-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ίσως να μη το εξηγώ καλά.
Το κρατος λαθος με θεωρει πλουσιο. Ομως το κρατος γνωριζαμε οτι εχει φορομπηχτικη συμπεριφορα στα πολλα κυβικα. Αλλο αν ειναι λαθος αυτο που κανει κι αλλο αν το γνωριζουμε ή οχι.
Αυτο δε καταλαβαινετε μερικοι.
Εσύ αυτό που δεν καταλαβαίνεις Νίκο είναι ότι ΑΛΛΗ είναι η 'φορομπηχτική πολιτική' που γνωρίζαμε μέχρι τώρα (πόσο νόμιζες πριν 10 χρόνια ότι μπορει να πάει το 420 ευρώ ως μέγιστο ποσό για ΤΚ όσα κυβικά και να έχει ένα ΙΧ?) και ΑΛΛΗ αυτή που βλέπουμε σήμερα, η οποία ξεπερνάει ακόμα και την πιο αρρωστημένη φαντασία.
Εκτός κι αν το περίμενες εσύ ότι θα ζητάει το κράτος 'ενοίκιο' 300+ ευρώ το μήνα από κάποιον για να χαίρεται την 'πολυτέλεια' που ΗΔΗ ΑΓΟΡΑΣΕ.
Όλα τ' άλλα είναι -σόρι κι όλας- μ@λακίες.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ξερεις τι λες παντως; Οτι και τωρα θα αγοραζες 4λτ και θα τα εριχνες στο κρατος.
Ο,τι να 'ναι....
Αλλά πλέον δε μου προκαλεί έκπληξη, Νίκο.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ίσως να μη το εξηγώ καλά.
Το κρατος λαθος με θεωρει πλουσιο. Ομως το κρατος γνωριζαμε οτι εχει φορομπηχτικη συμπεριφορα στα πολλα κυβικα. Αλλο αν ειναι λαθος αυτο που κανει κι αλλο αν το γνωριζουμε ή οχι.
Αυτο δε καταλαβαινετε μερικοι.
Sent via mobile device
Νίκο όσο το επέτρεψαν οι συνθήκες το εκμεταλευτήκαμε και βρήκαμε την ευκαιρία να πάρουμε και να οδηγήσουμε το όνειρό μας.Τώρα αλλάξανε οι συνθήκες και τα δεδομένα (το βασικότερο είναι ότι μειωθήκανε τα έσοδά μας και όχι τα χαράτσια που βάλανε) και θα προσαρμοστούμε ανάλογα.Εξ άλλου υπάρχουν εξαιρετικά αυτοκίνητα με λίγα κυβικά πλέον (μέχρι να τα βάλουν χέρι και αυτά )
Δεν θα κάτσω να σκάσω και να προβληματιστώ με το τι θα οδηγήσω.Εξ άλλου τη χαρά που είχα πάρει με το πρώτο μου αυτοκίνητο με τα 34 άλογα κανένα δεν μου την έδωσε μετά.....
Τα προβλήματα αλλού είναι..... -
από tpapo » 02/03/13 16:18
dstou έγραψε:
Το κράτος είναι απόλυτα προβλέψιμο και συνεπές εδώ και πολλές δεκαετίες στην συμπεριφορά του απέναντι στα πολλά κυβικά. Τα βαράει κατακέφαλα.
Έχω αρνηθεί δεκάδες περιπτώσεις αγοράς υψηλού κυβισμού αυτοκινήτων, ακριβώς γι'αυτό το λόγο. Και κατά την αποψή μου, όσοι αγοράζουν 'πολλά' κυβικά παίζουν με τη φωτιά και κάποια στιγμή μπορεί να καούν άσχημα.Οταν λες πολλά κυβικα ,εννοεις ας πουμε απο 1929κ.ε και άνω ? Δηλ τα 2.0λ ή και τα 2.2λ θεωρουνται πολλά κυβικα και σε σχεση με τι ? Γιατι πρεπει να υπάρξει καποιος διαχωρισμός ,δε μπορει συλλήβδην να θεωρουνται όλα >1929κ.ε υψηλου κυβισμου ή όχι ?
Ναι, απο 1929 και άνω για τα τέλη κυκλοφορίας των παλιότερων ΙΧ. Και από 2.001 για τα τέλη ταξινόμησης.Έτσι τα θεωρεί ο νομοθέτης.
