-
http://www.lifo.gr/now/politics/120896
Πιο γελοίοι δεν υπάρχουν...
Αυτοί νομίζουν ότι επειδή βγάλανε Κ.Κ.Ε δήμαρχο ότι θα πάνε στο βουνό...Είναι τυχεροί που έχουν γεννηθεί σε τέτοια χώρα-κράτος ξέφραγκο αμπέλι και δεν ζούνε πουθενά αλλού όπου θα βλέπανε τι θα τους κάνανε.
-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
ια τα δικά σου ποστ μιλάς; Εσύ εισαι για πάνω ή για κάτω από 5;
Μου είναι αδιάφορη η περίπτωση σου πέρα από το γεγονός ότι είσαι στο προσωπικό του δημοσίου.Μικρέ χαζέ, επιτηδευματίας είμαι. Από εκεί και πέρα συνέχισε να δείχνεις τι σημαίνει Ακροδεξιά...
Ε καλά Ok.
Αν χαλιέσαι υπάρχει και το Κόμμα Κυνηγών και ο άλλος που χαρίζει οικόπεδα και σπίτια...
Φυσικά και χαλιέμαι, όπως χαλάστηκαν και πολλοί ένστολοι πατριώτες στην προηγούμενη Χούντα. Το τι με αντιπροσωπεύει δεν το έχω κρύψει, σιγά μη ψηφίσω και Βαλλιανάτο.
Εντελώς σχετικο-άσχετο, πέτυχα χθες-προχθές ντοκυμαντέρ, νομίζω κάπου στη Nova, για το πως 'απονέμονταν' τα Trabant στην Αν.Γερμανία. Μιλάμε για το όνειρο του κάθε σοσιαλιστο-κομμουνιστή
Το πόσο κόστιζαν τα αυτοκίνητα εκεί και το ότι μπορούσε να τα αγοράσει άτοκα οποιοσδήποτε εργαζόμενος δεν το είδες;
Είναι τυχεροί που έχουν γεννηθεί σε τέτοια χώρα-κράτος ξέφραγκο αμπέλι και δεν ζούνε πουθενά αλλού όπου θα βλέπανε τι θα τους κάνανε.
Τι θα τους έκαναν στην Γαλλία ή την Ιταλία δηλαδή; Έχεις πρόβλημα με την ελευθερία του λόγου;
Στις ΗΠΑ υπάρχει ΚΚΕ και Αριστερά;
ΚΚΕ δεν μπορεί να υπάρχει, αφού είναι Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Υπάρχει όμως to Communist Party USA.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τι θα τους έκαναν στην Γαλλία ή την Ιταλία δηλαδή; Έχεις πρόβλημα με την ελευθερία του λόγου;
Δεν έχει να κάνει με την ελευθερία λόγου. Ο Δήμαρχος ας πάει σαν μονάδα να κάνει ότι θέλει...
Έχω πρόβλημα να νομίζει ο κάθε δημαρχάκος ότι είναι τσιφλίκι του ο Δήμος και να ασκεί πολιτική που δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του.
Αντί να κοιτάξουν να λύσουν κανένα πρόβλημα στην Καισαριανή, χάνουνε χρόνο στα συμβούλια με αηδίες... -
Νομίζω ότι είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα να κάνουν ένα (συμβολικό, δεν έχει καμία άλλη ισχύ) ψήφισμα σαν εκλεγμένη Αρχή του τόπου. Δεν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, παντού γίνεται.
-
Εντελώς σχετικο-άσχετο, πέτυχα χθες-προχθές ντοκυμαντέρ, νομίζω κάπου στη Nova, για το πως 'απονέμονταν' τα Trabant στην Αν.Γερμανία. Μιλάμε για το όνειρο του κάθε σοσιαλιστο-κομμουνιστή
Το πόσο κόστιζαν τα αυτοκίνητα εκεί και το ότι μπορούσε να τα αγοράσει άτοκα οποιοσδήποτε εργαζόμενος δεν το είδες;
Μα το Δία, ώρες-ώρες αναρωτιέμαι αν υπάρχει διπλό account με το alias αυτό, γιατί αποκλείεται να είσαι ο ίδιος που ποστάρεις τις παραπάνω.....ας το πω ευγενικά, αερολογίες, και ο ίδιος που έχει δικό του προσωπικό thread για τις Ferarri
Και για να απαντήσω στο ίδιο πνεύμα και λογική, ναι το είδα που ο κάθε εργαζόμενος μπορούσε να περιμένει 10-12 χρόνια για να αγοράσει το εν λόγω σκατοόχημα -δεν υπήρχε άλλωστε και άλλη επιλογή, ή σκατά ή σκατά κοινώς. Αν αυτό είναι το μέγιστο επίτευγμα του κομμουνισμού, σταματάμε όλοι ότι κάνουμε τώρα επιτόπου και πάμε γονυπετείς στο σύντροφο Κουτσούμπα να υποσχεθούμε αιώνια συνεισφορά στο Κόμμα.
