-
Γεια σας παιδια σημερα θα θεσω ενα θεμα που μαρτυραει και απο τον τιτλο του οτι εχει να κανει με τη λογικη και το συναισθημα αλλα οσον αφορα την αγορα αυτοκινητου αυτες τις δυσκολες μερες.Το ερωτημα λοιπον ειναι : Πως αγοραζει σημερινος Ελληνας αυτοκινητο αυτες τις δυσκολες εποχες?Με τη λογικη ή με το συναισθημα?Με βαση αυτο που γουσταρει και αγαπαει ή με βαση την τσεπη του και κοινως με τη λογικη 'να κανει τη δουλεια του'? Που στρεφεται το κοινο...στην αγορα μεταχειρισμενου ή στην αγορα καινουργιου? Εσεις οι συμφορουμιτες πως σκεφτεστε?
ΛΟΓΙΚΗ: Θελω ενα αυτοκινητο που θα το πληρωσω τοις μετρητοις και θα μπορω να το συντηρω ανετα,ενω θελω τα εξοδα συντηρησης του αν γινεται να ειναι ελαχιστα. Δεν με νοιαζει αν ειναι γρηγορο,αν εχει μεγαλη τελικη,αν εχει δυνατη ροπη..θελω μονο να μην καιει βενζινη αν γινεται(καταναλωση) και να με πηγαινει απο το σημειο Α στο σημειο Β. Ειναι δυσκολοι καιροι και αν αγοραζα αυτοκινητο θα επαιρνα και μεταχειρισμενο 5ετιας γιατι και 5 χιλιαρικα που θα μου περισσεψουν μπορει να μου ειναι πολυ χρησιμα σε καποια φαση μεσα στη χρονια.
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ: Θελω ενα αυτοκινητο που θα ειναι πανεμορφο-μουρατο, που θα βγαζω πανω του τα γουστα μου και θα αδειαζει λιγο η κεφαλα μου απο τα προβληματα της καθημερινοτητας.Δεν γουσταρω να συμβιβαζομαι με μετριοτητες και το θελω ποιοτικο με navi,δερματα και τα ρεστα..Μη μου μιλας για καταναλωσεις και μπουρδες γιατι το αυτοκινητο ειναι χαρα και διασκεδαση για μενα και δεν με νοιαζει ποσο εχει..ας μη βγω και μια βδομαδα ρε αδερφε...εγω θα κινουμαι με αυτο που γουσταρω και αγαπαω!
Οποτε πιθανες απαντησεις:A) ΛΟΓΙΚΗ
Β)ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ
Γ)ΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ
Δ)ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΩΡΑ,ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ! -
Γεια σας παιδια σημερα θα θεσω ενα θεμα που μαρτυραει και απο τον τιτλο του οτι εχει να κανει με τη λογικη και το συναισθημα αλλα οσον αφορα την αγορα αυτοκινητου αυτες τις δυσκολες μερες.Το ερωτημα λοιπον ειναι : Πως αγοραζει σημερινος Ελληνας αυτοκινητο αυτες τις δυσκολες εποχες?Με τη λογικη ή με το συναισθημα?Με βαση αυτο που γουσταρει και αγαπαει ή με βαση την τσεπη του και κοινως με τη λογικη 'να κανει τη δουλεια του'? Που στρεφεται το κοινο...στην αγορα μεταχειρισμενου ή στην αγορα καινουργιου? Εσεις οι συμφορουμιτες πως σκεφτεστε?
ΛΟΓΙΚΗ: Θελω ενα αυτοκινητο που θα το πληρωσω τοις μετρητοις και θα μπορω να το συντηρω ανετα,ενω θελω τα εξοδα συντηρησης του αν γινεται να ειναι ελαχιστα. Δεν με νοιαζει αν ειναι γρηγορο,αν εχει μεγαλη τελικη,αν εχει δυνατη ροπη..θελω μονο να μην καιει βενζινη αν γινεται(καταναλωση) και να με πηγαινει απο το σημειο Α στο σημειο Β. Ειναι δυσκολοι καιροι και αν αγοραζα αυτοκινητο θα επαιρνα και μεταχειρισμενο 5ετιας γιατι και 5 χιλιαρικα που θα μου περισσεψουν μπορει να μου ειναι πολυ χρησιμα σε καποια φαση μεσα στη χρονια.
