώσεις και η περιοχή έχει ιστορικό πολύ σημαντικών πλημμυρών. Οι νέες μεταλλευτικές δραστηριότητες και η συνακόλουθη αλλαγή της χρήσης γης ενδέχεται να ενισχύσουν τα πλημμυρικά φαινόμενα.
*Η επιτροπή συγκροτήθηκε με ευθύνη του συντονιστή του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. Κ. Κατσιφαράκη, ο οποίος έλαβε υπ' όψιν του προτάσεις μελών του Συμβουλίου για το επιστημονικό αντικείμενο και τη διαθεσιμότητα των συναδέλφων.
Τα μέλη της επιτροπής είναι τα ακόλουθα (κατά αλφαβητική σειρά):
Ζάγκας Θ. (Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος)
Κατσιφαράκης Κ. (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)
Κρεστενίτης Ι. (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)
Μελάς Δ. (Τμήμα Φυσικής)
Σαμαρά Κ. (Τμήμα Χημείας)
Τσαλικίδης Ι. (Γεωπονική Σχολή)
Χατζησπύρου Σπ. (Τμήμα Χημικών Μηχανικών) -
δεν φταις εσύ leonp
!!!Πραγματικά είναι απίστευτα τα πράγματα που λένε και γράφουν!!!
θα σου απαντήσω μόνον σε αυτό που είναι και σχετικά εύκολο να το ξέρω (στο κομμάτι που γνωρίζω με σαφήνεια)
καθώς οι διάφοροι υδροφορείς της περιοχής, που έχει μεγάλη σεισμικότητα, δεν είναι πλήρως απομονωμένοι.
Η περιοχή της Χαλκιδικής βρίσκεται στην περιοχή εκεί στη Ζώνη ΙΙ (μέση σεισμικότητα). Ο χάρτης σεισμικότητας είναι ο τροποποιημένος με τον ΕΑΚ του 2000 και αυτός που ισχύει και για τους Ευρωκώδικες.
Αν θέλεις να το δούμε σε απόλυτα νούμερα το 0.24g που δίνει ως επιτάχυνση για σεισμό σχεδιασμού (ωφέλιμη διάρκεια ζωής 50 έτη και πιθανότητα υπέρβασης του σεισμού σχεδιασμού ίση με 10% από ένα πιθανό σεισμικό γεγονός ήτοι περίοδος επαναφοράς Τ=475 έτη) είναι μία μέτρια προς χαμηλή τιμή. Η Κωνσταντινούπολη έχει αντίστοιχη τιμή ag=0.48g και δεν θα μιλήσω για Kobe ή κάποιες περιοχές της Καλιφόρνια που έχουν υψηλή σεισμικότητα.
Για τα άλλα δεν θέλω να κρίνω γιατί δεν τα γνωρίζω επακριβώς. Απλά θα σου πω ότι υδροφορέας πλήρως απομονωμένος δεν ξέρω τι σημαίνει και δεν ξέρω αν υπάρχει και πουθενά στον κόσμο.
Θα το έκλεινα εδώ... αλλά δε γαμ@έται...
Για να καταλάβουμε για τη ποσότητα νερού μιλάμε τα 480m3/h από 9 γεωτρήσεις συνεπάγεται με ~53m3/h ή 14.72 lt/sec ανά αντλία. Δεν είναι δα και κάτι το φοβερό. Στον ΥΗΕ του Ιλαρίωνα έχουμε απώλειες αυτή τη στιγμή περί το 1m3/sec που σημαίνει 31,536,000 m3/έτος ή το ~2% της μέσης αναμενόμενης ποσότητας νερού θα διατρέχει ετήσια τον Αλιάκμονα εκεί (~1,4 δις m3). Δεν είναι εξαιρετικό το νούμερο (θα θέλαμε ~0.5m3/sec) αλλά δεν έχεις και πολλές δυνατότητες επέμβασης και φυσικά μιλάμε για τη μέγιστη πρακτικά τιμή σήμερα που ο ταμιευτήρας είναι στην ανώτατη στάθμη του. Συνέκρινε τώρα τα 31,5 εκατ m3 νερού σε απώλειες από ένα μικρό σχετικά φράγμα (τα Κρεμαστά έχουν ταμιευτήρα ~ 4 δις m3 νερού και οι απώλειες τους είναι φυσικά μεγαλύτερες και το Πολύφωτο κατάντη του Ιλαρίωνα είναι του 1 δις m3) με τα 4,200,000 m3 που αναφέρουν ανερυθρίαστα οι συγκεκριμένοι 'επιστήμονες' θεωρώντας ότι η μέγιστη παροχή σχεδιασμού θα είναι ίδια με τη μέση πραγματική (48024365=4,204,800 m3).
