-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το θεμα ειναι deja vu αλησμονητων φορουμικων στιγμων ililias vs allΔεν συμφωνώ στο all...
Θυμάμαι πως και ο koutsan ήταν υπέρ της επαρχίας, γιατί έλεγε πως είναι καλύτερο μέρος να μεγαλώνει κάποιος παιδιά (κάτι πολύ σημαντικό για τον ίδιο...) , ενώ δεν τον άφηνε αδιάφορο και η επαφή με την φύση, τα χωράφια, οι δουλειές στον κήπο, μια κατσικούλα, κλπ κλπ.Ο καημένος, αν δεν είχε την μέση του και το Π του, τώρα θα είχε γίνει αγρότης.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το θεμα ειναι deja vu αλησμονητων φορουμικων στιγμων ililias vs all
Δεν συμφωνώ στο all...
Θυμάμαι πως και ο koutsan ήταν υπέρ της επαρχίας, γιατί έλεγε πως είναι καλύτερο μέρος να μεγαλώνει κάποιος παιδιά (κάτι πολύ σημαντικό για τον ίδιο...) , ενώ δεν τον άφηνε αδιάφορο και η επαφή με την φύση, τα χωράφια, οι δουλειές στον κήπο, μια κατσικούλα, κλπ κλπ.Ο καημένος, αν δεν είχε την μέση του και το Π του, τώρα θα είχε γίνει αγρότης.
Ο ΟΓΑ εχασε ενα ασφαλισμενο!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν συμφωνώ στο all...
O koutsan τωρα τελευταια εκδηλωθηκε (τυχαιο; δε νομιζω ) παλιοτερα, αν θυμαμαι καλα, ηταν αναφανδον υπερ Αθηνας
Περιμενω να μπει ο Ηλιας να τα σαρωσει ολα με αναλυσεις για το χαμηλο κοστος ζωης και αντεπιχειρηματα για την υποπροσφορα κουλτουρας στην επαρχια
Αλλα καπου υπηρχε ενα σχετικο θεμα (του 2006, νομιζω) και ο,τι μπορει να γραφτει, ειχε γραφτει τοτε
Ο BILL θα ξερει που ειναι κι αυτος παλιουρας -
Το πραγματικό πρόβλημα είναι πότε θα φύγουν οι βλάχουρες από την Αθήνα.
-
Υπάρχει ήδη το πρόβλημα των ΑΣΤΩΝ στη Θεσσαλονίκη, ας έρθει ο υπεύθυνος να το αναλύσει.
-
Των ποιών;
-
Υπάρχει εδώ μια ανώτερη κάστα ανθρώπων που ζούσαν στην πόλη από τα χρόνια των τελευταίων Αυτοκρατόρων, η οποία έχει αρχίσει και ενοχλείται από τους Βαρβάρους που πλέον έχουν εγκατασταθεί για τα καλά στη Θεσσαλονίκη.
-
Με ζητησε κανείς ?
-
Γεννημα θρεμα Αθηναιος (δυστυχως).
Αν μπορουσα να φυγω και να παω στην Καλαματα, τοπος καταγωγης της συζυγου, θα εφευγα 'χθες'.Επισης στη Καστορια , στην ωραιοτερη για εμενα πολη της χωρας.
-
Νομίζω το παλιότερο αντίστοιχου περιεχομένου θέμα είναι το viewtopic.php?f=13&t=6006
-
Σωστα!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Δεν συμφωνώ στο all...
O koutsan τωρα τελευταια εκδηλωθηκε (τυχαιο; δε νομιζω ) παλιοτερα, αν θυμαμαι καλα, ηταν αναφανδον υπερ Αθηνας
Περιμενω να μπει ο Ηλιας να τα σαρωσει ολα με αναλυσεις για το χαμηλο κοστος ζωης και αντεπιχειρηματα για την υποπροσφορα κουλτουρας στην επαρχια
Αλλα καπου υπηρχε ενα σχετικο θεμα (του 2006, νομιζω) και ο,τι μπορει να γραφτει, ειχε γραφτει τοτε
Ο BILL θα ξερει που ειναι κι αυτος παλιουραςχοχο.
