-
Το Εολίς είναι η εμπορική ονομασία του μαντζουνιού της ΠΣΑ. Μπαίνει και σε Φορντ? Είναι πιθανό αν το μοτέρ είναι της ΠΣΑ.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Το Εολίς είναι η εμπορική ονομασία του μαντζουνιού της ΠΣΑ. Μπαίνει και σε Φορντ? Είναι πιθανό αν το μοτέρ είναι της ΠΣΑ.το μοτέρ της Ford είναι 100 % της psa . το ρώτησα στην ford και στην Peugeot. Όταν έψαχνα κάτι ανταλακτικα
-
Καλησπερα,αν διαβασετε προσεχτικα στο http://www.voulis.com/files/Diesel-Part ... ner_el.pdf στο κατω μερος προς το τελος αναφερει οτι το συγκεκριμενο κανει και για τα ξεχωριστα δοχεια των αυτοκιντων ford volvo psa κ.τ.λ.
(Οι πετρελαιομηχανές PSA (σύμπραξη Peugeot – Citroen) και μερικά Ford και Volvo έχουν ενσωματωμένο αυτόματο σύστημα έγχυσης υλικού μέσα στο ρεζερβουάρ, για γρήγορή και συχνή αναγέννηση. Υπάρχει ξεχωριστό δοχείο ενσωματωμένο στο ρεζερβουάρ όπου γεμίζεται με το ειδικό πρόσθετο καθαριστικό DPF cleaner τύπου ΚΙΤFLUID (1 lit).
Και μαλιστα το πουλαει και στο e-shop που εχει το συγκεκριμενο http://shop.voulis.com/Eidh-Gia-To-Serv ... Veltiotika -
Για να λειτουργήσει αυτό θα πρέπει δηλαδή να έχεις ειδικό δοχείο για να το βάλεις;
-
Απο οτι ξερω οχι μπορεις και απευθειας στο ρεζερβουαρ με προτεινομενη αναλογια ενα προς ενα, δηλαδη ενα μπουκαλι 250ml κανει για 250 λιτρα καυσιμου και οπως αναφερει η αναλογια στο συγκεκριμενο καθοριζεται αναλογα με το τι θελεις να κανεις απο οτι διαβασα σας το μεταφερω οπως το ειδα.
Καθαριστικό φίλτρου σωματιδίων αιθάληςΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Πρόσθετο πετρελαίου για μηδενικές επικαθήσεις. Κατάλληλο για την διαδικασία αναγέννησης του φίλτρου σωματιδίων αιθάλης.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: τοποθετείται στο ειδικό κιτ (ενσωματωμένο δοχείο αυτόματου ψεκασμού) δίπλα στο ρεζερβουάρ των τύπου PSA μηχανών
ΓΙΑ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: ρίξτε το 1/4 της φιάλης(250ml) στο ρεζερβουάρ (για πολύ βουλωμένα φίλτρα ρίξτε το 1/2 της φιάλης - 500ml)
ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ: ρίξτε το 1/4 της φιάλης (250ml) στο ρεζερβουάρ.
ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΗΣΗ: το περιεχόμενο της φιάλης επαρκεί για 1200lt πετρελαίου (περ. 20 γεμίσματα)
-
Καλησπερα...δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοση ανησυχια με τα φιλτρα...?κατα τη γνωμη μου το μονο που θελουνε τα αυτοκινητα με φιλτρο σωματιδιων ειναι καλο πετρελαιο κατα προτιμηση v power εγω το χρησιμοποιω αποκλειστηκα και ενα καλο ξεμπουκωμα που και που (εγω εχω την ευκαιρια να το κανω συχνα μιας κ κινουμαι καθημερινα σε εθνικη ).εχωντας την εμπειρια απο το δικο μου τα λεω αυτα που μεχρι τωρα σε 17000 που το εχω κανει δεν εχω δει ποτε αναμμενο το λαμπακι της αναγεννησης.(κ ελπιζω να μην το δω ποτε ) βεβαια νομιζω οτι σε αυτοκινητα που κινουνται 90% αυτοκινητοδρομο οπως εγω χρειαζεται να κανουνε αναγεννηση επειδη γινεται μαλλον παθητικη οπως διαβασα πιο πανω.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για να λειτουργήσει αυτό θα πρέπει δηλαδή να έχεις ειδικό δοχείο για να το βάλεις;εμένα το δικό μου ford focus 1.6 dtci έχει δικό του δοχείο για το υγρό. . αλλα δεν ξέρω πόσο καλό είναι αυ το voulis ...δεν τπ έχω ξανά ακούσει ...
-
Καλησπέρα,
έχω ένα c4 diesel, ούτε δύο μηνών. έβαλα σήμερα diesel και μετά από περίπου ένα χιλιόμετρο μου άναψε η ένδειξη
'risk of particle filter clogging' που μεταφράζεται ως 'κίνδυνος κορεσμού φίλτρου σωματιδίων'.πήγαινα με 70-90 όταν άναψε πρώτη φορά. μετά διάβασα στο εγχειρίδιο ότι για να σβήσει λέει πρέπει να πας με τουλάχιστον 60 μέχρι να σβήσει (ενώ άναψε με παραπάνω από αυτή την ταχύτητα, γεγονός που δεν μου κάνει και μεγάλο νόημα)
πήρα τηλ αντιπροσωπεία και θα το πάω αύριο να περάσει διαγνωστικά, αλλά ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος είχε αυτό το πρόβλημα (αν είναι πρόβλημα) και μάλιστα τόσο νωρίς από την αγορά του αυτοκινήτου.
δεν ξέρω αν είναι θέμα ποιότητας diesel, αφού από αυτόν είχα ξαναβάλει και δεν μου έβγαλε τίποτα.
ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Δεν πρέπει να είναι πρόβλημα. Γεμίζει το φίλτρο όταν κινείται συχνά με πολύ χαμηλές ταχύτητες στην πόλη σε κίνηση κλπ. Αυτό που εννοεί στο manual είναι πως πρέπει να το βγάλεις σε αυτοκινητόδρομο και να πηγαίνεις με ταχύτητα μεγαλύτερη από 60 μέχρι να καθαρίσει και να σβήσει η ένδειξη.
-
Ξεκάπνισε το σε καμιά ΑΟ, ΕΟ κάπου τέλος πάντων. Να κοφτιάσεις και λίγο
-
αν η λύση είναι το ξεμπούκωμα σε εθνική οδό, δεν υπάρχει πρόβλημα
-
Ο χρήστης chameleon44 έγραψε:
αν η λύση είναι το ξεμπούκωμα σε εθνική οδό, δεν υπάρχει πρόβλημαΑπλά επειδή το dpf μπουκώνει στις χαμηλές ταχύτητες χρειάζεται ένα ξεκάπνισμα . Πιές του το αίμα
-
καλησπερα κι απο εμενα..εγω εχω το αβεο 1.3 d ενα μονο μπορω να σ πω .εμπειρια δεν εχω με αυτο το αυτοκινητο μεσα σε πολη γιατι και τισ 17000 χιλιομετρα π εχω ειναι στην εθνικη αλλα νομιζω παιζει πολυ μεγαλο παιζει το πετρελαιο -εγω βαζω μονο vpower .και σχετικα που κ που το σανιδωνω(4-5 χιλιομετρα 190-200κμ) σαν αποτελεσμα δεν μ εχει αναψει ποτε η ενδειξη αυτοκαθαρισμου του φιλτρου.γιατι οντως ειναι πολυ νωρις να σ αρχισει απο τωρα τετοια....
-
Δεν το έχουν όλα το φίλτρο αυτό. Από αυτά που το έχουν το πρόβλημα φαίνεται σε αυτούς που το κυκλοφορούν για σύντομες διαδρομές. Δεν ξέρω αν υπάρχει ελάχιστο όριο χλμ που μπορεί να θέλει ξεμπούκωμα, έχει να κάνει και με το πως οδηγάς.
-
Μισή ώρα οδήγηση με περίπου 2.500 στροφές σταθερά και θα είναι εντάξει.
-
Οχι και μισή ώρα,εγώ στο δικό μου αν το κινω με κάτω απο τις 2000 θέλει κοντά στο δεκάλεπτο με τεταρτο για να σταματήσει ο καθαρισμός,ενώ αν το ανέβασω 2500 και πάνω λιγότερο απο δεκάλεπτο.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
-
αν αφερεσουμε το φιλτρο dpf ..ποιος ο κινδυνος ? θα εχω ποιο πολλα καυσαερια και δεν θα μπορω να περασω κτεο ?
-
Ίσως θα πρέπει να ξεγελάσεις και τα ηλεκτρονικά που ξέρουν ότι έχουν DPF και μπορεί να τους κακοφανεί αν εσύ απλά το βγάλεις.
Πιθανότατα δεν θα περνάς κτεο και γενικά αντί να είσαι euro5 θα είσαι κάτι λιγότερο (που δεν κυκλοφορεί ελεύθερα σε Αθήνα Θεσσαλονίκη). -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ίσως θα πρέπει να ξεγελάσεις και τα ηλεκτρονικά που ξέρουν ότι έχουν DPF και μπορεί να τους κακοφανεί αν εσύ απλά το βγάλεις.
Πιθανότατα δεν θα περνάς κτεο και γενικά αντί να είσαι euro5 θα είσαι κάτι λιγότερο (που δεν κυκλοφορεί ελεύθερα σε Αθήνα Θεσσαλονίκη).το δικό μου είναι eyro 4 και μένω επαρχεία και απο ότι έχω δει υπάρχουν software για αφαιρεση και 'ξεγελασμα ' dpf. το θεμα είναι όμως. .αν θα περνάει κτεο ??? τα κτεο μπορούν να μετρησουν την αιθαλη ?
-
Ο χρήστης p23os έγραψε:
αν αφερεσουμε το φιλτρο dpf ..ποιος ο κινδυνος ? θα εχω ποιο πολλα καυσαερια και δεν θα μπορω να περασω κτεο ?Δε θα βγάζει ντουμάνια το αμάξι αν το αφαιρέσεις;
Φίλτρο σωματιδίων diesel