-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τους αγαπητούς συμφορουμίτες αν πιστεύουν ότι αυτό το παιδί και οι συν αυτώ πήραν τα όπλα επειδή
1)βαριόνταν τη ζωή τους
2)τους έλειπαν τα γκαφρά
3)κάτι πιο εκλεκτόνα βάλω κι ένα disclaimer και να πω ξεκάθαρα ότι δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τέτοιου είδους αντιδράσεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα από αυτά που έχουν στο μυαλό τους, γιατί τα ελληνικά πολλών συνελληνων εδω μέσα έχουν θεματάκια
4)κάλος στον εγκέφαλο
Ότι πρόβλημα, άποψη, αντίρρηση, θεωρία και αν έχεις όταν πιάνεις το κουμπούρι εξισώνεσαι με τον όποιο κουμπουροφόρο.
Αυτοί θεώρησαν σωστό να ζωστούν τα φυσεκλίκια και να τα χρησιμοποιήσουν.
Έκαναν την επιλογή τους και τώρα βιώνουν (πιο σωστά θα βιώσουν) τις συνέπειες.
Η ζωή καλώς ή κακώς δεν είναι video game να πεις 'Τα σκάτωσα στην πίστα, πάτα restart game'.Είναι κρίμα να καταστρέφεται η ζωή 20χρονων παιδιών (κάτι που μάλλον έχουν συνειδητοποιήσει οι γονείς τους και κελαηδάνε το ποίημα που τους γράφουν οι δικηγόροι) αλλά είναι απείρως πιο κρίμα να πεθαίνει ή να τραυματίζεται σοβαρά κάποιος που πάει στη δουλειά του και του ρχεται από εκεί που δεν το περιμένει.
-
Πρώτοι στα γράμματα, πρώτοι στον αγώνα!
Ρε τι θ' ακούσουμε ακόμα εδώ πέρα...
Άσε ρε drifter, τόσα χρόνια, μεταξύ τύρου, αχλάδου και βότκας, τα παιδωμαζωμένα πιτσιρίκια ακούνε για επαναστάσεις και αντίσταση και πάλη και άλλα τέτοια εμφυλιοπολεμικά. Και σήμερα αναρρωτιόμαστε αν είναι τυχαίο το γεγονός;
Κάνε ένα ξεμάτιασμα, ζαλίστηκες εκεί πάνω. Ξέρουν από αυτά οι Ολλανδοί ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το skype; -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Η ζωή καλώς ή κακώς δεν είναι video game να πεις 'Τα σκάτωσα στην πίστα, πάτα restart game'.
-
Aπο ξεματιάσματα άλλο τπτ, όλο σε απίθανα μέρη βγάζουμε τα μάτια μας
-
Μπα, αμφιβάλλω. Είστε καλά παιδάκια εσείς, comme il faut.
-
Γειά σου ρε Νεστωρα άτακτο αγόρι
-
Εγω παντως, γνωριζοντας σε τι κοσμο απευθυνομαι εδω μεσα, θα θεωρησω τον τριφτη και τον greo εκτος τοπου και χρονου, θα τους παρακαλεσω να σταματησουν να συμμετεχουν ετσι στη συζητηση γιατι με τις απαντησεις των αγαπητων συμφορουμιτων μας ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι και και θα σας παραθεσω δυο ΔΕΞΙΑ κειμενα απο γνωστες δεξιες πηγες.
Απο το μπλε μηλο:
Για πολλά χρόνια η ελληνική αστυνομία ταυτίστηκε με τον χαφιεδισμό, την καταστολή και την κατάδοση. Εν πολλοίς αυτό είναι το κληρονόμημα του μετεμφυλιακού κράτους που αποφάσισε να ανεχτεί για εθνικούς υποτίθεται λογούς τόσο το παρακράτος όσο και τον αποκλεισμό μερίδας των πολιτών.
Ελπίζαμε και ελπίζουμε ότι η στάση αυτή απέναντι στην αστυνομία θα λήξει. Έλα όμως που η αστυνομία κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να ευτελισθεί η έννοια του νόμου και της τάξης. Στην ελληνική αστυνομία αξίζουν συγχαρητήρια γιατί κατάφερε να συλλάβει μια σπείρα εγκληματιών που τόλμησαν να κάνουν ένοπλη ληστεία στην περιοχή της Κοζάνης. Πως διαχειρίστηκε αυτήν την υπόθεση η ελληνική αστυνομία? Με τον χειρότερο τρόπο, δηλαδή αποφάσισαν οι νταήδες των αστυνομικών τμημάτων να ξεκαθαρίσουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς δέρνοντας τους συλληφθέντες.