Φυσικά ήμουν και είμαι αναφανδόν υπέρ της Αθήνας (εδώ που είμαι) για την πάρτη μου. Τι να μου προσφέρει η επαρχία εμένα ;
Εγώ όμως δεν κλαίγομαι για τα λεφτά, ούτε για το πόσο πολύ δουλεύω, ούτε γκρινιάζω ότι τρέχω σα Βέγγος, ούτε διασχίζω πάνω κάτω την Αττική σαν τον ταρίφα γράφοντας χιλιόμετρα -
Επαρχιώτης βέρος (η μαμά τ' ήταν απ'ντ γΚατιρίν', ου μπαμπάς τ΄ήταν απ' ντ' Βέροια) και δεν προβλέπεται να αλλάξει στο ορατό μέλλον
-
πριν φυγω ολα μου τα χρονια τα εζησα Πειραια, Πασαλιμανι, Φρεαττυδα, Πειραικη, η Αθηνα ηταν πολυ μακρια, Β.Π. δε με διαβατηριο, χαβινγκ σεντ δατ, παραλιγο να αγοραζα ενα βιοτεχνικο χωρο να το εκανα σπιτι στο κεντρο διπλα στην παλια μητροπολη καθως στον Πειραια ολοι πουλαγανε σπιτια φτιαγμενα απο χρυσαφι.
-
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δεν συμφωνώ στο all...
Ο BILL θα ξερει που ειναι κι αυτος παλιουραςχοχο.
Φυσικά ήμουν και είμαι αναφανδόν υπέρ της Αθήνας (εδώ που είμαι) για την πάρτη μου. Τι να μου προσφέρει η επαρχία εμένα ;
Εγώ όμως δεν κλαίγομαι για τα λεφτά, ούτε για το πόσο πολύ δουλεύω, ούτε γκρινιάζω ότι τρέχω σα Βέγγος, ούτε διασχίζω πάνω κάτω την Αττική σαν τον ταρίφα γράφοντας χιλιόμετραΣτην επαρχια να δεις χιλιομετρα ο ταριφας
Μηπως μπορει καποιος καλος mod να συγχωνευσει το θεμα με το παλιοτερο κι ας κρατησει οποιον τιτλο γουσταρει γιατι ειναι κριμα να παει τοσο γραπτο χαμενο; -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
γΚατιρίν',αν εννοεις Κατερινη , θα συμφωνησω οτι ειναι πολυ ωραια και ησυχη πολη.
μου αρεσε αρκετα περισσοτερο απο τη Θεσσαλονικη
(και εχει και ωραιες γυναικες) -
τοοοσο απλα...
Καποτε ελεγα οτι η επαρχια ειναι καλυτερη για ζωη, τωρα δεν ξερω...Ζουσα ολα τα χρονια στην Πατρα, πηγα στην Αθηνα για δουλεια και μου φανηκε αρκετα δυσκολη η ζωη, μετα πηγα πισω στην Πατρα για δουλεια και δουλευα ολη μερα οποτε για εξοδο εμενε το ΣΚ οπου σε οποιαδηποτε πολη και να μενεις το ΣΚ καλα περνας. Για να περασεις καλα ομως δεν ειναι μονο η πολη που ζεις αλλα και αλλες συγκυριες.
Παντως παραθαλασσια μικρη πολη ειναι πολυ θετικο για καλοκαιρι. Αν σχολας 5 ευκολα εισαι στη θαλασσα 5.30 κανεις το μπανακι σου, ηρεμεις πας και σπιτι και ξαναβγαινεις εξω.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
γΚατιρίν',
αν εννοεις Κατερινη
βασικά στη Θάσο μένω αλλά είπα *βέρος *και όντας σε mode 'οτι θυμάμαι χαίρομαι' θυμήθηκα την παραπάνω παλιά ατάκα από Άγαμους Θύτες
-
Η Αθήνα έχει πολλά θετικά. Αλλά έχω μπαφιάσει με κάποια άλλα. Αν μπορούσα να φύγω θα το έκανα. Αλλά θα πρόσεχα πολύ που θα πήγαινα. Η επαρχία έχει και αυτή τα κουσούρια της, και μερικά δεν είναι γνωστά στους μη μυημένους.
Σήμερα π.χ. έψαχνα να παρκάρω 1 ώρα και 10' στα Ιωάννινα, 800 μέτρα από το κέντρο της πόλης. Πάρκαρα τελικά μισοπαράνομα επί της 28ης Οκτωβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη για όσους ξέρουν και τελικά τη δουλειά μου δεν την έκανα και πρέπει να ξαναπάω. Και μετά μιλάμε για κίνηση στην Αθήνα.
ΙΜΟ, Γιάννενα και Κατερίνη κονταροχτυπιούνται για το που είναι πιο δύσκολα για το ΙΧ.
Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία)