-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Πάντως είναι σχεδόν κανόνας ότι αφού πιάσει πελατεία ένα μαγαζί, μετά από ένα διάστημα χαλάει το φαγητό ρίχνοντας την ποιότητα. Ελάχιστα είναι που κρατάνε το πιτόγυρο ίδιο από τότε που άνοιξαν.Ένας πολύ καλός είναι η ψησταριά Τζίμης στο Βύρωνα. Έχει τα καλύτερα σουβλάκια (μερίδες) που έχω φάει στην Αθήνα.
Ωραιος ο Τζιμης !! Οταν εμενα Βυρωνα τον τιμουσα.
Πολυ καλος ειναι και τα '3 αδερφια' στα Εξαρχεια αλλα δεν δουλευει βραδυ. Απο το πρωι μεχρι αργα το απογευμα.ΣΚ κλειστα.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Νόμιζα ότι τα πιτο-κεμπάπ στο μοναστηράκι τα τρώνε μόνο τουρίστες, δεν ήξερα ότι υπάρχουν και φανζ ντόπιοι Έχω φάει απ όλα τα μαγαζιά εκεί και τα βρίσκω όλα λίγο-πολύ αισχρά
Πάντως ένα εθνικό φαστ φουντ φαί έχουμε και δε μπορούμε να κρατήσουμε ένα στάνταρ για το πως θα είναι
Προσωπικά πάντως όπου πάω παραγγέλνω απ'όλα, στη σαβουροφαγία είμαι εύκολος. Είτε είμαι Θεσσαλονίκη και το απ όλα θεωρείται με κέτσαπ μουστάρδα πάπρικα ουγγαρέζα οτιδήποτε, είτε Μυτιλήνη με κέτσαπ μουστάρδα και τζατζίκι μαζί είτε Αθήνα με σκέτο τζατζίκι.**Αυτό που με σκοτώνει είναι να πω το πιτόγυρο σάντουιτς ή ζυμαράκι πάντως. Κάτι βραχυκυκλώνει στο μυαλό μου όταν το ακούω **
Και το σαντουιτς, τοστ. Και αμα θες τοστ, πως σκατα το ζητας ?
[spoiler:30xwjfo0]Μπουγατσα ζαμπον τυρι ?[/spoiler:30xwjfo0]Τι σχέση έχει το τοστ με τη μπουγάτσα;
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Ο γύρος δεν επιτρέπεται να μπει στο ψυγείο και την άλλη μέρα να ψηθεί πάλι.
Δεν ήξερα οτι απαγορεύεται να φτιάξει γύρο μόνο του ένα κατάστημα .
http://edye.gr/souvlakia.htmΑυτά είναι νόμοι ή απλά οδηγίες. Δεν βλέπω κάποιο λόγο να μην μπορείς να φτιάξεις μόνος σου το γύρο.
Ειναι απο την Επίσημη Ιστοσελίδα Εποπτών Δημόσιας Υγείας http://www.edye.gr/
Τις αραιώνουν με νερό.
Στάνταρ διαδικασία!
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Και πάντα μπούκοβο στο πιτόγυρο. Το ανεβάζει 2 επίπεδα πάνω.Σε βλέπω σε μερικά χρόνια για εγχείρηση αιμορροΐδων...
Και το σαντουιτς, τοστ. Και αμα θες τοστ, πως σκατα το ζητας ?
Μπουγατσα ζαμπον τυρι ?Λάθος κάνεις Νίκο. Υπάρχει το σάντουιτς στα γυράδικα (που εννοείται δεν είναι το λεγόμενο κρύο), το κρύο σάντουιτς από τα ταχυφαγεία στυλ Γρηγόρης και μετά το ίδιο πατημένο στην τοστιέρα που μπορείς να το πεις τοστ.
-
Δυσκολεύουν τη ζωή τους οι Θεσσαλονικείς με τις ορολογίες τους
Και με το σάντουιτς που είναι στην υπόλοιπη ελλάδα η πίτα, και το τοστ που στον υπόλοιπο κόσμο είναι σάντουιτς και με το καλαμάκι που ενώ ξέρουν ότι οι υπόλοιπη χώρα το δέχεται σαν έκφραση αν δε τους το πεις σουβλάκι δε τη παίρνουν τη παραγγελία
Φτιάχνουν σουβλακάρες πάντως εκεί πάνω
Για να μην πούμε και για τις γυναίκες -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Λάθος κάνεις Νίκο. Υπάρχει το σάντουιτς στα γυράδικα (που εννοείται δεν είναι το λεγόμενο κρύο), το κρύο σάντουιτς από τα ταχυφαγεία στυλ Γρηγόρης και μετά το ίδιο πατημένο στην τοστιέρα που μπορείς να το πεις τοστ.