Για να καλυφθεί ο βασανισμός, χρησιμοποιήθηκε η κλασσική βαλκανική κουτοπονηριά. Λίγο Microsoft Paint και η άποψη πως 10.000.000 Έλληνες είναι ανόητοι και δεν μπορούν να καταλάβουν πως μια εικόνα είναι “πειραγμένη” από κάποιο πρόγραμμα διαχείρισης γραφικών. Και η αστυνομία έχασε κάθε τεκμήριο σοβαρότητας και αθωότητας. Γιατί απέδειξε πως εντός της υπάρχουν νταήδες και γενικά κάποιοι τύποι που αντιλαμβάνονται τον νόμο και την τάξη ως μια προσωπική υπόθεση που μπορεί να λύνεται με δυο μπουνιές και όχι εντός ενός συντεταγμένου πλαισίου.
Κυρίως εξευτελίστηκε για άλλη μια φορά η έννοια του νόμου και της τάξης. Η προστασία των κρατούμενων και τα διάφορα νομικά συστήματα εξασφάλισης των δικαιωμάτων δεν εφευρέθηκαν για να προστατεύουν τους εγκληματίες αλλά τους αθώους. Αν η αστυνομία φέρεται με τέτοιον τρόπο στους εγκληματίες, ποιος εξασφαλίζει ότι δεν θα συμπεριφερθεί έτσι στον καθένα που θα έχει την ατυχία να εμπλακεί σε μια υπόθεση. Πόσες 'πέτσινες' ομολογίες μπορούν να αποσπασθούν με αυτόν τον τρόπο? Ή σε ευρύτερο επίπεδο πόσο ασφαλείς είμαστε με μια αστυνομία νταήδων και κουτσαβάκηδων που θα μας σταματήσει για έναν τυπικό έλεγχο στο αυτοκίνητο? Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα καταχραστούν οι αστυνομικοί την θέση εξουσίας που έχουν?
Στις σχέσεις μεταξύ πολίτη και εξουσίας υπάρχει μια στοιχειώδης ασυμμετρία. Η εξουσία πάντα πρέπει να αποδεικνύει ότι είναι “καλόβολη” και πως πράττει εντός των πλαισίων της. Υπό μια έννοια το τεκμήριο της αθωότητας της εξουσίας είναι δευτερεύον. Αντίθετα ο πολίτης έχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας διότι όταν κρίνεται από την εξουσία είναι ο αδύναμος κρίκος της υπόθεσης. Και για να νομιμοποιηθεί η εξουσία στα μάτια των πολιτών, οφείλει να επιδεικνύει την δέουσα προσοχή στον νομικό πολιτισμό.Παλαιότερα η εξουσία φυλάκιζε και εξόριζε βάσει των πολιτικών φρονημάτων. Σε μεγάλες ομάδες του πληθυσμού ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης η αστυνομία ταυτίστηκε με την χειρότερη εικόνα της εξουσίας. Η έννοια του νόμου και της τάξης θεωρήθηκε μια συντηρητική αξία, αντί για δικαίωμα και προϋπόθεση καθημερινής συμβίωσης. Το χειρότερο που μπορεί να καταφέρει η αστυνομία είναι να ξαναδικαιώσει τον αριστερισμό και να ταυτιστεί με τις απόψεις του φάσματος πέριξ της παλαιάς ΕΠΕΝ.
ΙΙ
Γραφει ο Πασχος Μανδραβελης στο αρθρο του 'photoshop στη νομιμοτητα' στην Καθημερινη
[..]Γι’ αυτό είναι επικίνδυνες οι αποφάνσεις του στυλ «έλα, μωρέ τώρα! Πώς κάνεις έτσι; Τρομοκράτες είναι...». Η αλήθεια είναι ότι η τρομοκρατία είναι σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα. Μακροπρόθεσμα, όμως, το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι το «έλα μωρέ τώρα!». Κάπως έτσι δεν διαχύθηκε η παρανομία τα προηγούμενα χρόνια; Από το «έλα μωρέ τώρα!» δεν εθίστηκε η κοινωνία να θεωρεί φυσιολογική την παραβίαση του νόμου για να καταλήξουμε σε καθεστώς πλήρους ανομίας;
Εξίσου επικίνδυνη είναι η απόφανση ορισμένων ότι μια παράνομη υπέρβαση εξουσίας γίνεται για καλό σκοπό, ώστε π.χ. να παταχθεί πιο αποτελεσματικά το έγκλημα. Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα όλοι για «καλό σκοπό» παρανομούν
Φουντ φορ θοτ για νοικοκυραιους. Αστικοδημοκρατικα και ομορφα χωρις σφυροδρεπανα, αναρχιες και επαναστασεις.
