-
Ευχαριστώ και πάλι παίδες.
-
Ο χρήστης tsaounlee έγραψε:
Συγκεκριμένα από 2009 εως 2011 ψάχνω.Όποτε σωστα τα έγραψε ο famas, φίλε chemic.
όντως. αν κ πάλι δεν ξέρω αν η ηλιοροφή ήταν στανταρ απο το 9 εως το 11. νομίζω στην αρχή δεν ήταν στανταρ κ τη βάλαν μετά? γενικά η φορντ κάνει κάτι κουφά
φίλος πήρε το 11 λίγο πριν βγει το τελευταιο φοκους, την έκδοση 1.6 με τις 17αρες ζαντες κ τους σπορ προφυλακτήρες-μαρσπιε. είχε ηλιοροφή αλλά δεν είχε κλιμά
ο φίλος φαμας έχει κ υγραεριο στο δικό του φόκους? για ρωτα λεπτομερειες -
Γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά και στο πετρελαιοκίνητο Focus με ένα 12αρι χιλιαρικάκια το πολύ, ώστε να συνδυάσεις χαμηλότερο κόστος χρήσης και οικονομία καυσίμου?? Το έχεις σκεφτεί καθόλου??
Edit: Πετυχαίνω και πολλούς άσσους σε καλές τιμές. Ρίξε μια ματιά! http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3243583/
-
Η απάντηση είναι προφανής και είναι το C4 . Με 100 χλμ την ημέρα έχεις διαφορά κατανάλωσης γύρω στα 8 € την ημέρα , δηλαδή 240 € τον μήνα .
Αν πάρεις το αμάξι με δόσεις γιά 3 χρόνια με επιτόκιο γύρω στο 6,5 % που έχει η σιτροέν σου βγαίνει γιά το κεφάλαιο των 11000 , η δόση 336 € τον μήνα .
Αν πάρεις από μάντρα ένα φόκους στα 7500 και θέλεις τα 2500 να τα σώσεις σε ένα χρόνο , η μάντρα θα έχει επιτόκιο γύρω στο 10 % και έτσι η δόση θα είναι είναι 219 € τον μήνα . Εχουμε και μία διαφορά τελών γύρω στα 200 € , οπότε τον πρώτο χρόνο γιά το C4 έναντι του φόκους θα έχεις 240 Χ 12 όφελος καυσίμου και 200 € τέλη μείον (336-219)Χ12 διαφορά δόσεων , ενώ τα άλλα δύο χρόνια θα έχεις δώσει 336Χ24 - 240Χ24 - 2Χ200 = 752 € .
Δηλαδή τελικά το c4 θα σου έχει κοστίσει γιά 3 χρόνια 5000 προκαταβολή και 2856 € που υπολογίζεται ως διαφορά δόσεων 336 - 240 όφελος καυσίμου - 200 τον χρόνο διαφορά τελών και έχουμε την σχέση (336-240) Χ 36 - 200 Χ3 = 2856 € και το τελικό κόστος του C4 σε συνδυασμό με την διαφορά χρήσης και τελών είναι 7856 € .Αντίθετα το φόκους θα το πληρώσεις γιά τρία χρόνια ως εξής : 5000 προκαταβολή , 219Χ12 δόσεις , 240Χ36 διαφορά καυσίμου και 200Χ3 διαφορά τελών . Δηλαδή το φόκους θα το έχεις πληρώσει σε 3 χρόνια 16868 € .
Δηλαδή γιά σένα που κάνεις 100 χλμ την μέρα , οι τιμές είναι αντίστροφες , Το ήδη τρίχρονο - τετράχρονο φόκους έχει κόστος 16868 , ενώ το ολοκαίνουργιο C4 έχει 7856 .
Aκόμα σκέψου ότι στα 5,5 χρόνια συνολικά από την αγορά , η αξία του C4 θα έχει εντελώς αποσβεστεί από το ετήσιο όφελος καυσίμου και τελών των 3080 € , ενώ γιά την παλιατζουρία τότε του σχεδόν 10χρονου φόκους ακόμα θα πληρώνεις .