-
Προσπερνώντας τις εξυπνάδες περί Ferrari Forum κλπ (που δεν το έκανα εγώ φυσικά, ήταν πείραγμα των προηγούμενων mods), ας πάμε στο προκείμενο. Σε εκείνες τις χώρες το αυτοκίνητο ήταν απλά ένα μέσο μεταφοράς. Οι δεκαετίες που λες είναι τρελές υπερβολές. Το μέγιστο επίτευγμα του υπαρκτού Σοσιαλισμού ήταν ότι δεν υπήρχαν άστεγοι και δεν πέθαινες από την πείνα κάτω από τις γέφυρες όπως στην Δύση, υπήρχε δωρεάν υγεία, παιδεία, δουλειά για όλους κλπ. Επίσης άλλα τεράστια επιτεύγματα ήταν το διαστημικό και αμυντικό πρόγραμμα. Θέμα προτεραιοτήτων λοιπόν το που εφήρμοζαν την τεχνολογία τους. Εκτός αν πιστεύεις ότι μπορούσαν να φτιάξουν καταδιωκτικά των 3 Mach και όχι γρήγορα αυτοκίνητα...
Το ότι μας ενώνει η αγάπη για το αυτοκίνητο (σαν δημιούργημα, όχι σαν απόκτημα ή μέσο καταξίωσης) και όμως το αυτοκίνητο γίνεται λόγος να την πει κάποιος στον άλλον σε σχέση με τις πολιτικές τους απόψεις, με ξεπερνάει.
-
Προσπερνώντας τις εξυπνάδες περί Ferrari Forum κλπ (που δεν το έκανα εγώ φυσικά, ήταν πείραγμα των προηγούμενων mods), ας πάμε στο προκείμενο. Σε εκείνες τις χώρες το αυτοκίνητο ήταν απλά ένα μέσο μεταφοράς. Οι δεκαετίες που λες είναι τρελές υπερβολές. Το μέγιστο επίτευγμα του υπαρκτού Σοσιαλισμού ήταν ότι δεν υπήρχαν άστεγοι και δεν πέθαινες από την πείνα κάτω από τις γέφυρες όπως στην Δύση, υπήρχε δωρεάν υγεία, παιδεία, δουλειά για όλους κλπ. Επίσης άλλα τεράστια επιτεύγματα ήταν το διαστημικό και αμυντικό πρόγραμμα. Θέμα προτεραιοτήτων λοιπόν το που εφήρμοζαν την τεχνολογία τους. Εκτός αν πιστεύεις ότι μπορούσαν να φτιάξουν καταδιωκτικά των 3 Mach και όχι γρήγορα αυτοκίνητα...Το ότι μας ενώνει η αγάπη για το αυτοκίνητο (σαν δημιούργημα, όχι σαν απόκτημα ή μέσο καταξίωσης) και όμως το αυτοκίνητο γίνεται λόγος να την πει κάποιος στον άλλον σε σχέση με τις πολιτικές τους απόψεις, με ξεπερνάει.
Καταρχάς, τα 'με ξεπερνά' δεν πιάνουν
Συ είπας...1-0
Κατά δεύτερον, τα 10-12 χρόνια μπορεί να είναι και λίγα, πάντως κάτι σαν μέσος όρος ήταν από ότι είδα φευγαλέα στο ντοκυμαντέρ. Το ότι έπρεπε να βάλεις μέσο ή να λαδώσεις για να πέσεις σε μονοψήφια έτη αναμονής για το εν λόγω τεχνολογικό επίτευγμα, ήταν το resume. 2-0
Και φυσικά τα περί 'δωρεάν υγεία, παιδεία, δουλειά', close but no cigar. Για την υγεία το έχουμε ξαναπεί, η παιδεία είναι δωρεάν (βασική, μέση ή/και ανώτερα) σχεδόν σε όλα τα προηγμένα δυτικά κράτη, και για την δουλειά....εδώ είναι το αστείο, είναι σαν να λέμε 'Ορίζουμε ότι α=β', και μετά πανηγυρίζουμε που το α ισούται με β Αυτό μετράει διπλό, 4-0
Είπαμε, είσαστε σε ένα δικό σας συννεφάκι, δεν πειράζει όμως, δεν σας παρεξηγώ...