-
Ξέρεις κάτι skye, κανείς δεν είπε ότι οι αστυνομικοί έκαναν καλά που πλάκωσαν τα καλόπαιδα. Σε προκαλώ να βρεις τέτοιες αναφορές.
Το σαματά τον ξεκίνησαν κάτι μουδιασμένοι τύπου drifter και σία, γιατί ξεφτιλίστηκε τελείως η ονείρωξή τους και ξεβρακώθηκε ο μη-βίαιος αριστερός χώρος, ενώ δεν έπαιξαν, ούτε καν στις σκιές, ασφαλίτες κι άλλα παρόμοια κωμικά.
Λοιπόν.... -
Από τί ακριβώς ξεβρακώθηκε ο αριστερός μή βίαιος χώρος? Που εντόπισες το μούδιασμα? Ποιος είναι ο σαματάς?
**edit mod **
-
Αν ισχυουν οι δηλωσεις των γονιων τους τοτε τα παιδια ειναι πραγματικα θυματα αυτων που τους ανεθρεψαν, και καλο θα ηταν να ζητησουν μια συγνωμη πρωτα στα παιδια τους, και μετα και στην υπολοιπη κοινωνια, πριν ξεστομιζουν τις αρλουμπες τους..
Ολοι μας σε διαφορα σταδια της ζωης μας αντιμετωπισαμε-ζουμε προβληματα, ψαχνουμε να βρουμε υπευθυνους, ξεσπαμε ο καθενας με τον τροπο του. Δεν ειμαστε μονοι μας ομως, και καθε τι που κανουμε, πρεπει να σκεφτομαστε τον αντικτυπο που θα εχει γυρω μας. Οταν δεν λειτουργουμε στα πλαισια που οριζει η κοινωνια μας πρεπει να δεχομαστε τις συνεπειες των πραξεων μας.
Τι σημαινει αναρχια? Τι σημαινει επανασταση? Γιατι πρεπει να κινδυνευει η δικη μου η ζωη για τη δικη τους επανασταση? Γιατι πρεπει να φοβαμαι μη πεσω πανω σε κανενα ληστη-τρομοκρατη και με απαγαγει/σκοτωσει επειδη πρεπει να χρηματοδοτησει τον αγωνα του? Το ειπε και ο Λαππας μερικες σελιδες πισω και το αυτονοητο φανηκε σε μερικους αστειο
Ειναι δυνατον να διχαζομαστε οπαδικα και για τα πιο απλα πραγματα? Ολυμπιακοι-Παναθηναικοι, Μπεμβεδακιδες-Αλαφαρομεακιδες, Μαυροι-ασπροι, Αριστεροι-Δεξιοι...Τυφλωμενοι δεν μπορουμε να διακρινουμε το σωστο απο το λαθος μεσα στα ορια που εχει θεσει η κοινωνια μας? Τοσο δυσκολο ειναι να καταδικασουν το συγκεκριμενο γεγονος οι αριστεροι? Χωρις ναι μεν αλλα...Καλασνικοφ, ληστεια, απαγωγη πολιτη, αυτοφορα, και πιθανη συμμετοχη σε τρομοκρατικη οργανωση μετα τις ερευνες. Πως ειναι δυνατον με ολα αυτα να ψαχνουμε ελαφρυντικα?
Αιτιολογια για την εξαρση βιας στα 20χρονα, ναι πρεπει να την αναζητησουμε αλλα pls οχι πιπες του στυλ 'σκοτωσαν τον κολλητο του μπροστα στα ματια του'... Και μια καλη αρχη ειναι οπως φαινεται απο το σπιτι...καλως ή κακως απο εκει ξεκινανε ολα... -
Ε ναι βέβαια, τί πιο φυσιολογικό να σκοτώνει ένας μπάτσος εν ψυχρώ μπροστα στα μάτια σου τον κολλητό σου.
Αν είχε καθαρίσει εσένα θα τελειωνε εκεί η ιστορία και δε θα γινόσουν τπτ -
Ε ναι βέβαια, τί πιο φυσιολογικό να σκοτώνει ένας μπάτσος εν ψυχρώ μπροστα στα μάτια σου τον κολλητό σου.
Αν είχε καθαρίσει εσένα θα τελειωνε εκεί η ιστορία και δε θα γινόσουν τπτΜε αυτό το επιχείρημα τον έκανες σκόνη!
-
Αν είχε καθαρίσει εσένα θα τελειωνε εκεί η ιστορία και δε θα γινόσουν τπτΕίναι ευαίσθητο το κακόμοιρο και δεν αντεξε και είπε να πάρει το κουμπούρι να κάνει εμπανάσταση.
