-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
dim8, αφού όλοι τα ξέρουν, όλοι είμαστε παπατζήδες (ευτυχώς που δε με προσβάλλεις!) και μπορείς να παρακάμψεις τις διαδικασίες και να κάνεις του κεφαλιού σου γιατί δεν παίρνεις και εσύ ένα τότε να το παίζεις και εσύ έξυπνος; Άντε ντε! Στο απαγορεύει κανείς; Μήπως γιατί ξέρεις ότι είναι εντελώς άχρηστα στην πραγματική ζωή και καθαρά λόγω βίτσιου κάποιοι επιμένουμε να τα συντηρούμε; .εξακολουθεις να λες πως ειναι δυσκολο να βγουν πινακιδες ιστορικου?Εξακολουθεις να υποστηριζεις πως δεν παρακαμπτονται οι διαδικασιες? Μετα σε ενοχλει το παπατζες....
Πες το μου μόνο και σε εμένα όταν βγεις για βόλτες για να κάνεις του κεφαλιού σου να δεις τι νέα θα έχεις σύντομα! .
γιατι εξακολουθεις να με δουλευεις?Βλεπω καθημερινως τετοιους τζαμπατζηδες επι χρονια.Μεχρι υδραυλικος σε σπιτι για μερεμετι εχει παει με ''ιστορικο''
Σου έγραψα πως δε θα απολογηθώ για οποιονδήποτε εξυπνάκια/απατεώνα/παράνομο....
τελικα υπαρχουν παρανομοι-απατεωνες? πιο πριν εγραφες οτι χρειαζονται αδειες,ελεγχοι,περνανε επιτροπες,θα εχουν ''νεα'' συντομα κλπ
Προσωπικά, έχω πληρώσει πολύ περισσότερα από οποιονδήποτε ΦΠ μέσα σε μια δεκαπενταετία (από πού ξέρεις ότι δεν είχα κανονικές πινακίδες και δεν έχω πληρώσει τέλη τόσα χρόνια;;; ) και έχω κάνει χρήση των πινακίδων τόσο λίγο **που αν κάνεις την αναγωγή σε ώρες/κόστος, το ποσό είναι αστρονομικό σε σχέση με τα τέλη που πληρώνω για το κανονικό μου αυτοκίνητο **- οποιος με ξέρει προσωπικά μπορεί να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο θέλει (και θα σου πει πόσο ηλίθιος είμαι που πετάω λεφτά κάπου που δεν έχει νόημα), εσύ από που και ως που, ρε φίλε;.
παλι μας δουλευεις?Εαν σου ερχετε ακριβα ετσι,βγαλε κανονικες πινακιδες,πληρωσε και κανονικη ασφαλεια να σου ερχετε φθηνα οπως και σε εμας.
Δεν είσαι σε θέση ούτε να μου κάνεις μάθημα ηθικής ούτε να συγκρίνεις καρπούζια με κρεμμύδια για να υποστηρίξεις την άποψή σου. Ακόμα και αυτό δε, το κάνεις με τέτοιο τρόπο που δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω την κουβέντα μαζί σου.
Με οποιονδήποτε άλλο φίλο, που μπορεί να μιλήσει σαν άνθρωπος, ευχαρίστως να μιλήσουμε.εσυ εκανες μαθηματα ηθικης,και μαθηματα οικονομοτεχνικα για το αν χρειαζοταν ο καθενας το 2λιτρο η το 2,7 σανταφε.Σαν συμπερασμα μαλιστα ειπες δεν θα βαλουμε και τα κλαματα εαν δεν μπορει ο Χ να κυκλοφορησει το τσεροκι του.Το τσεροκι που πληρωσε 20-30κ δασμους πριν λιγα χρονια με την αγορα του,και πληρωνε πανω απο 1,500 ευρω τελη καθε χρονο,και κανα 1000 ασφαλεια...
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
...Δε θα σου απαντήσω σε όλα τα παραπάνω γιατί δεν έχει κανένα νόημα μιας και είναι πολλά που δεν ξέρεις σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο αν δεν είσαι στο χώρο. Όσο και να χτυπιέσαι τα ιστορικά δεν είναι ΙΧ, όπως πιστεύεις, ούτε θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ή να χρησιμοποιούνται έτσι.
Μαλάκες φυσικά υπάρχουν παντού (και επικίνδυνοι επίσης). Τα e-mail των καταγγελιών είναι αυτά: historic@omae-epa.gr και στο site http://www.philpa.gr/ όπου μπορείς να κάνεις επίσημα και επώνυμα την καταγγελία σου. Επειδή οι υπεύθυνοι δε ζούνε σε άλλη χώρα και ξέρουν πόσο πονάει το θέμα και πόσο επικίνδυνο είναι για την παρεξήγηση του θεσμού αλλά και για το να την πληρώσει κάποιος αθώος, να είσαι σίγουρος ότι θα σου απαντήσουν και θα λάβουν τα μέτρα τους.εσυ εκανες μαθηματα ηθικης,και μαθηματα οικονομοτεχνικα για το αν χρειαζοταν ο καθενας το 2λιτρο η το 2,7 σανταφε.Σαν συμπερασμα μαλιστα ειπες δεν θα βαλουμε και τα κλαματα εαν δεν μπορει ο Χ να κυκλοφορησει το τσεροκι του.Το τσεροκι που πληρωσε 20-30κ δασμους πριν λιγα χρονια με την αγορα του,και πληρωνε πανω απο 1,500 ευρω τελη καθε χρονο,και κανα 1000 ασφαλεια...
Κανένα μάθημα ηθικής σε κανέναν!
Είπα ότι μου φαίνεται ρίσκο να δοκιμάζω την τύχη μου τη στιγμή που είμαι μισθωτός για ένα τσερόκι (προσωπικά έχω ένα σκόντα 1.2 για ΙΧ που το πλήρωσα ένα σκασμό λεφτά για να είναι 1.2 - και δε νοιώθω καθόλου μα καθόλου έξυπνος για αυτό) σε αυτή τη χώρα και πως αν το αναλάμβανα δε θα καθόμουν να γκρινιάζω, όταν γύρω μου γίνονται πολύ μεγαλύτερες αδικίες για τον ίδιο σκοπό. Επίσης είπα ότι δεν έχω τίποτα να κερδίσω εγώ, εσύ και ο καθένας αν αναγκαστεί αυτός που το έχει να το κλειδώσει και σε καμία περίπτωση δε θα χαρώ (γιατί είναι χαζό και ανούσιο)
Θα χαρώ ώστόσο σαν Έλληνας αν στη χώρα μου γίνουν λιγότερες εισαγωγές και φύγουν λιγότερα λεφτά προς τα έξω από τώρα και στο εξής.
Από την άλλη, ήρθες εσύ, τούρκος με τον άλλο συμφορουμίτη (το Νίκο; ) και μου κάνεις μια καταπληκτική επίδειξη αυτοτσαντισμού (το ανέκδοτο με το γρύλλο). Έτσι τουλάχιστον το εισπράττω. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Σαν συμπερασμα μαλιστα ειπες δεν θα βαλουμε και τα κλαματα εαν δεν μπορει ο Χ να κυκλοφορησει το τσεροκι του.Το τσεροκι που πληρωσε 20-30κ δασμους πριν λιγα χρονια με την αγορα του,και πληρωνε πανω απο 1,500 ευρω τελη καθε χρονο,και κανα 1000 ασφαλεια...Τι λε ρε συ? Δηλαδή ο τύπος που πλήρωσε το τσερόκι 50-60 χιλιάρικα πριν ΛΙΓΑ χρόνια δε θα μπορέσει τώρα να το κυκλοφορήσει?
