-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Και εδώ με 4gb ram Android 8 και καλύτερο επεξεργαστή .
Ακριβότερο και με τελωνείο ίσως πλησιάζει το 500αρικο αλλά σίγουρα πιο future proof.
Χρειάζεται καλά χαρακτηριστικά για να σηκώσει ταυτόχρονα χάρτες , πχ Waze , Sygic , και Spotify για μουσική ή Google music , το torque να δουλέψει απροβλημάτιστα κλπ άλλες εφαρμογές που σε 4-5 χρόνια θα θέλουν καλύτερες εκδόσεις του Android πιστεύω το 8.0 δεν θα έχει θέμα.Aoluoya RAM 4GB Octa Core Android 8.0 CAR Radio DVD GPS For Nissan X-trail X Trail 2014 2015 2016 2017 Audio Navigation WIFI DAB
http://s.aliexpress.com/fUNFJJr6?fromSns=Copy to ClipboardΑπορώ πραγματικά που δεν βλέπουμε από επώνυμες μάρκες τέτοιες λύσεις για multimedia συστήματα και μάλιστα με βάσεις και πλαίσια έτοιμα για να ενσωματώνονται πλήρως στο ταμπλώ 5-10 δημοφιλών μοντέλων της αγοράς.
Μόνο αυτό το Alpine βρισκω και πάλι δεν νομίζω ότι έχει την ίδια ευκολία τοποθέτησης και ενσωμάτωση σε όλα τα αυτοκίνητα.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
Για ποια μαρκα ενδιαφερεσαι;
http://digitaliq.gr/product-category/pr ... media-oem/
Εμενα παντως,που θα του βαλω ενα Gps,ενα Torque,και κανενα Greek-tv,με καλυπτει και με τις μικροτερες Ram-Rom... -
Αυτά είναι ακριβώς τα ίδια Κινέζικα που βρίσκεις στο eBay και στο AliExpress , με ποιο παλιά χαρακτηριστικά και πολύ ακριβότερα (λογικό λόγω φόρων και ΦΠΑ).
Εγώ λέω για επώνυμες μάρκες τύπου Pioneer, JVC , Alpine κλπ που οι μόνες λύσεις είναι με ενσωματωμένο Android auto ή Car play και MirrorLink της κακιας ώρας.
Φυσικά οι Κινέζοι παράνομα δίνουν το Android και δικές τους λύσεις mirroring (δεν πληρώνουν πατέντες) με χαμηλή ποιότητα κατασκευής αλλά καλές οθόνες τουλάχιστον και αξιοπρεπή χαρακτηριστικά.
Πάντως έχουν ξεφύγει τελείως πλέον και με προιοντα που τα ονομάζουν οθόνες τύπου ... Tesla.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Εγω ειλικρινα το σκεφτομαι...
Εχω το κινητο μου,του εχω και μια ωραια βαση στον αεραγωγο,και εχω το gps μου,το torque(το elm μονιμα στην obd),εχω και το bluetooth μου για ανοιχτη ακροαση και ειμαι κομπλε...
Δεν ξερω κατα ποσο μου ειναι απαραιτητο κατι τετοιο,αν και ειναι ωραιο,αναμφισβητητα....
Αν καποια στιγμη εχω 280 ευρω που δεν θα ξερω τι να τα κανω,μπορει και να το παρω -
Ναι σωστό και αυτό, και πλέον τα καλά κινητά με τις 6+ οθόνες είναι τουμπανα.
Σκέψου και καποιο φτηνό και καλο 7-8 αρι τάμπλετ με μια πολύ καλή βάση που να κουμπώνει σε βολικό σημείο από πλευράς θέασης , φόρτωσε το με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς , δωσε του internet από το κινητό και μέσω Bluetooth σύνδεσε το με τα ηχεία του αυτοκινήτου .
Πολύ καλή λύση και αυτή θα έλεγα.Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Αλλο ενα ταξιδι για το X-trail το Σαββατοκυριακο,720 χιλιομετρα,6.9 λιτρα στον πηγαιμο,6.2 στον γυρισμο,με A/C non stop,το οποιο btw 'σκοτωνει',του ειχα βρει και μια ιδανικη ρυθμιση,και ουτε κρυωσα ποτε,αλλα ουτε και ζεσταθηκα...
Η κεραια ευτυχως εμεινε στη θεση της -
Καλησπέρα.
Εχω τωρα 1200 χιλιόμετραΤα πρωτα 600 δυο φορες Νικαια-Σχοινια πηγαινε-ελα και καμια 10αρια φορες Νικαια-Φαληρο πηγαινε-ελα(μονοα) μεση πραγματικη καταναλωση 8,8 λιτ/100 κμ. (Αιρ κοντισιον χρηση περιπου 50% του χρονου χρησης.
Τα Δευτερα 600 εγιναν Νικαια-Φοινικουντα και πισω. 8,4 λιτ/100κμ πραγματικη με αιρ κοντισιον σχεδόν μονιμα αναμμενο. (μάξιμουμ 130 km/h /2500 rpm (εγω -τροφαντος- γυναικα και 2 μικρες διαίτης+ μια βαλιτσα)
Εκτος αν οι μπαρες οροφης επιβαρυνουν τοσο πολύ τη καταναλωση τα νουμερα που εχεις μου φαινονται απίστευτα.
Να σημειωσω ατι το trip δειχνει 1 με 1.5 λιτρο πιο κατω
-
Ο χρήστης Jagos έγραψε:
Καλησπέρα.
Εχω τωρα 1200 χιλιόμετραΤα πρωτα 600 δυο φορες Νικαια-Σχοινια πηγαινε-ελα και καμια 10αρια φορες Νικαια-Φαληρο πηγαινε-ελα(μονοα) μεση πραγματικη καταναλωση 8,8 λιτ/100 κμ. (Αιρ κοντισιον χρηση περιπου 50% του χρονου χρησης.
Τα Δευτερα 600 εγιναν Νικαια-Φοινικουντα και πισω. 8,4 λιτ/100κμ πραγματικη με αιρ κοντισιον σχεδόν μονιμα αναμμενο. (μάξιμουμ 130 km/h /2500 rpm (εγω -τροφαντος- γυναικα και 2 μικρες διαίτης+ μια βαλιτσα)
Εκτος αν οι μπαρες οροφης επιβαρυνουν τοσο πολύ τη καταναλωση τα νουμερα που εχεις μου φαινονται απίστευτα.
Να σημειωσω ατι το trip δειχνει 1 με 1.5 λιτρο πιο κατω
Εγω μιλαω για καταναλωση στο trip computer.Το 1 με 1.5 λιτρο που λες για το trip,νομιζω οτι ισχυει,στο βενζιναδικο την πρωτη φορα,ειχα βαλει και εγω παραπανω απο οσο μου 'ελειπε' θεωρητικα,με τη προυποθεση οτι μου εβαλαν οση βενζινη πληρωσα
8.8 και 8.4 εγω δεν τα βλεπω ουτε μεσα στην πολη,μιλας για fill-refill φανταζομαι
Να καταλαβεις το trip1 που ειναι αμηδενιστο εδω και 2700χλμ,δειχνει 6,7.....
Βαζω αποκλειστικα 100αρα,δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο -
Καλησπέρα και από εμένα - προσπαθούσα εδώ και καιρό να γράψω αλλά κάτι τρέχει με το tablet και ενώ με βγάζει συνδεδεμένο στο forum δεν με αφήνει να απαντήσω, τέσπα..
Καταρχάς να πω κι εγώ για την κατανάλωση ότι δεν έχω μετρήσει με γέμισμα, μόνο ότι λέει το trip.
Σε ταξίδι προς τα βόρεια στο πήγαινε έβλεπα κατανάλωση από 5.4 έως 6.6, 2 άτομα με αρκετά πράγματα στο πορτ παγκαζ και κλιματισμό με ταχύτητες 120 με 130 ( το έστρωνα ακόμα). Στο έλα από 6.7 έως 7.4 , 4 ενήλικοι και ένα παιδί, με καρότσι, καρεκλάκι, τσάντες, 5 cabin bags, ζαρζαβατικά, ψυγειάκι και πολλά άλλα συμπράγκαλα(ναι, τα χωράει όλα και παραπάνω από ότι νομίζετε!), το cruise control στα 143 και κλιματισμός ασταμάτητα. Προφανώς παίζει ρόλο και η ποιότητα του καυσίμου, εγώ βάζω μέχρι στιγμής shell vpower αλλά θα δοκιμάσω και τα υπόλοιπα εννοείται.Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι η άνεση που ταξιδεύεις, ότι η ταχύτητα δεν φαίνεται λόγω καλής ηχομόνωσης και σταθερότητας στο δρόμο. Σε κάποιο σημείο στην Εγνατία έπιασα τα 180 πάρα πολύ εύκολα και το αμάξι έδινε την εντύπωση ότι κινείτια σε ράγες. Επίσης σε άλλα σημεία της διαδρομης είχε πολύ δυνατούς πλευρικούς ανέμους και παρά τον όγκο του ήταν σχεδόν ακλόνητο, παρασέρνονταν και μικρά κλαδιά στον δρόμο και ένιωθα απόλυτη ασφάλεια - για εμένα αυτό είναι και το σημαντικότερο σε αυτό το αυτοκίνητο..
-
Ο χρήστης Jagos έγραψε:
Εχεις μπαρες οροφης?
Βενζινη energy δεν εχεις? -
Παιδιά μην μετράτε καταναλώσεις με το trip.
Είτε χειρκίνητα με την αντλία και τα διανυθέντα χλμ είτε με κάποιο προγραμματάκι όπως το Fuelly, που είναι ακριβέστατο αρκεί να εχεις την πειθαρχία να το ενημερώνεις αμέσως μετά το γεμισμα!
Παντα με τον τρόπο αυτό θα δείτε πραγματικές καταναλώσεις μεγαλύτερες απο αυτές του trip! -
Α,εμας το trip μας βολευει...
-
Καλημέρα.
Προσωπικα παντα γεμισμα με γεμισμα μετραω καταναλωση και απλα ριχνω μια ματια στο trip για να δω ποσο κλεβει.Τωρα ναι θα συμφωνησω ότι το trip μας βπλευει να το κοιταμε μονο... αλλα μετα στο γεμισμα νιώθεις λιγο βλακας βλέποντας τη διαφορα.
Οποτε δε το λαμβανω καθολου υποψην μου.
ναι το βενζινη εχω και του εβαλα με τη παραδοση της μπαρες οροφης της μανας του.
(όχι αυτές που θες εσυ accent...τις καθετες. -
Το board computer θεωρητικά μπορεί να έχει απόλυτη ακρίβεια, καθώς μετράει επακριβώς την ποσότητα καυσίμου που ψεκάζουν τα μπεκ. Τώρα αν είναι επίτηδες ρυθμισμένο πιο... αισιόδοξα, είναι άλλο θέμα.
-
Συνήθης πρακτική των εταιριών τα 'αισιόδοξα' (λίγο ή πολύ) trip computers.
Κατά την άποψη μου οι λόγοι γι' αυτό:
α) Κολακεύουν τον κάτοχο, ειδικά αν δεν μετράει κατανάλωση από φουλάρισμα σε φουλάρισμα (μικρό ποσοστό το κάνει).
β) Ο κάτοχος αναπαράγει την εσφαλμένη - αισιόδοξη εικόνα του trip computer στον κοινωνικό ή ιντερνετικό περίγυρό του (selling point 1).
γ) Ο υποψήφιος αγοραστής που θα κάνει test drive, αν επιλέξει να τσεκάρει την κατανάλωση γιατί προφανώς τον ενδιαφέρει θα πάρει επίσης μια εσφαλμένη - αισιόδοξη εικόνα (selling point 2).Συνοψίζοντας, για μένα αυτό αποτελεί μια φθηνή απόπειρα εξαπάτησης για λόγους marketing.
-
Ελπίζω να μην ισχύει το ίδιο και σε μοντέλα που το trip computer δίνει 11 και 12lt/100km.
Νομίζω ότι έχει παραγινει το καλό με τις μετρησεις των εταιρειών. -
Το κακό
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Συνήθης πρακτική των εταιριών τα 'αισιόδοξα' (λίγο ή πολύ) trip computers.
Κατά την άποψη μου οι λόγοι γι' αυτό:
α) Κολακεύουν τον κάτοχο, ειδικά αν δεν μετράει κατανάλωση από φουλάρισμα σε φουλάρισμα (μικρό ποσοστό το κάνει).
β) Ο κάτοχος αναπαράγει την εσφαλμένη - αισιόδοξη εικόνα του trip computer στον κοινωνικό ή ιντερνετικό περίγυρό του (selling point 1).
γ) Ο υποψήφιος αγοραστής που θα κάνει test drive, αν επιλέξει να τσεκάρει την κατανάλωση γιατί προφανώς τον ενδιαφέρει θα πάρει επίσης μια εσφαλμένη - αισιόδοξη εικόνα (selling point 2).
Συνοψίζοντας, για μένα αυτό αποτελεί μια φθηνή απόπειρα εξαπάτησης για λόγους marketing.δ) Και επίσης η παραπλάνηση του αυτοκινητιστικού τύπου που πλέον αδυνατεί να καλύψει το κόστος που απαιτείται για δοκιμές αυτοκινήτων (και απλά αρκείται στην παράθεση specs 'γράφοντας' με το ζόρι λίγες 10άδες χλμ δοκιμής στο δρόμο) κοινοποιεί τις καταναλώσεις των trip (και όχι όπως κάποτε που δημοσίευε και φωτογραφίες του οχήματος δίπλα στην αντλία για να τεκμηριώσει τις μετρήσεις του) με αποτέλεσμα να μην ενημερώνει σωστά τους υποψήφιους αγοραστές.
-
Τα σοβαρά έντυπα τα κάνουν ακόμα όλα αυτά.
-
Όλα ξεκινάνε από τους κατασκευαστές, που δινουν νούμερα από μετρήσεις όχι υπό κανονικές συνθήκες.
-
Οι κατασκευαστές δίνουν (ή μάλλον έδιναν γιατί αυτό αλλάζει) πραγματικά νούμερα που ήταν αποτέλεσμα τυποποιημένων μετρήσεων με ευνοϊκές συνθήκες. Η νομοθεσία τους έδινε αυτό το δικαίωμα και γι αυτό η νομοθεσία τώρα αλλάζει.
Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με τις ψευδείς ενδείξεις κατανάλωσης που δίνει η πλειονότητα των trip computers!
Nissan X-Trail 2013