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ: Θελω ενα αυτοκινητο που θα ειναι πανεμορφο-μουρατο, που θα βγαζω πανω του τα γουστα μου και θα αδειαζει λιγο η κεφαλα μου απο τα προβληματα της καθημερινοτητας.Δεν γουσταρω να συμβιβαζομαι με μετριοτητες και το θελω ποιοτικο με navi,δερματα και τα ρεστα..Μη μου μιλας για καταναλωσεις και μπουρδες γιατι το αυτοκινητο ειναι χαρα και διασκεδαση για μενα και δεν με νοιαζει ποσο εχει..ας μη βγω και μια βδομαδα ρε αδερφε...εγω θα κινουμαι με αυτο που γουσταρω και αγαπαω!
Β)ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ
Γ)ΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ
Β)ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ
Γ)ΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ
Γ για όποιον δεν ισχύει το Δ δηλαδή ούτε στο 2% του πληθυσμού. Το υπόλοιπο 98% είναι στο Δ.
-
Κι ομως υπαρχουν ανθρωποι που στερουνται απο αλλα γουστα και τα χωνουν στο αμαξι τους..Μια ζωη την εχουμε ρε αδερφε θα σου πουν! Και βγαλτους οτι εχουν αδικο...
-
λίγη λογική και μπόλικη καψούρα
-
Ο χρήστης maniatis87 έγραψε:
Κι ομως υπαρχουν ανθρωποι που στερουνται απο αλλα γουστα και τα χωνουν στο αμαξι τους..Μια ζωη την εχουμε ρε αδερφε θα σου πουν! Και βγαλτους οτι εχουν αδικο...Δεν έχουν άδικο. Αν για κάποιον η μεγάλη αγάπη του είναι το αμάξι λογικό να κόβει από άλλου για αυτό. Άλλα πάντα χρειάζεται και η λογική.
-
Εγω παλι ειμαι της καψουρας αλλα παντα με νικαει η λογικη λογω συνθηκων δυστυχως..
-
Και εγώ το συναίσθημα άλλα δεν μπορώ να παραμελήσω το ότι τα χρήματα μου δεν είναι ατελείωτα και βγαίνουν δύσκολα.
-
Όπως και πριν έτσι και τώρα και τα δύο.
Δύσκολα θα πάρεις αυτοκίνητο που δεν σου αρέσει. Αλλά επειδή δεν μπορούμε όλοι να πάρουμε Φεράρι αναγκαστικά μπαίνει και η λογική και αρχίζουν οι συμβιβασμοί και τα πάρε δώσε. Απλά οι συμβιβασμοί αλλάζουν με τις εποχές και τις τάσεις (ναι τεκμήρια όχι τεκμήρια, έχω λεφτά δεν έχω λεφτά κλπ). -
Πλέον πιστεύω όρι πρέπει να έχεις άλλο αμάξι για να κινήσαι από το σημείο Α στο σημείο Β, το οποίο το επιλέγεις καθαρά με τη λογική (με λίγο από συναίσθημα), και άλλο για να βγάζεις γούστα (ΜΟΝΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ). Δυστυχώς πλέον τα πράγματα είναι δύσκολα ακόμα και αν έχεις ένα μικρό χιλιάρι, όχι να θες και δύο αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης maniatis87 έγραψε:
Κι ομως υπαρχουν ανθρωποι που στερουνται απο αλλα γουστα και τα χωνουν στο αμαξι τους..Μια ζωη την εχουμε ρε αδερφε θα σου πουν! Και βγαλτους οτι εχουν αδικο...Αυτο ακριβως εκανα εγω... Προς το παρον δεν το εχω μετανιωσει.Καθε φορα που μπαινω στο αμαξι μου χαμογελαω.Οταν κανω ταξιδακι πεταω..
