-
και καπως ετσι θα καλυφθει η μειωση που σκοπευουν να κάνουν στο χαράτσι των σπιτιών. Μας κοροιδευουν στεγνα. Μωρε καλα εκανε ενας θειος μου και εβγαλε και στα 2 του αμαξια βουλγαρικες πινακιδες... πολυ καλα εκανε...
-
Και αυτό το άρθρο είναι του ποδαριού. Σίγουρα δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, αλλά ακόμη δεν ξέρουμε τίποτα για το που θα πάει το πράγμα. Η κεντρική ιδέα πάντως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Επιτέλους, η ανυπέρβλητη μπούρδα των κυβικών εκατοστών που επί δεκαετίες δημιούργησε και συντήρησε απίστευτες στρεβλώσεις στην αγορά είναι υπό εξέταση. Ευελπιστώ να έρθει η μέρα που η πολιτεία δεν θα κατατάσσει φορολογικά στην ίδια κλίμακα τον κάτοχο ενός Α45 ΑΜΓ με αυτή ενός διπλοκάμπινου Χάιλουξ ή ενός Χιουντάι Τουσόν, επειδή όλα έχουν ...2.000 κ.εκ.
Μαλάκα μου, άμα το πούμε σε ζουλού ή εσκιμώους αυτό θα γελάνε μέχρι του χρόνου.
Αλλά αφού δεν μιλάει κανένας και κάθονται στον καναπέ, γιατί να μην συνεχίσουν να το κάνουν? -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
**Φόροι… πολυτελείας και για τα μικρομεσαία Ι.Χ.!
**Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», στο «δόκανο της εφορίας αναμένεται να πιαστούν πρώτα τα «οικολογικά» Ι.Χ. με turbo κινητήρες και χαμηλές εκπομπές ρύπων, τα αυτοκίνητα που κινούνται με πετρέλαιο και υγραέριο και τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών.
http://www.newsbeast.gr/financial/arthr ... esaia-ih-/
to υγραεριο-πετρελαιο δεν σημαινει οτι εισαι πλουσιος. Ειδικα το υγραεριο δεν ειχε καμμια απαλλαγη τελων κλπ αν και απο ρυπους ειναι πολυ κατω. Ειναι αδικο αυτο, γιατι υγραεριο εβαζε ο κοσμος που ζοριζοταν οικονομικα.
Το σωστο ειναι ο φορος να επινληθει στην αγοραια αξια 9λιανικη) και οχι στην εργοστασιακη διοτι εκει γινονται πολλεεεες μαιμουδιες με υποτιμολογησεις, κυριως απο τους γερμαναραδες, που μας κουνανε και το δαχτυλο
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Ειδικα το υγραεριο δεν ειχε καμμια απαλλαγη τελων κλπ αν και απο ρυπους ειναι πολυ κατω. Ειναι αδικο αυτο, γιατι υγραεριο εβαζε ο κοσμος που ζοριζοταν οικονομικα.
Αναφέρεται σε εργοστασιακά bi-fuel.
-
Φόροι στα ΙΧ βάσει της λιανικής τιμής!
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113032715
-
Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε πως υπάρχει υπερπολυτελές μοντέλο με Eργοστασιακή Αξία μόλις 19.800 ευρώ το οποίο γλιτώνει και το Φόρο Πολυτελείας με τιμή λιανικής κοντά στις 90.000 ευρώ! Εδώ μιλάμε είτε για τεράστια φοροδιαφυγή είτε για αισχροκέρδια...
Από το προηγούμενο λινκ.
-
Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι εδω μεσα συζητειται αν ειναι καλυτερο να σε πηδ@ει μικροτσου..νος η κανας αραπακλ@ς (με την καλη εννοια - οχι ρατσιστικα)
Δηλαδη πως ειναι δυνατον να ακους οτι ενα τετοιο μετρο ειναι δικαιοτερο οταν με την απλη λογικη η βαση του μετρου αυτου ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ειναι ΠΑΡΑΛΟΓΗ. Οσες φορες εχει τυχει να εξηγησω σε ξενους οτι φορολογουμαστε για τα ακινητα και τα αυτοκινητα καθε χρονο χωρις αυτα να μας αποδιδουν κερδος, ειτε γελανε ειτε σου λενε οτι εχουμε τις καλυτερες ψυχιατρικες κλινικες στην Ελλαδα.