Και υπάρχει διαχωρισμός πλέον εδώ και χρόνια με τον διαβόητο φόρο πολυτελείας που υπολογίζεται με βάση την τιμή τσιφ.
Όλα συλλήβδην έτσι τσουβαλιάζονται.
Και με τα τεκμήρια και παλιά και τώρα, πάνω κάτω η ίδια λογική επικράτησε.Υπερβολική μυωπία της πολιτείας? Ναι, αλλά πάντα έτσι ήταν η ματιά της, μυωπική.
Οπότε εσύ τι κάνεις?
Α. Δεν αγοράζεις αυτοκίνητο που εντάσσεται σε αυτή την διακεκαυμένη ζώνη, και πας όσο πιο μακρυά μπορείς να αντέξεις με ασφάλεια και
Β. Βγαίνεις στα φόρουμζ, στους δρόμους, στα μπλόγκια και όπου αλλού μπορείς για να αλλάξεις τα πράματα. Αλλά βγαίνεις ΑΦΟΥ πρώτα έχεις κάνει το Α, όχι μετά. Γιατί αν βγεις μετά είναι αργά για δάκρυα. -
βρε δε λετε καλα που προλαβαμε και πηγαμε μονο 22 μηνες φανταροι...εκει γιατι το μειωσανε?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
ΑΛΛΗ είναι η 'φορομπηχτική πολιτική' που γνωρίζαμε μέχρι τώρα (πόσο νόμιζες πριν 10 χρόνια ότι μπορει να πάει το 420 ευρώ ως μέγιστο ποσό για ΤΚ όσα κυβικά και να έχει ένα ΙΧ?) και ΑΛΛΗ αυτή που βλέπουμε σήμερα, η οποία ξεπερνάει ακόμα και την πιο αρρωστημένη φαντασίαΌχου ρε Νικόλα...αμάν!
Όταν πήρες αμάξι με 4-5.000 κυβικά γνώριζες ότι το κράτος σε σκίζει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. & -
Το έκανε πάντα, νομίζω συμφωνούμε σε αυτό. Ε γιατί να άλλαζε στο μέλλον? Υπέγραψες κάποιο συμβόλαιο όταν αγόραζες ένα αμάξι ότι μελλοντικά το κράτος δε θα φορολογούσε τα υψηλά κυβικά?
Ξερεις τι λες παντως; Οτι και τωρα θα αγοραζες 4λτ και θα τα εριχνες στο κρατος.
Ο,τι να 'ναι....
Τι ό,τι να'ναι Νίκο? Τι δε καταλαβαίνεις? Η λογική σου είναι ότι για όλα φταίει το κράτος. Οπότε θα μπορούσες κάλλιστα τώρα να αγοράσεις ένα αμάξι με 4-5.000 κυβικά και του χρόνου που θα πάρουν αύξηση πάλι, θα βρίζεις το κράτος που στον φόρεσε.
Αυτό μου λες...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Α. Δεν αγοράζεις αυτοκίνητο που εντάσσεται σε αυτή την διακεκαυμένη ζώνη, και πας όσο πιο μακρυά μπορείς να αντέξεις με ασφάλεια
Το 'με ασφάλεια' πώς το εννοείς? Να πάρεις ένα αρκετά ασφαλές (ενεργητικά και παθητικά) αμάξι, ή να νοιώθεις 'ασφάλεια' ότι δεν πρόκεται να σε πιάσει κορόιδο το κράτος? (άραγε, αυτοί που π.χ. αγόρασαν πρόσφατα ΙΧ με diesel κινητήρα, νοιώθουν 'ασφάλεια' ότι δε θα τους βάλουν μέσα στα επόμενα 3-4-5 χρόνια κανένα κουφό φόρο και θα ψάχνονται?)
Β. Βγαίνεις στα φόρουμζ, στους δρόμους, στα μπλόγκια και όπου αλλού μπορείς για να αλλάξεις τα πράματα. Αλλά βγαίνεις ΑΦΟΥ πρώτα έχεις κάνει το Α, όχι μετά. Γιατί αν βγεις μετά είναι αργά για δάκρυα.
