-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ναι Αλέξανδρε καλά κάνει απλά δεν μπορει σε diesel να στελνεις το μοτερ στις 4000+ γιατι πολυ απλα εκεί δεν έχει ούτε ροπή ούτε δύναμη (απορω δηλαδή τι θέλουν τον κόφτη στις 5200 ) και το λέω γιατι ο φίλος μας απο το ατμο στο diesel μπορει να περίμενε να δουλευει όπως το βενζίνη του 1.4 ατμο
Πρέπει να παίζεις από 2400 μέχρι μαξ 4000. Ροπακλα ναι ολα καλά τα diesel απλα δεν έχουν μεγαλο φασμα λειτουργίας κι αυτο ειναι μείον στις ρεπρίζΚάθε αυτοκίνητο οδηγείται διαφορετικά, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του. Απλά τα ντίζελ δίνουν την ψευδαίσθηση της μεγάλης δύναμης σε ανθρώπους που συνηθίζουν να δουλεύουν τον κινητήρα χαμηλά. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας θέλει στροφές για να αποδώσει και είναι λογικό ότι στις χαμηλές θα τραβάει καλύτερα το τουρμποντίζελ.
-
Καθολου off topic φίλε Εmperor. Σχετικά με το μοτερ του συζητάμε αρα πολυ ontopic είμαστε
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα χρονια των 80' επιταχυνσεις πανω απο 10' τα λεγαμε ψοφια... αλλα ηθη αλλα εθιμα τοτε (και αλλα βαρη οχηματων βεβαια...)
Δεκαετια του 80 ελαχιστα προσιτα αυτοκινητα πλησιαζαν τις επιδοσεις αυτες. Το συνηθες στην Ελλαδα ηταν τα γαιδουρια των 60 ιππων.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Η Prisma 1.6ie του 87 κια μετα, ειχε 107 ιππους βαρος 1150 και ελεγαν για 0-100 9,6 νομιζω... τωρα τα 80αρια της AUDI 1.6 ειχε 75 αλογα.... οτι ηθελε ο καθενας επαιρνε, υπηρχε και το Εσκορτ 1.6 XR3i με 110 αλογα οπως και η 75 ... σε αναλογο βαρος.. οποτε αυτοκινητα υπηρχαν για να παρει καποιος που ηθελε και εκτιμουσε τις ικανοτητες του αυτοκινητου για την ασφαλεια του σε προσπερασματα.... μετα ηρθε το μεγαλο βαρος και τα γμσε ολα ...
-
Ότι μπορούσε μάλλον ο καθένας έπαιρνε τότε όχι ότι ήθελε
-
Με 1150 κιλα και 107 αλογα δε παιζει τετοιο 0-100. 11αρακι ναι. Και παλι ομως ελαχιστοι ειχαν τετοια αυτοκινητα τοτε. Κατω απο 10 ειχαν διλιτρες Αλφα και BMW.
-
Θα ψαξω να βρω το προσπεκτους... η τους πινακες των 4Τ, ασε που στην επιταχυνση παιζει ρολο και οι σχεσεις των ταχυτητων τα ιταλικα ειχαν κοντες πρωτες δευτερες,, θυμαμαι το 128 να εκανε 0-80 σε 8' ... η πρισμα ειχε την πεμπτη με 0.89=overdrive. Καλο ειναι να μην νομιζουμε οτι τα τωρινα οχηματα ειναι πολυ προχωρημενα σε βασικες ικανοτητες κρατηματων και φρενων.. η διαφορα του βαρους τα επιβαρυνει πολυ. Σε οικονομια βεβαια λογω ψεκασμου προχωρησαν πολυ.. και ηλεκτρονικου μανατζμεντ. ομως οι αρχς για τα κρατηματα και το στησιμο ειναι γνωστες απο τοτε που ηταν και πιο δυσκολο να το πετυχεις... με κινηση πισω και αμορτισερ απλα και οχι ρυθμιζομενα..
-
Ασε τα προσπεκτους και πιασε τις μετρησεις. Κατω απο 10 τοτε ηταν χρονος σπορ αυτοκινητων. Επισης μην προσπαθησεις να ακολουθησεις με την 224 καμια συγχρονη Μαζερατι γιατι θα εχει ασχημη καταληξη... Ξεχασαμε μου φαινεται τις κλισεις καραβιων και τα φρενα ποδηλατου του τοτε...
-
Τα φρενα της 2.24 ειναι μια χαρα για το βαρος της.. σαν να ριχνεις αγκυρα... και τα φωτα της το βραδυ το ιδιο... οσο για τα αμορτισερ ρυθμιζομενα Κονι εχει τι αλλο να κανει πια το 90? Μην ξεχνατε το βαρος της 1350 μονο... η φυσικη με τους νομους της υπαρχει παντα και πρεπει να την εχουμε υποψιν, προσωπικα την διασκεδαζω πολυ... θα προτιμουσα την Guibli βεβαια της εποχης σαν δυναμη. Οσο για την Πρισμα προσπερνουσα ρυμουλκοντας το φουσκωτο μου (μεχρι 4.80μ) ακομα και επιστρεφοντας απο το Πορτο Υδρα στις ανηφορες προς Επιδαυρο..ποτε δεν εμεινα πισω απο μεγαλο οχημα εκεινη την εποχη λογω ελλειψης επιταχυνσης..
-
Φαντάζομαι σοκ που θα πάθεις οδηγώντας μια σύγχρονη Μαζεράτι...
-
το βαρος της δεν κρυβεται... δυστυχως... και ετσι τη φορτωνουν ηλεκτρονικα καλουδια για να ειναι ασφαλης, δεν συμμετεχεις οσο με τις παλιες, εμενα αυτο με ενθουσιαζει ισως να μην ειμαι απαιτητικος αλλα δεν θα πληρωσω μια περιουσια για να κουβαλαω μισο τοννο μεταλλο παραπανω και να προσπαθω να το φρεναρω με σουπερ ντουπερ φρενα...
-
Αυτα απο προσωπικη εμπειρια με τις καινουριες η απλα βλεπεις ενα νουμερο και τις απορριπτεις;
ΥΓ: Τα ηλεκτρονικα δεν μπαινουν λογω βαρους. Και οι Λοτους εχουν σημερα...
-
Αν θελουμε να ειμαστε ρεαλιστες, η ιπποδυναμη πανω απο ενα νουμερο αναλογιας σε σχεση με το βαρος του οχηματος δεν ειναι διαχειρησιμη με ασφαλεια απο τον τυχαιο οδηγο. οποτε για να μην βγει 'βρωμα' οτι αγοραζει πεζοδρομια -χωραφια βαζουν ηλεκτρονικα για να το σωνουν και να μην διωχνουν πελατες και μαλιστα πλουσιους ωστε να τα αγοραζουν. Και η Λοτους τελικα κανει το ιδιο μιας και ειναι μοδα πλεον. εαν παρει ενας απειρος οδηγος μια λοτους ενος συγγενους του και την καταστρεψει επειδη δεν εχει ηλεκτρονικα αντε να πεις σε καποιον να παρει λοτους... Βαζουν τα ηλεκτρονικα και καθαριζουν. εαν καποιος τρακαρει εχοντας τα κλειστα, σου λενε μα τρακαρε γιατι τα ειχε βγαλει!!! δεν φταιει το οχημα... το βιντεακι που μπηκε μετη φερραρι στο αλλο νημα που την τρακαρε στο τεστ ειναι αυτο που δεν θελουν οι κατασκευαστες.. εδεινα την 2.24 στα παιδια μου απο τα πρωτα χρονια που πηραν διπλωμα, δεν ανησυχουσα, και τελικα δικαιωθηκα μιας και δεν την κτυπησαν μολονοτι 'εκαναν' πραγματα στους δρομους, και το αγορι και το κοριτσι..οπως μου ομολογησαν μετα.. εαν ειχαν κατι σημερινο με απενεργοποιημενα τα ηλεκτονικα δεν θα ημυν τοσο σιγουρος και ας εμπιστευομουνα τα 'χερια' τους.. Βαζουμε την τεχνολογια να τιθασευσειτους νομους της φυσικη στο οριο που ο ανθρωπος δεν μπορει να κανει...
-
Κριτική για το νέο X-trail...με ξεκάθαρες παρατηρήσεις για το θέμα των επιδόσεων που συζητήθηκε παραπάνω...
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... 16-dci-2wd
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Κριτική για το νέο X-trail...με ξεκάθαρες παρατηρήσεις για το θέμα των επιδόσεων που συζητήθηκε παραπάνω...http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... 16-dci-2wd
ας μιλαμε για σοβαρα σαιτ! Η μετρησεις του και η αξιολογηση του δεν μετρανε!
1630 kg!!! καποιοι μιλουσαν οτι θα ηταν 1500.... Το αμαξι ειναι βαρυ και το σασμαν παροτι εχει κοντυτερες σχεσεις εχει επιπτωση στις επιδοσεις. Ουτε το +40μ στα 100-0 ειναι καλο νουμερο για εμενα στο επιπεδο ασφαλειας.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Κριτική για το νέο X-trail...με ξεκάθαρες παρατηρήσεις για το θέμα των επιδόσεων που συζητήθηκε παραπάνω...
1630 kg!!! καποιοι μιλουσαν οτι θα ηταν 1500.... Το αμαξι ειναι βαρυ και το σασμαν παροτι εχει κοντυτερες σχεσεις εχει επιπτωση στις επιδοσεις. Ουτε το +40μ στα 100-0 ειναι καλο νουμερο για εμενα στο επιπεδο ασφαλειας.
Γιατί θεωρείς ότι δεν είναι καλό site; Διαβάζοντας αρκετές κριτικές τις βρίσκω αναλυτικές, εμπεριστατωμένες και με πληροφορίες που συχνά απουσιάζουν από άλλες ιστοσελίδες (π.χ. πραγματική κατανάλωση...) Δεν έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι πρόκειται για αναξιόπιστο site...
-
Γιατί θεωρείς ότι δεν είναι καλό site; Διαβάζοντας αρκετές κριτικές τις βρίσκω αναλυτικές, εμπεριστατωμένες και με πληροφορίες που συχνά απουσιάζουν από άλλες ιστοσελίδες (π.χ. πραγματική κατανάλωση...) Δεν έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι πρόκειται για αναξιόπιστο site...
ουτε εγω πλακα κανω!!! οι Κεφαλες ομως του φορουμ- καποιος απο αυτους δεν εχει καν αμαξι και ομως εχει αποψη για ολα!!! ...αυτοι που ξερουν το θεωρουν για τον @@υτσο.
-
Σε κάθε περίπτωση όποιος θέλει να ενημερώνεται σφαιρικά θα πρέπει να διασταυρώνει τις πληροφορίες από διαφορετικές πηγές! Συνεπώς, νομίζω ότι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να διαβάζει κριτικές από διαφορετικά sites και συντάκτες και φυσικά, εάν θέλει να σχηματίσει ακριβέστερη άποψη να μιλήσει με χρήστες του οχήματος και ακόμη καλύτερα να το δοκιμάσει ο ίδιος μέσω ενός test drive! Άλλωστε νομίζω ότι στο τι αρέσει και τι όχι καθώς και στο τι σου είναι αρκετό ή όχι υπάρχει ένα έντονο υποκειμενικό στοιχείο. Αυτό που είναι καλό για έναν οδηγό μπορεί να κρίνεται ανεπαρκές από κάποιον άλλο...
-
Το Drive ειναι το καλυτερο αυτοκινητιστικο περιοδικο στην Ελλαδα.
-
Κριτική για το νέο X-trail...με ξεκάθαρες παρατηρήσεις για το θέμα των επιδόσεων που συζητήθηκε παραπάνω...http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... 16-dci-2wd
Ξεκάθαρα χάλια νούμερα και το 'κακό' είναι ότι είναι και αξιόπιστα αποτελέσματα.
Αντε να βάλουν τον 1,6d και στο Pathfinder ...
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
καποιος απο αυτους δεν εχει καν αμαξι και ομως εχει αποψη για ολα!!!Τελικά ποιος είναι αυτός ρε παιδιά?
Μόνο εμένα μου έχει μείνει απορία?
Nissan X-Trail 2013