-
Συγκινητικές στιγμές ζεί το φόρουμ
-
Ενταξει εκατσα και εγραψα ενα σεντονι επειδη εχω βαρεθει να ασελγουν σε μια τοσος ιστορικη μαρκα χωρις λογο. Ο αλλος παλευει μεσα στην κριση να σου παρεχει ενα ευωπαικο προιον σε καλη τιμη , συμπαρασυρει ολη την αγορα χαμηλοτερα και χαρη σε αυτην την πολιτικη καταφερνουμε στην ελλαδα να εχουμε φθηνοτερες ιμες απο την Βουλγαρια, Ρουμανια, κλπ.....γιατι να βριζουν ενα προιον αξιοπρεπεστατο ετσι. Μιλαμε για το 3ο αυτοκινητο σε πωλησεις στην Γαλλια ....οχι στην Ζουαζιλανδη. Μιλαμε για ενα προιον που φτιαχνουν Γαλλοι και Ελβετοι στα Γαλλοελβετικα συνορα στην Μυλουζ . Δεν λεω οτι ειναι το καλυτερο αμαξι, γιατι δεν ειναι , αλλα οχι και ετσι.
-
Έτσι. Καλά έκανες.
Άκου να γράφει κάποιος άσχημα πράγματα για μια μάρκα αυτοκινήτου..
Θα πέσουν οι μετοχές μας... -
Δεν υπαρχουν μετοχες! Οταν χανεις 3000 ευρω σε καθε αμαξι που φτιαχνεις εχεις τελειωσει.
-
Προφανώς και όχι.... Άραγε ποιο να είναι το κέρδος τους;;;
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μου στειλε αγαπησιαρικο πμ ο Γιαννακης..Παναγιτσες,ερωτες κτλπ..Τυχερε
Του ειπες για την μανα του;
-
Τζιρος σε μια αγορα που χανει λεφτα. Ειναι τυπικο Γαλλικο γνωρισμα και οικονομικη πολιτικη. Λενε , δειξε μου κατι που θα χασει στο μελλον και εγω θα το αγορασω! Εν παση περιπτωσηεχω μια θεωρια γιατην Ελλαδα αλλα επειιδη ειναι θεωρια συνομωσιας την κραταω για εμενα ! Η ουσια ειναι οτι ο Ελληνας καταναλωτης κερδιζει την επιδιτηση του Γαλλου φορολογουμενου.
-
Να σου πω(το έχω γράψει και πιο πριν) ότι το C4 diesel μάλλον θα είναι ο επόμενος 'γάιδαρος'. Καθαρά και μόνο λόγο τιμής. Στα λεφτά που το ζητούσαν δεν υπήρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση.
-
Μα δεν το συζηταω , στα λεφτα πουο ζητουσαν ηταν πανακριβο,τωρα ομως και χαρη στο c4 εχει κατεβει ολη η αγορα στον πατο και μπορεις να παρεις πολυ ωραια dieselακια. Το αλφα distinctive πινακιδωμενο στα 20500 ειναι κουκλα με μεταλλικο, λιγο πιο πανω οτ 116d , το εξαιρετικο νεο γκολφακι στα 20500, το φοβερο focus tdci στα 20500, η πανεμορφη δελτα καπου εκει γυρω. Εμενα ολοι μου ζηταγαν τον μαιο 24 χιλιαρικα αβιαστα τωρα ειναι στα 20 με 21 , ολα αυτα χαρη στην σιτροεν. Αρα μπραβο ους και τους ευχαριστω.
Εγω γιατι πηρα ενα εξαιρετικο αμαξι σε πολυ καλα λεφτα και ολοι αλλοι γιατι εχουν πολλες εξαιρετικες επιλογες. Εγω ομως θα πω και την αμαρτια μου και ας την λαβουν που υποψην τους.
Ειμαι απο τους ανθρωπους που θα βρουν ευκολοτερα 2000 ευρω απο τον μεσο Ελληνα χωρις αυτο να σημαινει οτι ειμαι πλουσιος .....παρολα αυτα δεν τα χαλαω αυτα τα 2000 ευρω. Απορω πως καποιοι το κανουν με τοση ευκολια. Ειδικα σε ενα diesel οι διαφορες των 5 με 6 χιλιαδων ευρω ηταν για εμενα το lifetime diesel, πως για καποιους αυτο εναι ευκολο να το αγνοησουν δεν καταλαβαινω,για ενα προιον που λεγεται οικογενειακο αμαξι, κατι δηλαδη σαν ψυγειο.....συγγνωμη αλλα εγω σαν εκπαιδευμενος οικονομολογος σκεφτομαι λιγο περιεργα. -
Ο χρήστης giannis39 έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=DvelwBDvvKI
το bird τσιουΠείστηκα μια που ψάχνω αμάξι πάω για lancer .
Παρε c4, προσεξε μόνο μην τραβήξεις το πόμολο της πόρτας δυνατά διότι θα σου μείνει στο χέρι.
