-
Στο μόνο που υπερτερεί από το 3008 είναι οι χώροι. Είχα το χτραιλ για 3 χρονιά και 75.000 χιλ.
Και σε ολιθηρές καταστάσεις και εκτός δρόμου φυσικά.
-
Καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις. Οποιος αλλος μπορει να βοηθησει στις ερωτησεις μου θα το εκτιμουσα. Το 3008 με τραβηξε επειδη φαινεται αμαξι του σημερα. Έχει ταυτοτητα και ξεχωριζει σε εμφανιση ειτε αυτή αρεσει σε καποιον είτε οχι. Ειδικα εσωτερικά για μένα είναι το καλυτερο. Με ενδιαφερει μονο η πλουσια gt line εκδοση. Τα αρνητικά του για μενα ειναι κυριως η τιμη του σε αναλογια με τον εξοπλισμό του. Δηλαδη κοστιζει 36.000 η gt line με αυτοματο κιβωτιο και εχει τον μισο εξοπλισμο από το xtrail.
Επειδη ψαχνω ελαφρως μεταχειρισμενο εως 25.000€ το 3008 θα αργησει πολυ να εχει αυτη την τιμη στην εκδοση αυτη. Επισης οσα μεταχειρισμενα gt line κυκλοφορουν τωρα, ειναι μοντελα του 2016 και 2017 τα οποια εχουν 6ταχυτο αυτοματο και οχι το νεο 8ταχυτο, ειναι euro 6 και οχι euro 6,2, και δεν εχουν καμερα οπισθοποριας η οποια προστεθηκε στον εξοπλισμο της gt line στα μεσα του 2018. Αρα επειδη δεν μπορω να περιμενω κανα δυο χρονια ακομα μεχρι να βρω αυτο που θελω, ειπα να αγορασω ενα vfm suv με πλουσιο εξοπλισμο και βρεθηκε η προσφορα του xtrail μπροστα μου.
Ο εξοπλισμος του ειναι πληρης και για να τον βαλεις σε ενα 3008 ξεπερνας τα 45.000€. Απλα με χαλαει το βαρετο και απαρχαιομενο σε σχεδιαση εσωτερικο του (προσωπικη γνωμη) και τα ψηλα τελη κυκλοφοριας. Απο πρακτικη αποψη ομως και οχι στυλιστικη, φαινεται να ειναι ενα vfm suv με λιγα κυβικα, τετρακινηση, υπερπληρη εξοπλισμο (εκτος απο android auto), ανεση χωρων και πορτ μπαγκαζ και γ αυτους τους λογους σκεφτομαι σοβαρα την αγορα του. Την θεωρω λογικη αγορα και ας μην με τρελαινει εξωτερικα. Επισης επειδη δεν σκοπευω να κρατησω το αμαξι για πανω απο 5 χρονια, θελω να πιστευω οτι η nissan εχει ενα target group στην ελλαδα και λογω της τετρακινησης δεν θα χασει παρα πολυ στην μεταπωληση του. Συμφωνειτε σε αυτο?
Σχεδον σε ολα τα ξενα reviews παντως παιρνει ενα βαθμο της ταξης 6/10. Το θεωρουν καλο αλλα σε συγκριση με τον ανταγωνισμο παντα προτεινουν καποιο αλλο πχ kodiak, 5008. Ελπιζω μονο να ειναι μηχανικα και ηλεκτρονικα αξιοπιστο.
Έχετε ιδεα ποτε θα βγει νεο μοντελο xtrail?
-
Τόσο πολύ υπολείπεται σε εξοπλισμό το 3008 από το Xtrail στις εκδόσεις που κοιτάς?
Το GT Line πλέον έχει ακετά ακαλό εξοπλισμό (με φώτα LED στάνταρ πλέον). Τι παραπάνω έχει το XTrail?
-
Τόσο πολύ υπολείπεται σε εξοπλισμό το 3008 από το Xtrail στις εκδόσεις που κοιτάς?
Το GT Line πλέον έχει ακετά ακαλό εξοπλισμό (με φώτα LED στάνταρ πλέον). Τι παραπάνω έχει το XTrail?
Γεια σου Φάνη. Γραφω μερικα συγκριτικα μεταξυ techna και gt line.
Η gt line οπως προανεφερα εβαλε στα μεσα του 2018 καμερα οπισθοποριας 180. Η 360 ειναι εξτρα και χρεωνεται επιπλεον 550,00€. Στην techna υπαρχει 360 όπως και park assist.
Τα full δερματινα και θερμαινόμενα καθισματα ειναι επισης εξτρα στην gt line και κοστιζουν +1.950€. Στην techna υπαρχουν.
Το keyless entry μαζι με hands free ανοιγμα και κλεισιμο πορτ μπαγκαζ ειναι επισης εξτρα στην gt line και κοστιζει επιπλεον +900,00€. Στην techna επισης υπαρχει.
H πανοραμικη ανοιγομενη οροφη μαζι με μπαρες οροφης ειναι επισης εξτρα στην gt line και κοστιζουν + 1.400€. Στην techna υπαρχουν και αυτα στην εξοπλισμό της.
Για active cruise control δεν γραφω και δεν υπολογιζω το επιπλεον κοστος στην gt line γιατι δεν ξερω ακομα αν το εχει η techna.
Στον configurator της peugeot με τα εξτρα αυτα που προσθεσα επιπλεον, εφτασα τα 41.690 χωρις να συνυπολογιζει το τελος ταξινομησης, με το οποιο θεωρω οτι φτανει τα 45.000.
Μου αρεσει το 3008 πολυ, αλλα οπως προανεφερα υπολειπεται σε εξοπλισμο στην πιο πλουσια εκδοση του και δεν αναφερω την εκδοση GT γιατι σε αναγκαζει να πας σε διλητρο.
-
Το τέλος ταξινόμησης είναι πολλά παραπάνω από 3.5 χιλιάρικα σε αυτά τα χρήματα.
-
Το τέλος ταξινόμησης είναι πολλά παραπάνω από 3.5 χιλιάρικα σε αυτά τα χρήματα.
Ακόμα χειρότερα δηλαδή... Και επειδή υπάρχει αυτό το απαράδεκτο τέλος ταξινόμησης, ελάχιστοι άνθρωποι στην ελλάδα θα πλήρωναν για επιπλεον εξοπλισμό στην gt line. Προσωπικά έχω δει άπειρα 3008 στον δρόμο, αλλά μόνο ένα με full extra εξοπλισμό και αυτό ανήκει σε μέλος του φορουμ.
-
Ενδεικτικά θα σου πω πως στο Focus που αγόρασα πρόσφατα, από την τελική τιμή των 34 χιλιάδων (με τα έξτρα), τα 6 περίπου ήταν το τέλος ταξινόμησης και άλλα 5 ήταν ΦΠΑ.
Μπορείς να καταλάβεις για τι ποσά μιλάμε σε μια κλιμακα πιο πάνω (>25χιλ προ φόρων)...
Το 'φουλ έξτρα' δεν νομίζω ότι υφίσταται στην Ελλάδα... ΟΛΑ δηλαδη τα έξτρα ενός μοντέλου. Με την κλιμακωτή φορολόγηση αν βάλεις ΟΛΑ τα έξτρα, μιλάμε για απίστευτα ποσά...
Αρκετά έξτρα ίσως αλλά πάλι είναι ζόρι για τους περισσότερους...
-
Το 'φουλ έξτρα' δεν νομίζω ότι υφίσταται στην Ελλάδα... ΟΛΑ δηλαδη τα έξτρα ενός μοντέλου. Με την κλιμακωτή φορολόγηση αν βάλεις ΟΛΑ τα έξτρα, μιλάμε για απίστευτα ποσά...
Υφίσταται, αλλά για πολύ λίγους. Επίσης, εαν έαν αυτοκίνηο ξεπερνάει τις €25.000 ΛΤΠΦ, τότε είναι εύκολο να φορτώσεις έξτρα, γιατί η επιβάρυνση στην τιμή δεν είναι μεγάλη...έχει ήδη φάει στο κεφάλι το μεγάλο ποσό, έχει περάσει ήδη το μεγάλο σκαλοπάτι.
Η μεγάλη δυσκολία είναι σε αυτοκίνητα που είναι κάτω από €25Κ και με τα έξτρα περνάνε το όριο, εκεί το σκαλοπάτι είναι πολύ μεγάλο.
-
dimitriscsd wrote:
Υφίσταται, αλλά για πολύ λίγους. Επίσης, εαν έαν αυτοκίνηο ξεπερνάει τις €25.000 ΛΤΠΦ, τότε είναι εύκολο να φορτώσεις έξτρα, γιατί η επιβάρυνση στην τιμή δεν είναι μεγάλη...έχει ήδη φάει στο κεφάλι το μεγάλο ποσό, έχει περάσει ήδη το μεγάλο σκαλοπάτι.
Η μεγάλη δυσκολία είναι σε αυτοκίνητα που είναι κάτω από €25Κ και με τα έξτρα περνάνε το όριο, εκεί το σκαλοπάτι είναι πολύ μεγάλο.
Ακριβώς!
Για αυτό και η λόγικη των πακέτων πια σε τέτοια (μέχρι 25000 ΛΤΠΦ) αμάξια..
Αν τα ξεπεράσεις δεν έχεις άλλο σκαλοπάτι να περάσεις, τρως όσο και να ανέβεις το ίδιο 56% σε επιβαρυνσεις και φόρους (32% συντελεστής τέλους και 24% ΦΠΑ) και δεν σε νοιάζει.... Γι αυτό και τα ακριβά μοντέλα δεν μπαίνουν σε λογικές πακέτων.
και όλα αυτά γιατι ο ανώμαλος που συνέλαβε το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αυτό τρόπο φορολόγησης σκέφτηκε να επιβαρυνει το συνολο της τιμης με τον κάθε συντελεστή και όχι να πάει κλιμακωτά!
-
Επειδή πριν λίγο βγήκα απο pegeuot με προσφορα για το 3008 (ελέω da πουε να μην συζητάνε για έκπτωση) το gt line με σχεδόν όλα τα έξτρα χωρίς δερμάτινο,κοτσαδορο κ κάτι άλλο έρχεται στα 47.200 μαζί με έξοδα φακέλου,συν κάποιο στρογγυλεμα στο τελικό κλείσιμο.
-
Απίστευτο...
Με λίγα ακόμα παίρνεις Ranger Raptor ή Type R χαχα
-
Απίστευτο...
Με λίγα ακόμα παίρνεις Ranger Raptor ή Type R χαχα
Εννοείται!Απλά τα λίγα ακόμα σε κάποιον μπορεί να φαίνονται πολλά όταν ήδη είναι οριακά σε αυτά τα λεφτά.Συν ότι εκεί πας σε βασικές εκδόσεις;
-
Καλησπέρα ξανα. Επειδη το θέμα του 3008 το έχω ξεφυλλισει στο 100% κ στο αντίστοιχο φόρουμ, αν μπορείτε να πείτε τις γνώμες σας σχετικά με xtrail κ αν είναι καλή αγορά Γ μεταχειρισμένο, θα το εκτιμούσα, αφού πραγματικά δεν είχα ασχοληθεί ποτέ. Θυμίζω έχω βρει ένα 1.6 dci 4x4 techna στα 24.000 με 77.000 χλμ. Εννοείται πως θα γίνει test drive κ θα το πάω Γ έλεγχο στη nissan. Η κατανάλωση του εντός κ εκτός? Μηχανικά το μοτέρ είναι αρκετό Γ να το τραβάει φορτωμένο με 4 άτομα? Ζημιές? Λάδια? Ηλεκτρικά προβλήματα? Γενικα ενώ βλέπω χιλιάδες qq στο δρομο κ ξέρω οτι είναι το bestseller suv στην Ελλάδα, τα xtrail είναι πολύ πιο σπάνια ενω δεν έχουν κ τόσο μεγάλη διαφορά στη τιμή. Γιατι αυτό? Ευχαριστώ πολύ.
-
Επειδή πριν λίγο βγήκα απο pegeuot με προσφορα για το 3008 (ελέω da πουε να μην συζητάνε για έκπτωση) το gt line με σχεδόν όλα τα έξτρα χωρίς δερμάτινο,κοτσαδορο κ κάτι άλλο έρχεται στα 47.200 μαζί με έξοδα φακέλου,συν κάποιο στρογγυλεμα στο τελικό κλείσιμο.
Φίλε Κωνσταντίνε κάποιο λάθος έχεις κάνει τα 47,200 είναι για το 5008 τόσα είχα είχα πάρει προσφορά για το δικό μου , το 3008 gt line 1500 eat 8 με όλα τα αξεσουάρ είναι περίπου στα 44.000 μαζί με δερμάτινα,ηλιόμορφη,focal,εργοστασιακό συναγερμό κλπ. Οχι ότι είναι είναι λίγα άλλα δεν είναι και 47000 μάλιστα έμενα μου έκαναν έκπτωση 1500 ευρο και 5 χρονιά εγγύηση και 100.000 χιλ. συν τα γνωστά δωράκια.
-
[quote=geopeo]
konstantinosnov wrote:
Φίλε Κωνσταντίνε κάποιο λάθος έχεις κάνει τα 47,200 είναι για το 5008 τόσα είχα είχα πάρει προσφορά για το δικό μου , το 3008 gt line 1500 eat 8 με όλα τα αξεσουάρ είναι περίπου στα 44.000 μαζί με δερμάτινα,ηλιόμορφη,focal,εργοστασιακό συναγερμό κλπ. Οχι ότι είναι είναι λίγα άλλα δεν είναι και 47000 μάλιστα έμενα μου έκαναν έκπτωση 1500 ευρο και 5 χρονιά εγγύηση και 100.000 χιλ. συν τα γνωστά δωράκια.
Παιδιά αυτή την τιμή μου έδωσαν.Απλα εγώ δεν ανέφερα ότι είναι το 1.6 με τα 180.Σορυ...
-
οι δύο τελικοί υποψήφιοι:
-
Skoda kodiaq ambition dsg βενζίνη
-
Nissan x-trail N-connecta
Τι θα προτείνατε? Το skoda μου φάνηκε πιό φαρδύ αλλά πιό χαμηλό στην οροφή. Άσε που με έβαλε και στον πειρασμό να πάρω την χειροκίνητη έκδοση με 23.000€.
Από την άλλη θέλω νά πάω σε ιαπωνικό. Θα ήθελα την άποψη σας γιά τον νέο κινητήρα 1.3. Ισχύει πως αν αγοράσεις κινητήρα πετρελαίου και δεν κάνεις πολλά χιλιόμετρα θα βγάλει προβλήματα? (το άκουσα σήμερα)
Μήπως ξέρετε τέλη κυκλοφορίας για το xtrail βενζίνης? Σε μία έκθεση μου είπαν 430 και σε άλλη 268. Υπερτερεί το Kodiaq με 161
ευχαριστώ
-
-
οι δύο τελικοί υποψήφιοι:
- Skoda kodiaq ambition dsg βενζίνη
- Nissan x-trail N-connecta
Τι θα προτείνατε? Το skoda μου φάνηκε πιό φαρδύ αλλά πιό χαμηλό στην οροφή. Άσε που με έβαλε και στον πειρασμό να πάρω την χειροκίνητη έκδοση με 23.000€.
Από την άλλη θέλω νά πάω σε ιαπωνικό. Θα ήθελα την άποψη σας γιά τον νέο κινητήρα 1.3. Ισχύει πως αν αγοράσεις κινητήρα πετρελαίου και δεν κάνεις πολλά χιλιόμετρα θα βγάλει προβλήματα? (το άκουσα σήμερα)
Μήπως ξέρετε τέλη κυκλοφορίας για το xtrail βενζίνης? Σε μία έκθεση μου είπαν 430 και σε άλλη 268. Υπερτερεί το Kodiaq με 161
ευχαριστώ
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα,την παράταση που δόθηκε έως κ το Φεβρουάριο (δηλαδή τέλη για όσα εκτελωνιδτουν έως κ 22/02/2020) του είναι 268.Το 430 θα ίσχυε εάν κ εφόσον δε δινόταν η παράταση κ το εκτελωνιζες μετά της 01/10/2019
-
Καλησπέρα. Θέλω να πάω για έλεγχο ένα μεταχειρισμενο nissan xtrail σε καποιο καλο συνεργειο κοντα στα νοτια προαστια. Απο αντιπροσωπειες βλεπω οτι υπαρχει μονο η Alpha auto team στη γλυφαδα. Προτείνεται για έλεγχο service? Υπαρχει καποια άλλη προταση? Ευχαριστω!
-
Τελικα προχωρησα στην αγορά του xtrail 1.3dct Techna. Ειδα ολα τα suv και κατέληξα σε αυτο λογω σχεσης τιμης ποιοτητας και extra. Ενωειτε το γουσταρω και σαν αμαξι βέβαια. Πρωτη βολτα πηγα λιμνη βουλιαγμένης λουτρακι και ειχα πολυ καλες εντυπώσεις. Καταναλωση 7-7.5 λίτρα με a/c ανοιχτό παντα και 150 cruise εθνικη σταθερα.Το σασμαν λειτουργεί υποδείγματικα με το χαρακτηριστικο (σκασιμο εξατμισης) στις αλλαγες οπως στα dsg. Σταθερότητα στην εθνικη και στις στροφες πολυ καλη με λιγο μικρες κλίσεις λογω υψους και ογκου και πολυ στρωτο στις λακουβες. Κοινως δεν ειναι ουτε πολυ σκληρο ουτε και πολυ μαλακομαλακο σε σχεση με αλλα που ειχα οδηγησει σε test drive. Ψηλη θεση οδήγησης τεραστιοι καθρεπτες και γενικως πολυ καλη ορατοτητα απο παντου. Δεν σε πνιγει το εσωτερικο του. Το εχω παρει βαιβεα και μπεζ δερμα.Το γκαζι δε του λειπει με τπτ παρα το βαρος του και τον ογκο του. Μονη παρατήρηση ειναι το infoeterteinment που δεν εχει android auto.Ο ηχος βαιβεα λογω bose ειν; ι παραπανω απο ικανοποιητικος.
-
Καλοταξιδο !
Σούπερ έκδοση και κρίμα που δεν δίνουν το νέο σύστημα που το έχουν όλα τα υπόλοιπα της μάρκας και όχι η ναυαρχίδα της.
Γιατί όμως έκανες το λάθος με το μπεζ εσωτερικό ;
Δεν θα σε ενοχλεί που θα λερώνει ευκολότερα ;
Έχω κάνει το λάθος με μπεζ εσωτερικό σε δερματινη στη Χ1 και είμαι με καλύμματα συνεχως
Nissan X-Trail 2013