-
αμα εχεις αμφιβολιες για ενα θεμα ,ρωτας
αν δεν εισαι σιγουρος ψαχνεις και αν θεωρησεις πως κανεις λαθος,αλλαζεις γνωμη
εν κακο,κακο ειναι να εμμενεις σε μια λαθος επιλογη.
μονο οι νεκροι δεν αλλαζουν γνωμη,αν και γι αυτους δεν ειμαστε και πολυ βεβαιοι. -
Ο χρήστης ELEAZAR έγραψε:
αμα εχεις αμφιβολιες για ενα θεμα ,ρωτας
αν δεν εισαι σιγουρος ψαχνεις και αν θεωρησεις πως κανεις λαθος,αλλαζεις γνωμη
εν κακο,κακο ειναι να εμμενεις σε μια λαθος επιλογη.
μονο οι νεκροι δεν αλλαζουν γνωμη,αν και γι αυτους δεν ειμαστε και πολυ βεβαιοι. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν κρατιέμαι άλλο, έχουν αναφερθεί μερικοί αριθμοί κατανάλωσης που μου φαίνονται υπερβολικοί. Με πόσα θα πηγαίνεις στην εθνική για να έχεις κατανάλωση 5;;;...κι ομως γινεται, τουλαχιστον το trip computer μπορει να το δειξει αυτο το νουμερο στο βενζινοκινητο 1200αρι Peugeot 208 . (τωρα τι περιθωριο λαθους βεβαια εχει το καθενα trip, δεν γνωριζω, αλλα ενα προσωπικα ρεκορ χαμηλης καταναλωσης που εχω δει σε ταξιδι, στο trip, χωρις να παω αργα, αλλα και χωρις σχεδον ποτε να βυθισω το γκαζι σε ολη του την διαδρομη, -δηλ πηγαινα αρκετα με την φόρα του αυτοκινητου-, ηταν 6,2λιτρα/100χλμ , νουμερο αρκετα εντυπωσιακο πιστευω για 1600αρι βενζινοκινητο sedan 12ετιας. H διαδρομη που εγινε η καταγραφη ηταν λιγο πριν τα διοδια Αττικης οδου στον οτε, μεχρι και την πρωτη πλατεια στο Λουτρακι, πηγαινοντας μαλιστα απο την παλαια εθνικη αντι να πληρωσω διοδια ελευσινας, με συνολικη αποσταση γυρω στα 91χλμ, και μεση ταχυτητα, 80χλμ/ωρα. Ακουγονται λιγα αλλα οσοι γνωριζουν απο παλαια εθνικη προς Ισθμο, καταλαβαινουν...Μεχρι τα διοδια Ελευσινας παντως ειδα καμποσες φορες τα 120χλμ/ωρα).
Το κολπο ειναι να εχεις στην οθονη του trip, την ενδειξη στιγμιαιας καταναλωσης, και να προσπαθεις να εχεις τα χαμηλοτερα δυνατα νουμερα, αλλαζοντας γρηγορα σχεσεις προς τα πανω, και χωρις να βυθιζεις ποτε το γκαζι στο πατωμα...
-
Ναι μπορείς αν προσέχεις να έχεις μεγάλη βελτίωση αλλά από τα 6,2 στα 5 είναι μεγάλη και δύσκολη διαφορά.
Και φυσικά το είπες, δεν μιλάς για ταξίδι σε εθνική οδό όπου θεωρώ λογική ταχύτητα ταξιδίου τα 120-130 που σου βγάζει μια μέση μάλλον λίγο πάνω από 100. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ναι μπορείς αν προσέχεις να έχεις μεγάλη βελτίωση αλλά από τα 6,2 στα 5 είναι μεγάλη και δύσκολη διαφορά.
Και φυσικά το είπες, δεν μιλάς για ταξίδι σε εθνική οδό όπου θεωρώ λογική ταχύτητα ταξιδίου τα 120-130 που σου βγάζει μια μέση μάλλον λίγο πάνω από 100.Σαφως η διαφορα ειναι σημαντικη και πολυ πιο δυσκολο να επιτευχθει, να σπασεις δηλαδη το φραγμα του 'κατω απο 6'.