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Καταρχάς, τα 'με ξεπερνά' δεν πιάνουνΘες να στο πω πιο βαριά δηλαδή;
Συ είπας...1-0
1-0;;; 12χρονο;
Αν και δεν καταλαβαίνω καν σε τι αναφέρεσαι.Και φυσικά τα περί 'δωρεάν υγεία, παιδεία, δουλειά', close but no cigar.
Α δεν ήταν δωρεάν τα πάντα;
Κόκκινη κάρτα για θέατρο λοιπόν αφού το ποδοσφαιροποιήσαμε.
-
Πιο βαριά όχι, το ξεκίνησες, το πήγα λίγο παραπέρα, αλλά όπως και να το κάνουμε, κομμουνισμός και Ferarri δεν κουμπώνουν, πως να το κάνουμε δηλαδή...όπως βλέπεις, εγώ ως συνεπής καπιταλιστής, δεν ονειρεύομαι το επίτευγμα του κομμουνισμού Trabant
12χρονο ? Ναι, σε λίγο η κόρη μου....
Δωρεάν ήταν, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα αμφισβητώ, όπως και οι περισσότεροι που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από εκεί, ή αυτοί που βγάζουν καρκίνο όταν τους τα θυμίζεις.
Τα έχουμε πει και ξαναπεί περί κομμουνισμού και στο αντίστοιχο thread, δεν έχει νόημα να τα ξαναπούμε και εδώ...
-
Πρέπει να κατανοήσεις την διαφορά ανάμεσα στον θαυμασμό για την μηχανολογία και το δήθεν όνειρο της απόκτησης. Θα μπορούσα με τον ίδιο και περισσότερο θαυμασμό στην μηχανολογία να συνομιλήσω για τα MiG ή τα άρματα Τ Σειράς.
Την ποιότητα πάντως δεν την αμφισβητούν πολλοί άνθρωποι που ζούσαν εκεί.
Πάμε παρακάτω, εδώ το θέμα είναι για τις άλλες χώρες εξάλλου.
-
Ε καλά Ok.
Αν χαλιέσαι υπάρχει και το Κόμμα Κυνηγών και ο άλλος που χαρίζει οικόπεδα και σπίτια...
Φυσικά και χαλιέμαι, όπως χαλάστηκαν και πολλοί ένστολοι πατριώτες στην προηγούμενη Χούντα. Το τι με αντιπροσωπεύει δεν το έχω κρύψει, σιγά μη ψηφίσω και Βαλλιανάτο.
Δεν θα κάνω αναφορά στη Χούντα. Εσύ έχεις απωθημένα. Μάλλον θα είσαι πάνω από 60 ετών και θα τράβηξες πολλά εκείνη την εποχή σαν στρατιωτικός που ήσουν.
Εγώ εκείνη την εποχή μόλις είχα γεννηθεί και έχω αναφορές μόνο από το προσωπικό μου περιβάλλον και θυμάμαι αμυδρά τα γεγονότα κυρίως επειδή όλη μου οι συγγενείς (πρώτου και δεύτερου βαθμού) είναι ανώτατοι στρατιωτικοί (πτέραρχοι, ταξίαρχοι, ναύαρχοι κλπ...) και πλέον απόστρατοι. Με λίγα λόγια όλη μου τη ζωή την πέρασα μέσα σε στρατόπεδα (παντός τύπου).
Από εκεί και πέρα μπορείς να ψηφίσεις ότι θέλεις.
Εγώ μπορώ να ψηφίσω ότι θέλω ή όχι;
-
Φυσικά και μπορείς να ψηφίσεις ότι θέλεις. Δε νομίζω να είπε κανείς ποτέ το αντίθετο.
ΥΓ: Πέφτεις πολύ έξω στην ηλικία, ούτε εγώ τα έζησα. Αλλά η ιστορία είναι καταγεγραμμένη.