Απίστευτη στεναχώρια...
Συμφωνεί:
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σαν συμπερασμα μαλιστα ειπες δεν θα βαλουμε και τα κλαματα εαν δεν μπορει ο Χ να κυκλοφορησει το τσεροκι του.Το τσεροκι που πληρωσε 20-30κ δασμους πριν λιγα χρονια με την αγορα του,και πληρωνε πανω απο 1,500 ευρω τελη καθε χρονο,και κανα 1000 ασφαλεια...
Τι λε ρε συ? Δηλαδή ο τύπος που πλήρωσε το τσερόκι 50-60 χιλιάρικα πριν ΛΙΓΑ χρόνια δε θα μπορέσει τώρα να το κυκλοφορήσει?
Απίστευτη στεναχώρια...
Συμφωνεί:
μονο εσυ θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις εναν αστεγο για να παραποιησεις το νοημα των γραφωμενων μου.
Κλασσικος Νικολακης,δυο χρονια κραξιμο για τις ιδιες μαλακιες περι τελων,αλλα κατω δεν το βαζει.Δεν πειραζει εδω ειμαι εγω να σου τα λυσω ολα τα θεματακια. -
Κι εγώ σ'αγαπάω
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κι εγώ σ'αγαπάωμην με καλοπιανεις,δεν πιανουν σε μενα αυτα οποτε παρεκτρεπεσαι με τις σχετικες εξυπναδουλιστικες νουθεσιες περι τελων θα τα λεμε
-
Η αλήθεια είναι ότι ο Nikos! αποτελεί παρεξηγημένη προσωπικότητα του 4TF...
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Φοβάμαι ότι κάποια ποστ δεν κατανοούνται.
Κανείς δεν επικροτεί τη παρούσα κατάσταση, ούτε φέρεται χαιρέκακαΚι εφόσον λοιπόν σαν προτεραιότητα που λες έβαλε το 4λτ jeep για να μεταφέρει την οικογένειά του, τώρα ας το συντηρήσει.
-
Εχετε μπερδέψει την χαιρεκακια με την λογική και την απουσία αυτής...
Οταν έχεις μηνιαίο εισόδημα 2000€, τρεχεις οικογένεια και δεν καταλαβαίνεις οτι δεν ειναι γα το πορτοφόλι σου τα τζιπ των 2500cc κάτι δεν παει καλά... Καλά το είπε ο d-jet, δεν το είχες ποτέ , νομίζες οτι το είχες
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Εχετε μπερδέψει την χαιρεκακια με την λογική και την απουσία αυτής...Μπορεί να είναι κι έτσι....
Οπότε ας συμφωνήσουμε ότι στα πλαίσια αυτής της συζήτησης δεν είναι χαιρεκακία τα 'τώρα ας το συντηρήσουν!' και όλα τα σχετικά όπως π.χ. 'ας πρόσεχαν!', 'καλά να πάθουν, όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν!', 'ας το πουλήσουν όσο-όσο, να μάθουν!' κλπ, αλλά 'καλοπροαίρετες συμβουλές προς απόκτηση κοινής λογικής'.Οταν έχεις μηνιαίο εισόδημα 2000€, τρεχεις οικογένεια και δεν καταλαβαίνεις οτι δεν ειναι γα το πορτοφόλι σου τα τζιπ των 2500cc κάτι δεν παει καλά...
Ενώ με μια Ε200 Kompressor θα μπορούσες να ήσουν σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά.
-
Πόση διάφορα εχει στο ετήσιο κόστος χρήσης η Ε200 που ειναι 1800cc σε σχέση με το Cherokee 3,7lt?
-
@ D-Jet
Δε χρειάζεται να με ευχαριστείς για την κουβέντα, νομίζω ότι είναι προφανές ότι κι εγώ την απολαμβάνω όταν γίνεται με σοβαρά επιχειρήματα.Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
αν και διαφωνώ μαζί σου, βλέπω ότι μιλάς και εσύ χίντι οπότε μπορεί να γίνει κάποιος διάλογος...Προσαρμόζομαι γρήγορα.
Υποθέτω πως όλοι θα μπορούσαμε να 'βολευτούμε' με ένα 1100, ακόμα και για οικογένεια, αν μέχρι εκεί έφτανε η τσέπη μας ή η τεχνολογία.
ΟΜΩΣ, επίσης όλοι, αν είχαμε την οικονομική άνεση [η οποία -φυσικά- είναι άλλο από τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε σε κάθε λογής φόρο, λογικό ή μη, αναμενόμενο ή όχι) να πάρουμε κάτι πιο ασφαλές, γρήγορο, αξιόπιστο, κλπ, κλπ, δε θα το προτιμούσαμε?Φυσικά, όλοι το ίδιο κάναμε! Οικονομική άνεση, ωστόσο, σημαίνει ότι αν χρειαστεί θα πρέπει να μπορείς να το αποχωριστείς χωρίς να απαιτούνται άλλες σοβαρές θυσίες από την οικογένειά σου.
Σωστά το θέτεις. Δηλαδή αν π.χ. το στουκάρεις και δεν το καλύπτει η ασφάλεια σου θα πρέπει να μη ζοριστείς να το φτιάξεις, ή/και να μπορείς να καλύψεις με κάποιον άλλο τρόπο τα πήγαινε-έλα σου. Έστω ότι το παίρνεις λοιπόν όχι με δάνειο αλλά με χρήματα που δε θα σου λείψουν αν τα 'χάσεις' και θεωρείς ότι από μια άποψη τα 'έχασες' ήδη, δίνοντάς τα για να έχεις τον τρόπο μετακίνισης που προτιμάς (εγώ τουλάχιστον έτσι το είδα, από το πρώτο μου ποδήλατο μέχρι το τελευταίο μου αμάξι).
Σε κάθε περίπτωση προσωπικά το βρίσκω ισοπεδωτικό να λέμε ότι 'πολλά' κυβικά = δίψα για 'μούρη'.
Στις περισσότερες περιπτώσεις στην Ελλάδα δυστυχώς έτσι είναι μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Δε σημαίνει αυτό ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που το έχουν καημό/μεράκι που πάντοτε το πλήρωναν χρυσό και πιθανώς τώρα θα πρέπει να το αποχωριστούν.
Το sankafe, όμως, είναι ένα ακραίο παράδειγμα. Είναι ένα ογκώδες SUV, το οποίο προκειμένου να κινηθεί φυσιολογικά απαιτεί μια μεγάλη μηχανή. Πόσοι έχουν πραγματικά ανάγκη ένα τέτοιο αυτοκίνητο, όμως; Μια ΜΒ Ε200 ή μια octavia που είναι 1800, ας πούμε, δεν ήταν επαρκώς 'ασφαλής' για αυτούς και είναι για τους υπόλοιπους; Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.Αλήθεια, αν το ζητούμενο είναι για κάποιον να 'πουλήσει μούρη', γιατί ακριβώς θα προτιμίσει το Santa Fe από μια Mercedes Ε200? Για να λέει στις γκόμενες ότι 'μπορεί να είναι Χιουντάι, αλλά είναι V6'?
Μπορώ να σκεφτώ απειρα παραδείγματα 'μούρης' με 1400-1600-1800cc, και 'μη μούρης' με 2000++.