Αν το ζητούμενο είναι ν'αλλάξουν τα πράγματα (που νομίζω πως πρέπει να είναι), μάλλον περισσότερη δουλειά θα κάνει αυτός που ΔΕΝ έχει κάνει το Α και πληρώνει την κουτοπονηριά του κράτους παρά αυτός που δεν την πάτησε -ακόμα- και δεν έχει τόσο ισχυρό κίνητρο να προσπαθήσει ν'αλλάξει κάτι.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
]Ναι, απο 1929 και άνω για τα τέλη κυκλοφορίας των παλιότερων ΙΧ. Και από 2.001 για τα τέλη ταξινόμησης.Έτσι τα θεωρεί ο νομοθέτης.
Και υπάρχει διαχωρισμός πλέον εδώ και χρόνια με τον διαβόητο φόρο πολυτελείας που υπολογίζεται με βάση την τιμή τσιφ.
Όλα συλλήβδην έτσι τσουβαλιάζονται.
Και με τα τεκμήρια και παλιά και τώρα, πάνω κάτω η ίδια λογική επικράτησε.Υπερβολική μυωπία της πολιτείας? Ναι, αλλά πάντα έτσι ήταν η ματιά της, μυωπική.
Οπότε εσύ τι κάνεις?
Α. Δεν αγοράζεις αυτοκίνητο που εντάσσεται σε αυτή την διακεκαυμένη ζώνη, και πας όσο πιο μακρυά μπορείς να αντέξεις με ασφάλεια και
Β. Βγαίνεις στα φόρουμζ, στους δρόμους, στα μπλόγκια και όπου αλλού μπορείς για να αλλάξεις τα πράματα. Αλλά βγαίνεις ΑΦΟΥ πρώτα έχεις κάνει το Α, όχι μετά. Γιατί αν βγεις μετά είναι αργά για δάκρυα.αυτό που λες είναι εκπληκτικά παράλογο...
πως γίνεται να το προβλέψει ο απλός κοσμάκης ?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
ΑΛΛΗ είναι η 'φορομπηχτική πολιτική' που γνωρίζαμε μέχρι τώρα (πόσο νόμιζες πριν 10 χρόνια ότι μπορει να πάει το 420 ευρώ ως μέγιστο ποσό για ΤΚ όσα κυβικά και να έχει ένα ΙΧ?) και ΑΛΛΗ αυτή που βλέπουμε σήμερα, η οποία ξεπερνάει ακόμα και την πιο αρρωστημένη φαντασία
Όταν πήρες αμάξι με 4-5.000 κυβικά γνώριζες ότι το κράτος σε σκίζει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. & -
Το έκανε πάντα, νομίζω συμφωνούμε σε αυτό. Ε γιατί να άλλαζε στο μέλλον?Σου εξήγησα ότι δε θεωρώ 'σκίσιμο' τα 420 ευρώ το χρόνο που πλήρωνε το 5λιτρο πριν 10 χρόνια αλλά κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις και τα βάζεις όλα κάτω από την περιγραφή 'σκίσιμο' για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα (300+ ευρώ το μήνα σήμερα). ΟΚ, δεν πειράζει.
Τουλάχιστον αντιλαμβάνεσαι ότι μέχρι πριν 4-5 χρόνια οι φόροι στα ΙΧ ήταν σχετικά προβλέψιμοι, και τώρα έχουν ξεφύγει, ή το θεωρείς αναμενόμενο το ύψος των φόρων που ισχύουν σήμερα?
Συγνώμη, νομίζω ήδη απάντησες α'αυτό... Ούτε για το 2λιτρο σου δε μπορούσες να φανταστείς ότι θα πλήρωνες κοντά στο 1000ρικο.... Άρα τι ρωτάω ....
Υπέγραψες κάποιο συμβόλαιο όταν αγόραζες ένα αμάξι ότι μελλοντικά το κράτος δε θα φορολογούσε τα υψηλά κυβικά?
Για να καταλάβω, μου λες ότι αφου δεν υπέγραψα συμβόλαιο (όπως δεν υπέγραψε κι αυτός που πήρε το 1600άρι - σ' αυτόν το ίδιο θα πεις φαντάζομαι αν τον ξεσκίουν στα χαράτσια, ε? ) το κράτος είναι λογικό να βάλει ό,τι φόρο γουστάρει στο μέλλον και να μας αναγκάσει αυτό για το οποίο του πληρώσαμε ένα κάρο λεφτά ως ΕΤΤ+ΦΠΑ κατά την αγορά του, να το πουλήσουμε όσο-όσο.
Αλλά για να τα μαζέψουμε....
-
ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ότι τη σήμερον ημέρα οι φόροι που έχουν μπει στα 'πολλά' κυβικά (π.χ. 3000) είναι -εκτός από άδικοι- πέρα από κάθε φαντασία και κάθε λογική πρόβλεψη που θα μπορούσε να έχει κάνει κάποιος που αγόρασε αμάξι ας πούμε το 2005-2006?
-
ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ότι ΠΡΩΤΑ το κράτος φταίει (και ΑΥΤΟ πρέπει να κυνηγάμε) και ΜΕΤΑ αυτός που την πάτησε επειδή σκέφτηκε 'πόσο παραπάνω να αυξηθούν οι φόροι τα επόμενα 5-6 χρόνια από τα 400κάτι ευρώ που είναι τώρα για τα 'πολλα' κυβικά?'
-
ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ότι είναι παράλογο να σου ζητάει φόρο 'πολυτελείας' το κράτος για ένα χρηστικό αντικείμενο του οποίου την πολυτέλεια έχεις ΗΔΗ πληρώσει και δεν επιβαρύνει κανένα? Ότι είναι σαν να σου ζητάει να πληρώσεις φόρο 'πολυτελείας' για την 55άρα LED σου ή για το ακριβό σου ρολόι?
-
ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ότι η φορολογία του κράτους πρέπει να είναι (όπως σε όλες τις πολιτισμένες χώρς) ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ, και όταν αγοράζεις κάτι πρέπει να ξέρεις πάνω-κάτω τι φόρους θα πληρώνεις γι αυτό τα επόμενα 5-10 χρόνια που θα το κρατήσεις (ίσως και παραπάνω). Στο περίπου, έστω. Και μη μου πεις ότι τα 3-4 χιλιάρικα το χρόνο ήταν πάνω-κάτω αναμενόμενα ως φόροι 'αν έχει πολλά κυβικά', γιατί θα βάλω τα γέλια.
-
ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ότι όταν λες '*ε, τώρα ας το συντηρήσει! *' στην ουσία λες 'καλά να πάθει ο άλλος που την πάτησε, καλά του έκαναν και του έχωσαν άδικους φόρους' αφήνοντας να φανεί ότι θα χαρείς αν ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα η οποία πάντα σου άρεσε αλλά δεν τόλμησες να πάρεις κι εσύ?
-
Και τέλος, ποιος είναι ο λόγος που αντί να εστιάζεις στον παραλογισμό του κράτους (ο οποίος αν διορθωθεί ΚΑΙ ΕΣΥ θα μπορείς να πάρεις αυτό που σου αρέσει πραγματικά) εστιάζεις και το παίζεις ξύπνιος σε αυτούς που 'ανοίχτηκαν' παραπάνω από εσένα και πιάστηκαν μεγαλύτερα κορόιδα? Σε ξαναρώτησα αλλά δε μου απάντησες.... Νομίζεις ότι το 4TF έχει τόσο πολλούς τέτοιους που μπαίνουν και διαβάζουν αυτό το thread, ή έχεις εσύ τόσους πολλούς στον κοινωνικό σοι κύκλο? Απλά από περιέργεια....
Θα ήθελα να μας απαντήσεις στα παραπάνω ένα-προς-ένα.
Ο,τι να 'ναι....
Τι ό,τι να'ναι Νίκο? Τι δε καταλαβαίνεις? Η λογική σου είναι ότι για όλα φταίει το κράτος.
Πραγματικά ό,τι να 'ναι...
Ποια 'όλα'? Για ΕΝΑ πράγμα συζητάμε τόσες σελίδες.
Και προσπαθώ (μάταια απ' ότι φαίνεται...) να σου εξηγήσω ότι είναι ανόητο να εστιάζεις και να ρίχνεις ευθύνη σε αυτόν που την πάτησε επειδή ήταν αφελής, υπεραισιόδοξος, κλπ, και όχι στον ΑΠΑΤΕΩΝΑ.Διότι έτσι δε διορθώνεται μια σάπια κατάσταση, απλά διαιωνίζεται.
