-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Ο γάιδαρος έχει ένα πράγμα σαν κυπριακή πίτα, αλλά γίνεται πολύ ψωμενια η όλη φάση με αυτόΓια να το καταπολεμήσεις θες διπλό κεμπάπ,διπλά καλαμάκια..
Κάτι διπλό τελοσπαντωνΔεν είναι κακός ο γάιδαρος, αλλά πολύ ακριβός (και ας έχει ποιοτικά κρέατα, δε λέω) και σύντομα τον βαριέσαι
Καλύτερα να πας Ηλιούπολη pita bar να φας την αντίστοιχη πίτα πιο φθηνά και πιο χορταστική με τον αρκετά καλό γύρο που έχουνΤο απέναντι ξεκίνησε κάπως καλά, αλλά έχει πέσει πάρα πολύ και ο κόσμος του έχει πέσει αισθητά, γενικά είναι σα να μην υπάρχει για μένα και μου τη σπάει μιας και είναι κοντά στη λαοδικης που βγαίνω συχνά και πιέζομαι σαν εύκολη και κοντινή λύση να πάω εκεί
Βέτο πλέον για το τυλιχτο
συνηγορω...αν και οι κολλητοι μου προτιμουν για αγνωστο λογο τον Γιωργο...(Ηλιουπολη παντα)
γενικα το εχω καημο να βρω πραγματικα φρεσκοψημενο και καλοψημενο καλαμακι...
ειδικα σε ντελιβερι ειναι για κλωτσιες οι περισσοτεροι..μερικα βρωμανε ακομα απο τη λαδιλα που τα εχουν αποθηκευμενα απο το μεσημερι.. -
παιδια καλο καλαμακι κοτοπουλο με δυνατη σως ειναι και οι γευσεις της Κυμης στη Ν Ιωνια.Παραγγελνουμε απο εκει απο σπιτι φιλου στη Φιλοθεη αρκετο καιρο τωρα,και εχει σταθερη ποιοτητα.
Για ακομα πιο χαρντκορ καταστασεις βαζει και κοντοσουβλι μεσα ,επισης πολυ δυνατο.Οι πιτες πολυ μεγαλες ,τα 2 τα τρωω με το ζορι. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και το χοιρινό θέλει καλό ψήσιμο και οι κιμαδες αν δεν είναι γνωστή η ποιότητα και το ποσο φρέσκο είναι.Sent from Corsair's brick
Φορ δι ρέκορντ απο medium (~60) και πάνω είσαι ασφαλής ειδικά αν μπορείς να παρατείνεις το χρόνο σε αυτές τις θερμοκρασίες.
@funky
Κάπου το είχαμε συζητήσει στο forum και είχα μείνει εκεί.
-
Εντάξει mods κλειδώστε το.... δεν πάει άλλο, αν αρχίσαμε να μιλάμε για σουβλατζίδικα με όνομα Pita time, pita bar και δεν συμμαζεύεται το επίπεδο έχει πέσει στα τάρταρα.
για να μην μιλήσω για καλάμια, στεγνά κοτόπουλα, λαδωμένες πίτες κλπ ακόμα και για μαρούλια σε πιτόγυρα διαβάσαμε.....o tempora o mores
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
για να μην μιλήσω για καλάμια, στεγνά κοτόπουλα, λαδωμένες πίτες κλπ ακόμα και για μαρούλια σε πιτόγυρα διαβάσαμε.....o tempora o moresΣε κοτόπουλο πάει πάντως το μαρούλι. Όπως και το αβοκάντο.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
για να μην μιλήσω για καλάμια, στεγνά κοτόπουλα, λαδωμένες πίτες κλπ ακόμα και για μαρούλια σε πιτόγυρα διαβάσαμε.....o tempora o mores
Σε κοτόπουλο πάει πάντως το μαρούλι. Όπως και το αβοκάντο.
