-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όποιος πήρε 4λιτρο και ήταν μικρομεσαίος κάποιο τεράστιο λάθος είχε κάνει από την αρχή.Με αφορμη αυτο...
Ερώτημα: Ο 'μικρομεσαιος' που του αρεσουν πολυ τα αμαξια, δε δικαιουται να βαλει λεφτα στην ακρη και σε 5-6 χρονια ας πουμε να παρει το 3λιτρο η 4λιτρο η whatever της αρεσκειας του, απο τη στιγμη που μπορει ανετα να πληρωνει βενζινες και σερβις (αναλογα τη χρηση που κανει)?
Απάντηση: Οχι, δε δικαιουται, γιατι το αμαξι πρεπει να ειναι status symbol σε τουτη τη χωρα, και να φανερωνει την οικονομικη σου κατασταση, δεν εχεις δικαιωμα να μην τα τρως στα μπουζουκια, σε πανακριβα ρολογια, σε ταξιδια, κλπ, κλπ για να εχεις ενα αμαξι με 'πολλα κυβικα' (αρα ´προφανως´ πιο ´καλο´ απο καποιο με λιγοτερα, στο μυαλο του σοφου νομοθετη). Θα σε ζηλευουν οι αλλοι και δεν πρεπει, καλυτερα να ψοφισει η δικη σου ´κατσικα´ παρα να ειναι ελευθεροι ολοι να παρουν απο μια, με καποιους κοπους και θυσιες!
Καπως ετσι παει στο καποτε ντοξασμενο Ελλαντα, και το προβλημα ειναι οτι το εχουμε συνηθισει τοσο που ακομα κι 'εδω μεσα' συχνα σκεφτομαστε με αντιστοιχο τροπο -- πως (αλλιως) θα σκισουμε αυτον που πηρε ενα καλο αμαξι, ωστε αφου το αγορασε, ν´ αρχισει να το νοικιαζει απο το κρατος....
-
Όταν ξέρεις ότι το ελληνικό κράτος διαχρονικά κυνηγάει τα κυβικά είναι το λιγότερο αφέλεια να πάρεις 3-4-5 λίτρα (ακόμα και αν δεν είναι τίποτα πολύ ακριβό, π.χ. ένα Cherokee) αν δεν έχεις από πίσω σου σοβαρή καβάντζα. Είναι σαν να περπατάς κουνιστός-λυγιστός στην Συγγρού στις 3 το πρωί... ε τα θέλει ο πισινός σου μετά!
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ερώτημα: Ο 'μικρομεσαιος' που του αρεσουν πολυ τα αμαξια, δε δικαιουται να βαλει λεφτα στην ακρη και σε 5-6 χρονια ας πουμε να παρει το 3λιτρο η 4λιτρο η whatever της αρεσκειας του, απο τη στιγμη που μπορει ανετα να πληρωνει βενζινες και σερβις (αναλογα τη χρηση που κανει)?Δικαιούται και βέβαια δικαιούται. Και σπίτι μπορεί να πούλησε και να το πήρε.
Το θέμα είναι αυτό που λέει ο Ζεύς. Ότι πήγαινε γυρεύοντας όταν αγόρασε 4λτ αυτοκίνητο...πως να το κάνουμε.
Χροοοονια τώρα γνωρίζουμε ότι το κράτος τα αυτοκίνητα 'υψηλού' κυβισμού τα σκίζει...τώρα το μάθαμε? Τώρα ανακαλύψαμε το τροχό? Τώρα πέσαμε από τα σύννεφα?
Ας κάνουμε που και που αυτοκριτική όπως είχε γράψει o red_monster κι ας μη κατηγορούμε μονίμως τους άλλους για δικά μας λάθη...καλό είναι...
Τέλος, κλείνοντας, να σου αναφέρω πως το παράδειγμά σου είναι εντελώς λάθος γιατί ξεχνάς να βάλεις στο τραπέζι ένα βασικό παράγοντα. Τι εισόδημα είχε και πως μάζεψε 50-60 χιλιάρικα? Μιλάμε για ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ όχι πεντ'έξι.