Θα μάθουν να 'φυλάγονται' αυτοί που τώρα την πάτησαν, και θα έρθει η σειρά του 'λογικού' 1600άρη.Είναι κάτι από τα παραπάνω που δεν καταλαβαίνεις?
Οπότε θα μπορούσες κάλλιστα τώρα να αγοράσεις ένα αμάξι με 4-5.000 κυβικά και του χρόνου που θα πάρουν αύξηση πάλι, θα βρίζεις το κράτος που στον φόρεσε.
Αυτό μου λες...Απ' όλα όσα έγραψα κατάλαβες ότι τη σήμερον ημέρα, που το κράτος φαίρεται σαν κοινός απατεώνας, θ' αγόραζα αμάξι με 4-5.000 κυβικά ώστε του χρόννου να βρίζω το κράτος που μου τον φόρεσε....
Τι να σου πω ρε Νικόλα, είσαι πραγματικά σε άλλο μήκος κύματος.
-
-
Το 'με ασφάλεια' πώς το εννοείς?
Να έχεις ασφάλεια στα οικονομικά σου, να μπορείς να καλύψεις τις δαπάνες του αυτοκινήτου όπως καθορίζονται εκείνη τη στιγμή, και με κάποιο καλό περιθώριο προς τα επάνω γιατί ποτέ δεν ξέρεις.
αυτό που λες είναι εκπληκτικά παράλογο...
πως γίνεται να το προβλέψει ο απλός κοσμάκης ?
Τι να προβλέψεις? Ότι το κράτος βαράει ευθέως ανάλογα με τα κυβικά, ή το σκαλοπάτι των 2.000 κυβικών στη φορολογία? Δεν είναι πραγματικότητα αυτά εδώ και 35 χρόνια ΣΥΝΕΧΩΣ?
Μείνε μακρυά από αυτά τα κυβικά που είναι χαροκαμμένα εδώ και δεκαετίες, και μετά βγες στους δρόμους να αλλάξεις το νόμο, άμα σε ενδαφέρει. -
Dstou
Το ποστ μου ήταν καθαρά ειρωνικό ... Συμφωνώ 100% με τα γραφόμενα σου
-
Ρε nidosan ...έλεος!!
Τι'ναι όλα αυτά που κάθεσαι και γράφεις?
Έχω γράψει ξεκάθαρα 3456045 φορές νομίζω ότι το κράτος βάζει ηλίθιους κι άδικους φόρους. ΔΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ! Το κράτος είναι ο 666! ΟΚ? Happy now? Αυτό ελπίζω να σου απαντάει τη σειρά των ερωτήσεών σου.
Το γνωρίζαμε όμως αυτό τα τελευταία χρόνια.
Πας και παίρνεις αμάξι με 4.000 κυβικά!
Παρένθεση εδώ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΚΥΒΙΚΑ! Δες τα ποστ μου. Παντού γράφω από 4λτ και πάνω.
Λοιπόν με 4λτ αμάξι τι περιμένεις καμάρι μου να σου συμβεί? Τι περιμένεις από ένα κράτος που ΑΡΜΕΓΕΙ τα πάντα από 2.000 και πάνω?
ΠΑΝΤΑ το κράτος τα έπαιρνε από τα υψηλά κυβικά...πόσες φορές να το πούμε δηλαδή?
ΠΑΝΤΑ είχε τη νοοτροπία πως οτιδήποτε ΑΝΩ των 2000 κυβικών είναι 'υψηλά'.
Τι'ναι αυτά που μου λες τώρα για 1.600άρια και πετάς τη μπάλα έξω από το γήπεδο?
Εσύ λες φταίει το κακό το κράτος, εγώ λέω ότι φταίει περισσότερο ο ιδιοκτήτης που πήγε αντίθετα στη λογική του (κράτους) κι εγώ είμαι σε άλλο μήκος? ΟΚ...
Τέλος, σου εξήγησα και πριν και στο έγραψα αλλά εσύ συνεχίζεις. Λοιπόν, δεν είμαι χαιρέκακος κι ούτε είναι στο χαρακτήρα μου να εύχομαι το κακό των άλλων!
Over and out γιατί βαρέθηκα ειλικρινά να γράφω τα ίδια και τα ίδια.
-
Tι αυτοκινητο εχει ο nidosan;
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Tι αυτοκινητο εχει ο nidosan;Ένα υπέροψο 206 GTi...
Πάντως παιδιά τσάμπα μαλώνετε.... το κράτος θα μας σκίσει no matter what!
-
@ Nikos!
επειδη χθες μου αναφερες το παραδειγμα με την τραπεζα, να το θεσω αλλοιως.
Αν αυριο βγουν οι τραπεζες και πουν οτι οσοι εχουν δανεια πανω απο 100Κ σε αυτες, θα αυξηθει το επιτοκιο του δανειου τους 50%, θα πεις ας προσεχαν οσοι εχουν τετοια δανεια ? και επρεπε να το προβλεψουν ?Κανεις δεν μπορουσε να φανταστει που θα εφταναν οι φοροι και τα χαρατσια οταν ξεκινησε η κριση, μιλαω για παντου και οχι μονο στα αυτοκινητα.
Σημερα εχουν προβλημα ακομη και αυτοι που αν εβαζε το κρατος αυτους τους φορους προ κρισης, θα ελεγαν ,στα τετοια μου.Ειναι δυνατον να αλλαζει το φορολογικο καθε χρονο, εδω και οσα χρονια θυμαμαι, και να μιλας για προβλεψεις ?
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Κανεις δεν μπορουσε να φανταστει που θα εφταναν οι φοροι και τα χαρατσια οταν ξεκινησε η κριση, μιλαω για παντου και οχι μονο στα αυτοκινητα.
Σημερα εχουν προβλημα ακομη και αυτοι που αν εβαζε το κρατος αυτους τους φορους προ κρισης, θα ελεγαν ,στα τετοια μου.Ειναι δυνατον να αλλαζει το φορολογικο καθε χρονο, εδω και οσα χρονια θυμαμαι, και να μιλας για προβλεψεις ?
+1
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
@ Nikos!επειδη χθες μου αναφερες το παραδειγμα με την τραπεζα, να το θεσω αλλοιως.
Αν αυριο βγουν οι τραπεζες και πουν οτι οσοι εχουν δανεια πανω απο 100Κ σε αυτες, θα αυξηθει το επιτοκιο του δανειου τους 50%, θα πεις ας προσεχαν οσοι εχουν τετοια δανεια ? και επρεπε να το προβλεψουν ?Κανεις δεν μπορουσε να φανταστει που θα εφταναν οι φοροι και τα χαρατσια οταν ξεκινησε η κριση, μιλαω για παντου και οχι μονο στα αυτοκινητα.
Όποιος έπαιρνε διακοποκοδάνειο, γαμοδάνειο κλπ τα έπαιρνε για ψύλλου πήδημα. Διαφωνείς? Ζούσε πάνω από τις δυνατότητές του? Εκτός αν μόνο εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να παίρνεις δάνειο για να πας διακοπές στο εξωτερικό ή να κάνεις πανάκριβους γάμους.
Σαφώς και κανένας δε μπορούσε να προβλέψει που θα έφτανε το πράγμα με τη φορολογία των αυτοκινήτων, αλλά:
-Ξέραμε ότι το κράτος είναι ανισόρροπο
-Ξέραμε ότι ζούμε σε ένα απρόβλεπτο κράτος
-Ξέραμε ότι τα υψηλά κυβικά (επαναλαμβάνω, αναφέρομαι σε 4.000 και πάνω...) τα έσκιζε
-Ξέραμε ότι το κράτος έβαζε τεκμήρια στα αυτοκίνητα
-Ξέραμε πως οτιδήποτε άνω των 2.000 κυβικών έχει ηλιθίως υψηλότερο ΕΤΤ
-Ξέραμε ότι αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας ήταν πάντα διπλάσια και άλλες φορές τριπλάσια από τα μικρότερα κυβικά
-Ξέραμε ότι το κράτος θεωρούσε 'υψηλά' οτιδήποτε άνω των 2.000
-Ξέραμε ότι το κράτος όποτε έψαχνε έσοδα, κοιτούσε να τα βγάλει αυξάνοντας τα τέλη κυκλοφορίαςΓνωρίζοντας λοιπόν τη νοοτροπία του κράτους στα υψηλά κυβικά, κάποιοι πήγαν ενάντια σε αυτή.