Εχεις ακόμα απορίες ?
Δεν νομίζω .
Καλορίζικο το C4 .
Υ.Γ. Αυτή την στιγμή μτχ βενζίνη συμφέρει μόνο σε όσους κάνουν λιγότερο από 10000 χλμ τον χρόνο και γιά αγορά μεγάλου η πολυτελούς αμαξιού που δεν θα μπορούσες να το πάρεις καινούργιο . Γιά τις μικρές κατηγορίες το ντίζελ είναι μονόδρομος .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Εχεις ακόμα απορίες ?
.ρε συ εγώ μπερδεύτηκα λίγο όπως τα υπολογίζεις
για 30χλδ χλμ/χρόνο το καύσιμο βγαίνει
φόκους: 8λτ/100χλμ1,7€/λτρ30.000χλμ/100= 4080€
φόκους Lpg: 9λτ/100χλμ*.92€/λτρ30.000χλμ/100= 2484€
C4 Diesel: 5λτ/100χλμ1.4€/λτρ*30.000χλμ/100= 2100€ανα μήνα με το ντζελ θα κερδίζει (4080-2100)/12=165€
στα 4 χρόνια θα έχει γλυτώσει με το ντίζελ 4*(4080-2100)=8000€+1000€ ευρώ από τα σήματα αρα 9.000€
η διαφορά του C4 από μεταχειρισμένο ντίζελ είναι 9χλρ. δηλαδή στα 4 χρόνια θα κάνει απόσβεση το C4 σε σχέση με το μεταχειρισμένο φόκους και από εκεί κ πέρα θα κραταει λεφτά υπέρ του c4...αρκετα λεφτά 2000+€.
Βέβαια θα έχει κ σημαντικό όφελος αν μεταπωλήσει ο,τι παρει γιατί αν θέλει να πουλήσει το φοκους στα 4 χρόνια θα πάρει 75000,850,850,850,85=4χλρ
το C4 αν το πουλήσει θα πάρει 160000,800,850,850,85=7900 (απαξίωση 15% τη χρονιά εκτός της πρώτης όπου είναι 20%)αρα ναι το C4 αξίζει να πάρει
πάντως για φοκους μεταχειρισμένο με lpg στα 4 χρόνια θα γλυτώσει σε σχεση με τη βενζίνη 4*(4080-2500)=6300€- 1000€ το Lpg (τα καλύτερα 4ης γενιά τόσο έχουν πια) - 1000€ να κάτσει στραβή με βαλβίδες ή δεν ξέρω εγώ κ τί άλλο...=4300€
εγώ στη θέση του φίλου λοιπόν θα έπαιρνα ντίζελ για 30χλδ χλμ το χρόνο με τη λογική όμως πως θα το κρατήσω για ΠΟΛΛΑ χρόνια (δεκαετία) μια κ lpg με τόσα χιλιόμετρα είναι ένα άγχος
αν όμως νομίζει πως λόγω κρίσης 'βλέποντας κ κάνοντας' σε μια χώρα που όλα αλλάζουν (προς το χειρότερο) θα έπαιρνα φοκους κ θα του έβαζα lpg (όπως έκανα κ δυο χρόνια πριν με το δικό μου αμάξι, όπου έκανα 28000χλμ το χρόνο) Αν κ πια χρησιμοποιώ τον προαστικό για τη δουλειά κ τα έχω γράψει όλα στα παπάρια μου
-
Η μόνη διαφορά όμως , διαβάζοντας αυτά που λένε οι κάτοχοι ντίζελ , την κατανάλωση που έχει το δικό μου βενζινοκίνητο 1.6 με το ντίζελ που έκανα τέστ ντράιβ , η διαφορά κατανάλωσης είναι 4 και όχι 3 λίτρα/100 .
Ετσι εγώ βγάζω 240 διαφορά και εσύ 165 .
Ετσι ξέρουμε ότι στα 3,5 χρόνια θα έχει αποσβέσει το αμάξι μαζί με τους τόκους .
Ετσι στην 5ετία θα έχει εισπράξει και 3600 πίσω και θα πουλήσει το αμάξι και 4000 παραπάνω .
Είναι προφανής η απάντηση και ισχύει παγκοσμίως γιά όποιον κάνει πάνω από 15-18000 τον χρόνο . Εχουμε και όφελος από τα σέρβις .
Σήμερα η μόνη λύση που έχει κάποιος που είναι κάτοχος βενζίνης , είναι να μειώσει τα χλμ . Αν αυτό δεν γίνεται , το ντίζελ είναι μονόδρομος .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Είναι προφανής η απάντηση και ισχύει παγκοσμίως γιά όποιον κάνει πάνω από 15-18000 τον χρόνο .
και πολλά λες αν το σκεφτείς...
αν μιλάμε για καινουργιο βενζίνη vs καινουργιο ντιζελ με τις τιμές καυσίμων που έχουμε τώρα στη Ελλάδα και με τις προσφορές κάποιων εταιριών όπου τα ντίζελ έχουν μόλις ένα 1500αρι παραπάνω η απόσβεση του ντίζελ γίνεται σε 2 χρόνια ακόμα κ 10.000χλμ/χρόνο να κάνεις. Αν σκεφτείς πως καινουργιο αμάξι παίρνει κάποιος για να το κρατήσει 6+χρόνια...
εγώ καινουργιο αμαξι μόνο ντίζελ θα αγόραζα -
Και πάνω που άρχιζα να αποφασίζω, ήρθε ο criuser ,και πολύ καλά έκανε ο άνθρωπος, και άντε πάλι από την αρχή.
Να δώσω κάποια έξτρα δεδομένα σε όλους εσάς που μπαίνετε στον κόπο να με βοηθήσετε:Δουλεύω Νέα Σμύρνη και μένω Πόρτο Ράφτη, με ενδιάμεσες στάσεις το νηπιαγωγείο της «μεγάλης» και το πατρικό στο κέντρο, όπου αφήνω τον μικρό. Κοινώς πακέτο.
Αδύνατη η χρήση της συγκοινωνίας…
Το υπάρχον αυτοκίνητό μου είναι ένα 206 1.6 του 2001 με 351.000 χλμ.
Τα κρατάω τα αυτοκίνητα.
Το 1.6 το κοιτάω επειδή τραβάω και ένα 5μέτρο φουσκωτό, οπότε κρίνεται απαραίτητο.
Σε καινούργιο κοιτάω αποκλειστικά και μόνο πετρέλαιο με δεδομένο το σκεπτικό του
criuser, που το ίδιο έχω κάνει και εγώ.Το μόνο που με αγχώνει είναι το βάθος χρόνου της απόσβεσης. Θα κάνω αυτά τα 100χλμ την ημέρα και στο μέλλον?...
Βέβαια με αυτό το σκεπτικό δεν κάνεις ποτέ τίποτα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πως θα πάει…
Και το άλλο αν είναι αξιόπιστο το citroen ή θα έχω τραβήγματα.
Φινίρισμα, τριγμοί κλπ. μου είναι εντελώς αδιάφορα .
Το δεύτερο αυτοκίνητο της οικογενείας, ένα mazda 2 του 09 με 46.000 χλμ. αγορασμένο καινούργιο, τρίζει φούλ, έχει μέτριο φινίρισμα αλλά δεν έχει καεί ούτε λαμπάκι. Αν και θεωρώ ότι είναι θέμα τύχης πως θα σου βγεί ένα αυτοκίνητο.
Τέλος πάντων, σας κούρασα πάλι.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις για άλλη μια φορά!Υ.γ. famas το focus σου είναι ασημένιο, και η πινακίδα σου τελειώνει σε 6??
-
@tasos96 Δεν το έχω σκεφτεί για να είμαι ειλικρινής.Καινούργιο ή μεταχειρισμένο είναι?
Η bmw δεν με ψήνει.Κάποιου είδους κόμπλεξ με την συγκεκριμένη εταιρεία...
-
Κάτι ακόμα που με προβληματίζει:
Κοιτάω τα Focus 1.6 sport και βρίσκω στον Σφακιανάκη 6!! του 07/2009.
Μήπως παίζει οτι και στην έκδοση trend plus και είναι επισφαλής η αγορά και αυτής της έκδοσης? -
Θες να κάνεις τόσα χλμ και σκέφτεσαι ..Φόρντ; Μεταχειρισμένο;
Όχι ρε φίλε (και κάτοχε του ονείρου μου μένεις Πόρτο Ράφτη, ε; Μπαγάσα!)
Τώρα μιλάμε για τη χειρότερη - μετά τα ιταλικά, εντάξει - αξιοπιστία σε αυτοκίνητα. Δε μλμ για τπτ απλό όπως τα ηλεκτρικά που βγάζουν τα γαλλικά. Μιλάμε για σκουριές, αντλίες βενζίνης, γενικότερα προβλήματα με όλο το κύκλωμα τροφοδοσίας. Το συγκρίνεις με τα 5 χρονάκια εγγύηση του Citroen, του ..καινούριου;
Η μοναδική περίπτωση που θα στο πρότεινα είναι αν 1ο κριτήριο σου ήταν η οδική συμπεριφορά και η συμμετοχικότητα στο αυτοκίνητο όπου εκεί μιλάμε για τα δύο άκρα, πράγματι. Αλλά σε κάθε άλλη περίπτωση απλά ..προσπερνάς.
-
Όντως είναι ωραίο το Πόρτο ειδικά τώρα το χειμώνα. Σου εύχομαι να το πραγματοποιήσεις το όνειρο σου φίλε!!
Η οδική συμπεριφορά είναι το τελευταίο που με απασχολεί(κάποτε ναι) με την προϋπόθεση ότι και τα 2 μοντέλα ή καλύτερα όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα τηρούν τις minimum προδιαγραφές ασφαλείας σε συνθήκες normal οδήγησης. Θεωρώ ότι δεν χωράει αμφισβήτηση σε αυτόν τον τομέα. Τώρα πολλοί θα βρεθούν που θα πουν τα καλύτερα και τα χειρότερα και για τα 2 συγκεκριμένα μοντέλα, από άποψη αξιοπιστίας. Σαφώς υπάρχουν εταιρείες με πιο 'εγγυημένο' όνομα, χωρίς αυτό να αποτελεί πραγματική εγγύηση αξιοπιστίας.
Έχω προσωπικά παραδείγματα και από τα 2 άκρα.(Punto του 98 με 108.000 χλμ.σκυλί!Corolla 1.4 του 04 για πέταμα. Bmw 1 1.6 επίσης).
Από προσωπική εμπειρία και τεχνική ματιά, λόγω δουλειάς, θεωρώ ότι η αξιοπιστία όλων των εταιρειών έχει πέσει σε σχέση με το παρελθόν, όπως επίσης έχει ανέβει η άνεση, οι επιδόσεις και η ασφάλεια. Η πολυπλοκότητα των υλοποιήσεων, είναι ο σοβαρότερος λόγος της αναξιοπιστίας. -
Φίλε μου , μένει ο συνεταίρος μου Πόρτο-Ράφτη και σε 3,5 χρόνια έφτασε 90000 χλμ το αμαξάκι του και δεν μπαίνει και Αθήνα με αυτό .
Δεν έχεις λόγο να το σκέφτεσαι πλέον .
Καλορίζικο το C4 .
-
Φίλε και εγώ ενδιαφέρομαι για την αγορά ανάλογου αυτοκίνητου και συνιστώ το c4 χωρίς ιδιαίτερη σκέψη για τους λόγους που ανάφεραν και οι άλλοι φίλοι μας…..
Άντε πήγαινε να το παραγγήλλεις και με το καλό! Καλά χιλιόμετρα και φυσικά καλορίζικο!!!!!
Εγώ ένεκα χρημάτων μάλλον για του χρόνου το βλέπω……. (έχω πολλές υποχρεώσεις φέτος συν οι φόροι και τα χαράτσια και δεν μπορώ…. -
Γειά σας και πάλι.
Σάββατο ξεκίνησα την έρευνα αγοράς.
Αποκλείσαμε την αγόρα μεταχειρισμένου γενικώς.Σωστό ή λάθος δεν ξέρω.Θα το δείξει το μέλλον.
Οι τιμές που αναγράφω είναι σε όλες τις περιπτώσεις τελικές,με όλες τις εκπτώσεις και τα έξοδα και σε χρώμα λευκό.
Ως στιγμής εχώ δεί:Citroen c4 e-hdi 115hp sst attraction στα 17.350€.Αδιάφορο εξωτερικά, όμορφο εσωτερικά,πλούσιος εξοπλισμός,μηδενικά τέλη.
Nissan Qashqai 1.6 dci action στα 21.390€.Όμορφο εξωτερικά,αδιάφορο εσωτερικά,επαρκής εξοπλισμός,μεγάλη απόσταση από το έδαφος.
Toyota Auris 1.4 d4d life στα 18.460€.Άσχημο εξωτερικά,αηδιαστικό εσωτερικά,6 χρόνια εγγύηση/180.000χλμ,επαρκής εξοπλισμός,μηδενικά τέλη.
Lancia Delta 1.6 multijet 105 hp steel στα 19.980€.Ιδιαίτερη εμφάνιση εξωτερικά,συμπαθές εσωτερικό,επαρκής εξοπλισμός.
Εδώ θα σημειώσω οτι και στα 4 μοντέλα η ποιότητα κατασκευής μου φάνηκε στο ίδιο επίπεδο,με το Qashqai να δείχνει ελαφρώς χειρότερο.Σε βάθος χρόνου δεν γνωρίζω τι διαφορές θα προέκυπταν.
Οι χώροι αντίστοιχοι με την Lancia να ξεχωρίζει αφού μιλάμε και για 20 cm μεγαλύτερο μήκος...
Τα κριτήρια εμφάνισης είναι εντελώς υποκειμενικά.
Θα συνεχίσω την έρευνα το ερχόμενο Σάββατο με Kia new Ceed,Renault Megane,Mazda 3,Opel Meriva,Fiat Bravo και οτι άλλο βρεθεί στο διάβα μου.
Την Lancia την είδα εντελώς ξεκάρφωτα.Πηγαίνα για το Bravo αλλά δεν το είχε και ετσι είδα Lancia και Alfa Giulietta.
Για την Alfa δεν γράφω γιατί δεν πήρα προσφορά.Από την τετράδα ξεχωρίζω το Citroen σε επίπεδο εξοπλισμού και γενικό σύνολο εμφάνισης, και το Toyota ως πιο εγγυημένη αγορά, από όσα τουλάχιστον έχω ακούσει για τα Toyota.
Αποκλείω Qashqai λόγω τιμής+τέλη,κατανάλωση και Lancia λόγω στύλ αυτοκινήτου,μήκους.
Αυτά πρός το παρόν.
-
Εχω το C4 που θες να παρεις σχεδον ενα χρονο , απο την δικη μου εμπειρια σου λεω παρτο με κλειστα ματια. Αν θελεις να σου δειξω το αμαξι ενα χρονο μετα κλεινουμε καπου ραντεβου να το δεις . Απο τα αμαξια που λες ζηλεψα μονο το λαντσια δελτα, αλλα το εσωτερικο του δν εχει καμια σχεση δες το λιγο καλυτερα το c4 ειναι ετη φωτος μπροστα. Το auris ξεχασε το ειναι χαλια μεσα, οι χωροι ειναι περιεργοι ο κιντηρας μαλλον για playmobil. Το qq ειναι εξαιρετικο, οταν εγω εψαχνα για αμαξι το c4 εκανε 17650 με αποσυρση λευκο και airdream χωρις τελη και το qq κανε 24 και ....καμια σχεση. Παντως η αντιπροσωπεια της Σιτροεν δεν κοροιδυει, εχει κατεβασει απο την αρχη τιμες και δεν παιζει την γατα με το ποντικι με τον καταναλωτη. Το δελτα ειναι πολυ ελεγκαντ μεσα εξω και με χωρους απιστευτους ωραιο κινητηρα.