Δεν ειχαν και οι γονείς του λεφτά για ψυχολόγους, τα δημόσια είναι ΓΤΠ και νά που φτάσαμε.
Κρίμας. Μια αθώα ψυχούλα, ενα θύμα της σάπιας κοινωνίας, ενας τρυφερός κώλος στα χέρια βαρυποινιτών.
Γελάει ο κόσμος.
-
Ωραίο επιχείρημα. Του σκότωσαν τον κολλητό του μπροστά στα ματιά του και έτσι δικαιολογείται ο νέος να κάνει επανάσταση κατα οποιασδήποτε αρχής και έννομης τάξης. Με αυτο το σκεπτικό εγώ που έχω χάσει παππού στον εμφύλιο απο τους επαναστάτες κομμουνιστές έπρεπε να κυκλοφορω με καλασνικωφ καθημερινά... και να σκοτωνω ΠΑΜίτες...
Για συνελθετε λιγάκι...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ξέρεις κάτι skye, κανείς δεν είπε ότι οι αστυνομικοί έκαναν καλά που πλάκωσαν τα καλόπαιδα. Σε προκαλώ να βρεις τέτοιες αναφορές.λίγο στα γρήγορα
Μερικα χαστουκια θα τους κανουν να αναγνωρισουν την εξουσια των αστυνομικων ή δε συμβαινουν τωρα τετοια?
εφαγαν και τα μπουκετακια τους
Εδω τους ειχαν τα χερια δεμενα πισω και τα τραβαγαν ψηλα επιτηδες και παλι ο τυπος φωναξε 'ζητω η αναρχια ρεεε', φαντασου τι μπορει να γινοταν στο τμημα. Δε θελει πολυ παραπνω απο το 'κωλομπατσοι της μανας σας' γι να επεμβει ο Βεληγκεκας, και προφανως δεν εψελναν απολυτίκια οι συλληφθεντες .
Στην τελική, έλεος, σιγά μη τους λυπηθούμε κιόλας
Εγω χαιρομαι που επιτελους τους επιασαν και ουτε καν με ενδιαφερει αν τους εριξαν μερικες σφαλιαρες.
Ειναι φανερο οτι τους χτυπησαν την ωρα της συλληψης και καλα τους εκαναν.Δυστυχώς δεν τα σαπίσανε. Τουλάχιστον όχι ακόμα.
Ευχης εργον θα ειναι οχι μονο να παταξουν την εγκληματικοτητα αλλα και οσους πιασουν να τους τσακισουν στο ξυλο.
Κι αυτές που φάγανε όμως λίγες ήτανε.
είχε κι άλλα, αλλά ψιλοβαρέθηκα
-
Ο κάθε χώρος δημιουργεί βιώματα σε αυτούς που συμμετέχουν σε αυτόν. Όταν λόγου χάρη οι οργανώσεις της ΧΑ καθημερινά τριβελίζουν το μυαλό των αφελών με μ@λακίες περί ανωτερότητας της φυλής και κινδύνου αλλοτρίωσης του αίματος μας από τους μετανάστες, είναι γελοίο μετά να δηλώνουν αθώες όταν ένας μέτοχος της ιδεολογίας τους πάρει το κουμπούρι και την ανάψει στον πρώτο Πακιστανό που θα βρει.
Αντίστοιχα, όταν από τους γονείς, τους καθηγητές, ή τους φίλους σου αυτά που ακούς συνεχώς είναι αναφορές στο σάπιο κράτος την κρατική βία και την ανάγκη για επανάσταση, δεν είναι περίεργο το ότι σε κάποια στιγμή θα πάρεις το καλάσνικοφ και θα αρχίσεις τις 'απαλλοτριώσεις'. Ούτε θα είναι παράξενο ότι σε κάποια στιγμή θα υπάρξουν και παράπλευρες απώλειες του 'αγώνα' σου, βλ. Αξαρλιάν + Marfin.
Αυτά είναι που προσπαθούμε να ξεμπροστιάσουμε. Κακό πράγμα η αστυνομική βία, ναι, ποιος λέει όχι; Αλλά μην βλέπουμε μόνο το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Υπάρχει πολύ μίσος εκεί έξω, μίσος που αναπαράγεται και καλλιεργείται με θέρμη από τα άκρα, με την ελπίδα ότι κάποτε θα οδηγήσει στην επικράτηση τους. Και μια κοινωνία δεν μπορεί να πορευτεί έτσι.