Σε κάθε περίπτωση, τα παραπάνω που γράφεις (που αναμφίβολα ισχύουν για αρκετούς συμπολίτες μας) δεν αναιρούν το ότι είναι ισοπεδωτικό να λέμε ότι τα 'πολλά' κυβικά ισοδυναμούν κατά κανόνα με δίψα για 'μούρη' λες και έχουμε αναλύσει τον τρόπο σκέψης των 300.000 (λιγότεροι πλέον...) ιδιοκτητών ΙΧ με >1928cc και το έχουμε διαπιστώσει.Θα διαφωνήσω με τα bold (αν και είναι πολύ ανθρώπινο και κατανοητό το 'τι να πει και ο άνεργος-άφραγκος').
ΙΜΟ έχει **υποχρέωση **κάποιος να 'γκρινιάζει' μπροστά στην αδικία ή τον παραλογισμό, ασχέτως αν του περισσεύουν λεφτά να πληρώσει τις 'πρόσθετες υποχρεώσεις' (χαράτσια), ή αν ο γείτονας έχασε τη δουλειά του κι ο ίδιος όχι ακόμα, κλπ, κλπ. Δεν έχει καμία σχέση το αν κάποιος άλλος είναι σε χειρότερη μοίρα και αν δε θα πάθεις και τίποτα ακόμα και να βγει νόμος που να λέει ότι μπορεί το κράτος να σου πάρει το αμάξι αν είναι πάνω από 4000 κυβικά γιατί δε σου χρειάζονται.Παραλογισμός δεν είναι να αγοράζεις κάτι που απαξιώνεται ετησίως κατά το 1/10 τουλάχιστον της αξίας του (δλδ για ένα αυτοκίνητο των 50χιλιάδων ευρώ κατά 1 πεντοχίλιαρο το χρόνο τουλάχιστον!!) και να γκρινιάζεις ότι σε αρμέγουν επειδή δεν έχεις ή δε θέλεις να πληρώσεις 500 ευρώ για το 2.5;
500?!! Μακάρι να ήταν 500, κανείς δε θα μίλαγε...
Όταν το αγόρασες αυτό το 'κάτι' με 50Κ που είχες στην άκρη για αμάξι γνώριζες ότι θα χάνει 1 πεντοχίλιαρο το χρόνο (τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια) από την εμπορική του αξία, και το έκρινες αποδεκτό για να μετακινείσαι όπως εσύ θέλεις. Από που κι ως που δε θα πρέπει να σου καίγεται καρφί αν το πεντοχίλιαρο στο κάνει το κράτος 6500? (αν θέλουμε να μιλάμε για 2.5)?
Άλλος τα έδωσε σε ρολόι ή σε κάποιο κόσμημα το οποίο μπορεί να κρατήσει καλύτερα την αξία του και το φοράει μια φορά το μήνα. Το ως τι είδος 'επένδυση' θα δεις την αγορά ενός ΙΧ ή ενός κοσμήματος και πόσο αξίζει για εσένα η χαρά, η ευκολία, κλπ, κλπ που θα πάρεις από αυτό, είναι θέμα δικό σου. Το να έρχεται όμως το κράτος και να σου αλλάζει τα δεδομένα τόσο όσο τα έχει αλλάξει στις μέρες μας νομίζω ότι είναι πρόβλημα για όλους.
Στο κράτος, όχι σε εμένα...
Από περιέργεια, γιατί αισθάνθηκες την ανάγκη να το προσθέσεις αυτό?
Τη στιγμή, μάλιστα που πολύ πιο βάρβαρα μέτρα έχουν επιβληθεί σε πολύ πιο σημαντικά θέματα για τον ίδιο λόγο (πχ αυξήσεις στις εισφορές σε συνδυασμό με την απαράδεκτη κοινωνικά και συνταγματικά διάκριση των εισοδημάτων μεταξύ ΕΕ και μισθωτών που φέρνουν σε απόγνωση χιλιάδες νέους με μπλοκάκια, που βλέπουν από το χιλιάρικο να πληρώνουν τα μισά και βάλε στο κράτος!) και δε βλέπω να έχει ανοίξει μύτη! Έλα λίγο στο απέναντι πεζοδρόμιο και κοίτα από μακριά πως ακούγονται ολα αυτά που λέμε για τους φόρους πολυτελείας.
Αν κοίταζες στο 'απέναντι πεζοδρόμιο' μπορεί και να με έβλεπες...
Κι εγώ έχω αναφερθεί στο επαχθές 'τέλος επιτηδεύματος', στο ανόητο σύστημα με τις κλίμακες σύμφωνα με τις οποίες οι εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ, ΟΑΕΕ, κλπ αυξάνονται ανεξαρτήτως των εσόδων που έχει κάποιος και του πόσο πεσμένες είναι οι δουλειές του, κι ένα σωρό άλλα που τα έχουμε συζητήσει άπειρες φορές κι εξακολουθούμε να συζητάμε. Κι εμένα μου τα παίρνουν από 10 μεριές, με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο ένα ΙΧ.Όλα αυτά που γίνονται στο 'απέναντι πεζοδρόμιο' είναι ένας λόγος παραπάνω να αντιδρούμε κάποιοι όταν το κράτος αντί να στρώνει αυτά που θέλουν στρώσιμο (μην αρχίσουμε τώρα για αργόμισθους, σπατάλες, διορισμούς, κλπ, κλπ) μας τα παίρνει από άλλη μια 'τρύπα' που άνοιξε στην τσέπη μας. Και δεν είναι τόσο τα τρελά νούμερα, όσο η άρρωστη λογική που πάει να περάσει: Παίρνω ό,τι θέλω απ' όποιον θέλω όποτε θέλω με ό,τι δικαιολογία θέλω (μετά λέμε για επενδύσεις!).
Το ότι πήρες κάποιο ρίσκο (που όλοι παίρνουμε - και το να κάνεις οικογένεια ρίσκο είναι, από τη στιγμή που δεν έχεις υπογράψει συμβόλαιο με κάποια 'ανώτερη δύναμη' ότι θα έχεις δουλειά τα επόμενα 25-30 χρόνια)
Έλα ντε;;;; Γιατί δεν ανοίγουμε ένα θέμα που όλοι αυτοί των 25-35 χρονών στερούνται πλέον του δικαιώματός τους να κάνουν μια οικογένεια (αν είναι στοιχιωδώς λογικοί και δε θέλουν να φέρουν στον κόσμο δυστυχισμένους ανθρώπους) όπως την ονειρεύονταν, να γράψω στην πρώτη σελίδα!!! Και καθόμαστε να μιλάμε γιατί αυτός με το santafe θα αναγκαστεί να πληρώσει 500 ευρώ για να κρατήσει το καμάρι του στο δρόμο...Εκεί να δεις τι θα γράφαμε, που εκτός από τους φόρους, το κράτος, ρυθμίζει με ολοκληρωτικό τρόπο τη ζωή μας.
Είδες, δίνω ιδέες!
Άνοιξε εσύ το θέμα, γράψε στην πρώτη σελίδα, και είμαι σίγουρος ότι θα έχουν γραφτεί 100ντάδες σελίδες μέσα σε λίγες μέρες...Αλλά τo ένα δεν αναιρεί την ανάγκη να μιλάμε για το άλλο. Τα '500' ευρώ (πιο κοντά στα 1500 είναι, αλλά τέλος πάντων ) όποιος τα έχει δουλέψει και δεν τα βρήκε έτοιμα από το daddy, από κάποιο διαμέρισμα που κληρονόμισε και τώρα νοικιάζει ή από 'βόλεμα' σε κάποια θεσούλα, κλπ, κλπ, δε βλέπω γιατί θα έπρεπε να τα δίνει χωρίς να 'γκρινιάζει' όταν του τα παίρνουν άδικα.
Εδώ η γειτόνισσά μου που τα συζητάμε (χήρα, με 1400άρι 207, που έχει να βάλει πετρέλαιο 3 χρόνια γιατί δεν της βγαίνουν τα κουκιά και το χειμώνα κυκλοφορεί με το μπουφάν μέσα στο σπίτι) αντί να μου πει 'χέσε μας ρε Νίκ, που μιλάς κιόλας με το 2λιτρο' προσπαθεί να με πείσει να κάνω μια μελέτη όπου να φαίνεται αν και πόσα χάνει το κράτος με την τακτική που ακολουθεί στα ΙΧ....
Σου κάνει εντύπωση? Ίσως γιατί είναι from Austria....
ή έκανες κάποια επιλογή που έσπασε ο διάολος το ποδάρι του (ή απλά ήσουν αφελής) κι απεδείχθη λανθασμένη, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει αυτομάτως ότι θα πρέπει να το βουλώσεις όταν για να την πατήσεις κάποιος σου έκανε πουστιά.
Παράδειγμα: Πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν κλέφτες στη γειτονιά, και μια μέρα ξεχνάς το βράδυ την πόρτα ξεκλείδωτη. Το πρωί σε έχουν κλέψει. Πρέπει ή όχι να 'γκρινιάζεις' και να επιμένεις να βρεθεί ο κλέφτης και να τιμωρηθεί? Άλλο παράδειγμα: Πας και βάζεις πετρέλαιο από κάποιον που τον έχουν πιάσει 2-3 φορές στο παρελθόν για νοθεία. Σε κλέβει. Πήγαινες γυρεύοντας, ναι ή όχι? ΟΜΩΣ, δεν πρέπει να 'γκρινιάξεις' και να φροντίσεις να τιμωρηθεί ο κλέφτης? Γιατί λοιπόν να ισχύει κάτι διαφορετικό αν ο κλέφτης είναι το κράτος? Επειδή υπάρχουν πολλοί άνεργοι και πολλοί 'υπεραισιόδοξοι'?...Θα τον/τους καταγγείλεις γιατί είναι παράνομες πράξεις και κάποιος, προσωπικά, καρπώθηκε κάτι δικό σου με ύπουλο τρόπο αλλά από την άλλη θα αναλογιστείς και τις ευθύνες σου. Θα προσπαθήσεις δε να μην το επαναλάβεις...
A, μπράβο. Καρπώθηκε κάτι με ύπουλο τρόπο και άρα ανεξαρτήτως αν ήσουν αφελής, υπεραισιόδοξος, κλπ, έχεις την ηθική υποχρέωση όχι να κάνεις τουμπεκί μπροστά στον απατεώνα αλλά το αντίθετο.
Και δε λέω ότι δεν πρέπει να αναλογιστείς τις 'ευθύνες σου'.
Αλλά οι ευθύνες σου είναι πρωτίστως απένταντι στον εαυτό σου. Αν κάνεις μ@λακία, εσύ θα την πατήσεις.
Οι ευθύνες του κράτους είναι απέναντι σε όλους. Αν κάνει συνέχεια πουστιές θα την πατήσουν μερικά εκατομμύρια.
Πες μου εσύ ποιο έχει μεγαλύτερο 'ειδικό βάρος'.Να σου πω και εγώ όμως ένα παράδειγμα. Δε γουστάρεις να πληρώνεις τους 'ληστρικούς' φόρους για το cayenne σου ενώ μπορείς και το ανταλλαζεις με ένα ματίζ και τα ρέστα τα παίρνεις ρόλεξ ή, ακόμα καλύτερα πας και το επανεξάγεις στη βουλγαρία και κυκλοφορείς μάγκας και ωραίος με ξένα νούμερα, βγάζοντας ένα τεράστιο ποσό από τη χώρα και μη αποδίδοντας δραχμή σε φόρο για αυτό (σε άλλο θέμα πριν λίγο καιρό είχα ακούσει τα σχολιανά μου όταν αντέδρασα στη λογική αυτή).
Και ένα πρωϊ πας και το ρίχνεις σε έναν τοίχο. Το ΕΚΑΒ που θα έρθει να σε μαζέψει με το σαράβαλο ασθενοφόρο μετά από μισή ώρα (επειδή δεν έχουν χρήματα για ανταλλακτικά και κόσμο να τα δουλέψει) θα σε πάει σε ένα υποστελεχωμένο νοσοκομείο, όπου δε θα υπάρχουν ούτε γάζες γιατί έγιναν πολλές περικοπές. Την ίδια στιγμή, αν είσαι του θανατά και κανένα ιδιωτικό νοσοκομείο δε θα θέλει να σε αναλάβει (ή πιθανώς γιατί δε θα προλαβαίνει), οι συγγενείς σου θα καταριώνται το κράτος που δεν παρέχει τις στοιχειώδεις υποδομές στους πολίτες του!
Οξύμωρο; Πέρα για πέρα Ελληνικό, όμως και γιατί τώρα ο μέσος Δανός μπορεί να το καταλάβει ενό ο μέσος Έλληνας όχι, πες το μου εσύ!Ωραίο παράδειγμα, αν και λίγο off-topic.
Ερώτηση (μη-βασισμένη στο παράδειγμά σου, απλά κάτι που σκεφτόμουν):
Σύμφωνα με κάποιους, αυτοί που ΕΧΟΥΝ (για την ώρα...) να πληρώσουν τους 'φόρους πολυτελείας' π.χ. για 2.7 lt δε θα έπρεπε να λένε κουβέντα, και αυτοί που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, πάλι δε θα έπρεπε να λένε κουβέντα γιατί 'πήγαιναν γυρεύοντας' και δε θα έπρεπε να είχαν πάρει SantaFe πριν 6-7 χρόνια........Τελικά, ποιος δικαιούται/πρέπει να 'φωνάζει' όταν το κράτος φέρεται σαν κοινός απατεώνας? Εκείνος που έκανε αιματηρές οικονομίες και το μόνο 'άνοιγμα' του ήταν το 2.5 που τώρα του το βγάζουν ξινό? Αυτοί που έχουν κάποια λεφτά στην άκρη για να τα φέρνουν βόλτα και το κράτος τους τα παίρνει λίγα-λίγα με φανταστικά τεκμήρια? Αυτός που τόσα χρόνια ό,τι έβγαζε το έτρωγε στα μπουζούκια και στα γλέντια και τώρα έχει ζητήσει επίδομα θέρμανσης? Οι τεμπέληδες ΔΥ (όχι ότι είναι όλοι)? Οι φοροφυγάδες ΕΕ (επίσης όχι όλοι)? Οι μεγαλοεργολάβοι για τους οποίους δε μιλάει κανείς? Ο φτερωτός γιατρός?!... Όλοι?... Κανένας?...
ΑΛΛΑ, ο σκοπός (ακόμα κι αν ήταν αυτός) δεν αγιάζει τα μέσα και δυστυχώς μπορεί να ζημιωθούμε πολύ περισσότερο απ όσο μπορεί να βγούμε κερδισμένοι... Tι εννοώ:
...
...
...Σωστή η προσέγγισή σου ωστόσο μπαίνεις σε άλλα χωράφια. Μου λες, κοντολογίς, ότι κάποιος θα στραφεί στην παρανομία εξαιτίας αυτού του σκηνικού και θα γίνει επικίνδυνος. Δυστυχώς δεν είναι απίθανο και από εκεί και πέρα φυσικά και θα έχεις κάθε λόγο να φωνάξεις αν το κράτος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του να μαντρώσει όλους αυτούς που δε δέχονται να κλειδώσουν το τζιπ προτιμώντας να κυκλοφορούν ανασφάλιστοι ή χωρίς λάστιχα και κτεο.
