-
Γεια σας..
Θέλω να πάρω ενα ντιζελακι..εχω παει και εχω δει c3,ibiza στην δευτερη εκδοση με εξοπλισμο και στα δυο και το corsa στην εκδοση excess..στα 13500 και τα τρια. ειχα σχεδον κλεισει στο οπελ και λογο μαρκας και λογο 95αλόγων. και μου φανηκε καλη η τιμη, Αλλα κάπου ειδα οτι θα βγει νεο μοντελο αρχες του 14. και το σκεφτομαι.
απο μια βολτα στο νετ μου τραβηξε την προσοχη και το kia rio,ι20 ,και το polo που βγαινουν σε καλη τιμη και αυτα.
καμια βοηθεια μπας και καταληξω; εμπειριες απο καποιον που το εχει;
-
Γεια σας..
Θέλω να πάρω ενα ντιζελακι..εχω παει και εχω δει c3,ibiza στην δευτερη εκδοση με εξοπλισμο και στα δυο και το corsa στην εκδοση excess..στα 13500 και τα τρια. ειχα σχεδον κλεισει στο οπελ και λογο μαρκας και λογο 95αλόγων. και μου φανηκε καλη η τιμη, Αλλα κάπου ειδα οτι θα βγει νεο μοντελο αρχες του 14. και το σκεφτομαι.
απο μια βολτα στο νετ μου τραβηξε την προσοχη και το kia rio,ι20 ,και το polo που βγαινουν σε καλη τιμη και αυτα.
-
Γεια σας..
-
Απεφυγε VW-SEAT με τον 1.2 κινητηρα.Δεν ακουγονται καλα λογια λογω θορυβου και τραχιας λειτουργειας του μοτερ.
-
Εγώ θα περιόριζα τον κύκλο σε C3, Corsa και Rio, για διαφορετικό λόγο το καθένα. All around, νομίζω ότι καλύτερο είναι το corsa, αν δεν θεωρείς λίγο παρωχημένη την αισθητική του (αναφέρομαι πάντα σε καινούργιο αμάξι). Δεύτερο θα έβαζα το Rio, αν καταφέρει και ξεπεράσει το πρόβλημα με την μεταπωλητική αξία. Το C3 δεν υπερτερεί σημαντικά σε κάποιο τομέα αλλά δεν έχει και σοβαρά μειονεκτήματα.
-
Αν μπορείς να δώσεις το ποσό αυτό, η καλύτερη επιλογή είναι το Corsa. Με μειονέκτημα μόνο την ηλικία του. Αλλά σε κινητήρα είναι πολύ μπροστά από τα 1.2tdi ή τον 1.4 της Citroën. Καλό και το Rio, και πολύ θετικό το ότι έχει 6άρι κιβώτιο, αλλά μάλλον πολύ καλύτερα τα 95 άλογα του corsa έστω και με 5άρι. Για δες όμως και το Rio 1.4. Από ότι βλέπω ξεπερνάει λιγάκι το budget(13.900 με τις προσφορές), αλλά έχει 90 άλογα και 6άρι κιβώτιο. Μειονέκτημα σε αυτό βέβαια ο χρόνος παράδοσης. Νομίζω πως θέλει κάποιους μήνες. Το σημαντικότερο πάντως είναι αν σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις μερικά test drive. Μην πάρεις κάτι μόνο και μόνο επειδή θα στο δώσουν σε καλή τιμή και μετά ενδεχομένως να ξενερώσεις οδηγώντας το.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Αν μπορείς να δώσεις το ποσό αυτό, η καλύτερη επιλογή είναι το Corsa. Με μειονέκτημα μόνο την ηλικία του. Αλλά σε κινητήρα είναι πολύ μπροστά από τα 1.2tdi ή τον 1.4 της Citroën. Καλό και το Rio, και πολύ θετικό το ότι έχει 6άρι κιβώτιο, αλλά μάλλον πολύ καλύτερα τα 95 άλογα του corsa έστω και με 5άρι. Για δες όμως και το Rio 1.4. Από ότι βλέπω ξεπερνάει λιγάκι το budget(13.900 με τις προσφορές), αλλά έχει 90 άλογα και 6άρι κιβώτιο. Μειονέκτημα σε αυτό βέβαια ο χρόνος παράδοσης. Νομίζω πως θέλει κάποιους μήνες. Το σημαντικότερο πάντως είναι αν σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις μερικά test drive. Μην πάρεις κάτι μόνο και μόνο επειδή θα στο δώσουν σε καλή τιμή και μετά ενδεχομένως να ξενερώσεις οδηγώντας το.+1 ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα.
