-
Κοίτα άλλο να λες ότι διαφωνείς με την άποψη κάποιου και άλλο να χαρακτηρίζεις τσειν-μέιλ και επανάστα το δικαίωμα του.Απλά σου έδειξα πόσο άκυρο τελικά είναι το σχόλιό σου όταν την ίδια στιγμή οι επιχειρήσεις πουλάνε ανάλογες θέσεις προς όφελός τους.
Σαφές νομίζω -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Κοινωνική αλληλεγγύη είναι πολλά πράγματα.Το να σηκώνουμε μπαϊράκι για εμπάργκο σε μια εταιρεία λόγω του θέματος της Κυριακής είναι από αυθαίρετο ως μπουρδίτσα να περνάει η ώρα.
μπουρδα ειναι να σου τρωνε το 75%? Ετσι κανεις εσυ με τον εργοδοτη σου?
Απλά επειδή είδα ότι υπάρχει πλούτος γνώσης (η κουνιάδα μου δουλεύει εκεί και της φωνάζει το αφεντικό της - διαδώστε) που είναι κρίμα να πάει χαμένος, πρότεινα τη δημιουργία τοπικού.
Ταπεινή μου γνώμη φυσικά...
τους ειπαν οτι θα τους δωσουν ρεπο,και θα τους παντελονιασουν το 75% της Κυριακης.Για αυτο γινεται η κουβεντα,μην λες πραγματα που δεν ειπε κανεις.
-
Εγώ πάντως ακόμα προσπαθώ να καταλάβω αν ο EDDIE_147 αμφισβητεί ότι παίζουν τέτοιες πρακτικές (άρνηση πληρωμής δεδουλευμένων, απειλές και εκβιασμοί κτλ) στις ελληνικές επιχειρήσης ... Σε περίπτωση που δεν πιστεύεις ότι τέτοια πράγματα συμβαίνουν, θα σου πω όσο πιο ευγενικά γίνεται, ότι η επαφή σου με την πραγματικότητα είναι απλά μηδαμινή. Σε περίπτωση που καταλαβαίνεις ότι αυτά συμβαίνουν αυτή τη στιγμή αλλά κάνεις τις επιλογές που φαίνεται από τα γραπτά σου ότι έχεις κάνει, απλά να σου πω, επίσης πάρα πολύ ευγενικά, ότι δεν χρειάζεται να υπερασπιζόμαστε πάντα τις επιλογές μας ειδικά όταν αυτές είναι ... χμ ... ας πουμε αμφισβητούμενης ηθικές. Με λίγα λόγια ... πες 'έτσι γουστάρω' ρε παιδί μου, να μη καθόμαστε και εμείς να γράφουμε. Πολύ πιο τίμιο είναι έτσι, δεν νομίζεις?
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
μπουρδα ειναι να σου τρωνε το 75%? Ετσι κανεις εσυ με τον εργοδοτη σου?
Άποψή μου; Μόνο μπούρδα δεν είναι αυτό. Πολύ σοβαρό θέμα. Ωστόσο έχω την εντύπωση ότι οι εργοδότες βρίσκουν και τα κάνουν. Τα ίδια κάνουν και στο δικό μου εργασιακό χώρο. Αλλά γιατί να μην τα κάνουν; Όταν οι κυβερνώντες επί χρόνια δεν έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα στα εργασιακά, παρά μόνο ρεμούλα και εξυπηρέτηση συμφερόντων είναι φυσιολογικό ο κάθε εργοδότης να αλωνίζει στο χώρο του και να συμπεριφέρεται σας τσιφλικάς.
Μαγκιά για μένα είναι όταν το θέμα φτάνει στο απροχώρητο ο κάθε εργαζόμενος να τα βροντήξει και να φύγει και να τους στείλει όλους στο διάολο.
Θα μου πεις και που θα πάει μετά ε; Άλλο μεγάλο θέμα. Φαύλος κύκλος. Δύσκολα τα πράγματα.
Δυστυχώς μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.υ.γ. σε μας ήρθε η επιθεώρηση εργασίας, υποτίθεται ξαφνικά και απροειδοποίητα, αλλά πριν έρθει είχε πέσει τηλέφωνο και είχε καρφώσει την επικείμενη επίσκεψη. Και όλοι περιμέναμε σαν τους χάνους και φρόντισε ο εργοδότης να εμφανισθεί νόμιμος και τυπικός. Και τελικά η επιθεώρηση ήρθε για καφέ και έφυγε. Γελοίες καταστάσεις.
-
Σίγουρα συμβαίνουν τέτοια πράγματα απλά όταν μπαίνεις στη διαδικασία του να ακυρώσεις ένα μαγαζί (και να βγάλεις και παράρτημα επ' αυτού - δικαίωμα σου μέχρι ένα βαθμό) θα πρέπει να έχεις λίγο πιο ξεκάθαρη εικόνα από ένα περιστατικό.
Δηλαδή όσοι άνοιξαν την Κυριακή είναι γαλέρες και όσοι δεν άνοιξαν ΓΑΜΑΤΟΙ;
Δε νομίζω...
ΥΓ: Συνήθως στα μεγάλα μαγαζιά είναι πιο προσεκτικοί και σωστοί με τους εργαζομένους τους από τις επιχειρήσεις 5-10 ατόμων επειδή είναι πολύ περισσότερο εκτεθειμένοι γενικά.
Απλά επειδή ακούμε το οτιδήποτε για αυτά θεωρούμε δεδομένο ότι τα μικρά μαγαζιά είναι οι ΓΑΜΑΤΟΙ της υπόθεσης.Εν συντομία και προς αποφυγή παρεξήγησης:
Ψώνισε από το μαγαζάκι με ρούχα του κυρ Νώντα επειδή θέλεις να τον στηρίξεις ή γενικά να στηρίξεις το μαγαζί της γειτονιάς (το κάνω σε επίπεδο βιβλιοπωλείου πχ).
Είναι fail όμως να λες ότι θα ψωνίσω απ' τον κυρ Νώντα επειδή κάπου διάβασα ότι σε ένα εργοστάσιο των H&M στο Μαρόκο βίασαν μια εργάτρια και ο επιστάτης την έβγαλε λάδι (που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντήλι), τη στιγμή που ο κυρ Νώντας μπορεί να φέρνει κινεζιές από εργοστάσιο που σοδομίζουν στα διαλείματα ανήλικες παρθένες. -
Είναι fail όμως να λες ότι θα ψωνίσω απ' τον κυρ Νώντα επειδή κάπου διάβασα ότι σε ένα εργοστάσιο των H&M στο Μαρόκο βίασαν μια εργάτρια και ο επιστάτης την έβγαλε λάδι (που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντήλι), τη στιγμή που ο κυρ Νώντας μπορεί να φέρνει κινεζιές από εργοστάσιο που σοδομίζουν στα διαλείματα ανήλικες παρθένες.
και αυτο που γραφεις τι σχεση εχει με το ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΜΕΝΟ 75% της Κυριακης που δεν θα παρουν οι 4ωροι των 350 ευρω?
Το γεγονος ειναι σαφεστατο,γιατι εξακολουθεις να βαζεις παραδειγματα εκτος τοπου και χρονου,και που κανεις δεν αναφερθηκε σε κατι τετοιο? -
τι σχεση εχει με το ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΜΕΝΟ
ένα περιστατικό
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
γιατι εξακολουθεις να βαζεις παραδειγματα εκτος τοπου και χρονου,και που κανεις δεν αναφερθηκε σε κατι τετοιο?γιατι αν δεν το εκανε δεν θα ηταν ο EDDIE_147 που ξερουμε ολοι
η μονη απορια μου ειναι γιατι δεν επαιξε gif -
τι σχεση εχει με το ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΜΕΝΟ
ένα περιστατικό
που το ειδες το ενα περιστατικο? ενας εργαζομενος δουλευε την Κυριακη απο το συγκεκριμενο σμ ?
ή πιστευεις οτι ολοι οι αλλοι εμπορουπαλληλοι πηραν το 75% -
Το ότι ο χ εργοδότης ήταν ανοιχτός την Κυριακή και θα πληρώσει τους εργαζόμενους με τσίχλες για τη συγκεκριμένη μέρα σημαίνει αυτόματα ότι:
- ο ψ εργοδότης που θα προτιμήσουμε έναντι του χ πληρώνει στην ώρα του, δεν απολύει για πλάκα, μεταχειρίζεται καλά τους εργαζόμενους τους κλπ κλπ ΟΛΑ αυτά επειδή ήταν κλειστός την Κυριακή.
ΥΓ: Πιο τάλαρα δεν γίνεται ρε σόρυ.
-
:yawn:Το ότι ο χ εργοδότης ήταν ανοιχτός την Κυριακή και θα πληρώσει τους εργαζόμενους με τσίχλες για τη συγκεκριμένη μέρα σημαίνει αυτόματα ότι:
- ο ψ εργοδότης που θα προτιμήσουμε έναντι του χ πληρώνει στην ώρα του, δεν απολύει για πλάκα, μεταχειρίζεται καλά τους εργαζόμενους τους κλπ κλπ ΟΛΑ αυτά επειδή ήταν κλειστός την Κυριακή.
ΥΓ: Πιο τάλαρα δεν γίνεται ρε σόρυ.
παλι δεν απαντας για το ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΜΕΝΟ 75% και λες πραγματα που δεν ειπε ΚΑΝΕΙΣ.
Καληνυχτα.
-
Το ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΜΕΝΟ δεν αποδεικνύει ότι ο εργοδότης που θα προτιμήσουμε είναι συνολικά καλύτερος και πιο σωστός από αυτόν που ακυρώνουμε.
Απαντάω συνέχεια στα τελευταία 10 post μου αλλά προφανώς προσπαθείς μέχρι να σου δώσω διαφορετική απάντηση ή ένα δεν ξέρω/βαρέθηκα.
Τουλάχιστον ο φίλος -επειδή το ζαλίσαμε μέχρι αηδίας- πάλι καλά που επέλεξε Σκλαβενίτη (από τους καλύτερους εργασιακούς χώρους) και όχι κανά σεσημασμένο μπουρδέλο να γελάγαμε.
-
Το ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΜΕΝΟ δεν αποδεικνύει ότι ο εργοδότης που θα προτιμήσουμε είναι συνολικά καλύτερος και πιο σωστός από αυτόν που ακυρώνουμε.για το ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΜΑ ομως ΞΕΡΟΥΜΕ, ενω για τα αλλα υποθετικα σεναρια που μας λες ΟΧΙ.
Και αφου ξερουμε για το παντελονιασμα δεν θελω να στηριξω τον καργιολοεμπορο.
Τι δεν μπορεις να καταλαβεις απο τα παραπανω?Τουλάχιστον ο φίλος -επειδή το ζαλίσαμε μέχρι αηδίας- πάλι καλά που επέλεξε Σκλαβενίτη (από τους καλύτερους εργασιακούς χώρους) και όχι κανά σεσημασμένο μπουρδέλο να γελάγαμε.
μα αυτο ειπα και εγω και ο αλλος,αλλα εσυ απαντησες με τσιτατο τυπου ''εαν σας κανει να αισθανεστε καλυτερα''
και βεβαια αισθανομαι καλυτερα οταν τα χρηματα που δινω δεν τα δινω σε καργιολοεμπορο που θα κλεψει τα 15 ευρω απο εναν 4ωρο 350ευριτη. -
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Ο Μαρινόπουλος δεν είπε ακόμα στους εργαζόμενους του με ποιον τρόπο θα πληρωθούν το 6ωρο της Κυριακής ...
Στις αρχικές φήμες περί πληρωμής κανονικά με το 75% μπήκε τώρα και η φήμη για ένα επιπλέον ρεπό στις καθημερινές!
Πολύ ωραία 'ελληνικά' πράγματα ...επιβεβαιωνω,μιας και γειτονισσα μου μου ειπε ακριβως τα ιδια.Κριμα γιατι φευγει απο Καματερο να δουλεψει Αγ.Παρασκευη (πηγαινε ελα 3 ωριτσες)4ωρη,με ανδρα ανεργο και 3 παιδια.Εκτος του οτι δεν πληρωνετε στην ωρα της,και σχεδον παντα παιρνει εναντι,τωρα θα παρει ρεπο αντι για 75%.
Από τη στιγμή όμως που ψώνισε ο Νίκος (και ο κάθε Νίκος) με την άνεση του, τι μας νοιάζουν εμάς όλα αυτά ?!?
Κοίτα μη σου μείνει κανένα κουσούρι από τη στεναχώρια για τα ψώνια που έκανα τη Κυριακή. Αμαρτία θα είναι.
Επίσης προτείνω να κλείσεις το ίντερνετ και να μην ξαναμπείς γιατί υπάρχουν παιδάκια που δουλεύουν 12ώρα με 500 ευρώ (truestory) στο helpdesk γνωστού πάροχου και ΔΕΝ πληρώνονται υπερωρίες. (ΔΙΑΔΩΣΤΕ).
#κοινωνικήαλληλεγγύη
-
Ε δεν θα φορέσω και πλερέζες . Μέχρι όπου φτάνει το μυαλό του κάθε ενός μωρέ, εχω πάψει να έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις εδώ και καιρό
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Απολύθηκαν εμποροϋπάλληλοι που απήργησαν την Κυριακήhttp://news247.gr/eidiseis/apoluthhkan_ ... 88399.html
Είναι άθλιοι. Δικαίωμα στην απεργία δεν έχουν μόνον οι ΔΥ έχουν και οι Ι.Υ. και να σταματήσουν τις απειλές και τις απολύσεις όσοι εργοδότες τις κάνουν. Και ο Τύπος να γράφει ποιες αλυσίδες είναι αυτές που απέλυσαν κόσμο και οι καταναλωτές να τις μποικοτάρουν.
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Απολύθηκαν εμποροϋπάλληλοι που απήργησαν την Κυριακή
http://news247.gr/eidiseis/apoluthhkan_ ... 88399.html
...
Και ο Τύπος να γράφει ποιες αλυσίδες είναι αυτές που απέλυσαν κόσμο και οι καταναλωτές να τις μποικοτάρουν.Συνέβη και αλλού, ονομαστικά αυτή τη φορά: http://www.greek-national-pride.com/2013/11/blog-post_7.html
-
Περι Πατρας, η μια στην ουσια απολυθηκε λογω Κυριακης. Η αλλη ειχε αρνηθει να δουλεψει Τεταρτη απογευμα επειδη τα υπολοιπα καταστηματα της πολης ειναι κλειστα. Μετα το σαλο που δημιουργηθηκε επαιξε η ειδηση οτι τις ξαναπηραν. Για την αλυσιδα ονομα δεν ειπαν, την φωτογραφησαν κ ευκολα μπορει να καταλαβει κανεις. Μαλλον αυτη που επισκεφτηκε καποιος φορουμιστας τον Αυγουστο στην Θεσσαλονικη και γιονταν χαμος απο κοσμο.
-
Μεγάλες εμπορικές και παραγωγικές μονάδες έχουν θέσει τις απαιτήσεις τους (από παλαιότερα) έτσι ώστε είτε να μην προβούν σε απολύσεις , είτε να προχωρήσουν σε επενδύσεις. Μισθοί 300 € στα πλαίσια της φιλικότερης προς τις επενδύσεις Ελλάδας.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=501090 -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Μεγάλες εμπορικές και παραγωγικές μονάδες έχουν θέσει τις απαιτήσεις τους (από παλαιότερα) έτσι ώστε είτε να μην προβούν σε απολύσεις , είτε να προχωρήσουν σε επενδύσεις. Μισθοί 300 € στα πλαίσια της φιλικότερης προς τις επενδύσεις Ελλάδας.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=501090Αυτο εχει διαψευστει.
Αλλωστε για τους νεους εχουν ηδη γινει ειδικες μισθολογικες ρυθμισεις (περι τα 480 ο νιουφις;),και κατα την γνωμη μου ορθως για την παρουσα συγκυρια.Αυτο που σταδιακα θα παει στα 360 ειναι η συνταξη (η μια και μοναδικη που θα παιρνουν ολοι)
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]