-
κριτικές πάντως σε ξένα site γράφουν ότι το αμάξι 'δεν τραβάει'...
-
Για δώσε link. Γιατί εγώ ένα που είδα έγραφε πως είναι οκ και η έκδοση με cvt είναι λίγο χειρότερη. Αλλού λένε ότι δεν είναι γρήγορο αλλά κινείται αξιοπρεπώς. Εξαρτάται με τι το συγκρίνεις υποθέτω.
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
1570 κιλά είναι μετρημένο το 4x4 QQ και ο 1.6 τα καταφέρνει περίφημα. Να είναι λίγο πιο βαρύ το άλλο; Ε, πες πως έχει και ένα άτομο μέσα.Δεν ξέρω αν η διαφορά των 4Χ4 θα είναι τόσο μικρη 75-80 κιλά. Πάντως μιλάμε για ενα αμάξι +30εκ μακρύτερο και φαντάζομαι και φαρδύτερο τα 75-80 μου φαίνονται λίγα. Το 4Χ4 υπολογίζω να είναι γύρω στα 1700 κιλά δλδ μιλάμε για ένα αρκετά βαρύ αμάξι που ενδεχομένως ο 1.6 θα είναι οριακός και σίγουρα σε βάρος της κατανάλωσης, δύσκολα θα βλέπεις κάτω από 7-7.5 μικτό και ας γράφουν κάτι για 4.9 μικτό! εδώ 6-6.5 έχει το qq.
-
Είπαμε ότι ποτέ δε λαμβάνουμε υπόψιν τις εργοστασιακές καταναλώσεις γιατί δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. 1500 κιλά το δίνουν επίσημα. Να είναι 50-70 άντε 100 παραπάνω; 1700 χλωμό το κόβω...
-
Σιγά μην φτάσει 2 τόνους. Μαξ 70 κιλά πάνω απο το QQ και μερικά ακόμα στις 7θεσιες εκδόσεις λογο εξτρά μηχανισμών, για τα καθίσματα, τα ίδια τα καθίσματα κτλ.
Χαρακτηριστικά για να καταλαβαίνουμε τι λεμε καμια φορά το γαλλικο sedanακι μου είναι 20 κιλά πιο βαρύ απο το αντιστοιχο Hatch και + 30 εκ λαμαρίνας κτλ. Αυτά
Επίσης αμα πας να πλακώσεις ένα αμάξι με 0χλμ τις στιγμη που ο κατασκευαστής του σου λέει ότι μετα τα 3000 μπορεί να δώσει το 100% της απόδοσης το μοτερ γιατι πολυ απλά μέχρι τότε είναι προγραμματισμένο να μην πιάνει φουλ απόδοση είσαι μάλλον άξιος του μυαλού που κουβαλάς. + Τα παραπανω για το μοτερ περι απόδοσης απλά για γέλια -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Για δώσε link. Γιατί εγώ ένα που είδα έγραφε πως είναι οκ και η έκδοση με cvt είναι λίγο χειρότερη. Αλλού λένε ότι δεν είναι γρήγορο αλλά κινείται αξιοπρεπώς. Εξαρτάται με τι το συγκρίνεις υποθέτω.Στάλθηκε από το Nexus 5 μου
Mark ομολογώ ότι είχα κάνει search κανά δύο μήνες πριν και είχα διαβάσει τέτοια σχόλια.
Τώρα με αφορμή το αίτημά σου για link ξαναέκανα μια αναζήτηση και ομολογώ ότι είδα αντίστοιχα αρκετές κριτικές που λένε ότι ο κινητήρας είναι απλά 'επαρκής'...Βέβαια κανείς δε λέει για επιδόσεις, αλλά ότι 'φτάνει'...
Επισυνάπτω κάποια λινκς με φράσεις για τον κινητήρα :
http://www.whatcar.com/car-news/nissan/ ... ew/1293351
The 129bhp 1.6-litre diesel motor is the only engine option from launch, and comes as standard with a six-speed manual gearbox. It’s not fast, and it feels quite flat at low revs, but you do get a progressive surge of acceleration.http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Sea ... R-review-/
Despite the increase in dimensions, the new X-Trail is 90kg lighter than its equivalent predecessor, but 0-62mph is still a marathon rather than a sprint, covered in an egg-timed 11.4sec with the CVT.http://www.topgear.com/uk/car-news/Firs ... 2014-05-15
The 1.6-litre diesel - the only engine available until a petrol arrives in 2015 - is adequate and inoffensive. The steering is accurate and light, but otherwise it's pleasingly unsporty. There's multilink rear suspension and new electronic chassis control systems, one of which dabs the brakes to stop the car bobbling around over high-speed bumps. It soaks up the road rather well. The X-Trail is composed and comfortable and seems more interested in a calm journey than silly cornering speeds, although it doesn't entirely embarrass itself if you're in a brisk mood.http://www.autocar.co.uk/car-review/nis ... ive-review
It might not be the sportiest SUV around, but this third-generation X-Trail is a decent alternative to premium German rivalsΠάντως, όπως έγραψα και παραπάνω δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο 1.6άρης που κατά τη δική μου γνώμη είναι απλά οκ για το QQ θα αρκεί για το X-Trail. Εκτός κι αν τα 11.4 δευτερόλεπτα (αλλού διάβασα πάντως και για 10,5...) για τα 0-100 θεωρούνται αρκετά για ένα αυτοκίνητο το 2014. Εγώ, πάντως, με το δικό μου αμάξι που έχει 0-100 στα 12'' νιώθω ξεκάθαρα ότι 'δεν τραβάει καθόλου'. Εάν τα 11,4 είναι για κάποιον άλλον αρκετά...
Φυσικά ίσως μεγαλύτερη σημασία έχει να δει κάποιος τις επιταχύνσεις εν κινήσει για να δει πόση ώρα θα του πάρει για να κάνει μια άνετη προσπέραση όταν θα την χρειαστεί και δε θα κάθεται πίσω από το 'καταραμένο λεωφορείο' καροτσάκι -
Τα ίδια άρθρα διαβάσαμε βλέπω. Από ότι συμπεραίνω δεν βάζει και φωτιά στην άσφαλτο, αλλά δεν το λες και αργό.
Προσωπικά θεωρώ ικανοποιητικό οτιδήποτε μέχρι 12', σβέλτο όταν είναι μέχρι 11' και γρήγορο αν είναι κάτω από 10'. Είχα κατά καιρούς διάφορα αυτοκίνητα που για τα 100 θέλανε από 8 έως 15'. Πέρα από την πλάκα που έχει το γρήγορο, στην καθημερινή οδήγηση δεν κάνει καμιά φοβερή διαφορά. Ναι μεν, αν μιλάγαμε για ένα σπορ αμάξι ένα νούμερο της τάξεως των 11-12' θα ήταν μη ικανοποιητικό, αλλά σε ένα crossover/suv δεν είναι και τόσο άσχημο. Εκτός αν ο κύριος λόγος απόκτησής του είναι να το στήνεις στα φανάρια.Δεν μπορώ πάντως να φανταστώ πως θα είναι τόσο άσχημο, αν τα χαρακτηριστικά του κινητήρα είναι όμοια με του προηγούμενου 2λιτρου diesel και είναι ελαφρύτερο. Αν ήταν τόσο χάλια, θα έπρεπε όποιος το έχει πάρει εκείνο το βάψει μπλε και να το ρίξει στη θάλασσα.
Από περιέργεια καθαρά, ποιο αμάξι έχεις που επιταχύνει στα 100 σε 12' και σου φαίνεται πως δεν τραβάει;
-
Ελληναραδες 'ψάχνουν' για υποκατάστατο της Cayenne!!! Το θέλουν γρήγορο και φθηνό
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Έχω ένα toyota corolla του 2006. Δόξα τω θεώ δεν μου έχει βγάλει την παραμικρή βλάβη και έχει ήδη πάνω από 153000 χλμ από τα οποία τα 85.000 χλμ με υγραέριο ελέω τιμής βενζίνης...Οδηγώ κατά 80% σε επαρχιακό δίκτυο όπου υπάρχουν αγροτικά, λεωφορεία και για να προφτάσω να είμαι εγκαίρως στη δουλειά μου συχνά πρέπει να προσπεράσω μέσα σε 300-400μ το πολύ μέχρι την επόμενη στροφή ή μέχρι να έρχεται αμάξι από το αντίθετο ρεύμα (μόνο μια λουρίδα κυκλοφορίας για κάθε ρεύμα) Δεν τρέχω γενικά...πάω με 90-110, αλλά αν ο άλλος πάει με 75-80 αναγκαστικά πρέπει να τον περάσω...και συχνά για να το κάνω γρήγορα κατεβάζω αρχικά σε τρίτη ταχύτητα και ώσπου να περάσω χτυπάω 4000-5000 στροφές...Γενικά δεν προσπερνάω με άνεση...Γι' αυτό θέλω μεγαλύτερο αμάξι (αύξηση μελών οικογένειας γαρ...) με καλύτερες επιδόσεις...
-
Τα χρονια των 80' επιταχυνσεις πανω απο 10' τα λεγαμε ψοφια... αλλα ηθη αλλα εθιμα τοτε (και αλλα βαρη οχηματων βεβαια...)
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Έχω ένα toyota corolla του 2006. Δόξα τω θεώ δεν μου έχει βγάλει την παραμικρή βλάβη και έχει ήδη πάνω από 153000 χλμ από τα οποία τα 85.000 χλμ με υγραέριο ελέω τιμής βενζίνης...Οδηγώ κατά 80% σε επαρχιακό δίκτυο όπου υπάρχουν αγροτικά, λεωφορεία και για να προφτάσω να είμαι εγκαίρως στη δουλειά μου συχνά πρέπει να προσπεράσω μέσα σε 300-400μ το πολύ μέχρι την επόμενη στροφή ή μέχρι να έρχεται αμάξι από το αντίθετο ρεύμα (μόνο μια λουρίδα κυκλοφορίας για κάθε ρεύμα) Δεν τρέχω γενικά...πάω με 90-110, αλλά αν ο άλλος πάει με 75-80 αναγκαστικά πρέπει να τον περάσω...και συχνά για να το κάνω γρήγορα κατεβάζω αρχικά σε τρίτη ταχύτητα και ώσπου να περάσω χτυπάω 4000-5000 στροφές...Γενικά δεν προσπερνάω με άνεση...Γι' αυτό θέλω μεγαλύτερο αμάξι (αύξηση μελών οικογένειας γαρ...) με καλύτερες επιδόσεις...Αυτος ειναι ο σωστος τροπος προσπερααματος. Θεωρεις τις 4000 ΣΑΛ πολλες; Εκει αρχιζουν και ξυπνανε οι πολυβαλβιδοι ατμοσφαιρικοι βενζινοκινητηρες.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Τα χρονια των 80' επιταχυνσεις πανω απο 10' τα λεγαμε ψοφια... αλλα ηθη αλλα εθιμα τοτε (και αλλα βαρη οχηματων βεβαια...)Δεκαετια του 80 ελαχιστα προσιτα αυτοκινητα πλησιαζαν τις επιδοσεις αυτες. Το συνηθες στην Ελλαδα ηταν τα γαιδουρια των 60 ιππων.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Φυσικά δεν προσπερνάς με άνεση. Αφενός γιατί όσα άλογα και να έχεις τα συνηθίζεις και το όριο άνεσης μεταβάλλεται ανάλογα αφετέρου γιατί δεν εκμεταλλεύεσαι σωστά τα άλογα που έχεις. Για προσπέραση ξεκινάς με τις στροφές μέγιστης ροπής (3-4000) με σκοπό να τελειώσεις πριν μπεις στον κόφτη (5500-6500). Δοκίμασέ το και ξαφνικά θα βρεις τα μισά άλογα του κινητήρα σου που μέχρι τώρα κοιμόντουσαν...
-
Κι εγώ είχα την ίδια Corolla 1.4 και όταν την άλλαξα πήρα ένα Clio 1.2 tce. Ένα αμάξι με παρόμοιο βάρος, ίδια ιπποδύναμη αλλά λίγο καλύτερη ροπή λόγω τούρμπο. Οι ρεπρίζ είναι πολύ καλύτερες με το καινούριο. Ενδεικτικά το τράβηγμα που έχει με 5η και 80χλμ είναι αντίστοιχο με αυτό που είχε το Corolla με την ίδια σχέση όταν περνούσε τα 120 χλμ. Ένα τουρμποντίζελ με 30 kgr.m θα σου φανεί πύραυλος συγκριτικά.
-
80 με 5η και περιμένεις τράβηγμα σε ατμοσφαιρικό;
-
Όχι. Απλά του δίνω να καταλάβει τι διαφορά θα έχει.
-
Νομίζω ότι ξεκαθάρισα ότι κατεβάζω τρίτη για να προσπεράσω...αυτόματα οι στροφές πάνε κοντά στις 4000 και στα επόμενα δευτερόλεπτα στις 5000-5500+ όταν και βάζω πέμπτη και έκτη...φυσικά αυτό κρατάει μερικά μόνο δευτερόλεπτα...Δεν το καίω το αμάξι...Δεν κατάλαβα που είναι το λάθος που κάνω...
-
Δεν κάνεις κανένα λάθος. Τα αυτοκίνητα είναι φτιαγμένα για να λειτουργούν από το ρελαντί ως τον κόφτη. Δεν το 'καις' όπως λες ακόμα και στις 6500 στροφές. Έτσι πρέπει να το οδηγείς αν θέλεις να πάρεις την μέγιστη επιτάχυνση.
-
Ναι Αλέξανδρε καλά κάνει απλά δεν μπορει σε diesel να στελνεις το μοτερ στις 4000+ γιατι πολυ απλα εκεί δεν έχει ούτε ροπή ούτε δύναμη (απορω δηλαδή τι θέλουν τον κόφτη στις 5200 ) και το λέω γιατι ο φίλος μας απο το ατμο στο diesel μπορει να περίμενε να δουλευει όπως το βενζίνη του 1.4 ατμο
Πρέπει να παίζεις από 2400 μέχρι μαξ 4000. Ροπακλα ναι ολα καλά τα diesel απλα δεν έχουν μεγαλο φασμα λειτουργίας κι αυτο ειναι μείον στις ρεπρίζ -
Εννοείται ότι δε δοκίμασα να οδηγήσω το qq με τον ίδιο τρόπο που οδηγώ το corolla...Άλλωστε είχα και τον πωλητή δίπλα που με κατεύθυνε στις αλλαγές ταχυτήτων...Δε χρειαζόταν προφανώς να φτάσω σε τέτοιες στροφές για να επιταχύνει το qq...
Δεν το συζητώ, το qq πήγαινε σαφώς καλύτερα από το corolla...Μάλιστα, μόλις βγήκα από το qq και ξαναμπήκα στο δικό μου, εκεί είναι που μου φάνηκε ακόμη περισσότερο ότι το δικό μου σερνόταν...Απλά περίμενα ακόμη περισσότερα, με βάση αυτά που διάβαζα στις κριτικές.
Τέλος πάντων, το θέμα είναι για το x-trail κι εγώ προκάλεσα ένα αρκετά μεγάλο off topic...apologies
Nissan X-Trail 2013