-
Καλά μην τρελαίνεστε κιόλας. Μεγάλα Fiat είναι οι Ferrari, εδώ ο άλλος αγανάκτησε, την πούλησε και έγινε καλόγερας
-
Δεν καταλαβαίνω τι νόημα βγαίνει μόνο από την σύγκριση 'πόσο έκανε εκεί αυτοκίνητο και πόσο εδώ';
Να βάλω τότε και άλλες ερωτήσεις;- Πόσο πλήρωνες για ρεύμα εκεί και εδώ;
- Πόσος κόσμος (αναλογικά σε πληθυσμό) χρησιμοποιούσε το αεροπλάνο για τις μετακινήσεις;
- Πόσο πλήρωνες για θέρμανση εκεί και εδώ;
- Πόσο πλήρωνες για παιδεία, νοσοκομεία εκεί και εδώ;
- Πόσο πλήρωνες για ένα σπιτάκι εκεί και εδώ;
-
Τα παλιά χρόνια , το 80 , τότε που η αριστερά που ΤΑΧΑ δεν κυβέρνησε ποτέ , είχε τις αντιπαροχές της ως Λοιπές Δημοκρατικές Δυνάμεις , από το ΠΑΣΟΚ έβγαζε αρκετούς δημάρχους . Η μόδα ήταν τότε να βάζουν τα ρετάλια ταμπέλες στην είσοδο του Δήμου τους και να λένε . Δήμος Τάδε (κουκουέδικος) : Αποπυρηνικοποιημένη περιοχή .
Μετά ήρθε το Τσέρνομπιλ που έφτασε μέχρι εδώ από την Ουκρανία και την μαζέψανε την μλκια για θα έπεφταν χοντρές φάπες στους ρεζίλιδες
Τώρα έχουμε τον γραφικό στην Καισαριανή που κάνει εξωτερική πολιτική , τον άλλον τον γραφικό στην Πάτρα που θέλει να δώσουμε 2 δισ για να κάνουμε υπόγειο το τρένο και κυνηγάει την τοπική ΧΑ και άλλα τέτοια χαβαλεδιάρικα ....
-
Για πείτε απόψεις.
Ο Πούτιν θα αντιδράσει ή ο Σουλτάνος θα αρχίσει πάλι τις 'κορώνες' και τα 'νταηλίκια' ; -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για πείτε απόψεις.
Ο Πούτιν θα αντιδράσει ή ο Σουλτάνος θα αρχίσει πάλι τις 'κορώνες' και τα 'νταηλίκια' ;Είσαι ο -και καλά- IronMan. Διατείνεσαι ότι είσαι στην κορυφή της 'διατροφικής' αλυσίδας. Υπονοείς ότι είσαι ο Godzila που πολεμάς τον 'αμερικάνο' Mothra -ή τον MechGodzila, διαλέχτε - ως top dogs. Ο σουλτάνος σου έχει ρίξει αεροπλάνα και ελικόπτερα (εντός-εκτός-επί τ'αυτά των συνόρων, μικρή σημασία έχει). Σου σκοτώνει τον πρέσβυ σου τούρκος ασφαλίτης λόγω ελλειπέστατων μέτρων ασφαλείας μέσα στην πρωτεύουσα (και όχι σε κανά χωριό τρέχα-γύρευε στο πουθενά). Και τώρα βλέπω ότι σκότωσαν και άλλο Ρώσσο υπάλληλο του ΥπΕξ. Και εσύ λες ότι θα συνεχίσουν οι συνομιλίες μια χαρά λες και δεν συμβαίνει τίποτα.
Does not compute....εκτός και αν είναι τόσο υπόγειος και υποχθόνιος ο Vladimir που σχεδιάζει κάτι άλλο...
-
Η εν' ψυχρώ δολοφονία πρέσβη, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν αποτελεί λόγο πολέμου;
-
Αν και δεν νομίζω ότι ο Vladimir είναι αυτής της λογικής νομίζω το παρακάτω απεικονίζει τι μ@λ@κί@ μας βαράει όλους μας, σχετικά με το εν λόγω θέμα
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Η εν' ψυχρώ δολοφονία πρέσβη, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν αποτελεί λόγο πολέμου;Όχι δεν είναι. Θα ήταν αν την δολοφονία την διέπραττε το επίσημο Τουρκικό Κράτος. Τώρα ο Ερντογάν ρίχνει την ευθύνη στον Gulen, σκότωσαν τον δράστη και θα εξαπολύσει κι άλλο πογκρόμ κατά των αντικαθεστωτικών. Δεν είναι πρώτη φορά που σκοτώνεται πρέσβης μεγάλης δύναμης...
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]