Επειδή λοιπόν στην Ελλάδα δυστυχώς το αυτοκίνητο ΔΕΝ ήταν μέσο μετακίνησης (αλλά πάει να γίνει βεβαίως) και ήταν μέσο επίδειξης, έβλεπες τον κάθε φουκαρά (γιατί το 70% των περιπτώσεων έτσι ήταν) να αγοράζει 4λτ τζιπούρα με 500 δόσεις και το 1/4 του μισθού πήγαινε εκεί.
Αυτός δεν πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ερώτημα: Ο 'μικρομεσαιος' που του αρεσουν πολυ τα αμαξια, δε δικαιουται να βαλει λεφτα στην ακρη και σε 5-6 χρονια ας πουμε να παρει το 3λιτρο η 4λιτρο η whatever της αρεσκειας του, απο τη στιγμη που μπορει ανετα να πληρωνει βενζινες και σερβις (αναλογα τη χρηση που κανει)?
Δικαιούται και βέβαια δικαιούται. Και σπίτι μπορεί να πούλησε και να το πήρε.
Το θέμα είναι αυτό που λέει ο Ζεύς. Ότι πήγαινε γυρεύοντας όταν αγόρασε 4λτ αυτοκίνητο...πως να το κάνουμε.
Χροοοονια τώρα γνωρίζουμε ότι το κράτος τα αυτοκίνητα 'υψηλού' κυβισμού τα σκίζει...τώρα το μάθαμε? Τώρα ανακαλύψαμε το τροχό? Τώρα πέσαμε από τα σύννεφα?
Ας κάνουμε που και που αυτοκριτική όπως είχε γράψει o red_monster κι ας μη κατηγορούμε μονίμως τους άλλους για δικά μας λάθη...καλό είναι...
Τέλος, κλείνοντας, να σου αναφέρω πως το παράδειγμά σου είναι εντελώς λάθος γιατί ξεχνάς να βάλεις στο τραπέζι ένα βασικό παράγοντα. Τι εισόδημα είχε και πως μάζεψε 50-60 χιλιάρικα? Μιλάμε για ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ όχι πεντ'έξι.
Επειδή λοιπόν στην Ελλάδα δυστυχώς το αυτοκίνητο ΔΕΝ ήταν μέσο μετακίνησης (αλλά πάει να γίνει βεβαίως) και ήταν μέσο επίδειξης, έβλεπες τον κάθε φουκαρά (γιατί το 70% των περιπτώσεων έτσι ήταν) να αγοράζει 4λτ τζιπούρα με 500 δόσεις και το 1/4 του μισθού πήγαινε εκεί.
Αυτός δεν πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του?
Πενηντα χιλιάρικα;;;;εγώ το grand Cherokee το πήρα 22 χιλιάρικα 8 ετιας όταν ένα κλασσικό 1600 αρι,καινούργιο βέβαια,μπορεί και να έκανε και 23000 φουλ έξτρα.τα τέλη ήταν 580 ασφάλεια δίνω 275/6μηνο συν ότι βενζίνη κάψω που δεν το χρησιμοποιώ πολύ οπότε βάλε κανένα 150αρι το μήνα.ΑΝΕΤΑ τα έβγαζα.και ξαφνικά πρέπει να δίνω 4000 σε ΦΟΡΟΥΣ κάθε χρόνο;;;;από 580;;;; τα ήθελε ο κωλος μου η αυτωνων θέλει αγγούρια;;;;
Και κάτι άλλο... Εγώ προσωπικά με το αμάξι αυτό δεν κάνω φιγούρα αλλά για μένα το αυτοκίνητο ειναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΟΔΗΓΑΩ.δεν πίνω,δεν καπνίζω δεν ξενυχτάω .ξοδεύω για την οικογένεια μου .το ΜΟΝΟ πράγμα που ήταν ας πουμε μεγάλο ειναι το αμάξι.άλλοι έχουν ένα σμαρτ και ξόδευαν σε εξόδους και τσιγάρα ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΆΞΙ ΜΟΥ,VERSTANDEN;;;
Sent from my Desire S using tapatalk!