-
Το ριο το κοίταξα γιατι μου άρεσε εμφανισιακά αρκετά δεν το έχω δει ακόμα απο κοντά αλλα θα κάνω και απο εκεί μια βόλτα.
Το corsa το οδήγησα και μου άρεσε έχει και τα 95 άλογα και πήγαινε αρκετά καλά. ιμπιζα και c3 ήταν διαθέσιμα για τεστ drive.
απο θέμα αξιοπιστίας το ρίο αξίζει;
δίαβαζα ότι απο το πρώτο και όλας καιρό άρχιζε να φεύγει η βαφή του. -
Συμφωνώ απόλυτα να μείνεις μακριά από τον tdi ειδικά τον τρικύλινδρο γιατι δεν τραβάει καθόλου και όντως είναι απίστευτα θορυβώδης. Εγώ επέλεξα τον απίστευτο 1.5 dci renault και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και από θόρυβο και από κατανάλωση διότι βγάζει άνετα 4λτ/100χμ σε ανοιχτό δρόμο και 5λτ/100 μέσα στην πόλη και με βαρύ πόδι. Από αυτοκίνητο τώρα η απόφαση είναι δική σου αν θέλεις renault-dacia-nissan ή mercedes (ναι η 180CDI φοράει αυτό τον εκπληκτικό κινητήρα κάτι ξέρουν οι Γερμανοι εσύ τι λες;;)
-
Αφού έχεις στη λίστα σου το corsa, βάλε και το lancia Ypsilon diesel... http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2180682/
Tον ίδιο κινητήρα φοράνε αλλά το lancia έχει καλύτερες επιδόσεις λόγω πιο μειωμένου βάρους και είναι και φρέσκο μοντέλο.. Το Ypsilon έχει και αυτό πολύ καλές τιμές
Εδώ οι τιμές κάτω κάτω για τα diesel: http://www.lancia.gr/cmsel/documents/ca ... enynew.pdf
Και το hyundai i20 diesel εξαιρετική επιλογή- ακούγονται και γράφονται τα καλύτερα για αυτό -
παρε γιαρις να γουσταρεις...
vw και seat δεν θα επελεγα,κορσα θα ηταν καλη περιπτωση περσι,αλλα λενε του χρονου βγαινει καινουριο,οποτε δεν θα το αγοραζα
ριο καλο ακουγεται!στα 1.4 ομως,να το τεσταρεις γιατι η τελικη δεν ειναι και οτι καλυτερο,αλλα συνολικα εχουν ακουστει πολυ καλα λογια(για τον μικροτερο ντιζελ,οποτε υποθετω ισχυουν και για τον μεγαλυτερο)...κανε τεστ σε ανοιχτο δρομο,στην πολη,δες τα ολα...παντως στην θεση σου θα εβλεπα πρωτα πρωτα το γιαρις ντιζελ,μπορει να πετυχεις καλη προσφορα,ενω δεν θα αδιαφορουσα για το κλιο,εκτος και αν το κρατουσα περαν της πενταετιας,οποτε θα το απερριπτα
δες τα ολα...
-
Ο χρήστης ELEAZAR έγραψε:
παρε γιαρις να γουσταρεις...vw και seat δεν θα επελεγα,κορσα θα ηταν καλη περιπτωση περσι,αλλα λενε του χρονου βγαινει καινουριο,οποτε δεν θα το αγοραζα
ριο καλο ακουγεται!στα 1.4 ομως,να το τεσταρεις γιατι η τελικη δεν ειναι και οτι καλυτερο,αλλα συνολικα εχουν ακουστει πολυ καλα λογια(για τον μικροτερο ντιζελ,οποτε υποθετω ισχυουν και για τον μεγαλυτερο)...κανε τεστ σε ανοιχτο δρομο,στην πολη,δες τα ολα...παντως στην θεση σου θα εβλεπα πρωτα πρωτα το γιαρις ντιζελ,μπορει να πετυχεις καλη προσφορα,ενω δεν θα αδιαφορουσα για το κλιο,εκτος και αν το κρατουσα περαν της πενταετιας,οποτε θα το απερριπτα
δες τα ολα...
