-
Ο χρήστης pipitopapaki έγραψε:
τελικα ξερεις ποιο ειναι το προβλημα...? οτι καποιοι ζειτε στο μικροκοσμο σας και δεν κοιτατε παραπερα.....
'ελα μωρε, εγω ξερω που να παω, εχω γνωστο μηχανικο,το φτιαχνω μονος μου... οι υπολοιποι στα @@ μου.... δεν πανε να κοψουν το λαιμο τους... θα μπω και στο forum να κανω τον εξυπνο και ολα οκ....'το θεμα δεν ειμαι λοιπον εγω και εσυ και ο μαστρομητσος.... το θεμα ειναι αυτοι που μπαινουν στο καθε forum, που μπορει να ειναι ενας νεος οδηγος, μια κοπελα που δεν ασχολειται καθε μερα με συνεργεια και φιλτροχοανες κλπ, να μπορουν να ενημερωθουν για πραγματα που δεν γνωριζουν... εχετε γραψει τρεις σελιδες μπουρδες απο το πως διαλεγεις τυροπιτα μεχρι το πως διαλεγεις πουτανα, και οι απαντησεις που πραγματικα λυνουν την οποιαδηποτε απορια πανω στα ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, ειναι 1,5....
καθιστε λοιπον εδωμεσα ολοι οι εξυπνακηδες να ειρωνευεστε οποιον θεωρειτε εσεις οτι δεν γνωριζει, και σε λιγο θα κλαψουριζετε μεταξυ σας οτι δεν εχει νεο κοσμο το forum...
Πραγματικα βαρεθηκα να ασχολουμε με το εν λογω θεμα....οποτε: ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ και την ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ BLOCK EXEMPTION ΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ....
Ορκιζομαι!
-
από αυτό:
τα ρασα δεν κανουν τον παππα
αυτο ψαχνω και εγω..!!! τελικα τί κανει τον παπα...????
κι από αυτό:
το θεμα ειναι αν υπαρχει ενας κοινα αποδεκτος τροπος ωστε να διαπιστωνει καποιος οτι το συνεργειο πληρει τις προυποθεσεις... καποια πιστοποιηση, καποιο αναρτημενο εγγραφο σε εμφανες σημειο του συνεργειου, καποιο δακριτικο στη ταμπελα.... κατι τελοσπαντων που με μια ματια, θα μπορει ο αλλος που δεν ξερει, να καταλαβει τι γινεται...
καταλαβαίνει κάποιος ότι ελπίζεις να υπάρχει κάποια επίσημο έγγραφο που να το βλέπεις κρεμασμένο και να επιβεβαιώνει ότι ο άλλος λειτουργεί νόμιμα, χρησιμοποιεί το σωστό εξοπλισμό, κλπ, κλπ, και.... είναι και τίμιος και δε θα σε κοροϊδέψει....!
Αυτό δεν εννοείς με το 'να καταλάβει τι γίνεται'?... Διότι μόνο το 'νόμιμος' δε σου εξασφαλίζει -προφανώς- ούτε ότι είναι καλός μάστορας (βασικό!) ούτε ότι δε θα σε δουλέψει (επίσης βασικό!) αλλάζοντάς σου π.χ. πράγματα που δε χρειαζόντουσαν αλλαγή (με την ανάλογη χρέωση).
Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου, αλλά νομίζω ότι ανάλογες ήταν και οι περισσότερες απαντήσεις που πήρες. Δυστυχώς, μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν πουθενά...
-
3 πράγματα πρεπει να δεις ( για το 3οεχω μια μικρή αμφιβολία..)
κατ' αρχην να εχει.... πινακιδα στη φατσα του μαγαζιου. το πιο απλό....
κατα δευτερον 90% καπου στο χωρο που εχουν γραφειο εχει την αδεια λειτουργειας με την φατσα του ιδιοκτητη επανω κρεμασμενη σε καδρο.
3ον παλια εβαζαν και μια πινακιδα της ΠΟΒΕΑΜ της ομοσπονδιας των 'συνεργιατζηδων' να το πω απλά...ειδικά αν ΔΕΝ δεις το πρωτο..... μπορεις να βαλεις και στοιχημα...
-
Πριν κάποια χρόνια ο σύλλογος των επισκευστών αυτοκινήτων είχε απαιτίσει από όλα τα μέλη του να έχουν την τυποποιημένη φωτεινή ταμπέλα με το σήμα του συλόγου τους που είχε ένα γερμανικό κλειδί έξω από το κάθε συνεργείο, οποιος την έχει ας την ποστάρει για να ηρεμήσει ο φίλος.