-
Ο χρήστης fuorigioco1981 έγραψε:
Πενηντα χιλιάρικα;;;;εγώ το grand Cherokee το πήρα 22 χιλιάρικα 8 ετιας όταν ένα κλασσικό 1600 αρι,καινούργιο βέβαια,μπορεί και να έκανε και 23000 φουλ έξτρα.τα τέλη ήταν 580 ασφάλεια δίνω 275/6μηνο συν ότι βενζίνη κάψω που δεν το χρησιμοποιώ πολύ οπότε βάλε κανένα 150αρι το μήνα.ΑΝΕΤΑ τα έβγαζα.και ξαφνικά πρέπει να δίνω 4000 σε ΦΟΡΟΥΣ κάθε χρόνο;;;;από 580;;;; τα ήθελε ο κωλος μου η αυτωνων θέλει αγγούρια;;;;Sent from my Desire S using tapatalk!
Άρα έχεις κλείσει 10ετία και δε σε πιάνει ούτε τεκμήριο, ούτε φόρος πολυτελείας.
Γνώριζες ή όχι ότι το κράτος κυνηγάει ανέκαθεν τα ψηλά κυβικά? Που πήγες να μπλέξεις ρε άνθρωπε?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πενηντα χιλιάρικα;;;;εγώ το grand Cherokee το πήρα 22 χιλιάρικα 8 ετιας όταν ένα κλασσικό 1600 αρι,καινούργιο βέβαια,μπορεί και να έκανε και 23000 φουλ έξτρα.τα τέλη ήταν 580 ασφάλεια δίνω 275/6μηνο συν ότι βενζίνη κάψω που δεν το χρησιμοποιώ πολύ οπότε βάλε κανένα 150αρι το μήνα.ΑΝΕΤΑ τα έβγαζα.και ξαφνικά πρέπει να δίνω 4000 σε ΦΟΡΟΥΣ κάθε χρόνο;;;;από 580;;;; τα ήθελε ο κωλος μου η αυτωνων θέλει αγγούρια;;;;
Άρα έχεις κλείσει 10ετία και δε σε πιάνει ούτε τεκμήριο, ούτε φόρος πολυτελείας.
Γνώριζες ή όχι ότι το κράτος κυνηγάει ανέκαθεν τα ψηλά κυβικά? Που πήγες να μπλέξεις ρε άνθρωπε?
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δεν καταλαβες.η μεγαλύτερη λαμογιά ειναι ότι επειδή το πήρα το 2008 από εισαγωγή από μάντρα ΤΟΤΕ θεωρείται η πρώτη ελληνική άδεια και άρα θεωρείται του κουτιού του 2008! Ενώ του ξαδέρφου το ίδιο ακριβώς αμάξι επειδή το πήρε ελληνικό του 2000 ειναι 13 ετών και γλυτώνει.αυτό κι αν ειναι άνιση μεταχείριση!
-
...το πήρα το 2008 από εισαγωγή από μάντρα...Γνώριζες ή όχι ότι το κράτος κυνηγάει ανέκαθεν τα ψηλά κυβικά? Που πήγες να μπλέξεις ρε άνθρωπε?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
...το πήρα το 2008 από εισαγωγή από μάντρα...
τοτε ισχυαν : 1 ευρω βενζινη,580 τελη ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.ΔΕΝ το πολυ κυκλοφορουσα οποτε ΔΕΝ ειχα ΠΟΛΛΑ εξοδα βενζινης.που να μυρισω τα νυχια μου οτι θα χρεωκοπησει η ελλαδα ξανα μετα απο 80 χρονια?
εσενα δηλαδη σου φαινεται λογικο οτι το 580 πηγε 4000 ε?
και τα 580 τελη ΔΕΝ τα θεωρω οτι 'το κρατος ανεκαθεν κυνηγαει τα ψηλα κυβικα'.μια χαρα τελη ηταν. -
τοτε ισχυαν : 1 ευρω βενζινη,580 τελη ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.ΔΕΝ το πολυ κυκλοφορουσα οποτε ΔΕΝ ειχα ΠΟΛΛΑ εξοδα βενζινης.που να μυρισω τα νυχια μου οτι θα χρεωκοπησει η ελλαδα ξανα μετα απο 80 χρονια?
