-
Μιας και εγω την αποκαλεσα Εφακι και μιας και ειναι η δευτερη φορα που αναφερεσαι σ' αυτο βαζοντας εισαγωγικα ('Εφακι') , το υποκοριστικο δεν σημαινει οτι αναφερομαι σ' αυτην απαξιωτικα.
Σε σχεση με το οτι ανοιξε το μαγαζι της την Κυριακη το μονο που ειπα ηταν οτι ανησυχω για την υγεια της (αφου ηδη εργαζεται σκληρα). Ουτε οτι πιεσε καποιον υφισταμενο της ειπα ουτε κατι αλλο.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
...
https://www.facebook.com/indiescentstoreΔύσκολο εγχείρημα. Πολύ δύσκολο. Όχι λόγω των μεγάλων του χώρου, αλλά και επειδή πολλοί άλλοι το είχαν ή το επιχειρούν και τώρα, χωρίς σπουδαία αποτελέσματα.
Σε αυτό το χώρο προϊόντων εντύπωση μου είχε κάνει ένα 'σούπερ μάρκετ' καλλυντικών στον Κηφισό (δίπλα στην LION) με απομιμήσεις γνωστών αρωμάτων αλλά και γνωστές μάρκες άλλων προϊόντων.
Τα αρώματα τα είχε χωρισμένα ανά κατηγορία γνωστών αρωμάτων σε τιμές ξεφτίλα.
Έκανα την κίνηση και πήρα δύο μπουκάλια με όνομα RED SPIRIT μία γαλλική απομίμηση της Fahrenheit σε παρόμοιο μπουκάλι και τιμή ξεφτίλα. Τρομερό 'σούπερ μάρκετ'. Παίρνεις το καλαθάκι σου και γεμίζεις...χωρίς να γίνεται πανηγύρι γύρω σου.
-
Ο Μαρινόπουλος δεν είπε ακόμα στους εργαζόμενους του με ποιον τρόπο θα πληρωθούν το 6ωρο της Κυριακής ...
Στις αρχικές φήμες περί πληρωμής κανονικά με το 75% μπήκε τώρα και η φήμη για ένα επιπλέον ρεπό στις καθημερινές!
Πολύ ωραία 'ελληνικά' πράγματα ... -
Το 'Εφάκι' μπορούσε να ανοίξει ένα καλλυντικάδικο στο οποίο θα πουλάει μπράντες που φέρνει ο Χόντος και ο Σεφοράς και όταν αυτοί οι δυο θα έκαναν κάποια χοντρή έκπτωση (που μπορούν να υποστηρίξουν λόγω μεγέθους) θα έφταιγε το σύστημα που τρώει τα μικρομάγαζα-χούντα-κατοχή-διαδώστε συνέλληνες.Αντ' αυτού προτίμησε αυτό
...και ερχεται καποιο μεγαλυτερο ψαρακι που πουλαει μπραντες που επισης δε φερνει ο Χοντος και ο Σεφορας με το 1/3 της τιμης, ανοιγει με τη μεθοδο franchise ενα καταστημα σε καθε συνοικια σε ολες τις μεγαλες πολεις και μετα αντε γεια και το Εφακι και οποιο αλλο μικρομαγαζο.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ο Μαρινόπουλος δεν είπε ακόμα στους εργαζόμενους του με ποιον τρόπο θα πληρωθούν το 6ωρο της Κυριακής ...
Στις αρχικές φήμες περί πληρωμής κανονικά με το 75% μπήκε τώρα και η φήμη για ένα επιπλέον ρεπό στις καθημερινές!
Πολύ ωραία 'ελληνικά' πράγματα ...Σιγα μη τους δωσει και αναφορα. Τυχεροι ειναι που εχουν εστω και αυτη τη δουλεια.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πολύ ωραία 'ελληνικά' πράγματα ...επιβεβαιωνω,μιας και γειτονισσα μου μου ειπε ακριβως τα ιδια.Κριμα γιατι φευγει απο Καματερο να δουλεψει Αγ.Παρασκευη (πηγαινε ελα 3 ωριτσες)4ωρη,με ανδρα ανεργο και 3 παιδια.Εκτος του οτι δεν πληρωνετε στην ωρα της,και σχεδον παντα παιρνει εναντι,τωρα θα παρει ρεπο αντι για 75%.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σε αυτό το χώρο προϊόντων εντύπωση μου είχε κάνει ένα 'σούπερ μάρκετ' καλλυντικών στον Κηφισό (δίπλα στην LION) με απομιμήσεις γνωστών αρωμάτων αλλά και γνωστές μάρκες άλλων προϊόντων.
Τα αρώματα τα είχε χωρισμένα ανά κατηγορία γνωστών αρωμάτων σε τιμές ξεφτίλα.
Έκανα την κίνηση και πήρα δύο μπουκάλια με όνομα RED SPIRIT μία γαλλική απομίμηση της Fahrenheit σε παρόμοιο μπουκάλι και τιμή ξεφτίλα. Τρομερό 'σούπερ μάρκετ'. Παίρνεις το καλαθάκι σου και γεμίζεις...χωρίς να γίνεται πανηγύρι γύρω σου.
απο αυτο το μαγαζι ψωνιζουν πολλα κομμωτηρια,οντως εχει καλες τιμες.Επικαλ το λενε αν δεν κανω λαθος.
-
Ο χρήστης αεροζολ έγραψε:
@τριντεντΑφου νομιζεις οτι οποιος ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΕΙ (τα κουπονια ειναι προπληρωμη) για αγορες που ΘΑ κανει δεν βγαινει ζημιωμενος , οταν πληρωνεσαι απο τη δουλεια να περνας απο το Σ/Μ (για παραδειγμα) και να τους δινεις τα χρηματα που αντιστοιχουν στις αγορες που ΘΑ κανεις.
Περισσοτερα
Αυτο που σε συμφερει ειναι 900 + 50 σε κουπονια.
Με τα κουπονια ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΕΙΣ τις αγορες σου. Πραγμα το οποιο ειναι μια πολυ ασυνηθιστικη πρακτικη. Το κουπονι σε αντιθεση με το χρημα δεν μπορει να αποσυρθει απο την αγορα πιεζοντας ετσι τις τιμες προς τα κατω.
Οι επιχειρησεις με καποιο σημαντικο ογκο εξασφαλισμενων πωλησεων (λογω προπληρωμης) δεν εχουν κανενα λογο να ριξουν τις τιμες. Θα μπορουσαν και να τις αυξησουν με αποτελεσμα τη μειωση της αγοραστικης δυναμης. Φαντασου οταν πληρωνομαστε να περναμε απο το ΣΜ και να δινουμε ενα κατοσταρικο για τις αγορες που ΘΑ κανουμε.
Η προπληρωμη οπως την περιγραφεις, ειναι κακο πραγμα, οταν προπληρωνεις πραγματα που δε χρησιμοποιεις συχνα με καποιο ανταλλαγμα πχ 'εκπτωση', 'εξτρα δωρα' κλπ, οπως λαστιχα αυτοκινητου, αρωματα, χριστουγεννιατικα στολιδια. Εκει σωστα, δεσμευεις χρηματα νωρις, που θα μπορουσαν να πανε αλλου, σε πιο χρησιμες αγορες...
Εν αντιθεσει, τα 100€ του παραδειγματος, για ενα μηνα ΣΜ ειναι αστειο ποσο ακομα και για εργενη, δε συζηταμε να εχεις οικογενεια. Θα τα ξοδεψεις ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ, οτι και να γινει, οτι και να κανεις. Επισης, το σκηνικο με τις 'εξασφαλισμενες πωλησεις' στη θεωρια υπαρχει, αλλα δεν παιζει στα ΣΜ γιατι το ποσοστο των κουπονακηδων ειναι πολυ μικρο για να δικαιολογησει αυτο που περιγραφεις, ο κουπονακιας στο ΣΜ χανεται μεσα στο πληθος των υπολοιπων πελατων. Θα επαιζε οπως το λες, σε αλλες αγορες, με λιγοτερο πληθος πελατων.