Είδες καθόλου πόσα χρήματα θα δώσει; Σε αυτά τα λεφτά για Yaris μόνο την έκδοση Cool παίρνει που δεν έχουν σχεδόν τίποτα. Ούτε στον εχθρό μου...
Τα Clio σαπίζουν μετά την 5ετία;
Aπό αυτά που έχεις δει, στο Rio θα κατέληγα, ωραίο αυτοκινητάκι, 7 χρόνια εγγύηση και με καλή ποιοτητα στο εσωτερικό και αρκετούς χώρους.
-
το σκεφτηκα και το yaris αλλα παει στα 15000 ανεβαινει αρκετα απο το μπατζετ...
ωραιο και το ypsilon δεν το ειχα δει θα το ψαξω καια αυτο. το εχει καποιος να μας πει την αποψη του;
-
Ο χρήστης deme έγραψε:
Είδες καθόλου πόσα χρήματα θα δώσει; Σε αυτά τα λεφτά για Yaris μόνο την έκδοση Cool παίρνει που δεν έχουν σχεδόν τίποτα. Ούτε στον εχθρό μου...
Μην το λες.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3131314/ (δεν είναι η cool).
Προσωπικά αν μπορούσα να δώσω μέχρι τόσα θα ήταν η επιλογή μου. Οκ, μπορεί από εξοπλισμό να πάσχει συγκριτικά με άλλες εκδόσεις ή άλλα αυτοκίνητα. Για τον συνειδητοποιημένο που δεν πέφτει στην παγίδα του μάρκετινγκ(θέλω το αμάξι μου να είναι πιο 'πλούσιο'), είναι μια χαρά αν σκεφτεί κανείς πως έχει όλα τα απαραίτητα, και έχει και τον καλύτερο συνδυασμό κινητήρα-κιβωτίου.Τα Clio σαπίζουν μετά την 5ετία;
Το δικό μου(5,5 ετών σχεδόν), αν εξαιρέσεις λίγο τις τσιμούχες που έχουν γίνει ψιλοχάλια(λογικό μιας και είναι σχεδόν μόνιμα στον ήλιο) δεν έχει κάποια ένδειξη ότι σαπίζει.
-
deme δεν λεω πως σαπιζουν!λεω πως αν το κρατησει καποιος πανω απο μια πενταετια,ειναι προτιμοτερο να προτιμησει γιαρις...
και δεν το λεω κουτουρου,κρινοντας την λιστα αξιοπιστιας της tuv των προηγουμενων μοντελων...για τα τωρινα που να ξερουμε!
μην αρπαζεσαι τοσο ευκολα!δεν εχω full time απασχοληση τον διασυρμο του κλιο!ουτε εσυ πιστευω την υπερασπιση του...
αλλωστε το προτεινα κιολας στο φιλο...τι εχετε παθει ρε παιδια μολις παει η κουβεντα στο κλιο σαν να σας τσιμπαει μυγα! ..τι να του κανουμε αγιογραφια?φερραρι να το πουμε? φιλικα ε
τωρα για την τιμη,αν ψαχτει και διαπραγματευτει ακομα και 13.850 το παιρνει το life d σε λευκο...που ειναι οτι καλυτερο μπορει να αγορασει κατα την γνωμη μου σε αυτα τα λεφτα... -
με την πρωτη ευκαιρια θα παω μια βολτα και απο toyota να δω τι θα μου πουν. απο τιμη.. επλιζω να ακουσω κατι καλο. οπως στο κορσα.. την εχω δει την λιστα που λεει ο φιλος.
-
πανω 14 βλεπω σε μεταλλικο κιολας!πολυ καλη προταση.