Από την ΧΑ δεν έχω ελπίδες να δω αλλαγή και ενσωμάτωση στο mainstream, δεν είμαι σίγουρος ότι θα το ήθελα καν. Οι άνθρωποι είναι απροκάλυπτα ναζιστές. Οι προδότες του 40 που προσπαθούν να παρουσιαστούν ως οι πατριώτες του σήμερα. Από την αριστερά όμως έχω ελπίδες, κυρίως γιατί υπάρχουν κομμάτια της ιδεολογίας της που θεωρώ ότι χρειάζονται σε μια σύγχρονη κοινωνία. Πρέπει όμως να αποποιηθεί το ένοχο παρελθόν. Να αποκηρύξει την βία, να αποδεχτεί τους νόμους του κράτους, να εξηγήσει στους φίλους της ότι ΟΛΕΣ οι ζωές (ακόμα και των καπιταλιστών) είναι ιερές. Να πείσει ότι αν ποτέ καταφέρει να γίνει κυβέρνηση, θα αξίζει και θα δικαιούται την υπακοή στους νόμους και από τους πολίτες που δεν πιστεύουν σε αυτή.
Μπορεί να το κάνει;
-
Ο χρήστης Aris G έγραψε:
Ωραίο επιχείρημα. Του σκότωσαν τον κολλητό του μπροστά στα ματιά του και έτσι δικαιολογείται ο νέος να κάνει επανάσταση κατα οποιασδήποτε αρχής και έννομης τάξης. Με αυτο το σκεπτικό εγώ που έχω χάσει παππού στον εμφύλιο απο τους επαναστάτες κομμουνιστές έπρεπε να κυκλοφορω με καλασνικωφ καθημερινά... και να σκοτωνω ΠΑΜίτες...Για συνελθετε λιγάκι...
τι σχεση εχει να βλεπεις φονο διπλα σου με ενα ατομο που δε γνωρισες ποτε ?
. Οι προδότες του 40 που προσπαθούν να παρουσιαστούν ως οι πατριώτες του σήμερα
ζουσε κανεις απο αυτους το 40?
-
γιατί λίγοι φασίστες το έχουν σαν επιχείρημα νομίζεις 'εμένα τον πάππο μου τονε φάγανε οι συμμορίτες';
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Ωραίο επιχείρημα. Του σκότωσαν τον κολλητό του μπροστά στα ματιά του και έτσι δικαιολογείται ο νέος να κάνει επανάσταση κατα οποιασδήποτε αρχής και έννομης τάξης. Με αυτο το σκεπτικό εγώ που έχω χάσει παππού στον εμφύλιο απο τους επαναστάτες κομμουνιστές έπρεπε να κυκλοφορω με καλασνικωφ καθημερινά... και να σκοτωνω ΠΑΜίτες...
Για συνελθετε λιγάκι...
τι σχεση εχει να βλεπεις φονο διπλα σου με ενα ατομο που δε γνωρισες ποτε ?
. Οι προδότες του 40 που προσπαθούν να παρουσιαστούν ως οι πατριώτες του σήμερα
ζουσε κανεις απο αυτους το 40?
τεράστια, μην το βλέπεις έτσι επιφανιακά
manosk έγραψε:
Ξέρεις κάτι skye, κανείς δεν είπε ότι οι αστυνομικοί έκαναν καλά που πλάκωσαν τα καλόπαιδα. Σε προκαλώ να βρεις τέτοιες αναφορές.και τώρα που βρέθηκαν οι αναφορές, ελπίζω να μη μουδιάσεις
-
Εγώ βλέπω ότι οι Λάππας, EDDIE, spiros (συν κάμποσοι άλλοι, κι εγώ εδώ που τα λέμε), οι οποίοι γελάσαμε αρκετά με τις αντιδράσεις παρθένων οργανισμών, δεν είπαμε 'καλά τους κάνανε', αλλά ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
Για να πω την αλήθεια, δεν θυμόμουν αυτές τις παρόλες και είμαι κάθετα αντίθετος σε τέτοια λογική.Θα τονίσω όμως το ακόλουθο: κάποιος είχε γράψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάτησε την πεπονόφλουδα με τη μία. Και αντί να πει 'το λόγο έχει η δικαιοσύνη', όπως και διάφοροι σαν τον drifter (σκρίπτα μάνεντ πουλιά μου), άρχισαν να μαδάνε τις κωλότριχές τους για τα καρούμπαλα. Αυτογκόλ, τουλάχιστον ίδιας κλίμακας με τον 'υπερβάλλοντα ζήλο' των αστυνομικών.
Σύλληψη υπόπτων για ληστεία και τρομοκρατία [Διάσπαση]