ΤΟΣΤ -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
το τοστ που στον υπόλοιπο κόσμο είναι σάντουιτςΤο toast bread είναι αυτό για την ακρίβεια στον υπόλοιπο κόσμο:
Από εκεί και πέραν, αν θέλετε ένα κρύο σάντουιτς (ψωμί άψητο πάνω-κάτω και μέσα γέμιση) πως θα το ζητήσετε; Τοστ;
-
κρύο σάντουιτς;
-
Ε αυτό λέει και ο Δίας.
Αν αυτό το κρύο σάντουιτς πατηθεί στη τοστιέρα οπότε γίνει toast το bread που έχει πάνω κάτω, πως θα το ζητήσετε;
Πατημένο κρύο σάντουιτς; -
Mπορω να ζητησω ενα τοστ οχι ψημενο ή ενα σαντουιτσ οχι ψημενο.
Αλλα οταν χρησιμοποιουμε ξενες λεξεις για να συννενοηθουμε,αυτα παθαινουμε. -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Mπορω να ζητησω ενα** τοστ οχι ψημενο**Τον παραλογισμό τον βλέπεις φαντάζομαι....
-
-το σαντουιτς μου βάζεις ...
-να στο ψήσω?
1αμέ... ---> ψημένο σαντουιτς
2όχι δα... ----> κρύο σαντουιτς -
Ε αυτό λέει και ο Δίας.
Αν αυτό το κρύο σάντουιτς πατηθεί στη τοστιέρα οπότε γίνει toast το bread που έχει πάνω κάτω, πως θα το ζητήσετε;
Πατημένο κρύο σάντουιτς;ναι θα γίνει ζεστό κρύο σάντουιτς.
Το τοστ θα γίνει ζεστό κρύο τοστ.
[τοστ = τετράγωνο ψωμάκι, σάντουιτς επίμηκες. Αν βοηθάει στη συζήτηση.]
-
το τοστ που στον υπόλοιπο κόσμο είναι σάντουιτς
Το toast bread είναι αυτό για την ακρίβεια στον υπόλοιπο κόσμο:
Από εκεί και πέραν, αν θέλετε ένα κρύο σάντουιτς (ψωμί άψητο πάνω-κάτω και μέσα γέμιση) πως θα το ζητήσετε; Τοστ;
Εννοώ ότι το τοστ της Θεσσαλονίκης είναι το σάντουιτς του υπόλοιπου κόσμου!
Και το σάντουιτς της Θεσσαλονίκης είναι πίτα γύρο στην υπόλοιπη ελλάδα
Αλλά τέλος πάντων αν θες να φας τη βρίσκεις την άκρη
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
-το σαντουιτς μου βάζεις ...
-να στο ψήσω?
1αμέ... ---> ψημένο σαντουιτς
2όχι δα... ----> κρύο σαντουιτς -
το τοστ που στον υπόλοιπο κόσμο είναι σάντουιτς
Το toast bread είναι αυτό για την ακρίβεια στον υπόλοιπο κόσμο:
Αυτο που παραθετεις ειναι φρυγανια.
Τωρα να σου πω κατι,χεστηκαμε τι κανουν οι ξενοι.
Ουτε εμαθαν ,ουτε θα μαθουν ποτε να τρωνε. -
'ενα σαντουιτς ,μην το ψησεις, με ......'
Που το δυσκολο;Το ψωμάκι του σάντουιτς το λέγαμε σημιτακι (σορυ για το ανορθόγραφο ) παλιά .
-
Αυτό που λέμε εμεις τοστ ΔΕΝ ξερουν τι είναι καν !!! (τοστ = μόνο το τετράγωνο για αυτούς)
toast, toasted = to ψημένο φίλοι μου καλοί και χαμουτζήδες !!!
Οπως επίσης η κρέπα ΔΕΝ είναι είδος πολυτελείας -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ε αυτό λέει και ο Δίας.
Πατημένο κρύο σάντουιτς;ναι θα γίνει ζεστό κρύο σάντουιτς.
Το τοστ θα γίνει ζεστό κρύο τοστ.
[τοστ = τετράγωνο ψωμάκι, σάντουιτς επίμηκες. Αν βοηθάει στη συζήτηση.]
Από wikipedia
To 'κρύο τοστ' να το ζητάτε σαν αν-τοστ τότε.
-
Mπορω να ζητησω ενα** τοστ οχι ψημενο**
Τον παραλογισμό τον βλέπεις φαντάζομαι....
Δεν υπαρχει κανενας παραλογισμος.
Θα μπω στο μαγαζι και θα του πω ,φτιαξε μου ενα τοστ,(αυτο το πραμα με τις δυο τετραγωνες φετες )χωρις να το ψησεις ομως.
Απλα πραματα.
Καλαμάκι ή Σουβλάκι <<Father of all topics>>