Με πρόλαβε ο fokion_sportage -
πραγματικα ολη αυτη η μανουρα θα ειχε αποφευχθει αν οι απαντησεις ηταν οπως αυτες των τριων παραπανω φιλων...
μπορει καποιος χρησιμοποιωντας τα παραπανω να βγαλει ενα πρωτο συμπερασμα...
φιλε nidosan συμφωνω απολυτα με αυτο που λες... καμια ταμπελα και κανενα πανεπιστημιο δεν εξασφαλιζει την ποιοτητα της δουλειας που κανει ο καθε μηχανικος... το εχω αναφερει και εγω παραπανω, λεγοντας για το πληθος των παραπονων που υπαρχουν απο τα εξουσιοδοτημενα συνεργεια, που σιγουρα εχουν αδειες, μηχανικους με την καταλληλη εκπαιδευση κλπ. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
στο διπλα τετραγωνο εχω παρανομο κανονικο φανοποιιο σε ημιυπογειο γκαραζ μεζονετας.
Σε ενοχλει αυτο?
Yoohoo
-
Εμεις στην Σαλλονίκη έχουμε αυτό το σήμα πάνω αριστερα
http://www.sinergia-auto-thess.gr/
κάτι παρόμοιο παίζει και πανελλήνια -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
στο διπλα τετραγωνο εχω παρανομο κανονικο φανοποιιο σε ημιυπογειο γκαραζ μεζονετας.
Σε ενοχλει αυτο?
Yoohoo
Εδω ειμαι kacey,εθαβα ενα πτωμα στην αυλη πλακα κανω ρε!
προσωπικα με ενοχλει οτι ενα σπιτι, εεε μαγαζι διπλα μου θα βαψει θα ριξει σουρφασερ θα ριξει βερνικια-χρωματα με πιστολι αερος φορα παρτιδα στην αυλη του.Αυτο ειναι παρανομο και επιβλαβες για τους γυρω κατοικους,και διπλα(20 μετρα) υπαρχει σχολειο δημοτικο.
Ενοχλει γιατι αφαιρει τζιρο-κερδη απο αλλα νομιμα μαγαζια αφου μπορει και δουλευει χωρις ενοικιο παγια δεη-οτε(ειπαμε στο ημιυπογειο του σπιτιου του),χωρις φορολογια,ενοχλει γιατι δεν αποφερει φπα για καποιο σημαντικο κυκλο εργασιων.
Εννοειτε οτι ολες του οι αγορες ειναι χωρις φπα μιας και δεν θα του χρειαστει πουθενα,δεν αγοραζει δλδ χρωματα-στοκους-βερνικια-ταινιες μονωματος-ανταλλακτικα τα παντα ολα νομιμα.
Τετοιες περιπτωσεις υπολογιζω να ειναι αρκετες χιλιαδες στην Αττικη. -
πραγματικα ολη αυτη η μανουρα θα ειχε αποφευχθει αν οι απαντησεις ηταν οπως αυτες των τριων παραπανω φιλων...
μπορει καποιος χρησιμοποιωντας τα παραπανω να βγαλει ενα πρωτο συμπερασμα...
φιλε nidosan συμφωνω απολυτα με αυτο που λες... καμια ταμπελα και κανενα πανεπιστημιο δεν εξασφαλιζει την ποιοτητα της δουλειας που κανει ο καθε μηχανικος... το εχω αναφερει και εγω παραπανω, λεγοντας για το πληθος των παραπονων που υπαρχουν απο τα εξουσιοδοτημενα συνεργεια, που σιγουρα εχουν αδειες, μηχανικους με την καταλληλη εκπαιδευση κλπ.φιλε μου οι απαντησεις σου εχουν δωθει.Εσυ δεν τις κατανοεις.Ξαναδιαβασε απο την αρχη προσεκτικοτερα.
Το οτι εχει σημα αυτο δεν παει να πει οτι δεν θα φυγεις με λασκα μπουζι,με λαδια που χρεωθηκαν και δεν αλλαχτηκαν,ή με μια γραυζουνια στο φτερο ενω το ειχες παει για σερβις.Πως εμεινες τοτε ησυχος απο τις απαντησεις των αποπανω?
Ολα τα παραπανω εχουν ινει σε συνεργεια με σηματα,με διπλωματα,νομιμοτατα με φπαδες χρεωμενους ολα κανονικα. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Σε ενοχλει αυτο?
Yoohoo
προσωπικα με ενοχλει οτι...
Α μπραβο, μαζι σου. Οποτε τωρα θα κανω την τοσο κλασσικη οσο κ απλη ερωτηση: ΕΣΥ (που ειναι κ διπλα σου κ σε ενοχλει για τους οντως σοβαρους λογους που προανεφερες), ΤΙ εχεις κανει για αυτο?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σε ενοχλει αυτο?
Yoohoo
προσωπικα με ενοχλει οτι...
Α μπραβο, μαζι σου. Οποτε τωρα θα κανω την τοσο κλασσικη οσο κ απλη ερωτηση: ΕΣΥ (που ειναι κ διπλα σου κ σε ενοχλει για τους οντως σοβαρους λογους που προανεφερες), ΤΙ εχεις κανει για αυτο?
αυτον εθαβα kacey..
-
Τωρα αμα σε βρισω, θα φταιω?
-
@pipitopapaki: Έκανες κωλοτούμπα από τις λίγες. Άλλα υποστηρίζεις στην αρχή και άλλα στο τέλος.
- Το ότι υπάρχουν παράνομα συνεργεία είναι γνωστό.
- Οι μηχανικοί όμως που τα δουλεύουν είναι μηχανικοί και όχι κομμώτριες. Οπότε δε θα πάθεις τίποτα περισσότερο από αυτά που θα πάθαινες στην αντιπροσωπεία. ΓΙα την ακρίβεια, για πολλούς και διάφορους λόγους θα σε προσέξουν περισσότερο.
- Για να διακρίνεις αν ένα συνεργείο είναι παράνομο ή όχι χρειάζεται απλά κοινή λογική. Όταν βλέπεις ένα χώρο χωρίς ταμπέλα κρυμένο, κατά πάσα πιθανότητα μην κάνεις τον κόπο να ζητήσεις απόδειξη.
- Εδώ και τρεις σελίδες ΜΑΣ ΠΡΗΖΕΙΣ ότι αυτοί είναι επικίνδυνοι και ότι θα πάθουν ζημιές τα αμάξια άμα πάμε σε αυτούς, και ότι μάθανε να μαστορεύουν στα αυτοκίνητα μας. Οπότε μη μας τα γυρίζεις...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τωρα αμα σε βρισω, θα φταιω?oχι
σοβαρα τωρα,οχι δεν εχω κανει κατι kacey,οπως δεν εχω κανει για τον ''χ'' μαγαζατορα που δεν μου εδωσε αποδειξη κλπ περιπτωσεις παραβατικοτητας που γινομαστε μαρτυρες στην καθημερινοτητα μας.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Στο λαιμο του, οχι. Γενικα καπου, εισαι σιγουρος οτι δεν εχει υποχρεωση να εχει αναρτημενο 'κατι'?ΥΓ Καλα, αυτο το 'να τον ρωτησεις'
viewtopic.php?f=5&t=53271&p=2740818#p2740818
Το edit το εβαλα γιατι μερικα πραγματα ισως δεν ειναι ευκολως εννοουμενα .
Γιατι να μην τον ρωτησει;Αφου εχει τοση καουρα -
ναι βρε παιδια... για εσας που γνωριζετε και ασχολειστε και ξερετε να φτιαχνετε τα αυτοκινητα σας, τα πραγματα ειναι απλα....
Αλλά το να συνεχίζεις να λες δράκους και πράσινα άλογα που τα πιστεύεις μόνο εσύ προσπαθώντας να μας πείσεις ότι ο ελέφαντας είναι ο Ντάμπο και πετάει, είναι απλά tragic...
μεχρι στιγμης δεν προσπαθω να πεισω εγω εσας, αλλα εσεις εμενα... εγω ρωταω πως μπορω και πως ειναι υποχρεωμενος (αν ειναι) ο μηχανικος να μου δειξει οτι λειτουργει νομιμα.... δεν εξεταζω αν ειναι καλος ή κακος....!!! και να μου δειξει οτι λειτουργει νομιμα,οχι επειδη τον ρωτησα, αλλα αν πρεπει να εχει καποια σημανση...παραπονα εχουν ολοι απο τα εξουσιοδοτημενα... και εγω εχω και ενα σωρο αλλοι απο εδωμεσα εχουν εκφρασει ενα σωρο προβληματα που τους εχουν δημιουργησει... δεν θεωρω και εγω (οπως και οι υπολοιποι) οτι μια αδεια λειτουργιας σημαινει και καλη δουλεια... σε αυτο συμφωνουμε ολοι....
