-
Καλη χρονια iceman7 !!!! Τόσο χάλια η NISSAN Hellas?
-
Καταγράφονται σε ειδικά φορα πολλά προβλήματα. Προσπάθεια βελτίωσης γίνεται αλλά υπάρχουν μάλλον σημαντικές αποκλίσεις στο δίκτυο. Προσωπικά μετα από 15 χρόνια τογιοτα, η νισσαν μου φάνηκε ως επιστροφή πολλά χρόνια πίσω!
-
Υπερβολές...
Sent from my iPad using Tapatalk
-
καλη χρονια κ χρονια πολλα
διαβαζω κ τις 2 γνωμες αλλα θα ηθελα να ρωτησω:
τα προβληματα εστιαζονται στην παροχη υπηρεσιων, στη διαθεσιμοτητα ανταλλακτικων, στο κοστος του σερβις, στη συχνοτητα προβληματων που εμφανιζουν τα νισσαν ή σε κατι αλλο;συγκεκριμενα για το x trail υπαρχουν καταγεγραμμενα προβλήματα-παραπονα;
-
Χρονια πολλα και από μένα! Σωστες οι απορίες! Απο το qq forum ξερω πως η συναρμωγη ειναι πολυ χαλια και πως η αντιπροσωπεια δεν συγκινειται..... το xtrail δεν ξερω πως ειναι ποιοτικα.... με ενδιαφερει να μαθω μια και το εχω στα υπόψη...
-
η αντιπροσωπεια τι μπορει να κανει για τη συναρμογη;
επισης επειδη το θεμα ειναι το xtrail θα ηταν ενδιαφερον αν καποιος κατοχος επιβεβαιωνει την υπαρξη τετοιων προβληματων και στο γιαπωνεζικο μοντελο
-
Ε όχι και τι να κάνει.....
Να βελτιώσει την κατάσταση όσο μπορεί. Δεν μπορεί καινούργια αμάξια να τρίζουν. Γιατί πρέπει να πιάνουν κάποιου τα χέρια για να τα βελτιώνει ή μονωνει;
Λύσεις υπάρχουν αλλά δεν ασχολούνται όσο πουλάνε ! -
γραφοντας : τι μπορει να κανει για τη συναρμογη; προφανως δεν δικαιολογω σε καμια περιπτωση την κατασταση
απλα νομίζω οτι κατι που εξαρχης δεν εφαρμοζει σωστα, δεν εχει περιθωρια επιδιορθωσης εκ των υστερων. ισως να κανω και λαθος...
οσον αφορα αυτο
τα προβληματα εστιαζονται στην παροχη υπηρεσιων, στη διαθεσιμοτητα ανταλλακτικων, στο κοστος του σερβις, στη συχνοτητα προβληματων που εμφανιζουν τα νισσαν ή σε κατι αλλο;
,
μπορεις σε παρακαλω να προσδιορισεις; -
Αν διαβάσεις σε ειδικά φορα και σελίδες στο fabekook θα δεις να προσδιοριζονται αρκετά έπιμερους θέματα και παραπονα από την εισαγωγικη εταιρεία.
Επίσης για τη βελτιωση της συναρμογης στα ίδια μέρη θα δεις άπειρες πατέντες και οδηγίες για μονώσεις κλπ.
Λίγα από αυτά αν έκαναν στα εξουσιοδότημενα για όσους δεν μπορούν να τα κάνουν μόνοι, όλοι θα ήταν πολύ χαρούμενοι.
Αυτό που δεν μπορεί να φτιάξει εκ των υστέρων είναι η ποιότητα των υλικών. Λάθη στη βιαστική συναρμογή θα μπορούσαν να γίνονται ακόμα και σε επίπεδο pdi παραδίδοντας τα αμάξια και ειδικά στα πιο γνωστά προβλήματα..
Πχ την εποχή που αγόρασα εγώ ήταν γνωστά θέματα ο συντονισμός στο φιλτροκουτι και το στραβό καπω που κάνεις δεν μπήκε στον κόπο να τα φτιάξει πριν την παράδοση και τρέχαμε εκ των υστέρων χάνοντας χρόνο.
Για τους εσωτερικούς τριγμους η εύκολη λύση ήταν σπρέι σιλικόνης παντού (και μετά έσταζε όλο το αμάξι)..... -
αναφερεσαι στο qq ή στο xtrail;
-
Στο qq αναφέρομαι. Για το xtrail δεν έχει τύχει να διαβάσω κάτι σχετικό. Θεωρω ότι η ιαπωνική συναρμολόγηση δίνει λύση σε αρκετά από τα τυχόν προβλήματα.
Ενόψει κιολας της μείωσης τιμών νομίζω ότι αξιζει να το δει κάποιος που ενδιαφέρεται για μεγάλο σκαρί! -
Εχω κανονισει test drive και θα ενημερωσω σχετικα! Ν-connecta 1.6d
-
Ο χρήστης greemlin έγραψε:
Εχω κανονισει test drive και θα ενημερωσω σχετικα! Ν-connecta 1.6dΚάπου στα 27000 έρχεται πια αυτό ;
-
28200 τελικως με το χρωμα που ολα ειναι μεταλικα
-
Ο χρήστης greemlin έγραψε:
28200 τελικως με το χρωμα που ολα ειναι μεταλικαΝαι όντως στο xtrail ακόμα και το άσπρο είναι μεταλλικό και έχεις τη σχετική χρέωση.
Παντως και στα 28200 καλή η τιμή ειδικά αν σκεφτείς το σκαρί που παίρνεις. -
Στο παρακάτω site, εμφανίζει το XTrail σχετικά χαμηλά στην λίστα της αξιοπιστίας, σε κάθε περίπτωση πάντως αρκετά υψηλότερα από το Qashqai.
-
Την είδα και στο άλλο τοπικ τη λίστα και έχει αρκετά οξύμωρα.
Οκ αν στην αξιοπιστία περιλαμβάνεται και η συναρμογή τότε δικαίως είναι χαμηλά το QQ αλλά την ίδια στιγνη συγγενικά αμάξια με τα ίδια μηχανικά σύνολα (δοκιμασμένα επι χρόνια) είναι ψηλά.
Δεν έχει λογική μια τέτοια μεγάλη διαφορά. -
Δεν έχεις άδικο Στέφανε. Και εμένα μου έκαναν εντύπωση οι μεγάλες διαφορές, ανάμεσα σε σχεδόν ίδια μοντέλα. Πχ. το Qashqai τα πάει χάλια, ενώ το αδελφό Kadjar σαφώς καλύτερα. Από την άλλη, μιας και συνήθως μιλάμε για άλλες γραμμές παραγωγής, μπορεί αυτό να παίζει τον ρόλο του. Π.χ. ενώ στο θέμα του QQ υπάρχουν διαρκώς παράπονα για την συναρμογή, στο αντίστοιχο του Pulsar δεν βλέπεις κάτι αντίστοιχο.
-
Παρακολουθώντας χρόνια πλέον την ιστορία του qq (το οποίο είναι επί της ουσίας ένα πολύ αξιόπιστο αυτοκίνητο αφού σοβαρά θέματα δεν ειπώθηκαν ποτέ για αυτό...)θεωρώ και πιστεύω πως κάποια στιγμή θα ειπωθεί και από κάποιον σοβαρό ειδικό του χώρου πως το αδύνατο σημείο του είναι ένα και μόνο και αφορά στον συβδυασμό ελατήρια, αμορτισέρ, sillent blocks. Κάποιο από αυτά τα τρία ή και όλα μαζί συνεργατικά προκαλούν αστοχίες μικρές αλλά ενοχλητικές για κάποιους που εμφανίζονται με την μορφή τριγμών και συντονισμών. Επίσης και όντως μόνο ως προχειρότητα στην κατασκευή θα πρέπει να ελέγχονται όπου εμφανίζονται θέματα οι βάσεις της μηχανής και αν έστω και για χλσ αποκλίνουν από την προδιαγραφή. Καταλαβαίνω πως μπορεί για πολλούς εδώ μέσα αυτό που λέω να είναι λίγο δυσνόητο αλλά αν σε εμένα τύχαινε τέτοιου είδους πρόβλημα όπως αυτά που διαβάζω από λίγους αλλά αρκετούς... εκεί θα κοίταγα με τον μηχανικό μου. Θα έφτανα να απαιτήσω να αλλάξουν ακόμη και τα τοπ μάουντ αν χρειαζόταν και εντός εγγύησης.
-
Σπύρο είναι σίγουρα και όσα γράφεις γιατί μπορεί τα μηχανικά σύνολα της Ρενώ να μην έχουν βγάλει θέμα τα στα QQ αλλά πολλοί έχουν αλλάξει τοπ μαουντ ενώ και τα κουνήματα του λεβιέ, μεταξύ αλλων, οφείλονται σε βάσεις μηχανής.
Παντως για το θέμα της συναρμογής, της έλλειψης μόνωσης και των φθηνών πλαστικών ολα είναι αλήθεια και αν δεις εμπειρίες κατόχων και προσπάθειες επίλυσης θα ρίξεις πολύ γέλιο.
Nissan X-Trail 2013