Παντως οπως τα συζηταμε τωρα παλι το c4 θα επαιρνα ....οι λογοι ειναιΧωροι, κινητηρας, σειριακο κιωτιο, εξοπλισμος, αξιοπιστια, εγγυηση 5 χρονια, πραγματικη ποιοτητα κυλισης , ξεκουραστο αφανταστα, μχρι στιγμης ειναι εξαιρετικο αμαξι.
Βαλε επισης στην λιστα σου, ford focus tdci, alfa giuglietta, vw golf και οπωσδηποτε τα δυο μεγκαν 1.5 και 1.6 . Επισης κανε την υπερβαση και κανε αυτο που εγω δεν εκανα και μετανιωσα......παρε την αμαξαρα c5 tourer 1.6 hdi και θα με θυμηθεις. -
Καλημέρα φίλε Dasimo!
Έχω διαβάσει όλα τα post σου και εδώ και στο greekcitroenclub.Χωρίς να το ξέρεις μου έχεις δώσει πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το c4.
Ως στιγμής κλινω πρός το c4.Οι λόγοι είναι αυτοί που έγραψες παραπάνω.Το μόνο που με προβληματίζει έιναι η αξιοπιστία του.
Διάβασα και τις 112 σελίδες του άλλου forum(gcc) στο θέμα c4 diesel και εντόπισα αναφορές για μικροπροβλήματα ως επί το πλείστον,στα ηλεκτρικά.Με εξαίρεση τη βλάβη του azzazel που ήταν πιο 'χοντρή'.
Τριγμοί κλπ. δεν με απασχολούν γιατί στους Ελληνικούς δρόμους ότι και να τσουλήσει θα τρίξει.Άσε που ακούω πάντα μουσική οπότε...Τώρα ως αναφορά την υπέρβαση αν ήταν θα την έκανα μόνο για το Qashqai που μου αρέσει που είναι ψηλό από κάτω.(λόγω hobby μπαίνω συχνά σε χωματόδρομους.)
Το C5 είναι πολύ μεγάλο χωρίς να το χρειάζομαι και το μήκος του θα μου δημιουργήσει πρόβλημα με to βάλε-βγάλε του σκάφους από το garage.Έχθες πήγα και είδα το Kia new Ceed.1.4 diesel uptown 16.900€. Μέτριο εξωτερικά,όμορφο εσωτερικά,πλούσιος εξοπλισμός.Ωραίοι χώροι.
Πάραυτα μου φαίνεται ακριβό και δεν μπορώ να ξεπεράσω το σήμα ΚΙΛ.(έχω και εγώ τα κομπλεξάκια μου... ).Υ.γ. Είμαι λίγο offtopic πλεόν αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να ανοίξω νέο thread ή να αλλάξω το θέμα του υπάρχοντος.Το αφήνω στην κρίση των admins!
-
Φίλε το καινούργιο το Χόντα το σιβίκ πετρέλαιο αυτό που σε λίγες μέρες θα βγει στις Ελληνικές αντιπροσωπίες, το έχεις αποκλείσει;;; Για κοίταξε το…..και μεγάλους σχετικά χώρους έχει αποθηκευτικούς…..
Δεν γνωρίζω που συγκλίνεις, αλλά ρίξε μια ματιά σε αυτό το μικρομεσαίο αμάξι που φαίνετε ότι θα πουλήσει αρκετά…… -
ρε παιδια τα φωτα πισω του σιβικ ειναι σαν....
ελεος! -
@1kost12
Όχι φίλε μου δεν το έχω αποκλείσει.Άπλως μου είχε διαφύγει.Δεν αποκλείω τίποτα.Θα τα δώ όλα και με όσο πιο ανοιχτό μυαλό γίνεται.
Σε ευχαριστώ.
Ford Focus 1.6 ΜΤΧ ή Citroen c4 diesel?