-
Ο χρήστης otso έγραψε:
λοιπον στο δικο μου C4 Picasso καταλυτης και DPF εφτασαν στο τελος της ζωης τους και αφαιρεθηκαν και το εολυς εχει τελειωσει.
κοστος καταλυτης 490ε , φιλτρο DPF 350ε ανακατασκευη , 500ε καινουργιο, 220ε εολυς και 200ε εργασια.
συνολο 1410ε.
μπορει να μπει προγραμμα με 250ε αλλα και καταλυτης 500ε παμε στα 750 συνολο.
το οδηγω ολο το καλοκαιρι ετσι καθως δεν ειχα χρονο να ασχοληθω και μου βγαζει αναμμενο λαμπακι μηχανης και στην αρχη service που μετα σβηνει (το service).
μεχρι τωρα δεν μου εχει μπει σε safe mode .
νατου βαλω καταλυτη και να το αφησω ετσι;
να του βαλω καταλυτη και επεμβαση στο προγραμμα; (η αληθεια ειναι οτι δεν τους εμπιστευομαι, αυτος λεει οτι θα συνδεθει με εξωτερικο και θα το περασουν αυτοι απο εξω)
η να ψαξω απο εξωτερικο για τιποτα πιο φτηνα ανταλλακτικα.
κωστα ακουω την γνωμη σου.Πόσα χιλιόμετρα έχει;
-
γραφει 140000 αλλα δεν ειναι και σιγουρο καθως το ειχα παρει μεταχειρο
-
αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι πουθενα δεν εχω δει να γραφουν οτι αλλαξαν φιλτρο καταλυτη εολυς οτιδηποτε και τοσο κανει, και αν το φιλτρο μπορει να κρατησει και 150000χλμ εολυς πρεπει να αλλαξεις απο τα 60 με 90000χλμ.τι διαλο γινεται , ελπιζω να μην μου την πεσουν οι γνωστοι περιβαλλοντιστες του κολου απο το αλλο φορουμ
-
Να τα στείλεις στον αγύριστο σε κάποιον εξατμισά. Δοκιμαστικά χωρίς πρόγραμμα και μετά βλέπεις.
Να ρωτήσεις τους περιβάλοντες τι γίνονται τα DPF και οι καταλύτες μετά που αφαιρεθούν στα εξουσιοδοτημένα. -
KTEO, πως θα περνάει το όχημα;
-
δεν πιστευω να περναει , με καταλυτη ομως περναει καθως μεχρι τωρα δεν εχουν μηχανημα για να μετραει μικροσωματιδια .
καταλυτη θελω να βαλω , το ζητημα ειναι να βρω με τιμη οχι τα 500 της σιτροεν.
σε αλλο φορουμ καποιος εγραψε οτι υπαρχουν εξωτερικα συνεργεια που τα μετρανε , και οτι στην δεκελειας ειναι μονημα συνεργειο που σταματαει ταξιτζηδες και γινεται χαμος.
ουτε στην αγγλια μετραγανε τα κτεο, και ολοι τα βγαζανε τα φιλτρα, και εβγαλαν νομο το φλεβαρη οτι απαγορευεται. -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
KTEO, πως θα περνάει το όχημα;Όπως περνούσαν οι ταξιτζήδες χρόνια τώρα.
Για να μη με κράξει κανείς εαν ενδιαφέρεται του στέλνω π.μ. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
δεν πιστευω να περναει , με καταλυτη ομως περναει καθως μεχρι τωρα δεν εχουν μηχανημα για να μετραει μικροσωματιδια .
καταλυτη θελω να βαλω , το ζητημα ειναι να βρω με τιμη οχι τα 500 της σιτροεν.
σε αλλο φορουμ καποιος εγραψε οτι υπαρχουν εξωτερικα συνεργεια που τα μετρανε , και οτι στην δεκελειας ειναι μονημα συνεργειο που σταματαει ταξιτζηδες και γινεται χαμος.
ουτε στην αγγλια μετραγανε τα κτεο, και ολοι τα βγαζανε τα φιλτρα, και εβγαλαν νομο το φλεβαρη οτι απαγορευεται.Στη σιτροεν ρώτησες!!!!! Ψάξε και πηγαινε σε κανένα συνεργείο να σου κάνουν και καλύτερη δουλειά και να σου χρεώσουν λιγότερα. Γιατί μην μου πεις ότι έχεις εγγύηση. Γαμώ τις αντιπροσωπείες τους , οι αλήτες πουλανε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι πουθενα δεν εχω δει να γραφουν οτι αλλαξαν φιλτρο καταλυτη εολυς οτιδηποτε και τοσο κανει, και αν το φιλτρο μπορει να κρατησει και 150000χλμ εολυς πρεπει να αλλαξεις απο τα 60 με 90000χλμ.τι διαλο γινεται , ελπιζω να μην μου την πεσουν οι γνωστοι περιβαλλοντιστες του κολου απο το αλλο φορουμΝα τα στείλεις στον αγύριστο σε κάποιον εξατμισά. Δοκιμαστικά χωρίς πρόγραμμα και μετά βλέπεις.
