-
Διαβασες τι εγραψα πανω απο σενα;
Αν οχι ,διαβασε το και σταματα να πετας λασπη. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το να υπερασπίζεται κανείς την πιθανότητα να υπάρχουν άτομα καλλιεργημένα και με κριτική σκέψη που δεν έχουν πτυχίο, είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό.Το να θεωρεί κανείς ότι όποιος έχει πτυχίο είναι λαμόγιο, ή τέλος πάντων όχι παιδί του λαού και ανίκανος να κυβερνήσει να προσφέρει στην πολιτική, χρειάζεται έναν Ιταλάκια για να το υποστηρίξει.
Τι ψαχνεισ τωρα; Ο ιταλακιας ειναι τσακωμενος με την λογική
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Προφανώς δεν είναι τόσο 'απλό' το θέμα και είναι μεγάλη συζήτηση το τί και πως, αλλά ας πούμε, αν αύριο καλή ωρα πάθεις καρκίνο και το σύστημα λειτουργούσε όπως το ονειρεύεσαι τα φάρμακα και τα έξοδα νοσηλείας που θα απαιτούνταν δε θα τα κάλυπτες ούτε στα καλύτερα σου όνειρα.
Στη χειρότερη θα πάθαινα οτι πιο φυσιολογικό μπορεί να μου συμβεί μετα τη γέννηση. Αν και σε σύστημα όπως το ονειρεύομαι θα είχα τη δυνατότητα -με τα λεφτά που θα έδινα τόσα χρόνια- να έχω οτι καλύτερο άμεσα.
Τώρα όσον αφορά τις συγκοινωνίες, σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου είναι επιδοτούμενες και για κάποιους τσάμπα.
Εχω ξαναγράψει τη γνώμη μου επί του θέματος των 'ζημιογώνων' ΜΜΜ, να ξαναπώ απλά ότι το να βάζει το κράτος μερικά εκατομύρια το χρόνο για να μπορούν να λειτουργούν ως στοιχείο δε μου λεει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τπτ.
Αν την ίδια ώρα γλυτώνει τεράστεια ποσά απ την άμβλυνση του κυκλοφοριακού και τις χαμένες εργατοώρες, τις επιπτώσεις απ την μόλυνση της ατμόσφαιρας στη δημόσια υγεία (κόστος νοσηλίας που τελικά το κράτος καλείται να πληρώσει), ένας αρνητικός ισολογισμός γιατί σας προκαλεί τόση πρεμούρα?Εχει γίνει ποτέ μια σοβαρή μελέτη του τί κέρδη θα ειχε μια μαζική επιδότηση των ΜΜΜ σε αστικές περιοχές σε σχέση με αυτά που ανέφερα, ή απλά ο κάθε νεοφιλελέ παπαρίγκος μας πετάει έναν ισολογισμό και χαίρεται?
Θέλω να δώ τι κέρδη θα είχαμε αν είχαν εγκατασταθεί ψεκαστήρια με ρεξόνα.
Συνεχίζεις πάντως να υποστηρίζεις ενα μοντέλο στο οποίο κανείς δεν προσπαθεί να γίνει καλύτερος λόγο επιδοτήσεων κλπ. Γι αυτό και έχουμε μπινέδες ταξιτζήδες στους λεωφορειοδρόμους ( ) βρωμερά λεωφορεία, καμία αναβάθμιση κλπ κλπ
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ δωρεαν υπηρεσια, ειτε κρατικη ειτε ιδιωτικη.-
οταν οι ηλιθιοι το καταλαβουν αυτο, τοτε μπορουμε να αρχισουμε να συζηταμε.
Κοινωνικός καταμερισμός λέγεται, δε χρειάζεται να κάνουμε φραγκοδίφραγκα το α και βου κάθε φορά.
Και μέχρι που πρέπει να φτάνει αυτός.
Και στην τελική γιατί αναγκάζεις κάποιον να καλύπτει ενα δικό σου εξοδο.
χμ,θα ειχε ενδιαφερον να γινονταν ολα ιδιωτικα και να πληρωνες ακριβως οτι χρησιμοποιουσες...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Το να υπερασπίζεται κανείς την πιθανότητα να υπάρχουν άτομα καλλιεργημένα και με κριτική σκέψη που δεν έχουν πτυχίο, είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό.
Το να θεωρεί κανείς ότι όποιος έχει πτυχίο είναι λαμόγιο, ή τέλος πάντων όχι παιδί του λαού και ανίκανος να κυβερνήσει να προσφέρει στην πολιτική, χρειάζεται έναν Ιταλάκια για να το υποστηρίξει.
Η λογικα λεει οτι ενας νεος,οπως εσυ,πρεπει να σεβεται τις αποψεις των μεγαλυτερων του ,εστω και αν θεωρει οτι ειναι λανθασμενες.