σε μαρουλοσαλάτα όχι στην πίτα....ναι δίνε τους ιδέες τώρα να αρχίζουν να ζητάνε αβοκάντο και σάλτσα βατόμουρο από τα τρέντυ γυράδικα
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
@jmarr
Δεν νομίζω να υπάρχει νομικό ζήτημα στο να φτιάξεις μόνο σου τον χοιρινό γύρο και να μην τον πάρεις έτοιμο από π.χ. τον Εξηνταβελόνη ή τον Ζελιαλίδη. Έχω δει πολλές φορές να γίνεται, το έχω πει και στο προς Θεσσαλονικείς. Εκτός αν το κάνουν παράνομα.Γενικά, η κατεργασία του κρέατος πρέπει να γίνεται σε ψυχόμενο χώρο θερμοκρασίας 5C.
Δεν ξέρω τι ισχύει για γυράδικα.Πάντως δεν πρέπει να γίνονται σοβαροί έλεγχοι γιατί πριν μερικά χρόνια είχα δει μεγάλη ΣΟΜΠΑ σε χώρο κατεργασίας κρέατος εργοστασίου.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Σε κοτόπουλο πάει πάντως το μαρούλι. Όπως και το αβοκάντο.
σε μαρουλοσαλάτα όχι στην πίτα....ναι δίνε τους ιδέες τώρα να αρχίζουν να ζητάνε αβοκάντο και σάλτσα βατόμουρο από τα τρέντυ γυράδικα
Αμα δεν είσαι πιουρίστας/μπάρμπας και ανανάς στο χοιρινό πάει και πολλοί αλλοι συνδυασμοί.
-
Αμα δεν ανεβει το κρεας πανω απο 5C δεν υπαρχει προβλημα, αλλιως δουλευουν με μπουφαν οι τυποι.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
παιδια καλο καλαμακι κοτοπουλο με δυνατη σως ειναι και οι γευσεις της Κυμης στη Ν Ιωνια.Παραγγελνουμε απο εκει απο σπιτι φιλου στη Φιλοθεη αρκετο καιρο τωρα,και εχει σταθερη ποιοτητα.
Για ακομα πιο χαρντκορ καταστασεις βαζει και κοντοσουβλι μεσα ,επισης πολυ δυνατο.Οι πιτες πολυ μεγαλες ,τα 2 τα τρωω με το ζορι.Που ειναι αυτο?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
@jmarr
Δεν νομίζω να υπάρχει νομικό ζήτημα στο να φτιάξεις μόνο σου τον χοιρινό γύρο και να μην τον πάρεις έτοιμο από π.χ. τον Εξηνταβελόνη ή τον Ζελιαλίδη. Έχω δει πολλές φορές να γίνεται, το έχω πει και στο προς Θεσσαλονικείς. Εκτός αν το κάνουν παράνομα.Γενικά, η κατεργασία του κρέατος πρέπει να γίνεται σε ψυχόμενο χώρο θερμοκρασίας 5C.
Δεν ξέρω τι ισχύει για γυράδικα.Πάντως δεν πρέπει να γίνονται σοβαροί έλεγχοι γιατί πριν μερικά χρόνια είχα δει μεγάλη ΣΟΜΠΑ σε χώρο κατεργασίας κρέατος εργοστασίου.
παίρνουν ετοιμο γυρο (τα γυραδικα) γιατι συμφερει σε ποσοτητες των 40-60 κιλων απο το να τον ετοιμασουν τα ιδια....εχουν σταθερη (χαμηλη) τιμη και σταθερη (βασικοτατο) γευση...
σε ποσοτητες 200 + (στη γειτονια μου υπαρχει γυραδικο με καθημερινη καταναλωση 500κιλων) αρχιζει και υπαρχει οικονομικος λογος εσωτερικης παρασκευης....
