-
Καλημερα, θελω να ρωτησω τι συμβαινει στο χωρο που καλυπτεται απο τον οροφο της τραπεζας, σαν πυλωτη 4-5 μετρων, πρασια μου ειπαν λεγεται στον πεζοδρομο κοραη (μετρο πανεπιστημιο). Μπορει καποιος να παρκαρει εκει, απο την τραπεζα ισχυριζοντι οτι ειναι ιδιωτικος χωρος κ βαζουν πινακιδες που παρκαρουν μονο δικα τους μηχανακια...αν παρκαρω κ το δικο μου, μπορουν να φωναξουν τροχαια να γραψει μονο το δικο μου, μπορει η τροχαια να γραψει σε ιδιωτικη πρασια, να σημειωσω οτι στο χωρο αυτον εχει 2 περβαζια με φυτα κ ενα αεραγωγο του μετρο-δεη δεν ξερω ακριβως εξω απο το καταστημα, δεν διερχονται πεζοι ακριβως απο πανω απο το χωρο αυτο αλλα 1-2 μετρα εκτος...επισης στη γωνια κοραη κ σταδιου εχει εναν κουλουρα μονιμα...τι ισχυει ακριβως ξερει κανεις, απο το δημο δεν γνωριζουν λενε πολεοδομια κλπ κλπ
ευχαριστω εκ των προτερων
-
Καλημερα, θελω να ρωτησω τι συμβαινει στο χωρο που καλυπτεται απο τον οροφο της τραπεζας, σαν πυλωτη 4-5 μετρων, πρασια μου ειπαν λεγεται στον πεζοδρομο κοραη (μετρο πανεπιστημιο). Μπορει καποιος να παρκαρει εκει, απο την τραπεζα ισχυριζοντι οτι ειναι ιδιωτικος χωρος κ βαζουν πινακιδες που παρκαρουν μονο δικα τους μηχανακια...αν παρκαρω κ το δικο μου, μπορουν να φωναξουν τροχαια να γραψει μονο το δικο μου, μπορει η τροχαια να γραψει σε ιδιωτικη πρασια, να σημειωσω οτι στο χωρο αυτον εχει 2 περβαζια με φυτα κ ενα αεραγωγο του μετρο-δεη δεν ξερω ακριβως εξω απο το καταστημα, δεν διερχονται πεζοι ακριβως απο πανω απο το χωρο αυτο αλλα 1-2 μετρα εκτος...επισης στη γωνια κοραη κ σταδιου εχει εναν κουλουρα μονιμα...τι ισχυει ακριβως ξερει κανεις, απο το δημο δεν γνωριζουν λενε πολεοδομια κλπ κλπ
-
-
δε βαζεις μια φωτο να δουμε...
-
Αν ειναι ιδιωτικος χωρος (που δεν ειναι...) τοτε μπορουν να σου απαγορευουν να παρκαρεις εκει, αλλα δεν μπορει να σε γραψει η τροχαια. Οτι ισχυει δηλαδη κ αν μπεις κ παρκαρεις μεσα σε μια πολυκατοικια. Αν γραψει η τροχαια (= δεν ειναι ιδιωτικος χωρος αλλα κομματι του πεζοδρομιου), πρεπει να γραψει κ εκεινους.
-
μαλιστα βλεπετε κ εναν αστεγο που κοιμαται εκει...
-
Ειναι ολοι σαφεστατα παρανομοι. 1ον ειναι κομματι του πεζοδρομιου, 2ον για να φτασεις εκει κινεισαι πανω στο πεζοδρομο με οχημα. Κανονικα δεν πρεπει ουτε εσυ, ουτε εκεινοι να βρισκονται εκει κ αυτο θα σου ελεγα, αλλα αφου ειναι τοσο μεγαλο το πεζοδρομιο (=κινουνται ολοι ανενοχλητα) κ εφ'οσον εισαι κυριος οταν εισαι πανω του, εναντι των πεζων, δεν θα ειμαι αυτος που θα φωναξει για την εφαρμογη του νομου.
Πηγαινε κ τραβα φωτογραφιες προκλητικοτατα, μεχρι να σε δουν. Βρες οποιον 'αφορα' το θεμα κ εξηγησε του οτι ή θα το βαζεις κ εσυ εκει, ή θα παιρνεις καθε μερα το 100 τηλ. κ θα απαιτεις να τους σκιζουν το κωλο.
-
Μπορουν να παρκαρουν εκει μονο αν η πρασια εχει αδεια parking, με εγγραφα φυσικα.Αλλιως ειναι παρανομοι!Δε μπορουν να παρκαρουν οχηματα.
@kacey:Δεν ειναι κομματι του πεζοδρομιου. -
το θεμα ειναι αν ερθει το 100 θα βγουν κ θα πουν ειναι δικα μας, μπορουν να πουν γραφτε μονο αυτους που δεν ειναι, με πια λογικη κ πια αποδειξη...το οτι κινησε πανω σε πεζοδρομο ειναι αλλο αδικημα αλλα πρεπει να σε πιασουν επ αυτοφορω, παρκαρισμενο λες οτι το πηγες σερνοντας πχ...τεσπα κ δεν ειναι αυτος ο λογος..
το θεμα ειναι νομικα αν μπορει να σε γραψει η τροχαια μια κ ειναι ιδιωτικος χωρος τραπεζας, πρασια κτιριου με βαση τον χαρακτηρισμο της πολεοδομιας...
-
Εμένα μου δίνει την εντύπωση ότι εν λόγω χώρος είναι το κομμάτι του οικοπέδου που απαγορεύεται να χτιστεί για να υπάρξει επέκταση του πεζοδρομίου. Και πάντα είχα την απορία κατά πόσο ισχύει ο ΚΟΚ. Έχει τύχει να ζητήσω από αστυνομικό να βεβαιώσει παράβαση σε αυτοκίνητο σε πεζοδρόμιο και μου απάντησε ότι δεν μπορεί γιατί είναι εντός της οικοδομικής γραμμής (που προφανώς δεν ήταν αλλά βαριόταν να ασχοληθεί).
-
aνοιξε λογ/σμο στην τραπεζα...
την μια μερα καταθετεις 10 ευρω μεσω ΑΤΜ...την επομενη κανεις αναληψη 10 ευρω...κοκ
ετσι θεωρεισαι 'πελατης' και παρκαρεις οσο θελεις. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Μπορουν να παρκαρουν εκει μονο αν η πρασια εχει αδεια parking, με εγγραφα φυσικα.Αλλιως ειναι παρανομοι!Δε μπορουν να παρκαρουν οχηματα.
@kacey:Δεν ειναι κομματι του πεζοδρομιου.Μπορει να ειναι κομματι του οικοπεδου, εφ'οσον δεν ειναι κλεισμενο ειναι κομματι κ του πεζοδρομιου.
Οτι χαρτια κ αν εχει η συγκεκριμενη 'εκταση', δεν μπορουν να παρκαρουν εκει γιατι για να φτασεις εκει πρεπει να κινηθεις πανω στο πεζοδρομο.
το θεμα ειναι αν ερθει το 100 θα βγουν κ θα πουν ειναι δικα μας, μπορουν να πουν γραφτε μονο αυτους που δεν ειναι, με πια λογικη κ πια αποδειξη.
Απαντας μονος σου: ή υπαρχει παραβαση αρα γραφονται ΟΛΟΙ, ή ειναι ιδιωτικος χωρος/παρκινγκ/βεραντα/κηπος/πες-το-οπως-θες οποτε δεν αφορα τη τροχαια, δεν μπορει να βεβαιωση σε κανεναν παραβαση κ πρεπει η τραπεζα να σου κανει μηνυση για 'κατι', ειτε αυτο το ονομασει καταπατηση, ειτε παρανομη εισοδο, ειτε οτιδηποτε. Το 'βεβαιωστε παραβαση μονο σε καποιους' δεν παιζει.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@kacey:Δεν ειναι κομματι του πεζοδρομιου.Μπορει να ειναι κομματι του οικοπεδου, εφ'οσον δεν ειναι κλεισμενο ειναι κομματι κ του πεζοδρομιου.
Οτι χαρτια κ αν εχει η συγκεκριμενη 'εκταση', δεν μπορουν να παρκαρουν εκει γιατι για να φτασεις εκει πρεπει να κινηθεις πανω στο πεζοδρομο.
Δεν ειναι ανάγκη να ειναι κλεισμένο.Το πεζοδρόμιο δε μπορεί να επεκταθεί έτσι αυθαίρετα.Αν ο συγκεκριμένος χώρος έχει άδεια χώρου στάθμευσης τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί το πεζοδρόμιο ώστε να φτάσεις στο χώρο στάθμευσης,αλλα συγκεκριμένο σημείο. Ετσι γίνετε σε όλα τα νόμιμα parking σε πράσια.
-
Ο ΚΟΚ λεει οτι απαγορευεται να κινουνται οχηματα σε πεζοδρομους, κ η μονη εξαιρεση που κανει ειναι 'Σε σημασμένoυς με ειδική σήμανση πεζoδρόμoυς, τα oχήματα τα oπoία επιτρέπεται να εισέλθoυν σε αυτoύς oφείλoυν να κινoύνται με ταχύτητα βαδίσματoς και να παραχωρούν προτεραιότητα στους πεζούς'.
Αν μου βρεις εσυ κατι διαφορετικο, το δεχομαι. Αυτο το ντε φακτο 'οπου υπαρχει παρκινγκ σε πρασια μπορει το οχημα να χρησιμοποιει το πεζοδρομιο για να φτασει εκει', δεν προκυπτει απο καπου. Κ μη μου πεις οτι προκυπτει απο τη λογικη γιατι νομος κ λογικη δεν ειναι το ιδιο.
-
gregpap: εκεί κοντά υπάρχουν αρκετές οριοθετημένες θέσεις για δίκυκλα, στην Παπαρηγοπούλου (ακριβώς στην πλατεία Κλαυθμώνος). Γιατί δεν παρκάρεις εκεί; Φαντάζομαι φτάνεις αργά το πρωί και είναι γεμάτες; Ή απλά θέλεις να παρκάρεις ακριβώς δίπλα από τον προορισμό σου;
-
Τι να σου βρω ρε Kacey?Το νομο?Σε ολα τα parking που παρεμβάλλεται πεζοδρομιο πώς μπαινουνε τα αυτοκινητα ?Πετανε?
Εμενα εχει ερθει η πολεοδομια στο σπιτι και εκανε ελεγχο στο parking μετα απο καταγγελια.Η εισοδος στο parking γινετε περνώντας το πεζοδρομιο.Μου ειπαν οτι ειναι νομιμο.Το μονο προβλημα υπαρχει στη ραμπα.Συμφωνα με το νεο κανονισμο πρεπει να χαμηλωσει ολο το πεζοδρομιο στο σημειο εισοδου.Δε μπορεις δηλαδη να ριξεις τσιμεντο και να φτιαξεις ραμπα. -
Τι να σου βρω ρε Kacey?Το νομο?Σε ολα τα parking που παρεμβάλλεται πεζοδρομιο πώς μπαινουνε τα αυτοκινητα ?Πετανε?
Εμενα εχει ερθει η πολεοδομια στο σπιτι και εκανε ελεγχο στο parking μετα απο καταγγελια.Η εισοδος στο parking γινετε περνώντας το πεζοδρομιο.Μου ειπαν οτι ειναι νομιμο.Το μονο προβλημα υπαρχει στη ραμπα.Συμφωνα με το νεο κανονισμο πρεπει να χαμηλωσει ολο το πεζοδρομιο στο σημειο εισοδου.Δε μπορεις δηλαδη να ριξεις τσιμεντο και να φτιαξεις ραμπα.νομιζω αλλο 1m πεζοδρομιο αλλo πεζοδρομος στο κεντρο της Αθηνας που τον καβαλανε με μηχανες
εδω το θεμα ειναι αν ειναι πολυ ή λιγο παρανομο να παρκαρουμε οπου ναναι στο κεντρο
-
Εμενα εχει ερθει η πολεοδομια στο σπιτι και εκανε ελεγχο στο parking μετα απο καταγγελια.Η εισοδος στο parking γινετε περνώντας το πεζοδρομιο.Μου ειπαν οτι ειναι νομιμο.Το μονο προβλημα υπαρχει στη ραμπα.Συμφωνα με το νεο κανονισμο πρεπει να χαμηλωσει ολο το πεζοδρομιο στο σημειο εισοδου.Δε μπορεις δηλαδη να ριξεις τσιμεντο και να φτιαξεις ραμπα.Βρε μαστορα, εσυ διασχιζεις το πεζοδρομιο καθετα κ μπαινεις στο παρκινγκ, σωστα? Εδω λεμε οτι πρεπει να κινηθουν επι του πεζοδρομου για να φτασουν στο παρκινγκ. Το ιδιο σου φαινεται?
-
Εγω δε μιλαω για πεζοδρομο.Μιλαω για το πεζοδρομιο μπροστα απο τη πρασια.
-
Ο χρήστης gregpap έγραψε:
μαλιστα βλεπετε κ εναν αστεγο που κοιμαται εκει...
Πλατεία Κοραή μπροστά στην Πειραιώς, σωστά;
Εκεί είναι πεζοδρόμιο κατά πάσα πιθανότητα, αν ήταν πρασιά, θα την είχαν κλείσει ή οριοθετήσει κάπως και δεν θα μπορούσε ο δήμος να την ισοπεδώσει με πλάκες πεζοδρομίου.
Ίσως είχε δοθεί κάποτε ως εισφορά σε γη στο δήμο, δεν μπορώ να γνωρίζω.
Για να μην την ψάχνετε όμως, μια χαρά γράφουν οι τροχαίοι εκεί πέρα. Μετά από τηλέφωνο ή όχι, δεν το γνωρίζω. Αλλά γράφουν. Εφόσον γράφουν, τότε δεν είναι ιδιωτικός χώρος.
Parking σε "πρασια τραπεζας"