Ακουστε και κατι να γελασετε! Ο πατρας μου ειχε ενα L200 καποτε , μιλαμε για το 85 τωρα, που μας εμεινε το πομολο στο χερι ! Παρολα αυτα ηταν παληκαρι - και ο πατερας ακομη και το αμαξι οχι πια - και για κατι Μεγκαν που πηραμε το 2005 μας λεγαν οτι θα μας μενουν στο χερι και αυοι που τα λεγαν τωρα κανουν ωτοστοπ στο εξαιρετικο, ποιοτικοτατο και ανετο Μεγκαν!
-
Την πιθανότητα η ΠΣΑ να πουλάει σε αυτές τις τιμές γιατί αυτή τη στιγμή είναι με το μαχαίρι στο λαιμό αφού η αγορά έχει κατρακυλήσει, πως ακριβώς την έχετε αποκλείσει?
-
Καθολου δεν εχει αποκλειστει αυτο, αλλα γιατι να πουλας οταν χανεις 3000 ευρω στο αμαξι. Η μηπως νομιζεις οτι οι αλλοι βγαζουν.....γιατι δεν ....πουλανε εταιρικο με πολυ μικρο profit margin αλλα εμφανιζουν reccurent sales και πωλησεις σε προιοντα οπως χρημαοδοτηση και ασφαλεια κλπ,κλπ.....η PSA δεν ξερει απο τετοια. Αυτοκινηταδες ειναι οι ανθρποι, αυτο κανουν ολατα χρονια.
-
Dstou ,xρονια τωρα παρομοια πολιτικη εχει στη χωρα μας.
-
Γιατί αν δεν το πουλήσεις ίσως χάσεις 4.000.Πρόσκαιρα τουλάχιστον, μέχρι να προσαρμοστεί η παραγωγή σου στα νέα επίπεδα ζήτησης. Υποθετικό σενάριο, αλλά βασίζεται στο γεγονός ότι ο κάθε κατασκευαστής ξέρει πολύ καλά το προιόν του, τα περιθώριά του, τα συμβόλαια με τους προμηθευτές που έχει υπογράψει, και τις ρήτρες αυτών, καθώς και οτιδήποτε άλλο που εμείς δεν γνωρίζουμε και μόνο να εικάσουμε μπορούμε.
Το σίγουρο είναι ότι χάνοντας π.χ. 3.000 ευρά δεν το κάνει γιατί επιτελεί κοινωνικό λειτούργημα, ούτε επειδή 'το αφεντικό τρελλάθηκε'.
Επίσης σίγουρο είναι ότι δεν χάνει 3.000 ευρά ανά τεμάχιο, αλλά πολύ λιγότερα σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Και αυτό διότι τα 3 χιλιάρικα τα αφαιρούμε από την τιμή λιανικής, η οποία έχει ένα σκασμό φόρους και κέρδη τρίτων. Άμα ήταν να χάνει 3 χιλιάρικα σε ένα αυτοκίνητο που η τιμή τσιφ παίζει να είναι περί τα 10, τότε να το κλείσει μια ώρα αρχύτερα το μαγαζί, δεν κάνει γι΄αυτή τη δουλειά. Εγώ αμφιβάλω αν χάνει κιόλας.έδιτ
Σκεφτείτε και κάτι άλλο, το περιθώριο κέρδους για το εργοστάσιο σε αυτά τα αμαξάκια είναι συνήθως 500-1.500 ευρώ. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Γιατί αν δεν το πουλήσεις ίσως χάσεις 4.000.Πρόσκαιρα τουλάχιστον, μέχρι να προσαρμοστεί η παραγωγή σου στα νέα επίπεδα ζήτησης. Υποθετικό σενάριο, αλλά βασίζεται στο γεγονός ότι ο κάθε κατασκευαστής ξέρει πολύ καλά το προιόν του, τα περιθώριά του, τα συμβόλαια με τους προμηθευτές που έχει υπογράψει, και τις ρήτρες αυτών, καθώς και οτιδήποτε άλλο που εμείς δεν γνωρίζουμε και μόνο να εικάσουμε μπορούμε.
Το σίγουρο είναι ότι χάνοντας π.χ. 3.000 ευρά δεν το κάνει γιατί επιτελεί κοινωνικό λειτούργημα, ούτε επειδή 'το αφεντικό τρελλάθηκε'.
Επίσης σίγουρο είναι ότι δεν χάνει 3.000 ευρά ανά τεμάχιο, αλλά πολύ λιγότερα σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Και αυτό διότι τα 3 χιλιάρικα τα αφαιρούμε από την τιμή λιανικής, η οποία έχει ένα σκασμό φόρους και κέρδη τρίτων. Άμα ήταν να χάνει 3 χιλιάρικα σε ένα αυτοκίνητο που η τιμή τσιφ παίζει να είναι περί τα 10, τότε να το κλείσει μια ώρα αρχύτερα το μαγαζί, δεν κάνει γι΄αυτή τη δουλειά. Εγώ αμφιβάλω αν χάνει κιόλας.+1.Το Punto που πηραμε το καλοκαιρι ειχε αρχικη τιμη καταλογου 17.100€.