Παιξε μπαλα μονος σου αλανι μου και μην κλαιγεσαι αργοτερα οταν δεν θα βρισκεις δουλεια ουτε σε καφετερια.
Αιντε.
Μαγκια κλανια και τρυπιο σωβρακο.
Κλαιγεστε στα καναλια των ΜΜΕ καθε μερα . -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Το να υπερασπίζεται κανείς την πιθανότητα να υπάρχουν άτομα καλλιεργημένα και με κριτική σκέψη που δεν έχουν πτυχίο, είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό.
Το να θεωρεί κανείς ότι όποιος έχει πτυχίο είναι λαμόγιο, ή τέλος πάντων όχι παιδί του λαού και ανίκανος να κυβερνήσει να προσφέρει στην πολιτική, χρειάζεται έναν Ιταλάκια για να το υποστηρίξει.
Η λογικα λεει οτι ενας νεος,οπως εσυ,πρεπει να σεβεται τις αποψεις των μεγαλυτερων του ,εστω και αν θεωρει οτι ειναι λανθασμενες.
Παιξε μπαλα μονος σου αλανι μου και μην κλαιγεσαι αργοτερα οταν δεν θα βρισκεις δουλεια ουτε σε καφετερια.
Αιντε.
Μαγκια κλανια και τρυπιο σωβρακο.
Κλαιγεστε στα καναλια των ΜΜΕ καθε μερα .Οι μοντ δεν μπαναρανε τον ιταλακια;; Τούτους εδώ με διπλό λογαριασμό τι κάνει ;
Ιταλακια να δω κλαμα που θα ριξεισ όταν σου πάρουν την δουλειά οι λαθρομετανάστες παραπάνω προσόντα δεν έχεις, άρα;; Μέτρα μέρες...
-
Ντρίφτερ αν δεν είχε γίνει η επέλαση των Ορκς στη Μίνας Τίριθ επι Καραμανλέα θα μπορούσε να γίνει μια θεωρητική κουβέντα για τον αρνητικό ισολογισμό που αναφέρεις.
Μη δουλευόμαστε μόνο.
Τουλάχιστον όχι χοντρά.Δεν καταλαβαίνω τί σχέση έχει με αυτό που ανέλυσα, αλλά καλή καρδιά
O αρνητικός -εν προκειμένω- ισολογισμός του μετρό που μας προκαλεί πρεμούρα
ένας αρνητικός ισολογισμός γιατί σας προκαλεί τόση πρεμούρα?
Εχει γίνει ποτέ μια σοβαρή μελέτη του τί κέρδη θα ειχε μια μαζική επιδότηση των ΜΜΜ σε αστικές περιοχές σε σχέση με αυτά που ανέφερα, ή απλά ο κάθε νεοφιλελέ παπαρίγκος μας πετάει έναν ισολογισμό και χαίρεται?
οφείλεται στην επέλαση των Όρκς και όχι σε άσκηση κοινωνικής πολιτικής.
Εσύ μπορεί να μιλάς θεωρητικά, αλλά είναι χοντρό δούλεμα να μασκαρεύεις τη συγκεκριμένη ζημία με λόγους κοινωνικής πολιτικής.
-
Τώρα όσον αφορά τις συγκοινωνίες, σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου είναι επιδοτούμενες και για κάποιους τσάμπα.
Εχω ξαναγράψει τη γνώμη μου επί του θέματος των 'ζημιογώνων' ΜΜΜ, να ξαναπώ απλά ότι το να βάζει το κράτος μερικά εκατομύρια το χρόνο για να μπορούν να λειτουργούν ως στοιχείο δε μου λεει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τπτ.
Αν την ίδια ώρα γλυτώνει τεράστεια ποσά απ την άμβλυνση του κυκλοφοριακού και τις χαμένες εργατοώρες, τις επιπτώσεις απ την μόλυνση της ατμόσφαιρας στη δημόσια υγεία (κόστος νοσηλίας που τελικά το κράτος καλείται να πληρώσει), ένας αρνητικός ισολογισμός γιατί σας προκαλεί τόση πρεμούρα?Και σε εμάς είναι επιδοτούμενες οι δημόσιες συγκοινωνίες. Για ποιες κατηγορίες επιβατών είναι δωρεάν και σε ποιες χώρες;
(δεν το αμφισβητώ, αμφισβητώ ότι είναι επιδοτούμενες με τον τρόπο που το αντιλαμβάνονται οι Ντεν Πλερώνω)Γνώμη μου είναι ότι το κράτος δεν θα κερδίσει απολύτως τίποτα από χαμένες εργατοώρες και μειωμένη κίνηση αν πληρώνει ο φορολογούμενος εξ ολοκλήρου το κόστος (επωμιζόμενος και το μερίδιο των επιβατών). Όσοι δεν παίρνουν τα ΜΜΜ σήμερα δεν το κάνουν λόγω κόστους, αλλά λόγω του ότι δεν τους βολεύει για τον προορισμό τους, γιατί δεν βολεύουν τα δρομολόγια, γιατί πρέπει να περιμένουν στις στάσεις, γιατί θα πάνε όρθιοι, γιατί έχουν μάθει να παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο ακριβώς έξω από την δουλειά τους αντί να περπατήσουν 4 τετράγωνα από την στάση και γιατί δεν υπάρχουν αρκετά αντικίνητρα να τους αποθαρρύνουν να πάρουν το αμάξι μέσα στην πόλη.