Και όλα αυτά βέβαια στηρίζονται όχι σε πραγματικά νούμερα μετρημένα στο Εργοτάξιο αλλά σε μία Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) η οποία πρέπει και ελπίζω ότι είναι, όσον αφορά τις συνέπειες του Έργου, συντηρητική.
leonp θα σου πω ότι οι εκθέσεις αυτές έχουν τόση επιστημονική αξία όση έχει και το κωλόχαρτο που θα έπρεπε να ήταν γραμμένες. Ο λόγος είναι απλός. Είναι 'στρατευμένες'! Παρουσιάζουν δλδ τα πράγματα όπως τα θέλει ο πελάτης. Και ειδικά σε εκθέσεις ΜΠΕ, γεωλογικές, αποτίμησης αξιών όπου ο παράγων αβεβαιότητα είναι κυρίαρχος (και η εκτίμηση είναι αυτό που λέει η λέξη... εκτίμηση) μπορείς να δεις και να γράψεις σημεία και τέρατα (χωρίς καμία συνέπεια).
Κλείνοντας θα σου πω ότι μου έχει ζητηθεί να γράψω μία τέτοια 'επιστημονική' έκθεση για το έργο της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Πύργος - Τσακώνα από Ιδιώτη που ήθελε να αλλάξει η χάραξη όχι γιατί είχε περιβαλλοντικές έννοιες αλλά γιατί ήθελε να περάσει ο δρόμος κοντά από τα δικά του χωράφια ώστε να αποκτήσει υπεραξίες. Αρνήθηκα! Είμαι βέβαιος όμως ότι κάποιος άλλος το έκανε αυτό γιατί τη δόξα πολλοί εμίσησαν. Τώρα αν με ρώταγες τι θα έκανα με το χέρι στην καρδιά θα σου έλεγα ότι έκανα λάθος τότε και δεν υπέκυψα. (Αυτό για να μην το παίζω και Αδέκαστος Μπάρας). Περισσότερα για το τι έγινε δεν ξέρω πάντως.
Πάντως όσο περνά ο καιρός βλέπω ότι το Έργο δεν θα γίνει. Ο λόγος απλός. Οι Καναδοί θα την κάνουν για άλλη γη άλλα μέρη. Και τότε ίσως μάθουμε ποιος και τι κρύβεται πίσω από τους αγνούς και αμόλυντους αγωνιστές και τι σκοπό έχει. Που μπορεί να είναι κάποιος ντόπιος εργολάβος που θα γεμίσει το δάσος βίλες για πλούσιους Ρώσους και άλλους Ανατολικούς μπορεί να είναι κάποια άλλη εταιρεία εξόρυξης Χρυσού.
-
Τα ίδια άκουσα και στην τηλεόραση από εκπρόσωπο της εταιρείας.
Δηλαδή θα αντλούν τα νερά στην περιοχή γύρω από τις στοές και θα τα βάζουν παραδίπλα.Κι αν δεν γίνει η 'επένδυση' θα έχει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις.
Δεν θα μας δώσουν από ένα αναπτήρα (από αυτούς που έχουν και ένα φωτάκι led από κάτω). -
Δεν έχω διάθεση να κάτσω να κάνω ανάλυση, ο Κατσιφαράκης έχει καλό όνομα και εχει και πτυχίο Γεωλογίας, μερικά που λέει είναι πάρα πολύ προσεκτικά διατυπωμένα ώστε να δημιουργούν ανησυχία, χωρίς να τον εκθέτουν. Πχ το ότι μία παροχή θα μπορούσε να υδρεύει 40.000 άτομα, δε σημαίνει ότι το κάνει κιόλας και ότι θα λείψει από τόσους αν λείψει.
Το ενδεχεται να έχουν ρύπους και ενδέχεται να θέλει παραπάνω και άλλες τέτοιες εκφράσεις, οφείλονται στο ότι η εκθεση αυτή είναι μία ας πούμε κριτική στην ΜΠΕ χωρίς όμως κανένα πρωτογενές στοιχείο. Οι ΜΠΕ όμως όπως είπε και ο Δήμου είναι ήδη εκπονημένες στα ακραία σενάρια, οπότε το να επεκτείνουμε κι αλλο αυτά τα σενάρια είναι ενδεχομένως τραβηγμένο (χρησιμοποιώ την ίδια φρασεολογία ).
Επί της διαδικασίας υπάρχει μία παρανόηση. Το μεταλλείο θα είναι open pit. Σε open pit μεταλλείο προφανώς δεν μπορεί να γίνει στεγανοποίηση εφόσον τα τοιχώματα του δουλεύονται καθημερινά. Από ένα βάθος και κάτω θα γίνουν στοές, για τις οποίες μπορεί να γίνει και γίνεται παντού στον πλανήτη. Αν δεν επιλεγεί αυτό για τον α ή β λόγο δεν το ξέρω, δεν μπορώ να διαβάσω αναλυτικά μία ΜΠΕ 2500 σελίδων. Το σημαντικό είναι ότι όλη η κουβέντα γίνεται για τα 2500στρ του μεταλλείου και ίσως (όπως γράφει η ομάδα αυτή στην έκθεσή της) για 3 με 4 το πολύ χλμ μακριά. Πολύ μικρή έκταση προφανώς.
-
Περί του τι εισπράτει ο κράτος από τα μεταλλεία ανεξαρτήτως κερδοφορίας/
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 013_489728- Το συγκρότημα της «Ελληνικός Χρυσός» με κύκλο εργασιών 46 εκατομμυρίων ευρώ το 2012 αποδίδει σε ασφαλιστικές εισφορές, ΦΜΥ και κοινωνική εταιρική ευθύνη στον τοπικό δήμο συνολικά 13,4 εκατομμύρια, ενώ από τζίρο 13 δισεκατομμυρίων, τα 3,6 δισεκατομμύρια (28,12%) υπολογίζεται ότι θα φθάσουν στα ταμεία του κράτους.*
-
κατι πηρε το αυτι μου για αποριψη της προσφυγης στο ΣΤΕ??? αληθευει??
-
Εχει καμμια βδομάδα
-
Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος...
Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κυρία Αικατερίνη Ιγγλέζη... που το 2012 δηλώνει αυτά...
Το 1998 είχε κάνει αυτό...
https://twitter.com/gmourout/status/317652049590382592/photo/1
(με αντίγραφο εδώ...)
https://dl.dropbox.com/u/58089784/BGiG2yqCcAAImvh.jpg-large
Έλεγξα μήπως είναι άλλο άτομο αλλά σύμφωνα με αυτό...
http://www.halkidikifocus.gr/syriza/3149-igglezi-katerina-viografiko.html
Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι Δασολόγος....
Ω... Θεέ μου... Και κάποιοι ακόμα πιστεύουν ότι το σάπιο πολιτικό σύστημα μπορεί να παράγει μία διαφορετική άποψη....
-
Θα ηθελες να εξηγησεις την ανακολουθια των λεγομενων στο βιντεο με την συμαση που υπεγραψε για φυτευση πρανων ?
Μηπως δεν θα επρεπε να δουλεψει εκει ?
Δηλαδη, αν εγω που βριζω τον Σαμαρα, ερχοταν απο την ΝΔ να κανουν κορνιζες, θα επρεπε να αρνηθω ? -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Θα ηθελες να εξηγησεις την ανακολουθια των λεγομενων στο βιντεο με την συμβαση που υπεγραψε για φυτευση πρανων ?Μηπως δεν θα επρεπε να δουλεψει εκει ?
Δηλαδη, αν εγω που βριζω τον Σαμαρα, ερχοταν απο την ΝΔ να κανουν κορνιζες, θα επρεπε να αρνηθω ?Αν η συγκεκριμένη είχε την ίδια άποψη από τότε και το διαλαλούσε τότε ok δεν υπάρχει καμία ανακολουθία. Αλλά αν λέω αν όλον αυτό τον καιρό υπήρχε νεκρική σιωπή γιατί πολύ απλά 'όταν τρώμε δεν μιλάμε για αυτό ποτέ της δεν μιλά' τότε με συγχωρείς αλλά είναι υποκρισία.
