Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Parking σε "πρασια τραπεζας"
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Parking σε "πρασια τραπεζας"
    • 1
    • 2
    • 3
    • 3 / 3
    Περί αυτοκίνησης
    18
    53
    1386
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      kostis20 last edited by

Ο χρήστης criuser έγραψε:
      Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα .
      Γιά το θέμα της παρόδιας στοάς , επειδή η θέληση του νομοθέτη του 1950 ήταν να έχει φαρδιά πεζοδρόμια , μάλλον είναι θέμα ποιός θα παρκάρει και τελικά δεν πρέπει να παρκάρει κανένας , αλλά στο θέμα της πρασιάς , ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΔΕΙΑ .

Δεν βγάζεις άδεια πάρκιν , αλλά σαν ιδιοκτήτης στην οικοδομική άδεια ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΛΩΣΗ θέσεων πάρκινγκ .
      Υπάρχουν κάποια θεματάκια με την φύτευση του χώρου γιά τις άδειες μετά το 1993 , αλλά γενικά όλα αυτά αφορούν την σχέση του ιδιοκτήτη με την πολεοδομία και ΚΑΝΕΝΑ τρίτο , αφού δεν έχει έννομο συμφέρον .

Αντίθετα ο τρίτος που παρκάρει στην ξένη ιδιοκτησία , ναί μεν δεν κάνει κάποια παράβαση ΚΟΚ , αλλά κάνει ποινική παράβαση μιά και καταπατάει ΞΕΝΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ , η ακόμα χειρότερα να τον κατηγορήσουν γιά κατάληψη χώρου κίνησης πεζών και παρακώλυση των μετακινήσεων .
      Επί του θέματος μπορούν να μας πουν περισσότερα οι νομικοί του φόρουμ , αλλά θέλω να πω στους φίλους , ότι μπορεί να μπλέξουν άσχημα σε μιά τέτοια περίπτωση , αν βρεθεί κάποιος να το τραβήξει το θέμα .

Δε νομιζω οτι τα λες σωστα.Εγω ειχα ψαξει το θεμα πριν ενα χρονο γιατι ειχα μπλεξιματα .
      Εκτος απο τη δηλωση των θεσεων στην οικοδομικη αδεια ,τις θεσεις τις εγκρινει η πολεοδομια αλλα και ο δημος ξεχωριστα.
      Επισης φυσικα και μπορουν να εμπλακουν τριτοι.Σε προσωπικο μου θεμα ,δεχθηκα καταγγελια απο καποιον που ειχε κλεισει την εισοδο του parking.Ειχα φωναξει τη τροχαια και του εγραψε κληση.
      O τυπος αυτος υποστηριζε οτι οι θεσεις parking δεν ηταν νομιμες και εκανε καταγγελια στην πολεοδομια και στο δημο.H πολεοδομια ηρθε να ελεγξει και με εκανε φυλλο και φτερο.Φυσικα ηταν ολα νομιμα και ευτυχως που ειχε δηλωσει τις θεσεις ο θειος μου και στο δημο,ανεξαρτητα απο τη πολεοδομια.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        kacey last edited by

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα .
        Γιά το θέμα της παρόδιας στοάς , επειδή η θέληση του νομοθέτη του 1950 ήταν να έχει φαρδιά πεζοδρόμια , μάλλον είναι θέμα ποιός θα παρκάρει και τελικά δεν πρέπει να παρκάρει κανένας , αλλά στο θέμα της πρασιάς , ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΔΕΙΑ .

Δεν βγάζεις άδεια πάρκιν , αλλά σαν ιδιοκτήτης στην οικοδομική άδεια ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΛΩΣΗ θέσεων πάρκινγκ .
        Υπάρχουν κάποια θεματάκια με την φύτευση του χώρου γιά τις άδειες μετά το 1993 , αλλά γενικά όλα αυτά αφορούν την σχέση του ιδιοκτήτη με την πολεοδομία και ΚΑΝΕΝΑ τρίτο , αφού δεν έχει έννομο συμφέρον .

Αντίθετα ο τρίτος που παρκάρει στην ξένη ιδιοκτησία , ναί μεν δεν κάνει κάποια παράβαση ΚΟΚ , αλλά κάνει ποινική παράβαση μιά και καταπατάει ΞΕΝΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ , η ακόμα χειρότερα να τον κατηγορήσουν γιά κατάληψη χώρου κίνησης πεζών και παρακώλυση των μετακινήσεων .
        Επί του θέματος μπορούν να μας πουν περισσότερα οι νομικοί του φόρουμ , αλλά θέλω να πω στους φίλους , ότι μπορεί να μπλέξουν άσχημα σε μιά τέτοια περίπτωση , αν βρεθεί κάποιος να το τραβήξει το θέμα .

Εγω παντως θεωρω προφανες κ δεδομενο οτι εφ'οσον καταργεις θεση στο δημοσιο δρομο, πρεπει να εχεις αδεια απο 'καποιον'.

