-
Ο Μπλάστερ ετοιμάζεται, για τη μεγάλη κίνηση......
Θα κόβει και ξύλα, θα τσαπίζει και τον κήπο.... -
Θα πλενει και το αυτοκινητο στο χερι....
-
Και τα ρούχα στη σκάφη....
-
για να δούμε αν είχε δικιο ο γάτος
-
είμαι βλαχάρας, σε πειράζει;
-
γίναμε 2
-
Γέννημα θρέμμα Αθηναίος. Θα μπορούσα να ζήσω άνετα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά, Βόλο και κάνα δύο άλλες πόλεις της περιφέρειας, αλλά την Αθήνα δεν την αλλάζω με τίποτα. Ειδικά τη νυχτερινή Αθήνα την έχω πολύ πάνω από οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή μεγαλούπολη έχω πάει και έχω πάει σε αρκετές.
-
Επαρχιώτ'ς
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
... αλλά την Αθήνα δεν την αλλάζω με τίποτα. Ειδικά τη νυχτερινή Αθήνα την έχω πολύ πάνω από οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή μεγαλούπολη έχω πάει και έχω πάει σε αρκετές.Ακριβώς quote μιας πρώην μου. Τρόμαξα για λίγο
-
Επαρχιώτης στην Ομόνοια, που έλεγε και ο Σαββόπουλος!
Καταγωγή από Γιάννενα, τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Πριν την κρίση, έλεγα πως δεν θα φύγω ποτέ από δω.Τώρα, δεν ξέρω πια...
Ακόμη η Αθήνα είναι ωραία, αλλά όχι όπως παλιά...Σε σχέση με την επαρχία, έφαγε πολλαπλάσιες σφαλιάρες.
Συγκριτικά με τα Γιάννενα πχ...
Μονο και μόνο για το καταπληκτικό κλίμα, δύσκολα να φύγω πάντως!
Άλλαξε σήμερα ο καιρός και ο αυχένας μου με έχει ταράξει!(Nexus + Tapatalk)
-
Αν και Σαλονικιός έχω ζήσει και γυρίσει αρκετά στην Αθήνα. Το κλίμα είναι από τα καλύτερα του κόσμου (αντικειμενικά... εγω τη ζέστη όμως δεν την παλεύω αν και είναι ξηρή και όχι αρρωστιάρικη και υγρή όπως εδώ) και οι συνθήκες δεν είναι τόσο κακές όσο παρουσιάζονται εκτός από κάτι Πλατείες Βάθης, Αχαρνών, Αγ. Παντελεήμονα κλπ. Ενδεικτικά απλά αναφέρω ότι στην Σαλονίκη έχουμε τα ίδια προβλήματα αλλά με κανένα από τα πλεονεκτήματα της Αθήνας. Το μόνο που θέλει συνήθεια εκεί για έναν επαρχιώτη (και δε συμπεριλαμβάνω την Θεσσαλονίκη στην επαρχία καθώς είναι μεγαλούπολη με τα όσα κακά αυτό συνεπάγεται αλλά οι αποστάσεις μας είναι απείρως μικρότερες) είναι ο χρόνος και το χρήμα που θέλεις για να πας από το ένα μέρος στο άλλο. Βέβαια μετά το Λονδίνο δεν μου φάνηκαν μεγάλες οι αποστάσεις αλλά είναι και που έχεις συνηθίσει, για έναν Λαρισαίο ή Πατρινό είναι αχανείς! Μετά λοιπόν από όλα αυτά, καλύτερα είναι εκεί που ο καθένας έχει τα προς το ζην και την καλύτερη δυνατή ζωή (προσωπική, κοινωνική, ερωτική κλπ).
-
ειμαι βλαχαρας επαρχιωτης απο λουτρακι, το λουτρακι το σιχαινομαι και ανετα εφευγα να ζησω αλλου
Αλλου οπουδηποτε εκτος απο την τσιμεντουπολη βεβαια
Για κανα shoping therapy,γηπεδο,θεατρο καλη η αθηνα.
Μεχρι εκει ομως -
Μένω Αθήνα και νομίζω ότι είμαι μια χαρά
Όχι τόσο καλά βέβαια όσο εκεί που μένει ο bon viveur του forum Τρύφωνας αλλά την παλεύουμε... -
Γέννημα-θρέμμα Αθηναίος, αλλά πλέον την Αθήνα την βλέπω μόνο ως ενδιάμεσο σταθμό των διακοπών μου ή/και για να δω γονείς/φίλους/συγγενείς. Αν/όταν γυρίσω ποτέ Ελλάδα, πιο πιθανό το βλέπω να πηγαίνω σε καμιά μικρή επαρχιακή πόλη (Καρπενήσι ) παρά στην τσιμεντούπολη.