Πινακιδωμενο και στοκαρισμενο μεν,10600€ τελικη τιμη αγορας δε!Απο αυτα 500€ ηταν το κερδος του αντιπροσωπου και 1000€ εβγαλε η fiat(ειδα αναλυτικο πινακα).Τελικα ζημιωθηκε η εταιρεια απο αυτη τη πωληση η απλα δεν εβγαλε το υπερκερδος λογω συνθηκων και κρισεως της αγορας? -
Η PSA χανει 2000 ευρω ανα ΑΜΑΞΙ , VW αναλογικα βγαζει 900 στο κομματι. Η διαδικασια σχεδιαζω, φτιαχνω και τελικα πουλαω και υποστηριζω ενα αμαξι ειναι κατι ΠΟΛΥ δυσκολο. Εαν επελεγαν να μην χασουν 2000 ευρω ανα αμαξι μην πουλωντας, μπορει στο μελλον η ζημια να ηταν πολυ μεγαλυτερη με βαση τα συμβολαια με προμηθευτες, πωλητες, δικτυα, εργοστασια, πρωτες υλες, logistics κλπ,κλπ. Το αυοκινητο ειναι μια καταραμενη δουλεια ακριβως οπως το να πετας αεροπλανα. Μεγαλη κεφαλαιακη ενταση, μικρη αποδοση, πολλα λεφτα πανε και ερχονται μικρο περιθωριο κερδους => φουρτουνες. Οταν οι Κινεζοι θα αντιγραψουν και θα κανουν και καλυτερο και το τελευταιο πλαστικακι μιας BMW και θα βαλουν και στο σημα του τον ¨Μεγαλο Τιμονιερη¨ , την ιδια ωρα θα το δωσουν να το οδηγει και η Κριστινα Αγκιλερα, εκεινη την ώρα θα πεθανει η Γερμανικη Αυτοκρατορια. Τοτε θα δουμε ολοι οτι ο νομος των μεγαλων αριθμων ειναι αμιλικτος απο την αναποδη . Δυστυχως αυτο ακριβως παθαν οι Γαλλοι
Προτεινω σε ολους το βιβλιο ¨Εγκωμιο της απραξιας¨ του Φρανσουα Ζυλλιεν που εξηγει αναμεσα σε αλλα γιατι η επικρατηση των Κινεζων ειναι σχεδον σιγουρη.
Τελος το off . C4 και τα μυαλα στα κακγελα. Οπως θα σου πει και τελευταιος αστυνομιος που κανει καταδιωξη με Ξαρα 15ετιας τα Σιτροεν εινα τα καλυτερα και πιο αξιοπιστα αυτοκινητα σον κοσμο. -
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Η PSA χανει 2000 ευρω ανα ΑΜΑΞΙ .είναι δηλαδή φιλανθρωπικό ίδρυμα ?
το κάνει για να βοηθήσει την ανθρωπότητα ?
έχει κάποιο βίτσιο ?
είσαι ινσαιντερ ?
τους κρατάς τα βιβλία ? -
Οχι απλα ειμαι αναλυτης και χανει γιατι δεν μπορει να κανει αλλιως. Κανεις δεν αιμορραγει επειδη το επιλεγει, εκτος ισως του Τσακ Νορρις. Το προβλημα εναι οτι δεν παραγει πολυ και αποτελεσματικα και δεν το εχει μονο η PSA αλλα και το γκρουπνΦιατ και λιγοτερο η Ρενω. Γι αυτο σκοτωθηκε ο Μαρκιονε με την ΦαουΒε πριν απο μηνες καινγια αυτο προταθηκε η GM στο Ρυσελχαιμ να παραγει Citroen , Peugeot
-
Ισως τελικα η VW να εχει πεισει τον κοσμο της να ψωνιζει ακριβα ,διοτι διαφορετικα δεν ισχυει το απο κατω.
Η PSA χανει 2000 ευρω ανα ΑΜΑΞΙ , VW αναλογικα βγαζει 900 στο κομματι.
Και κακα τα ψεμματα,για να το πετυχεις αυτο πρεπει να παραγεις πολυ καλα προιοντα.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Οχι απλα ειμαι αναλυτης και χανει γιατι δεν μπορει να κανει αλλιως. Κανεις δεν αιμορραγει επειδη το επιλεγει, εκτος ισως του Τσακ Νορρις. Το προβλημα εναι οτι δεν παραγει πολυ και αποτελεσματικα και δεν το εχει μονο η PSA αλλα και το γκρουπνΦιατ και λιγοτερο η Ρενω. Γι αυτο σκοτωθηκε ο Μαρκιονε με την ΦαουΒε πριν απο μηνες καινγια αυτο προταθηκε η GM στο Ρυσελχαιμ να παραγει Citroen , Peugeotευχαρίστως θα έβλεπε τις πηγές σου ...
Μόνο εγώ αισθάνομαι ότι δουλευόμαστε; (diesel now)