-
Τωρα βαζεις πολλα 'αν', πριν ησουν 'σιγουρος'.
Σιγα μην την ρωταγαν οταν υπεγραφε αν ηταν υπερ η κατα ... -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Τωρα βαζεις πολλα 'αν', πριν ησουν 'σιγουρος'.
Σιγα μην την ρωταγαν οταν υπεγραφε αν ηταν υπερ η κατα ...Να στα αφαιρέσω τα αν (γιατί την πολύ ευγένεια πολλοί την θεωρείτε ως ελάττωμα). Η κυράτσα είναι η κλασσική περίπτωση 'Επιστήμονα'/'Λαμόγιου' που έχω γνωρίσει που όταν τρώει δεν μιλά και όταν πας να της πεις ότι τρώει πολλά και ότι δεν έχει άλλο βγαίνει στα κανάλια να σε καταγγείλει ότι 'καταστρέφεις το περιβάλλον', 'θα καλύψεις αρχαία', 'θα καταστρέψεις το Α ή Β πανέμορφο δάσος' και άλλα πολλά.
Το έχω ζήσει πολλάκις. Έχω και κάτι τεφαρίκια εκεί που δουλεύω τώρα δεν σου λέω τίποτα. Περισσότερα δεν μπορώ να πω καθότι υπάρχει και επαγγελματικό κόλλημα. Οπότε μάλλον αρχίζει να βγαίνει άκρη τι κρύβεται πίσω από την όλη πρεμούρα.
Κάτι σαν το γήπεδο του Βοτανικού και τους Υπεργολάβους του Βωβού....
Ουρτ....
-
Χρηστο δεν έχεις πιάσει σωστά το θέμα. Καλα έκανε και δούλεψε, προφανώς όταν είσαι άνεργος δουλεύεις όπου μπορείς. Το θέμα είναι αλλού. Είναι ότι ΞΕΡΕΙ από πρώτο χέρι πως η μεταλλευτική επιχείρηση προβλέπει και ΚΑΝΕΙ αναδασώσεις όπου σταματάει η δραστηριότητα, αλλά όταν μιλάει πολιτικά, υποστηρίζει με βεβαιότητα ότι η εκμετάλλευση θα αφήσει πίσω της καμμένη γη.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Χρηστο δεν έχεις πιάσει σωστά το θέμα. Καλα έκανε και δούλεψε, προφανώς όταν είσαι άνεργος δουλεύεις όπου μπορείς. Το θέμα είναι αλλού. Είναι ότι ΞΕΡΕΙ από πρώτο χέρι πως η μεταλλευτική επιχείρηση προβλέπει και ΚΑΝΕΙ αναδασώσεις όπου σταματάει η δραστηριότητα, αλλά όταν μιλάει πολιτικά, υποστηρίζει με βεβαιότητα ότι η εκμετάλλευση θα αφήσει πίσω της καμμένη γη.Οπότε υποθέτω τότε greo ότι καλά έκανε και η γυναίκα του Βουλγαράκη και δούλευε η γυναίκα για να βγάλει το ψωμί της; Γιατί σε αυτό το θέμα λίγο διαφορετικά το έβλεπαν πολλοί εδώ μέσα. Ακόμα ένα ερώτημα του 1,000,000€ είναι... οι Ψηφοφόροι της γνώριζαν που είχε δουλέψει όταν την ψήφιζαν; Και αν πόσοι από αυτούς που το γνώριζαν την ψήφισαν;;;
Δεν θέλει κατά τη γνώμη μου και πολύ μυαλό η όλη ιστορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα του 4~5% ήταν ευτυχής με αυτά που του είχαν δώσει. Τώρα που βλέπει εξουσία φυσικά και δεν του αρέσει η όλη μοιρασιά πόστων, θέσεων και θέλει ένα κομμάτι της πίτας αντάξιο του ποσοστού του αλλιώς πως θα συντηρήσει τις στρατιές των ψηφοφόρων του.
Όλα τριγύρω αλλάζουνε ... μα όλα τα ίδια μένουν.
Περί μεταλλείων (χρυσού κτλ.) [Διάσπαση]