Να ρωτήσεις τους περιβάλοντες τι γίνονται τα DPF και οι καταλύτες μετά που αφαιρεθούν στα εξουσιοδοτημένα.βρε Κωστα τι λες τωρα, παρεδωσε πινακιδες και μην κανες και ασφαλεια γιατι και αυτα ειναι εξοδα, δεν μπορεις να σκορπας τον θανατο με το καθε ρημαδι για να γλυτωσεις καποια λεφτα, αναθεμα μας αν σκεφτομασταν και πραταμε ολοι με αυτη τη λογικη χειροτεροι απο τα ορνια ειμαστε τελικα, ελεος.
οτσο και για σενα τα ιδια ισχυουν, τωρα αν θες να με καταταξεις στους περιβαλλοντιστες του κωλου ειναι δικαιωμα σου, μην απορησεις ομως αν βρεθεις στον δρομο καποιου και σε 'τσακισει' γιατι ετσι τον βολευε εκεινη την στιγμη, το ιδιο σκεπτικο με εσενα θα εχει, του κωλου βεβαιως. -
Δεν ειμαι και γω υπερ της αφαιρεσης του φιλτρου αυτου,βριζω αυτους που ντουμανιαζουν στο δρομο, αλλα κατι γινεται λαθος στην ιστορια αυτη. Δεν ειναι λογικο να ζητανε τρελλα χρηματα για επισκευη/αντικατασταση του φιλτρου, που θα βρει ο αλλος το 500ρικο? Και να πεις οτι χρειαζεται αντικατασταση σε αραια διαστηματα παει στο διαλο, αλλα εδω σε 5 ετιας μοντελα να ειναι για πεταμα τα φιλτρα? Στην ανεκδιηγητη χωρα αυτη λοιπον το φαινομενο αφαιρεσης του dpf θα αυξανεται ραγδαια αν δεν αλλαξουν τιμολογιακη πολιτικη οι εταιριες στο θεμα αυτο. Ειναι το απολυτα λογικο Ηλια. Ο κοσμος εχει παρει αυτα τα πετρελαιοκινητα κουβαδακια για οικονομια. Απο την αλλη αυτοι που αφαιρουν τα φιλτρα ζητουν 500 ευρω, δεν πιανομαστε πουθενα...
-
το ιδιο δεν ειχε γινει και στην αρχη με τους καταλυτες? καθε 60-70000 km ηθελαν αλλαγη ειδικα στα ευρωπαικα αυτοκινητα με κοστος κοντα στις 80-110000 δραχμες τοτε?
ειναι δεδομενο οτι σιγα-σιγα θα βελτιωθει και αυτο, το ρημαδι το καυσιμο και η νοοτροπια μας να δουμε ποτε θα βελτιωθει στη χωρα μας. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δεν ειμαι και γω υπερ της αφαιρεσης του φιλτρου αυτου,βριζω αυτους που ντουμανιαζουν στο δρομο, αλλα κατι γινεται λαθος στην ιστορια αυτη. Δεν ειναι λογικο να ζητανε τρελλα χρηματα για επισκευη/αντικατασταση του φιλτρου, που θα βρει ο αλλος το 500ρικο? Και να πεις οτι χρειαζεται αντικατασταση σε αραια διαστηματα παει στο διαλο, αλλα εδω σε 5 ετιας μοντελα να ειναι για πεταμα τα φιλτρα?Είναι ελληνικό φαινόμενο αυτές οι τιμές? Πχ πόσο κάνει αυτο το κωλοφίλτρο στη Γερμανία?
το ιδιο δεν ειχε γινει και στην αρχη με τους καταλυτες? καθε 60-70000 km ηθελαν αλλαγη ειδικα στα ευρωπαικα αυτοκινητα με κοστος κοντα στις 80-110000 δραχμες τοτε?