Από ότι βλέπω, ωστόσο, προς αυτή την κατέυθυνση κινούνται, ειδικά με τα ανασφάλιστα (και ας βγήκαν οι δημοσιογράφοι να μας πουν για άλλα χαράτσια που περιμένουν τους Έλληνες). ΙΜΟ οποίος κάνει αξιόποινες πράξεις για αυτό είναι υπέυθυνος για την τύχη του.Σου αρέσει κι εσένα η λέξη 'ωστόσο', ε? (άσχετο, αλλά το λέει κι ένας συνεργάτης μου -πολύ καλό 'παιδί'- κάθε 3 λέξεις κι έχει πλάκα )
Anyway, τι προτείνεις? Να περιμένουμε να δούμε αν το κράτος θα κάνει τη δουλειά του και μετά να 'φωνάξουμε'?
Γιατί δεν πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σε ΑΥΤΟ, που είναι το πραγματικό πρόβλημα και 'αύριο' μπορεί να φτάσει σε όλους μας, αλλά να μεταφέρουμε τη συζήτηση σ' αυτόν που ήταν υπεραισιόδοξος, αφελής, κλπ?
Γιατί την ίδια στιγμή που μιλάμε υπάρχουν δεκάδες άλλα πολύ πιο σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν από την ίδια αιτία και στοιχίζουν πολύ σοβαρότερα πράγματα στους συνανθρώπους μας (και ΗΔΗ αρχίζουν και αγγίζουν όλους μας κάνοντάς μας να φαινόμαστε αστείοι που μιλάμε για τους φόρους πολυτελείας).
Συνάνθρωποί μας με σοβαρότερα προβλήματα από τα δικά μας chances are ότι πάντα θα υπάρχουν.
Το θέμα κατά την άποψή μου είναι να διορθωθεί η λογκή που προανέφερα, η οποία μας αγγίζει όλους στον ένα ή τον άλλο βαθμό.Ο υπεραισιόδοξος ή ο αφελής δυστυχώς την πάτησε και θα χάσει τα λεφτά του (και όχι μόνον εκεί). Δεν μπορεί να χαίρεται κανένας λογικός άνθρωπος με αυτό.
Ο άλλος, όμως που τα έχει και δεν τα δίνει σε φόρους γιατί κοιτάζει την πάρτη του (τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι 'φτωχοί' δεν μπορούν να αποφύγουν τους δικούς τους) είναι πραγματικό πρόβλημα για τη χώρα.Συνεπώς, συμφωνείς ότι χρειάζεται να πιέσουμε να τα παίρνουν από αυτόν που τα έβγαλε και δεν τα δήλωσε/δίνει, αντί να τα παίρνουν με εύκολες 'λύσεις' όπως ο 'φόρος πολυτελείας' που σήμερα είναι για τα >1928cc κι αύριο θα πιάσει και τα 1800άρια, τα 1600άρια, τα diesel (που τη βρήκες την 'άνεση' να πάρεις? πλήρωνε τώρα!), κλπ.
Αλλά ας δούμε έναν άλλο τρόπο συγκέντρωσης χρημάτων από αυτούς που 'έχουν τη διάθεση' να τα δώσουν.
Φανταστείτε ότι βάζουν φόρο πολυτελείας 10.000 ευρώ το χρόνο στα 'ιστορικά', με τη λογική ότι όποιος διατηρεί ιστορικό αμάξι πράγματι απολαμβάνει μια σπάνια πολυτέλεια άρα είναι 'φραγκάτος' και δε θα έχει πρόβλημα να ξηλωθεί μερικά χιλιαρικάκια. Να ζητήσουν από κάποιο συλλέκτη που έχει 50 σπάνια αμάξια (που τα έχει πληρώσει χρυσά) μέσα σ' ένα γκαράζ και δεν ενοχλεί κανένα, να σκάσει 10Κ για το καθένα 'γιατί αποτελούν πολυτέλεια'. Δικαιο ή άδικο? Ληστεία ή όχι? Και, δεύτερη ερώτηση, πιο δίκαιο ή πιο άδικο από το να ζητήσουν 1,5 χιλιάρικο από αυτόν που πήρε το 2,5 για να ταξιδεύει με την οικογένεια του?Πονηρέ nidosan...
Είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση.Γιατί 'ακριβώς'?....
Διαβάζοντας τις διάφορες απόψεις 'εδώ μέσα' φαντάζομαι ότι ουκ ολίγοι θα έλεγαν και 'μπράβο' αν αύριο γινόταν κάτι τέτοιο... Ή αν πήγαινε ο εφοριακός πόρτα-πόρτα και ζητούσε 300 ευρώ απ' όσους έχουν τηλεόραση άνω των 50 ιντσών (τι, δεν το ξέρατε ότι το κράτος είναι 'απρόβλεπτο'?)...
'Η είσαι μικρός σε ηλικία ή έχεις επιλέξει να ξεχνάς πολλά πράγματα για την πατρίδα, μου φαίνεται!
Κοίτα... Συλλογή από 'ιστορικά' πάντως δεν έχω ακόμα.
Αν θες να τοποθετηθείς ως προς το παραπάνω θα χαρώ πολύ.Καλημέρα.
-
Αν μου επιτρέπεις, το παρατραβάς με τον D-Jet. Δεν είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί για το ό,τι (ως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα) γίνεται κατάχρηση (πχ. καθημερινή κυκλοφορία) ενός κατά τ΄άλλα σωστού μέτρου (των ειδικών συνθηκών κυκλοφορίας των ιστορικών οχημάτων). Δηλαδή αν εξαιτίας του υδραυλικού, που πάει για μερεμέτια με το ιστορικό, 'τα πάρει' το κράτος και καταργήσει τις ιστορικές πινακίδες, εσύ θα το επικροτήσεις ως 'σωστό μέτρο' ?
Οσο για το ποιά οχήματα έχουν τέτοιες πινακίδες, απ΄όσο γνωρίζω τα τελευταία χρόνια, ακριβώς για να διαφυλάξουν τη σημασία τους, οι λέσχες έχουν γίνει αυστηρές στην αξιολόγησή τους.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι ο Nikos! αποτελεί παρεξηγημένη προσωπικότητα του 4TF...Φοβάμαι ότι κάποια ποστ δεν κατανοούνται.
Κανείς δεν επικροτεί τη παρούσα κατάσταση, ούτε φέρεται χαιρέκακαΚι εφόσον λοιπόν σαν προτεραιότητα που λες έβαλε το 4λτ jeep για να μεταφέρει την οικογένειά του, τώρα ας το συντηρήσει.
Πονηρούλη ...τα μισά βάζεις , σου έγραψα:
Αν δυο (2!!) προτάσεις που έγραψα σε προσέβαλαν, ήταν λοιπόν ατυχείς και σου ζητώ συγνώμη. Ζητώ όμως κι εσύ να ανακαλέσεις τους χαρακτηρισμούς σου γιατί δεν έφτασα ποτέ στο (προσωπικό) επίπεδο που έφτασες εσύ.
viewtopic.php?p=2749404#p2749404
Εκεί μάλιστα εξηγώ και με bold τη θέση μου, η οποία είναι πολύ συγκεκριμένη, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Αν με αυτό με θεωρείς χαιρέκακο, so be it.
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Υ.Γ μην λες και πολλά γιατι μας διαβαζουν και συμβουλοι-ιδιοφυίες απο το Μεταφορών ,Οικονομικων και αλλού ,
τρομάρα τουςΜακάρι να μας διάβαζαν οι παραπάνω, μάλλον κάτι καλό θα έβγαινε...
Τελικά αν καταθέσει κάποιος πινακίδες κάθε14 του μήνα και τις παίρνει καθε πρώτη γλυτώνει τεκμήριο,φόρο πολυτελειας;
Ξέρει κανένας;
Εχει συζητηθει στα πρωτα Posts αυτο ,θεωρητικά ναι μπορει μια και συνολικα στον χρόνο το αμαξι κυκλοφορει 6μήνες,οπότε μισο τεκμήριο και μισος φορος πολυτελειας ,βεβαια με καθε επιφυλαξη γιατι ποτε δεν ξέρεις ...
Κανείς δεν απάντησε ότι ξέρει, για να είμαστε ειλικρινής. Η λογική του κράτους λέει ότι όσους μήνες είναι σε κυκλοφορία το κάθε αυτοκίνητο, τεκμαίρεται εισόδημα. Αν το έχεις π.χ. με πινακίδες 6 μήνες, το τεκμαρτό εισόδημα -άρα και ο φόρος πολυτελείας που επιβάλλεται επ' αυτού- θα πάει στο μισό (6/12=0.5)
Το 'παραθυράκι' -αναφέρει το άρθρο - είναι ότι αν έχεις πινακίδες για 14 ή λιγότερες μέρες / μήνα, ο μήνας δεν λογίζεται σαν μήνας κατοχής. Μένει να αποδειχθεί στην πράξη....Τώρα πως από την συζήτηση περί 'Φόρου Πολυτελείας' φτάσαμε στις φωτογραφίες με τους άστεγους...only God knows... & 'Greek daemon spirit'
Εκτός και αν περιμέναμε να δήλωνε το κράτος, ότι ο φόρος αυτός θα πήγαινε αυτούσιος για την περίθαλψη, σίτιση και στέγαση των αστέγων...τότε θα πληρωνόταν με διαφορετική διάθεση...φαντάζομαι -
Ο χρήστης tiborakos έγραψε:
Τώρα πως από την συζήτηση περί 'Φόρου Πολυτελείας' φτάσαμε στις φωτογραφίες με τους άστεγους...only God knows... & 'Greek daemon spirit'
Εκτός και αν περιμέναμε να δήλωνε το κράτος, ότι ο φόρος αυτός θα πήγαινε αυτούσιος για την περίθαλψη, σίτιση και στέγαση των αστέγων...τότε θα πληρωνόταν με διαφορετική διάθεση...φαντάζομαιΦοβερή κουβέντα αλλά φανταστική για την Ελλαδάρα μας δυστυχώς.
Όχι ένα, αλλά 2 χιλιάρικα θα έδινα.
Αφού δεν ισχύει αυτό όμως στο τέλος του χρόνου, ίσως και νωρίτερα θα πάρουν τρία (όχι ευρώ) -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Αλήθεια, αν το ζητούμενο είναι για κάποιον να 'πουλήσει μούρη', γιατί ακριβώς θα προτιμίσει το Santa Fe από μια Mercedes Ε200? Για να λέει στις γκόμενες ότι 'μπορεί να είναι Χιουντάι, αλλά είναι V6'?Καλά, αυτό στην Ελλάδα δεν παίζει... και με κινέζικο τζιπ Χ5 πουλάει μούρη ο Έλληνας. Αρκεί να είναι ογκώδες και μαύρο! (αν και από ότι θυμάμαι το Sankafe ήταν πολυτελέστατο. ) Την Ε200 την ανάφερα ακριβώς διότι είναι κομμένη και ραμμένη για την ελληνική πουλ-μουρ κοινότητα ! Αν και κάποια στιγμή έγινε και αυτή πολύ κοινή...
Στο κράτος, όχι σε εμένα...
Από περιέργεια, γιατί αισθάνθηκες την ανάγκη να το προσθέσεις αυτό?
Γιατί η συζήτηση γύρισε επί του προσωπικού και προκειμένου να υπενθυμίσω ότι δεν τα σκέφτηκα εγώ αυτά τα μέτρα ούτε τα θεωρώ 'λογικά' ντε και καλά. Ήδη είμαι κομπλεξικός και υποκριτής...
Τελικά, ποιος δικαιούται/πρέπει να 'φωνάζει' όταν το κράτος φέρεται σαν κοινός απατεώνας?
Όλοι έχουν λόγους να φωνάζουν. Άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο. Σίγουρα, όμως, πρέπει όλοι μαζί να κοιτάξουμε τι κάνει ο διπλανός μας και αν τα άδικα αυτά μέτρα επηρεάζουν ζωτικής σημασίας πτυχές της ζωής μας ή όχι.
Όλη αυτή η κουβέντα ξεκίνησε για εμένα όταν έγινε αναφορά στη Δανία και τη Σιγκαπούρη, δυο χώρες που έχω γνωρίσει και αναφέρθηκε η εκεί πολιτική του κράτους. Αυτό λοιπόν που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν ακριβώς αυτή η συμπεριφορά: ναι μεν μπορεί να μας τα παίρνει χοντρά το κράτος αλλά βλέποντας ότι το γενικό επίπεδο διαβίωσης είναι ψηλά (και όχι ατομικά τι κάνει ο καθένας) είμαστε όλοι ευτυχισμένοι! Όχι, φυσικά, ότι δεν γίνονται λεβεντιές και δεν πέφτουν μπάτσες και εκεί...Κοίτα... Συλλογή από 'ιστορικά' πάντως δεν έχω ακόμα.
Αν θες να τοποθετηθείς ως προς το παραπάνω θα χαρώ πολύ.Έγραψα σε δύο ποστ όλη τη νομοθεσία σχετικά με τα ιστορικά. Τι άλλο θέλεις;
Να τοποθετηθώ με την έννοια του να επισυνάψω το Ε1 μου για να εγκρίνετε την συμμετοχή μου στη συζήτηση ή όχι; Μα διαβάζετε τι γράφετε; Θα καταθέσετε και εσείς τα δικά σας Ε1 να δούμε αν έχετε κανένα οικόπεδο παραπάνω να σας κάνω καταγγελία στο συντονιστή, δηλαδή;
Αν κάποιος πονηρίδης χρησιμοποιεί ένα αναχρονιστικό σαράβαλο (ή το τρακτέρ του παππού του ή τη νταλίκα του θείου του) για ΙΧ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΙΤΕ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΑΠΑΥΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ, εγώ θα πρέπει να απολογηθώ για αυτόν ή να χαρακτηριστώ παπατζής χωρίς δικαίωμα λόγου;Και, εν πάση περιπτώσει, σου έγραψα ότι αν κρίνουν πως πρέπει να τα φορολογήσουν με τον Α ή Β τρόπο (που είναι πολύ πιθανό) θα κρίνω και εγώ αντίστοιχα αν αξίζει να τα κρατήσω ή να τα πετάξω (και θα πάρω μια ιστορική μηχανή του γκαζόν να μαστορεύω που δεν ερεθίζει τους ευέξαπτους). Πέρα από το συναισθηματικό κομμάτι (και τις εργατοώρες που έχω φάει) δεν είχαν ποτέ καμία σοβαρή αξία άλλωστε... Το ίδιο θα κάνει και η γυναίκα μου με τη συλλογή από κόμιξ, όταν τα φορολογήσει το κράτος, καθώς και η πεθερά μου με τη συλλογή από κουταλάκια.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@dim8Αν μου επιτρέπεις, το παρατραβάς με τον D-Jet..
εγω απο την μερια μου βλεπω τον d-jet να το παρατραβαει με ολους οσους παρκαραν τα 2-3-4λιτρα αποκαλωντας τους αμυαλους,οτι πηραν αυτοκινητο για εφε,οτι δεν θα βαλουμε τα κλαματα για τον ταδε που παρκαρε το 4λιτρο.Το 4λιτρο που εχει φοροεισφερει στο κρατος καμια 30.000 ευρω τα τελευταια 5-6 χρονια μινιμουμ.
Το τσεροκι δεν ηταν μονο για καβλα οπως τα διαφορα ιστορικα,πηγαινε και την οικογενεια του για βολτα-δουλεια-διακοπες.
Ε απο καποιον που εχει για καβλα 3 ιστορικα χωρις τελη-ασφαλειες ουσιαστικα,θα περιμενα μια πιο ηθικη τουλαχιστον προσεγγιση του θεματος,ειδικα στο συγκεκριμενο τοπικο που ολοι ψαχνονται για το τι θα κανουν με την καθε νεα μαλακισμενη φοροειπραχτικη ιδεα του κρατους καθε τρεις και λιγο. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Καλά, αυτό στην Ελλάδα δεν παίζει... και με κινέζικο τζιπ Χ5 πουλάει μούρη ο Έλληνας. Αρκεί να είναι ογκώδες και μαύρο! (αν και από ότι θυμάμαι το Sankafe ήταν πολυτελέστατο. ) Την Ε200 την ανάφερα ακριβώς διότι είναι κομμένη και ραμμένη για την ελληνική πουλ-μουρ κοινότητα ! Αν και κάποια στιγμή έγινε και αυτή πολύ κοινή...
παλι επιμενεις στο τσουβαλιασμα? ολοι για να πουλησουν μουρη τα αγορασαν τα 2λιτρα και πανω?
Αν κάποιος πονηρίδης χρησιμοποιεί ένα αναχρονιστικό σαράβαλο (ή το τρακτέρ του παππού του ή τη νταλίκα του θείου του) για ΙΧ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΙΤΕ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΑΠΑΥΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ, εγώ θα πρέπει να απολογηθώ για αυτόν ή να χαρακτηριστώ παπατζής χωρίς δικαίωμα λόγου;
δεν ζητησε κανεις να απολογηθεις για τα λαμογια-τζαμπατζηδες με τα ιστορικα.Εσυ ετρεξες να πεις οτι ειναι δυσκολο ,περνανε επιτροπες,εχουν κυρωσεις ενω γινεται το μπαχαλο.Μακαρι να υποστηριζες με την ιδια ευκολια και αυτους που πληρωσαν το καθε 2λιτρο και τωρα αδυνατουν να το συντηρησουν.Για σενα ειναι φιγουρατζηδες αφου το μονο που τους αρκει ειναι να μεγαλο και μαυρο .
Και, εν πάση περιπτώσει, σου έγραψα ότι αν κρίνουν πως πρέπει να τα φορολογήσουν με τον Α ή Β τρόπο (που είναι πολύ πιθανό) θα κρίνω και εγώ αντίστοιχα αν αξίζει να τα κρατήσω ή να τα πετάξω (και θα πάρω μια ιστορική μηχανή του γκαζόν να μαστορεύω που δεν ερεθίζει τους ευέξαπτους). Πέρα από το συναισθηματικό κομμάτι (και τις εργατοώρες που έχω φάει) δεν είχαν ποτέ καμία σοβαρή αξία άλλωστε... Το ίδιο θα κάνει και η γυναίκα μου με τη συλλογή από κόμιξ, όταν τα φορολογήσει το κράτος, καθώς και η πεθερά μου με τη συλλογή από κουταλάκια.
Τωρα εαν σου απανταγα εγω οτι ''σιγα μην βαλουμε τα κλαματα που θα πεταξεις τον 50 ετων σκαραβαιο πως θα το εβλεπες?
Τοσα προβληματα εχει ο κοσμος,το σαπακι των 50 ετων θα κατσουμε να ασχοληθουμε?Να εισαι σιγουρος οτι δεν θα σου αρεσε....
η διαφορα εαν τα πεταξεις εσυ τα ιστορικα ειναι, οτι θα εχεις κατι να πας στην δουλεια σου,τα παιδια σου στο σχολειο,και την οικογενεια διακοπες.Καποιοι δεν ειχαν καν την πολυτελεια αυτη,γιατι οταν πηγαιναν στον μαντρα το 2λιτρο φορεστερ,ή το 3,7 τσεροκι για ανταλλαγη με παντα 1,2 του 2006 ο μαντρας γελαγε.Ουτε καν ανταλλαγη με το 7ετιας παντα δεν του το επαιρνε. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Κοίτα... Συλλογή από 'ιστορικά' πάντως δεν έχω ακόμα.
Αν θες να τοποθετηθείς ως προς το παραπάνω θα χαρώ πολύ.Έγραψα σε δύο ποστ όλη τη νομοθεσία σχετικά με τα ιστορικά. Τι άλλο θέλεις;
Να τοποθετηθώ με την έννοια του να επισυνάψω το Ε1 μου για να εγκρίνετε την συμμετοχή μου στη συζήτηση ή όχι; Μα διαβάζετε τι γράφετε; Θα καταθέσετε και εσείς τα δικά σας Ε1 να δούμε αν έχετε κανένα οικόπεδο παραπάνω να σας κάνω καταγγελία στο συντονιστή, δηλαδή;
Αν κάποιος πονηρίδης χρησιμοποιεί ένα αναχρονιστικό σαράβαλο (ή το τρακτέρ του παππού του ή τη νταλίκα του θείου του) για ΙΧ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΙΤΕ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΑΠΑΥΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ, εγώ θα πρέπει να απολογηθώ για αυτόν ή να χαρακτηριστώ παπατζής χωρίς δικαίωμα λόγου;Και, εν πάση περιπτώσει, σου έγραψα ότι αν κρίνουν πως πρέπει να τα φορολογήσουν με τον Α ή Β τρόπο (που είναι πολύ πιθανό) θα κρίνω και εγώ αντίστοιχα αν αξίζει να τα κρατήσω ή να τα πετάξω (και θα πάρω μια ιστορική μηχανή του γκαζόν να μαστορεύω που δεν ερεθίζει τους ευέξαπτους). Πέρα από το συναισθηματικό κομμάτι (και τις εργατοώρες που έχω φάει) δεν είχαν ποτέ καμία σοβαρή αξία άλλωστε... Το ίδιο θα κάνει και η γυναίκα μου με τη συλλογή από κόμιξ, όταν τα φορολογήσει το κράτος, καθώς και η πεθερά μου με τη συλλογή από κουταλάκια.
Πήρες φόρα, και δυστυχώς είναι προς τη λάθος κατέυθυνση....
Ρε συ Αλέξανδρε (?), ήμαρτον, δεν ήταν ξεκάθαρο σε τι σου ζητάω να τοποθετηθείς κι αρχίζεις να σολάρεις γι αυτά που ήδη συζητήσατε με τον dim8 ???!...
Γράφω:
'Διαβάζοντας τις διάφορες απόψεις 'εδώ μέσα' φαντάζομαι ότι ουκ ολίγοι θα έλεγαν και 'μπράβο' αν αύριο γινόταν κάτι τέτοιο... Ή αν πήγαινε ο εφοριακός πόρτα-πόρτα και ζητούσε 300 ευρώ απ' όσους έχουν τηλεόραση άνω των 50 ιντσών (τι, δεν το ξέρατε ότι το κράτος είναι 'απρόβλεπτο'?)'Κι εσύ αντί να τοποθετηθείς μου απαντάς πονηρά:
'*'Η είσαι μικρός σε ηλικία ή έχεις επιλέξει να ξεχνάς πολλά πράγματα για την πατρίδα, μου φαίνεται! *...'Το 'συλλογή από ιστορικά πάντως δεν έχω ακόμα' πήγαινε στο σχόλιο που έκανες περι ηλικίας, και σε παρακάλεσα στη συνέχεια, αν μπορείς, να δώσεις πραγματική απάντηση (έστω να εξηγήσεις τι 'επιλέγω να ξεχνάω').
Τόσο χάλια είναι τα hindi μου?
Τι με νοιάζει η συλλογή κόμιξ της συζήγου σου και το Ε1 σου? -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Ε απο καποιον που εχει για καβλα 3 ιστορικα χωρις τελη-ασφαλειες ουσιαστικα,θα περιμενα μια πιο ηθικη τουλαχιστον προσεγγιση του θεματος,ειδικα στο συγκεκριμενο τοπικο που ολοι ψαχνονται για το τι θα κανουν με την καθε νεα μαλακισμενη φοροειπραχτικη ιδεα του κρατους καθε τρεις και λιγο.Είναι ή δεν είναι προσωπικό το θέμα;
Συνειδητοποιείς καλό μου παιδί ότι και τα τρία κόστισαν για να τα αγοράσω όσο ένα μεταχειρισμένο 1200 τριετίας ή ενα τρακάρισμα στο τσερόκι μέσα σε διάστημα 15 ετών και η πραγματική αξία τους τώρα είναι ακριβώς 0 (μηδέν);;; Και , επειδή μιλάς για εμένα προσωπικά τώρα, από την έρευνα που έκανες να δεις ποιος είμαι, είδες επίσης ότι έχουν να χρησιμοποιηθούν ως ιστορικα ΟΧΙ ΓΙΑ ΙΧ από το 2002, το 2004 και 2011 αντίστοιχα;;;;;;;Ημαρτον, ρε φίλε με τη χολή σου πια...συνειδητοποιείς ότι η ασφάλεια/συνδρομές που πληρώνω και σου φαίνονται λίγα είναι για 20 χιλιόμετρα το χρόνο ΑΝ ΤΑ ΚΑΝΩ ΚΙ ΑΥΤΑ;;;;
δεν ζητησε κανεις να απολογηθεις για τα λαμογια-τζαμπατζηδες με τα ιστορικα.Εσυ ετρεξες να πεις οτι ειναι δυσκολο ,περνανε επιτροπες,εχουν κυρωσεις ενω γινεται το μπαχαλο.Μακαρι να υποστηριζες με την ιδια ευκολια και αυτους που πληρωσαν το καθε 2λιτρο και τωρα αδυνατουν να το συντηρησουν.Για σενα ειναι φιγουρατζηδες αφου το μονο που τους αρκει ειναι να μεγαλο και μαυρο ..
Την άποψή μου λέω που δεν τη γουστάρεις (επειδή τσαντίστηκες με τον κολλητό σου, μάλλον και μετά θυμήθηκες ή έψαξες; τα ιστορικά) και μου επιτίθεσαι προσωπικά.
Με είπες κομπλεξικό και υποκριτή και χαρακτήρισες τους φίλους του ιστορικού τους μεγαλύτερους τσαμπατζήδες, ναι;Τις διαδικασίες να μου επιτρέψεις να τις ξέρω πολύ καλύτερα. Τις κυρώσεις επίσης.
Τωρα εαν σου απανταγα εγω οτι ''σιγα μην βαλουμε τα κλαματα που θα πεταξεις τον 50 ετων σκαραβαιο πως θα το εβλεπες?
Τοσα προβληματα εχει ο κοσμος,το σαπακι των 50 ετων θα κατσουμε να ασχοληθουμε?Να εισαι σιγουρος οτι δεν θα σου αρεσε....ΜΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟΝ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΕΚΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 9 ΧΡΟΝΙΑ) πολύ προτού το κράτος επιβάλλει οποιονδήποτε φόρο, επειδή δεν είχα σοβαρό εισόδημα. Στην έρευνα που έκανες για να βρεις τα στοιχεία μου δεν το διάβασες αυτό;
η διαφορα εαν τα πεταξεις εσυ τα ιστορικα ειναι, οτι θα εχεις κατι να πας στην δουλεια σου,τα παιδια σου στο σχολειο,και την οικογενεια διακοπες.Καποιοι δεν ειχαν καν την πολυτελεια αυτη,γιατι οταν πηγαιναν στον μαντρα το 2λιτρο φορεστερ,ή το 3,7 τσεροκι για ανταλλαγη με παντα 1,2 του 2006 ο μαντρας γελαγε.Ουτε καν ανταλλαγη με το 7ετιας παντα δεν του το επαιρνε.
Διαβάζεις τι γράφεις, ρε άνθρωπε! Έδωσα 10 χιλιάρικα σε 15 χρόνια για τρια σαράβαλα και είχα να πάρω και ένα ΙΧ για να πάω τα παιδιά στο σχολείο ενώ ένας που έσκασε 60 χιλιάρικα προ 7ετίας για το τσερόκι δεν είχε;;;;; Έχει καμία λογική, ρε φίλε, αυτό;
Μα, φωτιά να του έβαζε και να το έκαιγε, μονο με τα τέλη που πλήρωσε στο 3.7 το 09 το 10 και το 11 έπαιρνε 2 πάντα!Για την ιστορία πληρώνω 4 χιλιάρικα το χρόνο ΤΣΜΕΔΕ (έχω δεν έχω εισόδημα) και εδώ και 2 μήνες είμαι άνεργος. Επειδή δεν μπορείς να φανταστείς τι μαλακίες ακούω εκεί που ψάχνω να βρω δουλειά μετά από τόσα χρόνια στην πιάτσα, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να εγκαταλείψω γυναίκα και σπίτι και να φύγω όπως όπως όπου μπορώ στο εξωτερικό για λίγο καιρό (ίσως κάποια χρόνια) για να μην τα χάσω και τα δύο, πράγμα που με στεναχωρεί πολύ.
Δε με είδες να γκρινιάζω πουθενά στο φόρουμ ή σε κανένα άλλο φόρουμ για αυτά. Προφανώς.
Πιστεύεις αλήθεια ότι θα με πειράξει πολύ αν μου πουν παρ'τα και κάψ΄τα τα σαράβαλα στο κτήμα αύριο το πρωί;
@ nidosan
Ρε συ Αλέξανδρε (?), ήμαρτον, δεν ήταν ξεκάθαρο σε τι σου ζητάω να τοποθετηθείς κι αρχίζεις να σολάρεις γι αυτά που ήδη συζητήσατε με τον dim8 ???!...
'επιλέγω να ξεχνάω').
Τόσο χάλια είναι τα hindi μου?Συγγνώμη, πηρα φόρα όντως...Εννοούσα ότι στην πατρίδα πρέπει να είσαι πάντοτε επιφυλακτικός και να κρατάς μικρό καλάθι. Φορος πολυτελείας επιβλήθηκε στα καινούργια ΙΧ και αρκετά χρόνια πριν με πολύ πιο εξωφρενικό τρόπο. Και όχι μόνο στα ΙΧ αλλά και σε άλλα είδη που τώρα καλά καλά δε θυμόμαστε αλλά αν ρωτήσετε κανέναν μεγαλύτερο θα σας τα πει.
Συγγνώμη και πάλι.
Φόρος Πολυτελείας 2013