για τον εαυτο του, σπιτι του, ο καθενας ας εχει και πυρηνικο εργοστασιο... καλα ειναι και τα DIY... αρκει να μη τα δοκιμαζει και σε αλλων τα αυτοκινητα...
Nα τον ρωτησεις βρε φιλε!Τοσο δυσκολο ειναι;
Δεν ειναι υποχρεωμενος ο καθενας να εχει κρεμασμενη την αδεια επαγγελματος στον λαιμο του για να μπορεις εσυ να καταλαβεις!!!τελικα ξερεις ποιο ειναι το προβλημα...? οτι καποιοι ζειτε στο μικροκοσμο σας και δεν κοιτατε παραπερα.....
'ελα μωρε, εγω ξερω που να παω, εχω γνωστο μηχανικο,το φτιαχνω μονος μου... οι υπολοιποι στα @@ μου.... δεν πανε να κοψουν το λαιμο τους... θα μπω και στο forum να κανω τον εξυπνο και ολα οκ....'το θεμα δεν ειμαι λοιπον εγω και εσυ και ο μαστρομητσος.... το θεμα ειναι αυτοι που μπαινουν στο καθε forum, που μπορει να ειναι ενας νεος οδηγος, μια κοπελα που δεν ασχολειται καθε μερα με συνεργεια και φιλτροχοανες κλπ, να μπορουν να ενημερωθουν για πραγματα που δεν γνωριζουν... εχετε γραψει τρεις σελιδες μπουρδες απο το πως διαλεγεις τυροπιτα μεχρι το πως διαλεγεις πουτανα, και οι απαντησεις που πραγματικα λυνουν την οποιαδηποτε απορια πανω στα ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, ειναι 1,5....
καθιστε λοιπον εδωμεσα ολοι οι εξυπνακηδες να ειρωνευεστε οποιον θεωρειτε εσεις οτι δεν γνωριζει, και σε λιγο θα κλαψουριζετε μεταξυ σας οτι δεν εχει νεο κοσμο το forum...
Πραγματικα βαρεθηκα να ασχολουμε με το εν λογω θεμα....οποτε: ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ και την ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ BLOCK EXEMPTION ΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ....
-
Πόσοι εξ'ημών θα αγόραζαν μεταχείρο αμάξι,του οποίου τα service γίνονται(εν γνώση μας) σε τέτοια 'συνεργεία';......
-
ακυρο
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Πόσοι εξ'ημών θα αγόραζαν μεταχείρο αμάξι,του οποίου τα service γίνονται(εν γνώση μας) σε τέτοια 'συνεργεία';......Όλα μου τα αμάξια είναι τέτοια. Όπως ακριβώς τα περιγράφεις.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Και τα νόμιμα (εκτός εξουσιοδοτημένων) παράνομα λειτουργούν.
Τι εννοεις?
Δεν το έγραψα και πολύ καλά. Μπορεί η ύπαρξή τους να είναι νόμιμη, αλλά ζουν μέσα στην παρανομία, με ανασφάλιστους υπαλλήλους, χωρίς αποδείξεις κτλ
Στα συνεργεια δεν υπαρχουν ανασφαλιστοι υπαλληλοι.
Ταμειακη μηχανη υπαρχει βεβαιαι,ασχετα αν δεν εκδιδονται ολες οι αποδειξεις.Παρανομο συνεργειο σε μορφη καταστηματος,δεν πιστευω οτι μπορει να διατηρηθει.
Υπαρχουν πολλες δυσκολιες οπως το να διδεις αποδειξεις.
Δεν γινεται να κανεις σε καποιον μια επισκευη με κοστος 400ευρω και να μην του δωσεις αποδειξη απτην στιγμη που σιγουρα θα στην ζητησει.
Δεν μπορεις να προμηθευτεις ανταλλακτικα .
Δεν μπορεις να απασχολεις προσωπικο.Υπαρχουν μηχανικοι που τα σαββατοκυριακα κανουν καποια ψευτο σερβις σε γνωστους ,στο υπογειο ή στην πυλωτη της πολυκατοικοιας τους.
Ξερω ανθρωπο που κανει τετοια δουλεια.
Το ποτε θα τον πιασουν και θα του κοψουν τον κωλο ,δεν ξερω.
ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