-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
......
Τέλος, είμαστε τυχεροί που επί σειρά δεκαετιών απαγορεύτηκαν τα πετρέλαια (λόγω της απληστίας του ελληνικού φοροδίαιτου κράτους).Η μπίχλα και ο καρκίνος που θα ανασαίναμε θα ήταν με τον τόνο.Το άπληστο φοροδίαιτο κράτος, εκτός από άπληστο είναι και άχρηστο. Έτσι μπορεί να κυκλοφορεί εντός Αττικής αυτοκίνητο που ο ιδιοκτήτης του αφαίρεσε το φίλτρο, άλλος με βενζινοκίνητο που βγάζει καπνό σαν diesel και τέλος μάγκες που άλλαξαν τα φώτα τους για εφέ με άλλα που θαμπώνουν όποιον έρχεται από απέναντι. Και όλα αυτά ακολουθώντας τις 'προβλέπομενες' διαδικασίες ελέγχου.
Στην Ελλάδα της κρίσης, με νοιάζει περισσότερο αν φοράει καινούρια λάστιχα ο τύπος που έρχεται πίσω μου, παρά αν καπνίζει. Δεν το αγνοώ αλλά το ένα έχει σχέση με την άμεση ασφάλεια μου και το άλλο με πιθανό κίνδυνο. Θέλω να πω ότι αν το καπνιστήρι του, του επιτρέπει λογω οικονομίας στο καύσιμο να έχει ασφαλές αυτοκίνητο, τότε θα ψηφίσω υπερ του πετρελαιου. -
Telika για εμενα που θελω ενα μικρο ντιζελ για οικονομια σε καταναλωση και κανω μικρη αποσταση στην πολη 30κλμ πηγαινε ελα και που παταω λιγο το γκαζακι ταριφας 2.000 στροφες συμφερει ?
-
Ο χρήστης mag/fmx έγραψε:
Telika για εμενα που θελω ενα μικρο ντιζελ για οικονομια σε καταναλωση και κανω μικρη αποσταση στην πολη 30κλμ πηγαινε ελα και που παταω λιγο το γκαζακι ταριφας 2.000 στροφες συμφερει ?Όχι, πάρε κάποιο μικρό 3κύλινδρο βενζίνης.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τέλος, είμαστε τυχεροί που επί σειρά δεκαετιών απαγορεύτηκαν τα πετρέλαια (λόγω της απληστίας του ελληνικού φοροδίαιτου κράτους).Η μπίχλα και ο καρκίνος που θα ανασαίναμε θα ήταν με τον τόνο.Κάποιος πρέπει να το σφυρίξει αυτό και στους κουτόφραγκους, που ως γνωστόν δεν σκαμπάζουν γρι από οικολογία, γιατί τόσες δεκαετίες πεθαίνουν σαν τα σκυλιά στ' αμπέλι...
-
Ποια ειναι τα τρικιλινδρα βενζινης? Aygo , fiesta ? kanaallo?
-
Καλημέρα σε όλους. Ψάχνομαι και εγω για ενα αυτοκινητο πολης με diesel κινητηρα τον τελευταιο καιρο και προσφατα ασχοληθηκα με το θεμα του φιλτρου DPF. Εχω απογοητευτει παρα πολυ. Διαβαζοντας πολλα φορουμ του εξωτερικου μπορω να επιβεβαιωσω οτι το προβλημα το το DPF υφισταται παντου για αυτους που η κυρια (και ισως σχεδον αποκλειστικη) χρηση του οχηματος ειναι για μεσα στην πολη. Χτες βραδυ επι 2 ωρες διαβαζα φορουμ του εξωτερικου οπου οσοι ειχαν παρει diesel και το χρησιμοποιουσαν για χρηση εντος πολης (μικρες αποστασεις, συχνες στασεις κτλ) ειχαω σε σταθερη βαση θεμα με το DPF φιλτρο και τα εξωφρενικα ποσα που τους ζηταγανε οι αντιπροσωπειες για την αναγεννηση ή την πληρη αντικατασταση του.....Ολα αυτα με κανουν παρα πολυ σκεπτικο και απορω πως γινεται να πωλουνται πλεον 9,5 στα 10 αυτοκινητα diesel (καθως δεν εισαγουν και οι αντιπροσωπειες πλεον ευκολα diesel. Χαρακτηριστικο παραδειγμα η Volvo, μιας και με ενδιαφερει το V40, που δεν εχει καθολου ετοιμοπαραδοτο V40 με βενζινη και το φερνει μονο με παραγγελια και αναμονη 3 μηνες). Το ιδιο βεβαια συμβαινει και με αλλες αντιπροσωπειες.