Αν βελτιωθεί η πυκνότητα και η ακρίβεια των δρομολογίων, αν επεκταθεί το μετρό σε περισσότερες περιοχές, αν υπάρξει αυστηρή τιμωρία όσων οδηγούν ή παρκάρουν στις λεωφορειολωρίδες και καταστρέφουν τους χρόνους των δρομολογίων, αν η τροχαία σκίζει τους @#$%^ όλων όσων παρκάρουν στα πεζοδρόμια, στους πεζόδρομους, στις γωνίες, μέσα στα πάρκα κλπ και ο εργαζόμενος συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να παρκάρει μέσα στην πόλη, τότε θα έχουμε πολύ πιο ορατά αποτελέσματα στην δημοτικότητα των ΜΜΜ. Για αυτά όμως υπάρχει ένα πολύ σημαντικό κόστος, το οποίο ο φορολογούμενος όχι απλά δεν αντέχει, αλλά δεν έχει λόγο να πληρώνει μόνος του.
-
Ολλανδία πχ, για κάτω των 26 και άνω των 65.
Ισχυει δε για όλα τα ΜΜΜ, συμπεριλαμβανομένων και των τρένων.Για τα υπόλοιπα βαριέμαι να σχολιάσω άλλο, προφανώς και από κάπου θα πρέπει να αντληθούν λεφτά και αυτό θα πρέπει να γίνει εις βάρος του ΙΧ.
Ας έχει γαμάτη συγκοινωνία και μετά ας βάλει πάρκινγκ με 10 ευρώ την ώρα -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μad max,ευχομαι να σε πετυχω καπου και να χω την καρτουλα στην τσεπη.Να σε κανω τουρμπο με ψευτομαγκιες και μετα να στην τριψω στη μουρη να γελανε μεχρι και οι παππουδες.
Σοβαρα τωρα,κανενας μας δεν εχει καμια δουλεια να ασχολειται με το τι κανει ο αλλος.Ας το φροντισει ο εκαστοτε οργανισμος.
Δε θα γινουμε και αστυνομικοι στα λεωφορεια.Πολυ πρακτικοτερο θα ηταν να πας στα γραφεια του ΟΑΣΑ να πεις 2 κουβεντες για τους λαθρεπιβατες,παρα να κανεις τσαμπουκαλικια με μικρα παιδια.
ΟΧΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ κ ειναι ΚΑΙ δουλεια μας. ΦΥΣΙΚΑ κ πρεπει να ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ τον εκαστοτε οργανισμο ή αρμοδιο να φροντισει το προβλημα.
Ρε συ kacey,τι νοημα εχει?Να πιασεις εσυ 10 ατομα τις X φορες το χρονο που θα μπεις σε ΜΜΜ.so what?Τιμωρησες μερικα δεντρα,αλλα ενα δασος ολοκληρο ηταν στο διπλα βαγονι,στο παραδιπλα λεωφορειο and the list goes on.Πολλαπλασιασε το επι 16 ωρες επι 365 μερες.Δε γινεται ετσι δουλεια,ουτε χρωστας και τιποτα στον ΟΑΣΑ να γινεσαι θεαμα στον καθε τυχαιο.Ειναι δικη τους δουλεια να βρουν 10 τροπους να μην αδικειται κανενας και να κοβονται εισητηρια.Οταν πανε το εισητηριο στα 3 ευρω και δε παταει κανενας ισως ξυπνησουν και ασχοληθουν.Λυσεις ετοιμες υπαρχουν απο 10δες χωρες του εξωτερικου.Κ επειδη η παιδεια δε διδασκεται,τουλαχιστον να ποναει στην τσεπη,ας γινουν τετραψηφια τα προστιμα να τσουζει.
-
Το να πουμε οτι η κουβεντα εκτροχιαστηκε θα ηταν understatement.
Οι συγκοινωνιες κοινωνικο αγαθο? Μπα? Να κανουμε και τα αεροπλανα τοτε, να μπορει να πηγαινει ο καθε απλυτος στο χωριο του σβελτα, οχι να παστωνεται στο ΚΤΕΛ.
Το εχω ξαναγραψει, μπαρες πρεπει να μπουν και στα λεφορεια και στο μετρο και στο τραμ, και σε οτι κινειται και μεταφερει κοσμο. Ειναι γνωστο οτι ο'τι δεν πληρωνεις δεν το σεβεσαι κιόλας.
Ο καθε μαλακας που δε θελει να πληρωσει (για οποιο λογο) ας παει με τα ποδαρακια. Λεφτα εχει για κινητο, εχει για τσιγαρα και μπυριτσες με τους φιλους, ας δωσει και το αντιτιμο να παει να τους βρεί.Εχω ακουσει μεχρι και οικονομικη αναλυση του στυλ 'δεν βγαζω ποτε εισητηριο εκτος απο τις ωρες ταδε και ταδε που ξερω οτι ανεβαινουν ελεγκτες. Εφοσον χρησιμποιώ λεωφορειο 2 φορες τουλαχιστον την ημερα, εχω υπολογισει οτι και προστιμο να φαω, η συχνοτητα του προστιμου και το κοστος του ειναι τετοιο που τελικα με συμφέρει να μην κοβω εισητηριο'. Ολα αυτα την ωρα που τσεκαρε facebook απο το κινητο...
Το θεμα προσβασης στα ΜΜΜ με κανονες της προκοπης λυνεται ευκολα. Το ονομαζουμε μπαρες, το ονομαζουμε αμπαρες, δεν εχει σημασια. Σημασια εχει να αρχισει να εξυγιαίνεται ενας ενας τομεας που ρουφαει λεφτα απο το κρατος, το οποιο υπενθυμιζω στους υπερμαχους του 'Δωρεαν' οτι ειμαστε εμεις ολοι.
Στο κατω κατω, δικαιο το αιτημα για να γινονται διαφανεις διαδικασιες και να μη δινονται μιζες, αλλα οταν ΔΕΝ πληρωνεις το εισητηριο σου, δεν εχεις λογο να μιλας κιόλας, γιατι δε σου κοστιζει προσωπικα η μιζα τιποτα στο τελος τελος. Σκασε λοιπον και ασε να μιλησουν αυτοι που πληρωνουν, και οταν τελειωουν ίσως να σου επιτρέψουν να πεις κατι για να ελαφρωσεις την ατμοσφαιρα, κωμικε τσαμπατζή. Αλλιως μοκο στην καλυτερη, σφαλιαρες στη χειροτερη. . Οταν θες να εχεις δικαιωματα, αυτοματα αναλαμβάνεις και τις υποχρεωσεις. Αντε με τον καθε κακομαθημενο.
-
στο ξαναπα,θες να μην ανεβαινω στα μμμ?
βγαλε το φορο στα καυσιμα να πηγαινω με το ιχ μου. -
Καθώς γίνεται κουβέντα περί δωρεάν ΜΜΜ. Αν λέω αν, η Ελλάδα είχε ένα ανάγλυφο όπως της Ολλανδίας, αν προσέφερε δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε όλους, θα μπορούσα να καταλάβω μία πολιτική για μία βαριά και χοντρή επιδότηση των ΜΜΜ η οποία όμως θα προέβλεπε ένα πολύ υψηλότερο εισιτήριο για τους Τουρίστες και λοιπούς οικονομικούς και μη μετανάστες (μέχρι κάποια περίοδο εργασίας τους στη χώρα).
Σήμερα που πχ. η διαδρομή από Ηράκλειο - Μπαλή κοστολογείται 5€ και δεν είναι ως απόσταση πολύ μεγαλύτερη της διαδρομής Πειραιά - Κηφισιά που κοστολογείται 1.20€ ή αντίστοιχη της απόστασης Αθήνα - Βάρκιζα που κοστολογείται κάτι παραπάνω ή Πειραιά - Κάντζας που κοστολογείται 1.40€ με το τραίνο-μετρό το θεωρώ εντελώς υποκριτικό να ζητούμε να δοθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία δωρεάν και ας πληρώσουν κάποιοι άλλοι.
Δηλαδή ο άνεργος στα Ιωάννινα που θα δει το επίδομα ανεργίας να κόβεται (λαϊκίζω αλλά απαιτείται ειδικά όταν πρέπει να αντιμετωπίσεις λαϊκίστικες λογικές) για να κινείται φθηνότερα από το Μέγαρο Μουσικής προς την Αγία Παρασκευή η μεσήλικη γκόμενα με τα 3 κιλά χρυσό στο λαιμό και με τη παχυλή σύνταξη που πήρε στα 40 παρά κάτι από την Ολυμπιακή Αεροπορία όπου έκανε ότι δούλευε τι να πεί;
Για να μην λαϊκίζω. Τα ΜΜΜ προσφέρουν έργο που δεν μετριέται. Είναι η μείωση των αέριων ρύπων που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των εξόδων υγείας και βέβαια η βελτίωση της παραγωγικότητας και η μείωση των πάγιων εξόδων του συγκοινωνιακού δικτύου. Για το λόγο αυτό επιδοτούνται. Αλλά δεν θα πρέπει να επιδοτούνται και υπερβολικά γιατί αυτό είναι μη βέλτιστη κατανομή των πόρων. Εκεί να το συζητήσουμε πόσο να επιδοτούνται και μετά με βάση τα έξοδα να καθορίσουμε μία τιμή για το εισιτήριο. Αλλά αυτή δεν μπορεί να είναι το τζάμπα έτσι γιατί μας βολεύει στο ψηφοθηρικό αγώνα.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
στο ξαναπα,θες να μην ανεβαινω στα μμμ?
βγαλε το φορο στα καυσιμα να πηγαινω με το ιχ μου.Δεν εγραφα για εσενα προσωπικα, απο την άλλη αυτο που λες τωρα, ακουγεται συχνα.
Αν καταλαβα καλα εννοεις οτι χρησιμοποιεις μεν τα τα ΜΜΜ, τωρα τελευταια με τη σφιξη και τις αυξησεις στη βενζινη.
Λογω του οτι η αυξηση στη βενζινη ειναι υπερβολικη και 'αδικη', και αφορα φορους, εκδικεισαι το κρατος (ολους μας δηλαδη) μην πληρωνοντας το κομιστρο στα ΜΜΜ.Οποτε δηλαδη επιλεγεις συνειδητα να κανεις 2 πραγματα:
- Να μη δινεις 'κοροιδίστικα' χρηματα στο κρατος, εφοσον δεν καις τοση βενζινη οσο παλιοτερα.
- Να κλεβεις εσοδα απο το κρατος, χρησιμοποιώντας πορους που δε σου ανηκουν.
Μπορεις αν θελεις να επιλεξεις να κανεις το πρώτο απο τα δυο. Ειναι δικαιωμά σου, και δε θα ερθει κανεις να σου πει τιποτα. Μπορεις αν θελεις και να διαμαρτύρεσαι για αυτό.
Το 2ο όμως ειναι αστειο και να το σκεφτεσαι. Τζαμπατζής και κλεφτης του χειρίστου είδους. Δεν παιρνεις απο τους πλούσιους, απο όλους μας παίρνεις.
Viva la revolucion!
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Καθώς γίνεται κουβέντα περί δωρεάν ΜΜΜ. Αν λέω αν, η Ελλάδα είχε ένα ανάγλυφο όπως της Ολλανδίας, αν προσέφερε δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε όλους, θα μπορούσα να καταλάβω μία πολιτική για μία βαριά και χοντρή επιδότηση των ΜΜΜ η οποία όμως θα προέβλεπε ένα πολύ υψηλότερο εισιτήριο για τους Τουρίστες και λοιπούς οικονομικούς και μη μετανάστες (μέχρι κάποια περίοδο εργασίας τους στη χώρα).Σήμερα που πχ. η διαδρομή από Ηράκλειο - Μπαλή κοστολογείται 5€ και δεν είναι ως απόσταση πολύ μεγαλύτερη της διαδρομής Πειραιά - Κηφισιά που κοστολογείται 1.20€ ή αντίστοιχη της απόστασης Αθήνα - Βάρκιζα που κοστολογείται κάτι παραπάνω ή Πειραιά - Κάντζας που κοστολογείται 1.40€ με το τραίνο-μετρό το θεωρώ εντελώς υποκριτικό να ζητούμε να δοθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία δωρεάν και ας πληρώσουν κάποιοι άλλοι.
Δηλαδή ο άνεργος στα Ιωάννινα που θα δει το επίδομα ανεργίας να κόβεται (λαϊκίζω αλλά απαιτείται ειδικά όταν πρέπει να αντιμετωπίσεις λαϊκίστικες λογικές) για να κινείται φθηνότερα από το Μέγαρο Μουσικής προς την Αγία Παρασκευή η μεσήλικη γκόμενα με τα 3 κιλά χρυσό στο λαιμό και με τη παχυλή σύνταξη που πήρε στα 40 παρά κάτι από την Ολυμπιακή Αεροπορία όπου έκανε ότι δούλευε τι να πεί;
Για να μην λαϊκίζω. Τα ΜΜΜ προσφέρουν έργο που δεν μετριέται. Είναι η μείωση των αέριων ρύπων που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των εξόδων υγείας και βέβαια η βελτίωση της παραγωγικότητας και η μείωση των πάγιων εξόδων του συγκοινωνιακού δικτύου. Για το λόγο αυτό επιδοτούνται. Αλλά δεν θα πρέπει να επιδοτούνται και υπερβολικά γιατί αυτό είναι μη βέλτιστη κατανομή των πόρων. Εκεί να το συζητήσουμε πόσο να επιδοτούνται και μετά με βάση τα έξοδα να καθορίσουμε μία τιμή για το εισιτήριο. Αλλά αυτή δεν μπορεί να είναι το τζάμπα έτσι γιατί μας βολεύει στο ψηφοθηρικό αγώνα.
Δεν διαφωνω, ουτε ειπα να ειναι τσαμπα. Αυτο που λεω και το γραφεις κι εσυ, ειναι οτι το εργο των ΜΜΜ εχει τεραστια οφελη στην κοινωνια, και γι αυτο η τακτικη χρηση του πρεπει να ειναι προσιτη.
Το ποσο και τι ειναι δουλεια των ειδικων.
Οπως ο κατοικος της Αθηνας βοηθα με τον οβολο του τα φτηνα ακτοπλοϊκα τα οποια μπορει να μη χρησιμοποιησει ποτε, πληρωνει φορους για δρομους που πιθανοτατα δεν θα πατισει ποτε, κλπκλπ.
Αυτο συνεπαγεται η ζωη σε οργανωμενες κοινωνιες και οχι ως ουγκ -
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Μad max,ευχομαι να σε πετυχω καπου και να χω την καρτουλα στην τσεπη.Να σε κανω τουρμπο με ψευτομαγκιες και μετα να στην τριψω στη μουρη να γελανε μεχρι και οι παππουδες.
Σοβαρα τωρα,κανενας μας δεν εχει καμια δουλεια να ασχολειται με το τι κανει ο αλλος.Ας το φροντισει ο εκαστοτε οργανισμος.Δε θα γινουμε και αστυνομικοι στα λεωφορεια.Πολυ πρακτικοτερο θα ηταν να πας στα γραφεια του ΟΑΣΑ να πεις 2 κουβεντες για τους λαθρεπιβατες,παρα να κανεις τσαμπουκαλικια με μικρα παιδια.μερικα παραδειγματα οτι μαλλον ορισμενοι ζειτε σε παραλληλους φανταστικους κοσμους και δεν καταλαβαινετε τι διαβαζετε
λοιπον οταν μου δειξεις που εκανα τσαμπουκα και επιπλεον που ειδες τα μικρα παιδια ξαναμιλαμε
οπως ανεφερα παραπανω σε απορια μιας αμοιβαδας ειπα η γλωσσα κοκκαλα δεν εχει και κοκκαλα τσακιζει...χερι και βρισιες και σπρωξιματα που υποδηλωνουν τσαμπουκα δεν ανεφερα πουθενα...το οτι με το να σταθω μπροστα απο την πορτα λεωφορειου απετρεψα να κατεβει λαθρεπιβατης δεν υποδηλωνει σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση τσαμπουκα
οσο για τα μικρα παιδια...απο την στιγμη που πανε πανεπιστημιο (γραμμη 235 αφετηρια) ειναι σιγουρα ενηλικα και υποτειθεται οτι ως ενηλικους πολιτες πλεον και οχι ως παιδια...τα αντιμετωπιζει η πολιτεια και η δικαιοσυνηαλλο παραδειγμα
ειπα ξεκαθαρα οτι οι περιπτωσεις που αντιδρω ειναι εκεινες οπου ξεκαθαρα μιλαμε για ψευτοκουραδομαγκες οι οποιοι δειχνουν απο μονοι τους ξεκαθαρα οτι δεν πληρωνουν εισητηριο για τις μετακινησεις τους και ΟΧΙ στον οποιοδηποτε επιβατη βλεπω που δεν χτυπαει εισητηριοσταματηστε να φανταζεστε πραγματα και αφιερωστε ορισμενοι λιγο χρονο να κατανοησετε αυτο που ειναι γραμμενο
αν απο την αλλη ψαχνεις τροπο να μου την πεις εσυ υποβαθμιζεσαι οχι εγω...σχολια και ενεργειες του τυπου 'Να σε κανω τουρμπο με ψευτομαγκιες και μετα να στην τριψω στη μουρη να γελανε μεχρι και οι παππουδες.' δεν τις κανει κανενας σοβαρος νοημων ανθρωπος παρα μονο ανθρωποι οι οποίοι η απλα θελουν με καθε κοστος να προσβαλουνε τον αλλον ή απλα στερουνται νοημοσυνης ή δεν εχουν τι αλλο καλυτερο να κανουν στην ζωη τους ή τρολλαρουν πισω απο την ασφαλεια της οθονης
σχετικα με το σχολιο σου 'κανενας μας δεν εχει καμια δουλεια να ασχολειται με το τι κανει ο αλλος' ωχαδερφισμοι σαν και αυτον ειναι κομματι της καταντιας που εχουμε φτασει...