Και ενταξει. Να φορολογεις το αυτοκινητο, που αντε στο καλο μιας και δεν εχεις αυτοκινητοβιομηχανια, ειναι καλο και ετσι δεν εξαγεις χρημα αλλα το σπιτι?!!!!!!!!!
Αμα δε μου αποδιδει κερδος ΠΩΣ ειναι δυνατον να με φορολογεις. Αν το πουλησω (οταν και αν) και εχω κερδος μετα απο 1, 2, 10, 20 .... χρονια σε σχεση με την αξια αγορας τοτε μαλιστα φορολογησε μου αυτο το κερδος.
Αν εχω π.χ. μια ferrari τοτε γιατι να με φορολογεις για τη χρηση. Να με φορολογεις αν ειναι ετσι και για την χεστρα που ειναι μαρκας ... (αν και χρησιμο εργαλειο δε ξερω απο μαρκες!!!) η να με φορολογεις για την κουζινα, το ψυγειο κ.ο.κ.
Αλλο θεμα ομως η ασφαλεια (κοστος ασφαλισης) τα τελη κυκλοφοριας (βασει ρυπων κ.λπ) για τη ferrari και αλλο το κοστος χρησης ενος starlet π.χ.
Το ιδιο και για το σπιτι
Πραγματικα οταν διαβαζω σχολια πανω στο θεμα φορολογησης και βλεπω ανθρωπους να συζητανε Α αυτο ειναι δικαιοτερο κ.ο.κ. σε κατι που απο την αρχη δεν εχει βαση γινομαι τρελλος!
-
Πρώτα πρώτα πρέπει να βάλουν φόρο 'δημοσιογραφικής' μαλακίας με ογκοχρέωση.
Αν αναλογιστεί κανείς τι έχουμε ακούσει εδώ και 3 χρόνια γενικά αλλά και ειδικά αναφορικά με το φορολογικό, νομίζω ότι μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία από την τρομοκρατία και την παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ δεν έχει κάνει κανείς ποτέ πουθενά στον κόσμο. -
Σε όλο τον κόσμο φορολογείται το αυτοκίνητο. Αλλού πολύ, αλλού λίγο. Απλά εδώ το παράχεσαν!!!
-
JIMJFK, απαντώνται μερικά από τα ερωτήματά σου εδώ:
-
Μιλησα για φορολογηση, οχι για τελη κυκλοφοριας.
π.χ. ΗΒ δεν υπαρχει αυτο το πραγμα
-
Μα και τα ΤΚ, φορολογία είναι. Στο ΗΒ απλά δεν έχουν τεκμήριο τα ΙΧ. Η ασφάλιση αλλά και το ετήσιο MOT σε σκίζουν κανονικά όμως!
-
Τα τελη κυκλοφοριας (η τελη χρησης) καλως υπαρχουν. Χρησιμοποιω το δρομο και οφειλω να πληρωνω. ΚΤΕΟ (ΜΟΤ) επισης πρεπει να πληρωσω για να επιβεβαιωσω οτι δεν ειμαι κινδυνος θανατος για τους αλλους (δε μπορει ο καθε τροχαιος να εξεταζει καθε αμαξι που κυκλοφορει) (Α! και το ΜΟΤ δεν ειναι Πανακριβο π.χ εγω πληρωσα 30 λιρες πριν ενα μηνα και 170 λιρες για τα ετησια τελη κυκλοφοριας μου 2.2 λιτρα diesel turbo).
Γιατι ομως να πληρωσω και αναλογο φορο εισοδηματος (αναλογο του αυτοκινητου που κατεχω)? Δεν πληρωσα το φορο για το αμαξι κατα την αγορα αυτου? Γιατι καποιος με το ιδιο εισοδημα με εμενα να πληρωνει λιγοτερο φορο εισοδηματος επειδη δεν εχει αμαξι!
-
Κοίτα, το σύστημα με τα τεκμήρια είναι τρελό και 1000% λανθασμένο, δεν διαφωνεί κανείς επ' αυτού! Για να πληρώνεις περισσότερο από κάποιον άλλον με το ίδιο εισόδημα σημαίνει ότι σε πιάνει το τεκμήριο. Δεν είναι όμως απαραίτητο να συμβαίνει αυτό.
30 Λίρες; Χμμμ... φτηνά την έβγαλες...
-
Οσους απο αλλες χωρες εχω ρωτησει το συστημα των τεκμηριων δεν ισχυει. Και οπως καταλαβαινεις/ξερεις το ΗΒ εχει πολλους απο διαφορες χωρες.
ΟΦΤΟΠΙΚ
Οσα γλυτωσα εκει πληρωσα αλλου (ασφαλειες) και ελπιζω στην Ελλαδα να μην τους μιμηθουν. 420 Λιρες ετησια ασφαλιση αλλα επαιρνα quotes ακομη και για 6000!!! με μεσο ορο προσφορων καπου στα 2.5Κ
-
ΤζιμΤΦΚ, εδώ το πετρέλαιο κίνησης έχει 1,3 το λίτρο ενώ εκεί έχει 1,7. Πέστο αυτό στους αγγλάρες, πέτα τους και κανά 'how can you afford it', μη σε παίρνουν μονότερμα.
-
Άσε dstou δεν μας παίρνει. Θα του πούνε μετά τον μέσο μισθό στην Αγγλία και τον μέσο μισθό στην Ελλάδα και θα τελειώσει άδοξα ο αγώνας με Knock Out!!!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Πρώτα πρώτα πρέπει να βάλουν φόρο 'δημοσιογραφικής' μαλακίας με ογκοχρέωση.
Αν αναλογιστεί κανείς τι έχουμε ακούσει εδώ και 3 χρόνια γενικά αλλά και ειδικά αναφορικά με το φορολογικό, νομίζω ότι μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία από την τρομοκρατία και την παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ δεν έχει κάνει κανείς ποτέ πουθενά στον κόσμο.+1000 likes
-
Τι δε μας παίρνει ρε συ. Οι άγγλοι παράγουν οι ίδιοι πετρέλαιο, δουλεύουν κάμποσες χιλιάδες σε αυτό, πληρώνουν μισθούς, ένσημα, φπάδες, και λοιπά, θα έπρεπε το πετρέλαιο να είναι 'τζάμπα' όπως είναι σε άλλες χώρες. Αντί για 'τζάμπα' τους έχουν σκίσει πατόκορφα στο φόρο, και μετά τους κάνει εντύπωση που εδώ έχουν ξεσκίσει στη φορολογία το αυτοκίνητο το οποίο στο φινάλε είναι και 100% εισαγόμενο? Τα δικά τους τα χάλια τα αναλογίστηκαν ποτέ? Μάλλον όχι.
Πάρτε το χαμπάρι, το σύστημα στον ακουμπάει όπου μπορεί. Εδώ είναι το ΙΧ, και τελευταία το ακίνητο, εκεί είναι το πετρέλαιο (που υπάρχει κάτω από τα πόδια τους ), τα τσιγάρα και δε ξέρω και εγώ τι άλλο. Κάπου αλλού θα είναι κάτι άλλο, τόσο απλά. -
Οι Άγγλοι δεν παράγουν πετρελαιοειδή. Η BP το κάνει. Ποιός σου είπε ότι στον καπιταλισμό οι πολυεθνικές και οι κυβερνήσεις ενδιαφέρονται για το κοινωνικό σύνολο; Παρόλα αυτά το βιωτικό επίπεδο εκεί είναι ασύγκριτα καλύτερο σε σχέση με εδώ και οι συγκρίσεις απλά ατυχείς.
Φόρος Πολυτελείας 2013