Δηλάδη ετσι οπως τα διαβαζω τα πραγματα οι μισοι απο αυτους που εχουν παρει diesel την τελευταια διετια, και δη αυτοκινυτα για χρηση κυριως μεσα στηυν πολη, που εχει γινει μοδα, πρεπει να ειναι συνεχεια με σπασμενα νευρα.....Το αυτοκινητο ειναι για να το χαιρομαστε και να μας απλοποιει την ζωη. Αν ειναι να παρω diesel και να βαλω μια ακομα εννοια στο κεφαλι μου με το συχνο καθαρισμα που θα χρειαζεται το φιλτρο, τοτε με βλεπω για βενζινη.
Εμενα η χρηση μου ειναι κοντινες αποστασεις σε καθημερινη βαση και 3-4 διαδρομες των 20-30 χλμ τον μηνα. Ετησιως κανω 10.000-12.000 χλμ, οχι παραπανω. Αξιζει να μπω στην διαδικασια diesel ρε παιδια;
Δωστε καμια συμβουλη οι πιο εμπειροι και γνωστες -
Έτσι όπως τα λες ακόμα και αν πάρεις diesel θα κάνεις απόσβεση πολύ αργότερα. Προσωπική εμπειρία για το DPF δεν έχω αλλά από κοντινούς γνωστούς έχω ακούσει για προβλήματα. Αν συνυπολογίσεις ότι πολλά μεταχ. diesel είναι εισαγωγής με αμφίβολο ιστορικό έχεις ένα παραπάνο ρίσκο. Θα σου πρότεινα να πας σε βενζίνη.
-
Ο χρήστης asikis έγραψε:
Καλημέρα σε όλους. Ψάχνομαι και εγω για ενα αυτοκινητο πολης με diesel κινητηρα τον τελευταιο καιρο και προσφατα ασχοληθηκα με το θεμα του φιλτρου DPF. Εχω απογοητευτει παρα πολυ. Διαβαζοντας πολλα φορουμ του εξωτερικου μπορω να επιβεβαιωσω οτι το προβλημα το το DPF υφισταται παντου για αυτους που η κυρια (και ισως σχεδον αποκλειστικη) χρηση του οχηματος ειναι για μεσα στην πολη. Χτες βραδυ επι 2 ωρες διαβαζα φορουμ του εξωτερικου οπου οσοι ειχαν παρει diesel και το χρησιμοποιουσαν για χρηση εντος πολης (μικρες αποστασεις, συχνες στασεις κτλ) ειχαω σε σταθερη βαση θεμα με το DPF φιλτρο και τα εξωφρενικα ποσα που τους ζηταγανε οι αντιπροσωπειες για την αναγεννηση ή την πληρη αντικατασταση του.....Ολα αυτα με κανουν παρα πολυ σκεπτικο και απορω πως γινεται να πωλουνται πλεον 9,5 στα 10 αυτοκινητα diesel (καθως δεν εισαγουν και οι αντιπροσωπειες πλεον ευκολα diesel. Χαρακτηριστικο παραδειγμα η Volvo, μιας και με ενδιαφερει το V40, που δεν εχει καθολου ετοιμοπαραδοτο V40 με βενζινη και το φερνει μονο με παραγγελια και αναμονη 3 μηνες). Το ιδιο βεβαια συμβαινει και με αλλες αντιπροσωπειες.
Δηλάδη ετσι οπως τα διαβαζω τα πραγματα οι μισοι απο αυτους που εχουν παρει diesel την τελευταια διετια, και δη αυτοκινυτα για χρηση κυριως μεσα στηυν πολη, που εχει γινει μοδα, πρεπει να ειναι συνεχεια με σπασμενα νευρα.....Το αυτοκινητο ειναι για να το χαιρομαστε και να μας απλοποιει την ζωη. Αν ειναι να παρω diesel και να βαλω μια ακομα εννοια στο κεφαλι μου με το συχνο καθαρισμα που θα χρειαζεται το φιλτρο, τοτε με βλεπω για βενζινη.
Εμενα η χρηση μου ειναι κοντινες αποστασεις σε καθημερινη βαση και 3-4 διαδρομες των 20-30 χλμ τον μηνα. Ετησιως κανω 10.000-12.000 χλμ, οχι παραπανω. Αξιζει να μπω στην διαδικασια diesel ρε παιδια;
Δωστε καμια συμβουλη οι πιο εμπειροι και γνωστεςΒενζινουλα και υγραεριο (και αν, το υγραεριο για 12Κ το χρονο θα αργησει να σου κανει αποσβεση). Οι τυποι που εδω και 2ετια παιρνουν diesel σε συνδυασμο με την οικονομικη κρίση, θα βγαλουν καποια στιγμη το dpf και θα γεμισουν καρκινο τους εαυτους τους και εμας.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Δωστε καμια συμβουλη οι πιο εμπειροι και γνωστεςΒενζινουλα και υγραεριο (και αν, το υγραεριο για 12Κ το χρονο θα αργησει να σου κανει αποσβεση). Οι τυποι που εδω και 2ετια παιρνουν diesel σε συνδυασμο με την οικονομικη κρίση, θα βγαλουν καποια στιγμη το dpf και θα γεμισουν καρκινο τους εαυτους τους και εμας.
Καλησπέρα, εγώ φίλε μου είχα προβλήματα με το φίλτρο σε καινουργιο αμάξι αν δείς το αρχείο το παλιότερο έχω γράψει αρκετά.Η αντιπροσωπεία τελικά αναγνώρισε ότι είχε αστοχία στο φίλτρο και έτσι μου το αντικατέστησαν πρίν 4 μέρες!Να φανταστείς ότι εγώ το δουλεύω το αμάξι κατά 90 % στην εγνατία οδό και καθόλου σχεδόν μέσα στην πόλη.Έβγαλα και φώτο το παλιό φίλτρο(αλήθεια πώς ανεβάζουμε εδώ φώτο ρε παιδιά)καθαρό φαινότανε όσο μπορούσα να δώ,θα το στείλουνε στο εργοστάσιο για να το δούνε λένε.Γνώμη μου αν θέλεις ντέ και καλά ντίζελ πάρε κανά μεταχ/σμένο χωρίς φίλτρο.
-
Δεν νομίζω ότι μπορείς να κυκλοφορήσεις (νόμιμα) στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη χωρίς φίλτρο γιατί δεν θα εχεις αυτοκίνητο με προδιαγραφες Euro 5. Αν είσαι επαρχία, τότε ναι, πέρνεις παλιότερο diesel σε καλή τιμή, δεν έχεις τον πονοκέφαλο του dpf και σου περισσεύουν τα λεφτουδάκια να τα φας εσύ και όχι ο Λάτσης.
Karatziz είχα την εντύπωση ότι είχες απαλλαγεί από τα προβλήματα μετά που πήγες στην 2η αντιπροσωπεία... αν δεν βαριέσαι μπορείς να συμπληρώσεις τα μεταγενέστερα. Πώς τους έπεισες? Τους έδειξες την καραμπίνα στο πίσω κάθισμα?
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Δεν νομίζω ότι μπορείς να κυκλοφορήσεις (νόμιμα) στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη χωρίς φίλτρο γιατί δεν θα εχεις αυτοκίνητο με προδιαγραφες Euro 5. Αν είσαι επαρχία, τότε ναι, πέρνεις παλιότερο diesel σε καλή τιμή, δεν έχεις τον πονοκέφαλο του dpf και σου περισσεύουν τα λεφτουδάκια να τα φας εσύ και όχι ο Λάτσης.Karatziz είχα την εντύπωση ότι είχες απαλλαγεί από τα προβλήματα μετά που πήγες στην 2η αντιπροσωπεία... αν δεν βαριέσαι μπορείς να συμπληρώσεις τα μεταγενέστερα. Πώς τους έπεισες? Τους έδειξες την καραμπίνα στο πίσω κάθισμα?
Τελικά φίλε μου ήταν το φίλτρο..τους το έλεγα απο την αρχή εγώ αλλά αυτοί κάνανε τα δικά τους!Κάθε 1500-2000 χλμ άναβε λές και ήτανε προγραμματισμένο!Τελικά με αρκετή πίεση που άσκησα το αλλάξανε!Στο τέλος και μηχανή μου λέει να θέλει άλλαγμα μην ανησυχείς η χιουντάι θα την αλλάξει ώς τα 6 χρόνια που έχω εγγύηση...ευχαριστώ τους λέω αλλά δεν θέλω άλλες αλλαγές!Έτσι όπως το είδα εγώ απο το πλάι δεν είχε πολύ καπνιά το φίλτρο..είχε μια σήτα σχετικά καθαρή, από μέσα δεν ξέρω τι γίνεται και ούτε θα μάθουμε ποτέ!Αυτά με το dpf!
-
Ο χρήστης karatzitz έγραψε:
Δεν νομίζω ότι μπορείς να κυκλοφορήσεις (νόμιμα) στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη χωρίς φίλτρο γιατί δεν θα εχεις αυτοκίνητο με προδιαγραφες Euro 5. Αν είσαι επαρχία, τότε ναι, πέρνεις παλιότερο diesel σε καλή τιμή, δεν έχεις τον πονοκέφαλο του dpf και σου περισσεύουν τα λεφτουδάκια να τα φας εσύ και όχι ο Λάτσης.
Karatziz είχα την εντύπωση ότι είχες απαλλαγεί από τα προβλήματα μετά που πήγες στην 2η αντιπροσωπεία... αν δεν βαριέσαι μπορείς να συμπληρώσεις τα μεταγενέστερα. Πώς τους έπεισες? Τους έδειξες την καραμπίνα στο πίσω κάθισμα?
Τελικά φίλε μου ήταν το φίλτρο..τους το έλεγα απο την αρχή εγώ αλλά αυτοί κάνανε τα δικά τους!Κάθε 1500-2000 χλμ άναβε λές και ήτανε προγραμματισμένο!Τελικά με αρκετή πίεση που άσκησα το αλλάξανε!Στο τέλος και μηχανή μου λέει να θέλει άλλαγμα μην ανησυχείς η χιουντάι θα την αλλάξει ώς τα 6 χρόνια που έχω εγγύηση...ευχαριστώ τους λέω αλλά δεν θέλω άλλες αλλαγές!Έτσι όπως το είδα εγώ απο το πλάι δεν είχε πολύ καπνιά το φίλτρο..είχε μια σήτα σχετικά καθαρή, από μέσα δεν ξέρω τι γίνεται και ούτε θα μάθουμε ποτέ!Αυτά με το dpf!
Αρα αναμενουμε να δουμε τη συμπεριφορα του νεου φιλτρου.
-
Αρα αναμενουμε να δουμε τη συμπεριφορα του νεου φιλτρου.
σωστά για να δούμε την συμπεριφορά...αν και εγώ σκέφτομαι να αλλάξω και πρατήριο.Εχω το αμάξι 14 μήνες με 32000 χλμ και πάντα βάζω από ένα εταιρικό της σέλ το v πάουερ, όλοι βάζουνε απο εκεί και λένε καλά λόγια αλλά εγώ είμαι προβληματισμένος γιατί μερικές φορές άναβε η λυχνία μετά απο το γέμισμα!Μόνο ένα μήνα έβαλα ΕΚΟ αλλά χτυπούσε συνέχεια η αντλία και έκανε αρκετή ώρα για να γεμίσει μου έσπασε τα νεύρα ,άσε που έβγαλε και λιγότερα χλμ..Έτσι λέω να αλλάξω μήπως και φταίει το καύσιμο από το πρατήριο για την βλάβη μου.Δέν ξέρω αν στέκει η σκέψη μου αλλά μάλλον θα το δοκιμάσω!Έχει κάποιος εδώ καμιά παρόμοια εμπειρία?
-
Υποψη, 14 μηνες 32Κ χλμ δεν ειναι καθολου λιγα, υποψιαζομαι οτι οταν πας στην αντιπροσωπεια δεν εχουν ξαναδει τετοια μεγεθη στο δικο σου αυτοκινητο.
-
να σκεφτεις οτι το V-power και το Αvio είναι απο τα καλύτερα πετρέλαια..............όπως λένε στην πιάτσα!
-
Υποψη, 14 μηνες 32Κ χλμ δεν ειναι καθολου λιγα, υποψιαζομαι οτι οταν πας στην αντιπροσωπεια δεν εχουν ξαναδει τετοια μεγεθη στο δικο σου αυτοκινητο.Re: Φίλτρο σωματιδίων diesel
Νέα δημοσίευσηαπό GGAB » 06/02/15 19:35
να σκεφτεις οτι το V-power και το Αvio είναι απο τα καλύτερα πετρέλαια..............όπως λένε στην πιάτσα!
MAZDA 6 1.8Είναι αρκετά τα χλμ και τους το είπα ότι στήν εξαετία που έχει ολική κάλυψη το αμάξι, θα έχω γύρο στα 180.000 χλμ γεροί να είμαστε, τους λέω είμαι ασύμφορος...μην στεναχωριέσαι δεν θα το μετανιώσεις είπανε. Όσο για τα καύσιμα αυτοί δεν βγάλανε το συμπέρασμα ότι έγινε από αυτό, αλλά από αστοχία εργοστασιακή.Εγώ από μόνος λέω να κάνω την αλλαγή και να πάω αλλού γιατί όπως προανέφερα κάποιες φορές άναβε μετά από το φουλάρισμα.
-
υπαρχει θεμα σε μεταχειρισμενα diesel με dpf οπου μετα απο καποια χιλιαδες χιλιομετρα αρχιζουν συνεχομενοι αυτοκαθαρισμοι που ανεβαζει την καταναλωση καυσιμου και συντομα χρειαζεται καινουριο φιλτρο μικροσωματιδιων
-
Ο χρήστης karatzitz έγραψε:
Υποψη, 14 μηνες 32Κ χλμ δεν ειναι καθολου λιγα, υποψιαζομαι οτι οταν πας στην αντιπροσωπεια δεν εχουν ξαναδει τετοια μεγεθη στο δικο σου αυτοκινητο.
Re: Φίλτρο σωματιδίων diesel
Νέα δημοσίευσηαπό GGAB » 06/02/15 19:35
MAZDA 6 1.8Είναι αρκετά τα χλμ και τους το είπα ότι στήν εξαετία που έχει ολική κάλυψη το αμάξι, θα έχω γύρο στα 180.000 χλμ γεροί να είμαστε, τους λέω είμαι ασύμφορος...μην στεναχωριέσαι δεν θα το μετανιώσεις είπανε. Όσο για τα καύσιμα αυτοί δεν βγάλανε το συμπέρασμα ότι έγινε από αυτό, αλλά από αστοχία εργοστασιακή.Εγώ από μόνος λέω να κάνω την αλλαγή και να πάω αλλού γιατί όπως προανέφερα κάποιες φορές άναβε μετά από το φουλάρισμα.
Φαντάζομαι ότι αν υπήρχε περίπτωση να έχεις πρόβλημα με το καύσιμο, θα σου το είχαν πει αυτοί από την πρώτη φορά. Πιστεύω ότι θα είναι απο τα πρώτα πράγματα που θα κοίταζαν. Ακόμη και αν αλλάξεις πρατήριο, θα έχεις πάντα την αμφιβολια: ήταν το φίλτρο / ήταν το πρατήριο? στη θέση σου δεν θα το άλλαζα, εφόσον δεν έχεις απτά πειστήρια (ενώ φαντάζομαι ότι είχες απτούς λόγους για να το επιλέξεις).
Το φίλτρο κάποια στιγμή θα βουλώσει από τη στάχτη που θα έχει μαζευτεί εξαιτίας της καύσης της αιθάλης. Περίπου δηλαδή κάτι σαν το τζάκι που καις τα ξύλα και μένει η στάχτη. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το αλλάξεις.
-
Καλησπερα σε ολους! Διαβαζοντας ολες τις σελιδες που αφορουν το dpf κ τα ντιζελ αμαξια (περιμενω ενα fiat500 1.3 multijet 95hp) εχω να κανω καποιες παρατηρησεις κ καποιες αποψεις που διαμορφωσα απο το διαβασμα εδω. Υπαρχει μια δαιμονοποιηση των παντων σε σχεση με το φιλτρο με τα ντιζελ κτλ χωρις λογο...
1ον. ο ελληνας φταει οταν κοιταει να βαλει το φτηνοτερο πετρελαιο αγνοωντας την ποιοτητα κτλ... αν μετα με εχει προβληματα δε φταινε τα φιλτρα (το κρατος εννοειται που δεν κανει ελεγχους κτλ) κ οι κατασκευαστες .
2ον. τελικα ειναι τοσο δυσκολο να ανοιγεις το αμαξι σου μια φορα στις 3 μερες στην εθνικη για 20 λεπτα? οπου κ να μενεις( αναφερομαι στην αθηνα κ κατοικους που κυκλοφοσουν στη κινηση κτλ) Διαβασα πραγματα του στυλ μη το παρετε για οδηγηση στη πολη, θα το καταστρεψετε θα εχετε προβλημα κτλ. Τοτε γιατι πολλα μικρα αμαξια βγαινουν με ντιζελ κινητηρες ? κ με πολλες επιλογες μαλιστα σε κυβικα κ ιππους?
3ον περιμενετε απο τις αντιπροσωπιες να σας πουν τι να προσεξετε? μαλακια τους που δεν το κανουν αλλα μη ξεχνατε οτι αν εχουν κ σερβις μεσα σε καποια χρονια θα βγαλουν πολλα λεφτα απο το dpf κ απο διαφορες αλλες εργασιες που θα δημιουργηθουν λογω ¨κακης χρησης ¨. πλεον υπαρχει το ιντερνετ στο οποιο με ενα απλο search μπορεις να βρεις χιλιαδες πληροφοριες, συμβουλες και υποδειξεις.Οποιος δεν το εκανε, δεν ασχοληθηκε με ενα αντικειμενο που δε το ξερει (πρωτη φορα εχω η θα οδηγησω ντιζελ αμαξι) ειναι δικο του κ μονο λαθος....
4ον το να βγαλεις το φιλτρο.... δυστυχως ο ελληνας παντα την ευκολη κ κουτοπονηρη λυση θα σκεφτει θα τα σκασει για το αμαξακι που θα κανει λιγοτερα σερβις με τη μικροτερη καταναλωση, θα του βαλει κ οτι πιο φτηνο ντιζελ υπαρχει κ οταν θα του βγαλει κ τη ζημια θα κοιταξει πως θα τη γλυτωσει κ δε θα υπολογισει το κοστος ειτε προσωπικο αν τον πιασουν ειτε του συνολου...
Μην φοβιζεται τον κοσμο χωρις λογο αλλα κ ο κοσμος που διαβαζει ας βαλει λιγο τη λογικη να λειτουργησει...
Ταδε εφη μια κοπελα που διαβαζει το manual του αμαξιου πριν το παρει, οπως επισης προσεχει κ τα λαμπακια που αναβουν στο καντραν... -
Απλα θελει ασχολια του οδηγου προς το αυτοκινητο για να μην εχει προβληματα. Κατι που δεν συνεβαινε με τους παλιους βενζινοκινητηρες που τους βαζαν μονο βενζινη και οταν αναβε λαμπακι λαδιου συμπληρωναν λαδι, ή οταν εκανε καμια διακοπη αλλαζαν και κανα μπουζι. Οι οδηγοι με τετοια νοοτροπια σημερα με τα νεα ντιζελ τα βρισκουν σκουρα.
Φίλτρο σωματιδίων diesel