Σε μια οικοδομη, οσον αφορα κανονικο παρκινγκ κ εισοδο του, περαν απο το οκ της πολεοδομιας δεν χρειαζεται κ καποιο οκ απο το δημο?

• C
          criuser last edited by

Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις μία είσοδο και μία έξοδο , η μία είσοδο έξοδο και γενικά να κλείνεις μόνο ένα μέρος τής πρόσοψης που έχεις στο πεζοδρόμιο , σύμφωνα με μιά αναλογία που ορίζει ο νόμος . Αυτό σημαίνει ότι σε πολλά μαγαζιά που απαγορεύουν να παρκάρουν μπροστά σε όλο το μήκος της πρόσοψης τους , έχουμε παρανομία .

Αλλο όμως είναι αυτό και άλλο να παρκάρεις μέσα στην ιδιοκτησία του άλλου , που έχουμε εδώ θέμα , η στην παρόδια στοά .

Δεν κάνω λοιπόν λάθος , αλλά έχεις μπερδέψει διαφορετικά πράγματα .

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
          πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

• K
            kacey last edited by

δεν με καταλαβες. Σε γκαραζ πολυκατοικιας (ειτε πυλωτης ειτε υπογειο), χρειαζονται οι προυποθεσεις που γραφεις κ νομιζω ειναι μεσα στον ΓΟΚ, σωστα? Σε χωρο ανοιχτο προς το δρομο οπως ειναι η πρασια, μπορεις να το ονομασεις αυθαιρετα παρκινγκ κ να απαιτησεις να μην παρκαρει κανεις?

Να το πω πιο απλα, γιατι μαλλον δεν το περιγραφω καλα. Εστω οτι εχω μια ισογεια μονοκατοικια με αυλη. Μπορω αυριο να αποφασισω μονος μου οτι η αυλη γινεται παρκινγκ κ αρα απαιτω να μην παρκαρει κανεις εκει μπροστα, επειδη ετσι μου κατεβηκε κ εβαλα κ μια πινακιδα μονος μου?

• K
              kostis20 last edited by

Ο χρήστης kacey έγραψε:
              δεν με καταλαβες. Σε γκαραζ πολυκατοικιας (ειτε πυλωτης ειτε υπογειο), χρειαζονται οι προυποθεσεις που γραφεις κ νομιζω ειναι μεσα στον ΓΟΚ, σωστα? Σε χωρο ανοιχτο προς το δρομο οπως ειναι η πρασια, μπορεις να το ονομασεις αυθαιρετα παρκινγκ κ να απαιτησεις να μην παρκαρει κανεις?

Να το πω πιο απλα, γιατι μαλλον δεν το περιγραφω καλα. Εστω οτι εχω μια ισογεια μονοκατοικια με αυλη. Μπορω αυριο να αποφασισω μονος μου οτι η αυλη γινεται παρκινγκ κ αρα απαιτω να μην παρκαρει κανεις εκει μπροστα, επειδη ετσι μου κατεβηκε κ εβαλα κ μια πινακιδα μονος μου?

Φυσικα ΟΧΙ.Δες τι εγραψα παραπανω.

• C
                criuser last edited by

Επειδή μάλλον σε μένα απευθυνόταν ο kacey , διευκρινίζω .
                Το να ορίσω θέσεις πάρκινγκ σε μιά νέα οικοδομή , είναι μέρος της οικοδομικής άδειας και αυτή δεν πάει στον Δήμο γιά έγκριση , αν και τώρα πλέον οι πολεοδομίες ανήκουν στους Δήμους , αλλά γίνεται μία συμβολαιογραφική δήλωση και εκεί ορίζονται οι θέσεις και το σχέδιο αυτό ταυτίζεται με τα σχέδια της αδείας , ενώ η δήλωση μεταγγράφεται στο κτηματολόγιο .

Στο πως θα οριστούν οι θέσεις υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές . Μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε περιορισμός στο τι θα κάνεις στην πρασιά , εκτός της υποχρέωσης να έχεις κάποια φύτευση και 1 δένδρο ανά 25 τμ εμβαδού .
                Σε περιοχές με μικρά οικόπεδα και μεγάλους συντελεστές δόμησης αυτό καταστρατηγείτο και όλη η πρασιά γινόταν πάρκινγκ , καταργώντας όλες τις θέσεις που υπήρχαν επί του δρόμου . Το χειρότερο συνέβαινε όμως στα μαγαζιά όπου όλη την πρόσοψη την εκμεταλλεύονταν και τώρα έτσι γίνεται ακόμη ,σαν πάρκινγκ του καταστήματος .
                Αλλαξε λοιπόν ο κανονισμός και ορίστηκε ότι θα πρέπει να υπάρχουν είσοδοι-έξοδοι και ο αριθμός αυτών είναι ανάλογος του μήκους πρόσοψης του κτιρίου .

Αρα αν εγώ έχω μία αυλή , μπορώ να την κάνω πάρκινγκ , αρκεί να τηρώ την φύτευση και τα δένδρα , αλλά και την αναλογία των εισόδων - εξόδων .

Αυτό όμως δεν έχει καμμία σχέση με την παρόδια στοά που έχει χρήση πεζοδρομίου .

• ?
                  A Former User last edited by

Εγώ κατάλαβα ότι ο χώρος είναι δικός τους. Άρα εσύ δεν μπορείς να μπεις νόμιμα. Αν όμως μπεις δεν μπορεί να σε γράψει η αστυνομία. Μπορεί όμως να σου κάνουν ζημιά (για την οποία θα πρέπει να πας δικαστικά) ή να στο βγάλουν στο πεζοδρόμιο και να σε γράψει η αστυνομία. Το αν αυτοί έχουν ή δεν έχουν άδεια να παρκάρουν στον ιδιωτικό τους χώρο είναι άλλη ιστορία που όμως δεν σε αφορά. Ούτε την αστυνομία αφορά.

Εσένα απλά αυτό, η νομική πραγματικότητα, δε σε βολεύει και κοιτάς να εκμεταλλευτείς την κατάσταση. Τα δύο λάθη οι δύο παρανομίες δεν εξουδετερώνονται γιατί απλά δεν έχεις το πάνω χέρι. Εκτός αν βρεις ποιος μπορεί (αν μπορεί) να τους κάνει χαλάστρα, σιγουρέψεις ότι θα πάει, δεν τους γράψει αλλά τους απειλήσει και δεν δωροδοκηθεί ώστε μετά να παζαρέψεις το αφήστε με και δεν θα φωνάξω τον μπαμπούλα να σας γράψει.... Στην πράξη μόνο αν ο μπαμπούλας είναι γνωστός σου και πάει και μιλήσει για σένα θα είσαι οκ. Ή πιο εύκολο να βρεις γνωστό στην τράπεζα να πει ότι είσαι 'δικός' του!

• K
                    kacey last edited by

Επειδή μάλλον σε μένα απευθυνόταν ο kacey , διευκρινίζω .

Αρα αν εγώ έχω μία αυλή , μπορώ να την κάνω πάρκινγκ , αρκεί να τηρώ την φύτευση και τα δένδρα , αλλά και την αναλογία των εισόδων - εξόδων .

Μπορει να κουραζω, αλλα ξαναρωταω για να το πιασω σωστα (γιατι μου κανει μεγαλη εντυπωση αυτο που γραφεις).

Αν εγω εχω μια αυλη, που πουθενα δεν ειναι δηλωμενη ως παρκινγκ κ μπροστα μου εχει κανονικο πεζοδρομιο κ μετα δημοσιο δρομο, μπορω εγω αυριο να την ονομασω παρκινγκ κ να απαιτησω να μην παρκαρει μπροστα κανεις, αν ο χωρος εχει τις προδιαγραφες (περι εισοδων-εξοδων) που θα ειχε ενα νομιμο παρκινγκ αν προυπηρχε?

• C
                      criuser last edited by

Προφανώς . Αρκεί να μην εμποδίζεις να παρκάρουν στο υπόλοιπο πεζοδρόμιο οι άλλοι . Ο αριθμός των εισόδων - εξόδων εξαρτάται από το μήκος της πρόσοψης και τον αριθμό των αυτοκινήτων που παρκάρουν στην αυλή .

• K
                        kostis20 last edited by

Κανεις λαθος.Πρεπει να εχεις αδεια.

• C
                          criuser last edited by

Mπορεί κάποιος Δήμος να έχει πάρει απόφαση ΔΣ και να ζητάει άδεια , αλλά η πολεοδομική νομοθεσία είναι αυτή που λέω .

Οι Δήμοι πολλές φορές βγάζουν αποφάσεις που έχουν τοπικό χαρακτήρα , αν και τώρα με τον Καποδίστρια έχουν και τις πολεοδομικές αρμοδιότητες .

Πάντως και άδεια να απαιτείται , αυτή θα είναι τυπικού χαρακτήρα , αφού ο νόμος περί θέσεων στάθμευσης , υπερισχύει .

• K
                            kostis20 last edited by

Για Δημο Αθηναιων μιλαω.

• C
                              criuser last edited by

Ο Δήμος Αθηναίων έχει δική του πολεοδομία εδώ και σχεδόν 30 χρόνια , οπότε δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει .
                              Αν απαιτείται , πάντως δίνεται αφού το αίτημα βασίζεται σε νόμο .

• K
                                kacey last edited by

Παντως στο Μοσχατο, υπαρχουν πολλες τετοιες αυλες κ αρκετες εχουν μια πινακιδα που λεει 'αριθμος αδειας ταδε', κ δεν νομιζω να αφορα πολεοδομικη αδεια. Για την ακριβεια μου ειναι προφανες οτι αφορα τη μετατροπη σε παρκινγκ.

• First post
                                  Last post
                                • 1
                                • 2
                                • 3
                                • 3 / 3
                                • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                  • ΕΛΛΑΔΑ
                                  • ΚΟΣΜΟΣ
                                  • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