-
Μένω στο Komsomolsk na-Amure και δεν το αλλάζω με τίποτα.
-
Βλαχαρος. Ορεστιαδα-Καβαλα. Το μονο που ζηλευω απο πιο μεγαλες πολεις ειναι η ποικιλια στην νυχτερινη ζωη!
-
Δηλαδή αυτοί που δεν είναι από την Αθήνα αυτομάτως εκπίπτουν στην κατηγορία 'βλαχάρα' (με το Α κεφαλαίο και το β μικρό φυσικά). Τι να κάνουμε δεν είχα την τύχη ή μάλλον την ευγενή καταγωγή ώστε να γεννηθώ εις τας Αθήνας, όχι όπου κ όπου βεβαίως βεβαίως αλλά σε κάποιο ευγενές προάστιο όπως πχ εις τας Κηφισίας, εις την Εκάλην ή εις τας Ψυχικάς βρε αδερφέ! Δυστυχώς μεγάλωσα στην ταπεινή Καβάλα και ζητάω συγνώμη προκαταβολικά γι αυτό, οπότε αυτομάτως ανήκω στον όρο 'Επαρχία' (επαρχία του κράτους των αθηνών ντε!) και φέρω τον χαρακτηρισμό του βλαχάρα. Εχω και ένα χωριό στα Γρεβενα (γελάει ο κόσμος) που καλύτερα θα ήταν να μην το αναφέρω γιατί κινδυνεύω να χαρακτηριστώ εως και επικίνδυνος-βάρβαρος από έναν πχ κάτοικο εξ Εκάλης ορμώμενον.
Οπότε η απάντηση είναι προφανής: Είμαι βλαχάρα και δεν σκοπεύω να αλλάξω. Δεν γίνεται ν αλλάξω αφού βλαχάρα γεννιέσαι δεν γίνεσαι το ίδιο και Αθηναίος. -
Μένω Αθήνα, ΔΕΝ είμαι χαρούμενος, αλλά ΟΥΤΕ θέλω να φύγω ...
-
Ο χρήστης Commissar έγραψε:
Δηλαδή αυτοί που δεν είναι από την Αθήνα αυτομάτως εκπίπτουν στην κατηγορία 'βλαχάρα' (με το Α κεφαλαίο και το β μικρό φυσικά). Τι να κάνουμε δεν είχα την τύχη ή μάλλον την ευγενή καταγωγή ώστε να γεννηθώ εις τας Αθήνας, όχι όπου κ όπου βεβαίως βεβαίως αλλά σε κάποιο ευγενές προάστιο όπως πχ εις τας Κηφισίας, εις την Εκάλην ή εις τας Ψυχικάς βρε αδερφέ! Δυστυχώς μεγάλωσα στην ταπεινή Καβάλα και ζητάω συγνώμη προκαταβολικά γι αυτό, οπότε αυτομάτως ανήκω στον όρο 'Επαρχία' (επαρχία του κράτους των αθηνών ντε!) και φέρω τον χαρακτηρισμό του βλαχάρα. Εχω και ένα χωριό στα Γρεβενα (γελάει ο κόσμος) που καλύτερα θα ήταν να μην το αναφέρω γιατί κινδυνεύω να χαρακτηριστώ εως και επικίνδυνος-βάρβαρος από έναν πχ κάτοικο εξ Εκάλης ορμώμενον.
Οπότε η απάντηση είναι προφανής: Είμαι βλαχάρα και δεν σκοπεύω να αλλάξω. Δεν γίνεται ν αλλάξω αφού βλαχάρα γεννιέσαι δεν γίνεσαι το ίδιο και Αθηναίος.Το βλαχαρα χιουμορηστικα το λεει το παλικαρι δεν νομιζω τους θεωρει ολους ετσι
Βλαχους λεμε εμεις αυτους απο Ηπειρο... -
Εσείς ποιοί είστε εσείς? Μα και εγω χιουμοριστικά το έγραψα. Και επειδή κρατάει η σκούφια μου και από Γρεβενά αυτό 'Βλαχους λεμε εμεις αυτους απο Ηπειρο...' είναι εκτός τόπου και χρόνου. Βλαχοχώρια δεν υπάρχουν μόνο στην Ηπειρο. και όσο για τους βλάχους ψάξε σε κάνα βιβλίο ή τουλάχιστον στην Wikipedia για να διαβάσεις ώστε να μάθεις κάποια πράγματα για το τι φυλή είναι και από που κρατάει η σκούφια τους..
Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία)