-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Διόλου απίθανο να βγήκε ο κόσμος σήμερα στα SM να κάνει βόλτα ανάμεσα στα ράφια με τις κέτσαπ και τις μουστάρδες! Αλλά και κόσμος που χρειάστηκε επειγόντως να πάρει και φύλλα σφολιάτας διότι δεν προλαβαίνει τις καθημερινές... :
κατσε να το κανω πιο λιανα γιατι βλεπω να δυσκολευεσαι.
φυλλα σφολιατα αυτος που πηρε σημερα,θα ξαναπαρει την Δευτερα-Τεταρτη?Η την Τεταρτη ο τζιρος θα υπολειπεται λογω του οτι καποιοι ψωνισαν την Κυριακη?
Το να αλλαζεις το ποσο της εισπραξης απο την Τριτη στην Κυριακη ειναι γελοιο ενω δεν ξεκουραστηκε κανεις,δεν πληρωθηκαν πολλοι,και σε βαθος χρονου εκλεισαν και μερικες εκατονταδες μικρομαγαζα.εγώ απορώ πως ανοίγουν αυτά τα καταστήματα 6 μέρες την εβδομάδα...
τώρα ειδικά που ο κόσμος δεν έχει λεφτά, τα καταστήματα κ τα σούπερ μάρκετ πρέπει να ανοίγουν Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή. Σε 3 μέρες θα έκαναν τον τζίρο που κάνουν σε 6... -
Τα μισά λέτε. Είναι ανήθικο να αγοράζουμε γενικά από οποιαδήποτε αλυσίδα/πολυεθνική.
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Ελλαντα, μΠολιτισιμος, γΚουλτουραΕλβετια,σκατοψυχοι.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Διόλου απίθανο να βγήκε ο κόσμος σήμερα στα SM να κάνει βόλτα ανάμεσα στα ράφια με τις κέτσαπ και τις μουστάρδες! Αλλά και κόσμος που χρειάστηκε επειγόντως να πάρει και φύλλα σφολιάτας διότι δεν προλαβαίνει τις καθημερινές... :
κατσε να το κανω πιο λιανα γιατι βλεπω να δυσκολευεσαι.
φυλλα σφολιατα αυτος που πηρε σημερα,θα ξαναπαρει την Δευτερα-Τεταρτη?Η την Τεταρτη ο τζιρος θα υπολειπεται λογω του οτι καποιοι ψωνισαν την Κυριακη?
Το να αλλαζεις το ποσο της εισπραξης απο την Τριτη στην Κυριακη ειναι γελοιο ενω δεν ξεκουραστηκε κανεις,δεν πληρωθηκαν πολλοι,και σε βαθος χρονου εκλεισαν και μερικες εκατονταδες μικρομαγαζα.εγώ απορώ πως ανοίγουν αυτά τα καταστήματα 6 μέρες την εβδομάδα...
τώρα ειδικά που ο κόσμος δεν έχει λεφτά, τα καταστήματα κ τα σούπερ μάρκετ πρέπει να ανοίγουν Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή. Σε 3 μέρες θα έκαναν τον τζίρο που κάνουν σε 6...και που να κανεις την εβδομαδα 9 μερες, να δεις ποσα πολλα χρηματα θα ξοδευονται.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το ότι έχει τεθεί θέμα ... Nikos vs Forum είναι τουλάχιστον παρανοϊκό όπως και οι υποδείξεις στο πως και με ποιο τρόπο θα κατανείμει τον χρόνο του καθημερινές και τα ΣΚ.Βρε δεν ειναι το θεμα ο Νικος (και ζητω συγγνωμη αν θιχτηκε) αλλα ειναι ενα ωραιο παραδειγμα.
Αν το δεις πιο γενικα, οσοι ειναι υπερ του μετρου πιθανον να ζοριζονται στη δουλεια τους περισσοτερο απο καποιον που απλα θα εργαστει την Κυριακη.
Το λαθος ειναι πως αντι να διεκδικησουν να εργαζονται τις ωρες & μερες που αναγραφει η συμβαση τους, απλα απαιτουν να εργαζονται και οι αλλοι περισσοτερο ωστε να μπορουν να τους εξυπηρετησουν.Το αν πληρωνονται η οχι... Ολοι πιστευω εχετε ακουσει για τις συνθηκες εργασιας, τις απολαβες κτλ των εργαζομενων της μεγαλυτερης Ελληνικης εταιριας λιανικης με ρεκορ τζιρου το 2012. Τα 'βγαλαν τα λεφτα τους...
Περι ηθικης και σεβασμου:
Αυτοι που δεν σεβονται τιποτα, θα μπουν στο μαγαζι 'να ριξουν μια ματια' στις 9 παρα 5 και θα γυροφερνουν κανα μισαωρο (οταν το καταστημα κλεινει στις 9) χωρις κανεναν ενδοιασμο, θα αφησουν το προιον που κοιταζαν σε διαφορετικο ραφι απο εκεινο που το πηραν, θα μιλανε στον ενικο και με αγενεια κτλ.
Δε χρειαζεται να τεθουν υπερ ή κατα του μετρου για να βγει συμπερασμα... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εμείς μια χαρά πάμε Νίκο μου. Και ναι, όταν τελειώνει το ωράριο σου, ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΓΑΜΟΒΟΗΘΟ ΣΟΥ!!! Το ξέρεις πως σε στρατιωτικά πόστα που διαχειρίζονται αεροπλάνα, πυραύλους, βλήματα κλπ κλπ υπάρχει πάντα αντικαταστάτης; Στη δική σου γαμοδουλειά γιατί δεν μπορεί να υπάρξει; Τι είσαι ρε φίλος; Ο Πρόεδρος της Ρωσίας που έχει το βαλιτσάκι με τα πυρηνικά για να καταστρέψει όλο τον κόσμο;Με συγχωρείς που μιλάω απότομα. Σε συμπαθώ γενικά αλλά λες χαζομάρες ρε φίλε τώρα...
Όχι εντάξει, δε πειράζει για τον τόνο.
Λέω χαζομάρες. Εγώ?
ΟΚ...
Για τα στρατιωτικά πόστα, όχι δε το γνώριζα. Θα το θέσω ως θέμα πάντως στην επόμενη συνάντηση. Θα τους πω, όχι δε μιλάμε στις 17:01 επειδή δεν έχω βοηθό και πρέπει να μου βρείτε βοηθό γιατί 'σε στρατιωτικά πόστα που διαχειρίζονται αεροπλάνα, πυραύλους, βλήματα κλπ κλπ υπάρχει πάντα αντικαταστάτης'.
Νομίζω θα γελάμε για ένα μήνα.
Τι λες?
Που είσαι ρε τράιφον? Εδώ έχει ζουμί η φάση!
-
σημερα οι μοναδικες σακουλες στο κεντρο ηταν ιντιτεξ.....
οχι που θα αφορουσε το μετρο της κυριακης τα μικρα μαγαζια των μεχρι 250 τμ...
και για να καταλαβετε λιγακι οι εκτος αγορας.....ενα απο τα 'μικρα' καταστηματα του οικου ιντιτεξ στην τσιμισκη εχθες σαββατο εκανε τζιρο 49κ μπαγκς....απιστευτο.....? κι ομως αληθινο...
ειπαμε η ελευθερη αγορα και ο ανταγωνισμος λειτουργει υπερ του καταναλωτη...για οσους καταναλωτες μεινουν βεβαιως βεβαιως... -
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Ελλαντα, μΠολιτισιμος, γΚουλτουραΤρύφωνα Σαμαρά πες μας και την άποψη της Ελβετίας. Επίσης πες μας και έναν σπουδαίο Ελβετό φιλόσοφο, μηχανολόγο ή κάτι τέλως πάντων που να αξίζει.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Για τα στρατιωτικά πόστα, όχι δε το γνώριζα. Θα το θέσω ως θέμα πάντως στην επόμενη συνάντηση. Θα τους πω, όχι δε μιλάμε στις 17:01 επειδή δεν έχω βοηθό και πρέπει να μου βρείτε βοηθό γιατί 'σε στρατιωτικά πόστα που διαχειρίζονται αεροπλάνα, πυραύλους, βλήματα κλπ κλπ υπάρχει πάντα αντικαταστάτης'.Ίσως μάθετε 5 πράγματα τότε στην πολυεθνική σας. Γιατί αν δεν τα ξέρετε ήδη, του κώλου είναι η εταιρεία φίλε μου, και το λέω ειλικρινά.
-
Ελλαντα, μΠολιτισιμος, γΚουλτουρα
Τρύφωνα Σαμαρά πες μας και την άποψη της Ελβετίας. Επίσης πες μας και έναν σπουδαίο Ελβετό φιλόσοφο, μηχανολόγο ή κάτι τέλως πάντων που να αξίζει.
οι αυτοχθονες ειναι δημιουργικος και πολιτισμενος λαος....οι εμβολιασμενοι εχουν το προβλημα....
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Ελλαντα, μΠολιτισιμος, γΚουλτουρα
Τρύφωνα Σαμαρά πες μας και την άποψη της Ελβετίας. Επίσης πες μας και έναν σπουδαίο Ελβετό φιλόσοφο, μηχανολόγο ή κάτι τέλως πάντων που να αξίζει.
οι αυτοχθονες ειναι δημιουργικος και πολιτισμενος λαος....οι εμβολιασμενοι εχουν το προβλημα....
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Θα τους πω, όχι δε μιλάμε στις 17:01 επειδή δεν έχω βοηθό και πρέπει να μου βρείτε βοηθό γιατί 'σε στρατιωτικά πόστα που διαχειρίζονται αεροπλάνα, πυραύλους, βλήματα κλπ κλπ υπάρχει πάντα αντικαταστάτης'.
Καλα, μη πιανουμε τα ακρα. Σε υπευθυνες θεσεις το ωραριο εκ των πραγματων γινεται ολιγον λαστιχο. Αλλα μεχρι καποιο σημειο... Οταν γινεται σε καθημερινη βαση 'ακουμπαει' λιγο την εκμεταλλευση.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Θα τους πω, όχι δε μιλάμε στις 17:01 επειδή δεν έχω βοηθό και πρέπει να μου βρείτε βοηθό γιατί 'σε στρατιωτικά πόστα που διαχειρίζονται αεροπλάνα, πυραύλους, βλήματα κλπ κλπ υπάρχει πάντα αντικαταστάτης'.
Καλα, μη πιανουμε τα ακρα. Σε υπευθυνες θεσεις το ωραριο εκ των πραγματων γινεται ολιγον λαστιχο. Αλλα μεχρι καποιο σημειο... Οταν γινεται σε καθημερινη βαση 'ακουμπαει' λιγο την εκμεταλλευση.
Αν δηλαδή τρακάρει ο Νίκος και πάει στο νοσοκομείο (κούφια η ώρα και ποτέ να μην συμβεί ) το υποκατάστημα της πολυεθνικής στην Αθήνα θα κλείσει. Είναι καλά οργανωμένη εταιρεία λέμε!!!
-
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1900771
Η πρώτη Κυριακή κατά την οποία τα καταστήματα θα μπορούν να μείνουν ανοιχτά στο πλαίσιο της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου (1-9 Νοεμβρίου) θα αποτελέσει και το κρίσιμο τεστ ενόψει των οριστικών αποφάσεων που αναμένεται να λάβουν από την επόμενη εβδομάδα οι αντιπεριφερειάρχες όλης της χώρας, για το αν και με ποιό τρόπο θα επιτρέψουν στις περιοχές τους να λειτουργούν τα καταστήματα κάτω των 250 τ.μ. όλες τις Κυριακές του χρόνου και όχι μόνο στις επτά που θεσπίστηκαν με το νέο πλαίσιο της αγοράς.
ενώ αντίθετα οι εκπρόσωποι των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων αλυσίδων του λιανεμπορίου χαιρετίζουν το άνοιγμα της αγοράς ευελπιστώντας πως θα τονώσουν τις πωλήσεις τους** και θα ξεστοκάρουν με σχετικά συγκρατημένες εκπτώσεις, **εκμεταλλευόμενοι την αύξηση της εμπορικής κίνησης.
Στο μέσον οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο που εκφράζουν ανησυχίες ότι ανοίγει η κερκόπορτα πλήρους κατάργησης της κυριακάτικης αργίας και περαιτέρω υποβάθμισης των εργασιακών δικαιωμάτων, όταν ήδη ένας πολύ μεγάλος αριθμός από αυτούς υποαμείβεται, εργάζεται με ελαστικούς όρους απασχόλησης, και ειδικά σε πολλά μικρότερα καταστήματα δουλεύει χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.
το μέτρο το οποίο πέρασε από σαράντα κύματα για να ψηφιστεί φέτος το καλοκαίρι **κατόπιν πιέσεων των μεγάλων καταστημάτων λιανικής που είχαν σύμμαχο την τρόικα και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη
** -
Εμείς μια χαρά πάμε Νίκο μου. Και ναι, όταν τελειώνει το ωράριο σου, ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΓΑΜΟΒΟΗΘΟ ΣΟΥ!!! Το ξέρεις πως σε στρατιωτικά πόστα που διαχειρίζονται αεροπλάνα, πυραύλους, βλήματα κλπ κλπ υπάρχει πάντα αντικαταστάτης; Στη δική σου γαμοδουλειά γιατί δεν μπορεί να υπάρξει; Τι είσαι ρε φίλος; Ο Πρόεδρος της Ρωσίας που έχει το βαλιτσάκι με τα πυρηνικά για να καταστρέψει όλο τον κόσμο;Με συγχωρείς που μιλάω απότομα. Σε συμπαθώ γενικά αλλά λες χαζομάρες ρε φίλε τώρα...
Μισό λεπτό, γιατί τα έχουμε παρεξηγήσει τα πράγματα...
Σε θέσεις σοβαρές δύσκολα υπάρχει αντικαταστάτης... Θα σου τηλεφωνήσουν κ στο σπίτι, θα χρειαστεί να περάσεις κ από το γραφείο κτλ...
Εγώ θυμάμαι πως κ στον στρατό σε περιόδους προετοιμασίας για ασκήσεις, καθώς κ σε μεγάλες θέσεις, διευθυντές 2ου κ 3ου γραφείου, οι αξιωματικοί (συνταγματάρχες κυρίως) πήγαιναν κ το απόγευμα στο γραφείο 1-2 ώρες. Κάποτε στη Στρατιά για μήνες έφτιαχναν τους χάρτες θυμάμαι... Επίσης θυμάμαι πως όσο ανέβαινε ο βαθμός, τόσο λιγότερες άδειες... κυρίως λόγω ευθύνης... τώρα αν τα τηρούν ή όχι όλοι οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί αυτά, δεν ξέρω... όμως τα έβλεπα σε πολλούς...
Άλλες φορές κ καμιά Κυριακή για καμιά ώρα πάλι συνέβαινε αυτό...
Και στο νοσοκομείο μου, αν συμβεί κάτι κ θέλουμε κάποιον εξειδικευμένο ιατρό, ακόμη κ αν δεν έχει εφημερία, του τηλ. Όπως κ με τη Σάλκε που τρέχω τώρα, αν συμβεί κάτι, πάντα δέχομαι τηλέφωνο (18 ώρες το 24ωρο) κ είτε το κανονίζω μόνος, είτε οργανώνω να κανονιστεί...
Το πρόβλημα έγκειται όχι στο γεγονός ότι δουλεύουν τα καταστήματα Κυριακές... έγκειται στο κ#λοκράτος που ζούμε κ στο οποίο παρανομεί ο καθένας... έτσι κ εδώ μάλλον αντί οι εργαζόμενοι να πληρωθούν αυτά που τους αναλογούν, φωνάζουν όλοι γιατί φοβούνται ότι δε θα πληρωθεί ο εργαζόμενος ή δε θα πάρει τη Δευτέρα ως ελεύθερη...
Το μέτρο ως μέτρο δεν είναι κακό αν τηρηθούν οι κανόνες...
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
σημερα οι μοναδικες σακουλες στο κεντρο ηταν ιντιτεξ.....
οχι που θα αφορουσε το μετρο της κυριακης τα μικρα μαγαζια των μεχρι 250 τμ...
και για να καταλαβετε λιγακι οι εκτος αγορας.....ενα απο τα 'μικρα' καταστηματα του οικου ιντιτεξ στην τσιμισκη εχθες σαββατο εκανε τζιρο 49κ μπαγκς....
ειπαμε η ελευθερη αγορα και ο ανταγωνισμος λειτουργει υπερ του καταναλωτη...για οσους καταναλωτες μεινουν βεβαιως βεβαιως...Η αρχική πρόταση ήταν να ανοίγουν την Κυριακή μαγαζιά μικρότερα των 250 τ.μ.
Αυτό δεν έγινε δεκτό από τους ΜΙΚΡΟΥΣ μαγαζάτορες και τώρα θα ανοίγουν όλα τα μαγαζιά.Δεν είμαι αντίθετος στη λειτουργία των (μικρών) καταστημάτων την Κυριακή.
Όλες οι ταβέρνες, εστιατόρια, γυράδικα, καφετερίες, περίπτερα, μπουγατσατζίδικα, πάρκινγκ κλπ. είναι ανοικτά - να είναι ανοικτά και τα εμπορικά καταστήματα. -
Για να δουμε τι γινεται και στην Ευρωπη:
http://www.topsightseeing.com/england/l ... /index.htm
http://www.topsightseeing.com/france/pa ... /index.htm
http://www.topsightseeing.com/italy/rom ... /index.htm
http://www.topsightseeing.com/hungary/b ... /index.htm
http://www.topsightseeing.com/belgium/b ... /index.htm
Συμπερασμα:
Είμαστε ο πιο φτωχος λαος της Ευρωπης, με το μικροτερο πληθυσμο, δουλευουμε ηδη περισσοτερο απο ολους και θελουμε να διευρυνουμε το ωραριο των καταστηματων -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Το πρόβλημα έγκειται όχι στο γεγονός ότι δουλεύουν τα καταστήματα Κυριακές... έγκειται στο κ#λοκράτος που ζούμε κ στο οποίο παρανομεί ο καθένας... έτσι κ εδώ μάλλον αντί οι εργαζόμενοι να πληρωθούν αυτά που τους αναλογούν, φωνάζουν όλοι γιατί φοβούνται ότι δε θα πληρωθεί ο εργαζόμενος ή δε θα πάρει τη Δευτέρα ως ελεύθερη...
Το μέτρο ως μέτρο δεν είναι κακό αν τηρηθούν οι κανόνες...
Ma αυτο συζηταμε τοση ωρα,οτι στην Ελλαδα του σημερα ,με αυτες τις συνθηκες στην αγορα,αυτο το μετρο θα διμιουργησει εργασιακο χαος,τρεις χειροτερο αποτι ειναι τωρα.
Δεν μιλαμε για τη Γερμανια,ουτε για την Δανια,ουτε για την Ελλαδα του 2006. -
Για τα στρατιωτικά πόστα, όχι δε το γνώριζα. Θα το θέσω ως θέμα πάντως στην επόμενη συνάντηση. Θα τους πω, όχι δε μιλάμε στις 17:01 επειδή δεν έχω βοηθό και πρέπει να μου βρείτε βοηθό γιατί 'σε στρατιωτικά πόστα που διαχειρίζονται αεροπλάνα, πυραύλους, βλήματα κλπ κλπ υπάρχει πάντα αντικαταστάτης'.
Ίσως μάθετε 5 πράγματα τότε στην πολυεθνική σας. Γιατί αν δεν τα ξέρετε ήδη, του κώλου είναι η εταιρεία φίλε μου, και το λέω ειλικρινά.
Εντάξει, Άλεξ...ό,τι πεις.
Αν δηλαδή τρακάρει ο Νίκος και πάει στο νοσοκομείο (κούφια η ώρα και ποτέ να μην συμβεί ) το υποκατάστημα της πολυεθνικής στην Αθήνα θα κλείσει. Είναι καλά οργανωμένη εταιρεία λέμε!!!
Όχι δε θα κλείσει, αλλά μου φαίνεται ότι τα έχεις μπερδέψει.
Είναι άλλο πράγμα η άδεια και άλλο η απαίτηση για 4ώρο βοηθό σε πολυεθνική επειδή κάποιος πρέπει να φεύγει στις 5.
Εντάξει, αυτό νομίζω ότι είναι αστείο από μόνο του.
Αλλά νομίζω ότι αρκετά παίξαμε, δε συμφωνείς?
-
Τελικα δεν εκανα βολτα στα μαγαζια, αλλα εκανα κατι καλυτερο. Πριν λιγο μιλουσα με φιλο που εργαζεται σε εταιρια security σε χρηματαποστολες (εννοειται οτι δουλεψαν και αυτοι σημερα, οχι παιζουμε). Οποτε απεκτησα μια εικονα για την κινηση σημερα μεσα απο τα δικα του μάτια:
- Οντως υπηρχε κοσμος που ειχε μαζευτει απο νωρις και μαλιστα παραπονεθηκε που δεν ανοιξαν ακριβως στην ωρα τους
- Σκλαβενιτης και Γαλαξιας ΔΕΝ ανοιξαν, πιθανον το ξέρατε
- ΣΜ σε παραδοσιακά 'καλη' περιοχη της Αθηνας, εκανε μια χαρα τζιρο, αναμενομενο, το ιδια ομως και το ΣΜ στη γειτονια μας που ειχε κοσμο καργα και ας ειμαστε πιο μπας κλας.
- Είπαν σε χρηματαποστολη την ατακα 'σημερα βγαλαμε τη χασουρα της Παρασκευης και του Σαββατου' αρα δεν τρελλαθηκαν
- Βοηθησε αρκετα και το γεγονος οτι επαιζαν εκπτωσεις, οπως και προσφορες κουπονιων απο εφημεριδες ή αλλες προσφορες μονο για σημερα, που σαν κινησεις ηταν δεδομενο οτι θα τονωναν το ενδιαφερον: Βλεπε ΙΚΕΑ που ειχε 1€ τα κεφτεδακια και happenιngs για τα πιτσιρικα στον παιδοτοπο, για να βγαλει τους γονεις εξω απο το σπιτι και να τους μπασει στο μαγαζι.
- Δεν ξερουμε επισης ( αν και ελπιζω οχι) να εβγαλαν τα εξοδα τους, (ρευμα, μισθοδοσια) κλπ, ωστε να αποθαρρυνθουν.
Τι πιστευω οτι θα γινει αν το μετρο συνεχιστει:
- Ο τζιρος/καταναλωτη αρχικα θα ειναι λιγο πολυ ο ιδιος με τον τυπικο, δε θα αλλαξει, αντε να μπει και ενα αμελητεο ποσοστο επιπλεον λογω ηλιθιων αγορων της στιγμης.
- Θα παρει τα πανω του ομως σιγα σιγα οταν θα κλεινουν τα μικρα μαγαζακια στις γωνιες, απο εκει θα παρθει το μεριδιο, εμεις ετσι και αλλιως τα ιδια θα ξοδευουμε.
- Οι εργαζομενοι σε τετοιες επιχειρησεις θα τον πιουν κανονικά, οι εργαζομενοι σε μικρα μαγαζια θα πανε σπιτι τους.
- Οι μονοι που δε θα καταλαβουν τιποτα απολυτως ουτε θα θιχτουν, θα ειναι κλασικα οι Δημοσιοι υπάλληλοι. Ακομα και οι Ιδιωτικοι υπαλληλοι, θα παψουν να εχουν τη δικαιολογια 'ρε παιδια ουτε σουπερμαρκετ δεν προλαβαινω να παω' που επαιζε εστω και λιγο μεχρι προτινος.
@Νικος
Το θεμα 'ηθικη' οπως τιθεται εδω, οντως ακουγεται λιγο βαρυ. Αντιστοιχα δεν μου ακουγεται εντος πραγματικοτητας το περι βοηθου κλπ. Επιμενω ομως, οτι οπως την εβγαζες τοσα χρονια θα την εβγαζες και τωρα, εχεις παει και αλλες φορες ταξιδια ειμαι σιγουρος και ακομα πιο σιγουρος οτι οταν εφυγες δεν πεινασαν αυτοι που αφησες πισω. Δεν ξερω τι δουλεια κανεις (αν θες στειλε ΠΜ, εχω μια περιεργεια, δε χρειαζεται να πεις πληρεις λεπτομερειες, εργαζεσαι και Σαββατο?) αλλα εχω την εντυπωση οτι μπορεις να ξεκλεψεις λιγο χρονο μεσα στην ημερα. Πχ προσωπικα ψωνιζα στο Μαρουσι που εργαζομουν και εμενα Νεο Φαληρο. Μια χαρα σχολαγα απο 10ωρο κλπ, και εκμεταλευομουν την εγγυτητα της δουλειας σε ΣΜ οποτε πηγαινα σπιτι με τα ψωνια, αλλιως αν περιμενα να ψωνισω απο το ΣΜ της περιοχης μου, οταν εφτανα, ηταν ηδη κλειστα.Στην τελικη οι μονογονεικες οικογενειες με παιδια τι κανουν?
Μεχρι και να δωσεις ενα χαρτζηλικι στο παιδι του γειτονα για να σου ψωνιζει οτι θελεις θα μπορουσες. Λυσεις υπαρχουν αμα θελουμε, ειδια οταν αυτο που διακυβευεται απο την αλλη μερια ειναι πολυ μεγαλο και εχει να κανει και με τους δυσμοιρους που εργαζονται περιεργες ωρες σε μαγαζια + οσους εχουν μικρομαγαζα.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]