-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για κρυστάλλινη σφαίρα πατήστε 1.
Για κάρτες ταρώ πατήστε 2.
Για χειρομαντία πατήστε 3.
Για διάβασμα του φλιτζανιού 4.
ΓΙα οτιδήποτε άλλο παρακαλώ περιμένετε και το 1ο διαθέσιμο μέντιουμ θα απαντήσει στην κλήση σας.Πάντως τα Ford σκορπάνε μετά τα 150.000 χλμ. Ως τότε αντέχουν...
Μπα.... Πολλα focus mk1 ρολαρουνε με 300.000χλμ και δεν εχουν τιποτα! Δε θα θιξω τα παλια... Το μκ3 που ειχε ο πατερας μου ειναι στον τριτο του κινητηρα και αριθμει πανω απο 1.000.000χλμ.
-
Ρε συ Γιώργη... το Φόκους Μκ3 έχει 2 χρόνια που βγήκε...
Άστα τα Φόκια... τόσο πάνε. -
Ρε συ Γιώργη... το Φόκους Μκ3 έχει 2 χρόνια που βγήκε...
Άστα τα Φόκια... τόσο πάνε.Τι να το κανω το μκ3 οταν δε με γεμιζει?
-
Ο χρήστης i10kate έγραψε:
Παιδιά, θα επαναφέρω το θέμα στο προσκήνιο!Είναι γεγονός πως ένα αμαξάκι της κατηγορίας του Φιέστα, μπορεί να κινηθεί αξιοπρεπώς στη πόλη αλλά κ στην εθνική με περισσή σταθερότητα και φορώντας τον 1.000αρη εκομπουστ, αποτελεί μια προσιτή φορολογικά επιλογή για την Ελλάδα του σήμερα.
Τουναντίον.. Ένας 3κύλινδρος; 1000άρης; Τουρμπισμένος; 100 άλογα; Κανάλωση γύρω στο 7;
Επειδή προσωπικά με καλύπτει η κατηγορία του Φιέστα.. Δεν ξέρω αν θα μπορώ να πω το ίδιο κ για το μοτεράκι..
Υπάρχει κάποιος που να είναι κάτοχος; Να μοιραστεί μαζί μας εντυπώσεις απο τον 1000αρη...
Άραγε θα αντέχει το μοτέρ στον χρόνο.. Ή στα 50-60.000χλμ θα αρχίζει μαζί με βενζίνη να καταπίνει κ λάδια; (βλπ τσι - που για να σας προλάβω και αυτά τότε έβγαιναν 'κινητήρες της χρονιάς')Δεν τον εμπιστεύομαι όπως δεν εμπιστευόμουν και τον ΤSI και τον GT και παλιότερα τον G60. Από εκεί και πέρα μπορεί τελικά να είναι αξιόπιστος. Δεν είναι λίγα όμως τα χρήματα που δίνεις για να το διαπιστώσεις.
-
Ας επαναφέρω και εγώ το θέμα!
Ψάχνοντας αμάξι -σχετικά οικονομικό- καθώς καθημερινά πρέπει να κάνω καμια 30αρια χιλιόμετρα , είμαι μεταξύ mazda 2 ,corsa diesel και στο fiesta.
Το diesel δεν μου πολυγέμισε το μάτι και γενικά με την Opel έχω κάποια επιφύλαξη.Εννοώ ήμουν σχεδόν σίγουρος για το mazda είπα να περάσω και μια βόλτα και από την ford και πραγματικά το fiesta με άφησε άφωνο !
Οι εταιρία λέει κατανάλωση με τον ecoboost στα 4.3 (μιλάω για τα 100 άλογα) . Εντάξει σίγουρα δεν είναι τόση η μέση κατανάλωση (turbo γαρ) , και μου είπαν ότι η πραγματική είναι γύρω στα 5.5 . Εσείς το πιστεύετε;Αν ξεπερνάει τα 7 η κατανάλωση είναι μάλλον απαγορευτικό σήμερα.
-
Εγώ που το οδήγησα, θεωρώ πως εντός πόλης θα είσαι γύρω στο 6,5.
Αν κάνεις κ διαδρομές εκτός, σίγουρα θα δεις κ ταλιράκια..
Βέβαια καθότι τούρμο, αν του πίνεις το αίμα, το δεκαράκι δεν είναι μακριά...
