-
επαναφέρω το θέμα μόνο και μόνο για να εμημερώσω όσους δεν ξέρουν ότι η φοβερή σειρά ντοκιμαντέρ του bbc 'the world at war'(1973) είναι διαθέσιμη(για την ακρίβεια είναι 2 χρόνια τώρα αλλά εγώ τώρα την βρήκα) και σε remastered version 720p!
Βέβαια λείπουν τα 8 μπονους επεισόδια της dvd version όμως αξίζει να την αποκτήσετε και να την δείτε!
Φοβερή η αφήγηση από τον λόρενς ολίβιε!Ειλικρινά αναθεώρησα με όσα είδα και διάβασα πολλά σχετικά με την θεώρηση μου για την σημαντικότητα του ρόλου της Ελλάδας στον Β'ΠΠ αλλά πλέον και για το λόγο που ο πόλεμος εξελίχθηκε όπως εξελίχθηκε!
-
επαναφέρω το θέμα μόνο και μόνο για να εμημερώσω όσους δεν ξέρουν ότι η φοβερή σειρά ντοκιμαντέρ του bbc 'the world at war'(1973) είναι διαθέσιμη(για την ακρίβεια είναι 2 χρόνια τώρα αλλά εγώ τώρα την βρήκα) και σε remastered version 720p!
Βέβαια λείπουν τα 8 μπονους επεισόδια της dvd version όμως αξίζει να την αποκτήσετε και να την δείτε!
Φοβερή η αφήγηση από τον λόρενς ολίβιε!Ειλικρινά αναθεώρησα με όσα είδα και διάβασα πολλά σχετικά με την θεώρηση μου για την σημαντικότητα του ρόλου της Ελλάδας στον Β'ΠΠ αλλά πλέον και για το λόγο που ο πόλεμος εξελίχθηκε όπως εξελίχθηκε!
-
Συγκλονιστική σκηνή από το World at War του BBC.
-
Ο χρήστης AΠΡΙΛΙΑΝΟΣ έγραψε:
δηλ στεριανε αληθεια υποστηριζεις αυτα που εγραψες?
εχω καποιους γνωστους εν ζωη που συγγενεις κ οικογενειακος κυκλος σφαγιαστηκαν απο κομμουνιστες συμμοριτες.
θα μου επιτρεψεις να μεταφερω τις αποψεις σου περι κομμουνισμου κ μεταδιδακτορικου κοκ σε αυτους οκ?
για να γελαει ολο το αεροπλανο της ραιανειρ οτι υπαρχουν ανθρωποι στην ελλαδα που πιστευουν σε τετοιες παλαβομαρες.send from my KTM sm 990r
Ακριβώς το ίδιο επιχείρημα έχω να σου αντιτάξω κι εγώ αλλά από την άλλη πλευρά για τους διωγμούς στον εμφύλιο αλλά και στην 7ετία.
ποιο επιχειρημα δηλ?ειμαι πολυ περιεργος να μαθω τι σας εχουν παραμυθιασει.
(ξερεις οχι οτι με νοιαζει αλλα κουβεντα να κανουμε)πριν κανα μισαωρο το ειδα. τι σας ψεκαζουν μωρε
Εκτελέσεις αριστερών από τα Τάγματα Ασφαλείας δεν έγιναν; Βασανισμοί, διωγμοί, εκτοπίσεις και 'κατά λάθος' θάνατοι δεν έγιναν στην επταετία; Μέχρι και συνάδελφοι στρατιωτικοί αποτάχθηκαν ή/και βασανίστηκαν στην ΕΣΑ!!! Πόσα θες για να μας τρελάνεις;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
εχω καποιους γνωστους εν ζωη που συγγενεις κ οικογενειακος κυκλος σφαγιαστηκαν απο κομμουνιστες συμμοριτες.
θα μου επιτρεψεις να μεταφερω τις αποψεις σου περι κομμουνισμου κ μεταδιδακτορικου κοκ σε αυτους οκ?
για να γελαει ολο το αεροπλανο της ραιανειρ οτι υπαρχουν ανθρωποι στην ελλαδα που πιστευουν σε τετοιες παλαβομαρες.send from my KTM sm 990r
Ακριβώς το ίδιο επιχείρημα έχω να σου αντιτάξω κι εγώ αλλά από την άλλη πλευρά για τους διωγμούς στον εμφύλιο αλλά και στην 7ετία.
(ξερεις οχι οτι με νοιαζει αλλα κουβεντα να κανουμε)πριν κανα μισαωρο το ειδα. τι σας ψεκαζουν μωρε
Εκτελέσεις αριστερών από τα Τάγματα Ασφαλείας δεν έγιναν; Βασανισμοί, διωγμοί, εκτοπίσεις και 'κατά λάθος' θάνατοι δεν έγιναν στην επταετία; Μέχρι και συνάδελφοι στρατιωτικοί αποτάχθηκαν ή/και βασανίστηκαν στην ΕΣΑ!!! Πόσα θες για να μας τρελάνεις;
Σαφως και υπηρξε διωγμος. Αλλα καμια σχεση με τα απολυτα κομουνιστικα καθεστωτα. Μιλαμε για πραγματικη δικτατορια.
10.000 εκτελεσεις αντιφρονουντων αξιωματικων του Σοβιετικου στρατου. 2.000.000 νεκροι στα στρατοπεδα συγκεντρωσης και 30.000 Πολωνοι 'αγνοουμενοι'.
Οι δε ερυθροι Χμερ αφανισαν μονο το 30% του πληθυσμου... -
Για την Ελλάδα μιλούσαμε mike. Δεν θυμάμαι τους Ερυθμούς Χμερ να κυνηγάνε δεξιούς εδώ.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για την Ελλάδα μιλούσαμε mike. Δεν θυμάμαι τους Ερυθμούς Χμερ να κυνηγάνε δεξιούς εδώ.Κι εγω δεν αρνουμαι αυτα που λες. Απλα τα συγκρινω και με τα γεγονοτα εγω. Μονο και μονο η εκτελεση των αξιωματικων του Κοκκινου Στρατου και την προαγωγη λοχαγων σε στρατηγους σε μια μερα, εφερε το στρατο στα ορια σχεδον της καταρρευσης.
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Σαφως και υπηρξε διωγμος. Αλλα καμια σχεση με τα απολυτα κομουνιστικα καθεστωτα. Μιλαμε για πραγματικη δικτατορια.
10.000 εκτελεσεις αντιφρονουντων αξιωματικων του Σοβιετικου στρατου. 2.000.000 νεκροι στα στρατοπεδα συγκεντρωσης και 30.000 Πολωνοι 'αγνοουμενοι'.
Οι δε ερυθροι Χμερ αφανισαν μονο το 30% του πληθυσμου...Bλέπω έχεις μελετήσει εις βάθος το τί έγινε στην καμπότζη, εύγε
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Οι δε ερυθροι Χμερ αφανισαν μονο το 30% του πληθυσμου...Για την Ελλάδα μιλούσαμε mike. Δεν θυμάμαι τους Ερυθμούς Χμερ να κυνηγάνε δεξιούς εδώ.
Κι εγω δεν αρνουμαι αυτα που λες. Απλα τα συγκρινω και με τα γεγονοτα εγω. Μονο και μονο η εκτελεση των αξιωματικων του Κοκκινου Στρατου και την προαγωγη λοχαγων σε στρατηγους σε μια μερα, εφερε το στρατο στα ορια σχεδον της καταρρευσης.
Από που βρήκαμε τα νούμερα; Να τους ενημερώσω να διορθώσουν τα δικά τους...
10.000 εκτελέσεις αξιωματικών - 9579 συνελήφθηκαν! Όχι εκτελέσθηκαν!!!
Από αυτούς 1457 στο 1939 ΕΠΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ στο βαθμό που είχαν!
Λες τους υπόλοιπους να γράψουμε πως 'εκτελέσθηκαν';Α, και κάτι ακόμα :
Πριν από την έναρξη των εκκαθαρίσεων (1937) 29% αξιωματικών είχαν ακαδημαϊκή εκπαίδευση,
το 1938 - το 38%, το 1941 - το 52%Αυτά περί 'προαγωγη λοχαγων σε στρατηγους' ...
Συνεχίστε ...
-
The purge of the Red Army was claimed to be supported by Nazi-forged documents (said to have been correspondence between Marshal Tukhachevsky and members of the German high command).[28] The claim is unsupported by facts, as by the time the documents were supposedly created, two people from the eight in the Tukhachevsky group were already imprisoned, and by the time the document was said to reach Stalin the purging process was already underway. However the actual evidence introduced at trial was obtained from forced confessions.[29] The purge of the army removed three of five marshals (then equivalent to five-star generals), 13 of 15 army commanders (then equivalent to three- and four-star generals), eight of nine admirals (the purge fell heavily on the Navy, who were suspected of exploiting their opportunities for foreign contacts),[30] 50 of 57 army corps commanders, 154 out of 186 division commanders, 16 of 16 army commissars, and 25 of 28 army corps commissars.[31]
At first it was thought 25-50% of Red Army officers were purged, it is now known to be 3.7-7.7%. Previously, the size of the Red Army officer corps was underestimated and it was overlooked that most of those purged were merely expelled from the Party. 30% of officers purged 1937-9 were allowed backhttps://en.wikipedia.org/wiki/Great_Purge
To bold δικό μου σχετικά με το βαθμό των αξιωματικών που εκδιώχθηκαν. Πρακτικά αποκεφαλίστηκε ο Κόκκινος Στρατός και τα αποτελέσματα φάνηκαν στα πρώτα 2 χρόνια του Πολέμου.
Να ας πούμε τον ήρωα του Στάλινγκραντ:
Rokossovsky held senior commands until 1937, when he became caught up in Joseph Stalin's Great Purge and accused of being a Polish spy. His association with the cutting edge methods of Marshal Tukhachevsky may have been the real cause of his conflict with more traditional officers such as Semyon Budenny, who still favoured cavalry tactics, and whose policy disagreements with Tukhachevsky triggered the Great Purge of the Red Army, which resulted in the execution of the latter and many others.[7] Rokossovsky, however, survived.
It is reported that he escaped the fate of so many other officers caught up in the purge by proving to the court that the officer whom his accusers claimed had denounced him had been killed in 1920 during the civil war.[8] According to Alexander Solzhenitsyn he endured two mock shooting ceremonies where people were shot dead around him.[8]
In his famous 'secret speech' of 1956, Nikita Khrushchev, when speaking on the subject of the purges, mentioned Rokossovsky, saying, 'suffice it to say that those of them who managed to survive, despite severe tortures to which they were subjected in the prisons, have from the first war days shown themselves real patriots and heroically fought for the glory of the Fatherland.'.[9]
After his trial Rokossovsky was sent to the Kresty Prison in Leningrad, where he remained until he was released without explanation on March 22, 1940. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
The purge of the Red Army was claimed to be supported by Nazi-forged documents (said to have been correspondence between Marshal Tukhachevsky and members of the German high command).[28] The claim is unsupported by facts, as by the time the documents were supposedly created, two people from the eight in the Tukhachevsky group were already imprisoned, and by the time the document was said to reach Stalin the purging process was already underway. However the actual evidence introduced at trial was obtained from forced confessions.[29] The purge of the army removed three of five marshals (then equivalent to five-star generals), 13 of 15 army commanders (then equivalent to three- and four-star generals), eight of nine admirals (the purge fell heavily on the Navy, who were suspected of exploiting their opportunities for foreign contacts),[30] 50 of 57 army corps commanders, 154 out of 186 division commanders, 16 of 16 army commissars, and 25 of 28 army corps commissars.[31]
At first it was thought 25-50% of Red Army officers were purged, it is now known to be 3.7-7.7%. Previously, the size of the Red Army officer corps was underestimated and it was overlooked that most of those purged were merely expelled from the Party. 30% of officers purged 1937-9 were allowed backhttps://en.wikipedia.org/wiki/Great_Purge
To bold δικό μου σχετικά με το βαθμό των αξιωματικών που εκδιώχθηκαν. Πρακτικά αποκεφαλίστηκε ο Κόκκινος Στρατός και τα αποτελέσματα φάνηκαν στα πρώτα 2 χρόνια του Πολέμου.
Να ας πούμε τον ήρωα του Στάλινγκραντ:
Rokossovsky held senior commands until 1937, when he became caught up in Joseph Stalin's Great Purge and accused of being a Polish spy. His association with the cutting edge methods of Marshal Tukhachevsky may have been the real cause of his conflict with more traditional officers such as Semyon Budenny, who still favoured cavalry tactics, and whose policy disagreements with Tukhachevsky triggered the Great Purge of the Red Army, which resulted in the execution of the latter and many others.[7] Rokossovsky, however, survived.
It is reported that he escaped the fate of so many other officers caught up in the purge by proving to the court that the officer whom his accusers claimed had denounced him had been killed in 1920 during the civil war.[8] According to Alexander Solzhenitsyn he endured two mock shooting ceremonies where people were shot dead around him.[8]
In his famous 'secret speech' of 1956, Nikita Khrushchev, when speaking on the subject of the purges, mentioned Rokossovsky, saying, 'suffice it to say that those of them who managed to survive, despite severe tortures to which they were subjected in the prisons, have from the first war days shown themselves real patriots and heroically fought for the glory of the Fatherland.'.[9]
After his trial Rokossovsky was sent to the Kresty Prison in Leningrad, where he remained until he was released without explanation on March 22, 1940.Έκανα και εγώ bold αυτό 'According to Alexander Solzhenitsyn'
Για τον Tukhachevsky και την ιδιοφυΐα του διάβασες τίποτα ή μόνο από το wiki και δυτικά μέσα;nass, δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο, θέλει συζήτηση ...
Έγραψα περί 10.000 εκτελέσεων και λοχαγών σε στρατηγούς!Βγήκαμε οφφ ήδη ..
-
Ποιο ακριβως το κακο με τον Σολζενιτσιν?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ποιο ακριβως το κακο με τον Σολζενιτσιν?Κανένα! Η πλέον αξιόπιστη πηγή!
Έχεις ακούσει για 100 εκκ νεκρούς τις ΕΣΣΔ του Σολζενίτσιν;
Ας μην βγαίνουμε άλλο οφφ... -
Μια χαρα πηγη την κοβω, νομπελιστας, εχαιρε και της εκτιμησης του προδοτη Χρουστσώφ...
-
και οι 30.000 Πολωνοι αγνοουμενοι ειναι. Ισως τους βρουνε σε καποια φαση...
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
και οι 30.000 Πολωνοι αγνοουμενοι ειναι. Ισως τους βρουνε σε καποια φαση...Γιατί αγνοούμενοι; Έχουν βρεθεί! Δυο φορές κιόλας! Εσύ μάλλον μόνο την μια έκδοση παραδέχεσαι...
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Μια χαρα πηγη την κοβω, νομπελιστας, εχαιρε και της εκτιμησης του προδοτη Χρουστσώφ...Και ο Ομπάμα πήρε νόμπελ ειρήνης, και ο Γκορμπατσόφ πήρε νόμπελ ...
trident1971, δικαίωμά σου να τον πιστεύεις ..
-
Ρε συ iant, απ΄όσα παρέθεσα μόνο τον Σολζενίτσιν βρήκες να σχολιάσεις ? (που στο κάτω-κάτω δεν πρόσφερε τίποτα στο όλο νόημα). Εσυ λες 'έλα μωρέ μόνο 10000 αξιωματικούς έφαγαν' και γω λέω ότι δεν ήταν όποιοι-κ-όποιοι αλλά η αφρόκρεμα του Κόκκινου Στρατού. Σκοπεύεις καμιά φορά να παραδεχτείς μαλακίες της ΕΣΣΔ αναρωτιέμαι...
Τώρα για τους Πολωνούς άστο καλύτερα, καταντά αστείο
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ρε συ iant, απ΄όσα παρέθεσα μόνο τον Σολζενίτσιν βρήκες να σχολιάσεις ? (που στο κάτω-κάτω δεν πρόσφερε τίποτα στο όλο νόημα). Εσυ λες 'έλα μωρέ μόνο 10000 αξιωματικούς έφαγαν' και γω λέω ότι δεν ήταν όποιοι-κ-όποιοι αλλά η αφρόκρεμα του Κόκκινου Στρατού. Σκοπεύεις καμιά φορά να παραδεχτείς μαλακίες της ΕΣΣΔ αναρωτιέμαι...Τώρα για τους Πολωνούς άστο καλύτερα, καταντά αστείο
Γιατί όχι τον Σολζενίτσιν ; Να, ο trident1971 τον παραδέχεται!
Το ότι έκαναν μαλακίες και χονδρές βέβαια δεν διαφωνώ! Διαφωνώ με την παραμόρφωση, παραποίηση!!!
Περί αφρόκρεμας του στρατού πάλι γελιέσαι... Γενικά με τον Τουχατσεβσκι!
Τι έκανε άραγε η αφρόκρεμα του Γαλλικού στρατού που ήταν άθικτη στο 1940;Για το Κατυν - είναι μεγάλη συζήτηση, το έχω δηλώσει και πριν ...
Να το παραδέχεται ο κάθε Γέλτσιν με τα έγγραφα αμφίβολου προελεύσεις δεν μου λέει τίποτα . -
Προς MODs:
Είναι εύκολο να μεταφερθούν (ή διαγράφουν, θεωρώ πως δεν είπαμε τίποτα σοβαρό) τα
Περί Β΄ ΠΠ [Διάσπαση]