Θεωρω ομως οχι αδυνατο, τουλαχιστον ενα 5,5λιτρα/100χλμ για το 208 απο την στιγμη που εδω εχουμε ενα φρεσκο 3κυλινδρο 'παναλαφρο' σε τροπο λειτουργιας μοτερακι, σε ενα επισης σχετικα ελαφρυ αμαξωμα.Η πλακα στο παραδειγμα που σου εδωσα ειναι οτι, στην συγκεκριμενη διαδρομη, Αττικη οδο στο υψος οτε, προς Κορινθο, που ομως απο ελευσινα, δεν πληρωνεις διοδια, αλλα συνεχιζεις στην παλαια εθνικη, απο κατω, εκει εχει τοσο πολυ στροφιλικι, αλλα και υψομετρικες διαφορες, συν κινηση στις γυρω περιοχες, (αφου μπαινεις στους Aγ. Θεοδωρους πχ), που δεν ειναι τοσο βολικο για τον κινητηρα το οτι βλεπεις πχ στο ταχυμετρο 60-80χλμ/ωρα στις περισσοτερες περιπτωσεις, ή και σταματας εντελως πχ σε καποια σημεια μεσα απο την πολη, καθοτι κανεις αναγκαστικα πολλες αλλαγες ταχυτητων, και ξεκινας και με 1η καποιες φορες.
Αντιθετως εαν μετρουσα απο Αττικη οδο στο υψος οτε, μεχρι Ισθμο πχ, ή και μεσα στην πρωτη πλατεια Λουτρακιου, η μεση καταναλωση θα ηταν ακομα χαμηλοτερη, καθοτι θα ειχα σχεδον συνεχεια 5η, και ελαχιστες φορες 4η, σε χαμηλες στροφες, γυρω στις 2,500σαλ. Ηδη πχ στις 3,000σαλ η 5η μου βγαζει 130χλμ/ωρα στο κοντερ. Δηλαδη μιλαμε για ανεκτο ταξιδι με τα χλμ/ωρα να παιζουν μεταξυ 110-130km/h... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Το κολπο ειναι να εχεις στην οθονη του trip, την ενδειξη στιγμιαιας καταναλωσης, και να προσπαθεις να εχεις τα χαμηλοτερα δυνατα νουμερα, αλλαζοντας γρηγορα σχεσεις προς τα πανω, και χωρις να βυθιζεις ποτε το γκαζι στο πατωμα...
πολυ σωστο αυτο και τα προηγουμενα που ενεφερες...αυτο εκανα και εγω.
Επιπροσθετως, συμπληρωνω, μετα που θα μελετησει καποιος καταναλωσεις με το στιγμιαιο τριπ, οπως λες, αρχιζει να 'νοιωθει' στις ποσες στροφες παει οικονομικα και με λιγη εξασκιση ακουει το αυτοκινητο και πηγαινει στις στροφες που πρεπει αλλαζοντας ταχυτητες αναλογα...(αποφαυγοντας να αγχωνεται και να κυτταζει το τριπ συνεχεια ο οδηγος)
εγω πχ για οικονομια, ψιλοσερναμενος φυσικα, εχω βρει εμπειρικα οριο στις 2500-3000 στροφες, σε ιμπρεζα 1.5 ατμοσφαιρα. Αλλα αυτοκινητα πιο ροπατα η με πολλα κυβικα η πολυκυλινδρα ισως και χαμηλωτερα....(για βενζινη λεω)
αλλη πρακτικη συμβουλη για ταξειδι σε εθνικη ειναι σταθερα πισω απο το ΚΤΕΛ στα 200-300 μετρα (μην τρωμε και καυσαεριο)
και προσπερασμα σε ανηφορα οπου το ΚΤΕΛ γονατιζει, η οταν βρισκει μπροστα του κονβοι νταλικες / φορτηγα πιο αργα απο αυτο. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ηδη πχ στις 3,000σαλ η 5η μου βγαζει 130χλμ/ωρα στο κοντερ. Δηλαδη μιλαμε για ανεκτο ταξιδι με τα χλμ/ωρα να παιζουν μεταξυ 110-130km/h...Αυτό θεωρώ πιο τυπική ταχύτητα και τρόπο οδήγησης σε εθνική οδό.
Με μακριά λοιπόν τελική σχέση και με περίπου 120-130 που βγαίνουν σε λιγότερες από 3000 στροφές ρωτάω, 'παίζουν' πραγματικές καταναλώσεις 5-5,5 (όχι στιγμιαίες αλλά μόνο εθνική, με βενζινοκινητήρα);
Μήπως να τα συζητάμε όλα αυτά στις καταναλώσεις και όχι εδώ; -
Διαβάζω και γω ότι το τρικύλινδρο 208 είναι αξιόλογη πρόταση και ενδιαφέρον οδηγικά , κάνε ένα κόπο να το οδηγίσεις πριν καταλήξεις .
-
Φιλε ποσο σου βγαινει το yaris?? νομιζω παιζει στα 15 η βασικη που ειναι ψιλο-τραγικη απο πλευρας εξοπλισμου.. Παρε μια προσφορα κ για το aveo, τον 95αρη των corsa-punto φοραει (με 6ταχυτο) κι εχει κ cruise control απο τη βασικη. Αφου κανεις τοσα χλμ εθνικη, θα σε βοηθησει σε ανεση-οικονομια.. 4 θυρο, 5θυρο στην ιδια τιμη, κατω απο 14.
-
Για να σε μπερδέψω περισσότερο ή αλλιώς κουβέντα να γίνεται:
μας είπες σε ποια αυτοκίνητα κατέληξες. Τα δεδομένα που εκμαιεύσαμε όμως, μπορεί να δείχνουν άλλα πράγματα.
-Ύπαρξη οικογένειας: το σκέφτηκες εκτός από τα καθισματάκια που θα σου φαν το πίσω κάθισμα, θα θες και πορτ μπαγκάζ, για τα καροτσάκια και όλα τα τζάντζαλα-μάντζαλα που θέλει το ένα ή ακόμα περισσότερο τα δύο παιδιά; Μήπως το σούπερ-μίνι δεν επαρκεί;
-Πολλά χιλιόμετρα ημερησίως: 180 σε επαρχιακό δρόμο. Δεν θα ψάχνεις παρκινγκ στο κέντρο, οπότε μάλλον πρέπει να είναι μεγαλύτερο το τουτού, ώστε να είναι ασφαλέστερο
-Θα πρέπει φυσικά να έχει ESP και crouse control, να οδηγάς ξεκούραστα στον επαρχιακό
-Δε θα μπορέσεις να το αλλάξεις σύντομα. Αυτό ισχύει για όλους πανελληνίως! Μην γίνουμε σαν την Κούβα στο τέλος!
-Θα αγοραστεί με δόσεις. Άρα δεν σε ενδιαφέρει πόσο κάνει μετρητά, αλλά πόσο βγαίνει η δόση, όταν αφαιρεθεί η προκαταβολή. Αν έχεις έξοδα φακέλου και το σημαντικότερο τι επιτόκιο -
Σου το πρότειναν, το απέρριψες, αλλά επανέρχεται εκ νέου: Το cintroen C4. Το έχει πάρει συνφορμίτης και είναι τρισευτυχισμένος. Το πήρε με 110 άλογα diesel, MCP attraction με aero pack χωρίς τέλη κυκλοφορίας, φουλ έξτρα: ζάντες αλουμινίου πεντάμορφες, ESP, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, πανοραμική οροφή γυάλινη, crouse control, στα 17000 με απόσυρση και προσφορά. Η ίδια η cintroen το έχει μεγάλη εμπιστοσύνη για την αξιοπιστία του και το προωθεί για ταξί. Το έχει παρουσίαση ως ταξί το τελευταίο drive. Φυσικά θα έχει πολύ καλύτερο επιτόκιο από την TOYOTA, οπότε θα βγαίνει την ίδια δόση! Αν δεν σου βγαίνει η δόση για αυτό, θα βγαίνει σίγουρα το με 90 ίππους και όλα τα παραπάνω φουλ attraction με aero pack ή έστω χωρίς ορισμένα έξτρα. Η κατανάλωση θα είναι ίδια με το yaris. Αφού δεν πληρώνει τέλη, θα έρχεται τα ίδια τουλάχιστον με την μικρή επιβάρυνση της ασφάλειας λόγω 1600 κυβικών. Σίγουρα καταλληλότερο για οικογενειάρχη και όχι μπάκουρο
http://carbloggergr.blogspot.gr/2011/09/adac-tuv.html
Όμως το μόνο αρνητικό: σκοράρει χαμηλά στην αξιοπιστία, ενώ το yaris το ιαπωνικό είναι στην κορυφή. Βέβαια μπορεί να είναι λίγο χαμηλότερα το νέο γιατί κατασκευάζεται και αυτό στη Γαλλία, αλλά πάντα πιστεύω θα είναι πάνω από το μέσο όρο.Δε βαριέσαι και ‘μεις σε αυτοκίνητα μεγέθους σούπερ μίνι δεν μεγαλώσαμε; Δεν πάθαμε και τίποτε
-
Για τα κορεάτικα, διαβάζω στο defence-point.gr ότι έχουν παραδοσιακή φιλία με τους Τούρκους και τους εξοπλίζουν όλα τα άρματα μάχης, ενώ τους προμηθεύουν και πυραύλους, τους παρέχουν την τεχνογνωσία για να κατασκευάσουν ακόμα περισσότερα όπλα και προηγμένους εξοπλισμούς. Τώρα λέει θα τους φτιάξουν μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος! Οι άλλοι παραδοσιακοί Τουρκόφιλοι, είναι το Πακιστάν και Μπαγκλαντές.
Οπότε και εγώ αποφεύγω πια τα Κορεάτικα προϊόντα και όχι μόνο αυτά που κατασκευάζονται στο έδαφος των άσπονδων φίλων μας των Τουρκαλάδων -
Που να σου πω και το άλλο! Όπλα επίσης αγοράζουν από τους Αμερικανούς (έχουν και εργοστάσιο F16), τους Ρώσους, τους Γάλλους, τους Ιταλούς, τους Ισπανούς, τους Βέλγους, τους Γερμανούς, τους Τσέχους, τους Φινλανδούς, τους Ούγγρους, τους Αζερμπαιρτζανούς, τους Κροάτες, τους Ισραηλινούς, τους Κινέζους και τους Σουηδούς*! Εγώ προτείνω να φτιάξεις μόνος σου ένα αυτοκίνητο λοιπόν να μην το έχεις και βάρος στη συνείδησή σου ότι θα μας καταλάβουν εξαιτίας σου.
http://en.wikipedia.org/wiki/Modern_equ ... rkish_Army
-
Ευτυχώς που δε σε έχω στο περιβάλλον μου. Φαντάσου να σε είχα γείτονα!
-
Φαντάζεσαι...;
-
Βγηκαν καποια πινακιδωμενα diesel Panda στα 11,500€ και Punto 85 Easy στα 12,500€.Αν ακομα δεν κατεληξες..
-
ευχαριστώ για την ενημέρωση
λίγο τα φώτα σας παιδιά....
20 δεκέμβρη τελειώνει το μέτρο για την απόσυρση...σκοπεύω να αγοράσω αυτοκίνητο μέσα στον μήνα του δεκεμβρίου,διότι τότε γίνονται καλές προσφορές...
ωστόσο...αν μου πούνε πως αυτό θα έρθει σε κανα μήνα..επομένως μετα την 20 δεκέμβρη,χάνω την απόσυρση?ή αυτοί τρέχουν τα γραφειοκρατικά προτού έρθει το αμάξι?δηλαδή με την υπογραφή του συμβολαίου ειμαι οκ...για πείτε μου
-
αν δεν κανω λαθος, η αποσυρση ειναι μεχρι 31 Δεκεμβρη...
περυσι τετοιο καιρο που εψαχνα για καινουργιο αυτοκινητο με τον πατερα μου, στις αντιπροσωπειες μας ελεγαν οτι αποσυρση θα ειχαν οσα αυτοκινητα ειχαν εκτελωνιστει μεχρι τοτε και οχι ποτε εγινε η παραγγελια...αν παραγγειλεις τωρα το αυτοκινητο θα την προλαβεις ανετα την αποσυρση, γιατι να το καθυστερεις?? δεν νομιζω να βγει καποια σπουδαια προσφορα μεσα στο Δεκεμβρη! (αποψη μου)
επισης καλου κακου ρωτα και στην αντιπροσωπεια! αλλα ειναι νομιζω αναλογα ποτε θα εκτελωνιστει και οχι ποτε θα γινει η παραγγελια!
-
Η απόσυρση λήγει 20 Δεκεμβρίου!Για να μπορέσεις να πάρεις αυτοκίνητο με απόσυρση πρέπει να εκτελονιστεί μέχρι τότε αλλιώς πάπαλα!
Τελική ευθεία,τον άλλο μήνα ξυρίζουν τον γαμπρο..Ακούω.