και τα 580 τελη ΔΕΝ τα θεωρω οτι 'το κρατος ανεκαθεν κυνηγαει τα ψηλα κυβικα'.μια χαρα τελη ηταν.Δεν σε ρώτησα αυτό. Προφανώς τα τελευταία 4-5 χρόνια τα πράγματα άλλαξαν ραγδαία προς το χειρότερο και τώρα πέρα από τα τέλη υπάρχει και η επιπλέον φορολόγηση των υψηλών κυβικών (εξ'ου και το 4.000, δεν είναι όλο το ποσό τέλη κυκλοφορίας per se). Κανείς δε περίμενε τέτοια εξέλιξη.
Τα τέλη μπορεί τότε να σου φαινόταν νορμάλ, όμως δεν μου απαντάς στην ερώτηση που σου έκανα:
Γνώριζες ή όχι ότι το κράτος ανέκαθεν κυνηγούσε τα υψηλά κυβικά?
Γιατί από το 2008 αν θυμάμαι καλά ξεκίνησε η αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας αλλά και πριν από τότε το κράτος κυνηγούσε με κάθε τρόπο τα υψηλά κυβικά, είτε με τεκμήρια ή με υψηλά τέλη. Συγκεκριμένα, από το 2007 στο 2008 τα τέλη άνω των 2.358cc πήγαν από τα 483 στα 580 ευρώ (+20%).
Δε δικαιολογώ το παραλογισμό του κράτους στην ηλίθια και ανούσια φορολογία, απλά σημειώνω τις λάθος επιλογές του Έλληνα (γενικότερα, όχι ειδικότερα) ενώ γνώριζε ότι τα τελευταία χρόνια οτιδήποτε άνω των 2.000 κυβικών το κράτος το θεωρούσε στόχο για επιπλέον φορολόγηση.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
και τα 580 τελη ΔΕΝ τα θεωρω οτι 'το κρατος ανεκαθεν κυνηγαει τα ψηλα κυβικα'.μια χαρα τελη ηταν.Δεν σε ρώτησα αυτό. Προφανώς τα τελευταία 4-5 χρόνια τα πράγματα άλλαξαν ραγδαία προς το χειρότερο και τώρα πέρα από τα τέλη υπάρχει και η επιπλέον φορολόγηση των υψηλών κυβικών (εξ'ου και το 4.000, δεν είναι όλο το ποσό τέλη κυκλοφορίας per se). Κανείς δε περίμενε τέτοια εξέλιξη.
Τα τέλη μπορεί τότε να σου φαινόταν νορμάλ, όμως δεν μου απαντάς στην ερώτηση που σου έκανα:
Γνώριζες ή όχι ότι το κράτος ανέκαθεν κυνηγούσε τα υψηλά κυβικά?
Γιατί από το 2008 αν θυμάμαι καλά ξεκίνησε η αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας αλλά και πριν από τότε το κράτος κυνηγούσε με κάθε τρόπο τα υψηλά κυβικά, είτε με τεκμήρια ή με υψηλά τέλη. Συγκεκριμένα, από το 2007 στο 2008 τα τέλη άνω των 2.358cc πήγαν από τα 483 στα 580 ευρώ (+20%).
Δε δικαιολογώ το παραλογισμό του κράτους στην ηλίθια και ανούσια φορολογία, απλά σημειώνω τις λάθος επιλογές του Έλληνα (γενικότερα, όχι ειδικότερα) ενώ γνώριζε ότι τα τελευταία χρόνια οτιδήποτε άνω των 2.000 κυβικών το κράτος το θεωρούσε στόχο για επιπλέον φορολόγηση.
ΟΛΑ τα τελη τοτε πηραν 20%.τεκμηρια ειχαν καταργηθει εδω και πολλα χρονια.αλλα το τεκμηριο δεν ειναι προβλημα το καλυπτει καποιος με τον α η β τροπο.
-
Βρε καλέ μου άνθρωπε, το 2008 ήρθες στην Ελλάδα; Δεν θυμάσαι δεκαετίες 80 και 90 τι σφαγή γίνονταν στα υψηλά κυβικά; Γιατί νομίζεις κυκλοφορούσαμε τότε με 1000 και 1200; Από άποψη; Και για εμάς είναι χόμπυ και αγάπη το αυτοκίνητο αλλά σε αυτό το μπουρδέλο που ζούμε έχουμε μάθει να φυλαγόμαστε. Κανείς δεν είπε ότι το κράτος είναι δίκαιο! Αλλά να μην περιμένεις ότι στην Ελλάδα το ίδιο το κράτος θα σου παίξει πουστιά είναι αφελές... Δυστυχώς πολλοί από εμάς καταθέσαμε πινακίδες γιατί δεν γίνονταν αλλιώς...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Βρε καλέ μου άνθρωπε, το 2008 ήρθες στην Ελλάδα; Δεν θυμάσαι δεκαετίες 80 και 90 τι σφαγή γίνονταν στα υψηλά κυβικά; Γιατί νομίζεις κυκλοφορούσαμε τότε με 1000 και 1200; Από άποψη; Και για εμάς είναι χόμπυ και αγάπη το αυτοκίνητο αλλά σε αυτό το μπουρδέλο που ζούμε έχουμε μάθει να φυλαγόμαστε. Κανείς δεν είπε ότι το κράτος είναι δίκαιο! Αλλά να μην περιμένεις ότι στην Ελλάδα το ίδιο το κράτος θα σου παίξει πουστιά είναι αφελές... Δυστυχώς πολλοί από εμάς καταθέσαμε πινακίδες γιατί δεν γίνονταν αλλιώς...ναι αν το παμε τοσο παλια ,ναι θυμαμαι αλλα αν δεν χρεοκωπουσε η ελλαδα δεν νομιζω να μαμαγανε τοσο τα αμαξια.
anyway εγω το πουλησα και πλεον γυρναω με ενα peugeot 307 sw του 2002.πολιτισμικο σοκ η μεταβαση απο το ενα στο αλλο αλλα τουλαχιστον επανηλθε η ηρεμια οσον αναφορα τα εξοδα νυν και μελλοντικα...
και απο οτι βλεπω στο μελλον αν ποτε παρω παλι 4χ4 θα ειναι το πολυ διλιτρο.ακομα μετανιωνω που το 2008 δεν πηρα forester που με παροτρυναν ολοι και εγω ακουσα τον ξαδελφο μου. -
Κι ο αδελφός μου πήρε μτχ Grand Cherokee 4700 κυβικά. Δεν τον νοιάζουν τα αυτοκίνητα αλλά το πήρε φίλος του και είδε χώρους και εκδρομικές ικανότητες και ζωηρό και ζήλεψε. Όταν είδε και την τιμή ξεφτίλα το πήρε. Με τα λεφτά αυτά πρέπει να έπαιρνε καινούργιο χιλιάρι... Η κατανάλωση δεν τον ένοιαζε σου λέει για δουλειές κάθε μέρα κλπ έχω μηχανή. Ούτε πόσα κυβικά ήταν δεν ήξερε, δε με ρώτησε. Του είπα μήπως το παράκανες με τα 4700 κυβικά, δεν έμενες σε κάτι μέχρι 3000; Αλλά αυτό ήταν πολύ φτηνότερο. Μετά έμαθε ακριβώς πόσα κυβικά είναι....the hard way! Μεγάλη πίκρα....