-
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
P23os δλδ αμα πας στο συνεργειο κ σου πουν οτι τα ecoboost βγαζουν προβληματα στην τουρμπινα κ οτι δν σου εγγυωνται τπτ, θα πας κ θα την βγαλεις?φιλε μου γισ το καύσιμο το είπα. .. και λόγω Ελλάδος και νοθειας
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Kι όχι τπτ άλλο αλλά πρέπει να αναπνέουμε τον καρκίνο γιατί κάποιοι είναι άσχετοι και πουλάνε τρόμο στους πελάτες τους
φίλος που το έβαλε .το πηγε κάνονικα σε κτεο.. χώρις κανένα λαδωμα !!!!!! αν ήταν εκεί δεν θα το έβρισκαν ?
Όχι βέβαια... Από ταξί Peugeot πως πάτε στην Αττική; Δοκίμασε να ρωτήσεις εκεί. Αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, και να μην δεχεσαι πιπες περί καυσιμου, βάζε Vpower diesel ή κάτι αντίστοιχο. Τα dpf υπάρχουν στην Ελλάδα χρόνια τώρα...
πες μου καποιο συνεργείο τότε. ..
-
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
Ποιος ο λογος να αφαιρεθει απο ενα αυτοκινητο ενα εξαρτημα που κανει μια συγκεκριμενη δουλεια χωρις να δημιουργει προβληματα? Κ αν βγει ποιος ξερει τι επιπτωσεις μπορει να εχει στη συμπεριφορα του αυτοκινητου? Στο δικο μου με 31000 κμ δν εχει κανει ακομη αναγεννηση. Αλλα κ οσοι κινουνται μεσα στην πολη δν νομιζω να εχουν προβλημα. Μια στο τοσο ολο κ θα τυχει να βρεθειτε σε καμια αδεια συγγρου, βουλιαγμενης,κηφισο,ποσειδωνος κ.α. Ουτως η αλλως δν χρειαζεται να πηγαινετε τελικη.Οι 2500-3000 στροφες για λιγη ωρα την κανουν την δουλεια τους.Ανάλογα με αυτοκίνητο,ποιότητα καυσίμου,κυκλοφοριακές συνθήκες το αυτοκίνητο σου έχει κάνει αναγέννηση φιλτρου μέσα σε 1000 χλμ.δεν ειναι ανάγκη να το καταλάβεις αν δεν είσαι παρατηρητικός ούτε θα σου ανάψει κάποια ένδειξη
Sent from my iPad using Tapatalk HD
-
Μια καλή λύση για τα φίλτρα DPF έχουν αυτοί εδώ :
http://www.chiptronic.gr/documents/delete_dpf.html
Εγώ έχω βελτιώσει το αυτοκίνητο μου πριν μερικά χρονιά εκεί και είμαι αρκετά ευχαριστημένος .
-
Ο χρήστης f15 έγραψε:
Μια καλή λύση για τα φίλτρα DPF έχουν αυτοί εδώ :http://www.chiptronic.gr/documents/delete_dpf.html
Εγώ έχω βελτιώσει το αυτοκίνητο μου πριν μερικά χρονιά εκεί και είμαι αρκετά ευχαριστημένος .
Δεν διαφωνώ ότι αποτελεί βελτίωση η αφαίρεση και διαγραφή του DPF,
αλλά γιατί επιτρέπεται σε πετρελαιοκίνητα να κυκλοφορούν μέσα στην πόλη. -
Ο χρήστης f15 έγραψε:
Μια καλή λύση για τα φίλτρα DPF έχουν αυτοί εδώ :http://www.chiptronic.gr/documents/delete_dpf.html
Στο Ελλαδιστάν εκτός από τα τυπάκια του ΣΔΟΕ που γράφει τον κάθε μικροεπαγγελματία γιατί έτσι του γουστάρει υπάρχει πουθενά αλλού κάποια υπηρεσία να επέμβει που το διαφημίζουν κιόλας . Ο καθένας κάνει ότι του γουστάρει, άκου εκεί δεν είναι παράνομο και δεν υπάρχει απαίτηση. Όταν το αυτοκίνητο πήρε έγκριση τύπου πήρε με τις συγκεκριμμένες προδιαγραφές ρύπων λόγω φίλτρου και συνεπώς πληρώνει και τέλη βάση αυτών των προδιαγραφών και μπορεί ή οχι να μπαίνει στον δακτύλιο βάση της έγγκρισης τύπου να μην το πάω και παραπέρα στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
-
Βελτιωση δεν ξερω αν εχει... αλλα αυτο που ξερω ειναι πως τα αμαξια με DPF εχουν μικροτερη καταναλωση απο αυτα που δεν εχουν....
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Βελτιωση δεν ξερω αν εχει... αλλα αυτο που ξερω ειναι πως τα αμαξια με DPF εχουν μικροτερη καταναλωση απο αυτα που δεν εχουν....Πολύ πιθανόν λάθος το συμπέρασμά σου. Αντίστοιχο και αληθινό παράδειγμα λάθος συμπεράσματος στατιστικής το ότι ο καφές αυξάνει τον καρκίνο πνευμόνων! Λάθος βέβαια, αυτοί που πίνουν τον πολύ καφέ καταναλώνουν και πιο πολλά τσιγάρα και αυτά είναι που κάνουν τον καρκίνο....