πανε ρωτα,ψαξου,ενδιαφερσου...μην πας μονο σε μια αντιπροσωπεια toyota...γενικα δες τα ολα..και το κλιο,και το ριο και φυσικα το γιαρις
και οδηγησε τα...
το κορσα αν βγει του χρονου καινουριο λογικο ειναι να το εχουν φτηνοτερο..πως ομως θα αισθανθεις του χρονου εχοντας δωσει τοσα λεφτα για την παλια εκδοση?κατα την γνωμη μου δεν αξιζει ..ειναι μικρη η διαφορα για αγορα καινουριας εκδοσηςedit εξαλλου δες και τις αναγκες σου,μπορει να το θες μουρατο,μπορει να μην σε νοιαζουν οι χωροι τοσο κτλ μπορει τελος στις δυσκολες σημερινες εποχες να σκεφτεσαι και τα 500 ευρω η 1000 ευρω..ειναι λογικο,και γω αν δεν τα σκεφτομουν θα πηγαινα σε αλλη εξοπλιστικη εκδοση,μπορει και σε αλλο αμαξι.. αλλα λεφτα ΔΕΝ υπαρχουν
να ρωτα και για τα επιπλεον εξοδα..και αυτα θα τα πληρωσεις
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Μην το λες.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3131314/ (δεν είναι η cool).
Προσωπικά αν μπορούσα να δώσω μέχρι τόσα θα ήταν η επιλογή μου. Οκ, μπορεί από εξοπλισμό να πάσχει συγκριτικά με άλλες εκδόσεις ή άλλα αυτοκίνητα. Για τον συνειδητοποιημένο που δεν πέφτει στην παγίδα του μάρκετινγκ(θέλω το αμάξι μου να είναι πιο 'πλούσιο'), είναι μια χαρά αν σκεφτεί κανείς πως έχει όλα τα απαραίτητα, και έχει και τον καλύτερο συνδυασμό κινητήρα-κιβωτίου.Τα Clio σαπίζουν μετά την 5ετία;
Το δικό μου(5,5 ετών σχεδόν), αν εξαιρέσεις λίγο τις τσιμούχες που έχουν γίνει ψιλοχάλια(λογικό μιας και είναι σχεδόν μόνιμα στον ήλιο) δεν έχει κάποια ένδειξη ότι σαπίζει.
Άμα τον άλλον τον ικανοποιεί ο εξοπλισμός είτε του Cool είτε του D4D εμένα δε μου πέφτει λόγος, αλλά επειδή έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα δεν αλλάζεις εύκολα αυτοκίνητο, καλύτερα να πάρεις μια έκδοση που να έχει κάποια πράγματα που στο μέλλον δε θα λες 'κοιτα μλκια που έκανα και δε πήρα το πχ. Active'
@ELEAZAR Να αρπαχτώ; Για λαμαρίνες; Ούτε καν. Και αν είδες ούτε το Clio πρότεινα για τα λεφτά που διαθέτει ούτε το αποθέωσα καθόλου, απλά δε μου αρέσουν οι γενικεύσεις (πχ. τα γαλλικά/ιταλικά χαλάνε)
Και ξαναλέω, σε αυτά τα λ7 αν μπορεί να κάνει μια μικρή υπέρβαση, θα πήγαινα για Rio 1.4D
-
η σεατ το ίμπιζα 5θυρο 1.6 tdi σε έκδοση style (με πολύ καλό εξοπλισμό δηλαδή) το έχει μόνο 13χιλιάρικα
-
Φίλε αν θές και την δικιά μου γνώμη κάνε μια βόλτα και το νέο clio θα εκπλαγείς ευχάριστα με το συγκεκριμένο αμάξι....και νομίζω ξεκινάει από 14.490 η έκδοση authentic με καλό εξοπλισμό...ψάξτο καλά....και εγώ για το corsa πήγαινα αλλά σκέφτηκα ότι σε κανά χρόνο το πολύ θα το αλλάξει οπότε χάνεις μεταπωλητική αξία αμέσως αμέσως.....το clio είναι φρέσκο και σε κερδίζει αμέσως...(γι'αυτό και το έκλεισα......)
DIESELΑΚΙ