ειναι δεδομενο οτι σιγα-σιγα θα βελτιωθει και αυτο, το ρημαδι το καυσιμο και η νοοτροπια μας να δουμε ποτε θα βελτιωθει στη χωρα μας.Δεν έχω την εντύπωση ότι το φίλτρο είναι εντελώς καινούρια τεχνολογία, νομίζω ότι πρέπει να κυκλοφορεί στην Ευρώπη εδώ και καμιά 5ετια (χωρίς να είμαι σίγουρος)
Και παιδιά κάτι ακόμη: Και εγώ είμαι κατά της αφαίρεσης φίλτρων, καταλυτών κλπ, όπως επίσης είμαι και κατά της λαθρουλοτόμησης, παράνομης δόμησης σε δασος, ... ,... . Το θέμα είναι ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Νομίζω ότι είναι προτιμότερο σήμερα που άρχισε να βρέχει κάποιος να έχει καλά λάστιχα παρά να έχει φίλτρο. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο EURO 5 κινητήρας χωρίς φίλτρο θα βγάζει περίσσοτερους ρύπους από οποιδήποτε δεκαετία 80s μαστραπά που κυκλοφορεί ακόμη ανενόχλητος στο κέντρο της Αθήνας.
Τώρα βέβαια σε μια οργανωμένη χώρα δεν θα υπήρχαν πολίτες που συμπεριφέρονται έτσι... Είναι θέμα παιδείας και νοοτροπίας Ευρωπαικης ή Ανατολιτικης. Επίσης δεν μπορώ να φανταστώ τι συνέπειες θα είχε στην Αγγλία ή στην Γερμανία κάποιος ο οποίος αφαίρεσε το φίλτρο και πάει καμαρωτός. Ενώ στο Ελλαδιστάν, ορίζεται δικάσιμος σε 3 χρόνια, πέρνεις μια αναβολή άλλα 2 και τελικά θα έχει παραγραφεί το αδίκημα μέχρι τότε.
-
ποιος ειπε οτι το αυτοκινητο ειναι φτηνο 'σπορ' εστω και αναγκαιο.
και καυσιμο θελει
και ασφαλιση θελει
και τελη θελει
και λαστιχα θελει
και σερβις θελει
μεχρι και πλυσιμο θελει γαμωτο -
Με το συνδυασμό οικονομικής κρίσης, οθωμανικής νοοτροπίας, ελλιπών ελέγχων και κατακόρυφης αύξησης των πετρελαιοκίνητων οχημάτων θα γυρίσουμε 30 χρόνια πίσω και θα ασχολούμαστε πάλι με το νέφος...
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
ειναι δεδομενο οτι σιγα-σιγα θα βελτιωθει και αυτο, το ρημαδι το καυσιμο και η νοοτροπια μας να δουμε ποτε θα βελτιωθει στη χωρα μας.Μιας και ειμαι αυτης της σχολης και γω με ενα 25ετιας favorit οι ρυποι του ειναι οριακα μηδενικοι με τον εργοστασιακο καταλυτη. Εχω 250.000χλμ. Τι γινοταν τοτε λοιπον και λεγανε ολοι αλλαξε καταλυτη στα 80.000? Μαλλον νεα μοδα αρπαγης χρηματων. Σημερα.ομως υπαρχει πραγματικο προβλημα, δυσλειτουργει το αυτοκινητο αν δεν καθαριστει/αντικατασταθει.
Είναι ελληνικό φαινόμενο αυτές οι τιμές? Πχ πόσο κάνει αυτο το κωλοφίλτρο στη Γερμανία?
Ναι ειναι ελληνικο φαινομενο η αφαιμαξη του κοσμου μεσω του αυτοκινητου. Ο γερμανος μπορει να διαθεσει χρηματα για το dpf, ο ελληνας δεν τα εχει. Ο οποίος ελληνας το πηρε αυτο το ρημαδοντιζελ αποκλειστικα για την οικονομια που προσφερει στη καταναλωση.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι πουθενα δεν εχω δει να γραφουν οτι αλλαξαν φιλτρο καταλυτη εολυς οτιδηποτε και τοσο κανει, και αν το φιλτρο μπορει να κρατησει και 150000χλμ εολυς πρεπει να αλλαξεις απο τα 60 με 90000χλμ.τι διαλο γινεται , ελπιζω να μην μου την πεσουν οι γνωστοι περιβαλλοντιστες του κολου απο το αλλο φορουμ
Να τα στείλεις στον αγύριστο σε κάποιον εξατμισά. Δοκιμαστικά χωρίς πρόγραμμα και μετά βλέπεις.
Να ρωτήσεις τους περιβάλοντες τι γίνονται τα DPF και οι καταλύτες μετά που αφαιρεθούν στα εξουσιοδοτημένα.βρε Κωστα τι λες τωρα, παρεδωσε πινακιδες και μην κανες και ασφαλεια γιατι και αυτα ειναι εξοδα, δεν μπορεις να σκορπας τον θανατο με το καθε ρημαδι για να γλυτωσεις καποια λεφτα, αναθεμα μας αν σκεφτομασταν και πραταμε ολοι με αυτη τη λογικη χειροτεροι απο τα ορνια ειμαστε τελικα, ελεος.