Ειπα και παραπανω, το βελτιστο σε υγιη αγορα ειναι λεφτα στο χερι. Δε το συζηταμε. Αλλα δεν ειμαστε σε τετοια φαση τωρα.
Να μη σου πω οτι εδω και αρκετα χρονια πισω, συναδελφοι κυνηγουσαν την αυξηση με 'τιμολογια' (εκοβαν καθε μηνα ενα ποσο τιμολογιων στο ονομα της εταιριας, μεχρι ενα οριο) γιατι ετσι τους εμενε μεγαλο ποσοστο του κανονικου μισθου στην τραπεζα. -
Μ αρέσει που κάνουμε ανάλυση στο business model ενός μαγαζιού(και παράλληλα αναμεταδίδουμε την κεκαλυμμένη διαφήμιση ) αλλά δεν κοιτάμε τι σημαίνει αυτό το μέτρο για πολύ μεγαλύτερα μεγέθη εργαζομένων/υπαλλήλων, για την ίδια τη δομή της αγοράς και κατά πόσο το έχει ανάγκη η οικονομία αυτή τη στιγμή. Και βέβαια τι μηχανισμούς έχει το κράτος ώστε να διασφαλίσει ότι η μία επιπλέον μέρα δε θα 'φορτωθεί' στον απλό εργαζόμενο.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Πολύ ωραία 'ελληνικά' πράγματα ...επιβεβαιωνω,μιας και γειτονισσα μου μου ειπε ακριβως τα ιδια.Κριμα γιατι φευγει απο Καματερο να δουλεψει Αγ.Παρασκευη (πηγαινε ελα 3 ωριτσες)4ωρη,με ανδρα ανεργο και 3 παιδια.Εκτος του οτι δεν πληρωνετε στην ωρα της,και σχεδον παντα παιρνει εναντι,τωρα θα παρει ρεπο αντι για 75%.
Από τη στιγμή όμως που ψώνισε ο Νίκος (και ο κάθε Νίκος) με την άνεση του, τι μας νοιάζουν εμάς όλα αυτά ?!?
-
Παιδιά επειδή ειλικρινά είναι πολύ ΓΑΜΑΤΟ το concept που δουλεύετε μπορείτε να ανοίξετε ξεχωριστό τοπικό για όλη αυτή τη γνώση που δεν πρέπει να μείνει κρυφή;
Προτείνω τίτλο 'Περί ειλώτων και δουλοπάροικων σε supermarket και εμπορικά καταστήματα - ΔΙΑΔΩΣΤΕ'.
Πρόσφατα άκουσα ότι και στα πρατήρια καυσίμων γνωστής πολυεθνικής οι εργαζόμενοι πληρώνουν το σκατόχαρτο από την τσέπη τους.
ΟΥΤΕ ΛΙΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΑΛΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ! -
Eddie λίγη κοινωνική αλληλεγγύη δεν θα σου έκανε κακό.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Eddie λίγη κοινωνική αλληλεγγύη δεν θα σου έκανε κακό.Άλλο κοινωνική αλληλεγγύη και άλλο επιλεκτική γκοσιπολογία-τσέιν μέιλ.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Eddie λίγη κοινωνική αλληλεγγύη δεν θα σου έκανε κακό.Άγνωστη έννοια θα πολλούς Έλληνες
-
Eddie λίγη κοινωνική αλληλεγγύη δεν θα σου έκανε κακό.
Άλλο κοινωνική αλληλεγγύη και άλλο επιλεκτική γκοσιπολογία-τσέιν μέιλ.
Φορουμίτης ο οποίος είναι υπεύθυνος από το κράτος για αυτά τα θέματα σου είπε πως οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι. Τι σου φαίνεται δηλαδή σαν γκόσιπ;
-
Κοινωνική αλληλεγγύη είναι πολλά πράγματα.