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Κι ο αδελφός μου πήρε μτχ Grand Cherokee 4700 κυβικά. Δεν τον νοιάζουν τα αυτοκίνητα αλλά το πήρε φίλος του και είδε χώρους και εκδρομικές ικανότητες και ζωηρό και ζήλεψε. Όταν είδε και την τιμή ξεφτίλα το πήρε. Με τα λεφτά αυτά πρέπει να έπαιρνε καινούργιο χιλιάρι... Η κατανάλωση δεν τον ένοιαζε σου λέει για δουλειές κάθε μέρα κλπ έχω μηχανή. Ούτε πόσα κυβικά ήταν δεν ήξερε, δε με ρώτησε. Του είπα μήπως το παράκανες με τα 4700 κυβικά, δεν έμενες σε κάτι μέχρι 3000; Αλλά αυτό ήταν πολύ φτηνότερο. Μετά έμαθε ακριβώς πόσα κυβικά είναι....the hard way! Μεγάλη πίκρα....σορυ αλλα αυτη ειναι η πλεοψηφια.δεν τους νοιαζει το αμαξι ουτε το off road μονο φιγουρα και μαγκια κλανια.στη γειτονια μου οταν του ειπα οτι παω τωρα για χιονια με το γιο μου παρνηθα(οταν ειχε χιονισει) με κοιταξε και με εκπληξη μου ειπε 'πας και χιονια με αυτο'? γιατι του λεω εσυ δεν πας? οχι μου λεει μονο γλυφαδα για καφε.ΕΛΕΟΣ.εμεις το εχουμε μερακι το τζιπ και οι πιο πολλοι για φιγουρα.αυτα ειναι ...
αλλα η πλακα ειναι οτι τα λεφτα τα εχουν αυτοι που δεν ξερουν τι αμαξι αγοραζουν...... -
Πριν κάποια χρόνια το τεκμήριο ήταν στο μισό. Τώρα διπλάσιο. Αυτό το βλέπετε ορθό? Οταν κάποιος πήρε το Χ αμαξι υπολόγισε το τότε τεκμήριο, τώρα απλά τους ήρθε να το αυξήσουν και να προσθέσουν και το φόρο πολυτελείας που είναι 2600ευρω! το χρόνο + τέλη. Αρα τί οδηγεί το κράτος να κάνουμε? Να καταθέσουμε πινακίδες, να εξαφανιστούν τα μεγάλα και καινούρια αυτοκίνητα και όσοι θέλουν 4χ4 να πάρουνε ενα χρέπι 10ετίας και πάνω, οπότε δε πληρώνουν φόρο, αλλα και να ρυπαίνουν περισσότερο και να ειναι περισσότερο επικίνδυνο για ατύχημα. Και φυσικά όλα αυτα να πάνε σε χώρες με 'μυαλό'.
-
Βρε καλέ μου άνθρωπε, το 2008 ήρθες στην Ελλάδα; Δεν θυμάσαι δεκαετίες 80 και 90 τι σφαγή γίνονταν στα υψηλά κυβικά; Γιατί νομίζεις κυκλοφορούσαμε τότε με 1000 και 1200; Από άποψη; Και για εμάς είναι χόμπυ και αγάπη το αυτοκίνητο αλλά σε αυτό το μπουρδέλο που ζούμε έχουμε μάθει να φυλαγόμαστε. Κανείς δεν είπε ότι το κράτος είναι δίκαιο! Αλλά να μην περιμένεις ότι στην Ελλάδα το ίδιο το κράτος θα σου παίξει πουστιά είναι αφελές... Δυστυχώς πολλοί από εμάς καταθέσαμε πινακίδες γιατί δεν γίνονταν αλλιώς...
ναι αν το παμε τοσο παλια ,ναι θυμαμαι αλλα αν δεν χρεοκωπουσε η ελλαδα δεν νομιζω να μαμαγανε τοσο τα αμαξια.
anyway εγω το πουλησα και πλεον γυρναω με ενα peugeot 307 sw του 2002.πολιτισμικο σοκ η μεταβαση απο το ενα στο αλλο αλλα τουλαχιστον επανηλθε η ηρεμια οσον αναφορα τα εξοδα νυν και μελλοντικα...