με την υγειονομικη αδεια λειτουργιας παρεχεται η δυνατοτητα στο ταχυφαγειο της παρασκευης οποιουδηποτε κρεατοσκευασματος... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Για ακομα πιο χαρντκορ καταστασεις βαζει και κοντοσουβλι μεσα ,επισης πολυ δυνατο.Οι πιτες πολυ μεγαλες ,τα 2 τα τρωω με το ζορι.Που ειναι αυτο?
http://www.delivery.gr/Αθ�% ... ml#catalog
παρε πιτα κοντοσουβλι χωρις τζατζικι *
- για να μην σκεπαζει τη γευση απο το κοντοσουβλι
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Και το χοιρινό θέλει καλό ψήσιμο και οι κιμαδες αν δεν είναι γνωστή η ποιότητα και το ποσο φρέσκο είναι.
Sent from Corsair's brick
Φορ δι ρέκορντ απο medium (~60) και πάνω είσαι ασφαλής ειδικά αν μπορείς να παρατείνεις το χρόνο σε αυτές τις θερμοκρασίες.
@funky
Κάπου το είχαμε συζητήσει στο forum και είχα μείνει εκεί.
Έτσι είναι, αν και φυσικά προσπαθείς το κρέας να είναι πάντα καλής ποιότητας. Υπάρχει βέβαια και η χαρντικοράδικη έκδοση: http://en.wikipedia.org/wiki/Steak_tartare
-
μα τι γεύση μπορεί να έχει ωμό κρέας με ωμό αυγό από πάνω
και το σούσι και το σεβίτσε είναι μεν αμαγείρευτα αλλά έχουν 'ψηθεί' λίγο μέσα στα οξέα απ το εκάστοτε λεμόνι/σόγια. Αλλά αλεσμένο μοσχάρι με πιπέρι και αυγό όλα ωμά; -
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
και το σούσι και το σεβίτσε είναι μεν αμαγείρευτα αλλά έχουν 'ψηθεί' λίγο μέσα στα οξέα απ το εκάστοτε λεμόνι/σόγια. Αλλά αλεσμένο μοσχάρι με πιπέρι και αυγό όλα ωμά;Δεν εχεις δοκιμασει ποτε ωμο κιμα;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
και το σούσι και το σεβίτσε είναι μεν αμαγείρευτα αλλά έχουν 'ψηθεί' λίγο μέσα στα οξέα απ το εκάστοτε λεμόνι/σόγια. Αλλά αλεσμένο μοσχάρι με πιπέρι και αυγό όλα ωμά;Προφανώς και δεν είναι έτσι. Υπαρχουν μπαχαρικά μέσα ξύδι κλπ. Ενα καλό tartare κομμένο με μαχαίρι και όχι κιμά είναι εξαιρετικό έδεσμα.
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Έχει έναν που κάνει κάτι παρόμοιο στο Χαλάνδρι και πλησιάζει αρκετα αλλά αυτός αρνέιται να βάλει τζαζικι μέσα.
Ποιό μαγαζί είναι αυτό?
Στη πλατεία Χαλανδριου , απέναντι απο τον 'πενεϊρλι' Ελευθεριαδη.......
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Για ακομα πιο χαρντκορ καταστασεις βαζει και κοντοσουβλι μεσα ,επισης πολυ δυνατο.Οι πιτες πολυ μεγαλες ,τα 2 τα τρωω με το ζορι.Ποιο λες αυτο που ειναι δεξα και εχει μεσα ενα πακιστανο και κατι βουλγαρες ,που το αφεντικο λειπει σχεδον παντα και το κοντοσουβλι τα αφηνει απ ανω στην σουβλα για μερες επειδης δεν πουλα τιποτα;
Το καλυτερο και καθαροτερο σουβλακι στην περιοχη το φτιαχνη ο Παρης ο αλβανος στην πλατηα αναπηρων στην καλογρεζα.
Μιλαω για εκει ,το Αριστον με το καλυτερο κρεας απο πλευρας πυοτητας εκλεισε πριν λιγο καιρο. -
-
με το καλυτερο κρεας απο πλευρας πυοτητας
Καλαμάκι ή Σουβλάκι <<Father of all topics>>