Το να σηκώνουμε μπαϊράκι για εμπάργκο σε μια εταιρεία λόγω του θέματος της Κυριακής είναι από αυθαίρετο ως μπουρδίτσα να περνάει η ώρα.
Απλά επειδή είδα ότι υπάρχει πλούτος γνώσης (η κουνιάδα μου δουλεύει εκεί και της φωνάζει το αφεντικό της - διαδώστε) που είναι κρίμα να πάει χαμένος, πρότεινα τη δημιουργία τοπικού.
Ταπεινή μου γνώμη φυσικά...
-
Παιδιά επειδή ειλικρινά είναι πολύ ΓΑΜΑΤΟ το concept που δουλεύετε μπορείτε να ανοίξετε ξεχωριστό τοπικό για όλη αυτή τη γνώση που δεν πρέπει να μείνει κρυφή;εσύ δεν ήσουν ευαγγελιστής του: 'η μόνη πραγματικά επαναστατική πράξη που μπορεί να ρίξει το σύστημα είναι να μην αγοράζετε προϊόντα'?
-
Ναι και γι αυτό είπα ότι αν του φίλου του αρέσει εμένα μου περισσεύει.
Απλά τα κριτήρια της επανάστας αμφισβητώ γιατί εν προκειμένω βγάζουν σε λανθασμένα συμπεράσματα.
Εννοείται ότι η δύναμη μας ως καταναλωτές είναι σημαντική και αναμφισβήτητη (αν δεν βάλω το χέρι στην τσέπη, δεν θα εισπράξεις).
Το πως τη χρησιμοποιεί κανείς είναι άλλο θέμα. -
Ελεύθερη αγορά έχουμε, non?
Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα όταν κάποιος επιλέγει πού θα ακουμπήσει τα λεφτά του.
Άλλωστε οι υπεύθυνοι πωλήσεων το γνωρίζουν ότι μπορεί να χάσουν κάποιους πελάτες.Όταν δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο οι εταιρίες, και το πουλάνε αυτό ως premium στο προϊόν τους, είναι καλή πρακτική, και τους δίνουμε και βραβεία κοινωνικής ευθύνης. Και δώστου και βραβεία και δώστου δωρεάν διαφήμιση στις εφημερίδες, και τσακ η στάμπα στο προϊόν που το επιβεβαιώνει. Τότε είναι ΓΑΜΑΤΟ ο πελάτης να επιλέγει την τάδε εταιρία επειδή κάνει τόσες καλές πράξεις ή κέρδισε το τάδε βραβείο αγαθοεργίας. Τώρα εσύ αποφάσισες ότι είναι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΑΤΟ όταν βασίζει την επιλογή του ο πελάτης στο ίδιο κριτήριο και απορρίπτει την επιχείρηση αντί να την επιβραβεύει όταν θεωρεί ότι η εταιρική της πρακτική της δεν του αρέσει.
Μήπως τα θέλουμε όλα δικά μας; Λέω εγώ τώρα...edit
και μην ακούσω μπούρδες περί επαναστατικότητας και μπαϊράκια. Ένας άνθρωπος μίλησε για το τι θα κάνει αυτός(χωρίς να καλέσει κανέναν σε αντίστοιχη δράση), όπως κάποιος άλλος είπε ότι εκείνος θα πάει. Αλλά ο πρώτος είναι τσέιν-μέιλ και ο άλλος κανονικός καταναλωτής, ό,τι να ναι. -
Ελεύθερη αγορά έχουμε, non?
Όπως φαντάζεσαι η απάντηση είναι περιττή αν την περιμένεις από μένα.
Το σχόλιο μου λοιπόν αφορούσε το σκεπτικό του φίλου (φίλων) όπως θα λεγε κάποιος 'μαλακία να πάρεις ιταλικό αμάξι' .
Αν τους αρέσει εμένα μου περισσεύει απλά έχω κι εγώ το δικαίωμα να πω ότι είναι άκυρο το σκεπτικό.
Φιλικά (πάντα).
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]