οτσο και για σενα τα ιδια ισχυουν, τωρα αν θες να με καταταξεις στους περιβαλλοντιστες του κωλου ειναι δικαιωμα σου, μην απορησεις ομως αν βρεθεις στον δρομο καποιου και σε 'τσακισει' γιατι ετσι τον βολευε εκεινη την στιγμη, το ιδιο σκεπτικο με εσενα θα εχει, του κωλου βεβαιως.Ρε συ Ηλία αλλού το πάω το πράγμα. Τα βουλωμένα-καταστραμμένα dpf και καταλύτες τι γίνονται ξέρει κανείς; Πάνε εκεί που πρέπει για ανακύκλωση η τα θάβουν πουθενά και πίνουμε το νερό τους;
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ναι ειναι ελληνικο φαινομενο η αφαιμαξη του κοσμου μεσω του αυτοκινητου. Ο γερμανος μπορει να διαθεσει χρηματα για το dpf, ο ελληνας δεν τα εχει. Ο οποίος ελληνας το πηρε αυτο το ρημαδοντιζελ αποκλειστικα για την οικονομια που προσφερει στη καταναλωση.
Φίλε μου η δική μου απορία είναι πόσο κοστίζει αυτό το γαμωφιλτρο στη Γερμανία ή σε άλλη χώρα της ΕΕ και πόσο ακριβότερο / φθηνότερο μπορεί να είναι εκεί. Βασικά δεν έχω (ακόμη) diesel και δεν ξέρω τι να ψάξω στο internet...
Σχετικά με το αν ο Γερμανός τα έχει: Ο μέσος Γερμανός πάει και ρωτάει, ψάχνει, υπολογίζει και δεν παρεκτρέπεται σε κινήσεις επειδή είδε να περναει ένα εκεί που έπινε καφέ, ή επειδή έχει ένα γνωστό που ξέρει κάποιον που του βγαίνει οικονομικό... Επίσης ξέρει πόσα θα πληρώσει σε φόρους, τέλη, καύσιμα, κέρατα για τα επόμενα 10 χρόνια.
Σχετικά με το ελληνικό φαινόμενο:
Ο μέσος Έλληνας αγοραστής πάει στον dealer και πέρνει κάτι που του φαίνεται μοδάτο, έχει μούρη και του πετάξανε και 5 νούμερα για να τον τυλίξουν.
Όμως δεν φταίει κανείς εκτός από τον ιδιοκτήτη που δεν γνωρίζει ότι αυτό το μαραφέτι μπορεί να βουλώσει και να μην τραβάει. Δυστυχώς στη χώρα που τα πολλά παιδιά δεν κάθονται σε καθισματάκι αλλά ενίοτε στο μπαμπά όταν αυτός οδηγεί (για να συνιθίζουν... ) τα παραπάνω είναι λεπτομέρειες... -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
οτσο και για σενα τα ιδια ισχυουν, τωρα αν θες να με καταταξεις στους περιβαλλοντιστες του κωλου ειναι δικαιωμα σου, μην απορησεις ομως αν βρεθεις στον δρομο καποιου και σε 'τσακισει' γιατι ετσι τον βολευε εκεινη την στιγμη, το ιδιο σκεπτικο με εσενα θα εχει, του κωλου βεβαιως.Ρε συ Ηλία αλλού το πάω το πράγμα. Τα βουλωμένα-καταστραμμένα dpf και καταλύτες τι γίνονται ξέρει κανείς; Πάνε εκεί που πρέπει για ανακύκλωση η τα θάβουν πουθενά και πίνουμε το νερό τους;
Οι καταλύτες έχουν πολύτιμα μέταλλα και από όσα ξέρω τους μαζεύουν και τους ανακυκλώνουν. Το dpf δεν το έχω... Αλήθεια ξέρει κανείς από τι αποτελείται αυτό το πράγμα?
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
δεν γνωριζω τι τα κανουν καθως και αν βλαπτουν το περιβαλλον, γνωριζω ομως τις συνεπειες που εχει αν αφαιρεθει πανω απο το αυτοκινητο και αυτο μου αρκει.
ολα αυτα τα μικροσωματιδια δεν τα αποβαλει ο οργανισμος μας απο τους πνευμονες και δρουν αθροιστικα προκαλοντας αναπνευστικα προβληματα στο μελλον. -
Να κανω μια χαζη ερωτηση?
Αντε και τα αμαξια με dpf δεν καπνιζουν και κρατανε την καπνα επανω τους.... οταν γινετε αναγενηση.... αυτη η καπνα που παει? Μηπως τελικα ναι μεν δεν καπνιζουν αλλα τα βγαζουν μια και καλη ολα μαζι???
Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Φίλτρο σωματιδίων diesel