Επίσης, είχε υποδειγματική συμπεριφορά στο δρόμο και ακριβέστατο τιμόνι, δεν καταλαβαίνεις οτι είναι 3κύλινδρο, εκτός αν στροφάρεις πάνω απο τις 4500rpm και γενικότερα τραβούσε καλά με 3 άτομα κ ερ κοντίσιον που το πλακώναμε. (εεε οδηγούσαμε εννοώ)
Επειδή δεν σου κρύβω οτι το έψαξα, ο μόνος λόγος που θα το προτιμούσα σα μοτέρ (γιατί σαν αμάξι - δεν το συζητώ πως είναι εξαιρετικό κ ποιοτικό) είναι οτι ο Εκομπουστ κινητήρας, σχεδιάστηκε απο το μηδέν για να βγεί έτσι. Δεν ήταν ένας ατμοσφαιρικός που μετά του έβαλαν τούρμπο κ.ο.κ όπως στα tsi. Και γι αυτό έχει σωθηκά, ενισχισχυμένα (εκεί που θα πονάνε/ που θα ζοριστούν/ θα πιεστούν) για να βγάλει περισσότερα χλμ καθώς και λιγότερες τριβές κτλ κτλ.
Εξάλλου βρήκα τη τιμή του καλή, νομίζω 11.500κατι βγήκε, πράγμα που το καθιστά πιο οικονομικό στην αγορά σε σχέση με το ντίζελ.. Οπότε αρχίζεις κ μετράς μετά.. Χλμ που θα κάνεις κ αποσβέσεις...
Αντλίες, Μπεκ, DPF φίλτρα.. Ντίζελ καύσιμο.. Νοθείες.. Τιμές.. Φτιάξε μια συνάρτηση κ βρες τι σου ταιριάζει καλύτερα!
-
Δεν ήταν ένας ατμοσφαιρικός που μετά του έβαλαν τούρμπο κ.ο.κ όπως στα tsi. -
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Δεν ήταν ένας ατμοσφαιρικός που μετά του έβαλαν τούρμπο κ.ο.κ όπως στα tsi.
Όχι λάθος, έχασα μια λέξη, καθόλα σημαντική.
Όπως στα **πρώτα **tsi .
-
Πάντως τα Ford σκορπάνε μετά τα 150.000 χλμ. Ως τότε αντέχουν...
ε;
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Πάντως τα Ford σκορπάνε μετά τα 150.000 χλμ. Ως τότε αντέχουν...
ε;
Ζηλευει γιατί το δικό του χάλασε
-
Δεν ήταν ένας ατμοσφαιρικός που μετά του έβαλαν τούρμπο κ.ο.κ όπως στα tsi.
Όχι λάθος, έχασα μια λέξη, καθόλα σημαντική.
Όπως στα **πρώτα **tsi .
Για πες.
-
Εξάλλου βρήκα τη τιμή του καλή, νομίζω 11.500κατι βγήκε, πράγμα που το καθιστά πιο οικονομικό στην αγορά σε σχέση με το ντίζελ.. Οπότε αρχίζεις κ μετράς μετά.. Χλμ που θα κάνεις κ αποσβέσεις...
11.500 έχει το trend 80 ίππους.Για τον ecoboost είναι σχετικά μικρή η διαφορά (+500) ,αλλά σκέφτομαι σοβαρά και τον 1.000 αρι με τα 80 λόγο βενζίνης (πιστεύω θα είναι κανένα 5αρι μεσα στην πόλη από το 6.5 του Ecoboost)
-
Φίλε Θέμη επειδή πήγα την Παρασκευή στη Φορδ, έβγαλαν νέο τιμοκατάλογο με έξτρα εκπτώσεις για ταξινομίσεις εως 30/6 και παίρνεις το 100αρι 11.500 μπλε ή κοκκινο που δεν τα λογίζει ως μεταλλικά. (ελπίζω να μην θεωρηθεί ως διαφήμιση αυτό) - δεν έχω τέτοιο σκοπό.
drdino είχα διαβάσει σε σοβαρή πηγή στο ιντερνετ (έψαξα μα δεν βρήκα το άρθρο) όταν το 06 αν δεν κάνω λάθος αρχισε τη κατασκευή των μικρό τουρμπο το γκρουπ, πρόσθεσε περιφερειακά τούρμπο κ οτιδήποτε άλλο φέρει ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, ενίσχυσε όπου μπορούσε το ήδη υπάρχον μοτέρ και το έβγαλε σε παραγωγή. Μάλιστα κάποιο κακεντρεχή σχόλιο απο κάτω έλεγε πως έφτιαξαν πολλά 1400αρια κ τους έμειναν αμανάτι, γι αυτό και στράφηκαν στην επιλογή βάζω τούρμπο κ πουλάω..
Εξάλλου πολλά απ αυτά (τα πρώτα) είχαν κ σχετικά νωρίς θέματα με καταναλώσεις ελαίου.
ford fiesta 2013