Οπότε δε μιλάω για προβλέψεις, ούτε θα πρέπει απαραίτητα κάποιος να είναι μάντης για να αγοράσει όχημα. Κοινή λογική χρειάζεται και μερικοί δεν την είχαν.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Έχω γράψει ξεκάθαρα 3456045 φορές νομίζω ότι το κράτος βάζει ηλίθιους κι άδικους φόρους. ΔΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ! Το κράτος είναι ο 666! ΟΚ? Happy now? Αυτό ελπίζω να σου απαντάει τη σειρά των ερωτήσεών σου.
Τα ερωτήματά μου ήταν πολύ συγκεκριμένα.
Ομολογώ όμως ότι δεν περίμενα κάτι καλύτερο από το παραπάνω.Πας και παίρνεις αμάξι με 4.000 κυβικά!
Παρένθεση εδώ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΚΥΒΙΚΑ! Δες τα ποστ μου. Παντού γράφω από 4λτ και πάνω.Πράγματι....
Και καλά κάνεις, διότι αν αναφερόσουν σε ΟΛΑ τα ΙΧ που το κράτος θεωρεί 'υψιλού κυβισμού', δηλαδή αυτά που είναι από 1929cc και πάνω και τα πιάνει το τεράστιο σκαλοπάτι των τελών κυκλοφορίας και ο 'φόρος πολυτελείας', θα έπρεπε να βάλεις και το δικό σου μέσα κι αντί να λες στους άλλους 'πας και παίρνεις αμάξι με 4.000 κυβικά!' και να το παίζεις ξύπνιος που το δικό σου έχει πολύ λιγότερα θα έπρεπε να λες 'μα πήγαμε και πήραμε αμάξι με 2.000 κυβικά... τι καθυστερημένοι που είμαστε!'ΠΑΝΤΑ το κράτος τα έπαιρνε από τα υψηλά κυβικά...πόσες φορές να το πούμε δηλαδή?
ΠΑΝΤΑ είχε τη νοοτροπία πως οτιδήποτε ΑΝΩ των 2000 κυβικών είναι 'υψηλά'.'οτιδήποτε άνω των 1928 κυβικών είναι υψηλό' να λες, να φαίνεται ότι κι εσύ με το ταπεινό σου 2λιτρο ανήκεις στην κατηγορία από την οποία λες ότι πάντα τα έπαιρνε το κράτος κι ότι έχεις πιαστεί στη φάκα και πληρώνεις δυσανάλογα υψηλά ΤΚ & 'φόρο πολυτελείας' που αθροιστικά έρχονται κοντά στο χιλιάρικο.
Απλά για να ξέρουν οι 4λιτροι φίλοι μας ότι αυτός που τους λέει ανόητους δεν είναι και πολύ πιο ξύπνιος.
μου λες τώρα για 1.600άρια και πετάς τη μπάλα έξω από το γήπεδο?
Αν θεωρείς εκτός 'γηπέδου' το ερώτημα 'ποιος θα λες ότι φταίει αν λγιοστέψουν τόσο τα >1928cc κι αρχίσει το κράτος να σκίζει και τους 1600άρηδες και 1800άρηδες?', μην απαντάς. Συνέχισε να παίζεις μπάλα στο μισό 'γήπεδο' και να λες 'ας το συντηρήσει!' σε όποιον πήρε 4λιτρο.
Εσύ λες φταίει το κακό το κράτος, εγώ λέω ότι φταίει περισσότερο ο ιδιοκτήτης που πήγε αντίθετα στη λογική του (κράτους) κι εγώ είμαι σε άλλο μήκος? ΟΚ...
Νίκο μου, έχει καμιά σημασία αν φταίει 'περισσότερο' ή 'λιγότερο' αυτός που πιάστηκε κορόιδο όταν αποδεδειγμένα το κράτος φέρεται σαν κοινός απατεώνας και είναι ΑΥΤΟ που σταματάει κι εσένα κι εμένα απ' το να πάρουμε το 3λιτρο (ή ό,τι και να είναι) που πάντα θέλαμε? ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!
ΕΛΑΧΙΣΤΑ (έως καθόλου) δε με ενδιαφέρει το συμπέρασμά σου ότι 'περισσότερο' φταίει ο ιδιοκτήτης του 4λιτρου απ' ότι το κράτος-απατεώνας, όπως ελάχιστα με ενδιαφέρει αν θα μου πεις ότι 'πήγαινα γυρεύοντας' βάζοντας βενζίνη από ένα πρατήριο που στο παρελθόν είχε τιμωρηθεί για νοθεία, για να στραφώ κατά του πρατηριούχου αν τυχόν με κοροϊδέψει.
Όπως και να το βλέπεις εσύ, πάντως, καλό θα ήταν ν' αφήσεις τα 'ας το συντηρήσει!', 'ας πρόσεχε' και τα συναφή, γιατί σε κάνουν να φαίνεσαι ...ξέρεις πώς.
Τέλος, σου εξήγησα και πριν και στο έγραψα αλλά εσύ συνεχίζεις. Λοιπόν, δεν είμαι χαιρέκακος κι ούτε είναι στο χαρακτήρα μου να εύχομαι το κακό των άλλων!
Απλά μερικές φορές παρασύρεσαι, ε?....
-
@ nidosan
Όλο λέω να μην ασχοληθώ άλλο μαζί σου γιατί δημιουργείς ένα φαύλο κύκλο στη συζήτηση, αλλά κάποια πράγματα δε μπορώ να τα αφήσω να αιωρούνται. Φτάνεις σε συμπεράσματα και βάζεις λόγια στο 'στόμα' μου που δεν έχω πει ποτέ (πχ δεν έγραψα τη λέξη 'ανόητος'), δημιουργώντας μια άκρως αρνητική εικόνα.
Αν σε ευχαριστεί λοιπόν ναι, δε βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω από το βιασμό του κράτους στους φόρους των υψηλών κυβικών και όντως είμαστε καθυστερημένοι που δε πήραμε 1.4 TSI όμως το πληρώνω και το χαίρομαι. Δεν είναι εκεί όμως η συζήτηση. Καίγεσαι να τη πάμε εκεί?
Η συζήτηση ήταν πολύ συγκεκριμένη, για τα ΠΟΛΥ υψηλά κυβικά και τις επιλογές των καταναλωτών οι οποίες πήγαιναν αντίθετα απέναντι στη παράλογη φορολόγηση του κράτους.
Εσύ λοιπόν συνεχώς πετάς τη μπάλα εκτός γηπέδου είτε βγάζοντας συμπεράσματα για το μέλλον των 1600 κυβικών ή κάνοντας μου προσωπική επίθεση, βγάζοντάς με χαιρέκακο. Αν δυο (2!!) προτάσεις που έγραψα σε προσέβαλαν, ήταν λοιπόν ατυχείς και σου ζητώ συγνώμη. Ζητώ όμως κι εσύ να ανακαλέσεις τους χαρακτηρισμούς σου γιατί δεν έφτασα ποτέ στο (προσωπικό) επίπεδο που έφτασες εσύ.
Ούτε θα κάτσω λοιπόν να φτιάχνω 15687 quotes να σου απαντήσω στα ερωτήματά του, σου έγραψα μια γενική άποψη η οποία δε σε ευχαρίστησε/κάλυψε, ούτε θα μπω σε μια τέτοια συζήτηση μαζί σου με τέτοια αντιμετώπιση .-
-
Το ποια είναι η συζήτηση Νίκο είναι ξεκάθαρο από τον τίτλο του thread.
Αν εσύ θέλεις να την πας στα 'πολύ' υψηλά κυβικά, στα οποία δεν ανήκει ούτε το δικό σου αμάξι ούτε το δικό μου, και να τη λες στους 4λιτρους, είναι πρόβλημά σου.
Έχει το κράτος να τον σκίζει ο 4λιτρος, έχει κι εσένα, τη 'φωνή της λογικής' με το 2λιτρο, να του λες 'τι περιμένεις καμάρι μου να σου συμβεί' (σόρι, είναι προφανές ότι δεν τον θεωρείς ανόητο αλλά κάτι άλλο, που σύντομα θα μας αποκαλύψεις ) και 'αν μπορείς ας το συντηρήσεις!'...
Χάσε και καμιά ευκαιρία να το παίξεις έξυπνος, δε θα πάθεις τίποτα.
Φόρος Πολυτελείας 2013