αν εσυ σκυβεις το κεφαλι και δεχεσαι τον καθε ειδους 'βιασμο' εγω εχω το δικαιωμα μεσα σε νομιμα ορια να αντιδρω και να μην τον ανεχομαι.... -
Σοβαρα τωρα,κανενας μας δεν εχει καμια δουλεια να ασχολειται με το τι κανει ο αλλος.Ας το φροντισει ο εκαστοτε οργανισμος.
Δε θα γινουμε και αστυνομικοι στα λεωφορεια.Πολυ πρακτικοτερο θα ηταν να πας στα γραφεια του ΟΑΣΑ να πεις 2 κουβεντες για τους λαθρεπιβατες,παρα να κανεις τσαμπουκαλικια με μικρα παιδια.
ΟΧΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ κ ειναι ΚΑΙ δουλεια μας. ΦΥΣΙΚΑ κ πρεπει να ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ τον εκαστοτε οργανισμο ή αρμοδιο να φροντισει το προβλημα.
Ρε συ kacey,τι νοημα εχει?Να πιασεις εσυ 10 ατομα τις X φορες το χρονο που θα μπεις σε ΜΜΜ.so what?Τιμωρησες μερικα δεντρα,αλλα ενα δασος ολοκληρο ηταν στο διπλα βαγονι,στο παραδιπλα λεωφορειο and the list goes on.Πολλαπλασιασε το επι 16 ωρες επι 365 μερες.Δε γινεται ετσι δουλεια,ουτε χρωστας και τιποτα στον ΟΑΣΑ να γινεσαι θεαμα στον καθε τυχαιο.Ειναι δικη τους δουλεια να βρουν 10 τροπους να μην αδικειται κανενας και να κοβονται εισητηρια.Οταν πανε το εισητηριο στα 3 ευρω και δε παταει κανενας ισως ξυπνησουν και ασχοληθουν.Λυσεις ετοιμες υπαρχουν απο 10δες χωρες του εξωτερικου.Κ επειδη η παιδεια δε διδασκεται,τουλαχιστον να ποναει στην τσεπη,ας γινουν τετραψηφια τα προστιμα να τσουζει.
οταν ο ενας KACEY και ο ενας ΜAD MAX πολλαπλασιαστουν και σταματησουν οι 'ωχαδερφιστες' και οι 'εγω θα λυσω το προβλημα του αλλου' (ασχετο αν στην ουσια ειναι δικο σου προβλημα....) τοτε θα εχει τεραστιο νοημα οπως εχει σε αλλες χωρες...
-
Για τον τσαμπουκα ισως εχεις δικιο.Απλα επεμεινες και θεωρησα πως εισαι πολυ στην τσιτα στο λεωφορειο.Αν ειναι μονο σε οσους ειναι προκλητικοι,τοτε οκ,παιρνω πισω το δικο μου ''τραμπουκιλικι''
Κατα τ'αλλα δε καταλαβαινω τι προτεινεις ομως,τελικα να τη λεμε σε οποιον δεν εχει εισητηριο γενικα ή σε οποιον προκαλει χωρις εισητηριο?Μεγαλο ποσοστο του κοσμου που κινειται με ΜΜΜ ειναι ανω των 65 χρονων,θα κανουν κ αυτοι τσαμπουκαδες σε φοιτητες?Θελω να καταληξω οτι ειναι γελοιο σε μια αναπτυγμενη(?) χωρα το 2013 να μιλαμε για ομαδες ευκαιριακων ελεγχων απο τους ιδιους τους επιβατες.Να στο πω κ αλλιως,αν ποτε εσυ κ ο kacey πολλαπλασιαστειτε,θα ναι απο μια μερια ο Σαμαρας κλπ και θα γελαει που πετυχε μεχρι και στο 235 το διαιρει και βασιλευε.
My 0.2cents αν εσας δε σας νοιαζει να σας ανεβαινει η πιεση καθε πρωι για κατι που αν δε ξυπνησουν τα σωστα ατομα δε θα αλλαξει ο,τι και να κανετε.
Η παιδεια δε διδασκεται με γλωσσα που κοκκαλα τσακιζει ουτε εισπρακτικα μετρα διδασκονται στον ΟΑΣΑ με 1000 ατομα χωρις αδεια να τη λενε σε οσους μπαινουν λαθραια.Αυτα -
Για τον τσαμπουκα ισως εχεις δικιο.Απλα επεμεινες και θεωρησα πως εισαι πολυ στην τσιτα στο λεωφορειο.Αν ειναι μονο σε οσους ειναι προκλητικοι,τοτε οκ,παιρνω πισω το δικο μου ''τραμπουκιλικι''
χαιρομαι που αναγνωρισες το λαθος σου και ετσι μπορουμε να συνεχισουμε το διαλογοΚατα τ'αλλα δε καταλαβαινω τι προτεινεις ομως,τελικα να τη λεμε σε οποιον δεν εχει εισητηριο γενικα ή σε οποιον προκαλει χωρις εισητηριο? νομιζα οτι ημουνα ξεκαθαρος...ειμαι της αποψης οτι σε εξωφθαλμες και προκλητικες περιπτωσεις πρεπει εντος νομιμων οριων και συμπεριφορων να παρεμβαινουμε Μεγαλο ποσοστο του κοσμου που κινειται με ΜΜΜ ειναι ανω των 65 χρονων,θα κανουν κ αυτοι τσαμπουκαδες σε φοιτητες? παλι μιλας για τσαμπουκαδες...νομιζα οτι το ξεκαθαρισαμε το θεμα...ετσι τουλαχιστον ειπες παραπανω, οτι παρανοησες...Θελω να καταληξω οτι ειναι γελοιο σε μια αναπτυγμενη(?) χωρα το 2013 να μιλαμε για ομαδες ευκαιριακων ελεγχων απο τους ιδιους τους επιβατες.Να στο πω κ αλλιως,αν ποτε εσυ κ ο kacey πολλαπλασιαστειτε,θα ναι απο μια μερια ο Σαμαρας κλπ και θα γελαει που πετυχε μεχρι και στο 235 το διαιρει και βασιλευε. σε πολλες ανεπτυγμενες χωρες ο πολιτης εχει το δικαιωμα και επικροτειται οταν παρεμβαινει βοηθωντας τους φορεις να διορθωσουν τα κακως κειμενα ...μαλιστα υπαρχουν βραβευσεις...στην Αγγλια ο πολιτης εχει το δικαιωμα citizens restraint ...αν πχ καποιος καπνιζει στα ΜΜΜ η τα κοπρανα του κατοικιδιου δεν τα μαζευει ο ιδιοκτητης, κλπ κλπ κλπ να επεμβει ειτε καταγγελοντας το περιστατικο....ειτε βγαζοντας φωτο ειτε ακομα και με περιορισμο του παραβατη...
My 0.2cents αν εσας δε σας νοιαζει να σας ανεβαινει η πιεση καθε πρωι για κατι που αν δε ξυπνησουν τα σωστα ατομα δε θα αλλαξει ο,τι και να κανετε.η πιεση μου ανεβαινει οταν υπαρχουν κουραδομαγκες που παρασιτουν εισβαρος εμου και αλλων νομιμων πολιτων μεταφεροντας το επιπλεον κοστος σε εμας και απο πανω κοροιδευουν κιολας...η πιεση μου ανεβαινει με τους ωχαδερφιστες....που ενω μπορουν δεν κανουν τιποτα
Η παιδεια δε διδασκεται με γλωσσα που κοκκαλα τσακιζει ουτε εισπρακτικα μετρα διδασκονται στον ΟΑΣΑ με 1000 ατομα χωρις αδεια να τη λενε σε οσους μπαινουν λαθραια.Αυτα οπου δεν πιπτει λογος...πιπτει προστιμο...αποκλεισμος...τιμωρια κλπ κλπ οσο το περι χωρις αδεια...κανεις λαθος ....ειναι δικαιωμα μου να μην δεχομαι την συμπεριφορα αυτων των ατομων και να προσπαθω μεσα σε νομιμα πλαισια να την αποτρεψω -
Δε θα γινουμε και αστυνομικοι στα λεωφορεια.Πολυ πρακτικοτερο θα ηταν να πας στα γραφεια του ΟΑΣΑ να πεις 2 κουβεντες για τους λαθρεπιβατες,παρα να κανεις τσαμπουκαλικια με μικρα παιδια.ΟΧΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ κ ειναι ΚΑΙ δουλεια μας. ΦΥΣΙΚΑ κ πρεπει να ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ τον εκαστοτε οργανισμο ή αρμοδιο να φροντισει το προβλημα.
Μα, βρε παλικαρε, αυτο ειναι ακριβως το θεμα: να αποβαλλουν ολοι την αποψη 'τι δουλεια εχω εγω να ασχολουμαι, πρεπει να το κανει ο αρμοδιος' κ να αποκτησουν ολοι την αποψη 'ΕΙΝΑΙ δουλεια ΜΟΥ να βοηθησω τον αρμοδιο να κανει τη δουλεια του, που στο κατω-κατω προστατευει ΚΑΙ τα δικα μου συμφεροντα, εμενα που πληρωνω σαν κοροιδο'.
Αν γινει αυτο, δεν θα ειμαι εγω ο ενας που το κανω σε 10 ατομα, θα ειναι μερικες χιλιαδες απο τους εκατομυρια επιβατες. Κ τοτε αλλαζει το πραγμα κ εχει αποτελεσμα.
Απεργία στα Αθηναϊκά ΜΜΜ.