και απο οτι βλεπω στο μελλον αν ποτε παρω παλι 4χ4 θα ειναι το πολυ διλιτρο.ακομα μετανιωνω που το 2008 δεν πηρα forester που με παροτρυναν ολοι και εγω ακουσα τον ξαδελφο μου.Αν δεν γίνομαι αδιάκριτος, πόσο το πούλησες;
(Nexus + Tapatalk)
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
ναι αν το παμε τοσο παλια ,ναι θυμαμαι αλλα αν δεν χρεοκωπουσε η ελλαδα δεν νομιζω να μαμαγανε τοσο τα αμαξια.
και απο οτι βλεπω στο μελλον αν ποτε παρω παλι 4χ4 θα ειναι το πολυ διλιτρο.ακομα μετανιωνω που το 2008 δεν πηρα forester που με παροτρυναν ολοι και εγω ακουσα τον ξαδελφο μου.Αν δεν γίνομαι αδιάκριτος, πόσο το πούλησες;
(Nexus + Tapatalk)
3000 και βρήκα ευκαιρία το Peugeot με 2900.
Και απλά να επιβεβαιώσω αυτό που είπα παραπάνω ότι αυτός που πήρε το τζιπ δεν ήξερε ούτε ότι ειναι αυτόματο ούτε τίποτα!είδε τιμή το πήρε.δεν ξέρει ότι όσο το πήρε θα του ερθει ο φόρος πολυτελειας.φιγούρα μόνο με 3000 γιουρο.εγώ το έκλαιγα που το έδινα στην πένα και αυτός εντυπωσιαζοταν με το αυτόματο και το ηχοσυστημα.έλεοςSent from my Desire S using tapatalk!
-
Και απλά να επιβεβαιώσω αυτό που είπα παραπάνω ότι αυτός που πήρε το τζιπ δεν ήξερε ούτε ότι ειναι αυτόματο ούτε τίποτα!είδε τιμή το πήρε.δεν ξέρει ότι όσο το πήρε θα του ερθει ο φόρος πολυτελειας.φιγούρα μόνο με 3000 γιουρο.εγώ το έκλαιγα που το έδινα στην πένα και αυτός εντυπωσιαζοταν με το αυτόματο και το ηχοσυστημα.έλεοςSent from my Desire S using tapatalk!
πάντως (πέρα από την πλάκα) αυτός που θα έπρεπε να το αγοράσει σε αυτή την τιμή....είναι ο ξάδερφος...καταθέτει πινακίδες...και έχει τα πάντα σε ανταλλακτικά με 3Κ !! (αχρείαστα να είναι!)
-
Ο χρήστης tiborakos έγραψε:
πάντως (πέρα από την πλάκα) αυτός που θα έπρεπε να το αγοράσει σε αυτή την τιμή....είναι ο ξάδερφος...καταθέτει πινακίδες...και έχει τα πάντα σε ανταλλακτικά με 3Κ !! (αχρείαστα να είναι!)
Η πλάκα ειναι ότι ο εξάδελφος το τράκαρε ήθελε 8000 σερβις,δεν το έφτιαξε και ο κωλος του έδωσε ένας θείος του από το Αμέρικα χρήματα και πήρε το 2006 μοντέλο diesel.βέβαια τώρα έμεινε άνεργος οπότε δεν ξέρω κατά πόσον θα έχει να πληρώνει τέλη,ασφάλειες εισφορά πολυτελειας κλπ! Θεια δικη lol!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Θα διαφωνήσω...η αλήθεια μάλλον είναι ότι το κράτος κυνηγάει όλα τα κυβικά....απλά στα 'ψηλά' θεωρεί ότι μπορεί να 'βαράει' παραπάνω, οπότε προκύπτει και ο 'Φόρος Πολυτελείας'.
Αυτό που ίσως να πρέπει να απασχολεί όλους, είναι τι θα μηχανευτούν οι αρμόδιοι όταν αυτός ο φόρος (μάλλον) δεν αποδώσει τα αναμενόμενα....γιατί συνηθίζεται τα 'σενάρια' να χτίζονται στο παρελθόν, με προβολή στο μέλλον...και αυτό δουλεύει μόνο στο χαρτί! (ή στον υπολογιστή....)
Φόρος Πολυτελείας 2013