-
Κυριε onyx οταν μιλαμε για συναισθημα δεν εννοω απαραιτητα κατι σε ferrari ή lambo μιλαμε ακομα και για αμαξια αξιας ακομα και 25-30Κ τα οποια ομως μπορει να σε κανουν χαρουμενο οταν τα οδηγεις..και εδω που τα λεμε ενα τετοιο ποσο ειναι σημαντικη επενδυση στις μερες μας..δηλαδη θα πηγαινες για μια καινουργια mercedes a-class ή θα ελεγες δεν πειραζει θα αρκεστω σε μεταχειρισμενο golfaki του 08 και θα μου περισσεψουν και 15-18Κ που μπορει και να τα χρειαστω γιατι ποτε δεν ξερεις?
Δηλαδη...¨μια ζωη την εχουμε¨ ή ¨φυλαω τα ρουχα μου¨...
-
Κύριε maniati (!) απλά χρησιμοποίησα ακραίο παράδειγμα που θεωρώ ότι μας αγγίζει όλους συναισθηματικά. Σε σχέση λοιπόν με το υπερβολικό συναίσθημα (αυτό που θέλουμε με την καρδιά μας αλλά έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε) θέτω την έννοια των συμβιβασμών και την αναγκαστική προσγείωση στα πιο εφικτά αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Κύριε maniati (!) απλά χρησιμοποίησα ακραίο παράδειγμα που θεωρώ ότι μας αγγίζει όλους συναισθηματικά. Σε σχέση λοιπόν με το υπερβολικό συναίσθημα (αυτό που θέλουμε με την καρδιά μας αλλά έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε) θέτω την έννοια των συμβιβασμών και την αναγκαστική προσγείωση στα πιο εφικτά αυτοκίνητα.Αν η καινουργια μικρη merc ηταν προσιτη σε ολους μας αν οχι σε πολλους νομιζω οτι θα την ειχε παραγγειλει η μιση Ελλαδα...αλλα δυστυχως και αυτη αποτελει ονειρο για τον καθε ελληνα...απλα θα προσεθετα στα λεγομενα σου πως ferrari και lambo μπαινουν πιο πολυ στην κατηγορια ¨απιαστο ονειρο¨ παρα ¨συναισθημα¨..
-
Κατάλαβα τι εννοείς.
Πάντως η μικρή merc εμένα δεν με γοητεύει άσχετα από την τιμή της.... Η SLK ναι... -
Εχω τη δυνατοτητα οταν ειμαι Ελλαδα να χρησιμοποιω το κουπερ S, το αυγο της τογιοτα, το juke. Το 2.24v απλατο βαζω μπρος μιας και εχει κατατεθειμενες πινακιδες. ετσι χαμογελαω πολυ με το s... οταν το οδηγω και διασκεδαζω με τις δυνατοτητες που σου δεινει... Το νισσαν μια χαρα για εκτος αθηνων,,, και το αυγο για εντος πολις. αν επρεπε ενα, τοτε το κουπερακι οσο δεν με ενοχλει η σκληρη αναρτηση..
-
Συναισθημα αν φυσικα υπαρχει και το αναλογο μπατζετ!
-
συναισθημα και απο μενα. θελω απο πολυ μικρος να παρω evo 9 (οταν ειχε βγει το evo 7) γιατι μου αρεσει
πολυ το σχεδιο που εχει και εννοειτε ολο το συνολο. μου ειχε δοθει η ευκερια πριν 2-2.5 χρονια να παρω οποιο
αυτοκινητο ηθελα μεχρι 8.000 ευρω. δεν πηρα τιποτα μετα απο λιγες ωρες σκεψεις γιατι θα ηταν πεταμενα λεφτα.
ημουν 'βολεμενος' με παπακι και αστικα-πουλμαν για να παω οπου θελω. οσους φιλους εχω στην ηλικια μου
τοτε με δουλευανε γιατι δεν πηρα αμαξι. λιγο με ενοιαζε ομως. χεχε. αυτα τα λεφτα σημερα εννοειτε δεν υπαρχουν.
δυσκολα θα παρω αλλο αμαξι εκτος απο το evo. μονο στην περιπτοση που χρειαζομε αμαξι οποσδηποτε γιατι
δεν βολευομε αλλιως θα παρω καποιο ωστε να με εξυπηρετει, διαφορετικα θα ειμαι με το παπακι για πολυ καιρο. -
ΛΟΓΙΚΗ VS ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