Αυτό που λες, αν ισχύει, δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι το DPF κάνει τη διαφορά σε κατανάλωση.... αν την κάνει μάλλον αρνητική θα είναι αφού σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται ψεκασμός επιπλέον καυσίμου. Η διαφορά υποπτεύομαι μάλλον έχει σχέση με τη σύγκριση παλιότερων χωρίς φίλτρο κινητήρων που καίνε πιο πολύ με νέων με φίλτρο που φέρουν συνολικά πιο προηγμένους κινητήρες από όπου και δικαιολογείται η μειωμένη κατανάλωση.
Θα το δεχτώ μόνο αν μου δείξετε μοντέλα που βγαίνουν με τον ίδιο κινητήρα με και χωρίς φίλτρο και έχει διαφορά υπέρ αυτού χωρίς. -
Βελτιωση δεν ξερω αν εχει... αλλα αυτο που ξερω ειναι πως τα αμαξια με DPF εχουν μικροτερη καταναλωση απο αυτα που δεν εχουν....Άσχετο το ένα με το άλλο.
-
Πάντως σε Αγγλία (όπου το ΜΟΤ σφαζει για ψύλλου πήδημα) περνάνε τα αυτοκίνητα που βγάζουν το dpf,αλλα και αλλού ειναι ανεκτό.Τωρα πως ειναι δυνατόν ένας euro4 κινητήρας (προφανώς χωρίς φιλτρο) να μην προκαλεί καρκίνο και ένας euro5 χωρίς dpf άρα και πιο κοντά στο 4 να ειναι το κακό του πλανήτη,ειναι μεγάλη κουβέντα.Οσο για τα αποτελέσματα αφαίρεσης του dpf ναι και πιο οικονομικό ειναι (μόνο την δια την διαδικασία αναγέννησης του φιλτρου να σταματήσεις έχεις κέρδος στην κατανάλωση)και πιο αποδοτικός γίνεται αφού τα καυσαέρια φεύγουν με μεγαλύτερη ταχύτητα (δημιουργεί μεγάλη αντίσταση το dpf γι αυτο και δεν βλέπουμε ντουμανια στην εξατμιση )
-
Δλδ η αντισταση καθαριζει τα ντουνανια
-
Το δικο μου αμαξι Clio III 1.5dci 105hp euro4 ειχε 123 ρυπους και το ιδιο euro5 ειχε 117 (αν θυμαμε καλα)...
Το hardware ειναι ολοιδιο.... αλλα και το software απο ατομα που εχουν logαρει και τα δυο μου ειπαν οτι ειναι ολοιδιο!!!
Η μετρησεις (logαρει) εχουν γινει σαν μια βαση για βελτιωση του προγραμματος!!!
-
Αν βγάλεις το dpf δεν υπάρχει περίπτωση να χαλάσει ο αισθητήρας που ενημερώνει τον εγκέφαλο; Αν υπάρχει σχετικός αισθητήρας.
-
Διάφορα πίεσης μετράει στην είσοδο κ έξοδο του dpf και έτσι ο εγκέφαλος ελέγχει το ποσοστό βουλωματος του φιλτρου.Γι αυτο το λόγο αν απλά ξηλωσεις το dpf ο εγκέφαλος βλέπει συνεχώς την ίδια πίεση με αποτέλεσμα να το αναγνωρίζει ως βλάβη κ να μπαίνει σε safe mode.Αρα η αφαίρεση του συνεπάγεται και τον επαναπρογραμματισμο της ecu
-
Το αμαξι ομως εχει παρει εγκριση τυπου, χαρακτηρισμο EURO 5 και εκτελωνισμο με το συγκεκριμενο φιλτρο.Αν το βγαλεις μηπως ειναι κατι αναλογο με τη αφαιρεση καταλυτη απο βενζινοκινητο που (νομιζω) υπαρχει κατασχεση του οχηματος αν σε πιασουν;
-
Δεν ξερω πως μετρανε τους ρυπους στα πετρελαιοκινητα.... γιατι δεν τους νοιαζει τι εχεις ή δεν εχεις στο αμαξι... αρκει να εισαι μεσα στα ορια!
...και νομιζω πως ακομα ειναι λιγο χυμα τα πραγματα στα αμαξια με Diesel κινητηρες!
-
Ναι αλλά το αμάξι παραβιάζει την εγκριση τύπου. Η φάση με τα dpf μου θυμίζει τους καταλύτες στην δεκαετία του 90
-
Ναι... δεν αντιλεω... εγω δεν εχω φιλτρο αλλα αν ειχα δεν θα το εβγαζα!!!
-
Ναι... δεν αντιλεω... εγω δεν εχω φιλτρο αλλα αν ειχα δεν θα το εβγαζα!!!ΑΝ όμως χαλούσε το φίλτρο γρηγορότερα από τις προδιαγραφές (πχ από κακό καύσιμο ,πράγμα πολύ συχνό στην Ελλάδα ) θα το άλλαζες ?Από ότι γνωρίζω μιλάμε για κόστος που κυμαίνεται απο 900 έως 2000 ευρώ αναλόγως το μοντέλο ....
-
Ναι θα το αλλαζα... και αν δεν ειχα τα χρηματα θα εβαζα στην ακρη το αμαξι μεχρι να τα μαζεψω.... ή αν μου ηταν τοσο αναγκη τα χρηματα μπορει να το δουλευα χωρις φιλτρο αλλα με την πρωτη ευκαιρια θα το εβαζα ξανα επανω!!!
Φίλτρο σωματιδίων diesel